Komentarze dla Podkarpacia

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

_1918_

Post autor: _1918_ »

Lubaczow_Hools pisze:
_1918_ pisze:A ja od siebie dodam ze dziś Polonia straciła sektorówke ktora nawet nie zdążyła zadebiutować na żadnym meczu :lol: Ok 30 metrowa z panoramą miasta, specjalnie robiona na jutrzejszy mecz z Resovią 8)

tA? :lol: moglbys pochwalic ktora ekipa dokonala tego czynu? :wink:
Czuwaj Przemyśl
iparts.pl
Siarka
Kontakt:

Post autor: Siarka »

Czyżby akcja "kradzież"?
bajczy

Re: opis

Post autor: bajczy »

S_ST pisze: W czasie meczu Czuwaj prezentuje spory dywan z szali Polonii (w tym takze 2-3 nasze szale-przynajmniej tak sie wydawalo)-kibice Polonii widzac to wywieszaja takze swoje "skarby"(koszulki KKS,czapeczka,szale Czuwaju,Karpat,Igloopolu) i][/i]
Piszesz że byłeś na meczu a nie wiesz nawet kto wywiesił swoje "skarby" pierwszy :shock:
Stachu

Post autor: Stachu »

nie wchodzę już w dalszą polemikę z Tobą!! To co miało byc napisane z naszej strony zostało!! Jak coś to pw!!
WHITE-RED
ban

Post autor: WHITE-RED »

Na mecz do Przemysla sie wybiera sie spora grupa RODOWITYCH
Czuwaj_Zasanie

Post autor: Czuwaj_Zasanie »

Resovia przyjezdza 4 wagonami, przechodzac przez miasto ocenilem ich na ok.450. Ladnie sie pokazali.
Co do Polonii gdy wychodzili z miejsca zbiorki ocenilem ich na ok 170 osob. Bez rewelacji
zerok

Post autor: zerok »

W Przemyślu bardzo ciekawie. Mecz przerwany... Resovia zdobyla flage Polonii. Narazie tyle mi wiadomo.
paulo_80

Post autor: paulo_80 »

Zorganizowanie derbow Przemysla w Lubaczowie napewno odbilo sie na ich jakosci.Mimo to brawa dla kibicow z przeciwnych obozow za mobilizacje.
Ja mam nadzieje ze dzieki temu meczowi moze cos sie ruszy w Lubaczowie.Osoby odpowiedzialne za sport zobaczyly jaka jest degrengolada Lubaczowa.Mowie tu o klubie jak i stadionie oraz jego zapleczu.Pozyjemy zobaczymy
POGON PANY !
N_

Post autor: N_ »

Pytanie do fanów Wisłoki.
Jak wy to robicie że z miasta co ma niecałe 50 tys mieszkańców (w mieście dwa kluby) w piątek na wyjazd jedzie was 300 głów z Dębicy. Dla porównania Resovia na decydujący mecz o awans do 3 ligi na Polonie jedzie w ok.360-370 samego Rzeszowa gdzie Rzeszów ma chyba 250 tys mieszkańców.
Kryszał

Post autor: Kryszał »

N_ pisze:Pytanie do fanów Wisłoki.
Jak wy to robicie że z miasta co ma niecałe 50 tys mieszkańców (w mieście dwa kluby) w piątek na wyjazd jedzie was 300 głów z Dębicy. Dla porównania Resovia na decydujący mecz o awans do 3 ligi na Polonie jedzie w ok.360-370 samego Rzeszowa gdzie Rzeszów ma chyba 250 tys mieszkańców.

Samo miasto Rzeszów ma 170 000 :wink: Co nie zmienia faktu, że Wisłoka podobnie jak Igloopol jak na mozliwości swojego miasta(50 tys) mają bardzo dużo kibiców. Gratki za to.

