Piłka ręczna 2010/2011, 2011/2012, 2012/2013

Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM

handball fan

Re: Piłka ręczna 2010/2011

Post autor: handball fan »

Iskra_1965 pisze:Tacy już są kibice z Plocka...trolle, napinacze, i nie mowią to tylko kibice z Kielc ale równiez z całej Polski co można spokojnie zaobserwowoać w necie na róznych stronach.
Cos jeszcze o nas pisza? Najlepiej przytocz po kilka opinii z onetu i interii :) A tak na powaznie, to tym zdaniem ostatecznie przekresliles to, by w jakikolwiek sposob traktowac cie powaznie.
Dodam jeszcze coś do waszej oficjalnej "kibicowksiej" strony gdzie nasza drużyna widnieje jako VIVE...co na strone KIBICOWSKĄ gdzie liczy sie tradycja i przywiązanie do klubu nie przysto (przykład choćby Górnika Łeczna)!!! My was Orlenem nie nazywamy...
Tez nie jestem tam adminem ale zgaduje. Moze dlatego, by 3/4 ludzi z Kielc wchodzacych na te strone mialo pewnosci, ze na pewno mowa o waszym zespole? :) Moze jestem troche zlosliwy, ale taka jest prawda - jako Iskra jestescie w ZDECYDOWANEJ miejszosc. Pewnie bedziesz zaprzeczal, ale nie oszukasz tych, ktorzy choc razy byli na meczu u was i znaja wasza sytuacje od lat. A porownanie z Gornikiem jest mocno nie na miejscu, bo przez te lata nie zrobiliscie nawet 1/100 tego co oni teraz, by odzyskac nazwe. Mialem nie poruszac tego tematu, ale skoro sam to zrobiles...

Kilka faktow:
- http://kielce.gazeta.pl/kielce/10,88276 ... ystko.html - facet wypowiadajacy sie tutaj jest chyba na kazdym wyjezdzie, przynajmniej w Plocku zawsze go widze. Jaki ma szalik...?

- http://kielce.gazeta.pl/kielce/10,88276 ... Celje.html - ten filmik tez mowi sam za siebie

- Szaliki Vive widac u was nawet na mlynie, na wyjazdach takze ich nie brakuje. Wsrod piknikow szalik Iskry naprawde ciezko uswiadczyc.
http://www.vivetargi.pl/uploads/img/200 ... 200068.jpg
http://www.vivetargi.pl/uploads/img/_se ... %20741.jpg
http://www.vivetargi.pl/uploads/img/09_ ... g_2247.jpg

- Zdarzalo sie wam do Plocka nawet przyjechac z flaga Vive - http://www.vivetargi.pl/uploads/img/_se ... %20812.jpg

- Porownanie popularnosci strony iskrakielce.pl a vivetargi.pl ma sie nijak. U was nikogo, tam zawsze gesto i pelna dyskusja. Niby to tylko internet, ale oddaje w jakis sposob sytuacje.

Moglbym tak przytaczac i przytaczac... Jak to skomentujesz?

Od lat sledze srodowisko kibicowskie na recznej i duzo pamietam, wiec raczej mnie niczym nie zagniesz. Prawda jest taka, ze nigdy nie walczyliscie nawet o powrot do nazwy Iskra, a teraz robicie z siebie meczennikow. Nie sorry, raz niesmialo zapytaliscie Holendra, czy mozliwe jest dodanie czlonu Iskra do nazwy, ale was zbyl i na tym sie skonczylo.
iparts.pl
handball fan

O tak, trafiles w sedno, byla to wielka niespodzianka i do dzis nie mozemy sie z tym pogodzic :) Po prostu koledze z Iskry juz nie pierwszy raz zdarza sie nagiac fakty, a teraz w dodatku rzuca jakimis trollami czy napinaczami. Ale chyba troche u was na bakier kielczanie z obiektywizmem, co widac chocby po poscie powyzej i relacjach jakie wkleja tu Iskra_1965.
Iskra_1965

