Siatkówka ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 17.04.2007, 16:52

Ponoć niebiescy chcieli się przypodobać jakiemuś wpływowemu przełożonemu który był tam. Ale z tego co się zorientowałem jest szansa na pozytywne rozpatrzenie odwołania ze względu na dobrą opinię naszego kolegi i ogólnie nas, na dodatek nie stwarzał żadnego 'zagrożenia' bo pod halą nie było Jokerowców wtedy

Obrazek tu lepsza fota przyjezdnych, wiecej fot z meczu na [link]

iparts.pl
Digit_AZS

Post autor: Digit_AZS » 18.04.2007, 00:18

Pozytywne rozpatrzenie zalezy tylko od widzimisie szanownego sędziego. Na uczciwy proces możesz liczyć tylko przed sądem okręgowym albo wyżej.

Powodzenia ! jak coś służe pomocą.

BiVB
ban

Post autor: BiVB » 19.04.2007, 15:42

w Jastrzebiu około 130 osób Mosto 2 autokary plus pare samochodów .

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 26.04.2007, 23:11

Jeszcze zaległa garść fot z meczu Stilon-Joker [link]

Żurek

Post autor: Żurek » 27.04.2007, 23:14

AZS - Skra Bełchatów

[link]

Abdul

Post autor: Abdul » 29.04.2007, 21:59

Ładna oprawa AZS-u
http://resovia.rzeszow.pl/

Żurek

Post autor: Żurek » 29.04.2007, 23:09

Szkoda, że w czwartym secie przy stanie 18-12 i 2-1 w setach przejebaliśmy :evil:

TGB

Post autor: TGB » 13.05.2007, 18:35

Na dwumeczu (12 i 13 maja) pomiędzy AZSem Białystok i Gwardią Wrocław (spotkania LSK) obecni kibice Gwardii w sile 8 osób z flagami, barwami i bebnami. Młyn gospodarzy na obydwu spotkaniach około 20-30.

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 18.05.2007, 19:11

Pytanie do Abdula: Dzisiaj na Skra Bełchatów-KS Jastrzębie widać było 3 osoby z Sovii razem z EKS, a wydawało mi się że siatkarska Resovia ma zgode z Jastrzębiem?

BiVB
ban

Post autor: BiVB » 18.05.2007, 19:49

No właśnie !!
Resovia śpiewa u nas na Meczu " W Kędzierzynie Rzeszowie jest wiara" nastepnie piszą ze TYLKO lubią sie z Jastrzebiem dzisiaj na meczu kibicuja Skrze nie wiem o co chodzi

obserwator pls

Post autor: obserwator pls » 18.05.2007, 20:01

A najlepsze, ze jeszcze jakis kibic Sovii siedzial razem z Ptakami w mlynie. He he .....

Jarek
ban

Post autor: Jarek » 18.05.2007, 20:08

w samej koncowce widzialem typa z Resovii w sektorze Jastrzebia...

Abdul

Post autor: Abdul » 18.05.2007, 22:44

Dobry wzrok macie :)

A tak serio to macie rację. Ja też widziałem 4 osoby od Nas na tym meczu. 3 w sektorze Skry i 1 w Jastrzębiu. [nawet wiem kto i gdzie stał ... choć konkretnie nie wiem dlaczego bo jeszcze z nimi nie gadałem]

Co do kibicowskich stosunków na temat z kim się lubimy bardziej a z kim mniej to nie chcę się wypowiadać w imieniu kibiców ekipy siatkówki, gdyż nie mam takich uprawnień, pozwolenia, polecenia etc. W każdym razie chcę powiedzieć iż to nie jest żadne oficjalne stanowisko. To co napiszę poniżej to jest moje prywatne zdanie na ten temat i proszę nie traktować tego jako oficjalnego.

Nie będę ukrywał, że jest "coś na rzeczy" między Resovią a Jastrzębiem. Nie mniej jednak każdy kibic ma swoją wolę i preferencje i nikt nie jest ograniczony w swoich decyzjach. Na dzisiejszy mecz pojechał od Nas jeden samochód. Trzy osoby były w sektorze Skry a jedna w Jastrzębiu. [choć o ile dobrze widziałem to Pestka miał szalik Jastrzębia na ręce] Nie był to jakiś zorganizowany wyjazd i każdy z nich stał tam gdzie chciał. Ja jak bym tam był ... stanął bym w Jastrzębiu. Nie mniej ktoś inny byłby w sektorze Skry.

