zdalekaczyzbliska pisze:Mimo wszystko, zawodnicy ciężko pracują na sukces i nie jest sprawiedliwym odbieranie go w ten sposób.
Ale to jest forum kibicowskie a nie sportowe i kibice mają własną ligę i też pracują na swoją markę i sukces, nie wpuszczanie ich na stadion to też odbieranie im sukcesu.
Poza tym dla wielu osób tutaj osiągnięcia sportowe naszych grajków są na drugim miejscu po osiągnięciach kibicowskich. Poza tym wielkość klubu budują także jego kibice, m.in. właśnie poprzez uczestnictwo w meczach wyjazdowych.
Jak jakiś klub tego nie chce to znaczy że grać w ekstraklasie też nie chce, więc degradacja, a zawodnicy jak zobaczą że się zw takim klubie nie opłaca grać bo jest beznadziejny organizacyjnie to skończy w A-klasie tam gdzie jego miejsce i nie będzie musiał wpuszczać wtedy kibiców gości bo ich po prostu nie będzie.
29 lipca piłkarze Jagiellonii zadebiutują w rozgrywkach Ligi Europy, nie wiadomo jednak czy będą mogli grać w Białymstoku. Wczoraj stadion miejski wizytował delegat UEFA - Belg Fernand Meese.
Delegata w samo południe na stadionie przywitali prezydent miasta Tadeusz Truskolaski oraz przedstawiciele zarządzającego stadionem MOSiR-u a także naszego klubu. Przez ponad dwie godziny pan Meese oglądał dokładnie stadion, fotografował i robił notatki. Teraz sporządzi z tego raport i przekaże go do UEFA. Decyzja o tym, czy nasz zespół będzie mógł rozgrywać mecze w trzeciej, a w przypadku awansu również czwartej rundzie eliminacji Ligi Europy w Białymstoku europejska centrala futbolowa podjemie w ciągu dwóch tygodni.
- Trochę się stresowaliśmy przed tą wizytą, ale okazało się, że nie potrzebnie - powiedziała po spotkaniu Agnieszka Syczewska, dyrektor zarządzający w Jagiellonii. Pan Meese okazał się sympatycznym i życzliwym człowiekiem. Spotkanie uważam za bardzo konstruktywne. Delegat wskazał nam co powinniśmy zmienić i poprawić, a w kilku przypadkach nawet doradził, jak rozwiązać pewne problemy, aby móc grać w europejskich pucharach w Białymstoku.
Zgodnie z wcześniejszymi przypuszczeniami Belg głównie zwrócił uwagę na brak sektora gości, który musi mieć oddzielne wejście na stadion, wydzielenie większej ilości miejsc parkingowych oraz poprawienie warunków pracy dla dziennikarzy.
Już podczas spotkania ze strony prezydenta Truskolaskiego padły deklaracje, że prace ruszą natychmiast. Przypomnijmmy, iż jeszcze w maju, tuż po zdobyciu przez nasz zespół Pucharu Polski radni miejscy podjęli decyzję o przekazaniu 200 tys. zł na na dostosowanie stadionu do wymagań delegata.
może 'jakiś' tymczasowy sektor gości powstanie przy Słonecznej już w tym sezonie ?
Ale przeciez psy nie wydają pozwolenia , mogą tylko opiniować, decyzję wydaje bodajże wojewoda, więc jesli psy pozytywnie zaoopiniują sektor gości na ligę europejską to będzie to oznaczało że także nadaje się on na ligę polską. Bo nie mogą wydawać opini o tym samym sektorze ze względu na to jakiej narodowości kibice będą w nim przebywać bo byłaby to dyskryminacja, której przeciez uefa, pzpn i Unia Europejska nie tolerują.
Partycja pisze:Osobiście nie wyobrażam sobie aby ogarnięci kibice mogli głosować na Komorowskiego.
Ja osobiście również sobie tego nie wyobrażam. Tak samo jeśli chodzi o Kaczyńskiego. Ogarnięty kibic dopisze na karcie do głosowania kandydata Janusza Korwina-Mikke i postawi przy nim X.
Sezon ogórkowy mimo MŚ w RPA. Chociaż co to za mistrzostwa...? Wuwuzele, przekręty i mistrzowska Holandia... no chyba, że niemiecka machina "zielonego stolika" zadziała z B. na czele. Wtedy Holandia najwyżej poliże puchar MŚ.
kocur1488 pisze:A czy w lidze grają tylko Lech, Wisła, Legia i Górnik Zabrze?!
A nie, przepraszam. Jeszcze jest Jagiellonia...
Skoro mogły przyjechać 4 drużyny, to powinny móc i inne. Więc żadne tłumaczenie jakoś na nas wrażenia nie zrobi.
Człowieku , Ty czujesz to co piszesz wogóle ? Rozumiesz że to nie wina kibiców że jest taki stan rzeczy , czy to jest jakaś czarna magia ? Normalny człowiek chyba by to szybko załapał ... To że te ekipy , i inne weszły ( jakie ekipy chciały być takie były ) mimo braku sektora gości to tylko i wyłącznie dobra wola kibiców Jagiellonii i chęć solidaryzowania się w tym że każdy kibic chce mecz oglądnąć . Czy to jest jakieś niezrozumiałe ? ... To nie jest
żadne tłumaczenie się , tylko naprawde człowieka ch.j strzela że KIBIC nie potrafi zrozumieć tak prostej wydawałoby się sprawy ..... PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW!