Post autor: Iskra_1965 »

handball fan pisze:O tak, trafiles w sedno, byla to wielka niespodzianka i do dzis nie mozemy sie z tym pogodzic :) Po prostu koledze z Iskry juz nie pierwszy raz zdarza sie nagiac fakty, a teraz w dodatku rzuca jakimis trollami czy napinaczami. Ale chyba troche u was na bakier kielczanie z obiektywizmem, co widac chocby po poscie powyzej i relacjach jakie wkleja tu Iskra_1965.
Staram sie pisac obiektywnie, a jeżeli wg ciebie podanie raz zaniżonej waszej liczby w mlynie jest tak nieobiektywne to piszcie sami swoje liczby, a nie robicie z tego odrazu aferę. Nie liczyłem, powiedziłem na oko...potem sie przypatrzylem i faktycznie stwierdzilem ze jednak bylo was więcej, aczkolwiek postów nie da sie edytować. Co do tego ze nie slychac bylo waszego dopingu to też obiektywna opinia (nie tlyko moja!!!). W pozostalych relacjach wszystko zgadza sie z faktami. Bede sie starał pisać nadal obiektywnie. Tyle w temacie.
Do niedzieli panowie z miasta na literke P.
...i bez dalszej napinki!!!
handball fan

...i bez dalszej napinki!!!
Jestem jak najbardziej za, ale najlepiej zaczac od siebie i nie pisac wiecej o "trollach i napinaczach".
ErniCK

Post autor: ErniCK »

http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /932017911
Wisły w NIEDZIELE około 50 osób, Iskry w ŚRODE na sektorze było 170 osób + 30 nie dojechało z powodu popsutego autokaru.....
Iskra_1965

Iskra Kielce - Wisła Płock 29:32
(03.04.2011)

Relacja:
http://iskrakielce.pl/function.php?url=relacja&id=359
ChGlogow

Post autor: ChGlogow »

Policja w Głogowie otrzymała doniesienie od Stowarzyszenia Kibiców Miedziani Fani o kradzieży szalików przez kibiców nożnego Chrobrego. Co za czasy...
Iskra_1965

Iskra Kielce - Zagłebie Lubin 45:27
(09.04.2011 - ćwierćfinał play-off - 1 mecz)

Nas w młynie 100 osób. Wywieszamy 3 płótna. Doping przez cały mecz na przeciętnym poziomie, z chwilowymi przebłyskami.
Zagłebie na ręcznej nie działa nic, tak więc gości zero.

Foto:

Obrazek
handball fan

Iskra_1965 pisze:Napisałem swoją na forum, pisałem obiektywnie. Potem byl restart forum i cofnięto baze o dwa dni i po prostu nie chciało mi się pisac od nowa, więc dałem linka do tej ze strony (nie pisałem jej).
Potwierdzam, zdazylem ja przeczytac i byla obiektywna. Szkoda tylko, ze tego samego nie mozna powiedziec o tym co znalazlo sie na waszej stronie. Nawet ciezko traktowac powaznie "relacje" gdzie znajduje sie taki tekst - "Liczba dnia na młynie to 200 mordeczek :D".
Wisła_Handball

Post autor: Wisła_Handball »

Uparliscie sie ze nie wiemy czy jestesmy Iskra czy...v
Nie uparliśmy się tylko wy sami macie z tym problem bo jest pełno ludzi nawet w tym waszym "młynie" w szalikach z nazwą na V , a swego czasu wywieszaliście nawet flagę VIVE (mała , w barwach narodowych). Przestań więc chrzanić że "tylko Iskra" bo doskonale wiesz że sytuacja jest niejednoznaczna tylko ogarnijcie własnych ludzi na własnej hali to nikt nie będzie się was czepiał o sprostytuowaną i co tu dużo mówić - przypałową nazwę.
"Mamy ich 2x tyle co wy, bo dochodza wyjazdy na LM."
Mieliście ich aż 5 (pięć) na przestrzeni ponad 7 miesięcy -od września do marca.
Nie zamierzam więcej z toba dyskutować
Ja z Tobą również ale jak będę czytał takie kwiatki jak pełna jadu i frustracji po przegranym meczu relacja z ostatniej Świętej Wojny to sobie to i owo poczytasz. Trzymaj(cie) fason to nie będziesz musiał.
ChGlogow

