Kwestia Polanskiego w kadrze

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Bez Popłatku

Re: Kwestia Polanskiego w kadrze

Post autor: Bez Popłatku » 01.08.2011, 09:57

to tak jak bys liczyl na wygrana w totolotka... poki co dziady sa nie do ruszenia. Smuda moze i owszem po nieudanym euro poleci ale te smiecie sa nie do ruszenia w zwyklych wewnetrznych wyborach

iparts.pl
kasazanic

Post autor: kasazanic » 01.08.2011, 10:59

Zaloguj sie pisze:http://www.youtube.com/watch?v=Nu6HMQ7jjic

Już zaczynają się filmiki z nową ''gwiazdą reprezentacji''...
[link]

bednar

Post autor: bednar » 01.08.2011, 11:33

Anglicy są w podobnej sytuacji jak my, tylko że tam są normalni ludzie. Proszę zobaczyć, ilu Anglików gra w Manchesterze, ilu gra w Chelsea, ilu gra w Arsenalu? Jest tak samo, jak u nas. Tylko że u nas Lato i Smuda mówią, że jak nie grają Polacy, to kogo mają brać. Bierzemy jakichś zdrajców niemieckich czy francuskich, a tam Capello wybiera spośród innych drużyn i ta reprezentacja jakoś się trzyma. Ale jest do pokonania.

słowa Tomaszewskiego w jakims tam wywiadzie. wedlug mnie chlop dobrze gada, malo jest pilkarzy w naszej lidze ktorzy by zapierdalali za 3 aby tylko zagrac z Orłem na piersi?

Piotrek198963

Post autor: Piotrek198963 » 04.08.2011, 17:01

A są już jakieś projekty Vlepek o Eugenie typu nigdy nie będziesz Polakiem.
Obrazek

█▀█ █▀▀ █▀█ █▄▄
█▀█ █▄▄ █▀█ █▄█
all corp are bastards

Sedici

Post autor: Sedici » 04.08.2011, 20:12

Zamiast Polanskiego ,wolalbym aby Smuda "przetestowal" Vukovicia.
Tesco Ist Einfach Gut

Bez Popłatku

Post autor: Bez Popłatku » 04.08.2011, 23:54

jeszcze lepszy wymysl... ja p******* co za ludzie

Viclav

Post autor: Viclav » 05.08.2011, 00:33

Sedici pisze:Zamiast Polanskiego ,wolalbym aby Smuda "przetestowal" Vukovicia.
Vukovicia w to nie mieszaj, to porządny chłopak. Zawsze powtarzał że jest Serbem i tylko dla Serbii mógłby grać. Mówił to nawet wtedy, gdy i tak nie miał już szans na powołanie. A polskie obywatelstwo otrzymał w normalnej procedurze, jak każdy inny obcokrajowiec (7 lat pobytu, znajomość języka, itd).
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

olimpijska2.pl

Post autor: olimpijska2.pl » 05.08.2011, 11:11

Słyszałem jakiś czas temu Aco w telewizji, mówi lepiej po polsku niż Smuda, Kasperczak czy Smolarek razem wzięci. Bo taki Obraniak, Polanski czy Boenisch to nawet nie wiem czy potrafią się posługiwać naszym [link].
[link]

Jestem zwykłym kibolem :)

osfp_

Post autor: osfp_ » 05.08.2011, 11:19

Viclav pisze:
Sedici pisze:Zamiast Polanskiego ,wolalbym aby Smuda "przetestowal" Vukovicia.
Vukovicia w to nie mieszaj, to porządny chłopak. Zawsze powtarzał że jest Serbem i tylko dla Serbii mógłby grać. Mówił to nawet wtedy, gdy i tak nie miał już szans na powołanie. A polskie obywatelstwo otrzymał w normalnej procedurze, jak każdy inny obcokrajowiec (7 lat pobytu, znajomość języka, itd).
Vuko w tej kwestii podziela zdanie kibiców - lepiej, żeby Serbia przegrywała wszystkie mecze niż wygrywała wszystkie, ale z zagranicznymi piłkarzami w składzie.

