Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

tyacojestwolne

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: tyacojestwolne »

troche chujowe podejscie do tematu bo przykladowo RTS tez dawno kontaktu z Rakowem nie mial, a chyba kazdy wie jakie sa stosunki pomiedzy tymi ekipami.
iparts.pl
King_Artur_1908y

Post autor: King_Artur_1908y »

Z Rakowem do maja 1995 roku zgoda. Potem kosa, a obecnie bez większych ciśnień. Aczkolwiek oczywiście NIC nas nie łączy.
WisłaBN

Post autor: WisłaBN »

Wisła Kraków ma jakis uklad czy zgode z Resovia Rzeszów??
Troublemaker

Post autor: Troublemaker »

WisłaBN pisze:Wisła Kraków ma jakis uklad czy zgode z Resovia Rzeszów??
Jesteś Wiślakiem i pytasz o to??
Czester(Z)

Post autor: Czester(Z) »

Elo , mam takie nietypowe pytanie i proszę o nieusuwanie postu bo jest jak najbardziej na poważnie .
Chodzi o to , że dostałem kilka dni temu info z pewnego źródła o tym , że na linii Sosnowiec - Warszawa , Warszawa - Sosnowiec sytuacja robi się bardzo napięta , i sporo osób decyzyjnych mówi nawet o możliwości zerwania zgody (Podobno tak napiętej sytuacji nie było od bardzo dawna) , i tutaj nasuwa się moje pytanie.Czy ma to powiązanie z Pogonią , słabym wspieraniem Zagłębia przez Legię bądź na odwrót ?Jakie są inne powody , jeżeli oczywiście są ?
Podkreślam , że informacja jest prawdziwa , i pochodzi z bardzo pewnego źródła .

Może być na PW !

Pozdrawiam Czester, Zawisza Bydgoszcz!
pizza

Post autor: pizza »

Czester(Z) pisze:Elo , mam takie nietypowe pytanie i proszę o nieusuwanie postu bo jest jak najbardziej na poważnie .
Chodzi o to , że dostałem kilka dni temu info z pewnego źródła o tym , że na linii Sosnowiec - Warszawa , Warszawa - Sosnowiec sytuacja robi się bardzo napięta , i sporo osób decyzyjnych mówi nawet o możliwości zerwania zgody (Podobno tak napiętej sytuacji nie było od bardzo dawna) , i tutaj nasuwa się moje pytanie.Czy ma to powiązanie z Pogonią , słabym wspieraniem Zagłębia przez Legię bądź na odwrót ?Jakie są inne powody , jeżeli oczywiście są ?
Podkreślam , że informacja jest prawdziwa , i pochodzi z bardzo pewnego źródła .

Może być na PW !

raczej farmazon. Legia była w sobotę w 200 typa z Sosnowcem w Toruniu. A teraz Zagłębie pewnie jedzie do Chorzowa z Legią. Takie zgody co trwają po ponad 30 lat to musiałoby pewnie porządnie pierdolnąć aby sie rozleciały
kilo.f

Post autor: kilo.f »

Czester(Z) pisze:Elo , mam takie nietypowe pytanie i proszę o nieusuwanie postu bo jest jak najbardziej na poważnie .

Może być na PW !

Jak masz takie bardzo pewne źródło, to było się go zapytać.
tablica11

Post autor: tablica11 »

Jakie relacje na linii Stal Sanok - GKS Katowice?
tablica11

Nie można edytować to dołącze jeszcze:
Sanovia Lesko - JKS Jarosław
Hetman Zamość - Brzozovia Brzozów
Brzozovia Brzozów - KSB Ustrzyki Dolne
???
ffp

Post autor: ffp »

Może być na PW !

...i zapewne z powodu tych "napiętych stosunków" Legia organizuje speca z Sosnowca do Chorzowa. Z tego samego powodu pewnie ponad 200 legionistów wsparło ZS w Toruniu wiedząc, że na mecz nie wejdą. K***a ludzie myślcie trochę.

