Polska vs Australia (Towarzyski - 7września - stadion Wisły)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
siemazwieczora

Re: Polska vs Australia (Towarzyski - 7września - stadion Wisły)

Post autor: siemazwieczora » 08.09.2010, 21:27

to bardziej podchodzi pod trans niż pod flagę a na niej jest napisane " kumi pozdro"

iparts.pl
ecostafic

Post autor: ecostafic » 08.09.2010, 21:40

a ja mam pytanie z troche innej beczki czy po przebudowie stadionu Wisły zwikszy sie sektor dla gosci jesli tak to jaka bedzie maiał liczbe? z góry dzieki pozdro
Około 2000 miejsc.

fan_tatara

Post autor: fan_tatara » 08.09.2010, 22:16

na c*** Ty Dalin się wpierdalasz w rzeczy o których nie masz pojęcia, a oponenci na c*** mu odpisujecie? Kraków to Kraków i koniec kropka. Specyficzne miejsce i każda z zainteresowanych stron wie jaka jest sytuacja, kogo na ile stać, kto, kiedy wyszedl na plus tego a tego dnia na tym i na tym osiedlu,a kto na minus, wiec wasze rozkminy na tym forum są że tak powiem o kant d*** rozbić. A najbardziej rozpierdalają komentarze osób z Polski na temat krakowskiego podwórka, które w ogóle nie mają o tym pojęcia. Bez odbioru

dalin

Post autor: dalin » 08.09.2010, 22:26

Nie mam najmniejszego zamiaru się z wami licytować w testach kumatości czy wyzywać.
Na koniec tej jakże jałowej pseudo dyskusji powtórzę moje zdanie, że niewierze w bajki jakoby Wisła miała przyjść w barwach na mecz repry na stadionie po drugiej stronei błoń (notabene w odwrotną sytuacje też niewierze - to tak dla napinaczy). Niektórym coś widocznie przesłoniło świat realny ale to nie lata 90.
Bez odbioru, więcej nie wpiszę się w tym temacie jak ktoś ma coś do dodania to zapraszam na priv.

^obserwator^

Post autor: ^obserwator^ » 09.09.2010, 00:24

9 osób z Gorzyc w dwoch sektorach z dwoma flagami ktore zostaly przekryte przez flagi Slaska.

CG

Post autor: CG » 09.09.2010, 00:39

EZU CG BZC Na Zawsze Dobra Marka!

Hati

Post autor: Hati » 09.09.2010, 10:12

Z Beskidu 4 osoby na stadionie +2 pod stadionem bez biletów.

Staszek Alcatrazz

Post autor: Staszek Alcatrazz » 09.09.2010, 10:42

Moim zdaniem doping z perpektywy trybuny bocznej,tj.pewnej odleglosci od mlyna byl taki sobie,bez rewelacji.Jezeli chodzi o ekipy to z dobrej strony pokazala sie tylko Wisla wraz ze zgodami.Polonia Przemysl niby 80 osob,ale raczej sklad taki sobie jakosciowo...

croppekkk

Post autor: croppekkk » 09.09.2010, 11:10

Stalówka na tym meczu w 15 osób.
1938

krupnik_76

Post autor: krupnik_76 » 09.09.2010, 11:18

stadion robil wrazenie naprawde chyba na co drugim widzu napewno
duzo osob zamiast ogladac mecz to robili sobie foty na tle trybun :)
dobra i liczna zaloga Wisly ale to nic dziwnego skoro u siebie byli

fluor

Post autor: fluor » 09.09.2010, 11:24

Staszek Alcatrazz pisze:Moim zdaniem doping z perpektywy trybuny bocznej,tj.pewnej odleglosci od mlyna byl taki sobie,bez rewelacji.Jezeli chodzi o ekipy to z dobrej strony pokazala sie tylko Wisla wraz ze zgodami.Polonia Przemysl niby 80 osob,ale raczej sklad taki sobie jakosciowo...
Jakie liczby zgód?

Wjazd z bramą

Post autor: Wjazd z bramą » 09.09.2010, 12:07

Śląska tak jak już zostało wcześniej podane 80 osób + dwie flagi.

