w tych pojebanych czasach w których mamy przyjemność żyć uczucia narodowe są niemile widziane ...Pan_Tadzik pisze:Swego czasu Profesor Wolniewicz Powiedział (odnośnie Olisadebe):
"..wynajęli murzyna żeby im strzelał bramki. To jest sport? I to ma wyzwalać uczucia narodowe?.."
Chyba ponadczasowe?

Kwestia Polanskiego w kadrze
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Kwestia Polanskiego w kadrze
-
-
Patrzcie co pierdoli ten łeb poniemiecki Lato:
http://www.youtube.com/watch?v=WgBcHR8u ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=WgBcHR8u ... r_embedded

-
-
" Nie będę kłamał i mówił: jestem stuprocentowym Polakiem. Tak nie jest." -temu panu już dziękujemy.
Kibice.net -siedlisko wszelakiego zła.
-
no to do c**** czy to jest Reprezentacja Polski czy Reprezentacja niestuprocentowych Polaków?!
Polanski stop!
Polanski stop!
Ro po prostu reprezentacja obywatelska a nie narodowa.. i tyle,.. Powinniśmy być wdzięczni Smudzie że podejmuje takie wysiłki tylko dzięki niemu coś osiągniemy na tej wspaniałej imprezie jaką jest euro ....niven pisze:no to do c**** czy to jest Reprezentacja Polski czy Reprezentacja niestuprocentowych Polaków?!
Polanski stop!
PS to wyżej to sarkazm,pisze zeby nikt sie nie przyczepił..
ku*** jak tak można? Miliony Polaków ginęły za ten kraj i naród a teraz byle wieprz może "zostać"polakiem...
-
Takie życie nic nie poradzisz... Trzeba uczulać media na słowo Reprezentacja Obywatelska a nie Narodowa. Swego czasu napisałem list do Piłki Nożnej w sprawie Olisadebe, porównałem ten proceder do zakupów w hipermarkecie - "O widzę promocja na Trynidad i Tobago, to wezmę ze dwie sztuki. O tam na górnej półce leży Somalia, to chyc do koszyka"... Trochę pozmieniali po swojemu, wydrukowali, w swoim stylu debilnie skrytykowali, i tyle :) Szkoda znaczka, choć z drugiej strony niech qrwy sprzedajne wiedzą że nie każdy ma ochotę oglądać "Państwowe Rozgrywki Obywatelskie". Z Olisadebe "obejrzałem" tylko jeden mecz z San Marino, akurat piliśmy i głupio było wyjść... Jak zobaczę Arboledę albo Polanskiego w kadrze to tego syfu już się nie tykam. Swoją drogą nie mam nic do Obraniaka lub jakiegoś dziecka [link].
Boli mnie, gdy wyrzucam dodatki z gAZETY, widząc oczami myśli padające lasy. „Dom” wyrzucam – dąb pada. „Turystykę” – lipa. „Komunikaty” – świerki jak zimowe kwiaty. „Auto-moto” – jak maszty upadają sosny. „Supermarket” – to modrzew, klon – „Nieruchomości”. „Mój Komputer” – i buk się korzeniem nakrywa. A z każdym precz dodatkiem ich żywicą krwawię.
"NOCNA ZMIANA", "OSZOŁOM"
"NOCNA ZMIANA", "OSZOŁOM"
-
[link]
Na ile więc czuje się Pan Niemcem?
- Chyba bardziej niż Polakiem.
Na ile więc czuje się Pan Niemcem?
- Chyba bardziej niż Polakiem.
-
może jakiś list do pzpnu napisać i powysyłać z prośbą o utworzenie nowej Reprezentacji Obywatelsko Cudzoziemskiej, przejdzie sie franek po warszawie, co drugiego murzyna i wietnamca do kadry wezmnie, paszporty porobią, może jaki talent sie trafi. Bedziemy mieli dwie reprezentacje, może któraś coś ugra....
Aż się żygać chce patrząc co sie dzieje z naszą polską piłką...