ziomek

Post autor: ziomek » 05.08.2011, 12:25

Viclav pisze:"Pałka się przegła", j**** taką "reprezentację". Jak dla mnie to mogą sobie powoływać tam murzynów, szwabów czy cyganów, wyjebane już mam na to.
To już nie jest moja drużyna, więc niech sobie robią z nią co chcą.
+ 1
[link]

Pokerface

Post autor: Pokerface » 09.08.2011, 21:37

Franciszek Smuda przespał się z tematem i uznał, że Eugena Polanskiego należy wystawić w podstawowym składzie na mecz z Gruzją.

- Chcę, by poczuł atmosferę naszej reprezentacji, wysłuchał "Mazurka Dąbrowskiego", a także od pierwszych minut pokazał swe walory - wyjaśnił Franciszek Smuda w rozmowie z serwisem INTERIA.PL.

Selekcjoner reprezentacji Polski ujawnił, że w środowym meczu z Gruzją Eugen Polanski zagra na środku pomocy, obok Rafała Murawskiego, a Dariusz Dudka usiądzie na ławce. - Zalety i wady Darka Dudki znam, a Polanskiego chcę dopiero poznać - mówił Smuda.

Zdaniem popularnego "Franza", Polanski bez problemu powinien dostosować się do stylu gry reprezentacji Polski. - Od razu zauważyłem, że ten chłopak rozumie, o co chodzi w mojej koncepcji. Polanski "czuje" tę grę, zresztą w swoim klubie (FSV Mainz - przyp. red) występuje dokładnie na tej samej pozycji, na jakiej chcę mu dać szansę w reprezentacji - powiedział selekcjoner.

Wcześniej Smuda planował wpuścić urodzonego w Sosnowcu piłkarza na boisko dopiero od początku drugiej połowy. Po głębszym przemyśleniu sprawy szkoleniowiec postanowił jednak wystawić piłkarza od pierwszej minuty.

Do kadry dojechał we wtorek Tomasz Rząsa. Dyrektor reprezentacji nie pojawił się jednak na popołudniowym treningu kadry, ponieważ wcześniej był umówiony na rozmowę z prezesem PZPN-u Grzegorzem Lato, który długo rozmawiał jednak za zamkniętymi drzwiami z Łukaszem Piszczkiem.

Jak dowiedziała się INTERIA.PL, Rząsa będzie rozmawiał z Latą właśnie o sprawie obrońcy Borussii Dortmund, który został przez Wydział Dyscypliny PZPN zawieszony na sześć miesięcy ponieważ jako piłkarz Zagłębia Lubin brał udział w "zrzutce" na ustawiony mecz z Cracovią w sezonie 2005/2006.

źródło: interia.pl

Joka

Post autor: Joka » 10.08.2011, 10:32

[link]

Smuda nie siada na laurach. Ma gość tupet, prostak j*****.
A my wciąż o tym samym, a my wciąż tacy sami! Charakternie z zasadami, z pierdolnięciem jak dynamit!

Thor1982

Post autor: Thor1982 » 10.08.2011, 13:07

olisadebe, arboleda, roger, polanski - NIGDY NIE BĘDZIECIE POLAKAMI!

oitak

Post autor: oitak » 10.08.2011, 14:50

smuda na polanskiego kaze mowic ,,GIENIUŚ" he
[link]
nasi ,,RODACY" he

Deleritas

Post autor: Deleritas » 10.08.2011, 20:16

[link]
nie oglądam tvn-u

beees

Post autor: beees » 10.08.2011, 21:49

Mam prośbę do wszystkich Ślązaków którzy uważają się za odrębny naród.
Nie wypowiadajcie się o reprezentacji Polski.
Nie używajcie języka polskiego.
Spakujcie walizki i wypad z tego kraju.
Następna kolejka ligowa miała się odbyć 3 września 1939 r. ...