ZETKA

Post autor: ZETKA » 09.09.2010, 12:17

Gdzie moge zobaczyc powtorke tego meczu?
Obrazek

Ksasak

Post autor: Ksasak » 09.09.2010, 12:32

Polska-Ukraina

3 osoby z Okocimskiego

Polska-Australia

6 osób.
TYLKO I NA ZAWSZE OKOCIMSKI BRZESKO

bunio5

Post autor: bunio5 » 09.09.2010, 14:13

ZETKA pisze:Gdzie moge zobaczyc powtorke tego meczu?
Wg programu telewizyjnego na tvp sport dzisiaj o 15 i jutro o 17,05.
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!

Fanatyk_1906

Post autor: Fanatyk_1906 » 09.09.2010, 15:12

zastanawiam się jaki ma sens pisania, że z ekipy X były 3 osoby, z Y - 4 osoby z dwoma flagami itp itd. przecież jakby każdy chciał napisać to byłoby tego trochę ;)... ode mnie z bloku 18 osób, bez flagi ;)

ginger

Post autor: ginger » 09.09.2010, 15:25

Fanatyk_1906 pisze:zastanawiam się jaki ma sens pisania, że z ekipy X były 3 osoby, z Y - 4 osoby z dwoma flagami itp itd. przecież jakby każdy chciał napisać to byłoby tego trochę ;)... ode mnie z bloku 18 osób, bez flagi ;)
po prostu tak jak niektóre ekipy chcą się dowartościować (nie wiadomo co prawda po co) wieszając klubowe flagi na meczu reprezentacji (zakrywając przy okazji flagi w barwach narodowych wywieszone godzinę wcześniej), pozdrawiając zgody i pisząc bajki o zabieraniu szalików reprezentacji z emblematami innego klubu z tego samego miasta
tak inne zakompleksione ekipy chcą się dowartościować wypisując na idealnych do leczenia kompleksów forum, że pofatygowali się na mecz, a nawet udało im się dowieść biało-czerwone płótno z nazwą swojej miejscowości/klubu

Lorenz.Naturals

Post autor: Lorenz.Naturals » 09.09.2010, 15:45

ginger pisze:
Fanatyk_1906 pisze:zastanawiam się jaki ma sens pisania, że z ekipy X były 3 osoby, z Y - 4 osoby z dwoma flagami itp itd. przecież jakby każdy chciał napisać to byłoby tego trochę ;)... ode mnie z bloku 18 osób, bez flagi ;)
po prostu tak jak niektóre ekipy chcą się dowartościować (nie wiadomo co prawda po co) wieszając klubowe flagi na meczu reprezentacji (zakrywając przy okazji flagi w barwach narodowych wywieszone godzinę wcześniej), pozdrawiając zgody i pisząc bajki o zabieraniu szalików reprezentacji z emblematami innego klubu z tego samego miasta
tak inne zakompleksione ekipy chcą się dowartościować wypisując na idealnych do leczenia kompleksów forum, że pofatygowali się na mecz, a nawet udało im się dowieść biało-czerwone płótno z nazwą swojej miejscowości/klubu
napisałeś co cię boli, a teraz weź głęboki wdech i wydech :)

TroublemakerS

Post autor: TroublemakerS » 09.09.2010, 16:04

ginger pisze:
tak samo inne ekipy czy pojedyńcze osoby chcąc się dowartościować dopierdala się do Wisły i innych klubów.

Visa

Post autor: Visa » 09.09.2010, 18:42

Górnik Libiąż 10 z Flagą "LIBIĄŻ"

Przemas1

Post autor: Przemas1 » 09.09.2010, 19:23

Doping bardzo dobry biorąc pod uwagę ilość pikników i kibiców rodzinnych.Od kiedy chodzę na mecze,a kilka lat to już jest,nigdy nie byłem pod takim obstrzałem aparatów.Gdzie się człowiek nie obrócił załapywał się na tysiącę fleszy.Dodam ze bylem na sektorze G,gdzie odsetek takich ludzi powinien być znikomy.O przypadku gdzie byłem dwa razy wypraszany z nie swojego miejsca pod wpływem wezwania ochrony - już nie wspomnę.Ogólnie odczucia bardzo pozytywne po tym meczu.Spore wrażenie wywarł na mnie nowy stadion.Od zewnątrz nie przykuwający uwagi,natomiast od środka imponujący.

