18-20 Maja KOMENTARZE

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

NML

Post autor: NML »

chciałbym poinfomorwać że oczywiście nie chodzi o Motor Lublin tylko o Motor Lubawa kibice z Lubawy są f-c Olimpi
iparts.pl
majcher

Post autor: majcher »

Kicken, nasz doping niech oceniają inni, nie napinaj się.
(L)

Post autor: (L) »

komentarz do forumowicza p3run
skoro poruszyłeś temat korupcji z dawnych lat to ja Ci przytoczę jako przykład wasz awans do I ligi kiedy waszym trenerem był słynny macher B.B.czy może jeszcze dziwniejszy poprzedzający sezon awansu kiedy nie wiem jakim cudem udało się wam uniknąć spadku do III ligi.Trochę obiektywizmu w wyciąganiu afer nikt nie był czysty w tamtych latach,wszyscy kombinowali z wynikami czy to na Śląsku czy w Wlkp.Pozdrawiam wszystkich obiektywnych kibiców
P.S.
Jak powiedział Vuko lepiej grać na Bułgarskiej niż w Wodzisławiu-dedykuję to wszystkim tym którzy się spierają kto jest lepszy w tym czy owym
kemot

Post autor: kemot »

p3run pisze:.... mając za patrona wszechwładne Ministerstwo Obrony Polski Ludowej
hmmm, tak się zastanawiam, to czemu ten patron nie załatwiał co roku Mistrzostwa Polski dla Legii? Może tak do końca nie był patronem.
A co do powoływania zawodników do wojska. W tym jest część prawdy, ale nie do końca, pamiętasz Cieślika? Legia się upomniała o niego, a na Górnym Śląsku powiedzieli "wała".
kubi111

Post autor: kubi111 »

http://img2.freeimagehosting.net/image. ... 1c1cda.jpg

4tys Widzewa na meczu z Odrą...

to to foto obejmuje tylko C i D :shock:

bez komentarza :roll:
Chłodny komentator

Post autor: Chłodny komentator »

Obiektywnie rzecz ujmując, to oprawy Lecha przekozackie - wykorzystali w pełni potencjałludzki na stadionie, mnogość oprawi rozmach imponuje. Mam nadzieje ze jak w PL powstanie kilka stadionow z prawdziwego zdarzenia to na takich meczach takie widowiska beda normą.

Fajna oprawa Korony, hasło też fajne.

PRezentacja Jagi ostatnimi czasy miażdży, ja nie wiem czy w Białym jest takie cisnienie na piłke, ze beda potrzebowac wiekszego obiektu niz maja, ale mam nadzieje ze nie spadnie to po awansie do OE. Jaga czekamy :)

Szkoda ze Pogon nie miala jak palic zdobyczy bo Krakusi chyba zdecydowali pojechac do Poznania, przynajmniej tak twierdza. Dokladnej liczby nikt nie zna. Przyblizonej tez nie.

Tak sobie patrze i widze ze Polonia Wa-wa zaczyna wyglądać świeżej bo solidnym zastoju. Pewnie służy im druga liga i dobra forma w niej, a takze mniejsze koligacje z meczami Legii, brak derbow itd. Tak mi sie wydaje ze pewnie zyje im sie spokojniej i zycie kibicowskie na Polonii zamiast wyginac (co przepowiadali (L) po ich spadku) to sie odradza, ciekawe czy do nastepnego awansu czy cos wiecej ;) Daleki jestem od napinki i p****** w stylu 'wyrownywania sie sil' czy inny bzdetow.

