Polska vs Australia (Towarzyski - 7września - stadion Wisły)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

jestesmyzawszetam

Re: Polska vs Australia (Towarzyski - 7września - stadion Wisły)

Post autor: jestesmyzawszetam » 07.09.2010, 20:58

dajcie juz spokój na Wiśle krzycza "Wisła" i pozdrawiaja zgody w Łodzi był Widzew i już.. jestem pewny ze jakby to było w WWa to by były okrzyki Legia czy w innym miescie kazdy by zaznaczył obecność gospodarza stadionu na meczu..

iparts.pl
KURWA_MOJE_POLE

Post autor: KURWA_MOJE_POLE » 07.09.2010, 20:58

Lepsze spiewanie "rzadzi w Krakowie" czy pozdrawianie zgod, niz darcie ryja w Kielcach "Wisla to stara..."

Grigio

Post autor: Grigio » 07.09.2010, 21:16

Widzę że zaczynamy być bardziej restrykcyjni niż te stare dziady z pzpn. Nie wywieszajmy flag klubowych,nie zabierajmy barw klubowych,nie krzyczmy tego,nie krzyczmy tamtego,nie pozdrawiajmy zgód itd,itd... Każdy płacze,że brakuje mu tych starych dobrych czasów z dawnych lat,a co niektórzy tutaj zachowują się jakby pracowali na Miodowej.

cwaniak z PKSu

Post autor: cwaniak z PKSu » 07.09.2010, 21:28

A ja tęsknię za czasami, gdzie na kadrę kibice jeździli z szalami i flagami klubowymi.

Patrzę w ten telewizor i przypomniał mi się mecz kadry na Wiśle, gdy było słychać tylko Cracovię na trybunach :)
Obrazek

Dejavuuu

Post autor: Dejavuuu » 07.09.2010, 21:37

No i co sie tak spinacie? Nie pamietacie na Koronie jak bylo?....kto nie skacze ten za Wisłą, a na Leegii czy innych stadionach to samo jest czasami sie cos krzyknie o swoim klubie, robicie problemy jak by to pierwszy raz bylo.I juz uprzedzam pucowanie sie niektorych o flagi:) ujme to tak wszscy wieszaja swoje flagi niekoniecznie narodowe wiec dajcie sobie spokoj z glupimi komentarzami

penetrator2

Post autor: penetrator2 » 07.09.2010, 21:39

ku*** panowie tego nie da sie czytać zawsze było pozdrawianie zgód na meczu repry, wywieszanie flag klubowych(mecz na Legii flaga Zagłębia Sosnowiec) oni sa gospodarzami i oni rządzą na stadionie u siebei tak było jest i zawsze będzie.
Gdy widze piździce to kwice

ffp

Post autor: ffp » 07.09.2010, 21:40

cwaniak z PKSu pisze:A ja tęsknię za czasami, gdzie na kadrę kibice jeździli z szalami i flagami klubowymi.

Patrzę w ten telewizor i przypomniał mi się mecz kadry na Wiśle, gdy było słychać tylko Cracovię na trybunach :)
Tak. Meczyk bodajże z (nomen omen) Izraelem na Reymonta a na trybunach WSTK. Nikt wtedy w necie nie lamentował, że Cracovia zbluzgała Wisłę na meczu repry bo nie było internetu:) no może garstka zapaleńców miała wtedy neta.

QiubKK

Post autor: QiubKK » 07.09.2010, 22:14

Jak na to, że nie wszystkie trybuny są dostępne, a na tych dostępnych jest sporo pikników, to doping i tak nie jest zły. Ogólnie na plus.

Normandzki

Post autor: Normandzki » 07.09.2010, 22:37

Sracie ku***, że Wisła śpiewała swoje pieśni. A myślicie, że gdyby mecz kadry byłby np w Poznaiu to Lech by nie pozdrawiał np zgód?

Wkurwia mnie, że zrobiła się taka moda śpiewania piosenki swoich klubów. Gramy np w Krakowie, Warszawie, Gdańsku, Poznaniu to prowadzimy doping dla REPRZENETACJI. Nie gra Wisła, Legia, Lechia, Lech, czy Pierdziszewo a gra NASZA REPREZENTACJA! Można pozdrowić zawodników, ale ku*** nie swoje kluby. Nie tyczy to się tylko Wisły, ale i reszty klubów.