MamoJeszczeGodzinke

Post autor: MamoJeszczeGodzinke » 09.09.2010, 19:32

ginger pisze:
Nie wiem kolego skąd jesteś i jakie zwyczaje tam panują, ale zwykle przyjeżdżając w gości czy to na stadion czy do kogoś na imprezę od kolegi należy się dostosować do wymogów gospodarza bo jest na swoim, nie potrafisz, jesteś wyproszony, nie podoba się to wychodzisz, im prędzej sobie wbijesz to do głowy tym lepiej dla ciebie, stadion to nie burdel, gdzie obowiązuje zasada ,kto pierwszy ten lepszy,
...wrócą ze szpitala to się określą.

TRCRSl

Post autor: TRCRSl » 09.09.2010, 21:12

pierdolenie filozofow z ekip ktore pol Polski zna mnie zaczyna rozbijac.Jezdzicie za druzynami ktore na mapie sa znane.A co bys zrobil gdybys byl z malej ekipy,ktora boryka sie z powodow finansowych miedzy czwarta a piata liga,gdzie najdalszy wyjazd to 30 kilometrow w dwie strony i cala Polska i tak nie zauwazylaby,ze byliscie tam w 100 osob?pewnie nic,bo co to za ekipa X,tylko kilka razy pojechali w 100 osob,nawet w srode.Dla mniejszych ekip jest to szansa pokazania sie.Ekipy ktore kraza po bardzo niskich ligach maja swoich rywali,lecz kibicowska Polska malo o nich wie,i dla mnie jedyna okazja gdzie maja szanse sie pokazac to reprezentacja.

Matti

Post autor: Matti » 09.09.2010, 21:39

Od Nas 5 osób na sektorach Wisły
KS Unia Oświęcim

TroublemakerS

Post autor: TroublemakerS » 09.09.2010, 21:43

kocur1488 pisze:Czyli jak jedziesz gdzieś na mecz i jesteś w sektorze gości, to nie bluzgasz gospodarzy, którzy mają z Twoim klubem kosę?! Przecież jesteś w gościach. Napisałeś, że jak się nie podoba, to się wychodzi. Czy może nie jeździsz? A może jednak bluzgasz i to nie obowiązuje w tej sytuacji? Hipokryzja albo naprawdę głupia wypowiedź.

Ludzie jeżdżą na mecze reprezentacji, a nie na stadion Wisły/Lecha/Legii/itd., aby tę reprezentację obejrzeć. Zajarzyliście?! Ludzi pierdoli równo to, czy będą oglądali mecz kadry w Łodzi czy w Warszawie. A kluby są takim gospodarzem tych meczów, że aż się srać chce. Dlaczego? Stadiony nie należą do klubów, zwykle do miasta; to nie klub i nie kibice zapraszają kadrę do danego miasta, a PZPN i nie grały kluby, tylko reprezentacja Polski (wszystkich Polaków, a nie wiślaków czy widzewiaków). To teraz wytłumaczcie mi, jakim prawem kibice Wisły czy Widzewa byli gospodarzami na ostatnich meczach kadry. Bo było w ich mieście czy na stadionach, na których grają te drużyny? To jest wystarczający powód?! Śmieszne, co mecz to doping dla kadry wygląda inaczej i niestety coraz gorzej i żałośniej. Myślałem, że po powstaniu Ultras Polska będzie lepiej, ale jak widzę, nie miałem racji.
dla nas nasz stadion to rzecz święta i wyjebane mamy na to co ty chcesz.

