Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
na tej str. nie ma, to pytam: jak się przedstawiają zgody Sandecji i Korony? Ekipy znane, ale ostatnio się tam coś pozmieniało i już się pogubiłem.
Na każde życzenie brygada się zrywa
Tu Krew w każdej chwili przelewać gotowa
Głos z serca się bowiem każdemu wyrywa
Powrócim niebawem, do Polski! Do Lwowa!
Tu Krew w każdej chwili przelewać gotowa
Głos z serca się bowiem każdemu wyrywa
Powrócim niebawem, do Polski! Do Lwowa!
-
dlaczego mój post z pytaniem o ŁKS/Cracovia został usunięty? ponawiam pytanie
-
Korona ma zgodę z Sandecją i ze Stalą Mielec (powyższe kluby były przez Nich pozdrawiane dziś w Krakowie).Bofors pisze:na tej str. nie ma, to pytam: jak się przedstawiają zgody Sandecji i Korony? Ekipy znane, ale ostatnio się tam coś pozmieniało i już się pogubiłem.
Proponuję niektórym forumowiczom pierdolniecie się młotkiem w głowę lub kubeł zimnej wody, zanim znów napiszą coś "mondrego"!
STOP INTERNETOWEJ NAPINCE!
Katyński las- ponury grobowiec, gdzie nasi Żołnierze- legli z kulą w głowie...
STOP INTERNETOWEJ NAPINCE!
Katyński las- ponury grobowiec, gdzie nasi Żołnierze- legli z kulą w głowie...
-
jaka sytuacja na lini Resovia-Stal Sanok? wiadomo uklad, wspomagaja sie ostatnimi czasy jakos te dwie ekipy?
-
skoro został usunięty i ponawiasz pytanie, to skąd ktoś ma wiedzieć jakie ono było?rozdajacykarty pisze:dlaczego mój post z pytaniem o ŁKS/Cracovia został usunięty? ponawiam pytanie
[link]
pomoc w quizie pisz pm
pomoc w quizie pisz pm
-
Jeśli zapytał w temacie Zgody / Kosy/ Układy to zapewne jak wygląda sytuacja na linii Łks - Cracovia.
-
fanatycznykibic pisze:Jeśli zapytał w temacie Zgody / Kosy/ Układy to zapewne jak wygląda sytuacja na linii Łks - Cracovia.

"Panowie, bez zbędnej polemiki"

-
jesli juz wklejasz herb Arki to chociaz upewnij sie ze jest on prawidlowy, a widac ze nie jest
tu masz prawidlowy
[link]
tu masz prawidlowy
[link]
-
Co z tego że Cracovia ma zgodę z Arką ? Lech też ma z nimi sztamę i im to nie przeszkadza. Bodajże na jakimś osiedlu kibice Łksu chodzą w barwach Cracovii więc chyba jakieś kontakty mają.
-
Pare osób widziałem w koszulkach Anty Wisła,ale o barwach Cracovii nic mi nie wiadomo,potwierdzi ktoś z Łksu ?
-
Panowie wystarczy czasem pomyśleć. Nasi bracia z Tychów byli przyjmowani na jednym z osiedli, i z tego co pamiętam jeden miał łączoną smyczkę z Cracovią, zobaczył to jakiś zamiedzowy, puścił plotkę, i się rozchodzi.
SŻK&AGKŚ
-
Jak jest na linii Korona - Czarni Jasło?
NIC
-
Jak jest na linii?
KSZO - Legia
Zawisza - Arka
Raków - Wisła
KSZO - Legia
Zawisza - Arka
Raków - Wisła
-
Ostra kosaJak jest na linii?
KSZO - Legia
Zawisza - Arka
Raków - Wisła
-
jak ma sie sytuacja Arki Gdyni z Olimpia Elblag ?
-
Kosa.Locss pisze:jak ma sie sytuacja Arki Gdyni z Olimpia Elblag ?