Pollena 2000

Post autor: Pollena 2000 » 10.08.2011, 23:57

beees pisze:Mam prośbę do wszystkich Ślązaków którzy uważają się za odrębny naród.
Amen

Pozorymylą

Post autor: Pozorymylą » 11.08.2011, 12:49

Hooltras_ pisze:
beees pisze:Mam prośbę do wszystkich Ślązaków którzy uważają się za odrębny naród.
Mam prośbę do wszystkich Polaków.
Nie wypowiadajcie sie o Śląsku i na temat Ślonskości.
Spełnimy twoją prośbę i nie będziemy się wypowiadać.
Wy spełnijcie naszą - spakujcie walizki i wypad z tego kraju.

olimpijska2.pl

Post autor: olimpijska2.pl » 11.08.2011, 13:43

Pozorymylą pisze:Spełnimy twoją prośbę i nie będziemy się wypowiadać.
Powiedz to samo wszystkim Polakom na emigracji.

A Polanskiego wczoraj nie miał kto wygwizdać, bo kibiców na meczu nie było, pokazywali tylko jakiś pajacy z pomalowanymi mordami.
[link]

Jestem zwykłym kibolem :)

Michalek

Post autor: Michalek » 11.08.2011, 13:45

Moim zdaniem decydujace byloby ODSLUCHANIE tego nieszczesnego wywiadu. Daleki jestem od wybielania Polanskiego ale drobne "ale". On sam twierdzi ze media przekrecily Jego slowa. Panowie malo mamy doswiadczen z mediami? Czy na prawde nie istnieje taka mozliwosc ze wlozyli w Jego usta nie Jego slowa? Mysle ze istnieje i to duza. Dla mnie gosc (jesli nie powiedzial tego co mu sie w usta wklada) jest rowny takiemu Matuszczykowi a nie slyszalem specjalnego ujadania na Niego.

Michalek

Post autor: Michalek » 11.08.2011, 13:49

Hooltras_ pisze:
Nie ma sie o czym wypowiadac nie istnieje cos takiego jak narod slaski, jakby istnial to mielibyscie swoja reprezentacje takze w Czechach i Niemczech. W koncu Slask nie znajduje sie caly w polskich granicach. Bardzo specyficzne jest to ze polscy mieszkancy wojewodztwa slaskiego tak ujadaja nad swoja tozsamoscia a jakos w Czechach nie spotkalem sie z zadna takowa 'mniejszoscia'. Rzneliscie Polske 50 lat w tylek, gornicy mieli mleko i miod w czasie gdy reszta kraju zarla chleb z octem, wszystkie przywileje, odprawy wywalczyliscie kilofami w stolicy, dostaliscie po 50 kola odpraw co kazdemu starczyloby na zalozenie wlasnej firmy czy przebranzowienie, przechlaliscie wszystko i teraz pierdzielicie ze "malpa zepsula zegarek". Malpa niczego nie zepsula, ona go odnowila i pakowala mnostwo kasy w jego utrzymanie do czasu gdy zorientowala sie ze jednak zegarki elektroniczne sa tansze i mniej ujadajace w utrzymaniu.

No fajnie

Post autor: No fajnie » 11.08.2011, 13:59

Co mają polacy na emigracji do narodu śląskiego ( który jest tylko na historycznym Górnym Śląsku ) ? wytłumacz mi ku*** co mają do tego polacy na emigracji ? oni są większymi patriotami niż Wy będziecie kiedykolwiek , bo Wy wstydzicie się kraju który Was wychował i wyżywił , tylko dla tego że nastała taka moda , Dmowski w grobie się przewraca , Piłsudski zresztą podobnie ... z tego co wiem była prośba żebyście zamknęli swoje mordy w tym temacie , skoro to nie dotyczy waszego narodu to po co się macie wypowiadać ?! no po co się pytam ? denerwować ludzi dla których Polska jest świętością ? żal mi ciebie człowieku ...