-
[link] - kolejna notka "Weszło" na temat szwaba.
-
[link]
[link]
[link]
-
baryla517 pisze:może jakiś list do pzpnu napisać i powysyłać z prośbą o utworzenie nowej Reprezentacji Obywatelsko Cudzoziemskiej, przejdzie sie franek po warszawie, co drugiego murzyna i wietnamca do kadry wezmnie, paszporty porobią, może jaki talent sie trafi. Bedziemy mieli dwie reprezentacje, może któraś coś ugra....
...wszak wszystkich trzeba wypróbować ;)
-
Dokładnie.SUPPORTERS pisze:Niech wypierdala jak pol tej pseudo Polskiej kadry.
Wyjebane na cala kadre i tyle..
I cisnąć z kurwą i tyle w temacie.
-
i co komu po cisnieciu szwabinie na forach ??
trzeba zrobic mu pieklo jak juz bedzie na kadrze, dac mu jasno do zrozumienia ze go tu nie chcemy, moze na jeden mecz zawiesic bojkot tylko po to zeby wlasnie cisnac jemu, smudzie i innym wynalazkom... dac jasno do zrozumienia ze nie ma w Polsce przyzwolenia na "handlowanie" wartosciami narodowymi na prawo i lewo bo KTOS TAK CHCE.
trzeba zrobic mu pieklo jak juz bedzie na kadrze, dac mu jasno do zrozumienia ze go tu nie chcemy, moze na jeden mecz zawiesic bojkot tylko po to zeby wlasnie cisnac jemu, smudzie i innym wynalazkom... dac jasno do zrozumienia ze nie ma w Polsce przyzwolenia na "handlowanie" wartosciami narodowymi na prawo i lewo bo KTOS TAK CHCE.
-
gdyby tak caly stadion w transparentach i ryczal W********** to moze by cos to dalo mu do myslenia?
-
A tutaj sytuacja w drugą stronę: [link]
-
Jestem już takim homo futbolicus, że mało co poza piłką nożną potrafi mnie naprawdę poruszyć. Ale decyzja Pauliny Ligockiej o tym, że rezygnuje z występów w polskiej kadrze i będzie reprezentować Niemcy, jest dla mnie szokiem. Nie żebym był ultra-patriotą, ale jednak takie rzeczy nie zdarzają się na co dzień. Nie znam się na polskim snowboardzie, wiem że mają tam bałagan okropny, a jednak decyzja Pauliny pozostawia wiele wątpliwości.
Nie zamierzam Ligockiej oceniać. I tak zrobią to kibice i będzie to naprawdę brutalny freestyle.
Paulina jest osobą dorosłą i wie co robi. Jak sama podkreśla była to najtrudniejsza decyzja w jej życiu, poprzedzona długimi, wielogodzinnymi rozmowami w rodzinnym gronie. Zawodniczka podjęła decyzję. Ma prawo.
Ale oglądając na stronach Onetu jak udziela wywiadu dziennikarzowi nSportu, zdałem sobie sprawę z faktu, że Ligocka nadal ma mnóstwo wątpliwości co do swojej decyzji. Widać, że zrobiła to z ciężkim sercem i nie jest to wcale tak oczywiste jak by chciała, że musiała tak właśnie postąpić. Już sam sposób w jaki Paulina opowiada, pokazuje, że jest jej ciężko. Jakoś wcale nie skacze z radości do góry. Opowiada to tak, jakby się tłumaczyła z ciężkiego grzechu, jakby czuła, że jej postępowanie jest moralnie wątpliwe i musi to wytłumaczyć kibicom, żeby je zrozumieli. Moim zdaniem próżna fatyga, ale życzę Paulinie powodzenia w tej trudnej misji oświatowej naszego społeczeństwa.
Ja jestem z innego pokolenia niż Paulina. Dzieciństwo przypadło mi w czasach ciężkiej komuny, w której propagandowa machina PRL karmiła mnie "zdrową" nienawiścią do Niemców racząc mnie a to "Czterema pancernymi", a to przygodami kapitana Klosa, albo martyrologicznymi kawałkami w stylu "Zakazanych piosnek".