MamoJeszczeGodzinke

Post autor: MamoJeszczeGodzinke » 09.09.2010, 21:51

kocur1488 pisze:Czyli jak jedziesz gdzieś na mecz i jesteś w sektorze gości, to nie bluzgasz gospodarzy, którzy mają z Twoim klubem kosę?! Przecież jesteś w gościach. Napisałeś, że jak się nie podoba, to się wychodzi. Czy może nie jeździsz? A może jednak bluzgasz i to nie obowiązuje w tej sytuacji? Hipokryzja albo naprawdę głupia wypowiedź.
Tak dokładnie, zwłaszcza jak siedzę na trybunach gospodarzy bo sektor dla gości w remoncie.
Ludzie jeżdżą na mecze reprezentacji, a nie na stadion Wisły/Lecha/Legii/itd., aby tę reprezentację obejrzeć. Zajarzyliście?! Ludzi pierdoli równo to, czy będą oglądali mecz kadry w Łodzi czy w Warszawie. A kluby są takim gospodarzem tych meczów, że aż się srać chce. Dlaczego? Stadiony nie należą do klubów, zwykle do miasta; to nie klub i nie kibice zapraszają kadrę do danego miasta, a PZPN i nie grały kluby, tylko reprezentacja Polski (wszystkich Polaków, a nie wiślaków czy widzewiaków). To teraz wytłumaczcie mi, jakim prawem kibice Wisły czy Widzewa byli gospodarzami na ostatnich meczach kadry. Bo było w ich mieście czy na stadionach, na których grają te drużyny? To jest wystarczający powód?! Śmieszne, co mecz to doping dla kadry wygląda inaczej i niestety coraz gorzej i żałośniej. Myślałem, że po powstaniu Ultras Polska będzie lepiej, ale jak widzę, nie miałem racji.
Pewnie, niech każdy robi co chce bo Polska gra, od kręcenia awantur, rozdupcania stadionu po lanie na nowo powstałym obiekcie przez najebanych burków bo niedobrzy Wiślacy pokazują kto trzyma stery na stadionie żeby komuś coś głupiego do łba nie strzeliło :)
W twoim poście sporo demokracji, ale zejdź na ziemie na trybunach ona nie istnieje.
...wrócą ze szpitala to się określą.

Syreni Gród (L)

Post autor: Syreni Gród (L) » 09.09.2010, 21:59

ehhh....napisze jeszcze raz to co do kogoś napisałem pare stron wcześniej-jak kiedyś będzie mecz repry na stadionie Twojego klubu-to wprowadzicie z kolegami takie porządki jakie będziecie chcieli i każdy(normalny) to uszanuje...
W Warszawie jest tylko Legia!

azs1984

Post autor: azs1984 » 09.09.2010, 22:19

mądre słowa tu padły "nasz Stadion to rzecz święta i nie interesuje nas co ty byś chciał" a smarków się na tym forum nazbierało , których nie było na meczu i mówią co kibicom Wisły wolno a co nie wolno JA SIĘ PYTAM JAKIM PRAWEM ktoś tu na forum będzie dyktował warunki fanatykom Wisły?

PS: co innego na stadionie gdyby podszedł do gniazdowego w momencie gdy Wisła śpiewała klubowe piosenki

sherman.

Post autor: sherman. » 09.09.2010, 23:00

azs1984 pisze:mądre słowa tu padły "nasz Stadion to rzecz święta i nie interesuje nas co ty byś chciał" a smarków się na tym forum nazbierało , których nie było na meczu i mówią co kibicom Wisły wolno a co nie wolno JA SIĘ PYTAM JAKIM PRAWEM ktoś tu na forum będzie dyktował warunki fanatykom Wisły?

PS: co innego na stadionie gdyby podszedł do gniazdowego w momencie gdy Wisła śpiewała klubowe piosenki
Co Ty sobie jaja robisz? Takie upominanie przez obcych skończyło by się pewnie jak tutaj http://www.youtube.com/watch?v=0hGWhdhwQ-M

Aha i zaznaczam, że nie krytykuję. Ich stadion, oni są gospodarzem mogą śpiewać i wieszać co im się podoba.

TroublemakerS

Post autor: TroublemakerS » 09.09.2010, 23:24

sherman. pisze:
azs1984 pisze:mądre słowa tu padły "nasz Stadion to rzecz święta i nie interesuje nas co ty byś chciał" a smarków się na tym forum nazbierało , których nie było na meczu i mówią co kibicom Wisły wolno a co nie wolno JA SIĘ PYTAM JAKIM PRAWEM ktoś tu na forum będzie dyktował warunki fanatykom Wisły?