Luca Brasi

Post autor: Luca Brasi » 11.08.2011, 14:06

Może zaraz znajdzie się jakiś Łemek, który poruszy kwestię naszej kadry narodowej.. Brak słów, panowie ze Śląska - zajmijcie się SWOIMI sprawami, bo ta do takowych nie należy, proste. Ojgin PolaNski nie otrzymał gwizdów, będzie czuł się dobrze mając w Reprezentacji Polski funfli w stylu Boenischa czy innego Matuschyka.. Ręce opadają. Smuda to j***** volksdojcz i powoływanie szwabów czy głupawych murzynów dyskwalifikuje go w całości.
All work and no play makes Jack a dull boy

+za akcje

Post autor: +za akcje » 11.08.2011, 14:16

Nie wiem po co w ogóle wchodzicie w dyskusje z tymi platfusami, niech dalej robią za żydów czy cyganów
[link]
pomoc w quizie pisz pm

Filippo

Post autor: Filippo » 11.08.2011, 14:45

Michalek pisze:Moim zdaniem decydujace byloby ODSLUCHANIE tego nieszczesnego wywiadu. Daleki jestem od wybielania Polanskiego ale drobne "ale". On sam twierdzi ze media przekrecily Jego slowa. Panowie malo mamy doswiadczen z mediami? Czy na prawde nie istnieje taka mozliwosc ze wlozyli w Jego usta nie Jego slowa? Mysle ze istnieje i to duza. Dla mnie gosc (jesli nie powiedzial tego co mu sie w usta wklada) jest rowny takiemu Matuszczykowi a nie slyszalem specjalnego ujadania na Niego.
Jasne, hiszpańscy dziennikarze też wciskali mu słowa, że jest Niemcem w usta? Jaki mieliby w tym cel. Po prostu szwab się teraz broni i wypiera się tego co powiedział.

Mam nadzieje, że w Gdańsku przy każdym jego dotknięciu piłki będą gwizdy.

kaelowiec

Post autor: kaelowiec » 11.08.2011, 16:27

sprawa nie jest taka jednoznaczna imho

po pierwsze uwazam ze powinnismy ustalic jakąś jedna logike

bo na razie sa troche sprzecznosci

klose - czuje sie niemcem , ma wyjebane na polske - gra dla niemiec - c***
podolski - niby czuje sie polakiem nie ma na nas wyjebane - gra dla niemiec - niechuj
polanski - czuje sie niemcem ma wyjebane na polske - gra dla polski - c*** - niechuj ?

sam juz ku*** nie wiem , co o tym sadzic

poza tym rozdzielmy tez rozne kwestie , bo powyzsi panowie to jednak inna historia niz olisadebe, roger , czy arboleda , ktorzy z polska maja dokladnie c**** wspolnego urodzili sie gdzie indziej , rodzicow maja obcych , przyjechali tu jako dorosli , no chyba jest roznica pomiedzy nimi , a np czystej krwi polaku synu polakow ktorzy wyjechali do np francji i tam sie urodzil

mysle ze kluczowe kryterium to co kto czuje wewnetrznie , jak ktos jak obraniak uwaza sie za polsiego patriote to ok , ale jak ktos czuje sie niemcem i chce u nas zrobic kariere to juz wiadomo - c***

czy mamy 100% pewnosci ze polanski nie czuje sie poolakeim , jak tak niehc spierdala

mam jeszcze taka refleksje , klniecie bylo po 2002 ms w korei na klose ze volkkdeutsch , c*** itp , a w sumie przynajmniej chlop nie jest zaklamany, jest niemcem , gra dla niemiec i c*** z nim

tylko z drugiej strony potem placzemy jak podolski czy klose graja nie dla nas...

prawdziwa ku*** to jest raczej ligocka , ale jak widac niemcom to nie przeszkadza , zreszta chcieli tez przekabacic malysza i kubice...