Mnie faszerowano treścią, że Niemiec to "szkop", "fryc", "szwab", no i trzymano w przekonaniu, że wszyscy Niemcy to hitlerowcy. Zanim stanąłem na nogi i nauczyłem się myśleć samodzielnie, i zanim zorientowałem się, że świat nie jest wyłącznie czarno-biały i nie wolno łatwo oceniać ludzi, to tak mózg mi trochę nasiąknął antyniemieckimi treściami. Może nie jak gąbka, ale jednak.
Jedno wiem na pewno: ja już Niemcem nie zostanę. I zawsze jak Polak podejmuje taką decyzję to jest to dla mnie szok. Nawet jeśli wezmę pod uwagę, że Paulina Ligocka jest z Gliwic i ma podwójne obywatelstwo. Na Śląsku jest inaczej, co ludziom z innych części kraju trudno czasem zrozumieć.
Ligocka – powtarzam wyraźnie – ma prawo do takiej decyzji. Gorzej, że sama nie czuje się z tym najlepiej.
Pamiętam jak piłkarze, byli reprezentanci Polski jak choćby Andrzej Buncol czy Marek Leśniak, przez całe lata musieli się tłumaczyć z decyzji o przyjęciu niemieckiego obywatelstwa. A przecież wcale wtedy nie chodziło o występy w reprezentacji Niemiec! Czasy były inne. Wtedy za czasów PRL-u niemiecki paszport dawał olbrzymie możliwości. Przyjęcie niemieckiego obywatelstwa było sposobem na ułatwienie sobie życia codziennego. Nagle znikała połowa codziennych uciążliwości. A mimo to decyzje ex-reprezentantów zostały bardzo źle przyjęte przez polskich kibiców. Widać nie tylko ja oglądałem Klosa, pancernych i „Zakazane piosenki”.
Mnie kilka lat temu zaimponował nasz pływak, Bartek Kizierowski, który odmówił zmiany obywatelstwa za pieniądze.
Choć pewnie nie byłoby to wcale takim szokiem dla sportowca, który całe lata mieszkał w Kaliforni, a teraz na stałe rezyduje w Madrycie. A jednak okazało się, że można żyć kosmopolitycznie, ale czuć patriotycznie. A przecież jako obywatelowi Kataru czy Kuwejtu opływałby w dostatki od końca życia. Byłoby mu łatwiej. Z tym, że on takiego łatwiej wcale nie chciał.
Swego czasu powstała nawet "Nagroda Bartosza", statuetka dla tych polskich sportowców, którzy szczególnie wyróżnili się wiernością ojczyźnie i przywiązaniem do barw narodowych. Widnieje na niej motto po łacienie: "Usoque ad finem" (Aż do końca). Nie wiem, czy ta nagroda nadal jest przyznawana, ale dla Bartka i tak największą nagrodą było to, że podczas igrzysk olimpijskich w Atenach był chorążym polskiej reprezentacji. Jak widać biało-czerwona była wtedy w dobrych rękach.
Ostatnio wiele się mówiło i pisało o kwestiach patriotycznych gdy do polskiej reprezentacji piłkarskiej zaczęli trafiać "taśmowo" zawodnicy wychowani w innych krajach z luźnymi związkami z Polską. Trener Franciszek Smuda powołuje kolejnych „reprezentantów”, choć on patrzy na zawodników pod kątem tego czy taki piłkarz się kadrze przyda czy nie przyda. Mam wrażenie, że kwestie patriotyczne to dla niego nieważne duperele, bo liczy się wynik.
Dziś świat stał się tak kosmopolityczny, że patriotyzm trochę zaczyna trącić myszką. Paulina Ligocka może startować jako Niemka, Eugen Polański, który był wielokrotnym kapitanem niemieckiej młodzieżówki za kilka dni zagra w reprezentacji Polski z białym orłem na piersi. Świat się zmienia.