Chociaż nie widziałem Wisłoki w piątek na mieście bo pracowałem, wiec nie wypowiem się na temat ich "jakości". Nasza w Przemyślu na pewno była dobra. Bez napinki :wink:
1938
ban

Post autor: 1938 »

Ustawka Motor Lublin - Stal Stalowa Wola (w Lublinie)
Banda Motor vs. BZC Banda kończy się remisem.
Corleone

Post autor: Corleone »

Rzeszów ma ok. 170 tys. mieszkańców
Co nie zmienia faktu że Dębica jest fenomenem.

Moim zdaniem to zależy pewnie od klimatu miasta. W jednym miescie bedzie moda i chęć na jezdzenie na mecze w drugim bardziej na ćpanie i picie wina na ławce. I to dotyczy oczywiscie całego kraju.
Why

Post autor: Why »

Jak wy to robicie że z miasta co ma niecałe 50 tys mieszkańców (w mieście dwa kluby) w piątek na wyjazd jedzie was 300 głów z Dębicy
Masz rację, Dębica jest ewenementem na skale polski i to nie od dziś. Głównym czynnikiem jest to, że jest tu duże zainteresowanie piłką nożną. Dla przypomnienia, Dębica osiągnęła najwięcej w polskiej piłce nożnej będąc tym samym najmniejszym miastem które tyle osiągnęło. Mam tu na myśli np sezon 91/92 gdzie jednocześnie w jednym sezonie w mieście była I liga (Igloopol) i II Liga (Wisłoka). Do tego przed owym sezonem Igloopol II był w III lidze, jednak drużynę wycofano. Dla przypomnienia, wiele miast parę razy większych od Dębicy nie miało nawet III ligi (mam tu na myśli okres jednego sezonu).

Jeśli chodzi o te czasy, to sytuacja wygląda troche inaczej jesli chodzi o kibicowanie. Igloopol żadko jeździ na wyjazdy, a jeśli już to w niewielkich liczbach. Po za tym na ich mecze od ponad jednego sezonu chodzi dosłownie garstka ludzi (100 - 400max i to na tych najciekawszych w sezonie. Liczba widzów na Wisłoce oscyluje w granicach (min 400 max do 1,5 tyś i więcej -nie mam tu na myśli derbów). Po za tym z reguły liczby w mediach (90minut, gazety) są zaniżane.

Kolejna rzecz to taka, że obecnie jest duzy boooom na Wisłokę. Dochodzi wspaniała organizacja z klubem, (Stowarzyszenie). To wszystko sprawa, że Wisłoka zyskuje sobie najwięcej kibiców w historii. Jest cała masa gadżetów, ostatnio wyszedł 30 rodzaj szala i bynajmniej nie były to małe nakłady (ilość sztuk)- tylko idące w setki. Masa starszych osób (zgredzi, kobiety) chodzi na mecze w szalach ,koszulkach , czapeczkach itd. Jest także wiele osób które całymi rodzinami chodzą na mecze w barwach, a nawet jeżdżą na niektóre wyjazdy. Na ważniejszych meczach śpiewa niemal cały stadion (co wcześniej było prawie nie do pomyślenia). Jednym słowem jest największy booooooom na biało zielonych w historii Wisłoki.
Kończąc, tak jak pisałem Dębica wcześniej była ewenementem w tym zjawisku, ale teraz to już śmiało można powiedzieć że jesteśmy (Wisłoka) godnym uwagi precedensem :wink:

Kończąc, w Debicy jest duży głód na piłkę i bynajmniej nie na III ligę. Niestety narazie musimy się zadowolic tym co mamy (III ligą), a co będzie w przyszłości to się okażę, wszak każda ekipa ma wzloty i upadki..
F.z.Z.

Post autor: F.z.Z. »

Jest różnica być w III lidze i mieć ciekawe mecze, ekipy przyjezdne i wyjazdy, a być w lidze 4.