NA KADRZE TYLKO DOPING DLA REPREZANTACJI!

fan_tatara

Post autor: fan_tatara » 07.09.2010, 22:47

Mi tam osobiście nie przeszkadza, że gospodarz krzyknie swój doping, czy to Wisła, Widzew, Lech czy Legia. Chodzi o to żeby nie p******* się komuś proporcje i zamiast dopingu na reprę, w większości byłyby wrzuty klubowe, a póki co jakoś nie zauważyłem, żeby na którym kolwiek meczu tak było. Bez komentarza zostawiam śpiewy Korony WTSK, bo każdy sam sobie o tym zdanie wyrobił.

A krótka odpowiedź któregoś z przedmówców, że trzeba było pojechać i zwrócić uwagę dla gniazdowego wydaje się być najkrótszą i najdosadniejszą ripostą. cześć !

Syreni Gród (L)

Post autor: Syreni Gród (L) » 07.09.2010, 22:57

eee tam czepiacie się Wisły,byli gospodarzem meczu więc mieli prawo krzyknąć klubowe hasła czy pozdrowić zgody-nie widze w tym nic złego,to samo tyczy się flag klubowych,generalnie z perspektywy tv w pierwszwej połowie doping kiepski,w drugiej części dobry momentami nawet bardzo dobry.
W Warszawie jest tylko Legia!

Syreni Gród (L)

Post autor: Syreni Gród (L) » 07.09.2010, 23:06

aha zapomniałem,w pierwszej połowie było słychać-"zostaw kibica,hej ku...wo zostaw kibica"-ktoś wie co się działo?

TS_WD

Post autor: TS_WD » 07.09.2010, 23:13

Syreni Gród (L) pisze:aha zapomniałem,w pierwszej połowie było słychać-"zostaw kibica,hej ku...wo zostaw kibica"-ktoś wie co się działo?
Ochrona dojebała się do jakiegoś chłopaczka (nie widziałem za co dokładnie), ale jak podeszło więcej osób to go zostawili i się uspokoiło.
Pozdrawiam forumowych napinaczy dla których "śpiewane" przez Koronę WTSK jest OK, ale pozdrawianie zgód przez Wisłę jest złe/do d***/żenujące/etc.
Trwajcie w swym internetowym świecie hoolsy.

S.K.S.

Post autor: S.K.S. » 07.09.2010, 23:17

Ani spiewanie WTSK ani Wisełka rządzi w Krakowie nie jest okej.
Im szybciej to zrozumiecie tym lepiej. Tak najlepiej powiedziec ze sie czepiacie - niech sie wszyscy odpierdola to stadion Wisły, Lecha czy tam Legii i moga sobie robic co chca. Macie 30 kilka spotkań, ligowych, puchary, sparingi i c*** wie co jeszcze nie mozna na jednym spotkaniu na 5 lat na swoim stadionie dopingowac TYLKO i WYŁĄCZNIE swojej reprezentacji ? Moje zdanie jest takie i go nie zmienia tak jak ktos pisał na meczach kazdy 100 % dopinu dla REPREZENTACJI !

Syreni Gród (L)

Post autor: Syreni Gród (L) » 07.09.2010, 23:27

S.K.S. pisze:Ani spiewanie WTSK ani Wisełka rządzi w Krakowie nie jest okej.
Im szybciej to zrozumiecie tym lepiej. Tak najlepiej powiedziec ze sie czepiacie - niech sie wszyscy odpierdola to stadion Wisły, Lecha czy tam Legii i moga sobie robic co chca. Macie 30 kilka spotkań, ligowych, puchary, sparingi i c*** wie co jeszcze nie mozna na jednym spotkaniu na 5 lat na swoim stadionie dopingowac TYLKO i WYŁĄCZNIE swojej reprezentacji ? Moje zdanie jest takie i go nie zmienia tak jak ktos pisał na meczach kazdy 100 % dopinu dla REPREZENTACJI !

