Kary, zakazy...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

ACABana

Re: Kary, zakazy...

Post autor: ACABana »

Po sobotnim spotkaniu z Jagiellonią Białystok Klub Zagłębie Lubin SA nałożył na trzech kibiców zakazy stadionowe. Obowiązywać one będą do końca sezonu 2011/12. Osoby objęte zakazem naruszyły regulamin stadionu. Nie wykonywały poleceń służb porządkowych oraz wielokrotnie, samowolnie zmieniały sektory podczas meczu.
iparts.pl
isis

Post autor: isis »

Komisja Ligi ukarała dziesięć klubów Ekstraklasy. Najbardziej surową karę dostała Polonia Bytom, która musi zapłacić 30 tys. PLN za nieuregulowana zalgłości wobec Mariusza Ujka.

Klub Legia Warszawa został ukarany zakazem udziału zorganizowanej grupy kibiców w czterech wyjazdowych meczach Ekstraklasy. Dodatkowo Komisja Ligi nałożyła na klub karę finansową w wysokości dziesięciu tysięcy złotych w związku z szeregiem incydentów i zakłóceniami porządku przez osoby zasiadające w sektorze kibiców gości w trakcie meczu 22. kolejki Ekstraklasy Lech Poznań - Legia Warszawa (wniesienie i odpalenie środków pirotechnicznych, a także rzucanie nimi w kierunku sektorów zajmowanych przez kibiców gospodarzy; spalenie koszulki drużyny gospodarzy i wzniecenie pożaru; wywieszenie transparentów niezwiązanych z zawodami).

W związku z tym samym meczem na klub Lech Poznań nałożono karę finansową w wysokości pięciu tysięcy złotych za niewykonanie poleceń delegata PZPN, wywieszenie transparentów niezwiązanych z zawodami oraz wniesienie i odpalenie środków pirotechnicznych.
Dodatkowo Komisja Ligi nałożyła na klub Lech Poznań karę finansową w wysokości pięciu tysięcy złotych za złamanie przepisów w zakresie przyjmowania kibiców gości.

Na klub Polonia Bytom nałożono karę finansową w wysokości czterech tysięcy złotych w związku ze szczególnie wulgarnym prowadzeniem dopingu przez osobę wyposażoną w urządzenie nagłaśniające, a także za rzucanie przez kibiców tego klubu serpentyn w pole gry (co spowodowało między innymi opóźnienie rozpoczęcia zawodów) oraz wywieszenie transparentu niezwiązanego z zawodami podczas meczu 22. Kolejki Ekstraklasy Polonia Bytom - Polonia Warszawa.

Na klub Zagłębie Lubin nałożono karę finansową w wysokości pięciu tysięcy złotych w związku z szeregiem incydentów podczas meczu 22. kolejki Ekstraklasy KGHM Zagłębie Lubin - Jagiellonia Białystok: wniesienie i odpalenie środków pirotechnicznych, rzucanie przez kibiców tego klubu serpentyn w pole gry (co spowodowało między innymi opóźnienie rozpoczęcia drugiej połowy zawodów) oraz wywieszenie transparentu niezwiązanego z zawodami.

W związku z tym samym meczem nałożono karę finansową w wysokości tysiąca złotych na klub Jagiellonia Białystok za wywieszenie przez kibiców tego klubu transparentu niezwiązanego z zawodami.

Na klub Górnik Zabrze nałożono karę w wysokości tysiąca złotych za wywieszenie przez kibiców tego klubu transparentu niezwiązanego z zawodami podczas meczu 22. kolejki Ekstraklasy Górnik Zabrze - Lechia Gdańsk.

Na klub Widzew Łódź nałożono karę w wysokości tysiąca złotych za wywieszenie przez kibiców tego klubu transparentu niezwiązanego z zawodami podczas meczu 22. kolejki Ekstraklasy Widzew Łódź - Ruch Chorzów.

