- Kibice w mediach (temat zbiorczy)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: - Kibice w mediach (temat zbiorczy)
Kraków: próba zabójstwa w klubie go-go. Gość z maczetą i nożem
No, nie udały mi się moje 24. urodziny - potwierdza Michał S., który 19 kwietnia ub.r., zdaniem prokuratury, zadał cztery ciosy nożem współwłaścicielowi klubu Taboo przy ul. Floriańskiej. Drugiemu mężczyźnie nóż wbił w udo, a barmanowi groził śmiercią. Za usiłowanie zabójstwa grozi mu teraz dożywocie.
Czytaj także: Ścigani za 'Człowieka' (LISTA)
Lokal Taboo reklamuje się w internecie jako "największy klub nocny dla dżentelmenów w samym centrum Krakowa". Jest profesjonalna obsługa, a tancerki są gotowe wykonywać striptiz, pokazy na rurze i taniec go-go. Ta ostatnia oferta na tyle skusiła Michała S., że w swoje urodziny wybrał się tam z bratem i dwoma kolegami. Wcześniej urządzili sobie grilla w Nowej Hucie, sporo wypili. Wieczorem wyruszyli do centrum Krakowa. Odwiedzili lokal Faust w Rynku Głównym, potem dali się zaprosić do Taboo.
- Wypadało iść tam na taniec go-go. Kolega zapłacił za mnie wejściówkę, kupiłem drinka jednej z hostess i za to miała dla mnie zatańczyć - opowiadał na procesie 25-latek. Na co dzień jest brukarzem. Potężnie zbudowany, łysy, w białym podkoszulku. Żonaty, ojciec jednego dziecka, wcześniej był już karany. Dziewczyna w Taboo zatańczyła dla niego przez minutę, nie zdążyła się jeszcze rozebrać, gdy nagle podbiegł do niego brat i zawołał, że biją ich kolegę.
- Od razu wyjąłem wojskowy nóż, który miałem za paskiem. Pobiegłem w stronę baru, a tam ochroniarz, a jednocześnie współwłaściciel siedział okrakiem na moim koledze Adrianie K. i okładał go soczystymi ciosami po twarzy - relacjonował oskarżony. Próbował ściągać potężnie zbudowanego mężczyznę, a gdy mu się to nie udało, zadał Pawłowi W. ciosy nożem w plecy, w okolice prawej łopatki. Potem przegonił go z sali, po drodze nóż wbił jeszcze w nogę drugiemu współwłaścicielowi Jerzemu K. Na koniec, zdaniem prokuratury, miał grozić barmanowi, by odebrać pieniądze za wejściówkę.
- Częściowo przyznaję się do ataku na Pawła W., potwierdzam, że uderzyłem nożem Jerzego K., ale zaprzeczam, bym groził i chciał pieniędzy od barmana Wojciecha F. - wyjaśniał oskarżony. Na sali rozpraw przepraszał pokrzywdzonych za swoje zachowanie. Zapewniał, że nie miał zamiaru nikogo zabić, działał jedynie w obronie kolegi. Potwierdził, że miał ze sobą tamtego dnia nóż o ostrzu długim na 12 cm oraz maczetę o długości około 60 cm. Po przyjściu do lokalu schował ją pod kanapę, na której siedział w loży. Sędzia dopytywał się Michała S., dlaczego nosi ze sobą tak niebezpieczne narzędzia.
- Z dwóch ważnych powodów wysoki sądzie. Trzy lata temu zostałem postrzelony z broni i do tej pory nie znaleziono napastnika. Po drugie jestem kibicem Wisły Kraków, a żona mieszka na osiedlu, gdzie dominują sympatycy Cracovii - opowiadał 25- latek. Sędzia zażartował: to może pan zmieni barwy klubowe? Michał S. tylko się na to uśmiechnął.
Dowodem w sprawie są nagrania monitoringu zamontowanego w Taboo oraz zeznania świadków. Pokrzywdzeni będą składali swoją relację w sierpniu.
No, nie udały mi się moje 24. urodziny - potwierdza Michał S., który 19 kwietnia ub.r., zdaniem prokuratury, zadał cztery ciosy nożem współwłaścicielowi klubu Taboo przy ul. Floriańskiej. Drugiemu mężczyźnie nóż wbił w udo, a barmanowi groził śmiercią. Za usiłowanie zabójstwa grozi mu teraz dożywocie.
Czytaj także: Ścigani za 'Człowieka' (LISTA)
Lokal Taboo reklamuje się w internecie jako "największy klub nocny dla dżentelmenów w samym centrum Krakowa". Jest profesjonalna obsługa, a tancerki są gotowe wykonywać striptiz, pokazy na rurze i taniec go-go. Ta ostatnia oferta na tyle skusiła Michała S., że w swoje urodziny wybrał się tam z bratem i dwoma kolegami. Wcześniej urządzili sobie grilla w Nowej Hucie, sporo wypili. Wieczorem wyruszyli do centrum Krakowa. Odwiedzili lokal Faust w Rynku Głównym, potem dali się zaprosić do Taboo.