Cały czas trzymać fason- wygrać, przegrać zawsze z klasą !
-
Co się dzieje w tym temacie to już ludzkie pojęcie przechodzi. Zadajecie tak oczywiste pytania, wystarczy pomyśleć chwilę i naprawdę sami na to wpadniecie.
-
Niestety, coraz więcej postów daje obraz i przekrój tego jakie osoby tutaj siedzą. W ponad 10letniej historii tego forum nie było takiej żenady. Otwarta rejestracja prowadzi do tego, że coraz więcej tutaj wszelkiej maści dzieciaków, napinaczy, a nawet inwigilujących psiarskich. Coraz mniej osób wpisuje się kumatych i ograniczają się do przeglądania wyłącznie, ale chyba tylko z przyzwyczajenia i przywiązania, bo coraz mniej tutaj ciekawych treści. Szkoda, bo kiedyś tutaj naprawdę było ciekawie
Włókniarz Częstochowa
-
A co sie dziwic? Kiedys byla albo zgoda albo kosa . A teraz zgoda, uklad , rodzina, prywatne znajomosci , goscinna wizyta i ch... wiec co jeszcze . Do tego co chwile padaja dlugoletnie zgody , powstaja dziwne kontakty. Toz to idzie sie w tym wszystkim pogubic :)Sherman81 pisze:Niestety, coraz więcej postów daje obraz i przekrój tego jakie osoby tutaj siedzą. W ponad 10letniej historii tego forum nie było takiej żenady.
-
Faktycznie.
Typ z Poznania pytający się o KSZO i Arkę.
Następny inteligent pytający się o relacje Arka-Olimpia.
Kiedyś to by był wstyd o takie rzeczy pytać.
Teraz na następnej podstronie jeszcze kilku ponownie spyta o to samo.
Typ z Poznania pytający się o KSZO i Arkę.
Następny inteligent pytający się o relacje Arka-Olimpia.
Kiedyś to by był wstyd o takie rzeczy pytać.
Teraz na następnej podstronie jeszcze kilku ponownie spyta o to samo.
-
Niech administratorzy w końcu zdecydują się na ten ruch i zablokują rejestrację na forum dla nowych osób a głąbów, których akurat tu nie brakuje wyrzucić... To chyba jedyny sposób aby forum odzyskało swój dawny blask.
Cały czas trzymać fason- wygrać, przegrać zawsze z klasą !
-
W tej chwili układ jest chyba już tylko na papierze i jeśli jest jakaś "linia" to tylko ta prywatna.szyd pisze:jaka sytuacja na lini Resovia-Stal Sanok? wiadomo uklad, wspomagaja sie ostatnimi czasy jakos te dwie ekipy?
-
Moje pytanko, jakie zgody/kosy/układy oraz za kim trzyma Świt Nowy Dwór Mazowiecki?
-
pojawiają sie tylko na derbach Rzeszowa więc to żaden układ ...techniczny pisze:W tej chwili układ jest chyba już tylko na papierze i jeśli jest jakaś "linia" to tylko ta prywatna.szyd pisze:jaka sytuacja na lini Resovia-Stal Sanok? wiadomo uklad, wspomagaja sie ostatnimi czasy jakos te dwie ekipy?
a JKS - Resovia, czy jest prawdą, że któraś z ekip po zerwaniu zgody proponowała walkę od razu ? doszły mnie takie słuchy ....
-
Starsi mają dobre kontakty, młodzi jakoś nie darzą się sympatią.fanatycznykibic pisze:Jeśli zapytał w temacie Zgody / Kosy/ Układy to zapewne jak wygląda sytuacja na linii Łks - Cracovia.
Ogólnie w Łodzi bliżej nam do ŁKSu niż tych drugich
-
a jak na linii Lech-GKS Belchatow?