Post autor: ChGlogow »

muody pisze:Jakie czasy ? Wiadomo, barwy to barwy trzeba pilnować i nie ma co się tłumaczyć, że to były gnoje, ale o ile mnie pamięć nie myli mieliście nie chodzić na ręczną i w Legnicy jakoś "kumatych" nie było. U siebie każdy cwany 8)
pozostawię to bez dłuższego komentarza. Czy tam piszę że byliśmy na ręcznej? paru chłopaków poszło tam bo przyjechali fani z innego miasta, w innych miastach też wielu uznaję tylko nożna, ale czy to znaczy że nie mogą czegoś wykręcić jakimś ręcznikom z innego miasta?
Hetman_KSV
Kontakt:

Post autor: Hetman_KSV »

Viret Zawiercie - Politechnika Świętokrzyska
Na ostatnim domowym meczu tego sezonu Viret wystawia 40 osobowy młyn. Przez cały mecz dobry doping, momentami bardzo dobry.
Wisła_Handball

Post autor: Wisła_Handball »

Weź przestań - proszę Cię - pisać o jakichś KO, dojeżdżaniach , obijaniach itp. Ani Wisła (ręczna) ani Wy (jakkolwiek nazwani) nie ma ekipy do bitki i wszelkie dyskusje tego typu to zwyczajna internetowa , żałosna napinka. Bo niby kto miałby zafundować K.O. ? Ktoś z "tej" ekipy jak na zdjęciu?

http://i56.tinypic.com/35339d0.jpg

Bawmy się na swoim polu ale kwestie sportowe , apeluję i proszę , zostaw w spokoju.
K_M1

Post autor: K_M1 »

Podobno cos sie dzialo w Koszalinie na meczu Politechnika - Zaglebie ?
Kudłaty

Post autor: Kudłaty »

Dwa filmiki z pucharu, mam nadzieję że autor nic ma nic przeciwko :)
http://www.youtube.com/watch?v=ITxn9tr5 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=OMWyZrx3 ... re=related
Iskra_1965

Zagłebie Lubin - Iskra Kielce 29:42

Nas w Lubinie 17 osób z flagą. Doping przez caly mecz na przeciętnym poziomie.
Miejscowi około 10 osób (dzieci) z bębnem.

Obrazek

Po meczu chcąc zrobić niespodzinake zgodowiczom, udajemy sie na mecz Chrobry Głogów - MMTS Kwidzyn. Kupujemy bilety na własną ręke i wchodzimy w 3 minucie na hale. Kwidzyniacy pozdrawiają nas na powitanie. MMTSu w Głogowie 17 osób z jedną faną i 2 flagami na kijach. Przez cały mecz dopingujemy dla MMTSu i wspólnie pozdrawiamy zgodowiczów z Mielca. Doping też na poziomie przeciętnym. Chrobrego około 10 dziadków (siedzą) z 3 bębnami i 2 fanami. MMTS wygrywa mecz.

W drodze powrotnej jedziemy z MMTSem, podjeżdzamy do baru, a widzący to właścieciel nagle rygluje wszytskie wejscia. Kilkuminutowy postój i gdy juz chcieliśmy sie zbierać wkracza milicja (prawdopodobnie zawidomiona przez wlaściciela). 2 lodówki i 2 osobowe. Myśleli, że szukamy miejsca na "grilla" :D Eskortują nas przez 30 km po czym jedziemy bez zbędnego balastu.
W obie strony spokojnie.
nieśmiały maniak

Post autor: nieśmiały maniak »

Drugi półfinał play-off Wisła Płock - MMTS Kwidzyn (30.04.2011)
Obrazek
Iskra_ŚRD

Post autor: Iskra_ŚRD »

Czy mógłby ktoś wrzucić jakieś foto z meczu Wybrzeża z Pomezanią? Do Gdańska przyjechała ponoć 30 osobowa grupa kibiców z Malborka co jak na II ligę całkiem dobra liczba. Nie widziałem kibiców Malborka w akcji, stąd moje pytanie: raczej piknik, czy raczej kumata ekipa?
Niuniek

Post autor: Niuniek »