Jak będzie kiedyś mecz na stadionie twojego klubu to jak tak postanowicie z kolegami(o ile masz tam coś do powiedzenia) to tak będzie,Wisła była gospodarzem i krzyczała co krzyczała ich sprawa,zresztą dobrze ktoś wcześniej napisał jak się komuś nie podobały przyśpiewki mógł podbić na meczu do gniazdowego i powiedzieć co mu nie pasuje,a nie żale i lamenty na 10 stron na k.net.

mocarny knur

Post autor: mocarny knur » 07.09.2010, 23:42

Syreni Gród (L) pisze:
S.K.S. pisze:Ani spiewanie WTSK ani Wisełka rządzi w Krakowie nie jest okej.

Jak będzie kiedyś mecz na stadionie twojego klubu to jak tak postanowicie z kolegami(o ile masz tam coś do powiedzenia) to tak będzie,Wisła była gospodarzem i krzyczała co krzyczała ich sprawa,zresztą dobrze ktoś wcześniej napisał jak się komuś nie podobały przyśpiewki mógł podbić na meczu do gniazdowego i powiedzieć co mu nie pasuje,a nie żale i lamenty na 10 stron na k.net.
Dokładnie,a wam Ch. do tego stąd pozostało tylko narzekanie na necie.
Bo to pierwsza taka akcja,phi ;)

fluor

Post autor: fluor » 08.09.2010, 00:05

cwaniak z PKSu pisze: To były czasy. Klub to religia. Ludzie jeździli po to, by się pokazać przed całą Polską. Teraz kibice lansują swoje ekipy w internecie robiąc łzawe kompilacje na youtube ;]
aha ludzie jeździli po to, żeby pokazać się przed całą Polską, czyli to nie był lans? Nie robili tego dla reprezentacji swojego kraju, aby ją wesprzeć, aby manifestować swoją polskość i przywiązanie do barw, tylko jechali się lansować jaką to mają ekipę. Dobrze zrozumiałem? :)

tobylmelanz

Post autor: tobylmelanz » 08.09.2010, 00:30

zachwycacie się latami 90siatymi, macie trochę ich na kadrze, a właściwie przed tv i pojawiają są lamenty. A nie daj boże by ktoś z kimś się pobił bo nie wiem co zrobicie przed komputerem ... ! Jak jestem na kadrze i gospodarze stadionu zarzucą coś dla swojego klubu, to najzwyczajniej w świecie nie śpiewam... Mam czysto wyjebane wtedy, i nie mam chęci wyrzucić ich z układu, spalić i kamieniować, i zabrać prawo rozgrywania meczy na ich obiekcie.
p.s1. Czemu jak gra kadra jestescie dostepni na kibice.net, boicie sie jechac bo sa spiewy dla klubu tego na którym rozgrywany jest mecz?
p.s2. Było coś w internecie o tym że Pogoń Szczecin 3 razy w ciągu meczu zaśpiewała o sobie i Legii oraz parę razy "nowy stadion dla Szczecina", bo jestem niekumaty i opuściłem lektura tegoż forum.
p.s3. Najbliżej lat 90 było chyba spotkanie, Polska - Bułgaria.
p.s4. fluor kiedyś nie było jewtuba itp. Czesto świat realny zastepował wiltualny, wiesz ocb.
p.s5. Co do układu niby jest, a dużo ekip chodzi w swoich barwach, flagi mają narodowe. I jakiś większych ciśnień nie idzie zaobserwować. Czasem zdarzy że ktoś poza gospodarzami wywiesi flagę klubową, np Górnik Zabrze w Kielcach.

czystawisnia

Post autor: czystawisnia » 08.09.2010, 00:46

było dobrze,Wisła jako gospodarz wywiązała się ze swoich obowiązków bez zarzutu ...
kopacze też sie starali,kiedys będzie lepiej ;)

w przerwie chciałem przeskoczyć,z narożnika starej C pod dach E bo widziałem flage chłopaków z Wodzia i ciekawiło mnie czy to alko fans z Hiszpanii czy nie,ale za mało było determinacji u mnie a za bardzo sapał kojot z ochrony i odpuściłem
pozdro panowie
ogólnie stadion git,doping git,gra piłkarzy git ;)

mało widziałem flag,pewnie dlatego że h***** miejsce (Unia Tczew,Odra Wodzislaw)
Wiślaków w kurwe,co zrozumiałe,dużo chłopakow stało koło hali i "u wiślaków" meczem nie byli zainteresowani ;) no i rzucali się chłopaki z Polonii Przemyśl w oczy

NNBB

Post autor: NNBB » 08.09.2010, 00:59

Zawisza na swoim stadionie śpiewa o Zetce...Pogoń intonuje o Pogoni, Legii. Widzew o Widzewie i o tym kto wg nich rządzi w Łodzi.Zbyt szerokim echem się to nie obiło na tym forum, ale jak Wisła zajechała 2 razy po klubowemu, to zaraz teksty typu jaka to Wisła jest be....