Druga połowa tabeli dla kibicow Wisły to pewnie osty cios, takiego czegos nie bylo od 97 roku. Ale jak widac frekwencja dopisuje wciaz ostro, wyjazdy tez nieźle. CHyba sie jednak krystalizuje 'wierna' ekipa ;)
Ostatnio zmieniony 20.05.2007, 16:23 przez Chłodny komentator, łącznie zmieniany 1 raz.
Po(L)ak
Kontakt:

Post autor: Po(L)ak »

Tekst zacytowany (?) przez P3runa - fajny kawał propagandy, wszystkie nasze sukcesy to fart, tylko Legia kręciła wałki i tak zdobyła wszystkie trofea, dla podkradanych piłkarzy przejście do Legii było życiowa tragedią, a Górnika kochali Polacy i polonusi, bo w przeciwieństwie do Legii klub ten nie zbudował swojej potęgi na komunie! :lol:

A może ten tekst jest z tej ostatniej książeczki o Lechu, która to ponoć jest tak obiektywna, że aż przykro? :roll:

ps. Jesli to cytat to... po co cytujesz bzdury? :?
nordic

Post autor: nordic »

Z niecierpliwoscia czekam na relacje Łysego z Baltyku z ich dzisiejszego meczu 8)

Czyzby s-f cd.? :lol:
Paiatzzo

Post autor: Paiatzzo »

Gratuluje "Wielkiemu Lechowi" przywitania kibiców gości okrzykiem "w**********" :?
Czekam, aż zaczniecie krzyczeć "pilka nożna dla kibiców" ...
PMP

Post autor: PMP »

TynTyrynTyn. pisze:W sobotę mieliśmy wybrać się do Szczecina na mecz wyjazdowy - jako, że jesteśmy ekipą, która jeździ zawsze i wszędzie na wyjazd zebraliśmy w godzinach nocnych w około 100 osób. Na dworcu głównym w Krakowie nasza grupa się nieco wykruszyła - 20 osób wybiegło z pociągu po precle i niestety pociąg ruszył, cóż... trzeba było kontynuować podróż w 8 dyszek. Na dworcu w Mysłowicach ubywa kolejne 15 osób, które wybiegły zwiedzić tamtejszą kopalnię - niestety nie zdążyły na czas wrócić (na pociesznie można jednak dodać, że chłopaki spromowały 20 kilo wungla). Podróż w wesołych 60 osób. Kolejnym miejscem, gdzie niestety ubyło parę osób z naszej wyjazdowej ekipy jest Opole. Wataha 30 osób pobiegła do tamtejszego amfiteatru - chłopaki były święcie przekonane, że odbywa się właśnie festiwal piosenki... zdziwili się niemiłosiernie, kiedy zastali pusty amfiteatr i dowiedzieli się o odjeździe pociągu. W 30 osób dojeżdżamy do Poznania - tutaj na dworcu pojawia się Lech ze spirytusuem, pare osób chciało podziwiać poznańskie baranki, jednak związaliśmy drzwi do pociągu aby nikt nie mógł wyjść - nie były nam potrzebne kolejne straty w ludziach. Kolejny problem ma miejsce. W Szamotułach kolejny problem - kanar nie uznał naszych zniżek na bilety - przebywający obecnie w miejscu odosobnienia nasz lider (weteran w sprawach biletowych) nie dał rady załatwić nam odpowiednich zniżek i część osób (15)musiała opuścić pociąg, kolejnych 5 osób napojonych spirytusem wypada z okien pociągu - chłopaki trzymajcie się!. We Wronkach konsternacja - Marian Zagórny wysypuje zboże na tory, nasz pociąg po ominięciu tej przeszkody łapie gumę! I niestety zostajemy na lodzie. Myślę, że naszą liczbę na wyjeżdzie można ocenić jako 100 osób (tylu z nas chciało mimio wszystkich przeciwności losu obejrzeć mecz)
Jak dla mnie to wyjazd roku :lol:
R/F
ban

Post autor: R/F »

Ostro wyglądała ta skrojona fana KSP obok flagi Arki w Ostrowcu.
Apropo euforii części kibiców Petry na wieść o porażce Górnika to we wtorek będzie bratobójczy pojedynek w Zabrzu :lol:
Paiatzzo

Post autor: Paiatzzo »

Alex202020 pisze:jesli chodzi o oprawe korony, to nie zauwazace podobienstwa do flagi jagi?? "nie wazna co sie zdarzy jaga wita gospodarzy" i jeszcze ten koles na sektorowce :?
:?:
Odpuść sobie ten tok rozumowania :)
Oglądałeś filmik z Pająkiem ? "O tej porze każdy wypić może, jak by nie było będzie bardzo miło" :lol: Z tym mi sie ta oprawa kojarzy. Powiedzcie mi tylko co ten koleś trzyma - race ?
Żoliborski

Post autor: Żoliborski »

Jak Arkowcy będący (po stronie gospodarzy) na meczu KSZO- Polonia zareagowali na podpalenie flag KSP ??
maciej!

