Polska - Argentyna B

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

krecikgryf

Re: Polska - Argentyna B

Post autor: krecikgryf »

Widzę dwie opcje na mecz z Francją... albo nagłośniać bojkot jeszcze bardziej, albo wykupić bilety do ostatniego miejsca i przez 90 minut j**** na rząd, pzpn, sytuację w kraju. Wbrew pozorom druga opcja mogła by przynieść pozytywne skutki.
iparts.pl
Myslowicka GieKSa

Post autor: Myslowicka GieKSa »

trzeba jeszcze wziąć poprawke ze mecz w Warszawie a tam ludzi nie brakuje - głównie tych pikoli, inne miasta chyba nie powinny wypełnić tak stadionu, miejmy nadzieje
pilkajestokragla

Post autor: pilkajestokragla »

a ja mysle ze i nawet dla takich piknikow odechce sie chodzic na mecze gdzie jest cicho, nie ma zadnej atmosfery, a przede wszystkim ceny biletow sa kosmiczne w stosunku do 'produktu sportowego".
a na sukcesy reprezentacji i rzesze malyszowcow ciagnacych za wynikami nie ma co liczyc :) wiec te stadiony rzeczywiscie moga byc puste.
a co do szpakowskiego to dobra propagande odstawia albo jest tepakiem
Robert78

Post autor: Robert78 »

Niedziela, czerwiec, piękna pogoda, "wielka" Argentyna a tu tylko 10-15 tyś. widzów na nowoczesnym stadionie.We wrześniu na meczu otwarcia Stadionu Narodowego 15 tyś. widzów będzie wyglądało tragicznie:) To powinno im dać troche do myślenia, tylko trzeba uświadamiać ludzi, że to nie ceny biletów albo słaba gra są powodem braku atmosfery na kadrze.
Dzisiejszego dopingu z perspektywy tv nie będę oceniał :)))
goldikrakow

Post autor: goldikrakow »

"Szczęsny przyznał, że po raz pierwszy spotkał się z sytuacją, że na meczu reprezentacji panowała mocno piknikowa atmosfera. - Nie bardzo jestem w stanie wytłumaczyć takie zjawisko, bo pierwszy raz widziałem, że stadion Legii się nie wypełnił i nie było prowadzonego wyjątkowego dopingu. Dziękujemy jednak tym, którzy przyszli i nas wspierali. Nie mamy co narzekać. Miejmy nadzieję, że w meczu z Francją stadion już będzie pełny i atmosfera będzie taka, do jakiej jesteśmy przyzwyczajeni - powiedział."

taki o to komentarz Wojtka po meczu
kamerdyner

Post autor: kamerdyner »

Wg mnie przed meczem z Francją powinny być rozdawane przed kasami ulotki wyjaśniające, dlaczego nie prowadzony jest doping. Odpowiednie osoby z Warszawy powinny takie coś ogarnąć, bo przeciętny Janusz nie wie co się dzieje.
Madagaskar

Post autor: Madagaskar »

Najlepiej rozjebała mnie wypowiedz jednego z działaczy z pzpn dla jakiegoś radia.

- dlaczego tak mało ludzi na stadionie
- "pzpn" bo tylko tyle przygotowaliśmy biletów.

O juz h**.
R1924

Post autor: R1924 »

Po bardzo słabym meczu Polska pokonała jakichś ludzi ubranych w koszulki Argentyny 2:1. Jak ktoś chce, to niech się cieszy, ale na rok przed Euro 2012 jesteśmy niestety głęboko w d**** pod każdym względem. Po pierwsze - pod względem sportowym, co widać gołym okiem, o ile patrzy się na boisko, a nie tablicę wyników. Po drugie - pod względem organizacyjnym - wystarczy sprawdzić, z kim graliśmy, dlaczego i gdzie. Po trzecie - pod względem ogólnym, bo puste trybuny i piknikowa atmosfera to jasny dowód na to, że Euro za pasem, a występy tej reprezentacji nikogo nie elektryzują.

