Re: Europejskie Puchary - Sezon 2011/2012
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Europejskie Puchary - 2011/2012 - Polskie ekipy
Niektórzy p******* takie kocopoły ,że szok.
Czego wy się spodziewaliście? Może tego ,że na wyjazd pojedzie 3-4 koła samych mega killerów żeby rozjebać Szkotom stadion , a po chwili spalić miasto.
Co za ludzie :)
Czego wy się spodziewaliście? Może tego ,że na wyjazd pojedzie 3-4 koła samych mega killerów żeby rozjebać Szkotom stadion , a po chwili spalić miasto.
Co za ludzie :)
Kibice.net -siedlisko wszelakiego zła.
-
Aris jadąc na Jage stracił fane w Warszawiedel orno pisze:Wigry oraz Jagiellonia atakowały Rapid Wiedeń wracający z Mariampola na Litwie.Kyndybal pisze:Zastanawia mnie jedna, rzecz, byly kiedys "atrakcje" zapewnione dla ekip zagranicznych przejeżdzających przez Polske ?? (jedyne co mi sie nasuwa to akcja Lecha na Zvezde jak wracali z Grodziska i Slaska na Sparte w ...Czechach). Bo przegladajac te terminarze europejskie to wychodzi bardzo czesto ze jakas ekipa jedzie na Rosje/Litwe/Ukraine i na odwrót a przeciez wszyscy samolotami nie lataja.
FK Ventspils (Łotwa) - FK Crvena Zvezda (Belgrad)
Trasa drogowa w połowie ta sama co Ślask do Sofii i Legia do Turcji (Ci co pojada kołowym)
PS. Jaga przechodząc Irtysza potem Metalurgi (Gruzja) grałaby z Stade Rennais (Francja) bo bylaby tez nierozstawiona.
-
CSKA , Lewski jeszcze daje rade ale na forum Litexu jak wkleili kilka filmików z Wisłą i zdjęcia to im szczeny opadły.Sylwester89 pisze:Jest jeszcze Slavia Sofia która duzo nie odbiegala swego czasu ekipie Lokomotivu,a czy CSKA badz Levski odbiegaja tak bardzo od naszego poziomu jak juz tak przytoczyles ze duzo im do nas brakuje to bym sie sprzeczał.
-
"Twoja opinia o fanach z Polski "
[link]
Niech ktoś sie tam zarejstruje i zaprezentuje nasza scene kibicowska podparą dobrymi linkami :)
[link]
Niech ktoś sie tam zarejstruje i zaprezentuje nasza scene kibicowska podparą dobrymi linkami :)
-
jsel2 pisze:CSKA , Lewski jeszcze daje rade ale na forum Litexu jak wkleili kilka filmików z Wisłą i zdjęcia to im szczeny opadły.Sylwester89 pisze:Jest jeszcze Slavia Sofia która duzo nie odbiegala swego czasu ekipie Lokomotivu,a czy CSKA badz Levski odbiegaja tak bardzo od naszego poziomu jak juz tak przytoczyles ze duzo im do nas brakuje to bym sie sprzeczał.
Litex to jest kiepska ekipa, procz Levskiego,CSKA sa jeszcze bardzo dobre ekipy Lokomotivu,Botevu Plovdiv tez sie wyrózniaja
-
Około dwutysięczna grupa kibiców Śląska Wrocław nie sprawiła poważnych kłopotów policji w Dundee. Szkoccy funkcjonariusze przyznali, że większość z nich zachowywała się poprawnie i zmuszeni byli zatrzymać tylko trzy osoby jeszcze przed rozpoczęciem meczu.
Z obawy przed chuligańskimi wybrykami policja przedsięwzięła zakrojone na szeroką skalę środki bezpieczeństwa. Od rana funkcjonariusze odwiedzali zlokalizowane w centrum Dundee puby oraz sklepy monopolowe i przestrzegali czym może się skończyć sprzedaż alkoholu kibicom. Większość właścicieli zdecydowała się popołudniu na wszelki wypadek zamknąć lokale.
