komentarze dla Gornego Slaska

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

kuba9090

Post autor: kuba9090 »

Mustang pisze:
kuba9090 pisze: Smieszny post... Jakis koles ci tak na gg powiedzial i juz wszystko wiesz :roll: Chcesz kogos sprowokowac zeby zaczal na ciebie bluzgac czy co?
Po tej rozmowie już wiedziałem po co istnieje ten układ ;)
Nie wyczuwasz ironii?
Nie. Jak chcesz dowcipy opowiadac to sie zglos do Maratonu Usmiechu :wink: ale ta pierwsza czesc twojego postu to nie wiem po co napisales
iparts.pl
Bogdan Adamiec

Post autor: Bogdan Adamiec »

Mustang- ta twoja historia z gg naprawde mnie urzekła...
Te wyliczanki o Piekarach mają sie nijak bo taka np Kozłowa góra to praktycznie kibicowska pustynia (cos tam kiedys bylo ale to bylo dawno) wyliczasz Brzozowice a ta to samo praktycznie a Górnik liczebnie przewaza na wielu innych osiedlach i tego nie podwazysz(szkoda ze nie wymieniles Sowińskiego,Stare,Buczka i Wschód... gdzie jest najwięcej blokowisk i co za tym idzie najwiecej kibiców),
Jesli mówisz ze GieKSy w Piekarach nie ma to i tu sie mylisz ale nie bede juz tu truł jak chcesz to PW.
boskie

Post autor: boskie »

Kibice Ruchu maja to do siebie ze jak juz na jakiejs dzielnicy jest ich np.15 to od razu nazywają tą dzielnice niebieską, i tak jak kolo napisał kilka stron wczesniej wymieniając dzielnice Niebieskich to pisze Katowice,Ligota itd...i wtedy na to wychodzi ze prawie pół Śląska kibicuje własnie Ruchowi. Nie powiem w K-ce są niebiescy ale zeby pisac Niebieskie Katowice to sorry....żenuła :wink: a co do tematu pozyjemy zobaczymy nie ma co sie napalać proponował bym pomału konczyc ten temat :wink:
kolega kolegi

Post autor: kolega kolegi »

Ktoś wcześniej wspomniał o Kozłowej Górze ,jako pustyni kibicowskiej :lol:

Przejdź się wieczorem w barwach np. Górnika ,którego tu się nie lubi najbardziej. :D
Kozłowa Góra bastion Ruchu ,w przeciwieństwie do nie opodal położonego Orzecha - gdzie panował KSG.

Ktoś inny napisał ,że tereny Ruchu znikają jak śnieg.Ja się pytam jakie?( po za Jaworznem , w którym GKS jest nr1)
Buli

Post autor: Buli »

Gliwice- Jesli chodzi o MNie to sily sa wyrownane . Kazda z ekip ma kilka dzielnic i nie czuje sie w Gliwicach zabardzo pewnie.

Co do ukladu - pozyjemy zobaczymy sezon za jaies 2 miesiace :d
kolega kolegi

Post autor: kolega kolegi »

Boskie możesz mi dać namiar na stronkę kibiców GKSu z ich liczbami wyjazdowymi?
GKS_FCB

Post autor: GKS_FCB »

kolega kolegi - www.GieKSa.pl Rozgrywki - Terminiarz i w opisie kazdego meczu wyjazdowego masz podana liczbe gosci.
rowdar

Post autor: rowdar »

pytanie do Ruchu

czy jutro znowu bedziecie dzwonili na Łabędy w poszukiwaniu ludzi (KSG) na ustawke jesli wam sie takowa napatoczy?
+GKSK-CE+
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: +GKSK-CE+ »

Rzeczywiście to forum upadło strasznie!
Proszę kibiców GieKSy o nie wpisywanie się więcej w tym temacie,napinajcie się i gadajcie o gg dalej..
Pozdro dla kumatych!

Persona Non Grata
PH1964

Post autor: PH1964 »

kolega kolegi pisze:Boskie możesz mi dać namiar na stronkę kibiców GKSu z ich liczbami wyjazdowymi?
Arka Nowa Sól - 550
Stilon Gorzów - ponad 500
Raków Częstochowa -540 więcej nas nie mogło wejść
Skalnik Gracze - 420
Rozwój- tego nie traktuje jako wyjazd ok 3000
Jastrzębie - zakaz
Skoro K-ce sa nibieskie i w sumie w innych miastach nie istniejemy to zadam proste pytanie dla kibiców Ruchu. Jak to jest że Wy wchodzicie do I ligi, pojawiają sie kibice sukcesu itd, a na Bukowej i na Cichej jest mniej więcej ta sama frekwencja mimo że GieKsa gra w III lidze? A wyjazdów wstydzić sie też nie muszemy? Chyba aż tak niebiesko nie ma ?
Ostatnio zmieniony 08.06.2007, 00:40 przez PH1964, łącznie zmieniany 1 raz.
1954