weszlo.com
WLIZŚKIF

Post autor: WLIZŚKIF »

http://www.90minut.pl/news/158/news1588 ... ntyna.html

nie wiem komu sie chcialo te komentarze pisac pod spodem ale przyznam ktos ma glowe do szydery hehe
WLIZŚKIF

Sa juz jakies zdjecia z trybun ?
Robert78

FanatycznyKibol pisze:Kilka portali, w tym wp twierdzi, że frekwencja nie przekroczyła 10 000. I gdzie te sprzedane 2 dni temu 14 koła? :)
Pewnie napiszą, że były korki na autostradach i reszta kibiców nie dojechała:)
szymon1

Post autor: szymon1 »

http://legionisci.com/galeria/1533

zdjecia z meczu i trybun
permanent

Post autor: permanent »

Brak ogarnięcia w sytuacji komentatorów tv to porażka ozsk i reszty środowiska kibicowskiego. Jak widać dotychczasowa forma protestu nie dała skutków, nawet ludzie na codzien komentujacy wydarzenia na piłce o protescie nic nie wiedzą. Nie wiem czemu niektórzy winią ich samych za to...
Robert78

permanent pisze:Brak ogarnięcia w sytuacji komentatorów tv to porażka ozsk i reszty środowiska kibicowskiego. Jak widać dotychczasowa forma protestu nie dała skutków, nawet ludzie na codzien komentujacy wydarzenia na piłce o protescie nic nie wiedzą. Nie wiem czemu niektórzy winią ich samych za to...
A Szpakowski to pierwszy raz w życiu komentował mecz i brak flag i dopingu to dla niego jest normalne;) Chyba nie oczekujesz od niego, że będzie śpiewał Donald matole.....
Vienio

Post autor: Vienio »

CHWDpJGdH

Post autor: CHWDpJGdH »

tatapsychopata

Post autor: tatapsychopata »

włączyłem na chwilę mecz w tv i myślałem, że u góry siedzi sporo ludzi, a to pojebało mi się z krzesełkami kolorowymi
Michalek

Post autor: Michalek »

Niech i bedzie 8 tysiecy to i tak porazka na calej linii tej formy protestu, przypomne ze na meczu ze Slowacja udalo sie ukrocic to wszystko do max 3-4 tysiecy. Teraz przyszlo 8-10, wiec o komplety na euro nie ma sie co martwic a o to im tylko chodzi. Flaga Slaska to juz w ogole porazka, po tym co w brukowcu wypisywal Roman Andersen. Tusk zaciera lapy, kibice sami sobie strzelaja w stope, nie ma dopingu, nie ma chuliganow, nie ma zadym, sami zwolujemy sie do niechodzenia na mecze i niespiewania, nie potrafimy ogarnac piknikow czego przykladem byl wczorajszy mecz. Lepiej juz bylo, jedziemy po rowni spadkowej w dol!
sbr 09

Post autor: sbr 09 »

Najpierw Śląska żegna swój stadion dopingiem podczas ogólnopolskiego protestu a teraz odwiedza kadre. Pytanie do ekipy macie autografy od piłkarzy argentyńskich, bo chyba nie pojechaliście dopingować.
bednar

Post autor: bednar »

od nas byl koleszka z flaga ktory nie ma nic wspolnego z kibicowaniem jak i z nami.
Glizda

Post autor: Glizda »

Rozbrajają te zdjęcia "kibiców" z galerii, nie pokażą całej trybuny, która świeci pustkami tylko wybrane skupiska ludzi. Propaganda jak za komuny.
212

Post autor: 212 »

Mój scenariusz.
1) na meczu z Francją będzie więcej ludzi. Wygrana, ciekawsza pora, dobre nazwiska ze strony Francuzów
2) Bezpieczna atmosfera i propaganda medialna będzie przyciągała na następne mecze coraz więcej rodzin z dziećmi
3) Będzie brakowało dopingu, więc PZPN zatrudni takich gości jak na siatkówce
4) Rodziny z dziećmi będą bawiły się na kadrze do "sokołów", "Arki Noego", czy "Feela".
5) Zadowolony będzie PZPN, Matoł z ekipą, media, mainstream. Wkurzą się może jedynie psy, bo nie będą miały okazji się wykazywać
6) Środowisko kibicowskie już na zawsze (?) straci dominującą pozycję na stadionie, podczas meczów kadry.