-
BozeChronFanatykow pisze:a jak na linii Lech-GKS Belchatow?
a jak ma być. bez kosy, bez zgody, bez układu. Jakiś czas temu gdy był mecz w Bełchatowie paru Poznaniaków traci barwy na rzec Bełchatowian.
-
I kilkunastu bełchatowian pali wroty przed busem jednego z FC Lecha
-
Zgody/Kosy/Uklady Motoru Lublin?
-
Ad. 1: Chełmianka/Śląskmogulboy pisze:Zgody/Kosy/Uklady Motoru Lublin?
Ad. 2: Wisła/Cracovia/Stalówka/Hetman/Avia(?)
Ad. 3: Górnik Łęczna
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!
-
myślę że do kos Motoru jeszcze można dorzucić Widzew, Lechię, Lech/ŁKS
-
Nie wiem po co ten znak zapytania obok Avii.Troublemaker pisze:Ad. 1: Chełmianka/Śląskmogulboy pisze:Zgody/Kosy/Uklady Motoru Lublin?
Avia z Motorem mają kosę od kiedy pamiętam.
Jak najbardziej myślę,że do kos Motoru można zaliczyć jeszcze Widzew i Lechię.
-
Z tego co mi wiadomo to Uniści nie posiadają w tej chwili żadnej oficjalnej zgody lub układu. Kiedyś łączyły ich jakiś tam kontakty z Chrobrym Głogów.Steve231 pisze:Unia Leszno - kosy/zgody/układy??
Co do kos to zapewne wszystkie ekipy żużlowe.
-
Kosy, jak powszechnie wiadomo z czasem tracą trochę na aktualności. W przypadku Motoru nie byłem przekonany, czy wymieniłem wszystkie aktualne, więc liczyłem się ze sprostowanie jakiegoś fana z koziego grodu. Stąd ów znak zapytania.est966 pisze:Nie wiem po co ten znak zapytania obok Avii.Troublemaker pisze:Ad. 1: Chełmianka/Śląskmogulboy pisze:Zgody/Kosy/Uklady Motoru Lublin?
Avia z Motorem mają kosę od kiedy pamiętam.
Jak najbardziej myślę,że do kos Motoru można zaliczyć jeszcze Widzew i Lechię.
Rozumiesz już chłopczyku?
-
Mam pytanie o zgodę Chrobry - Stilon. Jeśli można wiedzieć jak doszło do zawarcia zgody? Jeszcze niedawno (4-5?) lat temu była dość mocna kosa. Czy kiedyś wcześni między obiema ekipami była zgoda lub jak wyglądały początki kosy i od kiedy Stilon z Chrobrym miał kontakty czy to pozytywne czy negatywne?
[link]
-
Układ mają.ziomek pisze:Mam pytanie o zgodę Chrobry - Stilon. Jeśli można wiedzieć jak doszło do zawarcia zgody? Jeszcze niedawno (4-5?) lat temu była dość mocna kosa. Czy kiedyś wcześni między obiema ekipami była zgoda lub jak wyglądały początki kosy i od kiedy Stilon z Chrobrym miał kontakty czy to pozytywne czy negatywne?
-
Kiedyś między nami, a Chrobrym była zgoda. Obecnie łączy nas układ.
Tutaj opis zgody Stilonu i Chrobrego, a następnie powstaniu kosy z przed kilkunastu lat.
Tutaj opis zgody Stilonu i Chrobrego, a następnie powstaniu kosy z przed kilkunastu lat.
