OKS Stomil Olsztyn - Jedyna Słuszna nazwa

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Wygrana

OKS Stomil Olsztyn - Jedyna Słuszna nazwa

Post autor: Wygrana »

http://popieram.stomil.olsztyn.pl/

Poprzyjcie starania Kibiców Stomilu !!

Z góry dzieki !!
Ostatnio zmieniony 13.06.2007, 22:32 przez Wygrana, łącznie zmieniany 2 razy.
iparts.pl
maślanka straciatella

Post autor: maślanka straciatella »

OK poparłem starania

fajna sprawa taka strona, można było wybrać jakąś nazwę hehehe :>

A tak w ogóle to ciekaw jestem kibiców OKS-u Olsztyn, które starania chcą żebyśmy popierali ;]

Bo nie napisałeś ...

:)
Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo »

Olsztyński Klub Sportowy "Stomil" Olsztyn :)
Wygrana

maślanka straciatella pisze:OK poparłem starania

fajna sprawa taka strona, można było wybrać jakąś nazwę hehehe :>

A tak w ogóle to ciekaw jestem kibiców OKS-u Olsztyn, które starania chcą żebyśmy popierali ;]

Bo nie napisałeś ...

:)
na stronie jest napisane ;))

Stomil Olsztyn Powraca
za rok 2 liga !!
kaczmarOKS

Post autor: kaczmarOKS »

jak mozecie to rozeslijcie ta stronke do swoich znajomych, umiescie na fora klubowe. Kazdy glos jest wazny. Niektore ekipy wiedza co to znaczy walczyc o WŁAŚCIWĄ NAZWE KLUBU. Dzieki za wszystkie glosy

OKS STOMIL OLSZTYN- JEDYNA SŁUSZNA NAZWA
Kate

Post autor: Kate »

O ile temat będzie odpowiednio rozreklamowany zapewne przyniesie efekty :) Powodzenia życzę ;)
Krasza

Post autor: Krasza »

również poparłem :D
OLD SCHOOL

Post autor: OLD SCHOOL »

JAKI PROBLEM?
PRZECIEŻ NIKT NIE BĘDZIE MIAŁ PROBLEMU JAK BĘDZIE NAZWA OKS 1945 OLSZTYN, KOMUŚ SIĘ MOŻE PODOBAC TAKA NAZWA TO NA NIĄ ZAGŁOSOWAŁ.

OCZYWIŚCIE ODDAŁEM GŁOS NA OKS STOMIL OLSZTYN

MOŻE I HONOROWE ZACHOWANIE ŻE SĄ DWIE OPCJE, ALE Z DRUGIEJ STRONY NA "NIE" JEST JUŻ 22 GŁOSY, WIĘKSZOŚC PEWNIE Z SZYDERY TAK GŁOSUJE A JEDEN % TO OSOBY KTÓRE IM SIĘ OWA NAZWA PODOBA.

POZA TYM SORRY ALE NIC NIE ZDZIAŁACIE, JAK JUŻ COŚ ROBIĆ TO KONKRETNIE, NIKT , A PRZEDE WSZYSTIM ZARZĄD NIE WEZMIE TEJ "PETYCJI" NA SERIO, CZEMU? MOŻNA GŁOSOWAC ANONIMOWO I CO NAJLEPSZE Z JEDNEGO IP MOŻNA NAJEBAĆ 200 GŁOSÓW.
TAKIE PETYCJE MAJĄ SENS JAK SĄ NAJLEPIEJ LISTY IMIENNE (SPISYWANE Z DOWODU CZY TAM LEGITKI) + PESEL, KTÓRE PROFESIONALNIE NALEŻY WYPEŁNIĆ, PODPISAĆ, WYSŁAĆ DO ADRESATA I POZDROWIĆ. ŻEBY TO MIAŁO SENS.
WTEDY GRA JEST WARTA ŚWIECZKI A TO TO MI PRZYPOMINA TAKI BLOG SŁODKIEJ KASI "ZAGŁOSUJ NA MNIE" KTÓRA ODDAJE SAMA NA SIEBIE GŁOSY!

BEZ URAZY, TAK CZY OWAK ŻYCZE POWODZENIA!