Na klub Arka Gdynia nałożono karę w wysokości tysiąca złotych za wywieszenie przez kibiców tego klubu transparentu niezwiązanego z zawodami podczas meczu 22. kolejki Ekstraklasy Arka Gdynia - Cracovia.

Na klub Cracovia nałożono karę w wysokości tysiąca złotych za wywieszenie przez kibiców tego klubu transparentu niezwiązanego z zawodami podczas meczu 22. kolejki Ekstraklasy Arka Gdynia - Cracovia.

Na klub Śląsk Wrocław nałożono karę w wysokości tysiąca złotych za wywieszenie przez kibiców tego klubu transparentu niezwiązanego z zawodami podczas meczu 22. kolejki Ekstraklasy Śląsk Wrocław - Korona Kielce.

Komisja Ligi nałożyła karę finansową w wysokości trzydziestu tysięcy złotych na klub Polonia Bytom za rażące naruszenie przepisów związkowych - nieregulowanie zaległości finansowych wobec zawodnika Mariusza Ujka.

Po zapoznaniu się z opinią Kolegium Sędziów PZPN oraz zapisem wideo, Komisja Ligi postanowiła, iż żółta kartka (trzecia w sezonie), którą został ukarany zawodnik Ruchu Chorzów Wojciech Grzyb w 37 minucie meczu Widzew Łódź - Ruch Chorzów nie będzie wliczana do rejestru napomnień.

Po zapoznaniu się z opinią Kolegium Sędziów PZPN oraz zapisem wideo, Komisja Ligi postanowiła, iż żółta kartka (trzecia w sezonie), którą został ukarany zawodnik Widzewa Łódź Nika Dzalamidze w 90 minucie meczu Widzew Łódź - Ruch Chorzów nie będzie wliczana do rejestru napomnień.

Po zapoznaniu się z opinią Kolegium Sędziów PZPN oraz zapisem wideo Komisja Ligi oddaliła protest klubu GKS Bełchatów dotyczący czerwonej kartki, którą otrzymał piłkarz Tomasz Wróbel w 50 minucie meczu 22. kolejki Ekstraklasy Wisa Kraków - PGE GKS Bełchatów. Powyższe oznacza, że zawodnik nie jest uprawniony do gry w najbliższych dwóch meczach Ekstraklasy.
mcfc

Post autor: mcfc »

Czy Ruch, Wisła, Korona i Polonia W. nie wywiesiły transparentów? Bełchatów i Lechia mieli zamknięte sektory gości więc są usprawiedliwieni.

Póki kluby nie będą bojkotować tych kar, póty Komisja Ligi będzie nabijać sobie kasę. A brak jakiegokolwiek taryfikatora to już jest jawna kpina.
halodrol

Post autor: halodrol »

mcfc pisze:
Póki kluby nie będą bojkotować tych kar, póty Komisja Ligi będzie nabijać sobie kasę. A brak jakiegokolwiek taryfikatora to już jest jawna kpina.
nie mozna bojkotować kar, będąc członkiem tego burdelu, trzeba też godzić się z wszystkimi absurdami albo szukać sobie innej ligi.
markopolo

Post autor: markopolo »

No to ładnie Zagłębie złapało w sumie 10 zakazów za przejście pomiędzy sektorami podczas wieszania flag FC i rzucanie serpentyn podczas meczu z Jagą. Paranoja...
Bez Popłatku

Post autor: Bez Popłatku »

Na klub XX nałożono karę w wysokości tysiąca złotych za wywieszenie przez kibiców tego klubu transparentu niezwiązanego z zawodami podczas meczu 22.kolejki
to teraz proponuję na następnej kolejce wywiesić transparenty z życzeniami świątecznymi albo ku czci Papieża - ciekawe czy dziady będą konsekwentnie karać za transparenty niezwiązane z meczem
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