Sektor gości na 2010 wynosi na stadionie rugby Arki 150 osób, ale od 2011 mecze rozgrywamy już na nowym stadionie gdzie sektor gości będzie mieścił 800 osób
Czy mógłby ktoś napisać w jakich cenach (o ile już wiadomo) będą w tym sezonie wejściówki dla gości w poszczególnych klubach ekstraklasy? Chodzi mi głównie o Lechie, Arke, Korone, GKS Bełchatów, Zagłębie oraz Śląsk. Ewentualnie jakie były w poprzednim sezonie.
Dante89 pisze:Czy mógłby ktoś napisać w jakich cenach (o ile już wiadomo) będą w tym sezonie wejściówki dla gości w poszczególnych klubach ekstraklasy? Chodzi mi głównie o Lechie, Arke, Korone, GKS Bełchatów, Zagłębie oraz Śląsk. Ewentualnie jakie były w poprzednim sezonie.
Na trybunę odkrytą (najtańszy bilet) jest po 20PLN więc na trybunę gości pewnie też.
Clinik pisze:Na Lechii także bez zmian.Najtańsze bilety są za 20zł więc dla gości pewnie też po tyle będą
Na mecze z Ruchem Chorzów, Arką Gdynia oraz Lechem Poznań najtańsze będę po 30 zł, ale czy i jak to wpłynie na cenę na sektor gości, nie wiem. (Również na mecz z Wisłą jest 10 zł drożej)
Dante89 pisze:Czy mógłby ktoś napisać w jakich cenach (o ile już wiadomo) będą w tym sezonie wejściówki dla gości w poszczególnych klubach ekstraklasy? Chodzi mi głównie o Lechie, Arke, Korone, GKS Bełchatów, Zagłębie oraz Śląsk. Ewentualnie jakie były w poprzednim sezonie.
Arka:15 zł, GKS Bełchatów: 20 zł, Śląsk: 15 zł.
Takie były ceny w poprzednim sezonie.
Nie wiem, może coś przeoczyłem na ten temat, ale pytam:
Czy Warta będzie grała w "ogródku", czy na Bułgarskiej ?
Jak będzie wyglądać sprawa sektora dla przyjezdnych w Gorzowie Wlkp. Normalnie będą wpuszczać, czy nadal jakiś wyimaginowany remont ?
King_Artur_1908y pisze:Nie wiem, może coś przeoczyłem na ten temat, ale pytam:
Jak będzie wyglądać sprawa sektora dla przyjezdnych w Gorzowie Wlkp. Normalnie będą wpuszczać, czy nadal jakiś wyimaginowany remont ?
Warty to chyba nie byłoby stać na wynajem stadionu.
King_Artur_1908y pisze:Nie wiem, może coś przeoczyłem na ten temat, ale pytam:
Żadnych remontów u nas nie ma wiec nie wiem skąd te pytanie
O Wartę się pytałem, gdyż doszły mnie słuchy, że nie dostali licencji na grę w "ogródku". Jeśli chodzi o Stilon to po prostu jak się do Gorzowa na wiosnę wybieraliśmy to tamtejsi działacze coś zaczęli kręcić nosami o jakimś remoncie. Sprawa się niejako sama rozwiązała, gdyż dostaliśmy zakaz na ten wyjazd za Płock. Dlatego też byliśmy na sektorach Stilonowców.
Mi się obiło o uszy, że Górnik w sprawie II ligi dogadał się z Górnikiem Polkowice, a to chodzi pewnie o udostępnienie im stadionu ale nie jestem tego pewien.. może kłamstwo może nie ale tak własnie slyszałem.
Dobrze slyszales lub tez wyczytales. Walbrzych dogadal sie z Polkowicami. Na ten stadion Walbrzych dostal natychmiast licencje. Klub ponoc interweniowal w sprawie terminarza i dlatego dwa pierwsze mecze rozgrywane beda na wyjezdzie a pierwszy w Walbrzychu ma byc z Miedzia 14 sierpnia bo chcieli miec czas aby udoskonalic stadion pod wymogi PZPN. Jak sie okazalo prawdopodobnie mecz z Miedzia przesuniety zostal na srode 8 wrzesnia tak wiec pierwszy mecz u siebie Gornik rozegra w 5 kolejce z Rakowem 22 sierpnia. Do tego czasu wszystko na stadionie powinno byc gotowe a wtedy licencja automatycznie z Polkowic zostanie przypisana na Walbrzych
kapusta pisze:a jak z biletami na Legię? zasada jest taka, że na sektor gości kosztują tyle ile najtańszy bilet gospodarzy. a tam są chyba ceny z kosmosu
W Jaśle kolejny sezon co cieszy sektor gości otwarty !
Niby trzeba 3 dni przed meczem wysłać listę imienną żeby zostać wpuszczonym ale chyba nie ma z tym większych problemów.
Sektor gości mieści oficjalnie 150 miejsc ale 200 wejdzie też bez większego ścisku.
Bilety chyba po 6 pln są.
Tak że ZAPRASZAMY wszystkich kibiców gości z którymi zmierzą się Czarni 1910 Jasło w najbliższym sezonie.
Sektor gości na 2200 będzie znajdował się dokładnie po drugiej stronie stadionu, na IV trybunie. Tam gdzie siedziały ekipy Legii i Jagi, kiedy ich wpuszczaliśmy na swoje sektory.
Bardzo niedobra tendencja do robienia na nowych stadionach sektorów gości na rowne 5% czyli minimum. Juz teraz sa ekipy ktore moga do Poznania przyjechac w ponad 2 tysiace, a jak sami widzimy liczby wyjazdowe stale rosna i beda rosnac w przyszlosci.
Napisałem maila do Jagiellonii w sprawie sektora gości (czy bedą wpuszczać w czasie rozgrywek naszej ekstraklasy) i niestety dostałem tylko taką odpowiedź:
Witam,
Decyzja w tej sprawie nie została jeszcze podjęta.