Post autor: maciej! »

mozesz jaśniej ? a najlepiej konkrety
łazuch
ban

Post autor: łazuch »

Pisze to jako osoba bezstronna. Nie laczy mnie nic z Lechem ani z Legia. Do Lecha czuje nawet wieksza antypatie ale to co w tej chwili sie dzieje w Poznaniu jest nie do wyjebania i szczerze to doceniam. Takie cisnienie jakie tam jest na Legie jest nie do przejebania, zreszta nie tylko na Legie ale i na cala Warszawe [gdzies byly dobry artkul o nienawisci Poznaniakow do calej Warszawy] i nie ma gadania, ze Lech ma duzy stadion i dlatego tak to wyglada. Lech zaprezentowal cos o czym WSZYSTKIE ekipy w PL narazie moga tylko marzyc i to nie podlega watpliwosciom
lamansz

Post autor: lamansz »

.:pRiMoSz:. pisze:
A skąd masz chłopie info, że ktoś z ultrasów sprzedał Wam pomysł na oprawe ? Może poprostu ktoś od Was dojrzał na www.lechpoznan.tv materiał o szykowanej oprawie i dopasował tylko barwę transparentu i hasło do oprawy z meczu ?
no chyba jednak nie :wink:
maciej!

Post autor: maciej! »

jedna z najwiekszych atrakcji na tym forum, ludzie, ktorych nie było oceniaja po jednym zdjeciu ilu było gospodarzy. juz kwestia gosci jest smieszna, ale mniej ludzi - łatwiej ogarnąc.

zegar niemal pełen - ~1.7 tys.
prosta ~3 tys. z hakiem
niciarka ~1-1.5 tys
kryta+A ~1 tys

mi jak byk wychodzi, ze było nas ok 6500 do 7000. byłem, widziałem. Ciebie nie było, ale wiesz, ze ok 5000. Zakrawa na paranoje.

Ps. idz zobacz w RELACJE co napisał Rzaba.

Ps.2 - żebysmy sie dobrze zrozumieli, nawet te 7 tys jak na Widzew i niezłą pogodę jest wynikiem conajmniej przecietnym.
.:pRiMoSz:.

Post autor: .:pRiMoSz:. »

lamansz pisze:
.:pRiMoSz:. pisze:
A skąd masz chłopie info, że ktoś z ultrasów sprzedał Wam pomysł na oprawe ? Może poprostu ktoś od Was dojrzał na www.lechpoznan.tv materiał o szykowanej oprawie i dopasował tylko barwę transparentu i hasło do oprawy z meczu ?
no chyba jednak nie :wink:
Prawdy nigdy się nie dowiemy. Wy macie swoją teorię (która co rusz przybiera coraz to nowe wersje) u nas też jest swoja teoria. Szkoda tylko że na www.legialive.pl w relacji LIVE z meczu jest napisane że kibice jadą na mecz i szykują kontroprawę ... z tego wynika że robiona ona była na szybko a nie z dużym wyprzedzeniem. Tak przynajmniej ja to rozumiem.
komi

Post autor: komi »

to wynika z tego że w pociągu namalowali , szacunek 8)
marian pazdzioch
ban
Kontakt:

Post autor: marian pazdzioch »

no właśnie może jakieś oficjalne stanowsiko Legii w tej sprawie :?:
vigen83

Post autor: vigen83 »

a już myslałem, że wszyscy "najlepsi" i "wszytko wiedzący" o innych zostali zbanowani
sikor(L)

Post autor: sikor(L) »

Oprawa Lecha bardzo ładna

Tylko najzabawniejsze jest to, że najładniejszą sektorówkę na wyjście piłkarzy namalowali NS :twisted:

Doping kozak, trudno było się przez niego przebić, ale to nie dziwne jak prawie cały stadion śpiewał

co do napinaczy nie wypowiadam się bo to już normalne jak gramy w Poznaniu
info

Post autor: info »

http://i11.tinypic.com/54ohjwy.jpg

Jeśli to jest 540 to....nieźle.
Ale pewnie było zdjęcie robione godzinę przed meczem.
Zagaja1910

Post autor: Zagaja1910 »

(L)egion pisze:Jeśli chodzi o doping coż napewno nowe piosenki Wisły Widzewa czy Lecha są efektowne ( wszelkie chorwackie , hsv , seville i Bóg wie nie co) ja się tylko spytam co wy wszyscy sami wymyśliliście ostatnio?Na pewno wasze przyśpiewki dają lepszy efekt ale jakby nie patrzeć to nie wy jestescie ich twórcami.Ja wolę odswieżyć na Legii kilka starych hitów ostatnio nawet nie spiewanych ale wiem ze te piosenki wiaża sie z historią klubu! :!:
tutaj akurat nie trafiłes do konca... Widzew-Odra http://www.youtube.com/watch?v=ogGm6NPEym8

oraz http://www.youtube.com/watch?v=wJdwa_kshSk (tekst pod koniec filmiku)
sidhe
ban

Post autor: sidhe »

Żoliborski pisze:Jak Arkowcy będący (po stronie gospodarzy) na meczu KSZO- Polonia zareagowali na podpalenie flag KSP ??
Właścicieli flagi na tym meczu nie było. Jak i czy sobie to wyjaśnili potem między sobą- nie nasza sprawa.
partynio
ban

Post autor: partynio »

Nieźle sie napierdalali :D
JurekOwsiak
ban

Post autor: JurekOwsiak »

Ulala...

Nie ma tam na 1000% 540 osób,ale nie kwestionuję tego.

Zostało tak podane i tyle.Karawana jedzie dalij.
dee facto

Post autor: dee facto »

a moze by kibice kszo (celowo mała literką) napisali na ilu wyjazdach byli swojej druzyny i w jakich liczbach-nie zaś na mecze Lecha..

Dobra liczba Poloni w Ostrowcu
nordic

Post autor: nordic »

Czy ktos z BALTYKU GDYNIA moze mi odpowiedziec gdzie byla ta ekipa gimnastyczna,ktorza przeciez dwa tygodnie temu "r******** Arke" ? 8) Na pozostałe mecze to sie nie chodzi?O co w tym biega?

za witominem:
"Bałtyk - Luzino. Ogolnie na meczu nie prowadzimy dopingu, za to podziwiamy wspaniała grę naszych kopaczy. Wpadło tez pare osob z Arki, lecz na skutek braku ekipy gimnastycznej, postanowili oni opuscic obiekt. Po meczu standardowo pilkarze dziekuja nam za przybycie."

pff,tylko tyle?
Maniac1929
ban

Post autor: Maniac1929 »

70% waszych wyjazdowiczów to sezonowcy,tak jak 80% na stadionie u siebie.Poza tym nie płacicie za trans,macie podstawiony pod nos sponsorowany specjał na każdy wyjazd.Walczycie o mistrzostwo i o PP.My nie mamy żadnych ulg,nasi piłkarze grają jak by to byla dla nich kara,degradacja gwarantowana za grzechy sprzedawczyka pana S..U nas nie ma żadnego sponsorowania wyjazdów,żadnego stowarzyszenia co sie wszystkim zajmie,nic.U nas wyjazd trzeba robić na każdą ręke,więc nie dziw sie nie jedziemy na jakieś Janikowo czy Polkowice.Kolejna rzecz to 250 tyś mieszkańców w Kielcach i 75 w O-cu.W dodatku co trzeci młody wyjechał za granice za pracą.Więc niech nie dziwi sie cała Polska,że tak u nas stoją wyjazdy.A już na pewno nie Korona,która NIECH PRZYPOMNI SOBIE SWOJĄ FORMĘ ZANIM PIENIĄDZE PANA KLICKIEGO KUPIŁY KIELCOM SUKCES.
pozdro dla normalnych...
Ostatnio zmieniony 20.05.2007, 20:40 przez Maniac1929, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany