Kwestia Polanskiego w kadrze

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Zaloguj sie

Re: Kwestia Polanskiego w kadrze

Post autor: Zaloguj sie »

http://www.youtube.com/watch?v=Nu6HMQ7jjic

Już zaczynają się filmiki z nową ''gwiazdą reprezentacji''...
iparts.pl
kasazanic

Post autor: kasazanic »

Zaloguj sie pisze:http://www.youtube.com/watch?v=Nu6HMQ7jjic

Już zaczynają się filmiki z nową ''gwiazdą reprezentacji''...
http://www.weszlo.com/news/7397-Eugen_- ... ie_polskim
Piotrek198963

Post autor: Piotrek198963 »

A są już jakieś projekty Vlepek o Eugenie typu nigdy nie będziesz Polakiem.
Sedici

Post autor: Sedici »

Zamiast Polanskiego ,wolalbym aby Smuda "przetestowal" Vukovicia.
Viclav

Post autor: Viclav »

Sedici pisze:Zamiast Polanskiego ,wolalbym aby Smuda "przetestowal" Vukovicia.
Vukovicia w to nie mieszaj, to porządny chłopak. Zawsze powtarzał że jest Serbem i tylko dla Serbii mógłby grać. Mówił to nawet wtedy, gdy i tak nie miał już szans na powołanie. A polskie obywatelstwo otrzymał w normalnej procedurze, jak każdy inny obcokrajowiec (7 lat pobytu, znajomość języka, itd).
olimpijska2.pl
Kontakt:

Post autor: olimpijska2.pl »

Słyszałem jakiś czas temu Aco w telewizji, mówi lepiej po polsku niż Smuda, Kasperczak czy Smolarek razem wzięci. Bo taki Obraniak, Polanski czy Boenisch to nawet nie wiem czy potrafią się posługiwać naszym językiem.
osfp_

Post autor: osfp_ »

Viclav pisze:
Sedici pisze:Zamiast Polanskiego ,wolalbym aby Smuda "przetestowal" Vukovicia.
Vukovicia w to nie mieszaj, to porządny chłopak. Zawsze powtarzał że jest Serbem i tylko dla Serbii mógłby grać. Mówił to nawet wtedy, gdy i tak nie miał już szans na powołanie. A polskie obywatelstwo otrzymał w normalnej procedurze, jak każdy inny obcokrajowiec (7 lat pobytu, znajomość języka, itd).
Vuko w tej kwestii podziela zdanie kibiców - lepiej, żeby Serbia przegrywała wszystkie mecze niż wygrywała wszystkie, ale z zagranicznymi piłkarzami w składzie.
Pokerface

Post autor: Pokerface »

Franciszek Smuda przespał się z tematem i uznał, że Eugena Polanskiego należy wystawić w podstawowym składzie na mecz z Gruzją.

- Chcę, by poczuł atmosferę naszej reprezentacji, wysłuchał "Mazurka Dąbrowskiego", a także od pierwszych minut pokazał swe walory - wyjaśnił Franciszek Smuda w rozmowie z serwisem INTERIA.PL.

Selekcjoner reprezentacji Polski ujawnił, że w środowym meczu z Gruzją Eugen Polanski zagra na środku pomocy, obok Rafała Murawskiego, a Dariusz Dudka usiądzie na ławce. - Zalety i wady Darka Dudki znam, a Polanskiego chcę dopiero poznać - mówił Smuda.

Zdaniem popularnego "Franza", Polanski bez problemu powinien dostosować się do stylu gry reprezentacji Polski. - Od razu zauważyłem, że ten chłopak rozumie, o co chodzi w mojej koncepcji. Polanski "czuje" tę grę, zresztą w swoim klubie (FSV Mainz - przyp. red) występuje dokładnie na tej samej pozycji, na jakiej chcę mu dać szansę w reprezentacji - powiedział selekcjoner.

Wcześniej Smuda planował wpuścić urodzonego w Sosnowcu piłkarza na boisko dopiero od początku drugiej połowy. Po głębszym przemyśleniu sprawy szkoleniowiec postanowił jednak wystawić piłkarza od pierwszej minuty.

Do kadry dojechał we wtorek Tomasz Rząsa. Dyrektor reprezentacji nie pojawił się jednak na popołudniowym treningu kadry, ponieważ wcześniej był umówiony na rozmowę z prezesem PZPN-u Grzegorzem Lato, który długo rozmawiał jednak za zamkniętymi drzwiami z Łukaszem Piszczkiem.