ehhhj ku*** sory za cfhaotycznego posta ale jakis sam jestem tym skolowany

No fajnie

Post autor: No fajnie » 11.08.2011, 16:52

Niemcom to nie przeszkadza , ale my nie jesteśmy w Niemczech , nikogo nie dziwi to że ich barwy będzie reprezentowała polka , bo tam jest to na porządku dziennym , mam nadzieję jednak że polscy kibice będą brać przykład z kibiców z krajów takich jak Serbia czy Rosja(czy jeszcze kilka innych słowiańskich) gdzie nie do pomyślenia jest żeby barwy reprezentował ktoś z poza danego narodu ,ponieważ wywołałoby to fale protestów .

creator

Post autor: creator » 11.08.2011, 17:00

Pozorymylą pisze:
Hooltras_ pisze:
Spełnimy twoją prośbę i nie będziemy się wypowiadać.
Uwierz mi , że nie używam jeżyka polskiego na co dzień . Po drugie co mamy opuszczać jak to nasze ziemie , które zostały zniszczone , " ograbione " przez tych baranów ze Stolicy . niech pakują się Ci , którzy tu przyjechali za chlebem bo robią tu burdel jakich mało , myśląc , że są u siebie . Pierw oddajcie Nam to co zabraliście ; zrobiliście z tak bogatej i cenionej krainy w historii ruinę . Niektórzy widzę nie mają zielonego pojęcia , jak czytam takie posty o pakowaniu się to się uśmieje lepiej jak na kabaretonie . I uwierz , że gdybyśmy byli odrębnym krajem , bez tych goroli , mielibyśmy się jak pączki w maśle .

Michalek a Ty zacznij czytać książki bo w internecie za wiele nie wyczytasz . Masz rację dostajemy po 50 000 odprawy i zarabiamy po 5 000 miesięcznie , tak jak podają w mediach .. Śląsk rznął Polske w tyłek , hehe ; bo to Ślązacy odbudowali Wam Warszawe , która ściagała kasy ile się dało .

krzycho_ASR

Post autor: krzycho_ASR » 11.08.2011, 17:07

^Chłopaku ogarnij się, bo podpis pasuje do tego twojego posta jak pięść do d***.

Po wczorajszej tragikomedii nie pozostaje nam nic innego jak jechać do Gdańska i pokazać tej szkopskiej kurwie co sądzą o nim prawdziwi kibice, a nie jakieś wymalowane klauny.

No fajnie

Post autor: No fajnie » 11.08.2011, 17:11

creator , rozumiem że nie dociera do ciebie prośba o nie wypowiadanie się się w tematach Polskich , mimo wszystko dzięki za tą wypowiedź , mam z niej niezłe zianie haha :D

kaelowiec

Post autor: kaelowiec » 11.08.2011, 17:30

z drugiej strony zawsze mnie kurwica trafia , jak w kazdej niemal dyscyplinie polacy (?) wystepuja jako niemcy

sabine lisicki tenis

margareta kozuch siatkowka

itd

o a ten przyklad :

[link]

tu mamy potrzebe serca , no to jest jaki przypadek - polanski czy nie-polanski ?

c**** nas strzelal jak nam podolski walil bramy w 2008 , czy nie cieszyc sie ze treaz udalo nam sie kogos z niemieckosci przekabacic ?

sam nie wiem

dyskutujciue ku*** na temat , od scycji ze "ślązakami" sa inne tematy do c****

Michał***24

Post autor: Michał***24 » 11.08.2011, 18:11

To jak nie uzywasz jezyka Polskiego na codzień to po co sie tu wpisujesz po Polsku zawsze mozesz isc popisać na forum Werderu czy nie wiem za kim tam jesteś a dwa to kompletnie nie rozumie jak można mieszkać w Polsce albo sie wychować i nie uważać sie za polaka to dla mnie jesteś nikym bo z Niemcami ile masz wspólnego?chyba że spiewasz ich hymn na reprezentacjii to oki.