U nas mamy zamknięty sektor gosci, więc nie ma sie co spodziewać atrakcji. A wiadomo, że ciekawiej jest gdy są goście. Zawsze większa mobilizacja jest jak ma ktoś zawitać.
Dostępna tylko 1 trybuna.
Ograniczona liczba widzów do 300, ale na najciekawszym sportowo meczu ze Stalą Mielec ludzi było 2x więcej niż jest ograniczenie.
Nasi piłkarze grają tak, że ciężko na to patrzeć, jak już wygrają to 1:0 nie więcej. Prezesów nikt nie lubi, robimy coś żeby to zmienić, ale tak odrazu sie nie da.
Po pamiętnym dla nas meczu w ubiegłym sezonie z Piastem Tuczempy, który wygrywaliśmy 1:0, a przegraliśmy 1:2, gdzie paru piłkarzy sprzedało mecz. Wiele osób powiedziało sobie, że dopóki nie zmieni się zarząd na mecz już nie przyjdzie.

Może w przyszłym sezonie coś się zmieni i wkońcu coś potoczy się po naszej myśli, a nie ciągle na przekór.
Ta runda się już kończy, może uda się Nam jeszcze pokazać z dobrej strony na jakimś meczu.
human

Post autor: human »

N_

Wysłany: Wto Cze 05, 2007 9:29 am Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Pytanie do fanów Wisłoki.
Jak wy to robicie że z miasta co ma niecałe 50 tys mieszkańców (w mieście dwa kluby) w piątek na wyjazd jedzie was 300 głów z Dębicy. Dla porównania Resovia na decydujący mecz o awans do 3 ligi na Polonie jedzie w ok.360-370 samego Rzeszowa gdzie Rzeszów ma chyba 250 tys mieszkańców

nie wiem czy naleze do tego 1% Fzz :wink: ale poprostu sie jeździ,wiadomo sa gorsze i lepsze wyjazdy ,ale wśród kibiców Wisłoki hasło jest proste......Wyjazd to rzecz Swięta -Niech kazdy o tym pamięta.W Wisłoce od paru lat potrafiono pogodzić tzw starych (STARA WIARA) z młodymi z czym wiele klubow ma problemy i wytoczyć wspólny cel.
Prężnie działa FC Chicago ,chłopaki organizuja różne imprezy i nas finansowo wspomagają,ostatnio mocno wspomógł nas fc England,także sytuacja jest taka ze kto wyrósł na Wisłoce ją wspomaga,a co do gościa z Resovii który nas(jakiś post wczeasniej) nie widział bo był w pracy(Chociaż nie widziałem Wisłoki w piątek na mieście bo pracowałem, wiec nie wypowiem się na temat ich "jakości". Nasza w Przemyślu na pewno była dobra. Bez napinki ) który był w zajebiście mocno wizualnej ekipie na Polonii to gratuluje kolegów :D(mocno wizualnych)
Abdul
Kontakt:

Post autor: Abdul »

Byłem pod stadionem podczas meczu Stal Rz - Wisłoka [akurat wtedy skończyłem pracę, bo sam mecz mnie średnio interesował] i ekipa Wisłoki prezentowała się dobrze. Ich śpiewy były głośniejsze niż miejscowych. Takie odniosłem wrażenie będąc pod stadionem.
Kryszał

Post autor: Kryszał »

human pisze:a co do gościa z Resovii który nas(jakiś post wczeasniej) nie widział bo był w pracy(Chociaż nie widziałem Wisłoki w piątek na mieście bo pracowałem, wiec nie wypowiem się na temat ich "jakości". Nasza w Przemyślu na pewno była dobra. Bez napinki ) który był w zajebiście mocno wizualnej ekipie na Polonii to gratuluje kolegów :D(mocno wizualnych)
Podejrzewam, że ty też byłeś w "mocno wizualnej ekipie" :lol: :lol: więc tez gratuluje kolegów.
bem

Post autor: bem »

jak sie nie myle to w ubieglym sezonie kiedy wisloka i igloopol walczyly o 3 lige to wisloka i tak miala wieksza frekwencje u siebie i lepsze wyjazdy. igloopol w koncowce sezonu mim o szans na awnas mial nawet zera wyjazdowe.
to swiadczy ze tlumaczenie fzz ze wisloka sie lepiej prezentuje dzieki 3 lidze jest bezsensu.
bonifacy
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: bonifacy »

