Kolumbia pisze:ktos moglby cos wiecej napisac o firmie paul & shark ?
jak z jakoscia , itd ?
Jakos ciuchow jest fantastyczna,ale wzornictwo juz takie sobie. Biorac jednak pod uwage,ze to firma produkujaca ciuchy glownie na potrzeby jachtingu,nie ma sie co dziwic.
Posiadam kilka ciuchow tej firmy i tak jak napisalem, jakosc jest mega.
Moja ulubiona firma produkujaca ciuchy jest jednak Henri Lloyd. Wzornictwo + jakosc w stosunku do ceny zasluguja na wysoka ocene. Poza tym, w kontekscie tej firmy wazny jest watek patriotyczny ;) Zalozycielem i wlascicielem firmy jest Polak Henryk Strzelecki.
Siema! Mam pytanie, czy jest ktoś w stanie doradzić jakieś buty 'casual' na zime? Nie chciałbym , żeby były to białe buty wiec może mi ktoś coś poradzi! Z góry dzieki!
Macko_BG pisze:Siema! Mam pytanie, czy jest ktoś w stanie doradzić jakieś buty 'casual' na zime? Nie chciałbym , żeby były to białe buty wiec może mi ktoś coś poradzi! Z góry dzieki!
Siema!
nie poradzimy!
chcesz casuala? kup se zwykłe buty, nie rzucających się w oczy
Macko_BG pisze:Siema! Mam pytanie, czy jest ktoś w stanie doradzić jakieś buty 'casual' na zime? Nie chciałbym , żeby były to białe buty wiec może mi ktoś coś poradzi! Z góry dzieki!
[link]
[link]
Po co takie drogie?
Casual to nie tylko lacoste, fred perry, ben sherman, henry lloyd. A zwykłą nie rzuacając się odzież.
możesz kupić proste buty za 100zł i to też będzie casual...
No kolega chyba raczej pytal o angielski causal... Zurt RTV Serwis w obecnej formie istnieje od 1989 roku. Od samego początku świadczymy usługi z zakresu naprawy sprzętu RTV na najwyższym poziomie. Ponad 30 letnie doświadczenie, oraz nieustanne zainteresowanie nowościami technologicznymi, sprawiają że nawet najbardziej skomplikowane naprawy są dla nas proste.
Z przyjemnością podejmiemy się serwisu Państwa urządzeń elektronicznych. Dbając za razem o najszybszy czas, najwyższą jakość i najniższą cenę wykonanej usługi.
Biznesmeni z TMK pojechali już po całości:) A myślałem że po tych kurtkach i bluzach marki "casual" nie uda im się zrobić nic lepszego...
"Legenda brytyjskiej mody casual!":D:D:D Szkoda że z amerykańskiej deskorolkowej firmy...
Biznesmeni z TMK pojechali już po całości:) A myślałem że po tych kurtkach i bluzach marki "casual" nie uda im się zrobić nic lepszego...
"Legenda brytyjskiej mody casual!":D:D:D Szkoda że z amerykańskiej deskorolkowej firmy...
Zgadzam sie w pełni, z oryginalem CP Company nie ma to nic wspolnego, kompletne gówno.Ale małolaci sie pewnie ostro podjaraja i tylko kwestia czasu jest jak zobaczymy pierwsze okazy w "Legendzie brytyjskiej mody casual" hehe
wazne ze pol Polski chodzi w kompletnym gownie everlast i lonsdale ze sports direct, kurtki, kaptury, ortaliony , buty i tak dalej sprzedawane w Polsce naiwniakom przez tak zwane "sklepy uliczne" za 3-4 razy wieksze pieniadze niz kupowane tu za pare groszy i nikt sie tu nie oburza, to nie znaczy ze airwalk jako legendarna marka casuals co najwyzej podziala na jakichs burkow...
oryginalne "goggle jackets" to tylko te produkowane przez CP Company, powyzej masz link do takiej w bardzo dobrej cenie tzn ok 1600 zl - przecena z okolo 3000 ;-) , inne to bezczelne podroby w stylu tej "kultowej kurtki airwalk" heh. Generalnie te kurtki to wlasnie wydatek 3000-7000zl w zaleznosci od modelu, materialu i dlugosci, pzdr
oryginalne "goggle jackets" to tylko te produkowane przez CP Company, powyzej masz link do takiej w bardzo dobrej cenie tzn ok 1600 zl - przecena z okolo 3000 ;-) , inne to bezczelne podroby w stylu tej "kultowej kurtki airwalk" heh. Generalnie te kurtki to wlasnie wydatek 3000-7000zl w zaleznosci od modelu, materialu i dlugosci, pzdr
Wypada tez dodac,ze kurtka ta na zywo wyglada tragicznie i trzeba na glowe upasc zeby tyle na nia wydac.W przedziale 160-200 gbp,mozna kupic super kurtke HL.