Co robil Baltyk na finale PP w Pruszkowie?
JanuszMONTEX

Post autor: JanuszMONTEX »

Niuniek pisze:Co robil Baltyk na finale PP w Pruszkowie?
Prywatne znajomości...
Odnośnie Pucharu Polski to w piątek na meczu z Łączpolem ok. 30 os. od nas, a w sobotę na meczu z Piotrcovią 35 os. Gościnnie 5 os. z AZS-u Częstochowa i 1 os. z AZS-u Warszawa. W sobotę, chyba ze względu na transmisję TV oraz obecność związkowych notabli, o****** ochrona nie chce nas wpuścić. Ostatecznie po negocjacjach, do których włączyli się także fani koszykarskiego Znicza Pruszków (dzięki za pomoc), wchodzimy wszyscy.
gieral

Post autor: gieral »

Do Gdańska przyjechała 30 osobowa grupa wąsatych januszy z 3 bębnami.Z tego co wiem ekipa piłkarska nie udziela się na ręcznej.

Kibice Wybrzeża bojkotują nowy twór.
DFLG

Post autor: DFLG »

gieral pisze:Z tego co wiem ekipa piłkarska nie udziela się na ręcznej.
Potwierdzam, chłopaki działają jedynie na piłce.
SZ'98
Kontakt:

Post autor: SZ'98 »

Iskra_ŚRD pisze:Czy mógłby ktoś wrzucić jakieś foto z meczu Wybrzeża z Pomezanią? Do Gdańska przyjechała ponoć 30 osobowa grupa kibiców z Malborka co jak na II ligę całkiem dobra liczba. Nie widziałem kibiców Malborka w akcji, stąd moje pytanie: raczej piknik, czy raczej kumata ekipa?
Nie działamy na ręcznej, nikt z nas nie chodzi na mecze szczypiornistów w Malborku tym bardziej nie jeździmy na ich wyjazdy.
Iskra_1965

Iskra Kielce - Stal Mielec
(02.05.2011)
Nas w mlynie okolo 80 osób. Sektor przyozdobiony w 2 fany. Doping słaby. Gości okolo 25.

Iskra Kielce - Stal Mielec
(03.05.2011)
Podobnie jak na pierwsyzm meczu w mlynie okolo 80 osób. Wywieszamy 3 fany. Doping przeciętny/słaby.

Stal Mielec - Iskra Kielce
(07.05.2011)
W Mielcu meldujemy się w 66 osobowym (mieszanym) składzie. Sektor gości przyozdabiamy w 3 fany. Prowadzimy doping przez caly mecz, na przecietnym momentami dobrym, a nawet bardzo dobym poziomie. Jak na mecz zgodowy przystalo wielokrotnie nawzajem sie pozdrawaimy, wspólne spiewy przed, w trakcie jak i po meczu. Po meczu umacniamy zgode w pobliskiej karczmie.
W obie strony bez przygód. W pierwszą stronę jedziemy z balastem (troche świrują), w druga eskortuja nas do karczmy po czym sie odłączają.

Obrazek
kropek

Post autor: kropek »

ZAGŁĘBIE LUBIN - Montex

Pojawiamy sie na ręcznej kobiet w pare stówek dopingując cały mecz. Wywieszamy transparent '' Tusk ty matole, zamknij tez ta szkole - tu sie ucza przyszli kibole ''(mecze u nas są rozgrywane w szkole podstawowej)
W drugiej połowie wyciągamy 150 flag na kijach i bawimy sie przez wiekszą jego część.
kropek

Post autor: kropek »

Nie da sie edytować, hasło bez ''matoła''.
JanuszMONTEX

Mam pytanie (bez napinki) do kibiców Zagłębia. Czym były spowodowane i co miały na celu teksty niektórych z fanów "Miedziowych" w kierunku kibiców Montexu wrzucające na Śląsk? Czy tym, że jesteśmy z Lublina?
HF1947

Post autor: HF1947 »

W sobotę do Kwidzyna zawitało 46 Nafciarzy, choć dostaliśmy tylko 30 biletów. Na początku meczu prezentujemy ok.30 machajek. Później jedziemy z dobrym dopingiem. Jak wiadomo poziom wydawanych przez nas decybeli, niestety, zależny był od wyniku. Po meczu razem z piłkarzami świętujemy 21. z rzędu medal mistrzostw Polski. Jak to bywa w tej pokrzyżackiej mieścinie gospodarze próbują się nieco napinać za pleców ochroniarzy. Kończy się na paru okrzykach i wyprowadzeniu nas z hali.