Zresztą jak by to skwitował [* a może skwituje] Digit, iż ekipy na siatce generalnie się lubią. Wyjątkiem jest ekipa Digita, co on wielokrotnie podkreślał.

Co do meczu Skra - Jastrzębie ... mhm ... to po Pucharze Polski coś nie coś sie rozjaśniło ... na samym turnieju jak drużyny te grały między sobą to My byliśmy "neutralni" i nie wspomagaliśmy wtedy żadnej ekipy. Bo tak to jest jeden lubi blondynki inny brunetki a trzeci preferuje rude. Więc każdy jest tam gdzie chce i pomaga tym co bardziej lubią. Poważniejszą rozmowę by mieli, jak by byli widziani w sektorze .... [zresztą nie ważne]

Na siatkówce panuje klimat zupełnie odmienny niż na piłce .... więc na pewne zachowania przymyka się oko [co w przypadku piłki kończyło by się zapewne wyjaśnieniem postępowania niektórych osób w dobitny sposób].
Co do słów BiVB
Resovia śpiewa u nas na Meczu" W Kędzierzynie Rzeszowie jest wiara"
Napiszę tak: ja też nie rozumiem pewnych rzeczy, ale się pogodziłem z tym i żyję z tego powodu szczęśliwszy.

Uważam, iż ta przyśpiewka jest nadużywana na siatkówce .... chyba że jest jakaś narodowa zgoda wśród ekip [co wcale mnie nie zdziwi]. Ja osobiście nie śpiewałbym jej wszędzie [zresztą ja jej nie śpiewam]... ale jak już wyżej napisałem - to tylko moja opinia.

ps. nie chodzi mi konkretnie tutaj akurat o przykład Mostostalu. Bo z tą ekipą po ostatnim wyjeździe [przyjeździe :)] się lubię.

Ja osobiście znam się z ludźmi z większością ekip ... z jednymi lepiej z innymi gorzej i też mam swoje osobiste sympatie i antypatie.

Tak więc niech każdy weźmie odpowiedzialność za swoje czyny.

Zresztą jedno należy podkreślić. Na tym meczy wszyscy ludzie od Nas byli w barwach Resovii. Tak więc nawet na finale było Nas widać :), pomimo iż nie graliśmy.

Kryszał

Post autor: Kryszał » 18.05.2007, 23:10

Pany spokojnie to tylko siatkówka :wink:

Tu nie ma zgód i kos, ja nie widze nic złego w tym, zę paru naszych "siatkarskich" fanów Resovii pojechalo sobie w koszulkach na mecz o mistrzostwo. Tak samo to, że jeden stał w młynie Skry a drugi Jastrzębia.
Widocznie mają inne sympatie
:D

Żurek

Post autor: Żurek » 18.05.2007, 23:30

Tak! Podajmy sobie wszyscy ręce, wymieńmy się szaliczkami i żyjmy długo i szczęśliwie :roll:

Kryszał

Post autor: Kryszał » 19.05.2007, 00:40

Żurek pisze:Tak! Podajmy sobie wszyscy ręce, wymieńmy się szaliczkami i żyjmy długo i szczęśliwie :roll:
A nie jest tak na siatce?
No może poza AZS Czestochowa, który przypomina ekipy pilkarskie.