Dolcan Ząbki został ukarany przez WD PZPN karą 500 zł za odpalenie petardy hukowej w spotkaniu z Sandecją Nowy Sącz.
212

Post autor: 212 »

panowie, czy ktoś sie orientuje jak to jest jak ktos ma zakaz stadionowy i na wszelkie imprezy masowe sportowe to bedąc za granica może wejśc na mecz lokalnej drużyny ? (zakazu opuszczania kraju nie ma)
czy zakaz obowiazuje tylko na terenie kraju w ktorym zostal orzeczony ?
imik1

Post autor: imik1 »

za granicą zakaz nie obowiązuje, przynajmniej tak tłumaczył mi papuga gdy zamykano moją sprawę...
wieśniak

Post autor: wieśniak »

Hubertus

Post autor: Hubertus »

A jeśli mam zakaz i zjawię się jakoś na meczu?
maron6

Post autor: maron6 »

Hubertus pisze:A jeśli mam zakaz i zjawię się jakoś na meczu?
za złamanie zakazu stadionowego grozi do 2 lat więzienia
a nie meldowanie sie na komendzie w czasie meczu czym grozi? oczywiście jeśli nie bede w tym czasie na meczu
Tomek28

Post autor: Tomek28 »

http://stadiony.net/aktualnosci/2011/04 ... a_w_polsce
No to w Poznaniu się chyba wszystko zacznie. Co na to kibole Lecha.
Skoro współpraca na linii kibole-działacze wygląda perfekcyjnie(tak wypowiadają się jedni jak i drudzy) to chyba było to z kibolami dyskutowane co będzie na ich ukochanym stadionie.
Ciekawe jaką karę dostanie Lech za piro, ale udowodnił w tej kolejce że można odpalać piro na stadionie, tylko czemu u sibie nie chcą.
WLIZŚKIF

Post autor: WLIZŚKIF »

AGAINST MODERN ULTRAS
AGAINST MODERN FOOTBALL
Pablo_LG
Kontakt:

Post autor: Pablo_LG »

Nie wiedziałem gdzie to umieścić ... jednym słowem .. TO JEST CHORE !!
Wojewoda Mazowiecki zadecydował, że stadion Legii przy ul. Łazienkowskiej zostanie zamknięty dla publiczności.

Jego zdaniem miejsce, w którym "Wojskowi" rozgrywają swoje spotkania nie spełnia wystarczających wymogów bezpieczeństwa.
Stadion Miejski przy ul. Bułgarskiej został zamknięty dla kibiców. To decyzja wojewody wielkopolskiego po zamieszkach, do jakich doszło podczas meczu finałowego Pucharu Polski w Bydgoszczy pomiędzy Lechem Poznań i warszawską Legią. Taką samą podjęto w stosunku do klubu ze stolicy.

Pseudokibice obu drużyn dali o sobie znać po zakończeniu wtorkowego spotkania. Najpierw na boisko wpadli cieszący się z sukcesu sympatycy Legii i z biegiem czasu doszło do ich przepychanek ze służbami porządkowymi. Później z kolei nie popisali się poznaniacy, niszcząc część zajmowanych przez siebie sektorów i rzucając różnymi przedmiotami. Straty wyceniono na 40 tysięcy złotych.

Efektem tych wydarzeń są czwartkowe decyzje wojewodów mazowieckiego i wielkopolskiego, którzy postanowili zamknąć dla publiczności stadiony przy Łazienkowskiej i Bułgarskiej. Oficjalna decyzja w Poznaniu zostanie ogloszona podczas specjalnej konferencji prasowej o godzinie 17:00. Wtedy dowiemy się jak długo kibice nie będą mogli oglądać spotkań na stadioniem miejskim.
zwykły_janusz

Post autor: zwykły_janusz »

"Dwa tysiące złotych grzywny i aż cztery lata zakazu stadionowego - taką karę dostał 18-letni kibic elbląskiej Olimpii, który w środę podczas meczu derbowego ze Stomilem spalił szalik zespołu z Olsztyna..."