Byli gospodarzem i jak na środek tygodnia, chujowe wyniki kadry, to zaprezentowali się bardzo dobrze...
ale tego to już nikt nie zauważy

ot tak o bo trzeba dojebać Wiśle dla zasady

p.s oby wiecej meczy z udziałem biało-czerwonych na R22

tetes

Post autor: tetes » 08.09.2010, 01:12

Na meczu 17 osób z Zagłębia Sosnowiec z czego 10 Dąbrowy Górniczej z flagą ,,Dąbrowa Górnicza''
Obrazek
Zagłębie Sosnowiec !!

Reeker

Post autor: Reeker » 08.09.2010, 01:16

Na stadionie o niebo lepsza atmosfera niż ostatnio.
IMO na meczach kadry powinniśmy się skupiać na dopingu by wesprzeć piłkarzyków (jacy są tacy są) i godnie reprezentować nas, polskich kibiców. Ale czyj stadion, tego zasady i c*** nam do tego. No ew. kłótnia z gniazdowym ;) Jak na razie doping klubowy na reprze jest taki, że nie psuje widowiska, więc nie ma co sztucznie tworzyć problemy.
PS. Gdy Legia odwiedziła w marcu stadion Polonii to od razu widowisko nabrało rumieńców. ;)
Ekipa Piątek 13-go

DobryChłopak

Post autor: DobryChłopak » 08.09.2010, 01:17

NNBB - spokojnie, bez nerwów. Po każdym meczu kadry, w którym pojawiają się akcenty, o których mowa, na tym forum pojawiają się płaczliwe głosy. Podkreślam - po każdym.

Oczywiście dla mnie zachowanie Wisły jak najbardziej w porządku. Nie przeszadzają mi ani flagi klubowe, ani pojedyńcze hasła.
Chodzi o to, ażeby wszystko odbywało się zdroworozsądkowo (akurat w Krakowie zdrowego rozsądku nierzadko brakuje, ale ja nie o tym). Tak było dzisiaj więc jest git i wszystkie głupawe komentarze nie mają racji bytu.

Zetipe

Post autor: Zetipe » 08.09.2010, 01:40

Mam propozycje po każdym następnym meczu lamenty na klubowe przyśpiewki karać ostrzeżeniami czy coś bo już czytać się tych lamentów nie da. Jeśli ci coś nie pasuje do gniazdowego i mu to powiedz w twarz a nie na kibice.net .
Nie wiem co was tak boli jak ktoś krzyknie nazwe klubu .

Abrakadabra1947

Post autor: Abrakadabra1947 » 08.09.2010, 01:58

Śląska ok 80 osób z dwoma flagami.
Wrocław - stolica Śląska

Baku

Post autor: Baku » 08.09.2010, 08:45

NNBB pisze:Zawisza na swoim stadionie śpiewa o Zetce...Pogoń intonuje o Pogoni, Legii. Widzew o Widzewie i o tym kto wg nich rządzi w Łodzi.Zbyt szerokim echem się to nie obiło na tym forum, ale jak Wisła zajechała 2 razy po klubowemu, to zaraz teksty typu jaka to Wisła jest be....
Amen !

MarQin11

Post autor: MarQin11 » 08.09.2010, 09:10

Doping Wisły na + , ładnie się zaprezentowali , i mam pytanie dlaczego flaga Cieszyna została zdjęta od 40 min.A od drugiej połowy zas się pojawiła . Bardzo mi się rzucała w oczy , więc się zaciekawiłem .

Zabrzeżanin

Post autor: Zabrzeżanin » 08.09.2010, 09:13

Flaga Cieszyn nie została ściągnięta lecz zasłonięta przez chłopaków z TSW jakimś transparentem - dokładnie nie widziałem co na nim się znajdowało.