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 19.05.2007, 00:49

No ok Abdul ale tu przymkniesz oko tam przymkniesz i potem jest jak jest. Jeszcze rozumiałbym gdyby chodziło o jakąs Gwardie Wrocław czy panienki z Polibudy ale u was jest chyba troche większa świadomość kibicowska, ja rozumiem że można sympatyzować z tymi czy z tamtymi ale to nie znaczy że zaraz trzeba stać z nimi i się drzeć. A co ciekawe oprócz Resoviaków ze Skrą stał pewien starszy pan z SPS Zduńska Wola w szalu, mieliśmy okazje go poznać na naszym wyjeździe do ZDW i w sumie nie byłem zdziwiony widząc go tam :lol:
Tak jeszcze pare słów bo własciwie kończy się sezon, został jeszcze finał 1 ligi Joker Piła-Płomień Sosnowiec, zdaje się PS wybiera się do Wielkopolski sporą grupą, potem baraże z Chemikiem Bydgoszcz przegranego z tej pary. A jak obserwuje trybuny w ostatnim sezonie PLS i I ligi to własciwie nie wiem co myśleć- z jednej strony to już nie czasy gdy masowo powstawały "Kluby kibica" o różnym charakterze, wiele ekip nieźle sobie poczyna troche zaprzeczając tezie o festyniarskości siatki, ale z drugiej jednak wciąż ton nadają zgredopikniki ze Skry ze swoim jebniętym zapiewajłą czy różne inne wynalazki wymieniające się szalami z kim popadnie i integrujące się solidarnie przeciw chuliganom z Częstochowy :lol: I takie tam różne. A i AZSiacy widać że przeżywają kryzys, co bardzo martwi. Ale niestety trudno w tym sporcie coś zrobić na przekór wizerunkowi "prawdziwych kibiców siatkówki" o czym sami się przekonujemy. Wielu bardziej interesuje "Tyłek Mariuszka" czy "Ile Kadziu wbije krótkich" niż kłopoty Czarnych Radom, zmiany nazw klubów, herbów na jakieś logotypy wpieprzanie się sponsorów i działaczy do spraw kibicowskich itp. Cóż mogłbym tak się jeszcze rozpisać tylko własciwie po co, bo w końcu "najlepsi kibice na świecie" nie zaglądają na fora dla chuliganów :lol:
Kryszał pisze:A nie jest tak na siatce?

To jest spłaszczony obraz, ale niestety wobec tego co też napisałem masz troche racji i nie dziwne że tak większość to postrzega

Kryszał

Post autor: Kryszał » 19.05.2007, 08:34

Il_Fanatico pisze:No ok Abdul ale tu przymkniesz oko tam przymkniesz i potem jest jak jest. Jeszcze rozumiałbym gdyby chodziło o jakąs Gwardie Wrocław czy panienki z Polibudy ale u was jest chyba troche większa świadomość kibicowska, ja rozumiem że można sympatyzować z tymi czy z tamtymi ale to nie znaczy że zaraz trzeba stać z nimi i się drzeć.postrzega
Jest troche osób z siatki uczeszczających na mecze piłkarzy Resovii(nawet sam prezes Stowarzyszenia Sympatyków Piłki Siatkowej "Resovia" uczęszcza na piłke), ale jest to niestety mniejszość, więc nie można wymagać od większości żeby były "świadome: i "kumate"

misiek1906

Post autor: misiek1906 » 19.05.2007, 13:10

Skomentuje to w ten sposób:

1. Nie wyobrażam sobie żeby ktoś od nas pojechał sobie na mecz innej drużyny w barwach bez zgody "starszyzny" (chodzi o ludzi którzy bawią się tym od kilku lat i mają prawo decydować)

2. Przerabialiśmy kiedyś próbę "jednania" się ze wszystkimi - fakt było fajnie, na wyjazdy jeździło po 25-30 osób, piwko za friko od typów z innych ekip - ale c*** z tym, dorośliśmy do pewnych wartości i je będziemy pielęgnować

3. Niewyobrażam sobie, żeby ktoś popierdalał po naszej hali w barwach - nie jest u siebie niech się nie wychyla. (delikatnie przekonali się o tym chłopaki z Radlina)

Ale to przecież my jesteśmy "ci źli", to na nasz sektor wjechały kaski na meczu u siebie, to my co drugi mecz mamy jazdę z ochroną...

I powiem wam szczerze że wole żeby było tak jak jest, niż popierdalać z 9 bębenkami za swoim ukochanym EKSem i cieszyć się że Mariuszkowi dupcia wyładniała...

Z kibicowskim pozdrowieniem
Ultras Płomień Sosnowiec

BiVB
ban

Post autor: BiVB » 19.05.2007, 13:13

Sezon sie skonczył więc warto podsumować Sozon Kibiców 06/07
Kto według was najlepszy na wyjazdach
Doping u siebie
Kto poniżej oczekiwan a kto zaskoczeniem
Oprawy itp

Bez Napinki

Żurek

Post autor: Żurek » 19.05.2007, 14:03

integrujące się solidarnie przeciw chuliganom z Częstochowy
Bratajcie się w koalicji anty-medalikowej. My się bawimy i Was pierdolimy :twisted: !

Abdul

Post autor: Abdul » 19.05.2007, 17:17

Napiszę krótko.

Resovia układ z Jastrzębiem, sympatia ze Skrą i Mostostalem. I tyle. To chyba nie cały PLS??

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 19.05.2007, 18:21

Żurek pisze:
Bratajcie się w koalicji anty-medalikowej. My się bawimy i Was pierdolimy :twisted: !
Pogieło Cie? :roll: Szydery nie widzisz? :lol: Czytaj uważnie...

Abdul

Post autor: Abdul » 20.05.2007, 03:01

Il_Fanatico pisze:
Żurek pisze:
Pogieło Cie? :roll: Szydery nie widzisz? :lol: Czytaj uważnie...
Za bardzo zapatrzony jest w innych :)

A tak serio to chyba żadnej "koalicji" anty-medalikowej nie ma, bo niby kto ją miałby tworzyć i co ważniejsze po co?

Klub AZS w ostatnich sezonach niszczą działacze dziwnymi transferami .... apogeum sięgnęli w tym roku. Z taką paką nie mieć medalu ..... tylko Arie tak potrafi.
A co do kibiców AZS to też nie powód, gdyż na większość wyjazdów jeżdżą liczbą niezauważalną przez innych kibiców. Wyjazdy 2-3 osobowe to nie jest w Tej ekipie rzadki przypadek.
Kryszał

Kod: Zaznacz cały

Żurek napisał:
Tak! Podajmy sobie wszyscy ręce, wymieńmy się szaliczkami i żyjmy długo i szczęśliwie Rolling Eyes
Bo AZS nie ma odpowiednika w piłce. Bo Raków dawniej fani AZS-u omijali szerokim łukiem [nie wiem jak teraz]
Il_Fanatico
Jeszcze rozumiałbym gdyby chodziło o jakaś Gwardie Wrocław czy panienki z Polibudy ale u was jest chyba trochę większa świadomość kibicowska.
Zgadza się. Masz absolutną rację. Większość z Nas jest wychowana na Malcie i dobrze orientuje się o co w te "klocki" chodzi. Nie mniej jednak powiedzmy to był mecz drużynami zaprzyjaźnionymi a Jastrzębie zwłaszcza. Takie mecze rządzą się troszeczkę innymi prawami i chyba nikt nie robi wyrzutów zaprzyjaźnionym ekipom.

Gdyby w finale grały AZS-y to mogę Cię zapewnić, iż żaden kibic Resovii w barwach by się nie pojawił. Bo szczerze powiedziawszy to Nas te ekipy średnio obchodzą a powiedziałbym wcale.
Ton nadają zgredopikniki ze Skry ze swoim jebniętym zapiewajłą czy różne inne wynalazki wymieniające się szalami z kim popadnie i integrujące się solidarnie przeciw chuliganom z Częstochowy

Za dużo oglądasz transmisji w TV4 ze wspaniałymi i wszystkowiedzącymi komentatorami. Każda ekipa rządzi na swój sposób i z tego co byłem na kilkunastu halach w Polsce to nikt ze Skry nie bierze przykładu. Jest raczej tendencja do dobrego dopingu w stylu młynów piłkarskich. Różnie to wychodzi, ale taka jest tendencja w PLS.
Cóż mogłbym tak się jeszcze rozpisać tylko własciwie po co, bo w końcu "najlepsi kibice na świecie" nie zaglądają na fora dla chuliganów
Masz rację. Kibice Skry pewnie tu nie zaglądną.

