Człowiek z Blizną pisze:Olimpiakos,PAOK,Panathinaikos,Larissa,Aris
w jakim sensie silne?
Hools w swoim kraju..
To jeśli w Chorwacji wymieniasz obok siebie BBB i Torcide i nic więcej to w Grecji PAOK i Olympiakos ew. PAO ale Arisowi i Larissie to trochę do reszty brakuje
,,Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań" - Gilbert Keith Chesterton
neo12 pisze:
To jeśli w Chorwacji wymieniasz obok siebie BBB i Torcide i nic więcej to w Grecji PAOK i Olympiakos ew. PAO ale Arisowi i Larissie to trochę do reszty brakuje
a pod względem liczebnym to na pewno ferencvaros a pod względem sportowym to ferencvaros czy ujpest ?? a w Hiszpanii i we Włoszech to te najsilniejsze ekipy ?? a we Włoszech oprocz juve- legia jest jakaś zgoda z Polską ekipa ??
Mgc pisze:a pod względem liczebnym to na pewno ferencvaros a pod względem sportowym to ferencvaros czy ujpest ?? a w Hiszpanii i we Włoszech to te najsilniejsze ekipy ?? a we Włoszech oprocz juve- legia jest jakaś zgoda z Polską ekipa ??
Po 1. Węgry, Hiszpania i Włochy to nie Bałkany, więc nie ten temat, a poza tym wystarczy przeszukać pozostałe tematy, bo było to milion razy pisane, również na temat zgód.
Po 2. Nazwy klubów z dużej litery
tak na szybko
GATE13-olympiakos [link] http://www.youtube.com/watch?v=qv08f7svws4
prezes olimpiakosu zostal obrzucony kilkoma petardami na sektorze vip [link]
dalsza czesc meczu ogladal [link]
w drugiej polowie 15 min walki zielonych z psami
Slava Zeljo! RiP
Legendarni lider Red devils-DELIJE SEVER 1989
[link]
[link]
[link]
Uploaded with [link]
[/quote]
Ostatnie:
"Informujemy wszystkich Delije, że naszego jedynego dowódcę pochowamy w czwartek o godzinie 14. Życzeniem naszego "Dziadka" było, aby nie kupować żadnych kwiatów, aby nikt nie płakał, a po wszystkim, żeby wszyscy poszli do baru. Weźmy wszyscy szaliki, z którymi pochowamy naszego Zelje."
Dzisiaj dotarła do nas informacja o śmierci Branisłava Zeljkovicia (1966-2010). „Największa legenda ruchu kibicowskiego, wielki Serb, nasz dowódca komendant Branislav Zeljkovic Zelja zmarł”, piszą lakonicznie nasi serbscy przyjaciele z Delije Sever. Pogrzeb Zeljakovicia odbył się wczoraj. Zelja był w 1989 r. jednym z założycieli kibicowskiej grupy Delije Sever oraz przywódcą ekipy Red Devils. To znane grupy, które kibicują belgradzkiej Crvenej Zveździe. W czasie wojen bałkańskich (1991-95) walczył w oddziałach stworzonych przez kontrowersyjnego Arkana na terenie BiH i Chorwacji. Był znany z brawury. - „Walczyliśmy za Serbię, nie za Jugosławię. [...] Pojawiłem się na trybunach dla futbolu, nie dla nacjonalizmu”, mówił w wywiadach. Do legendy przeszła jego wyprawa do Kosowa wlatach 80. XX w., gdy na stadionie w Prisztinie sam z jednym kolegą kibicował swojej drużynie."...
Witam
Interesuje sie dosyc pręznie scena kibicowska na Bałkanach i mam pytanie do kogos kto ma naprawde spora wiedze na jej temat szczegolnie interesuja mnie mniejsze ekipy z Chorwacjii informacje na ich temat,fotki. Pisac na PV
kotzur pisze:można gdzies w internecie ogladac ligowe mecze Crvenej Zvezdy?
bo na atdhe.net pokazywali tylko derby.
Nie wiem jak tam w internecie, ale niektóre mecze ligi Serbskiej pokazywane są na kanale RTS SAT, jeśli masz n-kę to jest on niekodowany pod nr 219. Co tydzień pokazują jakiś mecz, dość często Crvenę Zvezdę. Program można znaleźć na [link]
bilety dostaniesz normalnie w kasach przed meczem,nawet na derby z Hajdukiem,a tu znalazłem jakiś Polaków będących na derbach w Splicie http://www.youtube.com/watch?v=EDHj9VUIDi8
A tutaj jeszcze świętowanie 60 rocznicy istnienia Torcidy Split ... trochę po czasie, ale chyba nie było wrzucane na tym forum. http://www.youtube.com/watch?v=RPbBj_-3odU