za www.chrobry.glogow.plZgoda ze Stilonem Gorzów
Pozytywne stosunki z fanami Stilonu utrzymywały się do połowy lat 90-tych. Do zgody doszło przy okazji pierwszej wizyty kibiców ZKS-u w Głogowie. Potem przyszła kolej na wyjazd do Gorzowa, co zaowocowało umocnieniem wzajemnych stosunków poprzez bardzo dobre przyjęcie głogowian przez kibiców Stilonu. Jedzenie, trunki z odpowiednią zawartością, wiadomo jak to się odbywa. Wszystko układało się pomyślnie, co wieńczyły wspólne wyjazdy na obie ekipy (gorzowianie wspierali nas we Wrocławiu na Śląsku, my jechaliśmy z nimi na Gwardię Koszalin, Amicę Wronki i Miedź Legnica) czy tak symboliczne kwestie jak śpiewy "Stilon - Chrobry, dwa bratanki i do piwa i do szklanki". W kolejnym sezonie to Chrobry jako pierwszy gościł u przyjaciół. Kilku fanów MZKS-u wybrało się na Ziemię Lubuską już na kilki dni przed samym meczem. Doszło do pierwszego pogorszenia kontaktów. Co prawda alkohol znów polał się strumieniami, ale gościna w ogólnym rozumieniu tego słowa pozostawiała wiele do życzenia. Nadszedł okres, który miał ogromny wpływ na obustronne relacje. Fani z Gorzowa dowiedziawszy się, że w Głogowie można kupić dosyć tanio materiał na flagi, skorzystali z okazji, wysyłając jednemu z głogowian pieniądze na jego zakup. Gdy okazało się, że niebieski materiał jest nie do zdobycia, kwota została z powrotem odesłana. Stilon twierdził, że jej nie otrzymał. Całą sytuacja spowodowała, że stosunki na linii Chrobry-Stilon pogorszyły się diametralnie. Wojna wisiała w powietrzu, a wszyscy tylko oczekiwali na przyjazd fanów ZKS-u do Głogowa. To nastąpiło 20 maja 1995 roku. Dzień decydował o przyszłości gorzowsko-głogowskiej zgody. W ekipie Chrobrego doszło do pewnych podziałów - jedni wyrażali chęć utrzymania sztamy, drudzy byli odmiennego zdania, chcąc przyjąć Stilonowców "po męsku". Przy Wita Stwosza zjawiło się ok. 30 gorzowian. W trakcie trwania pierwszej części spotkania było spokojnie. Bomba wybuchła w przerwie. Była nią sytuacja, która zadecydowała o dalszych wydarzeniach, jakie rozegrały się jeszcze tego dnia. Fani Stilonu postawili warunek - zwrot pieniędzy do 80 minuty meczu. W przeciwnym razie kosa. Skończyło się na tym drugim. Dosyć ostra wymiana posiadanych flag i zaczęło się. Z obu stron poleciały bluzgi. Dwóch kibiców Chrobrego przeskoczyło przez ogrodzenie i skubnęło największą i najlepszą fanę ZKS-u, którą po chwili odzyskała mieszające się we wszystko policja. Na 10 minut przed końcem pojedynku z płotu znikają barwy Chrobrego, co było wyraźnym sygnałem tego, jak chciano pożegnać gości. Ci jednak w wyniki interwencji wiadomych służb zostali wpakowani do pojazdów i wywiezieni na dworzec, skąd odjeżdżali w kierunku Kostrzyna. Zgoda Chrobrego Głogów ze Stilonem Gorzów przeszła do historii.
Moje wypowiedzi - mój punkt widzenia.
-
obie ekipy miały w tamtych czasach zgode z widzewem?
-
G. kiedyś na ich forum podsumował to inaczej. Zgody:Chełmianka, Śląsk, układ: Górnik Łęczna, kosy: cała reszta.Troublemaker pisze:Ad. 1: Chełmianka/Śląskmogulboy pisze:Zgody/Kosy/Uklady Motoru Lublin?
-
Z Pogonią Barlinek na czele...Najkumaty pisze:G. kiedyś na ich forum podsumował to inaczej. Zgody:Chełmianka, Śląsk, układ: Górnik Łęczna, kosy: cała reszta.Troublemaker pisze:Ad. 1: Chełmianka/Śląskmogulboy pisze:Zgody/Kosy/Uklady Motoru Lublin?