Albo typ z ekipy X pytający jakie ekipa X ma stosunki z ekipą Y. Albo błyskotliwe pytania o stosunki ekipy z 4 ligi z ekipą z ekstraklasy. Gdzie te 2 ekipy mogły się spotkać w najlepszym przypadku podczas meczu wspólnej zgody.
pattaya man

Post autor: pattaya man »

czy Radomiak na dzien dzisiejszy ma jakis uklad?
PosterunkowyDybek

Post autor: PosterunkowyDybek »

Może być na PW !

buahaha, rzeczywiście źródło musi być zajebiście pewne ;)
prędzej bałbym się o Wasze relacje z ŁKS`em ;) co zrobicie jeśli wycofają Wam klub?? do kogo będziecie mieli pretensje o przypałową awanturę..?
KaSCzkoFAN

Post autor: KaSCzkoFAN »

. Albo błyskotliwe pytania o stosunki ekipy z 4 ligi z ekipą z ekstraklasy. Gdzie te 2 ekipy mogły się spotkać w najlepszym przypadku podczas meczu wspólnej zgody.[/quote]
Nie do końca dobre porównanie, podam przykład: Hutnik gra w ,,troche,, niższej lidze niż Cracovia i Wisła.
Mateoo

Post autor: Mateoo »

chciałbym zapytac jakie są relacje pomiedzy Piastem Gliwice a GKS-em Tychy a także Górnikiem Wałbrzych a Cracovią.
KaSCzkoFAN

Post autor: KaSCzkoFAN »

Cracovia-Górnik Wałbrzych nic nas nie łączy prócz wspólnej zgody z Arką i GKS-em Tychy.
tobylmelanz

Post autor: tobylmelanz »

prędzej bałbym się o Wasze relacje z ŁKS`em ;) co zrobicie jeśli wycofają Wam klub?? do kogo będziecie mieli pretensje o przypałową awanturę..?
poziom tego forum dawno sięgnął dna ;)
obywatel_1984

Post autor: obywatel_1984 »

WisłaBN pisze:Wisła Kraków ma jakis uklad czy zgode z Resovia Rzeszów??
Wisła ma swoje zgody, Resovia swoje. Pewnie jakaś tam sympatia po obu stronach wśród części fanów jest, ale o żadnej zgodzie nie ma mowy, no.. chyba że na 90minut.pl ;). Stosunki na linii Resovia - Wisła były przedstawione jakiś czas temu. Za 5-10 stron znów ktoś pewnie zapyta o to samo. Ręce opadają...
PosterunkowyDybek

tobylmelanz pisze:
poziom tego forum dawno sięgnął dna ;)
dnem było sugerowanie napięć na linii Zagłębie - Legia. ja się dostosowałem swoją sugestią do wcześniejszych wywodów kibica Zawiszy..

a wracając do Legii..
jakie są relacje na linii Legia - Juventus, w kontekście meczów Lecha w LE, oraz olewki jaką zafundowali Włosi Legionistom będącym u nich na meczu Juventus - Ajax na początku tego roku?? (czytaj. żadnej gościny po meczu, czy większego zainteresowania). bo z tego co wiem to spora część Legii, która pojechała do Turynu była po tym fakcie wkurwiona ;)
Czester(Z)

Post autor: Czester(Z) »