FZZ chodziło o frekwencję u siebie
Wisłoka zawsze miała i prawdopodobnie będzie mieć lepsze wyjazdy (i z Igloopolu nikt o zdrowych zmysłach nie powie inaczej)
poprostu ich jest więcej w Dębicy , mają lepsza współpracę z zarządem itp.
i_

Post autor: i_ »

Wisłoka stary Polski klub...! Czekamy na was w Ekstraklasie! Pozdro z Zabrza.
Druga taka ekipa z Podkarpacia to Czarni Jasło :D
kaelowiec
Kontakt:

Post autor: kaelowiec »

jakies sa mecze w ten weekend w przemyslu ?
kaelowiec
Kontakt:

a Polonia wyjazd ma ?
Taki Jeden

Post autor: Taki Jeden »

#zzz

Polonia najbliższy mecz gra u siebie dokładnie tj dzisiaj z Błękitnymi Ropczyce, bez udziału publiczności.
ObserwatorHG

Post autor: ObserwatorHG »

z tego co wiem to Polonia ma zakazy na mecze za awanture na Resovi tylko nie wiem czy tylko u siebie czy wyjazdy tez pozdrawiam
zzzz

Post autor: zzzz »

Taki Jeden pisze:#zzz

Polonia najbliższy mecz gra u siebie dokładnie tj dzisiaj z Błękitnymi Ropczyce, bez udziału publiczności.
Tak tylko, że on pytał o weekend.
dulek
Kontakt:

Post autor: dulek »

spoko jestescie najlepsi :D
do nastepnego razu oby bez policji
tylko JKS JAROSŁAW :twisted:
pospolitus

Post autor: pospolitus »

Koniec polemiki. Bedzie jeszcze czas na konfontacje. :wink:
pospolitus

Post autor: pospolitus »

gainer wiecej internetu, przeczytaj sobie co jest napisane w necie i komentuj to :lol: po co ta ciagla napinka? my ruszylismy, JKS machal rekami, kroku nie zrobili do Nas.

Bez odbioru
33R

Post autor: 33R »

jaroslawianin pisze:. Panie Szeszel to dlaczego tego niezrobili? czyzby przestraszyli sie naszego wygladu i to dlatego brakowalo im zdecydowania,.
Banda KOKS :?:

Dla mnie nieporozumienie wpisy tego pana :roll:
pumba

Post autor: pumba »

i nie napinajcie sie tak bo mi monitor p-i-e-r-d-o-l-n-i-e i skonczcie temat !!!
pumba

Post autor: pumba »

tzn ja koncze

KONIEC -- FIN -- THE END -------------------------
dulek
Kontakt:

Post autor: dulek »

do niczego nie doszło wiec proponuje zakonczyc temat.
jaroslawianin
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: jaroslawianin »

Szkoda sie wypowiadac na wasz temat. Bedzie okazja sie jeszcze spotkac i to nie jedna!!!! W koncu wchodzimy do 4 8)
kaelowiec
Kontakt:

a kto rzadzi w rzeszowie , jak mniej wiecej liczne sa wasze ekipy i gdzie jest kogo wiecej ?
DPK
ban

Post autor: DPK »

jaroslawianin pisze:Szkoda sie wypowiadac na wasz temat. Bedzie okazja sie jeszcze spotkac i to nie jedna!!!! W koncu wchodzimy do 4 8)
z kim się spotkać :?:
N_

Post autor: N_ »

Dajcie już spokój, jak zwykle nic się nie stało a rozkminka jak by nie wiadomo jaki dym był :arrow:
Salwador_

Post autor: Salwador_ »

Za duzo omki chyba wbiles :lol:

panu juz podziekujemy i jesli mozesz nie odpisuj juz.

Jak cos to PW.
Eustachy

Post autor: Eustachy »

kaelowiec, u nas nie ma zadnego chuligana, nic sie nie dzieje, poprostu pustynia
ODPOWIEDZ