Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
1920RaciboRz
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
[/quote]a co może powiesz że tak nie jest ? Własnie pokazałeś że jesteś za Zagłębiem . Bo jak koleś wyżej napsiał że są grupy nienawidzące Pogoni to się nie odezwałeś . Pa[/quote]
przez to że koleżka się odezwał po słowie Zagłębie ty wywnioskowałeś, że jest za Zagłębiem?? qrwa za kim ja jestem skoro go bronię ??
przez to że koleżka się odezwał po słowie Zagłębie ty wywnioskowałeś, że jest za Zagłębiem?? qrwa za kim ja jestem skoro go bronię ??
Zgody/kosy/uklady-Stal Rzeszow?
Zgody?kosy/uklady-Resovia Rzeszow?
Stal Rzeszów:mogulboy pisze:Zgody/kosy/uklady-Stal Rzeszow?
Zgody:
Kosy: Resovia Rzeszow, Jks Jarosław, Stal Stalowa Wola, Czuwaj i Polonia Przemysl
Układy:
Resovia Rzeszów:
Zgody: ŁKS Łódź, Stal Stalowa Wola
Kosy: Stal Rzeszów, Siarka Tarnobrzeg, Wisłoka Dębica, Igloopol Dębica Radomiak Radom, Stal Mielec
Układy: Stal Sanok, Arminia Bielefeld
dokładnie.leyenamour pisze:nooo, są jeszcze grupy nielubiace Den Hag, Juventusu a nawet Sami siebie nielubia bo sa za Legia...black rower pisze:ODEK pisze:Dla mnie dziwne są sytuacje jak część ekipy nie uznaję jakiejś zgody. Wiem że jest grupa kibiców Legii którzy dosłownie nienawidzą Pogoni i trzymają się bardzo mocno z Zagłębiem. We Wrocławiu tez się zdarzają ludzie którzy są wrogo nastawieni do Wisły.
Jest też grupa która nienawidzi Zagłębia i Olimpiii....
black rower - Tobie chyba łańcuch spadł ! zostan przy KOLARSTWIE!
to,że są ludzie, którzy jeżdżą częściej w jedno miejsce lub tez wyłacznie w jedno to nie znaczy,że nienawidzą drugiej zgody, co za chory pomysł.
Nienawiść a nawet nie lubienie to mocne uczucia i jeżeli ktoś szafuje takimi określeniami w kontekście spojrzenia przez tą czy inna część Legii na którąś zgodę to sam sobie wystawia świadectwo w zakresie wiedzy o ekipie. Nienajlepsze zresztą.
A jak to wygląda w Śląsku? Ci co nie przepadają za Wisłą są stricte pro-Motor (i też anty-Lechia), czy niekoniecznie?
Może być na priv.
Może być na priv.
Dobra, nawet jak są w ekipie ludzie przeciwni konkretnej zgodzie to mimo wszystko nie powinny tego pokazywać lejąc osoby z tej właśnie zgody. Wyrażać poglądy każdy może. Nawet gdybym jakiejś zgodzie był bardziej przychylny to nie atakowałbym tej drugiej.
A jak wygląda sytuacja w Gorzowie? Mam na mysli kosy i zgody(o ile takowe są) Stilonu jak i Stali.. jak juz bylo to sory ale niechce mi sie przewijac 140 stron wiec prosze chociaz o podanie nr strony na której jest o tym napisane..
http://www.polscykibice.com/RyBa GW pisze:A jak wygląda sytuacja w Gorzowie? Mam na mysli kosy i zgody(o ile takowe są) Stilonu jak i Stali.. jak juz bylo to sory ale niechce mi sie przewijac 140 stron wiec prosze chociaz o podanie nr strony na której jest o tym napisane..
Po lewej spis ekip.
Nie wiem czy to prawda, ale dowiedziałem się od kolegi ze Stali, że mają dobre kontakty/układ z KM Lublin oraz Polonią Piła. Wspomagają się na meczach od czasu do czasu. Co do Stilonu to posiadamy zgodę ze Sportingiem Charleroi z Belgii.Biały__ pisze:http://www.polscykibice.com/RyBa GW pisze:A jak wygląda sytuacja w Gorzowie? Mam na mysli kosy i zgody(o ile takowe są) Stilonu jak i Stali.. jak juz bylo to sory ale niechce mi sie przewijac 140 stron wiec prosze chociaz o podanie nr strony na której jest o tym napisane..
Po lewej spis ekip.
W zadnej relacji nie wyczytałem zeby kibice Stali wspomagali gdzies KM czy Polonie P(i na odwrót) wiec albo to juz odlegla przeszlosc lub kolega cie sciemnial :P a Stilon czasem nie ma ukladu z Elana?GrzechuS pisze:Nie wiem czy to prawda, ale dowiedziałem się od kolegi ze Stali, że mają dobre kontakty/układ z KM Lublin oraz Polonią Piła. Wspomagają się na meczach od czasu do czasu. Co do Stilonu to posiadamy zgodę ze Sportingiem Charleroi z Belgii.Biały__ pisze:http://www.polscykibice.com/RyBa GW pisze:A jak wygląda sytuacja w Gorzowie? Mam na mysli kosy i zgody(o ile takowe są) Stilonu jak i Stali.. jak juz bylo to sory ale niechce mi sie przewijac 140 stron wiec prosze chociaz o podanie nr strony na której jest o tym napisane..