Polacy do miasta dotarli przede wszystkim autobusami. Kierowcy zanim mogli ruszyć w drogę powrotną musieli odpocząć wymaganą ilość godzin, dlatego w nocy zamknięto centrum Dundee, by fani Śląska w asyście policji spokojnie mogli zaczekać na odjazd.
Wysiłek Szkotów się opłacił. Nie doszło do poważnych rozruchów, jedynie odnotowano kilka drobnych incydentów.
Z obawy przed chuligańskimi wybrykami policja przedsięwzięła zakrojone na szeroką skalę środki bezpieczeństwa. Od rana funkcjonariusze odwiedzali zlokalizowane w centrum Dundee puby oraz sklepy monopolowe i przestrzegali czym może się skończyć sprzedaż alkoholu kibicom. Większość właścicieli zdecydowała się popołudniu na wszelki wypadek zamknąć lokale.
Polacy do miasta dotarli przede wszystkim autobusami. Kierowcy zanim mogli ruszyć w drogę powrotną musieli odpocząć wymaganą ilość godzin, dlatego w nocy zamknięto centrum Dundee, by fani Śląska w asyście policji spokojnie mogli zaczekać na odjazd.
Wysiłek Szkotów się opłacił. Nie doszło do poważnych rozruchów, jedynie odnotowano kilka drobnych incydentów.
TYLKO ŚLĄSK WROCŁAW
-
Łowecz to 40 tysięczne miasto, więc nie ma co oczekiwać cudów od nich.
-
To forum Bułgarskich kiboli to mozna o kant d*** rozbic :) Pisza o nas ze razem z ruskimi niemamy pojecia o chuligance bo jestesmy ,,napompowanymi wołami,, którzy niewiedza nic o grze w piłke i niektórzy niechodza na mecze.Reszta zdan w podobnym tonie + kłótnie o poziomie piłkarskim :)
-
Akurat poniekad troche racjii maja odnosnie tego ze w niektorych ekipach sa ludzie ktorzy nie bardzo intereuja sie ogolnie piłka, i niezbyt czesto odwiedzaja swoj stadion.
-
no właściwie to typowe polskie zjawisko, ale u nas słaby poziom spycha sport na 2gi plan albo 3 plan...Sylwester89 pisze:Akurat poniekad troche racjii maja odnosnie tego ze w niektorych ekipach sa ludzie ktorzy nie bardzo intereuja sie ogolnie piłka, i niezbyt czesto odwiedzaja swoj stadion.
-
Prawdę napisali przecież.Pisza o nas ze razem z ruskimi niemamy pojecia o chuligance bo jestesmy ,,napompowanymi wołami,, którzy niewiedza nic o grze w piłke i niektórzy niechodza na mecze
-
Co ty powiesz, napisz dlaczego tak uważasz? Cicha też nie grzeszy akustyką z tymi kurnikowatymi trybunkami, zwłaszcza na tym łuku.sk1920 pisze:Dla mnie Śląsk miał zawsze jeden z gorszych dopingów w lidze wiec nie jestem niczym zaskoczony.
Jaka jest oficjalna liczba Śląska?
-
Pierwsza mini relacja z forum Śląska.Wróciłem , najwcześniejszym z możliwych lotów z Glasgow ( w sumie pół Boinga na zielono :-P ).Powiem krótko: Cały wyjazd przezajebisty. Na takie chwile się czeka, dla takich chwil warto żyć.
Ogólnie całe Dunnde zielone (było widać duże wsparcie zgodowiczów). Ci "Arabs" czy jak tam te dziewczyny w spódnicach się określają - śmiech politowania i nie ma nawet za bardzo o czym pisać. Chociaż coś tam miejscami pośpiewali, ale po bramce już im się kompletnie odechciało. Wyjazdowa przyśpiewka "Nawet Al Bundy pierdoli United Dundee" mówi wszystko o tej "ekipie".