Co do mojego źródła , to nie musicie się martwić , bo jest to kuzyn , który jest znaną personą z Sosnowieckego stadionu , i sprawa była przerabiana mniej więcej w połowie sierpnia .Z tego co mówi to jest to spowoowane słabym wspieranie ich braci z Warszawki i nie chodzi tu o liczby lecz osoby , kóre wysyłają Legioniści . Liczyłem bardziej na odpowiedź kogoś z kumatego grona z Warszawy ,a wiem , że kilku takich udizela się tu na forum .
A co do tych pewnych super stosunków na inii Sosnowiec- Warszawa to byście się zdziwili będąc w Sosnowcu , mianowicie ciężko już teraz kogoś spotkć ubranego w Warszawskie barwy w poównianiu do kilku lat wstecz, kiedy to było więcej szali Legii niż Załębia. Mam porównianie bo swoje lata mam , a i w Sosnowcu i okolicach nie raz byłem (rodzina) to i na mecze się chodziło dla wybadania klimatu.A jak zapytalibyście ludzi z Socnowca na temt Legii , to więcej niż połowa komentarzy na temat L-ki była by negatywna.
Pozdrowienia dla Kumatych!
PS.
Jesteście tacy pewni liczby z Sosnowca w Chorzowie ? To poczekajcie do niedzieli to was zaskocz.
PS2.
Co do Zawiszy to się bać nie musicie , my sobie poradzimy! Więc proponuję żeby ludzie , którzy nie mają nic do powiedzenia w tym temacie nie udzielali się .
PS3.
Może ktoś z Sosnowca lub Warszawy w końcu napisze?
Foxx

Post autor: Foxx »

Ale co mamy pisać? Skoro masz takie dobre źródło, to pewnie wiesz wszystko :)
Czester(Z) pisze: Jesteście tacy pewni liczby z Sosnowca w Chorzowie ? To poczekajcie do niedzieli to was zaskocz.
Poczekamy :) I jak wrócimy, nie omieszkamy skomentować :) Pierwsi już są w Sosno.
DobryChłopak

Post autor: DobryChłopak »

Czester(Z) pisze:Z tego co mówi to jest to spowoowane słabym wspieranie ich braci z Warszawki
Skąd k...a ?!
Okropny dolores 3

Post autor: Okropny dolores 3 »

tablica11 pisze:Jakie relacje na linii Stal Sanok - GKS Katowice?
A jakie mają być?Nigdy w historii się z nimi nie spotkaliśmy w lidze,ani pucharze.Nie mamy terenów wspólnych,bo dzieli nas kawał drogi. Jedyna styczność to mecze JKSu,gdzie normalnie z nimi gadamy,bo po co inaczej?
Adam 1946
Kontakt:

Post autor: Adam 1946 »

Proszę nie brać pod uwagę wypowiedzi Czestera
Do wypowiadania się na forach ogólnopolskich są uprawnione osoby
Sam mieszkam na Śląsku od 10 lat
Spotykam chłopaków z Sosnowca na Reprezentacji i sam byłem światkiem zagęszczenia klimatu
jak gość rzucił coś o Legii przy chłopakach z Sosnowca
Uważaj Czester żebyś od kuzyna po głowie nie dostał za takie teksty na tym forum
PosterunkowyDybek

namreh pisze:Co do Juve, wszystko jest bez zmian. Kibice Juventusu są podzieleni na kilka
niezależnych grup. Legia swojego czasu nawiązała kontakty z jedną z nich, i wszystko jest jak najlepiej.
O wydarzeniach z meczu Juve, gdzie byli obecni kibice Legii. Cóż ty możesz wiedzieć,
przecież ciebie tam nie było, a mity i historyjki które (pewnie) przeczytałeś na k.net
traktuj z przymrużeniem oka...
Nie martw się, zgody Legii są mocne i obopólnie "pielęgnowane".
owszem, nie było mnie tam, ale wiem to bezpośrednio od osoby, która pojechała na ten mecz. poza tym docierały do mnie podobne relacje o "gościnności" Juve od dwóch innych osób, które też tam były (podróżujących zarówno trafionym przez Widzew busem, jak i samolotem).
na kibice.net ten wątek w ogóle nie był poruszany, więc możesz sobie darować ten oklepany text.
tikwath

Post autor: tikwath »

pattaya man pisze:czy Radomiak na dzien dzisiejszy ma jakis uklad?

