18-20 Maja KOMENTARZE

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zablokowany
Żoliborski

Post autor: Żoliborski » 20.05.2007, 16:39

Jak Arkowcy będący (po stronie gospodarzy) na meczu KSZO- Polonia zareagowali na podpalenie flag KSP ??
Obrazek

iparts.pl
Paiatzzo

Post autor: Paiatzzo » 20.05.2007, 16:40

.:pRiMoSz:. pisze:
Paiatzzo pisze:Gratuluje "Wielkiemu Lechowi" przywitania kibiców gości okrzykiem "w**********" :?
Czekam, aż zaczniecie krzyczeć "pilka nożna dla kibiców" ...
A do czego w sumie pijesz ? Chyba nie powiesz mi że mieliśmy ich witać chlebem i solą na stadionie ? To że sobie pokrzyczał cały stadion "w**********" to jeszcze nic złego. Co innego jak byśmy w nich zaczeli rzucać na dzień dobry cegłami ... Wyluzuj bo niedługo to już niehonorowe będzie nawet krzywe spojrzenie na sektor gości.
"Bo w nienawiscie do tej drużyny..." - do tego się przecież nie czepiam, nie napisałem też nic o witaniu chlebem i solą ale dla mnie jak na jednym meczu się krzyczy "piłka nożna dla kibiców", a na drugim "w**********" to cos jest nie tak. Pewnie lepiej by było jak by nie przyjechali, co ? :P (pytanie retoryczne).
Ostatnio zmieniony 20.05.2007, 16:42 przez Paiatzzo, łącznie zmieniany 1 raz.
HOLY SHIT

Oporowian

Post autor: Oporowian » 20.05.2007, 16:42

Sorry moj blad,szczerze wydawalo mi sie ze jest was wiecej niz 180 osob.Co do bluzgania moze z krytej ktos jechal na was ale napewno nie mlyn.Nie rozumiem tez tego jak mozna wstac z miejsc dopiero 5minut po rozpoczeciu 2 polowy,wogole jakies skakanie po klatce normalnie malpi gaj :roll:

.:pRiMoSz:.

Post autor: .:pRiMoSz:. » 20.05.2007, 16:44

Paiatzzo pisze:
Paiatzzo pisze:Gratuluje "Wielkiemu Lechowi" przywitania kibiców gości okrzykiem "w**********" :?
A do czego w sumie pijesz ? Chyba nie powiesz mi że mieliśmy ich witać chlebem i solą na stadionie ? To że sobie pokrzyczał cały stadion "w**********" to jeszcze nic złego. Co innego jak byśmy w nich zaczeli rzucać na dzień dobry cegłami ... Wyluzuj bo niedługo to już niehonorowe będzie nawet krzywe spojrzenie na sektor gości.
"Bo w nienawiscie do tej drużyny..." - do tego się przecież nie czepiam, nie napisałem też nic o witaniu chlebem i solą ale dla mnie jak na jednym meczu się krzyczy "piłka nożna dla kibiców", a na drugim "w**********" to cos jest nie tak. Pewnie lepiej by było jak by nie przyjechali, co ? :P
Tamten mecz to było zupełnie coś innego ! Nie mieszaj dwóch różnych spraw. Tam miał być dla Was zakaz a my nie chcieliśmy się na to zgodzić bo jak sam pewnie wiesz mecz jest o tyle ciekawszy gdy są na nim kibice gości. Teraz tego problemu nie było toteż ludzie dali na meczu upust swoim emocjom. Nie musicie zaraz brać sobie tego do serca - to że wiara krzyczy "w**********" nie znaczy że tak myślą. Założe się że niejeden tak krzyczał ale z drugiej strony cieszył się że są kibole gości - wiadomo to zawsze lepsza motywacja do głośniejszego dopingu i pokazania się. Zresztą o ile jesteś kumaty to to rozumiesz a jak nie to nie mamy o czym gadać ...

Kuba1986
ban

Post autor: Kuba1986 » 20.05.2007, 16:47

Paiatzzo pisze:
"Bo w nienawiscie do tej drużyny..." - do tego się przecież nie czepiam, nie napisałem też nic o witaniu chlebem i solą ale dla mnie jak na jednym meczu się krzyczy "piłka nożna dla kibiców", a na drugim "w**********" to cos jest nie tak. Pewnie lepiej by było jak by nie przyjechali, co ? :P (pytanie retoryczne).