Zaczynam jednak się nad sobą głębiej zastanawiać czy czasem nie nasiąkłem tą propagandą PRL-u bardziej niż myślałem. Jak gąbka. Dla mnie flaga, biały orzeł, hymn coś znaczą, są ważne.
A tę krakowską "legendę o Wandzie co nie chciała Niemca" to też pewnie wymyślili komunistyczni politrucy...
Dariusz Tuzimek
Nie zamierzam Ligockiej oceniać. I tak zrobią to kibice i będzie to naprawdę brutalny freestyle.
Paulina jest osobą dorosłą i wie co robi. Jak sama podkreśla była to najtrudniejsza decyzja w jej życiu, poprzedzona długimi, wielogodzinnymi rozmowami w rodzinnym gronie. Zawodniczka podjęła decyzję. Ma prawo.
Ale oglądając na stronach Onetu jak udziela wywiadu dziennikarzowi nSportu, zdałem sobie sprawę z faktu, że Ligocka nadal ma mnóstwo wątpliwości co do swojej decyzji. Widać, że zrobiła to z ciężkim sercem i nie jest to wcale tak oczywiste jak by chciała, że musiała tak właśnie postąpić. Już sam sposób w jaki Paulina opowiada, pokazuje, że jest jej ciężko. Jakoś wcale nie skacze z radości do góry. Opowiada to tak, jakby się tłumaczyła z ciężkiego grzechu, jakby czuła, że jej postępowanie jest moralnie wątpliwe i musi to wytłumaczyć kibicom, żeby je zrozumieli. Moim zdaniem próżna fatyga, ale życzę Paulinie powodzenia w tej trudnej misji oświatowej naszego społeczeństwa.
Ja jestem z innego pokolenia niż Paulina. Dzieciństwo przypadło mi w czasach ciężkiej komuny, w której propagandowa machina PRL karmiła mnie "zdrową" nienawiścią do Niemców racząc mnie a to "Czterema pancernymi", a to przygodami kapitana Klosa, albo martyrologicznymi kawałkami w stylu "Zakazanych piosnek".
Mnie faszerowano treścią, że Niemiec to "szkop", "fryc", "szwab", no i trzymano w przekonaniu, że wszyscy Niemcy to hitlerowcy. Zanim stanąłem na nogi i nauczyłem się myśleć samodzielnie, i zanim zorientowałem się, że świat nie jest wyłącznie czarno-biały i nie wolno łatwo oceniać ludzi, to tak mózg mi trochę nasiąknął antyniemieckimi treściami. Może nie jak gąbka, ale jednak.
Jedno wiem na pewno: ja już Niemcem nie zostanę. I zawsze jak Polak podejmuje taką decyzję to jest to dla mnie szok. Nawet jeśli wezmę pod uwagę, że Paulina Ligocka jest z Gliwic i ma podwójne obywatelstwo. Na Śląsku jest inaczej, co ludziom z innych części kraju trudno czasem zrozumieć.
Ligocka – powtarzam wyraźnie – ma prawo do takiej decyzji. Gorzej, że sama nie czuje się z tym najlepiej.
Pamiętam jak piłkarze, byli reprezentanci Polski jak choćby Andrzej Buncol czy Marek Leśniak, przez całe lata musieli się tłumaczyć z decyzji o przyjęciu niemieckiego obywatelstwa. A przecież wcale wtedy nie chodziło o występy w reprezentacji Niemiec! Czasy były inne. Wtedy za czasów PRL-u niemiecki paszport dawał olbrzymie możliwości. Przyjęcie niemieckiego obywatelstwa było sposobem na ułatwienie sobie życia codziennego. Nagle znikała połowa codziennych uciążliwości. A mimo to decyzje ex-reprezentantów zostały bardzo źle przyjęte przez polskich kibiców. Widać nie tylko ja oglądałem Klosa, pancernych i „Zakazane piosenki”.
Mnie kilka lat temu zaimponował nasz pływak, Bartek Kizierowski, który odmówił zmiany obywatelstwa za pieniądze.