Nie ma
cortesWWA

Post autor: cortesWWA »

Radomiak tam zadaje sie z Polonia Iłża i Stal Rzeszow, ale to sa zgody a nie uklady...

Co do Legii to o zgody nie ma co sie martwic. Sosnowiec caly za Legia z wzajemoscia od bardzo dawna. Co do Juve to wiem, ze gniazdowy Juventusu zawsze jest na meczu w koszulce i szaliku Legii wiec o jakis spieciach nie ma tu mowy...

Farmazoniarze i nabijacze postow polecam wam gazete wyborcza (wybiórczą)
tablica11

hehehe co za hipokryta ;)

Radomiak MIAŁ ukad ze Stalą Rzeszów a o Powiślance to pierwsze słysze.

PS: leć do kiosku!
przemek82

Post autor: przemek82 »

cortesWWA pisze:Radomiak tam zadaje sie z Polonia Iłża i Stal Rzeszow, ale to sa zgody a nie uklady...

Co do Legii to o zgody nie ma co sie martwic. Sosnowiec caly za Legia z wzajemoscia od bardzo dawna. Co do Juve to wiem, ze gniazdowy Juventusu zawsze jest na meczu w koszulce i szaliku Legii wiec o jakis spieciach nie ma tu mowy...

Farmazoniarze i nabijacze postow polecam wam gazete wyborcza (wybiórczą)
z tymi farmazonami to troche pasuje do Ciebie hehe
Polonia Ilza to fc Radomiaka ,a z Rzeszowska Stala laczyl ich kiedys uklad
corbyman

Post autor: corbyman »

siemka.chcialem zapytac jakie stosunki panuja na linii elana -widzew ???najlepiej gdyby odpowiedzial ktos z widzewa.pytam bo bedac w toruniu 2 tygodnie czasu widzialem dosyc duzo osob bujajacych sie w zgodowych koszulkach ruchu i widzewa....i nie wiem czy przypadkiem elana nie chce dobic do tego duetu ?(bez napinki !)pozdrawiam
TylkoRKS

Post autor: TylkoRKS »

corbyman pisze:siemka.chcialem zapytac jakie stosunki panuja na linii elana -widzew ???najlepiej gdyby odpowiedzial ktos z widzewa.pytam bo bedac w toruniu 2 tygodnie czasu widzialem dosyc duzo osob bujajacych sie w zgodowych koszulkach ruchu i widzewa....i nie wiem czy przypadkiem elana nie chce dobic do tego duetu ?(bez napinki !)pozdrawiam
Bana dla gościa, jakie stosunki są na linii Słupsk - Bydgoszcz?
Wiara_ZS

Post autor: Wiara_ZS »

Czy Stal Stalowa Wola miała kiedyś zgodę z ZL i Koroną Kielce?
Viclav

Post autor: Viclav »

Z Koroną miała na 100%.
Ekonom

Post autor: Ekonom »

Corbyman - o ile pamiętam Elana ma jakiś układ chuligański z Widzewem (WfcG) z Grudziądza, może stąd te koszulki?
K_Elana

Post autor: K_Elana »

na linii Elana-Widzew nie ma nic oficjalnego,sa jakies kontakty ludzi z ekipy. a co do barw to przypominam ze mamy dobry uklad z Widzewem z Grudziadza
o_

Post autor: o_ »

Wiara_ZS pisze:Czy Stal Stalowa Wola miała kiedyś zgodę z ZL i Koroną Kielce?
Z Korona mielismy zgode. Tu masz cos na temat upadku:
Korona poprzez swoje zgody była naciskana z dwóch stron. Nie jest prawdą, że Korona nagle zrobiła sobie zgodę ze Stalą Mielec i dlatego zerwała ze Stalówką. Taka patowa sytuacja, którą można było porównać do dzisiejszego konfliktu gdzie Liban z jednej strony jest naciskany przez Tel Aviw a z drugiej przez Damaszek i Teheran nie mogła się długo utrzymać.
Tak czy inaczej, podkreślam, zgoda była przez kilka lat zarówno ze Stalówką jak i ze Stalą Mielec.