Co Ty sobie jaja robisz? Takie upominanie przez obcych skończyło by się pewnie jak tutaj http://www.youtube.com/watch?v=0hGWhdhwQ-M

Aha i zaznaczam, że nie krytykuję. Ich stadion, oni są gospodarzem mogą śpiewać i wieszać co im się podoba.

skoro boisz się krytykować twarzą w twarz to wylewasz żale na necie? niektórzy z was już naprawde zapomnieli, że oprócz kibiców net jest jeszcze stadion.

sherman.

Post autor: sherman. » 09.09.2010, 23:28

TroublemakerS pisze:
sherman. pisze:

skoro boisz się krytykować twarzą w twarz to wylewasz żale na necie? niektórzy z was już naprawde zapomnieli, że oprócz kibiców net jest jeszcze stadion.
Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Gdzie wylewam żale? Wyraźnie napisałem, że nie mam nic do zachowania Wisły.
Myślę, że mało jest takich, którzy na obcym stadionie pójdą i będą miejscowemu gniazdowemu przedstawiać swoje rację nt przyśpiewek klubowych. Myślę, że i Ty chojraku nie podbiłbyś przykładowo do gniazda na Widzewie i pretensjami - czy może się mylę?

Lorenz.Naturals

Post autor: Lorenz.Naturals » 09.09.2010, 23:39

sherman. pisze:
Myślę, że mało jest takich, którzy na obcym stadionie pójdą i będą miejscowemu gniazdowemu przedstawiać swoje rację nt przyśpiewek klubowych
Jestem pewien, że żaden taki się nie znajdzie, ale lepiej jest popierdolić na necie i zgrywać kozaka, że co to by się nie zrobiło. A takich tutaj znajdziesz sporo, zwłaszcza dzieci, które na przykład lubią pocisnąć Wiśle (akurat w tym przypadku).

abg

Post autor: abg » 09.09.2010, 23:48

O widzę że kolejna afera koperkowa
Gospodarzem jest miasto, organizatorem pzpn, fajnie...tylko nie rozumiem w takim razie szumu kiedy wejściowki sa rozdawane jakimś lamusom z firm sponsorujących, znajomy dzidków z pzpn i ozpnów itd itp
No w koncu są organizatorami więc sobie moga z tym ustrojstwme robic co chcą

Zejdźcie niektórzy na ziemię i nie szukajcie ku*** za kazdym razem jakichs pojebanych problemów na siłę.
Takie proste porównanie, z zachowaniem skali...ktos przychodzi z szalikiem repry ale z klubowym herbem, to samo z flagami - to jest ok
Gdy gospodarz wywiesi flagę czy zaznaczy swoją obecnośc to już jest lans itd itp

Skąd sie biora takie wynalzaki?
Jaki mają staz i pozycję na trybunach?
Jakieś dziwne pokolenie nam sie chowa, wszędzie znajdzie sie niesamowicie ważna problematyka wymagająca dyskusji na setek głósow przez najbliższy tydzień.
Po jakims piknikowym meczu z Australią na którym nic się nie działo.
Pierdolca byście dostali gdyby przyszło Wam uczestniczyć w meczach repry kilkanaście lat temu, łącza by nie wytrzymały...
A że w większych klubach ekipy trzymajace ręke na pulsie często wywodza sie z tamtych czasów i nadal sa aktywni to nie wymagajcie proszę by dostosowywali się do jakichś najnowszych trendów i by alergicznie wyrzekali się swej tożsamości bo dzisiaj przyjechał Franiu Smuda ze swoją świtą wobec czego klub za ktory się oddaje nieraz życie idzie w odstawkę.
99 % osób czuje więź ze swoimi kumplami z ekipy a nie z kimkolwiek skądkolwiek tylko dlatego że kibicuje tej samej reprezentacji.

Nasz stadion to nasz dom i zawsze na pierwszym miejscu jest KLUB, nasze barwy i nasza tożsamość.
Tego się będzie strzegło na wieki.

Myślę ze w taki sposób rozumuje wiele ekip na których stadionach były, są i będa rozgrywane mecze repry.