Na jednym meczu prowadzi się Ultraprotest, zapewniając, że "Race są bezpieczne", a na drugim tymi samymi racami rzuca się w sektory gości??
Duma i Tradycja - KKS Lech Poznań 85 lat...

Post autor: .:pRiMoSz:. » 20.05.2007, 16:49

Kuba1986 pisze:
Paiatzzo pisze:
.:pRiMoSz:. pisze: A do czego w sumie pijesz ? Chyba nie powiesz mi że mieliśmy ich witać chlebem i solą na stadionie ? To że sobie pokrzyczał cały stadion "w**********" to jeszcze nic złego. Co innego jak byśmy w nich zaczeli rzucać na dzień dobry cegłami ... Wyluzuj bo niedługo to już niehonorowe będzie nawet krzywe spojrzenie na sektor gości.

Na jednym meczu prowadzi się Ultraprotest, zapewniając, że "Race są bezpieczne", a na drugim tymi samymi racami rzuca się w sektory gości??
Trafiłeś w samo sedno ... ale wiesz jak to jest. My coś robiliśmy raz tak później tak i wychodzimy na niezdecydowanych idiotów. Oni robią raz tak a raz tak i jest OK. Typowe myślenie - nie do przeskoczenia ale powoli się do tego przyzwyczajam :)

POZDR

Janek
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Janek » 20.05.2007, 16:50

(L)ictre pisze:mam pytanie kiedy Lech i Widzew skonczą wreszcie d*** sobie lizac ? brawo za porównanie naszego wyjazdu na Lech z Widzewem ..... a Lech powinien lepiej pilnować swoich Ultrasów skoro sprzedają patenty na Oprawe Sezonu :]
dokładnie.To juz razi w oczy jak kibice Widzewa przy każdej nadażającej się okazji schlebiają Lechowi i podniecają się wszystkim co Lech pokaże,zaśpiewa .I oczywiście wszyscy to widzą tylko nie Widzew :?

maciej!

Post autor: maciej! » 20.05.2007, 16:51

mozesz jaśniej ? a najlepiej konkrety
ROBOTNICZE TOWARZYSTWO SPORTOWE

Alex

Post autor: Alex » 20.05.2007, 16:55

Czacha pisze:KSZO OSTROWIEC - POLONIA WARSZAWA

Polonia wypadła bardzo słabo pod względem dopingu, liczba również niezbyt powalająca, co kwitujemy skandując: "Co was tak mało...!".
O ku*** :lol:

To co ma Polonia powiedzieć o dotychczasowych wyjazdowych dokonaniach KSZOków na Polonii? Może nic, bo nie ma o czym mówić :)

kibicX

Post autor: kibicX » 20.05.2007, 16:58

maciej! pisze: Co do meczu na Widzewie, ludzi 6-7 tys. doping dobry, kibiców gości 25-30. Nie zauważyłem by się napinali. Od piłkarzy odwróciliśmy się dopiero po meczu, do ost. gwizdka sędziego mieli nasze wsparcie, ale tym kalekom nic nie pomoże.
Z tą ilościa osób to próbujesz oszukać nas czy siebie?
Popatrz jeszcze raz na wstawione wyżej zdjęcia 2 waszych głównych trybun i pomyśl jeszcze raz ile tam mogło być ludzi. No chyba ze twoim zdaniem wasz stadion ma pojemność 14-16 tyś to w takim razie proporcje między pustymi a zajetymi miejscami by się zgadzały