I teraz wyobraźcie sobie każde spotkanie - zawsze gadanie, że ci to słabi, tych zbiliśmy a tych to trzeba olać, itp.

Rzeczywiście młodsi wybrali zgodę ze Stalą Mielec podczas gdy starsi balowali ze Stalówką w tym czasie. Dlaczego? Teraz trudno czegokolwiek dowieść, być może dlatego, że Stalówka czuła się bardzo pewnie w Kielcach mając starszych po swojej stronie a "olewając" młodszych, którzy nieuchronnie mieli niedługo dojść do głosu? Teraz nikt tego nie wytłumaczy, ale Lubelak oszczędziłbyś sobie różnych insynuacji, że "wiadomo w jakich okolicznościach".

Moja subiektywna opinia, w żadnym wypadku nie Korony.

Co do Zaglebia Lubin, to na 100 % Ci nie powiem, ale wydaje mi sie, ze nie bylo takiego epizodu w naszej historii.
.:1910:.

Post autor: .:1910:. »

Witam, mam pytanie co do stosunków na linii GKS Tychy - Resovia, wiadome oba kluby łączy zgoda z ŁKS-em ale też Tyscy mają zgodę z Cracovią która z Sovią delikatnie mówiąc się nie lubi ? Jak było to sorki, pozdrawiam.
Seth Gecko
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Seth Gecko »

nowoscisklepu pisze:Jezeli mialoby cos peknac, to napewno inicjatywa wyszlaby z Warszawy, bo nie wierze w to, by Zaglebie odwazylo sie na taki ruch.
Następny rodzynek. Widzisz i nie grzmisz...

Wydawało mi się do tej pory, że zgoda jest wtedy gdy obie ekipy się lubią i szanują. Ale jak widać czasami jakaś ekipa się boi zerwać zgody;) Tylko nie wiem po co Zagłębie Sosnowiec miałoby zrywać zgodę z Legią, skoro jest zajebiście.
Zapewniam Cię że gdyby były powody, to Zagłębie by się nie bało. Mam nadzieję że na temat Legii i Zagłębia Sosnowiec więcej rodzynków się już nie pojawi, przynajmniej przez dłuższą chwilę;)
cortesWWA

Post autor: cortesWWA »

"Przemek82" widzewiaku psinco wiesz o Radomiaku.
Tak sie sklada, ze czesto bywam na meczach w Radomiu nawet z raca w reku. Z tego co mowia Kibice RKS-u to Polonia Ilza jest zgoda, a za Stala Rz nie zerwali stosunkow i widzialem nawet ekipe stali na meczu Radomiaka.

Koniec koncow farmazoniarz jestes Ty
Tomi PG

Post autor: Tomi PG »

.:1910:. pisze:Witam, mam pytanie co do stosunków na linii GKS Tychy - Resovia, wiadome oba kluby łączy zgoda z ŁKS-em ale też Tyscy mają zgodę z Cracovią która z Sovią delikatnie mówiąc się nie lubi ? Jak było to sorki, pozdrawiam.
jest wiele takich przypadkow ze dwa kluby maja ze soba zgode a inna zgoda nie trawi jakiejs innej ekipy np Slask -Lechia -Wisła a Motor majac zgode ze Slaskiem ma kose z Lechia i Wisła. Tak samo wydaje mi sie ze jest na lini GKSTychy -Resovia.
niech sie lepiej wypowie Tyszanin jakis albo ktos z Resovi
tikwath

Post autor: tikwath »

Cortes kliknij sobie w tego linka

http://polscykibice.com/infopage.php?id=126

I zakończ pisać farmazony.
Zablokowany