Świąteczny Karp

Post autor: Świąteczny Karp » 11.08.2011, 18:22

Michał***24 pisze:To jak nie uzywasz jezyka Polskiego na codzień to po co sie tu wpisujesz po Polsku zawsze mozesz isc popisać na forum Werderu czy nie wiem za kim tam jesteś a dwa to kompletnie nie rozumie jak można mieszkać w Polsce albo sie wychować i nie uważać sie za polaka to dla mnie jesteś nikym bo z Niemcami ile masz wspólnego?chyba że spiewasz ich hymn na reprezentacjii to oki.
1. polskiego, bo to przymiotnik
2. nie rozumiem
3. Polaka, bo to narodowość

Lekcja pierwsza gratis, patrioto.
"Postępowcy zidiociali niech mnie nazwą homofobem,
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"

Naszurany

Post autor: Naszurany » 11.08.2011, 19:18

to taka sama ku*** co za granicami udaje Słowaka czy Litwina przypuszczam ze Polskiego to on jest tylko pochodzenia a w jego żyłach płynie azjatycka krew zreszta nazwisko tez nie zbyt spolszczone

Cave canem

Post autor: Cave canem » 11.08.2011, 20:07

Polanski nie rozni sie niczym od kazdego slazaka co to za autonomia jest.Dziwicie sie ze w kadrze jest ktos taki a sami akceptujecie (wiadomo kto) takie twory jak Ruch i ich kibicow co to na hymn gwizdali.Dzis takze do powiedzenia maja duzo ci co to kiedys narodowa koszulka rzucali.Nikogo nie chce tlumaczyc ale prawda jest taka ze 3\4 uzytkownikow tego forum to hipokryci do potegi

bs

Post autor: bs » 11.08.2011, 21:32

Polanski urodził się w Sosnowcu , to co ma wspólnego ze Śląskiem?

Świąteczny Karp

Post autor: Świąteczny Karp » 11.08.2011, 21:37

bs pisze:Polanski urodził się w Sosnowcu , to co ma wspólnego ze Śląskiem?
Nic. Tak samo jak kwestia autonomii nie ma nic wspólnego z polską kadrą, ale dla niektórych każdy powód jest dobry, żeby się głupio przypierdolić.
"Postępowcy zidiociali niech mnie nazwą homofobem,
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"

Pan

Post autor: Pan » 11.08.2011, 21:56

Cave canem pisze:Polanski nie rozni sie niczym od kazdego slazaka co to za autonomia jest.Dziwicie sie ze w kadrze jest ktos taki a sami akceptujecie (wiadomo kto) takie twory jak Ruch i ich kibicow co to na hymn gwizdali.Dzis takze do powiedzenia maja duzo ci co to kiedys narodowa koszulka rzucali.Nikogo nie chce tlumaczyc ale prawda jest taka ze 3\4 uzytkownikow tego forum to hipokryci do potegi
Ogarnij sie gamoniu ze wsi.

Luca Brasi

Post autor: Luca Brasi » 12.08.2011, 01:17

Zakończmy te rozkminy o Śląsku, bo nie tego dotyczy temat. Ludzie podający się za Ślązaków niech założą sobie osobny dział, gdzie będą komentować poczynania śląskich drużyn i swojej reprezentacji, jeśli taką posiadają. Ten cały Eugen urodził się w Sosnowcu (czyli NIE na Śląsku), a potem jego ojczulek wziął go pod pachę i uciekł z naszego kraju, więc niech wypierdala tam gdzie mu lepiej i tam gra w piłkę.
All work and no play makes Jack a dull boy

sk1920

Post autor: sk1920 » 12.08.2011, 12:27

Polańskiego nikt nie chce ale "niemieckie" HSV spiewane na meczach kadry to juz OK

ODPOWIEDZ