- Wypadało iść tam na taniec go-go. Kolega zapłacił za mnie wejściówkę, kupiłem drinka jednej z hostess i za to miała dla mnie zatańczyć - opowiadał na procesie 25-latek. Na co dzień jest brukarzem. Potężnie zbudowany, łysy, w białym podkoszulku. Żonaty, ojciec jednego dziecka, wcześniej był już karany. Dziewczyna w Taboo zatańczyła dla niego przez minutę, nie zdążyła się jeszcze rozebrać, gdy nagle podbiegł do niego brat i zawołał, że biją ich kolegę.
- Od razu wyjąłem wojskowy nóż, który miałem za paskiem. Pobiegłem w stronę baru, a tam ochroniarz, a jednocześnie współwłaściciel siedział okrakiem na moim koledze Adrianie K. i okładał go soczystymi ciosami po twarzy - relacjonował oskarżony. Próbował ściągać potężnie zbudowanego mężczyznę, a gdy mu się to nie udało, zadał Pawłowi W. ciosy nożem w plecy, w okolice prawej łopatki. Potem przegonił go z sali, po drodze nóż wbił jeszcze w nogę drugiemu współwłaścicielowi Jerzemu K. Na koniec, zdaniem prokuratury, miał grozić barmanowi, by odebrać pieniądze za wejściówkę.
- Częściowo przyznaję się do ataku na Pawła W., potwierdzam, że uderzyłem nożem Jerzego K., ale zaprzeczam, bym groził i chciał pieniędzy od barmana Wojciecha F. - wyjaśniał oskarżony. Na sali rozpraw przepraszał pokrzywdzonych za swoje zachowanie. Zapewniał, że nie miał zamiaru nikogo zabić, działał jedynie w obronie kolegi. Potwierdził, że miał ze sobą tamtego dnia nóż o ostrzu długim na 12 cm oraz maczetę o długości około 60 cm. Po przyjściu do lokalu schował ją pod kanapę, na której siedział w loży. Sędzia dopytywał się Michała S., dlaczego nosi ze sobą tak niebezpieczne narzędzia.
- Z dwóch ważnych powodów wysoki sądzie. Trzy lata temu zostałem postrzelony z broni i do tej pory nie znaleziono napastnika. Po drugie jestem kibicem Wisły Kraków, a żona mieszka na osiedlu, gdzie dominują sympatycy Cracovii - opowiadał 25- latek. Sędzia zażartował: to może pan zmieni barwy klubowe? Michał S. tylko się na to uśmiechnął.
Dowodem w sprawie są nagrania monitoringu zamontowanego w Taboo oraz zeznania świadków. Pokrzywdzeni będą składali swoją relację w sierpniu.
-
ŁKS głosował przeciwko zakazowi!
Łykacie wszystkie bzdury jak młode pelikany, wyżej macie sprostowanie.Po przeczytaniu artykułu, który ukazał się 03.07.2011 na portalu internetowym weszlo.com, zatytułowanego „Jak głosowały kluby? Kto był za zakazem wyjazdów?” składamy oświadczenie i zgodnie z prawem prasowym domagamy się opublikowania sprostowania.
- Nikt z przedstawicieli naszego klubu nie uczestniczył w żadnym głosowaniu na temat udziału kibiców gości w meczach Ekstraklasy. Zostaliśmy jedynie poproszeni o przedstawienie naszej opinii w tej sprawie i taką opinię wysłaliśmy do Ekstraklasy SA w dniu 28.06. Do dziś nasze stanowisko nie zmieniło się i nigdy nie byliśmy poddawani żadnym naciskom jakie sugeruje autor artykułu - oświadcza prezes ŁKS SA Jakub Urbanowicz
Reasumując informujemy, że treść przekazana w artykule „Jak głosowały kluby? Kto był za zakazem wyjazdów?”, która mówi, że ŁKS zajął stanowisko popierające zakaz wyjazdowy dla kibiców jest nieprawdziwa.
Pismo wysłane do Ekstraklasy SA w dniu 28.06.2011
W odpowiedzi na pismo z dnia 27.06.2011 r. w sprawie spotkania w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji poświęconego bezpieczeństwu rozgrywek piłki nożnej w rundzie jesiennej sezonu 2011/2012 uprzejmie informuję, że Zarząd Łódzkiego Klubu Sportowego wyraża stanowisko iż:
- nie widzi żadnych realnych zagrożeń bezpieczeństwa związanych z udziałem zorganizowanych grup kibiców w meczach Ekstraklasy
- używanie przez kibiców flag sektorowych nie powoduje zagrożeń dla przebiegu imprez masowych.
Powyższe stanowisko poparte jest dotychczasowymi doświadczeniami z kibicami naszego klubu.
W ostatnim czasie nie doszło do żadnych incydentów związanych z przyjęciem kibiców gości, zachowaniem naszych kibiców na stadionie, a także udziałem zorganizowanej grupy kibiców ŁKS Łódź w meczach wyjazdowych. Ponadto należy stwierdzić, że wprowadzenie zakazu przyjmowania zorganizowanych grup kibiców na stadionach stanowi stratę w przychodach związanych z organizacją meczów.