Darko Panchew

Post autor: Darko Panchew » 08.09.2010, 09:17

Jakiś link do fot? A dokładniej chciałbym zobaczyć fotę flagi bodajże z herbem Lechii Wisły i Śląska.
W Wolnym Mieście Gdańsku......

tera-wal_wal-tera

Post autor: tera-wal_wal-tera » 08.09.2010, 10:48

Zamiast się marszczyć do gospodarzy (niezależnie od tego gdzie kadra gra) o flagi klubowe powinniśmy wyeliminować z trybun Polskie flagi 'upiększone' spray'ami czy innymi markerami (mam na myśli niechlujne bohomazy przypominające twórczość najebanego gamonia). Dla mnie to typowa profanacja, a na dodatek to bardzo nieestetycznie wygląda.

-=KSC=-

Post autor: -=KSC=- » 08.09.2010, 11:03

ciekawa sprawa, ok godziny 19 pod stadionem Cracovii, zjawil sie pewien Pan i zaczal za darmo rozdawac calymi plikami bilety na mecz reprezentacji (ich cena to 25 zl wiec nie wiem na jaki sektor) - zaskoczenie bylo dosc spore, sporo osob przechadzajacych sie po Bloniach rowniez zostalo obdarowane, lecz duza czesc z nich z zaproszen nie skorzystala

oczy.smoka.

Post autor: oczy.smoka. » 08.09.2010, 11:19

hmmm dlatego ze .......Wisła niema kibiców ??

oczy.smoka.

Post autor: oczy.smoka. » 08.09.2010, 11:21

a na poważnie ...... na waszych forach jesteście przekonani ze jesteście lepsi w Krakowie , więc czemu nie było od was żadnej zorganizowanej grupy na meczu ? . Kraków to równiez wasz teren więc ?

-=KSC=-

Post autor: -=KSC=- » 08.09.2010, 11:28

nie denerwuj sie, spokojnie, spokojnie

zdziwilo mnie tylko, ze na Kałuży ktos przyszedl rozdawac te bilety, braklo do kompletu i chcieli go zrobic ale miejsce wybrano niefortunnie

a odnosnie pytania o mecz i nasza delegacje, uwazam to za zart bo powazne zapewne nie bylo

MamoJeszczeGodzinke

Post autor: MamoJeszczeGodzinke » 08.09.2010, 11:34

a co ty chodziłeś za nim po tych błoniach że jesteś tak zorientowany?
...wrócą ze szpitala to się określą.

SopockiLechista

Post autor: SopockiLechista » 08.09.2010, 11:36

Może to był koleś z pzpn bo te sektory gdzie było widać pustki były zarezerwowane przez pacanów z Miodowej.
BIAŁO-ZIELONY SOPOT

baca_acab

Post autor: baca_acab » 08.09.2010, 11:38

Były to zapewne bilety blokowane wcześniej przez pzpn dla ich gości, wszystkie ogólnodostępne wejściówki zostały w Krakowie sprzedane.

baca_acab

Post autor: baca_acab » 08.09.2010, 11:38

Cracovia w barwach nie widziana :)

-=KSC=-

Re: Polska vs Australia (Towarzyski - 7września - stadion Wi

Post autor: -=KSC=- » 08.09.2010, 11:39

kolejne zdenerwowany, moze w to nie uwierzysz ale alejki te blizej naszego stadionu doskonale widac spod kas, powaznie :)

dobra koniec tematu, rzucilem jako ciekawostke odnosnie meczu wczorajszego, frekwencje i tak uwazam za bardzo dobra choc spodziewalem sie kompletu ze wzgledu na glow pilki w Krakowie na dobrym poziomie (chodzi o standard ogladania,bo wiekszosc miala do czynienia z Sosnowcem i NH przez dlugi czas i do tego chec ciekawosci i chec zobaczenia co to wybudowali na tym Reymonta w koncu i "jak to dziala")

niepotrzebne spinki Panowie, niepotrzebne [link]

nie bylo Cracovii w barwach ? ALE JAJA

MamoJeszczeGodzinke

Post autor: MamoJeszczeGodzinke » 08.09.2010, 11:42

bardzo ciekawa sprawa
...wrócą ze szpitala to się określą.

ODPOWIEDZ