Post autor: 1954 »

Buli pisze:Gliwice- Jesli chodzi o MNie to sily sa wyrownane . Kazda z ekip ma kilka dzielnic i nie czuje sie w Gliwicach zabardzo pewnie.

hehe kilka Łabędy , Sośnica i osiedle Kopernika sa w calosci albo ze znaczna przewaga KSG reszta to calosc albo znaczna przewaga Piasta :)
tryptyk

Post autor: tryptyk »

19GKS64 pisze: Pozdro dla normalnych
pozdro ;)

wpadłem na pomysł abyśmy przestali polemizować na temat układu KSG-GKS jest to jest i niech tak zostanie a zbędne komentarze zostawmy dla siebie ...
+GKSK-CE+
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: +GKSK-CE+ »

Prosiłem o nie wpisywanie już żadnych postów w tym temacie ludzi z GieKSy!
P1945G

Post autor: P1945G »

Buli pisze:Gliwice- Jesli chodzi o MNie to sily sa wyrownane . Kazda z ekip ma kilka dzielnic i nie czuje sie w Gliwicach zabardzo pewnie.

Bardzo dobrze, ze uzyles tego okreslenia "mnie" :roll:
FORR

Post autor: FORR »

rowdar pisze:czy Ruch bedzie dzwonil na Łebędy jesli "coś" bedzie w planie na weekend?
kumpel z Łabęd (KSG koks) ma plany na wieczor i nie bardzo .... no ale da rade wyskoczyc gdyby coś ....
oczywiście stawka jak za "robote" w niedziele i swieta zeby nie bylo nieporozumien
pzdr
Tu sa sami gimnazjalisci, nikt nawet nie wie o czym piszesz wiec nie spodziewaj sie odpowiedzi :wink:
amigoksg

Post autor: amigoksg »

nie ma to jak dyskusja Ruchu z Piastem na temat Górnika i Gieksy:)
Z strony Górnika Zabrze nikt nie będzie się wypowiadał cieszy nas polemika samych z sobą jednych i drugich. przyokazji małolaci mogą się ponapinać.

Każdy wpis sympatyka Górnika nagradzany będzie banem na tym forum jak i forum Górnika.
Tyle w temacie.
mac78

Post autor: mac78 »

amigoksg - możesz mi pokazać, w którym miejscu ktoś z Piasta skomentował Wasz układ z GKSem? Ja takiego posta nie znalazłem. Wszystkie posty pisane przez kibiców Piasta dotyczyły sytuacji na lini Piast - KSG w Gliwicach i wypisywania wierutnych bzdur przez Twoich ziomków (75% Gliwic to KSG). Ty natomiast w co 2 swojej wypowiedzi starasz sie pokazać jak to strasznie Piast się napina i jakie ma kompleksy wobec Górnika. Więcej rozwagi i obiktywizmu na przyszłość. Pozdrawiam.
MKC RTS

Post autor: MKC RTS »

WIDZEW I RUCH WOJOWNIKÓW DWÓCH NA GÓRNYM ŚLĄSKU TYLKO RUCH... (dziękujemy kibicom Ruchu za liczne przybycie do Łodzi na mecz Widzew - Górnik Zabrze... POZDRO DLA NIEBIESKICH...
WIDZEW & RUCH NA ZAWSZE RAZEM...
P1945G

Post autor: P1945G »

mac78 pisze:amigoksg - możesz mi pokazać, w którym miejscu ktoś z Piasta skomentował Wasz układ z GKSem? Ja takiego posta nie znalazłem. Wszystkie posty pisane przez kibiców Piasta dotyczyły sytuacji na lini Piast - KSG w Gliwicach i wypisywania wierutnych bzdur przez Twoich ziomków (75% Gliwic to KSG). Ty natomiast w co 2 swojej wypowiedzi starasz sie pokazać jak to strasznie Piast się napina i jakie ma kompleksy wobec Górnika. Więcej rozwagi i obiktywizmu na przyszłość. Pozdrawiam.
Amigo, czy Ty niezaczesto o nas ostatnio piszesz? spodobalismy Ci sie, czy jaki powod tego jest?
ultramaniacs

Post autor: ultramaniacs »

Prawda jest tako, że sukces naszej drużyny przyciągnoł wielu fanów, przy kiepskich sezonach drużyn z Zabrza i Katowic normalne jest to iż Niebiescy w tejże euforii przy mizernych nastrojach innych kibiców w tym roku wybijają się na przodek
nie wydaje mi się aby chorzowski Ruch wybił się ponad Gornik Zabrze. moda na Gornik nadal trwa pomimo walki o utrzymanie 1 ligowego bytu, fenomenalnej frekwencji jaka do tej pory była na stadionie przy ul. Roosevelta może pozazdroscic nie jedna ekipa w kraju.

spojrz obiektywnie, jaką frekwencje mieli by zabrzaninie jakby ich druzyna grała o cos wiecej niz utrzymanie.

przy Waszej sytuacji w tabeli ligowej nie dziwna była postawa kibicow z chorzowa, ze tak licznie stawiali sie na cichej. jednak wystarczylo pare nieudanych meczy a frekwencja opadła do 5 tys. wiec twierdzenie, ze Ruch wybil sie kibicowsko ponad Gornik Zabrze jest błedne. mimo co gratuluje awansu do ekstraklasy, kolejny zasłuzony klub powraca do 1 ligi.
Swi(R)ony

Post autor: Swi(R)ony »

do Ultramaniacs - spojrz tyz na to ze wy mocie bilety po 5zl na kazdy szpil a my momy po 15 . Skad synek co mo 15-17 lot wziasc kasa na kazdy szpil?? przeca krasc niepujdzie
typowy_typ

Post autor: typowy_typ »

Swi(R)ony pisze:do Ultramaniacs - spojrz tyz na to ze wy mocie bilety po 5zl na kazdy szpil a my momy po 15 . Skad synek co mo 15-17 lot wziasc kasa na kazdy szpil?? przeca krasc niepujdzie

Biletów po 5zł już nie ma dość długo i nie było nigdy że były na każdy mecz.Bilety w cenie 5zł były pewną "promocją", jak widać skuteczną :wink: .A obecnie są po 10zł.
Patton

Post autor: Patton »

Kibice Ruchu juz niech sobie odpuszcza ten temat. Nie ma sensu polemizowac z GKS i KSG. Niestety musze to napisac: w wyniku zmasowanych atakow ukladu na ulicach i na forum, kibice Ruchu przestali istniec - nawet w Chorzowie ich strefa wplywow sie skonczylo... R.I.P. :cry:
Sztygar

Post autor: Sztygar »

w sumie teraz będzie mogli w miare sprawiedliwie porównac KSG I HKS.
Obydwie ekipy będą w tej samej klasie rozgrywkowej ...
Owszem można powiedziec że na niektórych meczach w Chorzowie było mniej ludzi ale wiadomo II liga ..rywale typu Zabierzów , Janikowo , Polkowice (nikomu nieubliżając!!!) to mało znane nazwy co zwykłemu słonecznikowi nic niepowiedzą ...
Jednym słowem w I jak i II lidze szykuje sie jeden z najciekawszych sezonów od wielu lat... żeby tylko jeszcze GieKSa awanoswała i naprawde będzie bardzo ciekawie :wink:
Adamek
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Adamek »

Czzemu ma nas bolec ten układ on nam tylko pochlebia ze jestesmy O wiele silniejsi ze dwie poniekad znane marki kibicowskie i w kraju uwazane za nie najgorsze musza sie jednoczyc aby sobie z nami poradzic... a co do poprawionej frekwencji na meczach to nie wypominajcie takiego czegos bo kibice sukcesu sa wszedzie i to nie jest zaden argument . A co do Katowic To i My wiemy i Wy ze Jest Tam RUCH i to niesa niedobitki ale jest ich sporo
PB

Re: komentarze dla gornego slaska

Post autor: PB »

faraon82 pisze:Jesli mozna wiedizec,niech ktos z bytomia napisze ile w bytomiu jest gks,ksg..hks
GKS-u w Bytomiu nie ma,żaboli jest paru na Bobrku i Stolarzowicach ale są to jednostki.Ruch rządzi na Łagewnikach i jest ich tyż paru na Szombierkach(przeciepy z Szombrow i jedyn wielki przeciep M...z Polonii.)
sensation

Post autor: sensation »

ku*** miałem nie pisac ale nie wytrzymam, Adamek skąd ty jesteś taki pewien że ten układ jest tylko na Was, czyli akcja na Jagę była tylko przykrywką :D , Pochlebia Wam...rozjebałes mnie tym wpisem, jak napisał kolega wyżej, teraz jesteśmy na równym szczeblu rozgrywkowym, i się wszytsko okaże. Do kolesia który pisał o Bytomiu, jest naszych więcej niż kilku, zapewniam Cię :)
Mógłby ktoś obeznany w terenach Mysłowickich odpowiedziec na moje pytanie, jak tam sytuacja na Wesołej ?

Pozdrawiam z trójkolorowego Zabrza 8)
PB

[quote="sensation"] Do kolesia który pisał o Bytomiu, jest naszych więcej niż kilku, zapewniam Cię :)[quote]

A jo Cie zapewniom że w Zobrzu tyż jest paru polonistów
bobrekKSG

Post autor: bobrekKSG »

PB pisze:
faraon82 pisze:Jesli mozna wiedizec,niech ktos z bytomia napisze ile w bytomiu jest gks,ksg..hks
GKS-u w Bytomiu nie ma,żaboli jest paru na Bobrku i Stolarzowicach ale są to jednostki.Ruch rządzi na Łagewnikach i jest ich tyż paru na Szombierkach(przeciepy z Szombrow i jedyn wielki przeciep M...z Polonii.)
Chciałbym wprowadzić drobną korektę :) GKS-u to jest kilka sztuk na Szombierkach, tak samo jak fanów Górnika. Natomiast co do Bobrku - przydało by się nieco obiektywizmu, bo Bobrek był, jest i będzie trójkolorowy, a haha jednostki w Stolarzowicach? Stolarzowice to największa, nie naruszona banda KSG w Bytomiu :) Dopiszmy jeszcze do tego dzielnicę Górniki, Kopalnię na Miechowicach i kilka innych miejsc już nie tak oficjalnych, aby pisać to na forum, a spokojnie w samym Bytomiu będzie koło 150 osób regularnie odwiedzających Roosevelta.

a co do Polonistów z Zabrza - bywa, że macie jednostki bo pewnie ktoś się musiał przeprowadzić, ktoś zmienił pracę itp, ale nie macie tam zorganizowych grup tak jak my mamy w Bytomiu, a widać bardzo Was to boli.
manolo_pb

Post autor: manolo_pb »

haha Bobrek trójkolorowy , brak polonistów na Stolarzowicach hahah skończ z narkotykami
Zajczak

Post autor: Zajczak »

sensation pisze:ku*** miałem nie pisac ale nie wytrzymam, Adamek skąd ty jesteś taki pewien że ten układ jest tylko na Was, czyli akcja na Jagę była tylko przykrywką :D , Pochlebia Wam...rozjebałes mnie tym wpisem, jak napisał kolega wyżej, teraz jesteśmy na równym szczeblu rozgrywkowym, i się wszytsko okaże. Do kolesia który pisał o Bytomiu, jest naszych więcej niż kilku, zapewniam Cię :)
Mógłby ktoś obeznany w terenach Mysłowickich odpowiedziec na moje pytanie, jak tam sytuacja na Wesołej ?

Pozdrawiam z trójkolorowego Zabrza 8)
na Wesołej zmieniło sie troche w ostatnich latach, jest to nadal jedyna dzielnica gdzie sa kibice Górnika, jednak na tej dzielnicy wyrosło sporo GieKSy. Napewno Górnik jest tam w przewadze z racji tez starej ekipy, jednak ta różnica (przynajmniej ilościowo) jest juz niewielka, jesli chodzi o jakościowa ekipe nie powiem ci bo nie jestem stamtąd i nie chce siac fermentu. Generalnie nie licząc Wesołej Mysłowice sa podzielone głównie na GKS i Ruch. Nie bede nawet pisał kto w tej chwili ma ilościowa i jakościowa przewage bo myslę, że sami mieszkańcy i kibice z tego miasta wiedza jak jest obecnie a wywoływać napinki z powodu samych Mysłowic nie mam zamiaru. Powiem tylko, ze te miasto przez jakies 4 lata było w snie kibicowskim z którego od 2 lat sie wybudza i zaczyna sie tu naprawde duzo dziać. Z mojej strony tyle.

pozdrawiam
PB

bobrekKSG pisze:
PB pisze:
Chciałbym wprowadzić drobną korektę :) GKS-u to jest kilka sztuk na Szombierkach, tak samo jak fanów Górnika. Natomiast co do Bobrku - przydało by się nieco obiektywizmu, bo Bobrek był, jest i będzie trójkolorowy, a haha jednostki w Stolarzowicach? Stolarzowice to największa, nie naruszona banda KSG w Bytomiu :) Dopiszmy jeszcze do tego dzielnicę Górniki, Kopalnię na Miechowicach i kilka innych miejsc już nie tak oficjalnych, aby pisać to na forum, a spokojnie w samym Bytomiu będzie koło 150 osób regularnie odwiedzających Roosevelta.

a co do Polonistów z Zabrza - bywa, że macie jednostki bo pewnie ktoś się musiał przeprowadzić, ktoś zmienił pracę itp, ale nie macie tam zorganizowych grup tak jak my mamy w Bytomiu, a widać bardzo Was to boli.

Chyba cie popierdoloło z trójkolorowym Bobrkym,pięciu wos tam jest(koło chilwy) i to wszystko.Jedyne Stolarzowice kaj jest wos trocha więcej.Na kopalni tyz może pora osób.I kaj je te twoje 150 osób.
Zablokowany