http://elblag.wm.pl/50141,Surowa-kara-d ... ionie.html

Paranoja...
psdesign.vgh.pl

Post autor: psdesign.vgh.pl »

1. Zielonogórski Klub Żużlowy SSA - art. 331 pkt 21 RSŻ - kara finansowa 2000 zł za zapalenie przez kibiców drużyny Stelmet Falubaz Zielona Góra rac świetlnych oraz wielokrotne rzucanie petard i rac hukowych w pas bezpieczeństwa podczas meczu 5. rundy DMP Caelum Stal Gorzów – Stelmet Falubaz Zielona Góra rozegranego w Gorzowie Wielkopolskim w dniu 8.05.2011.

2. Zielonogórski Klub Żużlowy SSA - art. 331 pkt 23 RSŻ - kara finansowa 2000 zł za wrzucenie w trakcie zawodów na tor przez kibiców drużyny Stelmet Falubaz Zielona Góra plastikowych butelek, kubków i kamienia podczas meczu 5. rundy DMP Caelum Stal Gorzów – Stelmet Falubaz Zielona Góra rozegranego w Gorzowie Wielkopolskim w dniu 8.05.2011

3. Zielonogórski Klub Żużlowy SSA - art. 331 pkt 37 RSŻ w związku z art. 307 ust. 1 pkt. 1 ppkt b - kara finansowa 2500 zł w zawieszeniu na 6 miesięcy za nieprawidłowe wykonanie ścianek reklamowych w boksach zawodników w trakcie meczu 4. rundy DMP pomiędzy drużynami Stelmet Falubaz Zielona Góra – CKM Włókniarz Częstochowa rozegranego w dniu 1.05.2011.

4. Stal Gorzów Wielkopolski SA - art. 331 pkt 21 RSŻ w związku z art. 307 ust. 1 pkt. 1 ppkt b - kara finansowa 1000 zł za zapalenie przez kibiców rac świetlnych przed meczem 5. rundy DMP Caelum Stal Gorzów – Stelmet Falubaz Zielona Góra rozegranego w dniu 8.05.2011 co nie wpłynęło na przebieg zawodów.

5. Unia Tarnów ŻSSA - art. 331 pkt 18 ppkt a RSŻ w związku z art. 307 ust. 1 pkt. 1 ppkt b - kara finansowa 5000 zł w zawieszeniu na 6 miesięcy za nieodebranie toru przez sędziego zawodów w regulaminowym czasie (na jedną godzinę przed zawodami) przed meczem 5. rundy DMP pomiędzy drużynami Tauron Azoty Tarnów – Unibax Toruń rozegranego w dniu 8.05.2011 spowodowany zbyt dużą liczbę kamieni zalegających na całej powierzchni toru.

6. Unia Tarnów ŻSSA - art. 331 pkt 37 RSŻ w związku z art. 307 ust. 1 pkt. 1 ppkt b - kara finansowa 2500 zł w zawieszeniu na 6 miesięcy za nieprawidłowe wykonanie ścianek reklamowych w boksach zawodników w trakcie meczu 5. rundy DMP pomiędzy drużynami Tauron Azoty Tarnów – Unibax Toruń rozegranego w dniu 8.05.2011.

7. Unia Leszno SSA - art. 331 pkt 37 RSŻ w związku z art. 307 ust. 1 pkt. 1 ppkt b - kara finansowa 2500 zł w zawieszeniu na 6 miesięcy za nieprawidłowe wykonanie ścianek reklamowych w boksach zawodników w trakcie meczu 5. rundy DMP pomiędzy drużynami Unia Leszno – Betard Sparta Wrocław rozegranego w dniu 8.05.2011.
kONRADF

Post autor: kONRADF »

Do kiedy Stal Rzeszów ma zakaz za Krosno ?
Chicony

Post autor: Chicony »