Choć pewnie nie byłoby to wcale takim szokiem dla sportowca, który całe lata mieszkał w Kaliforni, a teraz na stałe rezyduje w Madrycie. A jednak okazało się, że można żyć kosmopolitycznie, ale czuć patriotycznie. A przecież jako obywatelowi Kataru czy Kuwejtu opływałby w dostatki od końca życia. Byłoby mu łatwiej. Z tym, że on takiego łatwiej wcale nie chciał.
Swego czasu powstała nawet "Nagroda Bartosza", statuetka dla tych polskich sportowców, którzy szczególnie wyróżnili się wiernością ojczyźnie i przywiązaniem do barw narodowych. Widnieje na niej motto po łacienie: "Usoque ad finem" (Aż do końca). Nie wiem, czy ta nagroda nadal jest przyznawana, ale dla Bartka i tak największą nagrodą było to, że podczas igrzysk olimpijskich w Atenach był chorążym polskiej reprezentacji. Jak widać biało-czerwona była wtedy w dobrych rękach.
Ostatnio wiele się mówiło i pisało o kwestiach patriotycznych gdy do polskiej reprezentacji piłkarskiej zaczęli trafiać "taśmowo" zawodnicy wychowani w innych krajach z luźnymi związkami z Polską. Trener Franciszek Smuda powołuje kolejnych „reprezentantów”, choć on patrzy na zawodników pod kątem tego czy taki piłkarz się kadrze przyda czy nie przyda. Mam wrażenie, że kwestie patriotyczne to dla niego nieważne duperele, bo liczy się wynik.
Dziś świat stał się tak kosmopolityczny, że patriotyzm trochę zaczyna trącić myszką. Paulina Ligocka może startować jako Niemka, Eugen Polański, który był wielokrotnym kapitanem niemieckiej młodzieżówki za kilka dni zagra w reprezentacji Polski z białym orłem na piersi. Świat się zmienia.
Zaczynam jednak się nad sobą głębiej zastanawiać czy czasem nie nasiąkłem tą propagandą PRL-u bardziej niż myślałem. Jak gąbka. Dla mnie flaga, biały orzeł, hymn coś znaczą, są ważne.
A tę krakowską "legendę o Wandzie co nie chciała Niemca" to też pewnie wymyślili komunistyczni politrucy...
Dariusz Tuzimek
-
mi ostani wywiad z Polańskim sie spodobał powiedzial prawde i nie grał niewiadomo kogo jesli sie okaze dobrym zawodnikiem to dlaczego mam gwizdac ogarnijcie sie chlopak urodzil sie w Polsce alę całe życie spędzil w Niemczech wiec nie dziwne ze miał wątpliwości a moim zdaniem ł dla nas na tym ze bedzie gra wiecej straci niz zyska bo jako polak bedzie mniej warty niz niemiec
-
wilson1985 pisze:mi ostani wywiad z Polańskim sie spodobał powiedzial prawde i nie grał niewiadomo kogo jesli sie okaze dobrym zawodnikiem to dlaczego mam gwizdac ogarnijcie sie chlopak urodzil sie w Polsce alę całe życie spędzil w Niemczech wiec nie dziwne ze miał wątpliwości a moim zdaniem ł dla nas na tym ze bedzie gra wiecej straci niz zyska bo jako polak bedzie mniej warty niz niemiec
Co Ty chłopie wygadujesz, zdaje sobie sprawę z tego, że nie będzie powoływany do reprezentacji helmutów to pcha się do nas. Podejrzewam jakby przyszło powołanie dla niego z Niemiec od razu inaczej by to wyglądało. Nie dajmy sobie mydlić oczu panowie, jeżeli już chciał grać dla nas równie dobrze mógł zrobić to pół roku wcześniej a nie teraz. Tym bardziej uważam, że nasza reprezentacja nie ma prawa brać takich ludzi. Jest pewne przysłowie:wilson1985 pisze:mi ostani wywiad z Polańskim sie spodobał powiedzial prawde i nie grał niewiadomo kogo jesli sie okaze dobrym zawodnikiem to dlaczego mam gwizdac ogarnijcie sie chlopak urodzil sie w Polsce alę całe życie spędzil w Niemczech wiec nie dziwne ze miał wątpliwości a moim zdaniem ł dla nas na tym ze bedzie gra wiecej straci niz zyska bo jako polak bedzie mniej warty niz niemiec
RAZ ku***, ZAWSZE ku***!