Z poważaniem
Zbigniew Jędrzejewski
dyrektor do spraw bezpieczeństwa
Łódzki Klub Sportowy SA
SŻK&AGKŚ
-
[link]
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"
-
To nie trzyma się kupy, zacytuję jeszcze raz:
Pismo wysłane 28 czerwca, a nie lipca tak jak sugerujesz.Pismo wysłane do Ekstraklasy SA w dniu 28.06.2011
W odpowiedzi na pismo z dnia 27.06.2011 r. w sprawie spotkania w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji poświęconego bezpieczeństwu rozgrywek piłki nożnej w rundzie jesiennej sezonu 2011/2012 uprzejmie informuję, że Zarząd Łódzkiego Klubu Sportowego wyraża stanowisko iż:
- nie widzi żadnych realnych zagrożeń bezpieczeństwa związanych z udziałem zorganizowanych grup kibiców w meczach Ekstraklasy
- używanie przez kibiców flag sektorowych nie powoduje zagrożeń dla przebiegu imprez masowych.
Powyższe stanowisko poparte jest dotychczasowymi doświadczeniami z kibicami naszego klubu.
W ostatnim czasie nie doszło do żadnych incydentów związanych z przyjęciem kibiców gości, zachowaniem naszych kibiców na stadionie, a także udziałem zorganizowanej grupy kibiców ŁKS Łódź w meczach wyjazdowych. Ponadto należy stwierdzić, że wprowadzenie zakazu przyjmowania zorganizowanych grup kibiców na stadionach stanowi stratę w przychodach związanych z organizacją meczów.
SŻK&AGKŚ
-
Posłuchajcie typa z Kielc, wg mnie dobrze by było gdyby piłkarze się z nami zjednoczyli i zrobili tak jak wypowiada się Mirek, taki "bojkot 15 minutowy". Nie wyjdą w ciągu tych piętnastu minut to ludzie zaczną się pytać, dlaczego.
Jak by osoby decyzyjne porozmawiały z piłkarzami to może by wzięli to do siebie i postawiły by się zarządom które robią coraz częściej na przekór kibicom.
Jak by osoby decyzyjne porozmawiały z piłkarzami to może by wzięli to do siebie i postawiły by się zarządom które robią coraz częściej na przekór kibicom.
-
No dokładnie o tym samym pomyślałem, ten pomysł jest chyba najlepszym rozwiązaniem z dotychczasowych, media zwrócą na to uwagę na pewno i do tego jakby piłkarze w pierwszej kolejce Ekstry wyszli w jednakowych koszulkach z napisem "piłka nożna dla kibiców!"Michasiek90 pisze:Posłuchajcie typa z Kielc, wg mnie dobrze by było gdyby piłkarze się z nami zjednoczyli i zrobili tak jak wypowiada się Mirek, taki "bojkot 15 minutowy". Nie wyjdą w ciągu tych piętnastu minut to ludzie zaczną się pytać, dlaczego.
-
Już to widzę jak nasze przepłacane, ekstraklasowe gwiazdeczki wyjdą w takich koszulkach. Będą się srali o konsekwencje, kary ze strony pzpn-u czy klubów. Mało jest charakternych piłkarzy, którzy mogliby sobie pozwolić. Jedynie jakaś koszulka pod spodem i ewentualnie po golu albo zakończeniu spotkania, ściągnięcie trykotu meczowego i przechadzanie się w koszulce z hasłem "Piłka nożna dla kibiców".pelargnia pisze:No dokładnie o tym samym pomyślałem, ten pomysł jest chyba najlepszym rozwiązaniem z dotychczasowych, media zwrócą na to uwagę na pewno i do tego jakby piłkarze w pierwszej kolejce Ekstry wyszli w jednakowych koszulkach z napisem "piłka nożna dla kibiców!"Michasiek90 pisze:Posłuchajcie typa z Kielc, wg mnie dobrze by było gdyby piłkarze się z nami zjednoczyli i zrobili tak jak wypowiada się Mirek, taki "bojkot 15 minutowy". Nie wyjdą w ciągu tych piętnastu minut to ludzie zaczną się pytać, dlaczego.
-
Nie wiem czy już był, ale Piast ma dość i wychodzi na ulice.
[link]
[link]
-
Geje i SLD o stadionowym faszyzmie
„Trzeba monitorować te środowiska przed meczem, kiedy jadą na mecze i po meczach” – proponuje lider SLD Grzegorz Napieralski. „Rodzi się stadionowy faszyzm” – ostrzega rzecznik tej partii Tomasz Kalita. Poseł SLD Marek Wikiński nazywa „Starucha” terrorystą. „Noszą charakterystyczne, pseudomilitarne ubrania” – charakteryzuje kiboli lider gejów Robert Biedroń, współtwórca statutu SLD.
[link]
„Trzeba monitorować te środowiska przed meczem, kiedy jadą na mecze i po meczach” – proponuje lider SLD Grzegorz Napieralski. „Rodzi się stadionowy faszyzm” – ostrzega rzecznik tej partii Tomasz Kalita. Poseł SLD Marek Wikiński nazywa „Starucha” terrorystą. „Noszą charakterystyczne, pseudomilitarne ubrania” – charakteryzuje kiboli lider gejów Robert Biedroń, współtwórca statutu SLD.