Witam serdecznie chciałbym uzyskać odpowiedz w sprawie mojego zakazu stadionowego który dostałem w czerwcu 2010 roku. Dostałem 2 lata w zawieszeniu na 5 i czteroletni zakaz stadionowy na dwa kluby plus reprezentację połączony z osobistym wstawiennictwem na policji w moim miejscu zamieszkania.
A oto i pytania dotyczące zakazu :

1.Czy jeżeli wyjadę na weekand a w ten dzień odbywa się mecz mojej drużyny mogę wstawić się w innym mieście na policji gdzie akurat przebywam oni wtedy dzwonią do mojej miejscowości podają moje dane itd... czy w takim przypadku wszystko jest ok czy nie ??

2.Czy jeżeli biorę ślub w czerwcu roku 2012 a akurat jest mecz polskiej reprezentacji wystarczy , że uprzedzę o tym fakcie policję na której odbywam dozór czy muszę wysłać pismo do sądu...

3. Jeżeli teraz jest zakaz wyjazdów kibiców przyjezdnych na wszystkie ligi w Polsce to czy podczas takiego meczu muszę stawiać się na policji ??

4.Czy po ukończeniu połowy wyroku zakazu stadionowego mogę ubiegać się o złagodzenie kary... chodzi tylko o stawiennictwo na policji gdyż mam do pokonania dziennie 10 km zakaz pozostaje dalej ... i jakie są szanse .

Z Góry dziękuję za odpowiedz pozdrawiam kibic
imik1

Post autor: imik1 »

Chicony pisze:Witam serdecznie chciałbym uzyskać odpowiedz w sprawie mojego zakazu stadionowego który dostałem w czerwcu 2010 roku. Dostałem 2 lata w zawieszeniu na 5 i czteroletni zakaz stadionowy na dwa kluby plus reprezentację połączony z osobistym wstawiennictwem na policji w moim miejscu zamieszkania.
A oto i pytania dotyczące zakazu :

1.Czy jeżeli wyjadę na weekand a w ten dzień odbywa się mecz mojej drużyny mogę wstawić się w innym mieście na policji gdzie akurat przebywam oni wtedy dzwonią do mojej miejscowości podają moje dane itd... czy w takim przypadku wszystko jest ok czy nie ??

2.Czy jeżeli biorę ślub w czerwcu roku 2012 a akurat jest mecz polskiej reprezentacji wystarczy , że uprzedzę o tym fakcie policję na której odbywam dozór czy muszę wysłać pismo do sądu...

3. Jeżeli teraz jest zakaz wyjazdów kibiców przyjezdnych na wszystkie ligi w Polsce to czy podczas takiego meczu muszę stawiać się na policji ??

4.Czy po ukończeniu połowy wyroku zakazu stadionowego mogę ubiegać się o złagodzenie kary... chodzi tylko o stawiennictwo na policji gdyż mam do pokonania dziennie 10 km zakaz pozostaje dalej ... i jakie są szanse .

Z Góry dziękuję za odpowiedz pozdrawiam kibic

z własnego doświadczenia:
ad1: jeśli jesteś w innej miejscowości wystarczy że tam zgłosisz sie na psy z dowodem osobistym i numerem pin o ile posiadasz taki

ad2: w zeszłym roku wyjechałem za granicę na 3 tygodnie w czasie trwania rozgrywek i wystarczyło że zgłosiłem to psowi prowadzącemu sprawy kibiców w moim mieście, nikt nie robił problemu choc może to zależeć od stopnia uczłowieczenia psiaka

ad3: musisz... inaczej dojebią Ci paragraf nie pamiętam już jaki ale brzmi: "niestosowanie się do wyroku sądu" za co w najlepszym wypadku ujebią Ci grzywnę...

ad4: tu nie mam pojęcia i sam chętnie przeczytam odpowiedź...
seba1944

Post autor: seba1944 »