PRÓBOWAĆ ZAWSZE MOŻNA, ALE MÓWIE WAM, TO BĘDZIE STRATA CZASU. JAK JUŻ PISAŁEM PODEJDZCIE DO SPRAWY POWAZNIEJ I ZRÓBCIE TO JAK NALEŻY.
Mario_Stomil

Post autor: Mario_Stomil »

Nowa nazwa OKS Stomil Olsztyn od nowego sezonu - z taką inicjatywą rusza Stowarzyszenie Sympatyków Klubu OKS 1945 Olsztyn. Potrzebujemy Twojego wsparcia! Pomóż nam udowodnić, że nie OKS 1945 Olsztyn a OKS Stomil Olsztyn jest w sercach wszystkich kibiców chodzących na stadion przy Piłsudskiego 69a!

Popieram OKS Stomil Olsztyn

Ja niżej podpisany/podpisana popieram starania Stowarzyszenie Sympatyków Klubu mające na celu zmianę nazwy na OKS Stomil Olsztyn.
JurekOwsiak
ban

Post autor: JurekOwsiak »

Popieram i liczę,że znajdzie się jak najmniej oszołomów co będą głosowali na tą "gorszą" opcje.

Mimo,że ze Stomilem nigdy mi po drodze nie było :P
mew

Post autor: mew »

Kuźwa pomyliły mi się tabelki :x :oops:
RKS1926
ban
Kontakt:

Post autor: RKS1926 »

Stomil Olsztyn !
I czytać głąby źle głosujące ze zrozumieniem..........
nikomu nieznany...

Post autor: nikomu nieznany... »

mew pisze:Kuźwa pomyliły mi się tabelki :x :oops:
Mi też :x Da radę zagłosować jeszcze raz?
CywiL

Post autor: CywiL »

Fajna incjatywa, życze powodzenia !
deltaKSD
Kontakt:

Post autor: deltaKSD »

Poparłem.Walczycie w słusznej sprawie .

"W nazwie groclin w sercu DYSKOBOLIA''
Mario_Stomil

Post autor: Mario_Stomil »

OLD SCHOOL pisze: A PRZEDE WSZYSTIM ZARZĄD NIE WEZMIE TEJ "PETYCJI" NA SERIO
To jest dopiero pierwszy etap tej akcji zmiany nazwy, mamy przewidzianych jeszcze kilka rzeczy na tą okazje lecz wszystko z czasem..

Dzieki za glosy..
ZKS

Post autor: ZKS »

Jakbyście zagwarantowali, że za rok wchodzicie do II ligi, to ja gotów jestem nie chcieć awansować do I ligi w najbliższym sezonie... :D
Oczywiście Stomil poparty...
mks pruszkow

Post autor: mks pruszkow »

poparlem... trzymajcie sie
lewik

Post autor: lewik »

A najśmieszniejsze, że zakłady Stomil narodziły się w międzywojennym Poznaniu:).
R/F
ban

Post autor: R/F »

Ciekawe jakby zagłosowali kibice z Polski, gdyby to Widzew, Legia albo Cracovia walczyły o swoje nazwy?
Czy przełamalibyśmy swą fanatyczną nienawiść?
:wink:
defens

Post autor: defens »

od kad pamietam zawsze gralismy ze Stomilem Olsztyn i koniec:)i tak ma byc:)
gukfva

Post autor: gukfva »

Popieram Stomil
Popieram Elanę
Popieram Stilon...
i popieram dawne herby tych klubów
boys1951
Kontakt:

Post autor: boys1951 »

POPIERAM !!!
Życzę powodzenia w walce o godną nazwę dla klubu :)
Pozdr.
malina1910

Post autor: malina1910 »

Stomil Olsztyn
Elana Toruń
Stilon Gorzów Wlkp

3mcie sie.Powodzenia w walce o tradycje :twisted:
1968

Post autor: 1968 »

powodzenia, moze my tez kiedys wrocimy... :(
Matpaw

Post autor: Matpaw »

jasne ze poparlem :) zycze Wam powodzenia i wszystkim kluba w podobnej sytulacj tez zycze powodzenia
Terefere

Post autor: Terefere »