Jakbyś napisał 5-6 tyś to jeszcze jakoś uwierzyć w to mozna by było

łazuch
ban

Post autor: łazuch » 20.05.2007, 17:00

Pisze to jako osoba bezstronna. Nie laczy mnie nic z Lechem ani z Legia. Do Lecha czuje nawet wieksza antypatie ale to co w tej chwili sie dzieje w Poznaniu jest nie do wyjebania i szczerze to doceniam. Takie cisnienie jakie tam jest na Legie jest nie do przejebania, zreszta nie tylko na Legie ale i na cala Warszawe [gdzies byly dobry artkul o nienawisci Poznaniakow do calej Warszawy] i nie ma gadania, ze Lech ma duzy stadion i dlatego tak to wyglada. Lech zaprezentowal cos o czym WSZYSTKIE ekipy w PL narazie moga tylko marzyc i to nie podlega watpliwosciom

lamansz

Post autor: lamansz » 20.05.2007, 17:02

A skąd masz chłopie info, że ktoś z ultrasów sprzedał Wam pomysł na oprawe ? Może poprostu ktoś od Was dojrzał na [link] materiał o szykowanej oprawie i dopasował tylko barwę transparentu i hasło do oprawy z meczu ?
no chyba jednak nie :wink:
;)

maciej!

Post autor: maciej! » 20.05.2007, 17:05

jedna z najwiekszych atrakcji na tym forum, ludzie, ktorych nie było oceniaja po jednym zdjeciu ilu było gospodarzy. juz kwestia gosci jest smieszna, ale mniej ludzi - łatwiej ogarnąc.

zegar niemal pełen - ~1.7 tys.
prosta ~3 tys. z hakiem
niciarka ~1-1.5 tys
kryta+A ~1 tys

mi jak byk wychodzi, ze było nas ok 6500 do 7000. byłem, widziałem. Ciebie nie było, ale wiesz, ze ok 5000. Zakrawa na paranoje.

Ps. idz zobacz w RELACJE co napisał Rzaba.

Ps.2 - żebysmy sie dobrze zrozumieli, nawet te 7 tys jak na Widzew i niezłą pogodę jest wynikiem conajmniej przecietnym.
ROBOTNICZE TOWARZYSTWO SPORTOWE

Post autor: .:pRiMoSz:. » 20.05.2007, 17:06

lamansz pisze:
A skąd masz chłopie info, że ktoś z ultrasów sprzedał Wam pomysł na oprawe ? Może poprostu ktoś od Was dojrzał na [link] materiał o szykowanej oprawie i dopasował tylko barwę transparentu i hasło do oprawy z meczu ?
no chyba jednak nie :wink:
Prawdy nigdy się nie dowiemy. Wy macie swoją teorię (która co rusz przybiera coraz to nowe wersje) u nas też jest swoja teoria. Szkoda tylko że na [link] w relacji LIVE z meczu jest napisane że kibice jadą na mecz i szykują kontroprawę ... z tego wynika że robiona ona była na szybko a nie z dużym wyprzedzeniem. Tak przynajmniej ja to rozumiem.

komi

Post autor: komi » 20.05.2007, 17:18

to wynika z tego że w pociągu namalowali , szacunek 8)

marian pazdzioch
ban

Post autor: marian pazdzioch » 20.05.2007, 17:25

no właśnie może jakieś oficjalne stanowsiko Legii w tej sprawie :?:
nas kibiców wiele dzieli i różni- kosy , wrodzona nienawiść do lokalnego rywala, sprzęt, ustawiki , zadymy i h** wie jeszcze co jeszcze .....

łączy nas jedno - nienawiść do policyjnych k**** ...

HWDP !!!!

Maniac1929
ban

Post autor: Maniac1929 » 20.05.2007, 17:26

Ogranijcie sie troche co wy piszecie.Wniosek z tego meczu jest jeden jak zawsze SCYZORY=CYKORY.Na wszystkich zdjęciach i na filmie nakręconym przez kibicekszo.com widać wyraźnie jak nic nie zrobiliście,gdy szliśmy na was.(ani nie zaatakowaliście ochrony,ani nie ruszyliście na płot zdecydowanie).Cała Polska zresztą dobrze was z tego zna.Acha i nie podniecajcie sie,że daliście klapsy jednemu od nas z ekipy,który ledwo stał na nogach już przed meczem...
Cała prawda o waszej "ekipie" sprowadza sie do tego:
"Wasze unikanie,motanie,zmienianie terminu,miejsca,zasłanianie sie,ze psy i inne śmieszne wymówki stały sie już tradycją.Nigdy nie potraficie z honorem stanąć do walki jak inne ekipy. Powód jest prosty - u was nie ma kto sie bić,ale wy nigdy sie do tego nie przyznacie wprost..." - i tak też było wczoraj...
BEZ ODBIORU!
Pozdro dla PRAWDZIWYCH kibiców KSZO...

