Spotters

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

SzB

Re: Spotters

Post autor: SzB » 11.08.2010, 23:08

1221 pisze:A ten dalej swoje ... Na prawdę nic ci sie nie stanie jak przeczytasz CAŁE oświadczenie a nie jedno zdanie
ja pisze o propozycji KSP odnosnie derbów czyli o faktach.

doinformuj sie u kolegów :) jak ich nie masz na K6 to przeczytaj temat o derbach i będziesz wiedział o co chodzi.

PS. Zanim sie nie dowiesz nie pisz o braku współpracy z policją ani tym bardziej nie obrażaj osób z KSP, które by na taką współpracę poszły bo będziesz się musiał gęsto na Polonii [link] :)

iparts.pl
kibolekZDR

Post autor: kibolekZDR » 20.08.2010, 00:11

Zupelnie nie napinając się , kolezanki z Konwiktorskiej 6 mają spotterke która krzywdy nie da im zrobić.Chore są ich oświadczenia że nie współpracują itd. , dokładnie jest tak jak pisał SzB.

Spottersi nie są potrzebni , podziękujemy za takie coś..
Obrazek

Partycja

Post autor: Partycja » 20.08.2010, 14:54

Ogólnie to frajerskie ekipy, które pójdą na jakąkolwiek współprace z konfidentami (używajmy polskich a nie angielskich nazw) powinny być gnębione przez wszystkie inne ekipy w Polsce i wyłączone z jakiegokolwiek życia kibicowskiego i układów. Po prostu wszędzie gdzie się da w******* nawet na meczach reprezentacji.

vivacee

Post autor: vivacee » 27.08.2010, 22:58

Dla ciekawskich, wywiad ze spotersówką z Konwiktorskiej

[link]

vivacee

Post autor: vivacee » 27.08.2010, 23:07

Dobrze zrobiona stronka, więc mnie wciągnęło surfowanie po niej. Co znajduję? Pozytywy. Dziennikarze piszą dobrze o kibicach. To cieszy :D

"Nie żartuję, naprawdę jestem w szoku. Cywilizacyjnym. Po raz pierwszy od nie wiem już ilu lat - o ile nie w ogóle - obejrzałem ligowy mecz bez ani jednego bluzgu. Bez ani jednej przyśpiewki czy haseł, obrażających przeciwną drużynę, jej zawodników, trenera, kibiców. Nawet sędziemu się nie dostało, choć kilka razy ewidentnie pomylił się na niekorzyść gospodarzy (acz bez większych konsekwencji). (...)

W sobotę wieczorem na stadionie Polonii Warszawa doping był stuprocentowo pozytywny. Tylko i wyłącznie własny zespół, dwa razy zaprzyjaźnione drużyny. No raz dostało się Legii, ale umówmy się, że "kto nie skacze ten za Legią!" zabrzmiało na polskim stadionie jak przedszkolne "stary niedźwiedź mocno śpi" (...)

Od naszego wejścia na stadion do wyjścia było kulturalnie, miło i przyjemnie, a mimo to drużyna gospodarzy grała koncertowo. A ja wreszcie nie przeżywałem stresu, że mój syn nasłucha się słów na k..., ch..., j... itp. Nie usłyszał ani jednego. Toteż śmiało mogę napisać, że lider ma kibiców godnych miejsca w tabeli."

Michał Pol, dziennikarz Gazety Wyborczej

Najciekawsze, że Pol ma syna. Chyba adoptowanego. W Holandii :D

MAF

Post autor: MAF » 28.08.2010, 09:40

Ja nie wiem, chyba czas żeby powstała jakaś strona "konfidentwatch" czy "spotterswatch" gdzie będą wszystkie dane tych mend, co ułatwiałoby kontakt z nimi poza stadionami, w niedziele, w parkach, na zakupach, pod przedszkolem ich dzieciaka.