Podobny proces może zachodzić na meczach ligowych, z tym, że tam łatwiej jest jeszcze zaprowadzić dyscyplinę.
fluor

Post autor: fluor »

Michalek pisze:Niech i bedzie 8 tysiecy to i tak porazka na calej linii tej formy protestu, przypomne ze na meczu ze Slowacja udalo sie ukrocic to wszystko do max 3-4 tysiecy. Teraz przyszlo 8-10, wiec o komplety na euro nie ma sie co martwic a o to im tylko chodzi.
Naprawde myślisz, że gdyby to nie był mecz z mało renomowaną Słowacją, po kompromitacjach kadry, przy mrozie i śnieżycy to by nie przyszło więcej pikników? Już nie wspomne o medialnym zachwycie nad tą akcją.
Bilety na Euro już rozlosowane, poważnie myślisz o jakims braku kompletu? Jak nie my to nam bilety wykupią rywale.
212 pisze:2) Bezpieczna atmosfera i propaganda medialna będzie przyciągała na następne mecze coraz więcej rodzin z dziećmi
przecież wg powszechnej medialnej opini na kadrze od lat jest pięknie nie to co na ligowej hołocie :)
leniwiec

Post autor: leniwiec »

Tak czytam i się zastanawiam czy to faktycznie psizą kibice czy "kibice' od tuska ??
Przecież wczorajszy mecz to ewidentna nasza wygrana bitwa co nawet przyznają piłkarze. Fakt ludzi troche narazie jeszcze będzie chodzić przez nowe stadiony i otoczkę euro ale jeszcze rok i z tej gromady 10 tys pikoli (choć to i tak śmieszna ilość gdyby było normalnie to pierdolnięcie niezłe byłoby na wczorajszym meczu). zostaną pojedyńcze sztuki. Kiepski poziom sportowy naszej repry jest naszym najwiekszym sprzymierzeńcem. Ile będą wciskać ludziom kity że wygraliśmy z 5 drużyną rankingu ?? Czy się komus podoba czy nie to jest protest na lata i co najmniej przez ten jeden rok musimy cierpliwie przeczekać. Inaczej sie nie da. Po roku bez kibiców i atmosfery uciekna im sponsorzy wtedy przyjda w łaskę i kluby i pzpn nie patrząć na ryżego i jego zalecenia (choć obym się mylił i po jesieny już go nie było w kraju).
Przecież te wczorajsze 10 tyś to przez stadion, letnia pogodę i magie przeciwnika (przemilczane że to 3 skład). Niech pootwieraja stadiony ( o ile w ogóle otworzą te przepłacone buble) przyjdzie jesień, zima, repra będzie co mecz zbierać baty wtedy się ockną że bez kiboli daleko nie zajadą :)
I ciekawe ja zapełnią ligowe stadiony w Poznaniu, Wrocławiu, gdańsku 40 tysięczniki bez kiboli no no sporo dopłacą może nawet będą burzyć bo po co im takie stadiony bez kibiców ?? :))
costt

Post autor: costt »

Komentatorzy świetni. "No bardzo ładny doping dla naszej reprezentacji. Szkoda, że tylko 15tyś przyszło na ten mecz, ale to jest napewno spowodowane brakiem informacji o obniżeniu cen biletów przez pzpn" hahahah
Bonjo
Kontakt:

Post autor: Bonjo »

A czy gdziekolwiek poza tym forum była jakaś informacja o proteście? Jakiś list otwarty OZSK wysłany do mediów, propaganda na facebook'u i innych forach itd.? Może się mylę, ale wydaje mi się że nie. Nie było takiego pierdolnięcia jak z koniecpzpn.pl (pomijając prawdziwą ideę i autorów tej akcji).

Obecnie widzę, że OZSK planuje zmieniać ustawy... hm... osobiście mnie niezbyt zadowala oddawanie wszelakich decyzji w ręce władzy i urzędnika, który łaskawie (przy spełnieniu iluś wymogów) pozwoli mi odpalić race, a potem rozwinąć sektorówkę z ocenzurowaną i sprawdzoną treścią. Tu chyba chodzi o wolność poglądów, słowa i czynów (bezwzględnie na stadionach, a obecnie nawet na ulicach i w internecie!), a nie tylko i wyłącznie o oprawy. Tak ja to widzę, ale może nie mam racji :)
sbr 09

Post autor: sbr 09 »

moim zdaniem oddając trybuny pokazaliśmy ze nie wiemy co robić. pzpn sie cieszy, policja sie cieszy tusk sie czieszy ( celowo male litery). Zamiast wykupowac bilety przez kumate ekipy i pokazac ze z nami nie wygraja i pokazac jaka jest roznica miedzy piknikiem a fanatykiem
UN-1946-IA

Post autor: UN-1946-IA »

Trzeba zbojkotować mecz z Francja a na kolejny już przyjsc i pokazać o co nam chodzi. Żeby bylo widać kontrast pomiędzy tym co było a tym jak może być. Przyniesc transy i zaprotestować. To jest chyba lepsza forma protestu.
leniwiec

Post autor: leniwiec »

sbr 09 pisze:moim zdaniem oddając trybuny pokazaliśmy ze nie wiemy co robić. pzpn sie cieszy, policja sie cieszy tusk sie czieszy ( celowo male litery). Zamiast wykupowac bilety przez kumate ekipy i pokazac ze z nami nie wygraja i pokazac jaka jest roznica miedzy piknikiem a fanatykiem
Tylko czekacie na taka okazję wszystkich w jednym miejscu sprowokować jak na finale i zawinąć. Statystyki skoczą w góre, masa zakazów i grzywny po 2-3 koła.Tylko na to czekacie !! A i pzpn sie ucieszy kasiora z biletów będzie. Nie z nami te numery bruner.
Olać mecze to najlepszy sposób kluby juz miękną najważniejsza jest KASA i jej brak zaboli jak żadne inne protesty co widać już po JEDNYM meczu kadry wysyp dziwnych kibiców z 5 czy 20 postami na forum.
Adam 1946
Kontakt:

Post autor: Adam 1946 »

ta reprezentacja jest tańsza
z Messim musieliby zapłacić tyle
a co do formy protestu dowiemy się pewnie po wakacjach co i jak
O..

Post autor: O.. »

sbr 09 pisze:moim zdaniem oddając trybuny pokazaliśmy ze nie wiemy co robić. pzpn sie cieszy, policja sie cieszy tusk sie czieszy ( celowo male litery). Zamiast wykupowac bilety przez kumate ekipy i pokazac ze z nami nie wygraja i pokazac jaka jest roznica miedzy piknikiem a fanatykiem
Z tego, że rozdają bilety za darmo?
GtWładzię

Post autor: GtWładzię »

Szczerze, jak dla mnie, koło chu.a mi lata co myśli Pan Janusz z rodziną oglądając mecz przed TV, o Nas,kibolach. Bo co się zmieni, jak dowie się o akcjach organizowanych przez Wiarę Lecha, SK Arki Gdynia, Lwy Północy itp., jak będzie widział race na stadionie, w końcu jak będą zasiadać na stadionie kibice gości,pytam się co?
Nic,a Janusz dzień przed wyborami, przy wódce ze szwagrem ustalą na kogo by zagłosować,a w ostateczności nie pójdą bo kac gigant i nie ma komu jechać.
Tyle.
krzysiek

Post autor: krzysiek »

nie zapominajmy o naszym najwiekszym sprzymierzencu...nedznych pilkarzach, ktorzy z kazdym przegranym meczem pomoga nam posrednio w osiagnieciu celu. Po gownianym wyniku na EURO zainteresowanie pilka bedzie ZADNE. Wtedy kluby beda szukac wsparcia....prawdziwych fanatykow.
Ukaszenko

Post autor: Ukaszenko »

nie wierze...
Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 »

krzysiek pisze:nie zapominajmy o naszym najwiekszym sprzymierzencu...nedznych pilkarzach, ktorzy z kazdym przegranym meczem pomoga nam posrednio w osiagnieciu celu. Po gownianym wyniku na EURO zainteresowanie pilka bedzie ZADNE. Wtedy kluby beda szukac wsparcia....prawdziwych fanatykow.
Chciałem Ci przypomnieć ze wpieprzyliśmy Mistrzostwa Świata 2006 grane praktycznie u siebie i jakoś to nie wpłyneło drastycznie na frekwencje na kadrze. A wystarczy że wylosujemy grupe np. Niemcy Portugalia Francja (mimo 1 koszyka jest to teoretycznie możliwe) to wszystko zostanie zwalone na "pechowe losowanie".
krzysiek

Post autor: krzysiek »

nie wplynelo bo kto ciagnal atmosfere??...MY. A teraz bez prawdziwych fanatykow to co janusze zrobia? Pojda na siatke bo tam jest wynik. Nie oszukujmy sie, czy to klub czy repra WYNIK przyciaga januszy i tyle.
Stary14

Post autor: Stary14 »

Nie ma co ukrwyać. Legia pokazała jak sie robi dobry i skuteczny protest i tyle! Reszta stowarzyszeń powinna dać im wolną rękę w działanium tak ja to widze.
WLIZŚKIF

Jednym z najlepszych pomyslow byla konkretna manifestacja, bylo wystarczajaco duzo czasu (2 miesiace) zeby ja zorganizowac.Jak juz to ktos wyliczal mogloby na niej byc grubo ponad 100 tys ludzi, to dalo by rozglos i ludzie poznaliby przynajmniej powod dla ktorego stadiony sa puste.Nie oszukujmy sie przecietny pikol jest swiecie przekonany ze to tusk sie pozbyl kiboli, no bo skad ma niby wiedziec ze jest w ogole prowadzony (?) jakis bojkot ? W telewizji o tym cisza, podczas meczow w tv komentatorzy mowia ze mala ilosc kibicow jest spowodowana : korkami na drogach, zla pogoda, odwroceniem sie fanatykow od reprezentacji przez slabe wyniki pilkarek i tym podobne brednie.No chyba ze jest kumaty bo wchodzi na kibice.net .
Nie ma co sie oklamywac - obecny protest przypomina gowno z polewka miodu.
GtWładzię

Post autor: GtWładzię »

To ja się pytam jeszcze raz:co Cie obchodzi opinia Pana Janusza z rodziną?Jemu młyn kojarzy sie z mąką a raca ze statkiem.
Co do pomysłów-kieruj je do swojego Stowarzyszenia,ew.kontaktuj się bezpośrednio z OZSK.

Pozdro
WLIZŚKIF

GtWładzię pisze:To ja się pytam jeszcze raz:co Cie obchodzi opinia Pana Janusza z rodziną?Jemu młyn kojarzy sie z mąką a raca ze statkiem.
Co do pomysłów-kieruj je do swojego Stowarzyszenia,ew.kontaktuj się bezpośrednio z OZSK.

Pozdro
A to mnie obchodzi ze taki pan janusz z rodzina moze otworza oczy i z rozsadnie zaglosuja w wyborach.Rozumiesz o co chodzi ? Ten protest to nie tylko race, stadiony i mecze, to tez.. a moze przedewszystkim - protest przeciwko rzadowi , to Nasza wspolna sprawa, nie tylko kibicow.
ODPOWIEDZ