Jak dowiedziała się INTERIA.PL, Rząsa będzie rozmawiał z Latą właśnie o sprawie obrońcy Borussii Dortmund, który został przez Wydział Dyscypliny PZPN zawieszony na sześć miesięcy ponieważ jako piłkarz Zagłębia Lubin brał udział w "zrzutce" na ustawiony mecz z Cracovią w sezonie 2005/2006.

źródło: interia.pl
oitak

Post autor: oitak »

smuda na polanskiego kaze mowic ,,GIENIUŚ" he
http://euro2012.wp.pl/title,Smuda-kaze- ... omosc.html
nasi ,,RODACY" he
Michalek

Post autor: Michalek »

Moim zdaniem decydujace byloby ODSLUCHANIE tego nieszczesnego wywiadu. Daleki jestem od wybielania Polanskiego ale drobne "ale". On sam twierdzi ze media przekrecily Jego slowa. Panowie malo mamy doswiadczen z mediami? Czy na prawde nie istnieje taka mozliwosc ze wlozyli w Jego usta nie Jego slowa? Mysle ze istnieje i to duza. Dla mnie gosc (jesli nie powiedzial tego co mu sie w usta wklada) jest rowny takiemu Matuszczykowi a nie slyszalem specjalnego ujadania na Niego.
Filippo

Post autor: Filippo »

Michalek pisze:Moim zdaniem decydujace byloby ODSLUCHANIE tego nieszczesnego wywiadu. Daleki jestem od wybielania Polanskiego ale drobne "ale". On sam twierdzi ze media przekrecily Jego slowa. Panowie malo mamy doswiadczen z mediami? Czy na prawde nie istnieje taka mozliwosc ze wlozyli w Jego usta nie Jego slowa? Mysle ze istnieje i to duza. Dla mnie gosc (jesli nie powiedzial tego co mu sie w usta wklada) jest rowny takiemu Matuszczykowi a nie slyszalem specjalnego ujadania na Niego.
Jasne, hiszpańscy dziennikarze też wciskali mu słowa, że jest Niemcem w usta? Jaki mieliby w tym cel. Po prostu szwab się teraz broni i wypiera się tego co powiedział.

Mam nadzieje, że w Gdańsku przy każdym jego dotknięciu piłki będą gwizdy.
No fajnie

Post autor: No fajnie »

Niemcom to nie przeszkadza , ale my nie jesteśmy w Niemczech , nikogo nie dziwi to że ich barwy będzie reprezentowała polka , bo tam jest to na porządku dziennym , mam nadzieję jednak że polscy kibice będą brać przykład z kibiców z krajów takich jak Serbia czy Rosja(czy jeszcze kilka innych słowiańskich) gdzie nie do pomyślenia jest żeby barwy reprezentował ktoś z poza danego narodu ,ponieważ wywołałoby to fale protestów .
No fajnie

creator , rozumiem że nie dociera do ciebie prośba o nie wypowiadanie się się w tematach Polskich , mimo wszystko dzięki za tą wypowiedź , mam z niej niezłe zianie haha :D
bs

Post autor: bs »

Polanski urodził się w Sosnowcu , to co ma wspólnego ze Śląskiem?
sk1920

Post autor: sk1920 »

Polańskiego nikt nie chce ale "niemieckie" HSV spiewane na meczach kadry to juz OK
No fajnie

To My Naród Małopolski ! Żądam autonomii , nie wiem czemu Małopolanie , historyczni Wiślanie za stolicą Grodem Króla Kraka śmią grać dla Polski :) , a żeby nie odbiegać zbytnio od tematu to ma ktoś jakieś dowody że Polanski uważa nasz kraj za swoją ojczyznę a siebie za Polaka ? jeśli tak to zapodajcie linka ...
Iskra 1951 Pszczyna

Post autor: Iskra 1951 Pszczyna »

Panowie nie zapominajcie że na Śląsku są też Ślązacy z krwi i kości którzy są patriotami Polskimi.
No fajnie

Rosjanie to tacy sami Słowianie jak i cała reszta więc nie wiem o co chodzi w twoim komentarzu ...
tutaj poruszamy kwestię gry Polanskiego w kadrze , jak widzę dyskusja i temat jest wg mnie do zamknięcia , bo dyskusja nic nie wnosi i schodzi notorycznie na inne tematy ...
ODPOWIEDZ