-
Chcesz to liż mu dupe tylko dlatego że łaskawie zgodził się grać dla naszej reprezentacji. Mimo tego że od jakiegoś czasu mam wyjebane w tą całą ''reprezentacje'' to zależy mi na jej opinii w świecie, a taka niemiecka ku*** tylko go psuje. Przypomnij sobie jak cała Polska śmiała się z tej mieszaniny w niemieckim zespole, teraz powoli krok po kroku dążymy do tego samego.wilson1985 pisze:mi ostani wywiad z Polańskim sie spodobał powiedzial prawde i nie grał niewiadomo kogo jesli sie okaze dobrym zawodnikiem to dlaczego mam gwizdac ogarnijcie sie chlopak urodzil sie w Polsce alę całe życie spędzil w Niemczech wiec nie dziwne ze miał wątpliwości a moim zdaniem ł dla nas na tym ze bedzie gra wiecej straci niz zyska bo jako polak bedzie mniej warty niz niemiec

-
niemcy się z nas smiały że udało im się pozyskać Podolskiego i Klose n MŚ(Podolski i Klose sprzedawczyki i tyle) a my mamy wygwizdać naszego rodaka który urodził się w Polsce ale cały życie mieszkał w niemczech?????Ludzie kuźwa ogranijcie się!!!
-
Następny ku***, podejrzewam, że jesteście po jednym kodzie przy rejestracji. "Nasz rodak" chyba nie wiesz co to oznacza....kowal.81 pisze:niemcy się z nas smiały że udało im się pozyskać Podolskiego i Klose n MŚ(Podolski i Klose sprzedawczyki i tyle) a my mamy wygwizdać naszego rodaka który urodził się w Polsce ale cały życie mieszkał w niemczech?????Ludzie kuźwa ogranijcie się!!!
-
gra naszej reprezentacji mnie nie obchodzi, przegrają na ME wszystkie mecze czy wygrają wszystkie mam to gdzieś mam swój klub i swoją pasję, ale nie pozwolę na to aby rzucano psy na naszych rodaków!z tego co wiem urodził się w Polsce ojciec czy matka byli Polakami???to nie Olisadebe czy Roger!!!!!!Gripen89 pisze:Następny ku***, podejrzewam, że jesteście po jednym kodzie przy rejestracji. "Nasz rodak" chyba nie wiesz co to oznacza....kowal.81 pisze:niemcy się z nas smiały że udało im się pozyskać Podolskiego i Klose n MŚ(Podolski i Klose sprzedawczyki i tyle) a my mamy wygwizdać naszego rodaka który urodził się w Polsce ale cały życie mieszkał w niemczech?????Ludzie kuźwa ogranijcie się!!!
-
I c*** mu w dupe! Czuł sie niemcem to niech spierdala, za slaby do niemiec to sie pcha do nas. Gówno nie Polak!kowal.81 pisze:gra naszej reprezentacji mnie nie obchodzi, przegrają na ME wszystkie mecze czy wygrają wszystkie mam to gdzieś mam swój klub i swoją pasję, ale nie pozwolę na to aby rzucano psy na naszych rodaków!z tego co wiem urodził się w Polsce ojciec czy matka byli Polakami???to nie Olisadebe czy Roger!!!!!!Gripen89 pisze:Następny ku***, podejrzewam, że jesteście po jednym kodzie przy rejestracji. "Nasz rodak" chyba nie wiesz co to oznacza....kowal.81 pisze:niemcy się z nas smiały że udało im się pozyskać Podolskiego i Klose n MŚ(Podolski i Klose sprzedawczyki i tyle) a my mamy wygwizdać naszego rodaka który urodził się w Polsce ale cały życie mieszkał w niemczech?????Ludzie kuźwa ogranijcie się!!!