Detektyw

Post autor: Detektyw » 20.05.2007, 17:31

No ty kszoku wiesz wszystko najlepiej :lol: poplułeś monitor?

vigen83

Post autor: vigen83 » 20.05.2007, 17:49

a już myslałem, że wszyscy "najlepsi" i "wszytko wiedzący" o innych zostali zbanowani

sikor(L)

Post autor: sikor(L) » 20.05.2007, 17:54

Oprawa Lecha bardzo ładna

Tylko najzabawniejsze jest to, że najładniejszą sektorówkę na wyjście piłkarzy namalowali NS :twisted:

Doping kozak, trudno było się przez niego przebić, ale to nie dziwne jak prawie cały stadion śpiewał

co do napinaczy nie wypowiadam się bo to już normalne jak gramy w Poznaniu
"Warszawskie dzieci pójdziemy w bój,
Za każdy kamień twój stolico damy krew."

info

Post autor: info » 20.05.2007, 18:12

[link]

Jeśli to jest 540 to....nieźle.
Ale pewnie było zdjęcie robione godzinę przed meczem.

cfw201

Post autor: cfw201 » 20.05.2007, 18:14

sikor(L) pisze:Oprawa Lecha bardzo ładna

Tylko najzabawniejsze jest to, że najładniejszą sektorówkę na wyjście piłkarzy namalowali NS :twisted:

Doping kozak, trudno było się przez niego przebić, ale to nie dziwne jak prawie cały stadion śpiewał

co do napinaczy nie wypowiadam się bo to już normalne jak gramy w Poznaniu
Człowieku zrozum napinacze są wszędzie. Mało to gwizdów słychać i pajacy prężących się z krytej na Łazienkowskiej. Głośniej zaśpiewać i od razu gwizdy słychać. Patrzcie na swoje podwórko zamiast cały czas uważać się za pępek świata który myśli że w całej Polsce tylko ludzie czekają na ten jeden jedyny mecz z Legią. W Polsce jest kilka ekip które prawie zawsze wywołują większe ciśnienie-ŁKS, Lech, Widzew, Wisła, Legia z pierwszej ligi i jescze kilka w drugiej też by się na pewno znalazło.

Salva
ban

Post autor: Salva » 20.05.2007, 18:34

Maniac1929 pisze:Ogranijcie sie troche co wy piszecie.Wniosek z tego meczu jest jeden jak zawsze SCYZORY=CYKORY.Na wszystkich zdjęciach i na filmie nakręconym przez kibicekszo.com widać wyraźnie jak nic nie zrobiliście,gdy szliśmy na was.(ani nie zaatakowaliście ochrony,ani nie ruszyliście na płot zdecydowanie).Cała Polska zresztą dobrze was z tego zna.Acha i nie podniecajcie sie,że daliście klapsy jednemu od nas z ekipy,który ledwo stał na nogach już przed meczem...
"Wasze unikanie,motanie,zmienianie terminu,miejsca,zasłanianie sie,ze psy i inne śmieszne wymówki stały sie już tradycją.Nigdy nie potraficie z honorem stanąć do walki jak inne ekipy. Powód jest prosty - u was nie ma kto sie bić,ale wy nigdy sie do tego nie przyznacie wprost..." - i tak też było wczoraj...
BEZ ODBIORU!
Masz racje Kszoczku, to wy rządzicie w Świętokrzyskim, jesteście chuligańską potęgą w Polsce i nie tylko, macie najlepszych ultrasów, najwierniejszych fanatyków- jeżdzących na każdy wyjazd i co tu dużo mówić aż strach się was bać :shock: Skromne 300 osób z Polonii i Korony, tak wyśmiewane przez was, jest rzeczywiście niczym przy tysiącach waszych kibiców udajacych się na każdy mecz wyjazdowy waszej drużyny.... Kompleksy, kompleksy, kompleksy :roll:

Zagaja1910

Post autor: Zagaja1910 » 20.05.2007, 18:35

(L)egion pisze:Jeśli chodzi o doping coż napewno nowe piosenki Wisły Widzewa czy Lecha są efektowne ( wszelkie chorwackie , hsv , seville i Bóg wie nie co) ja się tylko spytam co wy wszyscy sami wymyśliliście ostatnio?Na pewno wasze przyśpiewki dają lepszy efekt ale jakby nie patrzeć to nie wy jestescie ich twórcami.Ja wolę odswieżyć na Legii kilka starych hitów ostatnio nawet nie spiewanych ale wiem ze te piosenki wiaża sie z historią klubu! :!:
tutaj akurat nie trafiłes do konca... Widzew-Odra http://www.youtube.com/watch?v=ogGm6NPEym8

oraz http://www.youtube.com/watch?v=wJdwa_kshSk (tekst pod koniec filmiku)
JEDNO MIASTO JEDEN KLUB
TYLKO WIDZEW ŁÓDŹ

sidhe
ban

Post autor: sidhe » 20.05.2007, 19:12

Żoliborski pisze:Jak Arkowcy będący (po stronie gospodarzy) na meczu KSZO- Polonia zareagowali na podpalenie flag KSP ??
Właścicieli flagi na tym meczu nie było. Jak i czy sobie to wyjaśnili potem między sobą- nie nasza sprawa.

partynio
ban

Post autor: partynio » 20.05.2007, 19:34

Nieźle sie napierdalali :D

JurekOwsiak
ban

Post autor: JurekOwsiak » 20.05.2007, 19:45

Ulala...

Nie ma tam na 1000% 540 osób,ale nie kwestionuję tego.

Zostało tak podane i tyle.Karawana jedzie dalij.
Żeli papę

dee facto

Post autor: dee facto » 20.05.2007, 19:46

a moze by kibice kszo (celowo mała literką) napisali na ilu wyjazdach byli swojej druzyny i w jakich liczbach-nie zaś na mecze Lecha..

Dobra liczba Poloni w Ostrowcu

jurcys
ban

Post autor: jurcys » 20.05.2007, 20:00

Maniac1929 pisze:Ogranijcie sie troche co wy piszecie.Wniosek z tego meczu jest jeden jak zawsze SCYZORY=CYKORY.Na wszystkich zdjęciach i na filmie nakręconym przez kibicekszo.com widać wyraźnie jak nic nie zrobiliście,gdy szliśmy na was.(ani nie zaatakowaliście ochrony,ani nie ruszyliście na płot zdecydowanie).Cała Polska zresztą dobrze was z tego zna.Acha i nie podniecajcie sie,że daliście klapsy jednemu od nas z ekipy,który ledwo stał na nogach już przed meczem...
BEZ ODBIORU!
Kurcze, to kto w takim razie oklepał wam facjaty na ustawce 14x14? I kto wykluczył waszego głownego zawodnika w 5 sekund? Naprawde Koroniarze musza byc skuteczni w tym 'nieumiemiu' sie bic. Z odbiorem.

nordic

Post autor: nordic » 20.05.2007, 20:10

Czy ktos z BALTYKU GDYNIA moze mi odpowiedziec gdzie byla ta ekipa gimnastyczna,ktorza przeciez dwa tygodnie temu "r******** Arke" ? 8) Na pozostałe mecze to sie nie chodzi?O co w tym biega?

za witominem:
"Bałtyk - Luzino. Ogolnie na meczu nie prowadzimy dopingu, za to podziwiamy wspaniała grę naszych kopaczy. Wpadło tez pare osob z Arki, lecz na skutek braku ekipy gimnastycznej, postanowili oni opuscic obiekt. Po meczu standardowo pilkarze dziekuja nam za przybycie."

pff,tylko tyle?

Maniac1929
ban

Post autor: Maniac1929 » 20.05.2007, 20:21

jurcys pisze: Kurcze, to kto w takim razie oklepał wam facjaty na ustawce 14x14? I kto wykluczył waszego głownego zawodnika w 5 sekund? Naprawde Koroniarze musza byc skuteczni w tym 'nieumiemiu' sie bic. Z odbiorem.
Niby kiedy ci sie ta ustawka śniła ? Dziwne,że nikt od nas nic o tym nie wie,więc może to nie z nami było? Może jeszcze po meczu wczoraj?
Ostatnio zmieniony 20.05.2007, 20:22 przez Maniac1929, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdro dla PRAWDZIWYCH kibiców KSZO...

Zablokowany