Dzięki wszystkim za poparcie , jest tu wielu kibiców, którzy wiedzą jaka to zmora gdy nazwa jest jakaś lewa , wpierdalają nazwy sponsorów w nazwę albo zmieniają herb . Pozdrówki
Misiek / Fc Olsztynek
Kontakt:

Post autor: Misiek / Fc Olsztynek »

Dzięki za poparcie i prosi>MY< o więcej 8) :idea: :!:
JkarolJ
Kontakt:

Post autor: JkarolJ »

Poparłem! Powodzenia życze!
Po(L)ak
Kontakt:

Post autor: Po(L)ak »

Guliash - byś się nie przyznawał :x
Łeeee

Post autor: Łeeee »

Poparłem OKS Stomil Olsztyn, walczcie o swoje !
Wygrana

zwykly_kibic pisze: Tylko pytanie do kogos z Olsztyna: Co robicie dalej gdy konczy sie to glosowanie na internecie :?:

P.S. PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW
wszystko jest napisane na ww stronie.
oraz jak chcesz wiedziec wiecej zaprasazmy na forumn www.stomil.olsztyn.pl/forum
szakal007

Post autor: szakal007 »

Stomil Olsztyn - jedyna duma warmii i mazur..
Stilonek

Post autor: Stilonek »

Łeeee pisze:Poparłem OKS Stomil Olsztyn, walczcie o swoje !
dokładnie OKS Stomil Olsztyn :!:
Wygrana

Misiek / Fc Olsztynek
Kontakt:

Post autor: Misiek / Fc Olsztynek »

21.06.2007

Na ostanim meczu w IV lidze przeprowadzamy protest nie wchodzimy na pierwszą połowę spotkania, a na płocie w drugiej części pojawia się transparent "Chcecie mieć kibiców My chcemy STOMIL
26.06.2007

W Gazecie Olsztyńskiej ukazuje się list jednego z czytelników, który analizuje sytuację obecną w klubie, poniżej fragment artykułu związany ze zmianą nazwy:

Kibice domagają się powrotu do nazwy Stomil Wiedząc, jak dla nich to ważne, zarząd twardo obstaje przy nazwie, która wywołuje irytację wśród olsztyńskich kibiców. Przy tym kuriozalne jest to, jak bardzo karkołomną argumentację przyjęto w tej sprawie. Z jednej strony klub nawiązuje w barwach, herbie, nazwie, a nawet w strojach, w jakich występują piłkarze, do barw, herbu i historii Stomilu. Mało tego, w klubie chętnie przyznają się do Mistrzostwa Polski juniorów z 1974 r., które zdobył OKS Stomil Olsztyn. Ale gdy chodzi o powrót do nazwy Stomil Olsztyn, to nagle okazuje się, że jest tysiąc przeszkód. Przypomnijmy � dopóki olsztyńska fabryka opon nie nazywała się Michalin, to przeszkodą była nazwa fabryki. Potem okazało się, że przeszkodą są wierzyciele upadłego Stomilu. To ciekawe, bo z tego co wiem, to kibice klubu zawiązali stowarzyszenie, które legalnie istnieje pod nazwą Stomil Olsztyn i żaden wierzyciel się do nich nie zgłosił. Krótko mówiąc, między bajki można włożyć argumentację, że na przeszkodzie stoją wierzyciele, bo długi ma MOKS Stomil Olsztyn, a nie OKS 1945 Olsztyn. A to o zmianę nazwy tego ostatniego chodzi. Czy jeśli długów narobi jakiś Jan Kowalski, to odpowiadają za nie wszyscy Janowie Kowalscy w Polsce? Dlaczego była kilka Pogoni Szczecin, Lechii Gdańsk, GKS Katowice, a może być tylko jeden Stomil?
04.07.2007

Pojawił się list otwarty kibiców OKS STOMIL został on również opublikowany na łamach Gazety Olsztyńskiej, poniżej jego treść:

My, kibice Olsztyńskiego Klubu sportowego "Stomil", chcemy wyrazić nasz stanowczy sprzeciw wobec działań Zarządu klubu OKS 1945 Olsztyn, który to klub jest kontynuatorem tradycji sportowych Olsztyńskiego Klubu Sportowego Stomil Olsztyn. Jesteśmy zniesmaczeni a zarazem rozgoryczeni faktem, że władze klubu mimo mniej lub bardziej oficjalnych zapowiedzi nie robią nic w kierunku powrotu do historycznej, najbardziej rozpoznawanej w całej Polsce i najbliższej kibicom, nazwy klubu. Mamy świadomość, że Klub w swojej pięknej, ponad sześćdziesięcioletniej historii występował pod różnymi nazwami, jednak apogeum sukcesów przypadło na czas, gdy nazwa klubu brzmiała "Stomil". To ta nazwa przyciągała na stadion przy alei Piłsudskiego po kilkanaście tysięcy kibiców. To ta nazwa połączyła nas - kibiców. Dla nas, ludzi różnego wieku, różnych profesji, różnych zainteresowań i różnego statusu społecznego, a jednak ludzi w całości, szczerze oddanych Klubowi bardzo ważne jest przywiązanie do historii Klubu wyrażonej poprzez barwy, herb i nazwę właśnie. Nasze gorące uczucie do ukochanego Klubu każe nam w każdy możliwy sposób walczyć o przywrócenie ich do stanu dla nas pierwotnego. Jesteśmy głęboko rozczarowani faktem, że Zarząd Klubu lekceważy uczucia fanów piłki nożnej w naszym regionie. Oddajemy naszemu klubowi tak wiele, organizujemy oprawy meczów, dbamy o porządek na trybunach, pomagamy odnowić stadion, dopingujemy naszą drużynę na wyjazdach, a nawet w miarę możliwości wspieramy nasz klub finansowo, co m. in. potwierdził Dyrektor Klubu Andrzej Królikowski dziękując wszystkim, którzy dokonali wpłaty 1% podatku na klub. Tymczasem władze Klubu robią według nas wiele, aby zniechęcić sympatyków piłki nożnej w Olsztynie do kibicowania Klubowi. Dlaczego w procesie zmiany OKP w Stomil zatrzymano się połowie drogi? Odnieść można wrażenie, że kibice nie są potrzebni klubowi, że są "złem koniecznym". Zniecierpliwienie pozorowanymi działaniami władz klubu z każdą chwilą stawało się wśród kibiców coraz większe, aż wreszcie osiągnęło punkt kulminacyjny. Niniejszym, my kibice Klubu domagamy się od Zarządu jasnej, publicznej deklaracji czy zamierza przywrócić naszej wspólnej drużynie historyczną nazwę "OKS Stomil Olsztyn"? A jeśli tak to kiedy? Jakie działania zostały w tym celu podjęte? A jeśli w klubie nie ma planu lub woli zmiany, to dlaczego? Co stoi na przeszkodzie, aby powrócić do starej nazwy? Domagamy się konkretnych odpowiedzi. Dość gry na zwłokę i niejasnych deklaracji. Dość unikania odpowiedzi. Dość szukania pokrętnych i wątpliwych powodów uniemożliwiających rzekomo zmianę nazwy. My, kibice piłkarscy z Warmii i Mazur domagamy się nie tylko powrotu do nazwy, pod którą de facto klub zaistniał na piłkarskiej mapie Polski, ale i zamieszczenia w statucie Klubu zapisu uniemożliwiającego zmianę nazwy "Stomil" na jakąkolwiek inną. W wielu sprawach udawało się nam wspólnie z Zarządem Klubu osiągać kompromis. Wierzymy, że i teraz tak będzie, ale czujemy się w obowiązku poinformować, że sprawa przywrócenia do nazwy słowa "Stomil" jest dla nas absolutnym priorytetem i nie może podlegać jakimkolwiek negocjacjom. Ponieważ do tej pory Zarząd Klubu nie wykazywał żadnych chęci do dokonania zmian tak ważnych dla kibiców piłki nożnej w naszym regionie zmuszeni jesteśmy wyznaczyć datę 1 września 2007 jako datę graniczną do dokonania zmiany nazwy. Jeśli do tego dnia nazwa Klubu nie zostanie zmieniona na "Olsztyński Klub Sportowy Stomil" to po pierwsze władze Klubu dobitnie pokażą, że nie zależy im na kibicach, a po drugie klub straci to co najważniejsze - kibiców. Od tej, bowiem pory nie będziemy Klubu mogli uważać za nasz. Jaki jest los klubów pozbawionych kibiców pokazują przykłady Zawiszy (2) Bydgoszcz, Heko Czermno czy Amiki Wronki. Ponadto Stowarzyszenie Sympatyków Klubu OKS Stomil 1945 Olsztyn pragnie wyraźnie zaznaczyć, że stanowczo odcina się od wszelkich chuliganów podszywających się pod kibiców, jednak jednocześnie chce zwrócić uwagę, że brak zgody Klubu na zmianę nazwy spowodować może, że klub może zacząć być postrzegany przez pewne nieodpowiedzialne jednostki lub grupy jako wróg. Za ewentualne ataki tychże na klub Stowarzyszenie Kibiców nie może ponosić żadnej odpowiedzialności, tym bardziej, że nie popiera i nigdy nie popierało takich zachowań. Niniejsze pismo jest oficjalnym stanowiskiem kibiców piłki nożnej zrzeszonych w Stowarzyszeniu Sympatyków Klubu OKS Stomil 1945 Olsztyn.
06.07.2007

Na dzień dzisiejszy liczba głosów na stronie http://popieram.stomil.olsztyn.pl wynosi:

Za OKS Stomil: 3145
Za OKS 1945: 100
06.07.2007

W dzisiejszym wydaniu Gazety Olsztyńskiej ukazał się felieton Pawła Jarząbka pt. "Niech ten klub nazywa się tak, jak powinien: Stomil". Ten felieton pokazuje, że nawet lokalni dziennikarze wiedzą, jaka jest właściwa nazwa klubu. Pozdrowienia dla autora felietonu. Tylko STOMIL! Poniżej treść:

Kibice Ś.P Stomilu Olsztyn robią wszystko, by ożywić nieboszczyka i znowu oficjalnie móc kibicować ukochanej drużynie. Ostatnio napisali w tej sprawie list otwarty, wzywający kierownictwo OKS 1945 Olsztyn do działań na rzecz przywrócenia klubowi dawnej nazwy. Na pierwszy rzut oka można by się żachnąć: a cóż to niby za, róznica, że się zespół tak czy siak nazywa? Ważne, że nasi to nasi, a tamci drudzy są obcy, z innego miasta. Więc niech tamtych zleją, a jak się nasi nazywają, to rzecz mało ważna. Otóż nie. Jest to sprawa fundamentalnej wagi. Jeśliby w Monachium ogłosili, że Bayern będzie się teraz nazywał jakoś inaczej, jeśli takie, hokus pokus chciano by w Atenach z Panathinaikosem, w Londynie z Arsenalem, w Madrycie z Realem czy choćby w Brukseli z Anderlechtem, jeśliby ktoś chciał tam zmienić nazwę klubu, to na ulicach doszłoby do zamieszek To pewne jak w banku. To, że ktoś jest z Olsztyna, a nie z Madrytu czy Londynu, nie oznacza, ze serce mu inaczej bije. Zmiany nazw klubów to rzecz fatalna. Choć w naszej siermiężnej polskiej rzeczywistości niekiedy po prostu konieczna ( w sytuacji, kiedy jedyny wchodzący w grę, sponsor da pieniądze tylko i wyłącznie wtedy, gdy nazwa jego firmy będzie też fragmentem nazwy drużyny). W przypadku byłego Stomilu, a dziś OKS 1945 Olsztyn, rzecz jest - jak wiadomo - bardziej skomplikowana. "Stomil" to była przede wszystkim nazwa zakładu produkującego opony. "Stomilów" było zresztą w Polsce więcej. Na przeszkodzie do oficjalnego powrotu klubu do starej nazwy stoją problemy natury prawnej. Kibice chcą jednak wiedzieć, czy są to problemy na prawdę nie do pokonania. Kierownictwo OKS 1945 robi dużo, by klub znów był kochany przez olsztynian. Kibice (nie mam tu na myśli chuliganów podających się za kibiców) też robią, co mogą, oddają nawet 1 proc. podatku na rzecz klubu. Władze OKS na pewno maja tysiąc różnych spraw na głowie, ale warto wziąć na swoje barki jeszcze tę tysiąc pierwszą: powrotu do nazwy "Stomil". Komu się to uda, ten zasłuży na wieczną sławę. Przynajmniej w oczach kibiców.
ODPOWIEDZ