Wokół stadionu w sumie jeden piknik i "bundesliga". W pubach przed i po meczu coś tam się działo, ale nie znam szczegółów więc nie będe pisał. Najbardziej wkurwiały łączone szale meczowe, które kupowały jakieś barany z emigracji, a które z mniejszym bądź większym skutkiem były im rozpoławiane lub zabierana. Plaga to nie była, ale strasznie raziły, a matołom ciężko było to wytłumaczyć. Jeden z wrocławian tak się wkurwił, że poszedł na stoisko, gdzie Szkoci je sprzedawali z zamiarem przejęcia całej felernej produkcji, w rezultacie stoisko otoczył kordon psów...
Nasz doping prowadzony bez szczekaczki i bębna (chyba ochrona nie pozwoliła wnieść), dodatkowo ochrona z psami nie pozwalała stawać prowadzącemu na barierkach, zatem ciężko było ten tłum ogarnąć. Repertuar więc nie mógł być za bardzo urozmaicony. Euforia po strzelonym drugim golu niedopisania.
Zdarte gardło, dwie nocki na lotniskach (Londyn, Glasgow) , zaliczone zwiedzanie stolicy
Szkocji - Edynburga (centrum bardzo ładne, czuć tam klimat średniowiecznego miasta - zamki kamienice robią wrażenie). Spacer po zielonym Dundee i mecz hororr pięknie zakończony. Najszczęśliwsza porażka Śląska jaką w życiu przeżyłem.
Padam na ryj, więc na razie wrażeń tyle...
PS.
Wielkie CHWDP dla Polskiej i Szkockiej policji za "atrakcje" jakie zapewnili chłopakom od nas w pociągu. Jak wrócą to może opiszą.
Szkockie browary totalna beznadzieja, a większego sikacza niż ten ich cały Carling to w życiu nie piłem.
-
-
Mam znajomego, który kibicuje Litexowi (matka bułgarka, ojciec Polak) i mówi że większość tych kibiców którzy dopingują przez 90 min jest z poza miasta. On sam mieszka w Pleven jakieś 30 km od Łowecza. Ich młyn na lidze na większych meczach to jakieś 400-600 osób, ale on zapowiada, że jak Litex gra w pucharach europejskich to dopinguje cały stadion. :)
-
Cóż, napinacze zawsze tu się będą napinać i oczerniać kluby których nie lubią i zawsze coś wymyślą prawdziwego bądź nie. Jedno natomiast trzeba przyznać, ok 2tyś, środek tyg. zagranica i rywal...powiedzmy sobie szczerze, DO d***. W Polsce na takie coś może sobie pozwolić wg mnie ~6 klubów.
-
Spotkanie Dundee United ze Śląskiem Wrocław oglądał wysłannik Łokomotiwu Sofia, Iwan Paskow. Po spotkaniu przyznał, że to polska drużyna będzie faworytem, chociaż Bułgarzy nie stoją na straconej pozycji. Wskazał także najlepszych graczy Śląska i słabe punkty rywala.
Paskow był szczególnie pod wrażeniem kibiców Śląska, których liczbę oszacował na 4-5 tysięcy. - Byli fantastyczni. Dziwię się nawet, że udało im się zdobyć aż tyle biletów - przyznał w rozmowie z serwisem "Gong". Ale również pod względem piłkarskim zespół Oresta Lenczyka był według niego lepszy. - Zasłużyli na awans. Mają w swoim składzie dobrych piłkarzy: ich kapitana (Sebastian Mila - przyp. red.), ale także Sebastiana Dudka, który strzelił przepięknego gola. Śląsk ładnie grał piłką, a Szkoci liczyli tylko na dośrodkowania grane na napastników - podsumował.
Paskow był szczególnie pod wrażeniem kibiców Śląska, których liczbę oszacował na 4-5 tysięcy. - Byli fantastyczni. Dziwię się nawet, że udało im się zdobyć aż tyle biletów - przyznał w rozmowie z serwisem "Gong". Ale również pod względem piłkarskim zespół Oresta Lenczyka był według niego lepszy. - Zasłużyli na awans. Mają w swoim składzie dobrych piłkarzy: ich kapitana (Sebastian Mila - przyp. red.), ale także Sebastiana Dudka, który strzelił przepięknego gola. Śląsk ładnie grał piłką, a Szkoci liczyli tylko na dośrodkowania grane na napastników - podsumował.