A że do tego forum mam jpewien szacunek to podjąłem z wami polemikę. Gdyby to było np. na onecie lub SB to bym olał.
Nie wyobrażam sobie żeby ktoś od nas pojechał sobie na mecz innej drużyny w barwach bez zgody "starszyzny"
Jak to fajnie brzmi "starszyzny". Ale masz rację takie rzeczy nie zdarzają się. Ale z drugiej strony nikt nie zabroni chłopakom od Was ubrać barwy i jeździć po innych halach w swoich barwach. Problem może byłby z ochroną i "gospodarzami", ale dla chcącego nic trudnego :P Co przypadek z ostatniego meczu świadczy dobitnie :)
Niewyobrażam sobie, żeby ktoś popierdalał po naszej hali w barwach - nie jest u siebie niech się nie wychyla.
Taka sytuacja jest możliwe, jeżeli taka osoba jest na Wasze zaproszenie :)
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Sezon sie skonczył więc warto podsumować Sozon Kibiców 06/07
Kto według was najlepszy na wyjazdach:
1] Jastrzębie ... najliczniejsze i Wszędzie.
2 Skra /ale to osobna historia/
3] Resovia [jeżdzi przeważnie w 25-30 osób ... a sic .....ale zdarzyły sie mecze gdy był tylko jeden samochód. [niewiele, ale zawsze], Jadar .... ale to ta sama historia co Skra i mimo wszystko AZS Częstochowa ... wyjazdy nie liczne ale wszędzie.

Doping u siebie

1] Resovii 5 miejsce wywalczyli kibice, którzy "zgnietli" dopingiem Mostostal
2] AZS Częstochowa - bardzo dobry doping u siebie.

Kto poniżej oczekiwan
Jadar - bo istnieje, i Czarni Radom za to, iż Jadar ciągle istnieje kibicowsko i powoli zastępuje ekipę Czarnych.

a kto nie miłym zaskoczeniem
Mała liczba kibiców na wyjazdach. wszystkich klubów dotyczy]

Najlepsza oprawa:
1] Resovia na meczu z Bełchatowem
2] AZS Częstochowa
3] Skrę nie liczę.

Oczywiście to tyczy tylko PLS ... bo niestety nie wiem jak wyglądają ekipy z zaplecza PLS-u

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 20.05.2007, 11:50

Oczywiście to tyczy tylko PLS ... bo niestety nie wiem jak wyglądają ekipy z zaplecza PLS-u
Nie wyglądają... nuda straszna w tej lidze już wolałbym żebyśmy spadli do II, już tam jest ciekawiej.
Ale może skomentuje po kolei:

Płomień Sosnowiec- powstał UPS, uznana marka, starają się jeździć, szkoda że pewnie za rok już będa w PLS.
Joker Piła- Głownie dzieciarnia i laski, u siebie w miare wyglądają jak im Nafta pomaga, lekkim wstydem było dla nich oficjalne zero w Gorzowie pod koniec sezonu zasadniczego :roll: Na play-offach juz sie u nas pojawili, opis macie stronę wcześniej. Poza tym chyba tylko Poznań zaliczyli w 11 osób.
Stal (??) Nysa- Własciwie trudno cokolwiek o nich powiedzieć, nawet to jak się nazywają, niby Stal ale widać sporo osób w koszulkach i szalach AZS, kiedyś konkretna ekipa dziś młode szczyle, nie wiem czy gdziekolwiek się pojawili.
Avia Świdnik- młodziutka ekipa, niewiele o nich wiem, od dwóch sezonów zdaje się jedno wielkie zero wyjazdowe. Na plus tylko fajna flaga upamiętniająca tragicznie zmarłych siatkarzy Avii.
Stilon Gorzów- Staramy się działać na poziomie chociaż przeżywamy ostatnio krzysys (na niektórych meczach po 15 osób w młynku), wyjazdy do Piły 2 (16 rudna zasadnicza i 20 Play-off), Poznań 2 (Puchar 2 i Liga 8 ) Sulęcin (Turniej 24) i Zduńska Wola (3). Była oprawa na meczu z Jokerem u siebie, foty też na poprzedniej stronie
BBTS Bielsko-Biała- nie jest ich zbyt wielu ale działają nieźle, zaliczyli kilka wyjazdów w tym Gorzów w 3 osoby, gdzie jako jedyni w rundzie zasadniczej się u nas pojawili za co szacunek.
Energetyk Jaworzno- nic o nich specjalnie nie wiadomo, ponoć coś działają u siebie, może ktoś ze Szczakowianki się na ten temat wypowie, bo wiem że się pojawiali w tym sezonie na hali MCKiS ;)
SPS Zduńska Wola- Typowi siatkofani, bębny deseczki, pełna integracja, ale napinać też się potrafią o czym się przekonaliśmy :lol: Jeździli całkiem nieźle, na niektórych wyjazdach powyżej 50 osób
Inotel Poznań- :lol: Klub jakiś śmieszny twór to i kibice nie lepsi :lol: Grupka lasek studentek "Dopingujących" na siędząco, ponoć na 4 mecz barażowy z BBTS nawet nie przyszli :D Podniecają się na swoim forum jacy sa zajebisci, a jak pytałem wychowanka Stilonu który grał w minonym sezonie w Poznaniu o ich kibiców to tylko machnał reka i uśmiechnał sie znacząco ;) Zaliczyli wyjazd do Piły w 12 osób w tym chyba 8 panienek :D
Moderator Hajnówka- Ponoć u siebie spisują się całkiem nieźle (część z nich to kibice Jagi), nie wiem jak z wyjazdami, podobno się pojawili w Świdniku ale wszystko mówie podobno bo niewiele ze względu na odległość i brak forum o nich wiadomo.
Bzura Ozorków- Coś w stylu SPS, tyle że słabsi od nich, ale też jeździli, jednak generalnie typowi "siatkofani", na meczu z nami u siebie śpiewali "Po co wy gracie, takich kibiców nie macie" :lol: Zero szacunku za zbratanie się rok temu z jadarowcami :evil:

SMS Spała i Skra II Bełchatów to oczywiscie brak kibiców z oczywistych względów.

Z ligi spadły Bzura Moderator Inotel i SPS, weszły Orzeł Międzyrzecz (robią stałe postępy, coraz dalszze wyjazdy), i Trefl Gdańsk, kolejny twór, niby jest kontynuatorem Gedanii ale jakos specjalnie tego nie widać, na fotkach brak oznak jakiejkolwiek aktywności kibicowskiej, widać tylko kilka dziewczyn w koszulkach Trefla.

88lukasz

Post autor: 88lukasz » 20.05.2007, 23:11

Płomień Sosnowiec - VKS Joker Piła

Mecz finałowy w Sosnowcu wywowal dość spore zainteresowanie. Na hali zasiadło koło 800-1000 osób (nie chce mówić źle) w tym 12 przyjezdnych z Piły. Przed meczem telefonujemy do kibiców z piły, potem mamy okazję rozmawiac z nimi osobiśćie, oni jednak nie przystaja na żadną naszą propozycję więc skupiamy się na dopingu. W pierwszym secie na wejscie siatkarzy prezentujemy oprawę z flag na kijach. Prowadzimy dobry doping, w końcówkach setów bardzo dobry. Nasz młyn szacuję na 35 osób, w porywach stał cały sektor. Pod koniec pierwszego seta prezentujemy sektorówkę. W drugim mecie ściągamy koszulki i jedizemy tak do końca :D Przyjezdni biją w 3 bębenki, niewiele śpiewają a ich doping opiera się własnie na wystukiwaniu melodyjek. Wywiesili 3 flagi- jedną reprezentacyjną Piła i dwie malowane. Jeden z naszych kibiców podczas trzeciego seta wybiega na parkiet, szarpie "flagi" Jokera, na co przyjezdni albo nie reagują wcale, albo odsuwają się w strone ochrony. Nasz kibic widząc zachowanie bardzo wystraszonych Pilan zostawia flagi w spokoju, przez co nie zostaje zawinięty. Po zwycięskim meczu wybiegamy na parkiet i razem z naszymi siatkarzami cieszymy się z coraz bliższego awansu do PLS.

