Kibice w UK

Informacje ze światowych trybun

Moderator: Automoderation

ODPOWIEDZ
nisc

Re: Kibice w UK

Post autor: nisc »

ffp pisze:
Muipo pisze:Anglią nigdy się nie interesowałem więc mam pytania świeżaka :)
Interesuje mnie Millwall i WHU. A raczej czemu większość tak interesuje się H tych drużyn. Inne ekipy też coś tam trzymają i jakoś mało słyszę by ktoś się interesował nimi. Wynika to z tego że dwie drużyny są najlepsze (coś jak pikniki za MU, Arsenalem, Barcą czy Realem) czy może mają w sobie coś więcej? tzn jakieś powiązanie z ekipami H Poland? Bo sporo osób mówi o zadymach w imię barw WHU i Millwall. I jak zapatrują się kibice angielscy H tych ekip na Polaków wspierających ich przy zadymach?
Prawda jest taka, że angielska chuliganka to mit nadal funkcjonujący w oczach całego świata kibicowskiego. A raczej tęsknota do tego co było na wyspach w latach 80 i już nie wróci. Bo gdzie dziś na tle europy są najlepsze angielskie ekipy? Idę o zakład, że zarówno ekipa Millwall a także ekipa WHU nie dałaby rady w walce (bez sprzętu) np. po 100 z Zawiszą Bydgoszcz, nie mówiąc o topowych ekipach z Polski czy Rosji.
ffp ze tez akurat Ty musiales podjac ta polemike ;-), zapewniam Cie zle nie jest (zawsze mozesz wpasc do kogos w UK kogo znasz jeszcze z Polski i sprawdzic na wlasne oczy ;-) ), wprawdzie w walce "kibicow" w lesie moze 100 na 100 nikt by sobie nie poradzil ale juz w spontanicznych dzialaniach ( bez selekcji, treningu muaithaiboxingmmajudovalewchu.atudo, szczek , bandazy, ochraniaczy, lasu , polany i wszystkich tych "typowo" kibicowskich blazenad ), tylko normalnych band ktore spotkaly sie w pubie/na ulicy/dworcu/kasynie/trasie ( niepotrzebne skreslic ) zle by nie bylo...goraco wierze z w naszym kraju KAZDY, z KAZDEJ ekipy bioracy udzial w walce umawianej zna barwy klubu, jego zgody kosy i uklady, dyscypline sportu klubu ktory "reprezentuje", lige w ktorej gra i mniej wiecej sytuacje sportowa klubu :-)- krotko mowiac JEST TEGO KLUBU KIBICEM

i na koniec, tu nie chodzi o zadna gloryfikacje tej czy innej sceny, kazda ma swoja specyfike i mieszanie tego nie ma sensu ( kto powiedzial na przyklad ze turasy z Galaty ktore zaszlachtowaly dwoch piknikow z Leeds musialy sie trzymac "zasad"?! - zasady ustala kazdy w domu i nikt nie ma obowiazku przestrzegac tych z innych krajow ) a juz na pewno ruch kibicowski w Polsce gdzie najczesciej w wieku dwudziestu paru/trzydziestu lat konczy sie z aktywnym kibicowaniem nie ma zadnego powodu "uczyc" ludzi z krajow gdzie autentycznie "od kolyski az po grob"...pzdr
iparts.pl
RBR

Post autor: RBR »

Można prosić jakieś info o kibicach Oldham Athletic ?
nisc

a co konkretnie Cie interesuje?
RBR

Pamiętam coś z jakieś awantury bodajże mecz ze Stoke City ? Nie pamiętam dokładnie o co poszło,ale wiem,że zrobili konkretną zadyme na dzielnicy Azjatów chyba.Jeżeli to wydarzenie miało miejsce i nic nie pomyliłem,to mógłbyś trochę przybliżyć historię tych zamieszek.Jeszcze jedno,jakby Ci się chciało,to podaj liczby wyjazdowe Oldham i podaj info jak "wyglądają" na tle innych ekip.
Dzięki.
RBR

Wielkie Dzięki jeszcze raz :)
against modern

Post autor: against modern »

jakie liczby Blackpool na Old Trafford i Birmingham na White Hatr Lane ?? jak kibice gości z dopingiem, przyjęli spadek ?? :)

nie wie ktoś może jaka atmosfera panowała na pożegnalnym meczu West Hamu na Upton z Sunderlandem ??
against modern

nie ma edytuj, chodzi mi jak kibice Birmingham i Blackpool przyjęli spadek, czy były jakieś próby pitch invasion :)
mancunian

Post autor: mancunian »

Na OT nie ma mowy o pich invasion. Z tego co widzialem prezentowali sie calkiem niezle, szczegolnie gdy jeszcze mieli szanse sie utrzymac (prowadzili z United). Z tego co widzialem zostali na koronacji mistrza.

Ale to tylko relacja tv :)

A sam jestem ciekaw jak kibice Birmingham, bo im zabraklo doslownie kilkanascie sekund do utrzymania.
KadlubBG

Post autor: KadlubBG »

No akurat Birmingham troche dluzej niz kilkanascie sekund. 4 minuty przed koncem spotkan Wolves strzelilo na 2-3, a gol dla Tottenhamu to byl juz ostatnim gwozdziem do trumny.

Zadnych pitch invasion na Tottenhamie. Pilkarze Birminghamu podeszli pod sektor, podziekowali sobie we lzach i na tym sie skonczylo.
nisc

arcyciekawa Championship w przyszlym sezonie , Birmingham, West Ham, Millwall, Burnley, Nottingham Forest, Derby, Leicester, Coventry, Cardiff, Middlesbrough, Hull, Bristol City, Barnsley jesli wygra baraze Reading takze Swansea, oj bedzie sie dzialo heh
Hutnik_Pany

Post autor: Hutnik_Pany »

mancunian pisze:Na OT nie ma mowy o pich invasion. Z tego co widzialem prezentowali sie calkiem niezle, szczegolnie gdy jeszcze mieli szanse sie utrzymac (prowadzili z United). Z tego co widzialem zostali na koronacji mistrza.

Ale to tylko relacja tv :)

A sam jestem ciekaw jak kibice Birmingham, bo im zabraklo doslownie kilkanascie sekund do utrzymania.
Dlaczego? Moze na finalach play-offktos sprobuje?
ffp

Post autor: ffp »

Nie wiem czy dobrze obczaiłem ale fani MUFC w finale LM w swoim dolnym sektorze ułożyli "spiryt of 69". Jak dla mnie coś niebywałego i wielki szacun.
nisc

zadnych podtekstow Panowie, po prostu ManU zdobyl na Wembley puchar Europy w 1969 dlatego "przywolywali ducha '69"...
mancunian

zdobylismy w 68 ;) i takie bylo haslo
mancunian

wlasnie Swansea awansowalo... I bardzo dobrze. Szkoda ze do finalu nie doszlo Cardiff
La-coste

Post autor: La-coste »

nie nooo ten post powyzej rozjebal mi system, ale taka jest niestety prawda, że 90% tych ludzi wie tylko że są np. z Zawiszy i nic po za tym, zero głebszego wtajemniczenia .

p.s. Neil Harris, pamietam jak bodajże w zeszłym sezonie strzelił bramkę na Upton Park w meczu Pucharu Anglii, oj działo się w tedy :)
maliniok

Post autor: maliniok »

Jakby kogoś interesowało ciekawe teksty o scenach kibicowskich Anglii i Szkocji na stronie Kibole Wiara Lecha:
http://kibole.wiaralecha.pl/raport-z-eu ... nglii.html
http://kibole.wiaralecha.pl/raport-z-eu ... kocji.html
brone911BB

Post autor: brone911BB »

Wybieram się latem do Anglii, dokładnie Torquay. Dzieje się tam coś ciekawego czy piknik? Gdzie w okolicy można się na jakiś ciekawy mecz wybrać?
mainroad

Post autor: mainroad »

mogłby ktoś opisać ekipe Luton? Czy maja jakieś powiązania z English Defence League ?Przez przypadek stałem sie posiadaczem koszulki polo własnie English Defence League - Division Luton i ciekawi mnie czy goście z ekpiy sa rowniez aktywnymi czlonkami EDL ?
Człowiek z Blizną

Post autor: Człowiek z Blizną »

Kręcą się jacyś kibice w miejscowości Slough ? bo rok temu jakoś nie widziałem za bardzo kogoś ale znowu to był krótki okres.
Barnet

Post autor: Barnet »

kręcą, sami Polacy
emigrant

Post autor: emigrant »

ekipa Dundee bez szalu raczej
emigrant

Post autor: emigrant »

hmmm wg mnie ciezko to ocenic czy Hibernian czy Rangersi jak sie dwie ekipy nie spotkaja to nie bedzie wiadomo ;) ale moze byc niedlugo szansa zeby sie spotkali. Co do Dundee to 2 lata temu Hibernian ich przegonil.
wertyuiop

Post autor: wertyuiop »

Opisze ktoś Sheffield ? Wednesday i United
Michu_BDG

Post autor: Michu_BDG »

W Torqay nic ciekawego się nie dzieje na meczach pozao tym zajebista mieścina turystyczna.Jeśli chodzi o jakieś ciekawe meczyki to bardziej Exeter lub Plymouth-wszystko bliziutko.
papulas1978

Post autor: papulas1978 »

Mieszka ktoś z kumatych w okolicach Rainham , Barking lub Dagenham?
papulas1978

Post autor: papulas1978 »

papulas1978 pisze:Mieszka ktoś z kumatych w okolicach Rainham , Barking lub Dagenham?
6 strefa Londynu
jck007

Post autor: jck007 »

witam. w sierpniu zamierzam sie wybrac do londynu, chcialbym zaliczyc tam jakis mecz. jak to jest z wejsciem np na chelsea, tottenham, fulham? jest szansa kupic bilety w kasie przed meczem? Czy w nizszej lidze West Ham lub Millwal.
Z gory dziekuje za odpowiedz.
maliniok

Post autor: maliniok »

Na Fulham jak przyjdziesz to jeszcze Cię w trąbkę pocałują. ;) Na Ligę Europy z zespołem z Wysp Owczych bilety zrobili za piątaka.
recap

Post autor: recap »

mieszka ktos w okolicach kiongston?
jck007

Post autor: jck007 »

a jak jest z wejsciem na mecz ligowy? najabrdziej zalezaloby mi na totenhamie, chelsea, jest szansa zeby kupic bilet w kasie czy trzeba miec jakies karty kibica? jak ta sytuacja tez wyglada w przypadku West ham czy millwall? dziekuje za odp.
Madball

Post autor: Madball »

Fulham o w kurczę, idz wszedzie tylko nie tam,masz jeszcze Charlton QPR ale nie Fulham.
kbls

Post autor: kbls »

Ja słyszałem dość ciekawą opinię, że jak już jedziesz do Londynu i chcesz zahaczyć mecz, to lepiej w pubach wokół stadionu niż na samym stadionie. Prawda to?
against modern

Pary I rundy Carling Cup:

Rochdale - Chesterfield
Port Vale - Huddersfield Town
Rotherham United - Leicester City
Hull City - Macclesfield Town
Hartlepool United - Sheffield United
Leeds United - Bradford City
Doncaster Rovers - Tranmere Rovers
Walsall - Middlesbrough
Barnsley - Morecambe
Accrington Stanley - Scunthorpe United
Derby County - Shrewsbury Town
Oldham Athletic - Carlisle United
Bury - Coventry City
Sheffield Wednesday - Blackpool
Burnley - Burton Albion
Preston North End - Crewe Alexandra
Nottingham Forest - Notts County
Brighton - Gillingham
Bournemouth - Dagenham & Redbridge
Ipswich Town - Northampton Town
Cheltenham Town - Milton Keynes Dons
Bristol Rovers - Watford
Plymouth Argyle - Millwall
Oxford United - Cardiff City
West Ham United - Aldershot Town
Southampton - Torquay United
Charlton Athletic - Reading
Portsmouth - Barnet
Stevenage - Peterborough United
Southend United - Leyton Orient
Wycombe Wanderers - Colchester United
Hereford United - Brentford
Exeter City - Yeovil Town
Bristol City - Swindon Town
Crystal Palace - Crawley Town/AFC Wimbledon
mancunian

kbls, zalezy czego oczekujesz...
Barnet

Post autor: Barnet »

mancunian, do ciebie pytanie chociaż nie do końca związane może z kibicowaniem, to jednak troche, bo ciekawi mnie jedna rzecz, czemu wszyscy angole, szczególnie ci starszej daty, co pewnie dobrze pamiętają swoje złote lata na stadionach, są podziarani na rękach, co to u nich jakaś moda wtedy była w latach 80-tych ?
mancunian

nie wiem czemu, chyba moda... pelno mlodych tez z dziarami na lapach biega, choc nie wygladaja jakby za kratami byly robione juz... ale rzadko spotkac idzie starszego robotnika bez pomazanej skory.
kbls

Post autor: kbls »

A czego możemy się spodziewać w obu miejscach? Jeśli już się wybiorę do Anglii to piłkarze będą dla mnie najmniej ważni. ;) Raczej patrzyłbym na atmosferę, przygody i atrakcje ;)
grzegorz75431

Post autor: grzegorz75431 »

mam pytanie do kogos kto chodzi na millwall
na jaka trybune kupic bilet zerby zarowno widziec sektor gosci jak i miejscowych(chodzi oczywiscie o tych najbardziej zagorzalych) z gory dzieki
Support28

Post autor: Support28 »

jak to jest z tym millwall ? sami biali w "ekipie" ?
ODPOWIEDZ