TYLKO ŚLĄSK WROCŁAW
-
Przed chwilą od znajomego z Bradford słyszałem, ze emigranci z WIsły jak i Motoru tłukli się nawzajem nie mówie o masowej akcji ale xx osob brało w tym udział :)
-
Ja mam pytanie, mianowicie czy do Bułgarii wjadę na dowodzi?
-
A to takie dziwne że kosy się leją ze sobą?? Jeśli wszystko działo się już po meczu Śląska to wszystko było wporządku, co innego gdyby doszło do tego przed lub w trakcie spotkaniaGram Fair pisze:Przed chwilą od znajomego z Bradford słyszałem, ze emigranci z WIsły jak i Motoru tłukli się nawzajem nie mówie o masowej akcji ale xx osob brało w tym udział :)
Wisła Nowa Huta
-
Bułgaria jeszcze nie jest w Schengen, więc chyba na samym dowodzie nie da radyFanatykk pisze:Ja mam pytanie, mianowicie czy do Bułgarii wjadę na dowodzi?
-
liczba i doping Śląska na plus tylko dziwę się że nikt nie zacytował komentatora "jeden z kibiców Śląska kazał mi powiedzieć że jest ich 6 tysięcy ale my ich szacujemy na 2/3" czyżby Roman z baśni tysiąca i jednej nocy nawet chciał manipulować telewizją ??
-
Zanim się odpowie, warto sprawdzić czy nie walnie sie gafy :)linkinx pisze:Bułgaria jeszcze nie jest w Schengen, więc chyba na samym dowodzie nie da radyFanatykk pisze:Ja mam pytanie, mianowicie czy do Bułgarii wjadę na dowodzi?
Z wizą czy bez wizy?
Informacje dla obywateli RP wyjeżdżających za granicę
PRZEPISY WJAZDOWE.
Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. Dokumentem podróży uprawniającym do bezwizowego wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) do 90 dni na terytorium Bułgarii jest paszport bądź dowód osobisty. Przed wyjazdem należy się upewnić, czy dokument jest w wystarczająco dobrym stanie technicznym i pozwala na stwierdzenie tożsamości. W przypadku pobytu nieprzekraczającego trzech miesięcy, obywatele UE posiadają prawo pobytu w innym państwie członkowskim bez żadnych dodatkowych warunków i formalności, poza koniecznością posiadania ważnego dowodu tożsamości lub paszportu. Prawo swobodnego przemieszczania się i pobytu posiada też członek rodziny obywatela UE, niezależnie od jego przynależności państwowej. Ograniczenia swobodnego przemieszczania się i pobytu mogą mieć miejsce jedynie w przypadkach zagrożenia bezpieczeństwa państwa i zdrowia publicznego.
ze źródeł MSZ.
[link]
Pozdrawiam
-
do bulgarii na dowod normalnie.
-
To Juskowiak wyskoczył z tekstem, że przed meczem podszedł do niego kibic i powiedział "jest nas tu 6tys.". Po czym od razu dodał, że kibic mocno przesadził.750ml pisze:liczba i doping Śląska na plus tylko dziwę się że nikt nie zacytował komentatora "jeden z kibiców Śląska kazał mi powiedzieć że jest ich 6 tysięcy ale my ich szacujemy na 2/3" czyżby Roman z baśni tysiąca i jednej nocy nawet chciał manipulować telewizją ??
Najlepiej by było, gdyby WKS po prostu napisał ile biletów poszło we Wrocku, ile nabyły FC, ile zgody i taką liczbę przyjęli za oficjalną. Lech jak jeździł, to sobie nie doliczał wszystkich janków podbijających na sektor w reprezentacyjnych szalikach. Wręcz przeciwnie, nie wpuszczał ich na sektor. A wiadomo, że niektóre ekipy chętnie by przygarnęły te parę koła, które pojawiły się w np. w Machesterze.
A resztę zweryfikują dalsze wyjazdy.
-
To że się wam tam w Poznaniu i okolicach nudzi zanadto to nie znaczy że każda ekipa będzie robiła selekcje Zenonów którzy chcieli by w Polskim towarzystwie obejrzeć mecz z boku.A co do liczb to się zgadzam, Śląsk mógł by podać oficjalne liczby, jak zechcą podadzą, dla siebie jeżdżą.
[link]
pomoc w quizie pisz pm
pomoc w quizie pisz pm
-
Nikt nie zamierza liczyć tak zwanych Januszy.
We Wrocławiu poszło 800 biletów. Myślę, że drugie tyle stanowiła emigracja + Nasze zgody.
We Wrocławiu poszło 800 biletów. Myślę, że drugie tyle stanowiła emigracja + Nasze zgody.
-
-
No strasznie dziwne, że nikt tego nie zacytował.750ml pisze:liczba i doping Śląska na plus tylko dziwę się że nikt nie zacytował komentatora "jeden z kibiców Śląska kazał mi powiedzieć że jest ich 6 tysięcy ale my ich szacujemy na 2/3"
Myślisz, że ktoś na poważnie odbiera informacje z telewizji? Ciebie to jakoś dziwnie zainteresowało, boli co?
Coo? Przecież to powiedział sam Orest Lenczyk, a nie osoba, która ma więcej wyjazdów niż ty meczów u siebie.czyżby Roman z baśni tysiąca i jednej nocy nawet chciał manipulować telewizją ??
Przez chwilę myślałem, że sobie żartujesz z tą manipulacją telewizji przez Romana.
No ręce opadają.
Bilety do Wrocławia dotarły w liczbie 850 sztuk w cenie 22p na dolną trybunę i 25p na górną. Były sprzedawane przez stowarzyszenie. Zeszło +/- 800 biletów. Reszta została odesłana do Szkocji. Między czasie emigranci zamawiali sobie bilety telefonicznie lub osobiście w Szkocji. Znam kilka przypadków osób z Wrocławia, które bilety motały przez znajomych na wyspach.
[link] -> na tym zdjęciu wszyscy pod tym większym dachem to właśnie osoby, które kupowały bilety we Wrocławiu. Dalej w lewo to emigranci i osoby, którym nie udało się kupić biletów we Wrocławiu. Tak więc na naszym sektorze nie było dużo kibiców polskiej piłki. Jakiś emigrant stworzył też flagę z napisem Edinburgh z herbem Śląska gdzie tłem była flaga Szkocji.... Oczywiście nie zawisła ona na trybunie.
-
Nie można edytować.
Kilka zdjęć trybun:
[link]
Kilka zdjęć trybun:
[link]
-
Napewno Śląsk swoja liczba wstydu nie przyniósł. A to ze był jakis tam % emigracji to chyba normalne bo u każdej większej ekipie było by podobnie. Najbardziej rozpierdalają mnie osoby co dopierdalaja sie do liczby a u nich na meczu u siebie nawet takiej nie ma. Tyle
Są tylko dwie strony – nasza i ta druga

-
w kilka godzin zakończono zapisy na czarter (180 osób) do Gaziantep!
-
Lecicie z piłkarzami, czy te 180 to wyłącznie kibice?
-
Piłkarze lecą dzień wcześniej,więc sami kibice.
-
a w Bułgarii to poziom mają wyjebany w kosmos :) Tam znowu nie ma prawie pikników, podobnie jak w kilku innych krajach tego regionu. Nie spodziewałem się, że Łowecz to takie miasteczko, ale stadion na 7 tys. powinien sie zapełnić.szef pisze:no właściwie to typowe polskie zjawisko, ale u nas słaby poziom spycha sport na 2gi plan albo 3 plan...Sylwester89 pisze:Akurat poniekad troche racjii maja odnosnie tego ze w niektorych ekipach sa ludzie ktorzy nie bardzo intereuja sie ogolnie piłka, i niezbyt czesto odwiedzaja swoj stadion.
-
-
Telewizja Polsat pokaże wtorkowy mecz eliminacji Ligi Mistrzów Wisły Kraków z Litexem Łowecz.
Spotkanie rozpocznie się o godzinie 19.30. Poprzednie mecze Białej Gwiazdy, ze Skonto Ryga były transmitowane "jedynie" przez Polsat Sport.
W kanale otwartym mogliśmy do tej pory oglądać tylko pierwszy mecz Śląska Wrocław z Dundee United.
Spotkanie rozpocznie się o godzinie 19.30. Poprzednie mecze Białej Gwiazdy, ze Skonto Ryga były transmitowane "jedynie" przez Polsat Sport.
W kanale otwartym mogliśmy do tej pory oglądać tylko pierwszy mecz Śląska Wrocław z Dundee United.
-
http://www.youtube.com/watch?v=aMPvCSkA ... r_embedded
Doping Śląska w II połowie meczu z Dundee United
Doping Śląska w II połowie meczu z Dundee United
-
Z powodu braku możliwości edycji,
Nagranie powyższe nie jest z nad głów fanów ze Śląska tylko z naprzeciwka, więc dla tych co im d*** ściska że doping był chujowy proszę zapoznać się z nagraniem!
Nagranie powyższe nie jest z nad głów fanów ze Śląska tylko z naprzeciwka, więc dla tych co im d*** ściska że doping był chujowy proszę zapoznać się z nagraniem!
-
UEFA chce zamknąć dwie trybuny na stadionie Śląska Wrocław
W piśmie przesłanym w piątkowy wieczór do Śląska Wrocław UEFA nakazała zamknięcie trybun północnej i dla gości podczas czwartkowego meczu Ligi Europy z Lokomotivem Sofia - czytamy na oficjalnej witrynie dolnośląskiego zespołu.
Według UEFA są to trybuny tymczasowe i z tego powodu nie mogą być dopuszczone do rozgrywek europejskich. UEFA nie zezwoliła na sprzedawanie biletów na żadną z tych trybun i nakazała, by kibice Lokomotivu Sofia zasiedli w wydzielonym sektorze na trybunie krytej.
Śląsk Wrocław już odwołał się od decyzji UEFA. - Nigdy nie otrzymaliśmy żadnych uwag dotyczących tych trybun. Co więcej, mają one niezbędne certyfikaty i zezwolenia. Liczymy, że UEFA weźmie pod uwagę nasze argumenty i ostatecznie zezwoli na skorzystanie z obydwu trybun podczas meczu z Lokomotivem - mówił prezes Śląska, Piotr Waśniewski.
Podtrzymanie decyzji przez UEFA będzie oznaczało, że podczas meczu z Lokomotivem Sofia na stadion wejdzie o ok. 1600 kibiców mniej. Obecnie w kasach nie można kupić biletów na trybunę północną oraz na sektory A i B na trybunie krytej, gdzie - w razie odrzucenia odwołania przez UEFA - powstanie sektor dla kibiców przyjezdnych.
onet.pl
W piśmie przesłanym w piątkowy wieczór do Śląska Wrocław UEFA nakazała zamknięcie trybun północnej i dla gości podczas czwartkowego meczu Ligi Europy z Lokomotivem Sofia - czytamy na oficjalnej witrynie dolnośląskiego zespołu.
Według UEFA są to trybuny tymczasowe i z tego powodu nie mogą być dopuszczone do rozgrywek europejskich. UEFA nie zezwoliła na sprzedawanie biletów na żadną z tych trybun i nakazała, by kibice Lokomotivu Sofia zasiedli w wydzielonym sektorze na trybunie krytej.
Śląsk Wrocław już odwołał się od decyzji UEFA. - Nigdy nie otrzymaliśmy żadnych uwag dotyczących tych trybun. Co więcej, mają one niezbędne certyfikaty i zezwolenia. Liczymy, że UEFA weźmie pod uwagę nasze argumenty i ostatecznie zezwoli na skorzystanie z obydwu trybun podczas meczu z Lokomotivem - mówił prezes Śląska, Piotr Waśniewski.
Podtrzymanie decyzji przez UEFA będzie oznaczało, że podczas meczu z Lokomotivem Sofia na stadion wejdzie o ok. 1600 kibiców mniej. Obecnie w kasach nie można kupić biletów na trybunę północną oraz na sektory A i B na trybunie krytej, gdzie - w razie odrzucenia odwołania przez UEFA - powstanie sektor dla kibiców przyjezdnych.
onet.pl
Mam tak samo jak Ty...