Syreni Gród (L)

Post autor: Syreni Gród (L) » 10.09.2010, 00:48

abg pisze:O widzę że kolejna afera koperkowa
Gospodarzem jest miasto, organizatorem pzpn, fajnie...tylko nie rozumiem w takim razie szumu kiedy wejściowki sa rozdawane jakimś lamusom z firm sponsorujących, znajomy dzidków z pzpn i ozpnów itd itp
No w koncu są organizatorami więc sobie moga z tym ustrojstwme robic co chcą

Zejdźcie niektórzy na ziemię i nie szukajcie ku*** za kazdym razem jakichs pojebanych problemów na siłę.
Takie proste porównanie, z zachowaniem skali...ktos przychodzi z szalikiem repry ale z klubowym herbem, to samo z flagami - to jest ok
Gdy gospodarz wywiesi flagę czy zaznaczy swoją obecnośc to już jest lans itd itp

Skąd sie biora takie wynalzaki?
Jaki mają staz i pozycję na trybunach?
Jakieś dziwne pokolenie nam sie chowa, wszędzie znajdzie sie niesamowicie ważna problematyka wymagająca dyskusji na setek głósow przez najbliższy tydzień.
Po jakims piknikowym meczu z Australią na którym nic się nie działo.
Pierdolca byście dostali gdyby przyszło Wam uczestniczyć w meczach repry kilkanaście lat temu, łącza by nie wytrzymały...
A że w większych klubach ekipy trzymajace ręke na pulsie często wywodza sie z tamtych czasów i nadal sa aktywni to nie wymagajcie proszę by dostosowywali się do jakichś najnowszych trendów i by alergicznie wyrzekali się swej tożsamości bo dzisiaj przyjechał Franiu Smuda ze swoją świtą wobec czego klub za ktory się oddaje nieraz życie idzie w odstawkę.
99 % osób czuje więź ze swoimi kumplami z ekipy a nie z kimkolwiek skądkolwiek tylko dlatego że kibicuje tej samej reprezentacji.

Nasz stadion to nasz dom i zawsze na pierwszym miejscu jest KLUB, nasze barwy i nasza tożsamość.
Tego się będzie strzegło na wieki.

Myślę ze w taki sposób rozumuje wiele ekip na których stadionach były, są i będa rozgrywane mecze repry.

Polać mu wódki bo dobrze gada! A tak na poważnie to nie lubie Wisły,ale nie rozumiem czemu się tak do nich przypierdalacie skoro na każdym meczu repry jest tak samo-czyli klubowe okrzyki czy barwy-patrz Warszawa,Szczecin,Łódź i teraz Kraków-podejrzewam że jeśli następny mecz dajmy na to będzie w Lubinie to Zagłębie też zaznaczy swoją obecność,pozdrowi zgody czy wywiesi flage klubową i co?? Znowu płacz na 10 stron na k.net? Ogarnijcie się gamonie
W Warszawie jest tylko Legia!

hudy

Post autor: hudy » 10.09.2010, 08:20

c*** z tym co kto wywieszał ale trzeba zacząć uczyć ludzki kibicować na reprezentacji przed tym Euro i takie mecze mają w tym pomagać.

Szalikowiec_

Post autor: Szalikowiec_ » 10.09.2010, 12:39

Wybaczcie że Wam przerwę tą ciekawą kumatą dyskusję.

Warta Poznań - 2 osoby.
[link] | [link]

czajoka

Post autor: czajoka » 10.09.2010, 20:48

Z Lublińca 2 osoby plus panna

B.

Post autor: B. » 10.09.2010, 23:38

B.

Post autor: B. » 11.09.2010, 09:02

edit - 11 osób od Nas

Simon_Templar

Post autor: Simon_Templar » 12.09.2010, 22:06

Start Namysłów - 2 sztuki z barwą. Sorki, ale komenty o gospodarzach meczów kadry nie od dziś nie mają najmniejszego sensu. Zawsze znajdą się malkontenci, którzy będą puszczać swoje śmierdzące bąki, że fani miejscowych narzucają tendencyjną nutę. Ale... kogo to interesuje? Tak było, jest i będzie. Jeden z drugim głupią gadką o poprawności kibicowskiej w kontekście EURO niczego nie zwojujesz. W d... mam EURO i ten cały PR, którym media próbują ludziom mózgi prać. Czytając nawet to forum, widać, że niektórym już wyprały.

ODPOWIEDZ