Czy słyszał ktoś z Was o przypadku ukarania osoby która ma zakaz na imprezy masowe danego klubu ze wstawiennictwem, za nie wstawienie się w czasie trwania meczu tyle że nie był on imprezą masową? :)
holksp

Post autor: holksp »

Panowie jakie są kary za odpalanie rac?
wampirek

Post autor: wampirek »

zalezy od paragrafu i decyzji sądu, ogólnie rozchodzi się o to czy wniosłeś i odpaliłeś czy tylko odpaliłeś, generalnie obecnie stosuje się łącznie trzy środki : grzywna (od 3 do 5 tysięcy), wyrok( jesli wcześniej nic poważnego nie przeskrobałes to zawiasy, zazwyczaj 2/3), zakaz stadionowy z obowiazkiem stawiennictwa na komendzie w trakcie trwania meczu - zazwyczaj powyżej 3 lat(też zależny od sformułowania wniosku przez sąd)

Nie ma jednej stałej formuły wyroku, za odpalenie grozi Ci :

- grzywna od 3 do 5 tysięcy
- zakaz od 2 do 6 lat
- oraz do 2 lat pozbawienia wolności ( tu nie jestem pewien czy czasem nie 3 ale mniejsza o to bo i tak 99 % przypadków kończy się wyrokiem w zawieszeniu)
Fanatyk 1956

Post autor: Fanatyk 1956 »

Zakaz wyjazdowy także jesienią

Jesienne mecze w ekstraklasie, a być może także w innych klasach rozgrywkowych, nadal będą rozgrywane bez fanów gości. Odpowiednią uchwałę ma przegłosować w czwartek zarząd PZPN. Związek ugnie się w ten sposób przed wnioskiem ministra spraw wewnętrznych i administracji Jerzego Millera, który podczas niedawnego spotkania z działaczami PZPN, Ekstraklasy SA i policji zaproponował, by majowy zakaz wyjazdowy przedłużyć na nowy sezon.

Rzecznik Ekstraklasy SA Adrian Skubis oficjalnie zapowiada, że "organizator rozgrywek wyda specjalne oświadczenie po zaciągnięciu opinii klubów, które organizują mecze i oficjalnie firmują wyjazdy swoich kibiców", ale nieoficjalnie wiadomo, że na spotkaniu z Millerem przedstawiciele klubów nie zgłosili żadnego zastrzeżenia. I już nie zgłoszą.

Od rundy jesiennej na stadiony wróci policja, co ma uniemożliwić kibicom wpuszczanie fanów gości na własne sektory.
fanatykZL

Post autor: fanatykZL »

Chicony pisze: 4.Czy po ukończeniu połowy wyroku zakazu stadionowego mogę ubiegać się o złagodzenie kary... chodzi tylko o stawiennictwo na policji gdyż mam do pokonania dziennie 10 km zakaz pozostaje dalej ... i jakie są szanse .
Możesz takie pismo złożyć, ale nie daję większych szans. Ja np odpuściłem.
Co do pozostałych pytań to kolega wyżej dobrze na nie odpowiedział.
fanatykZL

Post autor: fanatykZL »

wampirek pisze: Nie ma jednej stałej formuły wyroku, za odpalenie grozi Ci :

- grzywna od 3 do 5 tysięcy
- zakaz od 2 do 6 lat
- oraz do 2 lat pozbawienia wolności ( tu nie jestem pewien czy czasem nie 3 ale mniejsza o to bo i tak 99 % przypadków kończy się wyrokiem w zawieszeniu)
Minimalna grzywna to 180 godzinowych stawek dziennych czyli 1800zł plus koszty procesowe 220zł.
Co do zawiasów to nie ma reguły, często zastępowane są grzywną lub pracami społecznymi (największa chujnia).
watson

Post autor: watson »