Ultras Płomień Sosnowiec

88lukasz

Post autor: 88lukasz » 22.05.2007, 11:20

Obrazek

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 22.05.2007, 11:57

88lukasz pisze: przyjezdnych z Piły. Przed meczem telefonujemy do kibiców z piły, potem mamy okazję rozmawiac z nimi osobiśćie, oni jednak nie przystaja na żadną naszą propozycję więc skupiamy się na dopingu.
Do Skry B. też dzwoniliście jak była u was? :lol: Sorry za lekką napinke ale lekko mnie to śmieszy, składanie takich propozycji siatkofanom z Jokera i innym tego typu wynalazkom to lekkie nieporozumienie, z nimi to się możecie umawiać na...wspólne zdjęcie conajwyżej :lol: (Dostaliśmy taką propozycje od nich troche się ich szefowa lekko się poryła jak jej to z głowy wybiłem, pewnie teraz mają nas za chuliganów :lol: )

Digit_AZS

Post autor: Digit_AZS » 22.05.2007, 13:06

Siatkówka niedługo skończy tak jak koszykówka, przez pompowanie finansowego balonika do niebotycznych już rozmiarów. I mam nadzieje, że razem z końcem mody na siatkówke skończy się lansowanie "siatkarskiego modelu kibicwania".

Na tle innych siatkarskich może i tak ( przynajmniej jeśli chodzi o świadomość kibicowską i wyznawanie pewnych zasad ). Na tym koniec podobieństwa jakiegokolwiek. Nie te czasy.

Pozdro.

[/quote]

88lukasz

Post autor: 88lukasz » 22.05.2007, 16:09

Il_Fanatico pisze: Do Skry B. też dzwoniliście jak była u was? :lol: Sorry za lekką napinke ale lekko mnie to śmieszy, składanie takich propozycji siatkofanom z Jokera i innym tego typu wynalazkom to lekkie nieporozumienie, z nimi to się możecie umawiać na...wspólne zdjęcie conajwyżej :lol: (Dostaliśmy taką propozycje od nich troche się ich szefowa lekko się poryła jak jej to z głowy wybiłem, pewnie teraz mają nas za chuliganów :lol: )
Nie mielismy stycznosci z tą ekipą, nie wiedzielismy czego się spodziewać. My rowniez nie jestesmy żadnymi hooliganami, zwykłą grupą Ultras.

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 24.05.2007, 10:14

88lukasz pisze:
Nie mielismy stycznosci z tą ekipą, nie wiedzielismy czego się spodziewać. My rowniez nie jestesmy żadnymi hooliganami, zwykłą grupą Ultras.
No spoko, ale wystarczyło przeczytać choćby moją relacje ze Stilon-Joker i Joker-Stilon żeby się domyśleć ;) P.S. Gratuluje awansu! może wniesiecie troche normalności do PLS.

88lukasz

Post autor: 88lukasz » 25.05.2007, 08:28

Na finał do Pily deklarowało się naprawde sporo ludzi, ale jak zwykle poodpadali prawie wszyscy. A to czwartek, a to nie moge. Wiadomo. Nie przezskodziło to 5 z nas, na mecz jedziemy pociągiem. Zabieramy ze sobą dwie flagi na kij, w pociągu dzwonią do nas psy :shock: ale wciskamy bajere ze nie jestesmy z Sosnowca. Żadnych psów na dworcu, na hale idziemy z buta. Po wejsciu wbijamy na sektor gospodarzy, prowokujemy ich maksymalną napinką ale Ci wycofują się na góre swojego sektora, bądź też patrzą w ziemię. Wracamy na sektor przyjezdnych i przez cały mecz starmy się śpiewać, zagłuszają nas rzecz jasna bębenki pikników z Piły. Na meczu bez problemu poruszamy się po hali w barwach. Po ostatnim punkcie wbiegamy na parkiet i razem z zawodnikami świętujemy zwycięstwo.

Ultras Płomień Sosnowiec

janosik

Post autor: janosik » 30.05.2007, 13:49

czy wybiera się dziś jakaś ekipa Wisły Kraków na mecz siatkówki w Dąbrowie Górniczej ? Mecz o awans do 1 Ligi Kobiet :twisted:
Mecze Melanże To Wspólna Jest Sprawa Bracia Na Zawsze Sosnowiec Warszawa !!