A już za 2 tygodnie, to co tygryski lubią najbardziej!

a po c*** ty się napinasz na forum? ostrzeżenie/ che fujara
Przecinek

Post autor: Przecinek »

JanuszMONTEX pisze:Mam pytanie (bez napinki) do kibiców Zagłębia. Czym były spowodowane i co miały na celu teksty niektórych z fanów "Miedziowych" w kierunku kibiców Montexu wrzucające na Śląsk? Czy tym, że jesteśmy z Lublina?
Raczej tym, że było to parę dni przed derbami.
JanuszMONTEX

Ja doskonale wiem, że to było pare dni przed derbami... Pytam jednak o to, dlaczego te teksty były kierowane w naszą stronę?
zywy87

Post autor: zywy87 »

JanuszMONTEX pisze:Ja doskonale wiem, że to było pare dni przed derbami... Pytam jednak o to, dlaczego te teksty były kierowane w naszą stronę?
Wez pod uwagę to ze na ręczną lata tez dużo małolatów dla których derby są 1 bądź 2 raz w życiu a oni raczej nie odróżniają tego ze jesteście kibicami tylko Montexu a nie tez Motoru. Bo na ręcznej w Lubinie jest lipa jak OCB nie zorganizuje dopingu to raczej go tam nie ma wiec te osoby są kibicami Piłkarskimi

Moje ptanie brzmi ile kibicow Zaglebia wybrało się do Lublina
spacerowicz

Post autor: spacerowicz »

zywy87 pisze:
Moje ptanie brzmi ile kibicow Zaglebia wybrało się do Lublina
i czy nocowali hehe bez podtekstów. Z czystej ciekawości czy byli na obu meczach?
Lutorx

Post autor: Lutorx »

na oko ~20 osób, z naszej strony praktycznie niesłyszalni.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
nat

Post autor: nat »

Mam pytanie jak wygląda sytuacja z nazwami na ręcznej? Nie wiem jak jest u pań ale w lidze męskiej wystarczy spojrzeć na Iskrę i Wisłę żeby zobaczyć że coś tu nie gra. Co do ekipy z Kielc to ludzie tam utożsamiają się tylko z Iskrą czy już raczej chodzą dopingować Vive? Wydaje mi się że widziałem fotę z małą flagą Vive. Po prostu jest "stara gwardia" od Iskry i Janusze którzy używają nowej nazwy? Nie można tym drugim przemówić do rozsądku?
Co do ekipy z Płocka to trochę mnie to dziwi że wszędzie a w szczególności na necie zgrywają przekumatych kumaczy a jak oglądam transmisje z meczów to jeszcze ani razu nie zauważyłem narzekań że zmieniono im nazwę. Po prostu udają że nie mają ORLEN w nazwie czy robią jakieś otwarte akcje przeciwko temu?
pozdro
HF1947

Post autor: HF1947 »

Na kilku meczach były okrzyki Tylko Wisła w Naszych sercach, czy pozdrowienia dla prezydenta,który sprzedał nazwę za marne grosze. Od dłuższego czasu nic takiego się nie pojawia. W związku ze zmianą nazwy sporo osób przestało chodzić na młyn. Oczywiście, dla wszystkich ludzi w Płocku Wisła nadal jest Wisłą i tu się nic nie zmienia. Nie śpiewamy "Łorlen" czy coś w tym stylu, nie mamy flag, szalików, T-shirtów z tą nazwą. Nawet klub wydaje pamiątki, jako SPR Wisła Płock.
nieśmiały maniak

Post autor: nieśmiały maniak »