[link]
-
Europosłowie z Brukseli swego czasu uregulowali, że ogórki muszą być proste, ślimak jest rybą, a marchew owocem. Jak się okazuje, europosłom nadal mało. Teraz postanowili mocniej zaingerować w sport. Pojawił się pomysł, by zamiast godła na koszulkach reprezentacji, których kraje należą do UE, znalazła się... flaga Unii.
O sprawie, która z pewnością zbulwersuje wielu kibiców, napisał brytyjski "The Telegraph". Na pomysł wpadł europoseł Santiago Fisas Ayxela. Jego idea cieszy się sporym poparciem innych członków Parlamentu Europejskiego, a także Komisji Kultury i Sportu w Parlamencie Europejskim.
Brytyjski dziennik obawia się, że brytyjscy piłkarze, rugbyści, krykieciści, czy uczestniczy igrzysk olimpijskich będą zmuszeni startować pod flagą Unii Europejskiej.
Wkrótce w Brukseli ma dojść do dyskusji na temat tej propozycji. Jeśli pomysł zostanie zaakceptowany, reprezentanci wszystkich państw Unii, w tym również oczywiście reprezentanci Polski, będą startować z flagą Unii Europejskiej, która wyprze z koszulek godła narodowe.
Traktat Lizboński gwarantuje, że przepisy UE są nadrzędne nad przepisami poszczególnych państw. Traktat gwarantuje Komisji Europejskiej wpływanie na kwestie związane m. in. ze sportem.
Sprawa już odbiła się szerokim echem na Wyspach Brytyjskich.
- Imprezy sportowe mają większy potencjał do zjednoczenia zwykłych Europejczyków niż wszystkie traktaty, dyrektywy i rozporządzenia razem wzięte - przekonuje irlandzka socjalistka Nessa Childers.
W zupełnie innym tonie wypowiada się eurodepudowana Emma McClarkin. - Sport zajmuje szczególne miejsce w Wielkiej Brytanii. Nasze narodowe drużyny tworzą istotną część naszej tożsamości. Unia Europejska nie powinna ingerować w symbole noszone na koszulkach zespołów narodowych. Ten pomysł jest jedynie przykładem próżności UE.
- Unia nie może nakładać sztucznie tożsamości europejskiej, zmuszając naszych sportowców do zakładania koszulki z jej symbolem. Wyobrażacie sobie Wayne'a Rooneya czy Jessicę Ennis wychodzącą na arenę zmagań sportowych z flagą Unii? To jest po prostu głupie.
Flaga Unii Europejskiej zamiast Orła Białego? Ten pomysł jest bardzo kontrowersyjny i wzbudzający spore emocje. Istnieje prawdopodobieństwo, że wkrótce się urzeczywistni...
[link]
O sprawie, która z pewnością zbulwersuje wielu kibiców, napisał brytyjski "The Telegraph". Na pomysł wpadł europoseł Santiago Fisas Ayxela. Jego idea cieszy się sporym poparciem innych członków Parlamentu Europejskiego, a także Komisji Kultury i Sportu w Parlamencie Europejskim.
Brytyjski dziennik obawia się, że brytyjscy piłkarze, rugbyści, krykieciści, czy uczestniczy igrzysk olimpijskich będą zmuszeni startować pod flagą Unii Europejskiej.
Wkrótce w Brukseli ma dojść do dyskusji na temat tej propozycji. Jeśli pomysł zostanie zaakceptowany, reprezentanci wszystkich państw Unii, w tym również oczywiście reprezentanci Polski, będą startować z flagą Unii Europejskiej, która wyprze z koszulek godła narodowe.
Traktat Lizboński gwarantuje, że przepisy UE są nadrzędne nad przepisami poszczególnych państw. Traktat gwarantuje Komisji Europejskiej wpływanie na kwestie związane m. in. ze sportem.
Sprawa już odbiła się szerokim echem na Wyspach Brytyjskich.
- Imprezy sportowe mają większy potencjał do zjednoczenia zwykłych Europejczyków niż wszystkie traktaty, dyrektywy i rozporządzenia razem wzięte - przekonuje irlandzka socjalistka Nessa Childers.
W zupełnie innym tonie wypowiada się eurodepudowana Emma McClarkin. - Sport zajmuje szczególne miejsce w Wielkiej Brytanii. Nasze narodowe drużyny tworzą istotną część naszej tożsamości. Unia Europejska nie powinna ingerować w symbole noszone na koszulkach zespołów narodowych. Ten pomysł jest jedynie przykładem próżności UE.
- Unia nie może nakładać sztucznie tożsamości europejskiej, zmuszając naszych sportowców do zakładania koszulki z jej symbolem. Wyobrażacie sobie Wayne'a Rooneya czy Jessicę Ennis wychodzącą na arenę zmagań sportowych z flagą Unii? To jest po prostu głupie.
Flaga Unii Europejskiej zamiast Orła Białego? Ten pomysł jest bardzo kontrowersyjny i wzbudzający spore emocje. Istnieje prawdopodobieństwo, że wkrótce się urzeczywistni...
[link]
DONALD TY TROLU ZABIŁEŚ PIĘKNO FUTBOLU!!!!!!!!!!!
-
Bardzo wymowny filmik przygotowany przez Polską Agencję Prasową (PAP)
Jak było to przepraszam.
[link]
Jak było to przepraszam.