-
ku*** murzyna jakoś przetrawiłem, bo to może nowość była, ale teraz tego niemiaszka ni c****. Na c*** nam takie ochłapy?
A my wciąż o tym samym, a my wciąż tacy sami! Charakternie z zasadami, z pierdolnięciem jak dynamit!
-
Jeden c***, że ma korzenie polskie. Jeżeli nazywasz go naszym rodakiem to ciekawe, wydaje mi się, że "nasz rodak" nie gra dla Niemiec, nie wypowiada się w taki sposób a nie inny o naszym kraju itd itd. Do czego to wszystko zmierza, ja również nie chcę takiej reprezentacji gdzie prawdziwych Polaków będzie może z 4 a reszta jakieś wynalazki. Tym bardziej nie są to jacyś nie wiadomo jacy grajkowie, nie są w stanie przebić się w Niemczech czy innych krajach to szukają innej alternatywy, za co ja mogę śmiało na stadionie im podziękować gromkim okrzykiem "spierdalaj"kowal.81 pisze:gra naszej reprezentacji mnie nie obchodzi, przegrają na ME wszystkie mecze czy wygrają wszystkie mam to gdzieś mam swój klub i swoją pasję, ale nie pozwolę na to aby rzucano psy na naszych rodaków!z tego co wiem urodził się w Polsce ojciec czy matka byli Polakami???to nie Olisadebe czy Roger!!!!!!Gripen89 pisze:Następny ku***, podejrzewam, że jesteście po jednym kodzie przy rejestracji. "Nasz rodak" chyba nie wiesz co to oznacza....kowal.81 pisze:niemcy się z nas smiały że udało im się pozyskać Podolskiego i Klose n MŚ(Podolski i Klose sprzedawczyki i tyle) a my mamy wygwizdać naszego rodaka który urodził się w Polsce ale cały życie mieszkał w niemczech?????Ludzie kuźwa ogranijcie się!!!
-
dla ciebie duma z reprezentacji to tylko wyniki na boisku?wilson1985 pisze:mi ostani wywiad z Polańskim sie spodobał powiedzial prawde i nie grał niewiadomo kogo jesli sie okaze dobrym zawodnikiem to dlaczego mam gwizdac ogarnijcie sie chlopak urodzil sie w Polsce alę całe życie spędzil w Niemczech wiec nie dziwne ze miał wątpliwości a moim zdaniem ł dla nas na tym ze bedzie gra wiecej straci niz zyska bo jako polak bedzie mniej warty niz niemiec
Nie chce mi się tego wyjaśniać. Niektórzy ludzie by się sprzedali za pare groszy, dla sukcesu, lepszej pozycji itd. Widać to od razu choćby na takiej z pozoru niewinnej płaszczźnie jak gra w piłkę.
-
Dla mnie cały ten pomysł z tym grajkiem jest żenujący i tyle.
-
kocur1488 pisze:
Poczekajcie, bo to jeszcze nie koniec zaciągu Smudy. W kolejce są/byli: Jutkiewicz (Anglia), Sikorski (Austria) Dudu Paraiba, Hernani, Thiago Cionek (Brazylia), Kolodziejczak, Perquis (Francja), Arboleda (Kolumbia), Brzenska, Delura (Niemcy), Acquafresca (Włochy).
Co Ty masz człowieku do Sikorskiego. Ma facet wieksze pojęcie o Polsce niż niejeden tu piszący. Zresztą on sam kiedyś powiedział ze do naszej repry na siłe sie nie pcha.
-
Kopnie 2,3 razy dobrze piłkę ten Polański cały,coś tam strzeli sobie i pewnie już zostanie nowym idolem ,,zwykłych kibiców'' oraz Polakiem z dziada pradziada tak jak Perejro Roger po bramce na EURO 2008 nagle.