HF1947 pisze:Na kilku meczach były okrzyki Tylko Wisła w Naszych sercach, czy pozdrowienia dla prezydenta,który sprzedał nazwę za marne grosze. Od dłuższego czasu nic takiego się nie pojawia. W związku ze zmianą nazwy sporo osób przestało chodzić na młyn. Oczywiście, dla wszystkich ludzi w Płocku Wisła nadal jest Wisłą i tu się nic nie zmienia. Nie śpiewamy "Łorlen" czy coś w tym stylu, nie mamy flag, szalików, T-shirtów z tą nazwą. Nawet klub wydaje pamiątki, jako SPR Wisła Płock.
Liczyłeś. Na starej hali stanęło 50 osób w młynie i był pełny sektor. Na nowej hali 400-osobowy sektor ciężko zapełnić. Ale młyn jest większy niż w Blaszak Arenie. Dodatek od sponsora w nazwie jest nie do przyjęcia dla nas. A z tymi pamiątkami klubowymi to prawda. Dla kibiców są pamiątki z SPR Wisła Płock. Repliki piłkarskie są bez loga produktu głównego sponsora reklamującego się na koszulkach piłkarzy :)
nat pisze:Co do ekipy z Płocka to trochę mnie to dziwi że wszędzie a w szczególności na necie zgrywają przekumatych kumaczy a jak oglądam transmisje z meczów to jeszcze ani razu nie zauważyłem narzekań że zmieniono im nazwę. Po prostu udają że nie mają ORLEN w nazwie czy robią jakieś otwarte akcje przeciwko temu?
pozdro
Do słów kolegi wyżej dodam jeszcze, że przy przedsezonowej prezentacji drużyny w hali z nową nazwą nie pozwolono nam wnieść transparentu odnoszącego się do tej sytuacji. A jakie oburzenie było w mediach lokalnych, że kibice wygwizdali prezydenta, który rozwalił nożną i "sprzedał" ręczną.
JanuszMONTEX

Montex Lublin - Zagłębie Lubin
W sobotę i niedzielę przyszło nam się zmierzyć w meczach finałowych z Zagłębiem Lubin. Jako, że tydzień wcześniej nasz Zespół przegrał dwa pierwsze spotkania, mecze w lubelskiej hali Globus były dla nas tymi z gatunku "być albo nie być". Na szczęście Montex stanął na wysokości zadania i wyrównał stan finałowej rywalizacji. Na pierwszym meczu na hali zebrało się ponad 1,5 tys. ludzi, z czego około 120 osób w młynie. Na prezentacji prezentujemy oprawę, na którą składał się 35-metrowy trans o treści "ZAGRAJMY RAZEM DLA LUBLINA!!! MISTRZEM POLSKI BIAŁO ZIELONA DRUŻYNA" oraz 600 machajek w biało-zielonych barwach (zdjęcie powyżej jest z drugiego dnia). Drugiego dnia na hali blisko 2 tys. ludzi. W młynie również coś koło 120-130 osób. Zarówno w sobotę jak i niedzielę cała hala włącza się do dopingu, dzięki czemu panowała naprawdę zajebista atmosfera, a momentami mieliśmy wrażenie, że hala odleci... Szacunek dla naszych Zawodniczek za wspólną zabawę po końcowej syrenie.
Piąty - decydujący mecz finałowy zagramy się w Lubinie. Dzięki "uprzejmości" telewizji Polsat Sport spotkanie odbędzie się w piątek.

Odnośnie pytania powyżej o nazwę klubu, to w naszym przypadku klub przybierał różne nazwy. Jednak dla nas jedyną nazwą jest MKS Montex. Wszystkie fany, szale i inne gadżety związane są tylko i wyłącznie z tą nazwą. W przeszłości próbowano nas różnymi sposobami przekonać nas do utożsamiania się z aktualnymi "oficjalnymi" nazwami, jednak bez skutku. Poprzedni prezes wypowiedział nam nawet wojnę, ale po niedługim czasie przyznał, że jesteśmy "niereformowalni" i zakończył "działania zbrojne".
K_M1

Post autor: K_M1 »

Ilu mniej wiecej kibicow Montexu w Lubinie i ile Plocka w Kielcach ?
lubinek33

Post autor: lubinek33 »

50 głow z Montexu u nas.
ODPOWIEDZ