[link]
-
trzydziestu czterech polskich i dziesięciu holenderskich pseudokibiców zostało w czwartek zatrzymanych za naruszanie porządku publicznego w Kownie. Wszyscy przyjechali na spotkanie Taurasa Taurogi z holenderskim ADO Den Haag w eliminacjach Ligi Europejskiej.
21 polskich fanów zostało zatrzymanych w czwartek popołudniu, z czego czterech trafiło do aresztu.
- Kolejna grupa Polaków jest transportowana na posterunek policji za walki, jakie toczyli w okolicach ratusza - powiedziała rzeczniczka centralnego komisariatu w okręgu koweńskim Vitalija Gintautiene. Większość pseudokibiców była pod wpływem alkoholu.
Inna grupa Polaków została zatrzymana na granicy polsko-litewskiej po tym, jak w ich samochodzie znaleziono kije bejsbolowe. - Około godziny 11 granicę przekraczał samochód marki Honda Civic, w którym znaleziono trzy kije bejsbolowe. Po zarekwirowaniu ich, osoby dostały pozwolenie na dalszą podróż po Litwie - powiedział rzecznik Litewskiej Straży Granicznej, Giedrius Misutis. Oprócz tego, zabrano im zarekwirowano race dymne.
Z kibicami z Hagi od wielu lat przyjazne kontakty utrzymują fani Legii Warszawa. Pierwszy incydent z udziałem Polaków odnotowano już w środę, kiedy dokonali zniszczeń na stacji benzynowej.
Na mecz na Stadionie im. Dariusa i Girenasa w Kownie zmobilizowano dodatkowe siły policji. Wspomóc ma ich sześciu funkcjonariuszy z Polski i czterech z Holandii.
21 polskich fanów zostało zatrzymanych w czwartek popołudniu, z czego czterech trafiło do aresztu.
- Kolejna grupa Polaków jest transportowana na posterunek policji za walki, jakie toczyli w okolicach ratusza - powiedziała rzeczniczka centralnego komisariatu w okręgu koweńskim Vitalija Gintautiene. Większość pseudokibiców była pod wpływem alkoholu.
Inna grupa Polaków została zatrzymana na granicy polsko-litewskiej po tym, jak w ich samochodzie znaleziono kije bejsbolowe. - Około godziny 11 granicę przekraczał samochód marki Honda Civic, w którym znaleziono trzy kije bejsbolowe. Po zarekwirowaniu ich, osoby dostały pozwolenie na dalszą podróż po Litwie - powiedział rzecznik Litewskiej Straży Granicznej, Giedrius Misutis. Oprócz tego, zabrano im zarekwirowano race dymne.
Z kibicami z Hagi od wielu lat przyjazne kontakty utrzymują fani Legii Warszawa. Pierwszy incydent z udziałem Polaków odnotowano już w środę, kiedy dokonali zniszczeń na stacji benzynowej.
Na mecz na Stadionie im. Dariusa i Girenasa w Kownie zmobilizowano dodatkowe siły policji. Wspomóc ma ich sześciu funkcjonariuszy z Polski i czterech z Holandii.
DROID napisał:Dokładnie, niby wielka Unia, a tu ani fotek ani wymiarów bicepsa. W zimę to każdy mądry w puchowej kurtce
-
:Ddaniswa pisze: Wspomóc ma ich sześciu funkcjonariuszy z Polski i czterech z Holandii.
-
-
W drodze na mecz Wisła Kraków – Skonto Ryga, kibice Białej Gwiazdy byli przetrzymywani przez kilka godzin przed granicą. Zabrano im dokumenty i nakazano cierpliwie czekać.
[link]
[link]
-
[link]
Oto relacja z naszego protestu oczami gliwickiej telewizji 24gliwice.pl
Oto relacja z naszego protestu oczami gliwickiej telewizji 24gliwice.pl
-
Hardkorowy gościu w 7,21 jakby ktoś nie zauważył. Torcida też protestowała przeciwko złemu zarządzaniu Piasta??
ŚLĄSK ZAWSZE POLSKI !!
-
To pytanie retoryczne? Jeżeli nie to odpowiem. A co ma Torcida do tego? Nie protestowała. To był protest kibiców Piasta. Szkoda, że pojawiło się ok. 500 osób jednakże protest był zbyt późno ogłoszony. Pewnie ten protest nic nie da ale być może panowie Frankiewicz, Wieczorek i Kołodziejczyk poczują oddech kibiców Piasta. Na + to przyjście osób nie związanych z Piastem , zwykłych matek z dziećmi które również nie są zadowolone z rządów FrankiewiczazMS pisze:Hardkorowy gościu w 7,21 jakby ktoś nie zauważył. Torcida też protestowała przeciwko złemu zarządzaniu Piasta??
-
A no i ta koszulka to jest Torcipa a nie Torcida więc wasze wątpliwości zostały rozwiane
-
To było pytanie retoryczne, ok dzięki za rozwianie wątpliwosci.
ŚLĄSK ZAWSZE POLSKI !!
-
Grzeczni młodzi ludzie
Kibice jadący w zorganizowanej grupie na mecz nie są ulubionym towarzystwem "zwykłych" pasażerów (Zobacz, jak uprzejmi potrafią być kibice!). Przekonała się o tym pewna starsza pani z Warszawy.
- Podjeżdża autobus pełny kibiców warszawskiej Legii, nikt nie wsiada bo każdy się boi. Kibice krzyczą, piją piwo i stoją w przejściu. Nieświadoma babcia decyduje się jednak wsiąść. Kibice, widząc to, rozstępują się, krzycząc: "miejsce dla babci". Ona uśmiecha się zadowolona, jakich to mamy grzecznych młodych ludzi. Przepycha się w tłoku i gramoli na siedzenie. Na kolana kładzie swojego pieska i uprzejmie dziękuje. Zamykają się drzwi, autobus rusza. A nagle jeden z kibiców: "babcia niech usiądzie, ale pieska wyp...my". Chwycili psinkę i wyrzucili przez okno dla zabawy. Kobieta wysiadła na następnym przystanku. Nie wiem, co stało się dalej - relacjonuje Internautka Magda z Warszawy.
[link]

Kibice jadący w zorganizowanej grupie na mecz nie są ulubionym towarzystwem "zwykłych" pasażerów (Zobacz, jak uprzejmi potrafią być kibice!). Przekonała się o tym pewna starsza pani z Warszawy.
- Podjeżdża autobus pełny kibiców warszawskiej Legii, nikt nie wsiada bo każdy się boi. Kibice krzyczą, piją piwo i stoją w przejściu. Nieświadoma babcia decyduje się jednak wsiąść. Kibice, widząc to, rozstępują się, krzycząc: "miejsce dla babci". Ona uśmiecha się zadowolona, jakich to mamy grzecznych młodych ludzi. Przepycha się w tłoku i gramoli na siedzenie. Na kolana kładzie swojego pieska i uprzejmie dziękuje. Zamykają się drzwi, autobus rusza. A nagle jeden z kibiców: "babcia niech usiądzie, ale pieska wyp...my". Chwycili psinkę i wyrzucili przez okno dla zabawy. Kobieta wysiadła na następnym przystanku. Nie wiem, co stało się dalej - relacjonuje Internautka Magda z Warszawy.
[link]

-
troche mi sie nie chce wierzyc w to co pisza w gownie, ze "polacy bili sie rowniez miedzy soba", odnosnie wyjazdu Legii na Litwe..
-
żadna z akcji opisanych wyżej nie miała miejsca.
-
[link]
Niezły dziad z tego sędziego:
"W dalszej części rozmowy sędzia Garbowski po raz kolejny apeluje - należy zniszczyć u podstaw te obleśne śpiewy, ten chóralny doping i obrzydliwe oprawy. - Podam przykład Warty Poznań, gdzie nie ma co prawda zorganizowanych śpiewów czy dopingowania, ale nie ma też agresji czy rac, a jest za to fajna, rodzinna atmosfera. Zrobiła się moda na Wartę, mówi się o niej pozytywnie - nie chciałbym wyprowadzać tak szanowanej osoby z błędu, ale pozytywnie mówi się o pani prezes Warty oraz o organizacji finansowej klubu. Frekwencja dopisuje, lecz gdy tylko na stadionie pojawiają się kibice gości, cichnie doping. Należałoby w tym miejscu zapytać któregokolwiek z piłkarzy, czy lepiej gra mu się przy tysiącu fanatycznie śpiewających kibiców, czy może przy dwudziestotysięcznej publice teatralnej oklaskującej udane zagrania. "
Generalnie dobrze pocisnęli GWnianej, dziennikarzolowi też się oberwało w tym artykule
Niezły dziad z tego sędziego:
"W dalszej części rozmowy sędzia Garbowski po raz kolejny apeluje - należy zniszczyć u podstaw te obleśne śpiewy, ten chóralny doping i obrzydliwe oprawy. - Podam przykład Warty Poznań, gdzie nie ma co prawda zorganizowanych śpiewów czy dopingowania, ale nie ma też agresji czy rac, a jest za to fajna, rodzinna atmosfera. Zrobiła się moda na Wartę, mówi się o niej pozytywnie - nie chciałbym wyprowadzać tak szanowanej osoby z błędu, ale pozytywnie mówi się o pani prezes Warty oraz o organizacji finansowej klubu. Frekwencja dopisuje, lecz gdy tylko na stadionie pojawiają się kibice gości, cichnie doping. Należałoby w tym miejscu zapytać któregokolwiek z piłkarzy, czy lepiej gra mu się przy tysiącu fanatycznie śpiewających kibiców, czy może przy dwudziestotysięcznej publice teatralnej oklaskującej udane zagrania. "
Generalnie dobrze pocisnęli GWnianej, dziennikarzolowi też się oberwało w tym artykule
-
zaden pilkarz nie powie ze gra mu sie lepiej na stadionie bez dopingu, sporo zagranicznych zawodnikow wypowiadalo sie na temat atmosfery i o tym jak zajebiscie sie gra przy dobrej atmosferze, wiec niech sobie pan sedzia poszuka a na pewno znajdzie.
-
kompostownik pisze:Grzeczni młodzi ludzie
[link]
znając realia Warszawy pewnie był to autobus który ma lufciki a nie okna wiec n ie ta dziennikarska kur,wa powie jak przez lufcik można wyrzucić psa to jest kolejny dowód na to jak te skurw,ysynskie media koloryzują i oczerniają !!!