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 15.06.2007, 13:55

[link]

Taka mała ciekawostka, jak "przyjazny" kibicom jest ten sport czasami :roll:
Kibice Jokera odcinają się od tego tworu oczywiście, chociaż niestety nie są Zawiszą żeby mieć na to jakiś realny wpływ...
Inotel kibiców własciwie nie ma, bo za takowych trudno uznać grupę studentek ślinących się na widok siatkarzy i paru łebków którzy się chyba urwali z koła fizyków kwantowych

Jabol AZS

Post autor: Jabol AZS » 12.07.2007, 23:09

Wsumie było to juz jakis czas temu ale nikt nic na ten temat nie napisał wiec ja to zrobie:

Finał LSK 2007: Nafta Piła - Calisia Kalisz
Widowisko zapowiadało sie arcyciekawe wiec postanowiłem wraz z dziewczyna wybrac sie na oba spotkania. To co mnie zaskoczyło to sytuacja kiedy wchodze na hale a tam wszyscy spiewaja-było to godzie przed meczem :o . Pozniej jednak doping Piły ograniczył sie juz do kk<rzadko właczała sie pozostała czesc widowni>
Piły w Młynie około 100<z tego co widziałem było tam sporo dziewczyn ale mniejsza o to-liczy sie liczba> Doping prowadza dosc dobry, jednak kiedy przegrywaja słabnie. Z tego co widziałem po szaliku był chyba ktos z bielska ale nie jestem pewien czy to bielsko czy tylko ''wymiana''.

Kalisz: Kalisz przyjechał do piły w około 80 osób + kilku chłopaków z Bydgoszczy z flaga. Siedziałem obok sektora piły, ale doping był b.dobrze słyszalny. Jak to miedzy kibicami tych klubów bywa wyzwiska w kierunku jednych i drugich. Z tego co czytałem gdzies w necie podobno ktos chciał skroic flage kaliszakom w drodze na hale- nikt tego nie potwiedził wiec nie wiem jak było. Obie ekipy na +
Hej ! Hej ! AZS !

Lukasz

Post autor: Lukasz » 15.07.2007, 21:49

Niech się ktoś wypowie jak liczby kumatych na Lidze Światowej:)
Lukasz Jaworzno

sportowiec

Post autor: sportowiec » 15.07.2007, 21:53

szkoda że nie jesteśmy na pudle bo za kibiców nam się należało 8)

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 15.07.2007, 22:03

Lukasz pisze:Niech się ktoś wypowie jak liczby kumatych na Lidze Światowej:)
? :lol: Z klubów na hali widać jadarowców z flagą(sponsorowani), z tego co wiem obecne także kilka sztuk z BBTS Bielsko-Biała. O Skrach i innych tego typu cudów nie wspominam bo to oczywiste... To już niestety nie te czasy kiedy doping na kadrze rozkrecały kluby (Czarni Radom, Mostostal, Jastrzębie itd), zrobiła sie totalnie wiejska zabawa, chociaz widze że Kułaga z Magierą troche dali na luz z muzą i daja ludziom pośpiewać. Niestety coraz wiecej żenujacych flag typu "Piwożłopy Łódz" "Bąkiewicz", dojrzałem tez flage z logiem Intaru (blackdevils jak to czytasz to moze wiesz co to za ludzie?). Żenujace też okrzyki Bułgaria Brazylia, jakies flagi :roll: Pisałem już na forum przed resetem jak wybraliśmy sie do Bydgoszczy na Polska-Argentyna w 34 osoby, staramy sie rozkrecic doping na jeszcze niezbyt zapełnionej hali a tu pan Grzesiu który miał swoje stanowisko tuz nad nami zaczyna w te swoje organki napieprzac :roll: No ale co tam najlepsi kibice na swiecie w koncu jak to co 10 minut możemy usłyszec podczas transmisji. Mógłbym sie rozpisac jeszcze na ten temat ale szkoda gadać...

Jabol: Zdaje sie ze wtedy ktoś z Calisii stracił szal i wyladował on w kałuzy pod hala na ich oczach czy jakos tak w kazdym razie była mała szarpanina

BiVB
ban

Post autor: BiVB » 15.07.2007, 22:42

Wczoraj była w Katowicach delegacja Mostostalu w około 10 moze troche więcej osób ! Piknik totatlny dlatego w tym roku nie pojechałem ! Kiedys to były czasy ...

ODPOWIEDZ