Moznaby podciągnąć pod to gejów z ochrony i policji. Takich nadgorliwców co strzelają w twarz, gazują dzieciaki i dziewczyny
k1 pisze:
Dodam tylko dla koelgi MAF, że w "dywanie" część szali była rozpruta na pół, bynajmniej nie po to, żeby zyskać optycznie. Maszyna do szycia nie radziłą sobie ze zszywaniem grubych szali, bo łamały się igły. Te, które nie były zszyte nie były rozpruwane! A jak Cię tak to boli to sobie podziel liczbę, która się paliła na dwa, a nie rzucasz jakieś gorzkie żale.

prażanin

Post autor: prażanin » 28.08.2010, 11:35

Polecam tylko jedno zdanie, które pogrubiono w połowie:
Stąd podjęcie rozmów w zakresie ich wprowadzenia na K6, nie w nasze środowisko.

Dalszym normalnym komentującym sugeruję odróżnienie Stowarzyszenia zajmującego się między innymi promowaniem rozbudowy stadionu od innych grup tworzących ruch kibicowski. Na prawdę nie trzeba wiele, żeby czytać między wierszami. Niektórzy piszą przynajmniej szczerze, a nie piszą jedno, robią drugie i w rezultacie wczoraj chu.. dzisiaj wuj.

kibicandrzej

Post autor: kibicandrzej » 28.08.2010, 16:40

Prażanin czy zaprzeczysz temu, że na meczu na Łazienkowskiej z Cracovią była z Wami pani Paulina?? I dzięki jej interwencji kilka osób od Was zostało wpuszczonych pomimo, że wcześniej mieli problemy z wejściem??
P.S. Swoją drogą dziwne macie Stowarzyszenie, które nie reprezentuje grup tworzących ruch kibicowski. Bo ja tak to rozumiem. A jeśli tak jest to mam też rozumiec, że odcinacie się od tego Stowarzyszenia, które współpracuje ze spoterką?

Tajemniczy

Post autor: Tajemniczy » 29.08.2010, 22:26

Niektórzy piszą przynajmniej szczerze, a nie piszą jedno, robią drugie
Ale, że na Widzew też spotterke będzie wprowadzać nic nie mówiliście/pisaliście, a to zrobiliście...

Wędrowycz

Post autor: Wędrowycz » 29.08.2010, 22:43

Na czym opierasz swoja wypowiedz? Spoterki nie bylo na sektorze, bo jej nie wpuscilismy, a to ze jechala samochodem za nami to co ja na to mam poradzic? Podpalic jej fure czy co?

leniwiec

Post autor: leniwiec » 29.08.2010, 23:25

żałosne są te tłumaczenia i wybielanie się fanów ksp

KubaKsp

Post autor: KubaKsp » 30.08.2010, 00:57

Nie byliście tam nie wiecie to się nie wypowiadajcie. NIE BYŁO SPOTTERKI NA SEKTORZE . NIE WSPÓLPRACUJEMY Z NIĄ !

SzB

Post autor: SzB » 30.08.2010, 06:28

Jak jej nie było to po co na własnym forum tyle piszecie o jej obecności? :)

wstydu nie macie za grosz.

chachar1922

Post autor: chachar1922 » 30.08.2010, 08:29

Boże, co za żałosna debata...
Spotterzy po prostu są i nikt z tym nic nie zrobi. Pani spotter, która pracuje u Polonii jechała na mecz RTS - KSP, bo takie ma obowiązki. Zresztą z tego, co słyszałem, był też spotter Legii...
Co wy tutaj rozkminiacie w ogóle??? Zapytam inaczej, co powinni zrobić kibice KSP? Zastrzelić tę kobietę? Jechała w nie oznakowanym samochodzie razem z innymi "tajniakami" i na sektorze je nie było...

CelticBhoy

Post autor: CelticBhoy » 30.08.2010, 09:04

Dokładnie. Pomyślcie najpierw trochę, bo na razie to jak stado baranów sie zachowujecie: jeden zameczał "A ta Polonia to niedobra, bo trzyma ze spottersami" no i reszta też musi zagrzmieć, jaka to Polonia zła. A co oni niby mają z tym zrobić? Obrazić się na milicję i nie jeździć, na mecze nie chodzić, bo spotters za nimi się pęta? Na skektorze spotterki nie było, więc po co szukacie dziury w całym...
This is CELTIC - my religion.
"What a fuckin shame. It used to be a Paradise, now it's a Little Palestine"

KubaKsp

Post autor: KubaKsp » 30.08.2010, 09:14

CelticBhoy pisze:Dokładnie. Pomyślcie najpierw trochę, bo na razie to jak stado baranów sie zachowujecie: jeden zameczał "A ta Polonia to niedobra, bo trzyma ze spottersami" no i reszta też musi zagrzmieć, jaka to Polonia zła. A co oni niby mają z tym zrobić? Obrazić się na milicję i nie jeździć, na mecze nie chodzić, bo spotters za nimi się pęta? Na skektorze spotterki nie było, więc po co szukacie dziury w całym...

I tym postem możemy skończyć tą cała dyskusję.

kibicandrzej

Post autor: kibicandrzej » 30.08.2010, 09:42

Kuba jako, że Ty odpowiedziałeś w tym temacie (i jeszcze Wedrowycz) to odnieście się proszę do mojego pytania do prażanina.
Czy była z Wami Paulina na sektorze na Łazienkowskiej i czy pomogła wejść na sektor kilku osobom, które wcześniej miały problemy z wejściem?

Foxx

Post autor: Foxx » 30.08.2010, 21:22

No to macie w temacie :)

[link]
A co tam w komentarzach na Onecie?

Tajemniczy

Post autor: Tajemniczy » 30.08.2010, 21:44

kibicandrzej pisze:Kuba jako, że Ty odpowiedziałeś w tym temacie (i jeszcze Wedrowycz) to odnieście się proszę do mojego pytania do prażanina.
Czy była z Wami Paulina na sektorze na Łazienkowskiej i czy pomogła wejść na sektor kilku osobom, które wcześniej miały problemy z wejściem?
Nawet jeśli tak było to nikt z Polonii się do tego nie przyzna.

PS Nie twierdzę, że tak było.

SzB

Post autor: SzB » 30.08.2010, 22:12

Tajemniczy pisze:
kibicandrzej pisze:Kuba jako, że Ty odpowiedziałeś w tym temacie (i jeszcze Wedrowycz) to odnieście się proszę do mojego pytania do prażanina.
Nawet jeśli tak było to nikt z Polonii się do tego nie przyzna.

PS Nie twierdzę, że tak było.
raczej trudno będzie im sie wyprzeć :

[link]

:)

vivacee

Post autor: vivacee » 30.08.2010, 22:22

Foxx pisze:No to macie w temacie :)

[link]
Tej, Foxx, a komenty czytałeś?
Warto dodać że ilość osób uczestniczączych w tym spektaklu wynosiła 10, łącznie z osobami prowadzącymi i grupką starszych panów pijących kawę
To pokazuje jak wysokie są obawy o bezpieczeństwo na meczach i potrzebe opłacania Pani Spoterki.

SzB

Post autor: SzB » 30.08.2010, 22:53

vivacee - a reszta siedziała pod salą i piła piwo, tak wynika z ich forum :)

we wtorek wieczorem pod salką spotkania z panią spotters akurat siedzieli i pili bo tak zazwyczaj we wtorki piją hehe.

Mi wygląda to na wyjątkowo durne tłumaczenie - ilości ludzi się nie wyprą więc twierdzą,że większość siedziała pod salą. Dajesz wiarę? :)

Kozi_KSP

Post autor: Kozi_KSP » 30.08.2010, 23:04

To już jest mega frajerstwo z waszj strony. Screen został przerobiony w photoshopie. Oto dowód:
[link]

A tutaj dokładnie na naszym forum, na str. 3

[link]

dla SzB należy się ban, ale pewnie wielki mistrz Foxx do tego nie dopuści. Po raz kolejny pokazujecie, że nie macie honoru i musicie zniżać sie do takiego poziomu żeby walczyć z kibicami których "nie ma". Dalej pieprzcie brednie o nożownikach, ziomach policji i Antifie która u nas wszystko ogarnia.

kapusta

Post autor: kapusta » 30.08.2010, 23:10

SzB pisze:vivacee - a reszta siedziała pod salą i piła piwo, tak wynika z ich forum :)

we wtorek wieczorem pod salką spotkania z panią spotters akurat siedzieli i pili bo tak zazwyczaj we wtorki piją hehe.

Mi wygląda to na wyjątkowo durne tłumaczenie - ilości ludzi się nie wyprą więc twierdzą,że większość siedziała pod salą. Dajesz wiarę? :)
a skąd wiesz jak ta jest w inny dzień?
nigdzie nie ma informacji, że spotters (lepiej chyba będziewtyka) była na meczach wyjazdowych. jeden koleś twierdzi, że pomogła mu wejść na Legię z Cracovią, a w tym samym czasie kilkadziesiąt osób nie weszło, im nie pomogła.
zakładamy taką sytuację. jedziecie na wyjazd, za wami wraz z eskortą jedzie "wasza" wtyczka. nic nie możecie zrobić, podobnie jak w przypadku kiedy kilku "kibiców" dodatkowo wejdzie na sektor. wyobrażacie sobie konsekwencje pobicia 2-3 psiaków w klatce? jestem ciekaw ile osób wyszłoby z sektora o własnych siłach.
nienawidzę gliniarzy, nienawidzę tych chujów, nienawidzę ich widoku, nienawidzę ich mundurów

schab

Post autor: schab » 30.08.2010, 23:35

Kozi_KSP pisze:To już jest mega frajerstwo z waszj strony. Screen został przerobiony w photoshopie. Oto dowód:
[link]

A tutaj dokładnie na naszym forum, na str. 3

[link]

dla SzB należy się ban, ale pewnie wielki mistrz Foxx do tego nie dopuści. Po raz kolejny pokazujecie, że nie macie honoru i musicie zniżać sie do takiego poziomu żeby walczyć z kibicami których "nie ma". Dalej pieprzcie brednie o nożownikach, ziomach policji i Antifie która u nas wszystko ogarnia.
Nic nie zostało przerobione ;] Mod na forum może edytować posty. O waszym sprzęcie nie ma sensu tutaj dyskutować , ale popytaj się koleżków swoich jak tłukli pannie na głowie butelki po piwie na placu bankowym ;] i o akcjach na Jelonkach gdzie wyskakujecie z nożami i r************* samochody w nocy. Kasę na szczęście oddaliście ;) Jak coś to prv. Wybielajcie się tutaj nadal. KMWTW ! ;)

Kozi_KSP

Post autor: Kozi_KSP » 30.08.2010, 23:41

jakbys miał choć cząstkę inteligencji, to bys pomyślał, że taki post zaraz po wysłaniu by by usunięty. Masz naprawde świetny argument. O rozbijanych butelkach na głowie panny i akcji na Jelonkach nic mi nie wiadomo. Nie wciągaj więcej fety, to możesz nie będą ci się śnić takie koszmary. Siej propagande, miło poaptrzeć, jak za miedzą ludzie pod względem intelektualnym odstają od nas lata świetlne.

Tajemniczy

Post autor: Tajemniczy » 31.08.2010, 00:41

Co mialo stowarzyszenie napisac ? ze pierdola ja?
Że świetnie sobie radzą bez niej?

kapusta

Post autor: kapusta » 31.08.2010, 00:47

Tajemniczy pisze:
a potem iść do UM i załatwiać sprawy związane z klubem, albo coś uzgodnić z szurniętym właścicielem? w imię czego? by mieć lepszą opinię na kibice.net? oni muszą być jak rycerz z bajki-bez skazy w oczach ogółu bo tylko w ten sposób coś mogą ugrać dla normalnych kibiców
nienawidzę gliniarzy, nienawidzę tych chujów, nienawidzę ich widoku, nienawidzę ich mundurów

kibolekZDR

Post autor: kibolekZDR » 31.08.2010, 01:02

To niech dziewczyny z Muranowa określą swoje stanowisko , bo raz p i erdolą głupoty że spotterka pomogla im wejsc itd. a teraz nagle sie wypierają jej pomocy.A mogli napisać ze ją pier d olą bo mowili ze urodziwa jest.
Obrazek

Kozi_KSP

Post autor: Kozi_KSP » 31.08.2010, 01:07

specjalnie dla ciebie, zaraz na szybko je przygotujemy, abyś został usatysfakcjonowany. A wy dalej chwalcie się tym spreparowanym screenem...

Tajemniczy

Post autor: Tajemniczy » 31.08.2010, 01:30

kapusta pisze:
Tajemniczy pisze:
a potem iść do UM i załatwiać sprawy związane z klubem, albo coś uzgodnić z szurniętym właścicielem? w imię czego? by mieć lepszą opinię na kibice.net? oni muszą być jak rycerz z bajki-bez skazy w oczach ogółu bo tylko w ten sposób coś mogą ugrać dla normalnych kibiców
Ogólnie nienawidzisz gliniarzy, ale, żeby coś w UM załatwić to się przydają, proszę cie... nie ośmieszaj się.

kapusta

Post autor: kapusta » 31.08.2010, 01:40

Tajemniczy pisze:
kapusta pisze: a potem iść do UM i załatwiać sprawy związane z klubem, albo coś uzgodnić z szurniętym właścicielem? w imię czego? by mieć lepszą opinię na kibice.net? oni muszą być jak rycerz z bajki-bez skazy w oczach ogółu bo tylko w ten sposób coś mogą ugrać dla normalnych kibiców
Ogólnie nienawidzisz gliniarzy, ale, żeby coś w UM załatwić to się przydają, proszę cie... nie ośmieszaj się.
a ty zrozumiałeś co ja napisałem? napisałem, że jeżeli stowarzyszenie ma być wiarygodne w oczach urzędników to nie może potępiać takich krzywych z naszego punktu widzenia akcji jak pani policjant-kibic. jak idziesz na rozmowę o pracę to jak się ubierasz? koszula, spodnie z materiału i elegancki buty czy buty sportowe, bluza z kapturem i luźne, wygodne spodnie? oni tak samo-muszą być grzeczni, kulturalni. społeczeństwo uważa, że z nami powinno się rozmawiać za pomocą pałek i broni gładkolufowej.

jurij

Post autor: jurij » 31.08.2010, 08:55

kibolekZDR pisze:To niech dziewczyny z Muranowa określą swoje stanowisko , bo raz p i erdolą głupoty że spotterka pomogla im wejsc itd. a teraz nagle sie wypierają jej pomocy.A mogli napisać ze ją pier d olą bo mowili ze urodziwa jest.
Kasujcie posty takich takich pryszczatych dzieciaków, bo zaraz ktoś odpisze w tym samym stylu i zacznie się bagienko.

[quote="schab

. O waszym sprzęcie nie ma sensu tutaj dyskutować , ale popytaj się koleżków swoich jak tłukli pannie na głowie butelki po piwie na placu bankowym ;] i o akcjach na Jelonkach gdzie wyskakujecie z nożami i r************* samochody w nocy. Kasę na szczęście oddaliście ;) Jak coś to prv. Wybielajcie się tutaj nadal. KMWTW ! ;)[/quote]
A ty schab przestań głupoty gadać, .Znając poziom piszących tu legionistów to usłyszałeś coś od kumpli na imprezie i powtarzasz jakieś farmozny.To tak samo prawdo jak to że "Franz miał strzelać do Papieża"Już wymyślacie takie pierdoły byle tylko nam dowalić że zaczynam się samemu nas bać :).

Kozi_KSP

Post autor: Kozi_KSP » 31.08.2010, 18:31

jeszcze pozwolę sobie wrócić do tej rzekomej akcji z rozwalaniem butelek na głowie panny(sic!) Chodzi ci może, o ten incydent po meczu Lidera Pruszków u nas? Tak się akurat składa, że była z nimi dziewczyna na meczu, lecz po jej kompani zjebali zostawiając ją leżąca na ziemii i zapłakaną. Osoba od nas pomogła jej wstac i się ogarnąć. Co nowego wymyślicie, 20 noży w głowie 10-cio latka?

ZniczMKS

Post autor: ZniczMKS » 01.09.2010, 07:20

Kozi_KSP pisze:jeszcze pozwolę sobie wrócić do tej rzekomej akcji z rozwalaniem butelek na głowie panny(sic!) Chodzi ci może, o ten incydent po meczu Lidera Pruszków u nas? Tak się akurat składa, że była z nimi dziewczyna na meczu, lecz po jej kompani zjebali zostawiając ją leżąca na ziemii i zapłakaną. Osoba od nas pomogła jej wstac i się ogarnąć. Co nowego wymyślicie, 20 noży w głowie 10-cio latka?
Kozi łgarzu. Tak wlasnie dziala polonijna propaganda, ku*** obracanie wszystkiego o 180 stopni. Wyjezdzacie ze sprzetem na nas, ktorym wylapujemy, rozbijacie pannie butle na glowie, ktora ostatecznie miala zalozone szwy, a Ty piszesz ze pomagacie jej sie ogarnac. Smiechu warte, co jeszcze wymyslicie?
Sam sobie zaprzeczasz, piszesz ze lezala na ziemi i plakala, wiec sie chyba nie trudno domyslec sie czemu? Napewno nie dlatego ze sie poslizgnela...
Jestescie jednym wielkim FARMAZONEM

schab

Post autor: schab » 01.09.2010, 08:47

Kozi_KSP pisze:jeszcze pozwolę sobie wrócić do tej rzekomej akcji z rozwalaniem butelek na głowie panny(sic!) Chodzi ci może, o ten incydent po meczu Lidera Pruszków u nas? Tak się akurat składa, że była z nimi dziewczyna na meczu, lecz po jej kompani zjebali zostawiając ją leżąca na ziemii i zapłakaną. Osoba od nas pomogła jej wstac i się ogarnąć. Co nowego wymyślicie, 20 noży w głowie 10-cio latka?
Nie chodzi o ten mecz ;]

Kozi_KSP

Post autor: Kozi_KSP » 01.09.2010, 13:10

powiedz kiedy frajerze, a nie mi tu od farmazoniarzy wyzywasz. Jeżeli jesteś kolejną kumatą bestią, która swoje informacje zbiera z różnych for internetowych, to sobie odpuść, bo nie zamierzam z tobą dalej dyskutować.

Lorenz.Naturals

Post autor: Lorenz.Naturals » 01.09.2010, 13:18

Frajer to się pruje na psach, więc pociśnij mu inaczej bo krew mnie zalewa, jak gimnazjalista nie potrafi dobierać odpowiednio słów.

Świąteczny Karp

Post autor: Świąteczny Karp » 01.09.2010, 14:10

Lorenz.Naturals pisze:Frajer to się pruje na psach, więc pociśnij mu inaczej bo krew mnie zalewa, jak gimnazjalista nie potrafi dobierać odpowiednio słów.
Hehehe, to błysnąłeś teraz, językoznawco.
"Postępowcy zidiociali niech mnie nazwą homofobem,
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"

Lorenz.Naturals

Post autor: Lorenz.Naturals » 01.09.2010, 14:23

Nie jestem językoznawcą, więc proszę mnie oświecić Panie Doktorze znawco języka polskiego co jest takiego śmiesznego w moim poście i co źle napisałem.

Zablokowany