-
-
Przecież to jest dowcip stary jak świat, co te "obiektywne" media jeszcze wymyślą :D750ml pisze:kompostownik pisze:Grzeczni młodzi ludzie
[link]
znając realia Warszawy pewnie był to autobus który ma lufciki a nie okna wiec n ie ta dziennikarska kur,wa powie jak przez lufcik można wyrzucić psa to jest kolejny dowód na to jak te skurw,ysynskie media koloryzują i oczerniają !!!
Moje posty nie przedstawiają oficjalnego stanowiska żadnej z grup kibicowskich Falubazu Zielona Góra.
buchar55 pisze:witam za parę dni IDE z kolegami na przypałi moje pytanie jest takie jak uciekać przed policją czy macie jakieś pomysły i triki ?:) aha jeszcze taka sprawa ze jetem najwolniejszy z kolegów wiec muszę się gdzieś schować a nie uciekać jak na szybciej i jak najdalej
-
W 15 ustawkach brali udział pseudokibice Hetmana Zamość. Tym samym wdarli się do mało ekskluzywnego grona najbardziej agresywnych grup kibiców. "Wyczyny" kiboli policzyło MSWiA. "Najaktywniejsi" na tym polu są chuligani Lecha Poznań.
W marcu 2010 roku zamojski klub nie dostał od PZPN licencji na grę w II lidze i wycofał się z rozgrywek. Powodem były ogromne problemy finansowe. Kibole klubu nie zamierzali sobie jednak odpuszczać.
Niechlubne informacje o ich działalności przynosi raport o stanie bezpieczeństwa w Polsce za ub. rok, opublikowany przez ministerstwo spraw wewnętrznych. Zanalizowano tam statystyki przestępczości, także stadionowej.
Policzono tzw. ustawki, czyli bójki między pseudokibicami, na które ci się wcześniej umówili. Kibole Hetman weszli do ośemki najbardziej agresywnych grup kibiców.
Zaangażowanie pseudokibiców poszczególnych klubów w "ustawki":
Lech Poznań - 42;
Legia Warszawa - 26;
GKS Jastrzębie - 17;
Jagiellonia Białystok - 17;
Widzew Łódź - 17;
Hetman Zamość - 15;
Śląsk Wrocław - 15;
Elana Toruń - 14.
-
Kibice Gryfa zagrają
[link]
[link]
[email protected]
FB - STORMstreetwear
FB - STORMstreetwear
-
Można podziękować prezydentowi Bełchatowa [link] za jego wspaniałą decyzję o rozgrywaniu meczów ŁKS-u w Bełchatowie bez widzów.
-
Tabela Ligi Chuliganów powraca :) Niespodzianka jest wysokie 3 miejsce GKS Jastrzebie ;] minusem jest brak kilku ekip :)(M)arcin pisze:W 15 ustawkach brali udział pseudokibice Hetmana Zamość. Tym samym wdarli się do mało ekskluzywnego grona najbardziej agresywnych grup kibiców. "Wyczyny" kiboli policzyło MSWiA. "Najaktywniejsi" na tym polu są chuligani Lecha Poznań.
W marcu 2010 roku zamojski klub nie dostał od PZPN licencji na grę w II lidze i wycofał się z rozgrywek. Powodem były ogromne problemy finansowe. Kibole klubu nie zamierzali sobie jednak odpuszczać.
Niechlubne informacje o ich działalności przynosi raport o stanie bezpieczeństwa w Polsce za ub. rok, opublikowany przez ministerstwo spraw wewnętrznych. Zanalizowano tam statystyki przestępczości, także stadionowej.
Policzono tzw. ustawki, czyli bójki między pseudokibicami, na które ci się wcześniej umówili. Kibole Hetman weszli do ośemki najbardziej agresywnych grup kibiców.
Zaangażowanie pseudokibiców poszczególnych klubów w "ustawki":
Lech Poznań - 42;
Legia Warszawa - 26;
GKS Jastrzębie - 17;
Jagiellonia Białystok - 17;
Widzew Łódź - 17;
Hetman Zamość - 15;
Śląsk Wrocław - 15;
Elana Toruń - 14.
Szkoda że Ci z MSWiA nie podali z jakiego forum kibicowskiego brali statystyki :)
PS. Nie ktore ekipy powinny napisac sprostowania do MSWiA a'la listy do redakcji jak w TMK i doslac swoje osiagniecia, mysle ze doszlo by do kilku zmian
-
11 osób zatrzymali bialscy policjanci po meczu Pucharu Polski MKS Podlasie II - Sokół Sokółka. Cztery osoby odpowiedzą za wniesienie i odpalenie na stadionie petard hukowych, pozostali za zakłócanie porządku. Po meczu zatrzymano również 5 nieletnich, którzy zostali przekazani rodzicom. Wszyscy zatrzymani w trybie przyspieszonym zostaną dzisiaj doprowadzeni do sądu.
Wszyscy zatrzymani to kibice bialskiej drużyny, mieszkańcy Białej Podlaskiej oraz Siemiatycz. Za odpalenie petard hukowych odpowie czterech mieszkańców Siemiatycz, wszyscy w wieku 18 lat. Pozostali zatrzymani w wieku od 17 do 21 lat w trybie przyspieszonym zostaną dzisiaj doprowadzeni przed sąd, gdzie odpowiedzą za zakłócenie porządku w miejscu publicznym i niestosowanie się do poleceń służb porządkowych.
Takie same zarzuty usłyszy również 5 nieletnich, ale ich sprawy zostaną rozpatrzone przez sąd rodzinny. W stosunku do wszystkich zatrzymanych policjanci będą wnioskowali o orzeczenie zakazów stadionowych.
(KWP w Lublinie/js)
Wszyscy zatrzymani to kibice bialskiej drużyny, mieszkańcy Białej Podlaskiej oraz Siemiatycz. Za odpalenie petard hukowych odpowie czterech mieszkańców Siemiatycz, wszyscy w wieku 18 lat. Pozostali zatrzymani w wieku od 17 do 21 lat w trybie przyspieszonym zostaną dzisiaj doprowadzeni przed sąd, gdzie odpowiedzą za zakłócenie porządku w miejscu publicznym i niestosowanie się do poleceń służb porządkowych.
Takie same zarzuty usłyszy również 5 nieletnich, ale ich sprawy zostaną rozpatrzone przez sąd rodzinny. W stosunku do wszystkich zatrzymanych policjanci będą wnioskowali o orzeczenie zakazów stadionowych.
(KWP w Lublinie/js)
-
Centralne Biuro Śledcze rozbiło grupę przestępczą zajmującą się porwaniami. We wtorek policjanci weszli jednocześnie do 12 mieszkań w Solcu Kujawskim. Zatrzymali łącznie 8 mężczyzn i kobietę.
Centralne Biuro Śledcze od kilku miesięcy zajmowało się rozpracowaniem grupy przestępczej zajmującej się uprowadzeniami i handlem narkotykami. Jak wynikało z ustaleń policjantów osoby zajmujące się tym przestępczym procederem mogły mieć powiązania ze środowiskiem pseudokibiców bydgoskiego klubu piłkarskiego Zawisza.
W działaniach oprócz policjantów CBŚ wzięli udział także funkcjonariusze z Sekcji Antyterrorystycznej i Wydziału Kryminalnego KWP w Bydgoszczy oraz z Solca Kujawskiego.
Reklama
Czterech mieszkańców Solca Kujawskiego (22-35l.) doprowadzono do Prokuratury Okręgowej w Bydgoszczy. Materiał dowodowy zgromadzony przez CBŚ pozwolił prokuratorowi na przedstawienie im zarzutów pozbawienia wolności ze szczególnym udręczeniem.
Do przestępstwa tego doszło w maju 2011 r. kiedy to sprawcy uprowadzili mieszkańca Solca Kujawskiego, wywieźli go do lasu i tam bijąc wymusili od niego pieniądze w zamian za uwolnienie.
Jeszcze wczoraj do sądu w Bydgoszczy trafiły wnioski o aresztowanie czterech podejrzanych, którzy 3 najbliższe miesiące spędzą w areszcie. Jak wynika z ustaleń CBŚ czterej mężczyźni są związani ze środowiskiem pseudokibiców bydgoskiego klubu.
Ich nieformalny przywódca o pseudonimie Pershing był wielokrotnie karany za przestępstwa kryminalne. Na wolności był dopiero pół roku. W przeszukanych mieszkaniach policjanci zabezpieczyli łącznie ponad 120g marihuany, ponad 70g amfetaminy i 10 tabletek ekstazy.
-
Zawisza to juz kurde działa na duza skale ;)
-
Czytałem to info już wcześniej i nic nie jest napisane że to kibice Zawiszy... tylko kibice klubu piłkarskiego z Bydgoszczy. Ty to dodałeś że to kibice Zawiszy i dopiero przekopiowałeś ? bo jak tak to ładnie srasz w swoje gniazdo.
-
A przypadkiem w tym Solcu to nie jest przewaga
Polonii Bydgoszcz? (i ich ekipa h)
Polonii Bydgoszcz? (i ich ekipa h)
-
Chłopaku niemam ambicji przerabiania tekstow z gazet tu masz artykuł:
[link]
GóWno wyborcze tez opisało te zatrzymania i bardziej sie rozpisali o tym ze to Zawiszacy ale niebede wklejał jak ktos zainteresowany to sobie znajdzie.
Aha i w Solcu jest mniejwiecej równy układ sił
[link]
GóWno wyborcze tez opisało te zatrzymania i bardziej sie rozpisali o tym ze to Zawiszacy ale niebede wklejał jak ktos zainteresowany to sobie znajdzie.
Aha i w Solcu jest mniejwiecej równy układ sił
-
Niema opcji edycji wiec sory ze post pod postem
Tu masz 2 artykuł,jest napisane ze kibice jednego z klubów ale zobacz filmik pod artykułem,chusta ,,BCh,, szal Górnika Wałbrzych itp
[link]
Tu masz 2 artykuł,jest napisane ze kibice jednego z klubów ale zobacz filmik pod artykułem,chusta ,,BCh,, szal Górnika Wałbrzych itp
[link]