A powoływanie go do kadry tylko pokazuje, że hasło Smudy ,,dam d*** za wyjście z grupy'' jest jak najbardziej aktualne.
A powoływanie go do kadry tylko pokazuje, że hasło Smudy ,,dam d*** za wyjście z grupy'' jest jak najbardziej aktualne.
-
Ten tekst trafia w sedno sprawy. [link]
W ten sposób zaciera się w ogóle jakikolwiek sens rozgrywek międzynarodowych. Wydaje mi się, że niedługo Smuda sięgnie po żydów z Izraela,przecież dużo z nich ma polskie korzenie,a nawet jeżeli nie to coś się wymyśli.
W ten sposób zaciera się w ogóle jakikolwiek sens rozgrywek międzynarodowych. Wydaje mi się, że niedługo Smuda sięgnie po żydów z Izraela,przecież dużo z nich ma polskie korzenie,a nawet jeżeli nie to coś się wymyśli.
Bo mamy serca Biało Zielone..
-
Gretzky pisze:Kopnie 2,3 razy dobrze piłkę ten Polański cały,coś tam strzeli sobie i pewnie już zostanie nowym idolem ,,zwykłych kibiców'' oraz Polakiem z dziada pradziada tak jak Perejro Roger po bramce na EURO 2008 nagle.
Tak, dokładnie. A zapomni się o nim do momentu, aż ktoś wymyśli nowy wynalazek w tej kadrze...
A my wciąż o tym samym, a my wciąż tacy sami! Charakternie z zasadami, z pierdolnięciem jak dynamit!
-
Bojkotując wszytko po kolei nic nie ugramy. Ktoś wspomniał we wcześniejszych postach, że rządowej i pzpn-owkskiej patologii, to jest bardzo na rękę. Mam nadzieję, że ktoś pójdzie po rozum do głowy i będziemy nawiedzać mecze reprezentacji, by pokazywać swoje niezadowolenie.
Na sierp i młot z uśmiechem patrz! - hanka gronkowiec w.
...
Bansuj dziwko! 
...

-
może mu nasz grajek na treningu noge złamię? c***, zniosłbym go pewnie w kadrze, gdyby siedzial cicho, a nie pierdolil o swojej niemieckosci, a tak nie ma c****, lepszy w kadrze Brazylijczyk niz Niemiec! tyle, ze co to za kadra z farbowanymi lisami....
-
Przed chwilą oglądałem Cafe Futbol i jedną fajną rzecz tam powiedzieli, skoro Polanski tak bardzo zapragnął grać dla reprezentacji Polski, to dać mu szanse, ale dopiero po Euro. Moge się założyć, że równie szybko nasza repra by mu się odwidziała, a jedynym powodem jego decyzji gry u nas jest wypromowanie swojego ryja w trakcie mistrzostw
Włókniarz Częstochowa
-
Gieniu juz zaczyna mataczyc i sie wybielac w polskich mediach :
[link]
[link]
-
Świat się powoli kończy- zęby zaczynają leczyć murzyni,w cipki Naszych kobiet zaglądać ciapaci a z Orłem na piersi biegać będzie stado niemieckich helmutów.
-
http://www.youtube.com/watch?v=Nu6HMQ7jjic
Już zaczynają się filmiki z nową ''gwiazdą reprezentacji''...
Już zaczynają się filmiki z nową ''gwiazdą reprezentacji''...

-
[link]
Konkretna wypowiedź. Ja tam liczę na to, że wyjebią smude i cały ten pzpn, co przyjdą jacyś nowi i stworzymy Polską kadrę, a nie to co jest teraz.
Konkretna wypowiedź. Ja tam liczę na to, że wyjebią smude i cały ten pzpn, co przyjdą jacyś nowi i stworzymy Polską kadrę, a nie to co jest teraz.
KibicŁKS pisze:A ja mam pytanie. Czy pzpn zmniejszy kare Widzewowi jeżeli zszyją flage i zwroca ja Legii??