trelemorele1 pisze:no ceny kosmos :D ciekawi mnie kto robi te kurtki producent,jeśli by ktoś wiedział to pw
Te kurtki robi firma CP Company jezeli chodzi Ci o oryginał, cena niesamowicie wysoka ale mysle ze jakosc tej kurtki,firma sprawiaja ze cena do niskich nie nalezy. W oryginale ta kurtka to poprostu klasyka.
nisc pisze:chyba nie myslisz ze kurtka airwalk i ta z okladki ksiazki Casuals to to samo ;-)
Oczywiście, że nie myślę, że to jest to samo! Wkleiłem, gdyż pytanie brzmiało:
a powie mi ktoś czy można w ogole takie coś jeszcze nabyć?lub może ktoś posiada inne zdjecia tej kurtki
Więc takie coś można nabyć pod linkiem, który podałem :).
Aczkolwiek wiadomo, że tak, jak pisałeś oryginalne "goggle jackets" to tylko te produkowane przez CP Company.
szczerze powiem ze przyjrzalem sie wielu kurtkom CP czy z goglami czy bez z bliska i jest to masakra jakosciowa i cenowa ( to samo tyczy sie 90% kurtek Stone Island ), jesli juz ktos chce wywalic na kurtke rownowartosc dobrego gorskiego roweru albo nawet jakiegos slabego auta to warto przyjrzec sie ofertom takich firm jak Pawel&Rekin, OneTrueSaxon, Norrona, Napapjiri, Arctery'x, Fjall Raven,Ralph Lauren, Hackett, Gant, Tommy Hilfiger, Addict, 80casuals, nawet Timberland czy wspomniane tu sztormiaki Henryka Lojda bija na glowe jakosciom cala oferte SI czy CP ( moze z wylaczeniem kurtek woskowanych i skorzanych ale tam ceny szokuja juz kazdego wlacznie z japonczykami ). Gogle sa porazkowate i generalnie to szczyt snobizmu i "pokazania" sie w ekipie
Generalnie na Allegro 99 % ciuchów SI to podróbki (wykazałem to w poradniku odnosnie SI na Pchlim targu). Co do CP, to istotnie, Google Jacket to snobizm, gadzet w kapturze zreszta w ogole nieprzydatny. Na allegro w tym momencie jest jakis pseudo-google-jacket SI:
[link]
ale tez smierdzi podróbą. Wychodze z założenia, ze ja ktos nie pokazuje metek, to znaczy ze cos ma do skitrania.
Co do CP, to odradzałbym kupno odziezy ponizej 200 zł za cokolwiek, prócz starych koszul. Angole są moze i bogaci, ale bez przesady, raczej nie pozbywaja sie tych ciuchów (w przeciwnienstwie do Lonsdale i Fred Perry), a śmiganie w podróbie to honor żaden.
Akurat co to kurtek ST to bym polemizowal co do jakosci w jednej smigalem przez dobre trzy lata w drugiej drugi rok i jestem zadowolony(dobra jakosc,utrzymuja cieplo).Fakt ,ze cenowo drogo ale mozna albo spore przeceny dwa razy do roku(Londyn).
A jak to jest z tymi wyprzedażami w Angli,kiedy one są?
Z tego co zauważyłem to jedna była przed świętami i trwa praktycznie do dziś(niestety nic nie zamówiłem z oficjalnej strony Fred Perry,ponieważ na przeszkodzi stanął mi brak karty kredytowej nie mylić z kartąpłatniczą) a druga wyprzedaż w roku kiedy jest?Lato?
trochę średni ten casual z tej strony. Kiedyś tu była podawana strona z bannerami firm typu Lacoste,TH,HL,Fred Perry, i po kliknięciu w banner przechodziło się na stronę firmy. Ogólnie było tych firm może z 20-kilka. Kojarzy ktoś? Gdzieś posiałem adres ...
a ja jakos na najlepsze wyjazdy staram sie miec na sobie cos nowego. jakos nie moge sie odzwyczaic od polowek lacosty. stone island za bardzo lanserskie chociaz niektore kurtki wymiataja. ralph laurent klasa i aquascutum podstawa
czyli:
czy są one oryginalne do kupienia na tej stronie czy to podróby?
jak materiał się trzyma?
jaka jest ich jakość?
czy jest ciepły?
czy wymiary faktycznie są takie jak podają na stronie czy tylko zbliżone i lepiej wziąć większe?
odpowiedź może być na pw.
ultraselite pisze:wie ktoś coś może na temat tego swetra: [link]
czyli:
czy są one oryginalne do kupienia na tej stronie czy to podróby?
jak materiał się trzyma?
jaka jest ich jakość?
czy jest ciepły?
czy wymiary faktycznie są takie jak podają na stronie czy tylko zbliżone i lepiej wziąć większe?
odpowiedź może być na pw.
Z góry dziękuje za jakiekolwiek informacje.
mam ten sweter od tamtego roku i jestem zadowolony jak ze wszystkich produktow tej firmy. moesz