Panowie jeśli za tydzień rusza 1 liga a ja w tym czasie bede na wczesach nad morzem i nie bede mógł sie stawic w swoim miescie na "swoim" komisariacie to moge sie odchaczyc w miejscu aktualnego pobytu .? Chyba nie bedzie z tego jakis problemów mam nadzieje ;] ???
autobus

Post autor: autobus »

watson pisze:Panowie jeśli za tydzień rusza 1 liga a ja w tym czasie bede na wczesach nad morzem i nie bede mógł sie stawic w swoim miescie na "swoim" komisariacie to moge sie odchaczyc w miejscu aktualnego pobytu .? Chyba nie bedzie z tego jakis problemów mam nadzieje ;] ???
Z tego co wiem to nie mozesz. Powiniennes ogarnac temat przed wyjazdem .
watson

Post autor: watson »

autobus pisze:
watson pisze:Panowie jeśli za tydzień rusza 1 liga a ja w tym czasie bede na wczesach nad morzem i nie bede mógł sie stawic w swoim miescie na "swoim" komisariacie to moge sie odchaczyc w miejscu aktualnego pobytu .? Chyba nie bedzie z tego jakis problemów mam nadzieje ;] ???
Kurw* byłem wczoraj na komisariacie to oczywiście pies nic nie wie. Mówił żebym tam sie zgłosił w czasie meczu i może da sie zalatwić. Jak on to ujoł , chyba Cie nie wsadzą.. wytłumaczysz się. ku*** żebym przez wyjazd nad morze jakiejś lipy nie miał z tym zakazem i nie poszedl siedzieć ;p
GloriaVictis

Post autor: GloriaVictis »

usrany_po_kolana pisze:
Dzisiaj odbyło się zwyczajne walne zebranie członków Piłkarskiej Ligi Polskiej. Wśród podjętych decyzji jedną z najważniejszych była ta dotycząca przyjmowania zorganizowanych grup kibiców przyjezdnych w I lidze w sezonie rozgrywkowym 2011/2012.

Decyzję podjęli jednogłośnie przedstawiciele wszystkich klubów (szesnastu) obecni na zebraniu.
jakie zrodło?
wampirek

Post autor: wampirek »

watson pisze:
autobus pisze:
Kurw* byłem wczoraj na komisariacie to oczywiście pies nic nie wie. Mówił żebym tam sie zgłosił w czasie meczu i może da sie zalatwić. Jak on to ujoł , chyba Cie nie wsadzą.. wytłumaczysz się. ku*** żebym przez wyjazd nad morze jakiejś lipy nie miał z tym zakazem i nie poszedl siedzieć ;p
Powinieneś otrzymać numer PIN, z tym pinem możesz meldować się na zakazie w dowolnej jednostce, potem przy następnym zgłoszeniu u siebie mówisz psom ze tego dnia byłeś tu i tu i powinni sporządzić notatkę służbowa, załączyć do listy obecności i tyle.
Kyndybal

Post autor: Kyndybal »

Policja nie wyraża zgody na przyjazd kibiców Wisły na mecz z Widzewem

Po raz kolejny kibice nie obejrzą spotkania swojej drużyny na wyjeździe na wniosek policji. Tym razem nie zgodzili się oni, aby kibice krakowskiej drużyny obejrzeli mecz z Widzewem - donosi "Gazeta Wyborcza".

Powód jaki podała policja to brak parkingów dla kibiców gości oraz brak możliwości wjazdu służb bezpieczeństwa na stadion od strony ul. Tunelowej.
źródło : 90minut.pl

Zaczyna sie, psy sie wkurwily ze pzpn nie przybil zakazu wyjazdów to wzieły "sprawy" po swojemu zeby byl zakaz. Wg. mnie przy kazdym meczuz ryzykiem dana komenda bedzie cos wymyslala.... ehhhhh
Łoś

Post autor: Łoś »

Ktoś pytał o złagodzenie kary po upływie połowy czasu - jeżeli chodzi o zakaz stadionowy, to kiedy on jest wykroczeniem to nie można. O skrócenie z kodeksu karnego można wnioskować, a wykroczeń nie.

Stali Rzeszów w większości upływają zakazy w maju 2012, jednak sporej części dopiero w 2013 i jeszcze w 2014.

Czy meldowanie z PINem w innej jednostce jest prawnie uregulowane, czy to opinia psa/prokuratora?
Słyszałem podobną wersję (w tym sezonie weszły u nas PINy, wcześniej był to tylko podpis i miałem problem z "zalogowaniem" się na komendzie na śląsku ;) - czy wszędzie w Polsce każdy ma już swój numer?)
Jeżeli chodzi o wyjazdy zagraniczne - polecono mi zapytać o zgodę Sądu - jeszcze większe olaboga :D

Pierwszym kontaktmistrzem kibiców z zakazem jest jednostka policji w której się melduje, to ona przekazuje Twój ranking nieobecności dalej, lub też nie. Dalej jest prokurator - i on robi co chce, ale puści bokiem albo dopierdoli ile zechce.
Choć nie wiem jak teraz w przypadku PINów.

Przydałoby się to jakoś formalnie usankcjonować a nie opuszczam miasto i albo się uda albo się nie uda
Ofensywa

Post autor: Ofensywa »

Można składać jakieś skuteczne odwołania co do wstawiennictwa na komendzie podczas meczy?
andreew_eop

Post autor: andreew_eop »

olimpijska2.pl
Kontakt:

Post autor: olimpijska2.pl »

Zakaz wyjazdowy na jeden mecz dla kibiców Polonii
Wpisany przez admin
piątek, 29 lipca 2011 23:47

Polski Związek Piłki Nożnej ukarał kibiców Polonii Bytom zakazem wyjazdowym obowiązującym na jeden mecz za niewłaściwe zachowanie się sympatyków "Królowej Śląska" podczas spotkania z Pogonią Szczecin. W związku z czym, odwołany został wyjazd kibiców na mecz z Sandecją Nowy Sącz, który odbędzie się 13 sierpnia.
http://www.olimpijska2.pl/index.php?opt ... le&id=1984

Już się zaczęło.
Mieszko GKS

Post autor: Mieszko GKS »

Mam pytanie z racji zakazu stadionowego mam obowiązek stawiennictwa na komisariacie policji w Gliwicach, wczoraj podczas meczu Piasta nie zrobiłem tego czy wiążą się z tym jakieś nieprzyjemności??
Łoś

Post autor: Łoś »

wiążą wiążą - konsekwencje czekają na Ciebie po końcu rundy - tzn albo psy/prokurator puści Twoją jedną nieobecność kantem albo dostaniesz grzywnę - jej wysokość zależna od prokuratora (raczej zaczynają się od 200 zł za mecz) - jednocześnie jest to złamanie obowiązku stawiennictwa więc w papierach jesteś karany - jeżeli do tej pory nie byłeś :) Prokurator weźmie Cię na rozmowę do pokoju zwierzeń w wyznaczonym terminie.
.Pe

Post autor: .Pe »

olimpijska2.pl pisze:
Zakaz wyjazdowy na jeden mecz dla kibiców Polonii
Wpisany przez admin
piątek, 29 lipca 2011 23:47

Polski Związek Piłki Nożnej ukarał kibiców Polonii Bytom zakazem wyjazdowym obowiązującym na jeden mecz za niewłaściwe zachowanie się sympatyków "Królowej Śląska" podczas spotkania z Pogonią Szczecin. W związku z czym, odwołany został wyjazd kibiców na mecz z Sandecją Nowy Sącz, który odbędzie się 13 sierpnia.
http://www.olimpijska2.pl/index.php?opt ... le&id=1984

Już się zaczęło.
Można wiedzieć jakim strasznym czynem na ten zakaz sobie zasłużyliście?
ODPOWIEDZ