Po lewej spis ekip.
Ten spis ekip czytałem juz z rok temu i nic sie w nim sie nie zmienilo a nie jest zbyt czesto aktualizowany wiec dlatego pytam bo na forum mozna sie dowiedziec czegos bardziej aktualnego...Biały__ pisze:http://www.polscykibice.com/RyBa GW pisze:A jak wygląda sytuacja w Gorzowie? Mam na mysli kosy i zgody(o ile takowe są) Stilonu jak i Stali.. jak juz bylo to sory ale niechce mi sie przewijac 140 stron wiec prosze chociaz o podanie nr strony na której jest o tym napisane..
Po lewej spis ekip.
Dowiedziałem się tego od ich etatowego wyjazdowicza, więc coś chyba jest na rzeczy. Niech może lepiej na ten temat się wypowiedzą osoby ze Stali, które to ci lepiej wyjaśnią. No możliwe, że coś podkoloryzował.RyBa GW pisze: W zadnej relacji nie wyczytałem zeby kibice Stali wspomagali gdzies KM czy Polonie P(i na odwrót) wiec albo to juz odlegla przeszlosc lub kolega cie sciemnial :P a Stilon czasem nie ma ukladu z Elana?
JKS Jarosław i ich stosunki do ekip z Przemyśla, Dębicy, Rzeszowa oraz Siarki Tarnobrzeg, może ktoś opisac ?
-
SMSDonJuan
Nie przepadają za Wisłą bo nie akceptują sprzętu. Niekoniecznie muszą być też przeciwni Lechii.Viclav pisze:A jak to wygląda w Śląsku? Ci co nie przepadają za Wisłą są stricte pro-Motor (i też anty-Lechia), czy niekoniecznie?
Może być na priv.
-
leyenamour
niekumam... jak mozna miec zgody i podzialy ze jednych lubia bardziej innych mniej ? takie problemy zapewne są w ekipach, ktore maja kilku "przyjaciół". Zatem w czym problem? koniec "przyjaźni" i tyle. Trudnoscia w zakonczeniu znajomosci moga miec zgody kilkunastoletnie, głównie z przywiazania, przyzwyczajenia - przeciez to juz tyle trwa, ale pewnie i z tego ze gromadka ludzi nielubiaca ktorejs ze swoich zgód ma poprostu c**** do gadania.
Dla mnie Zgody powinny byc budowane tak, aby niebylo nieporozumien pomiedzy ekipami z ktorymi sie "przyjaźni", jak to miało miejsce pomiedzy Lechia - Wisła - Jaga.
co do układów - niewiem skąd to sie wzieło? czemu sie to przyjeło? porazka!
zmiany frontów co pół roku(przypadek Lecha) uklady na jeden mecz(jestesmy wrogami, ale na tym meczu sie niebluzgamy, niekroimy i co jjeszcze)
odnosze wrazenie ze Nasze Polskie ekipy staja sie coraz słabsze psychicznie przed porazkami, bo na necie beda o tym trabic a przeciez jestesmy niepokonani.
ekipy układaja sie z tymi, ktore stanowia dla jednej z nich jakies zagrozenie.
a bedzie jeszcze gorzej, młode pokolenie bazuje na historii starej gwardii, ktorych za duzo juz sie nieudziela i ma mało do gadania, ale jednak wstyd przed nimi gdyby tak przegrali z ekipa, ktora oni przez lata obijali, wiec jak moga nam dojebac to lepiej zrobic układ, bo łacza nas interesy i kuzyn jest z tego miasta.
duzo by tu jeszcze pisac, ale co to da...
moze zaczać od strony internetowej www.koniecZukladami.pl
jest to moje prywatne zdanie, moim postem niemialem zamiaru wjezdzac ekipom, ktore wymieniłem. Kazdy ma cos na sumieniu, ale te przypadki są najbardziej rozkminiane.
pozdrawiam.
Dla mnie Zgody powinny byc budowane tak, aby niebylo nieporozumien pomiedzy ekipami z ktorymi sie "przyjaźni", jak to miało miejsce pomiedzy Lechia - Wisła - Jaga.
co do układów - niewiem skąd to sie wzieło? czemu sie to przyjeło? porazka!
zmiany frontów co pół roku(przypadek Lecha) uklady na jeden mecz(jestesmy wrogami, ale na tym meczu sie niebluzgamy, niekroimy i co jjeszcze)
odnosze wrazenie ze Nasze Polskie ekipy staja sie coraz słabsze psychicznie przed porazkami, bo na necie beda o tym trabic a przeciez jestesmy niepokonani.
ekipy układaja sie z tymi, ktore stanowia dla jednej z nich jakies zagrozenie.
a bedzie jeszcze gorzej, młode pokolenie bazuje na historii starej gwardii, ktorych za duzo juz sie nieudziela i ma mało do gadania, ale jednak wstyd przed nimi gdyby tak przegrali z ekipa, ktora oni przez lata obijali, wiec jak moga nam dojebac to lepiej zrobic układ, bo łacza nas interesy i kuzyn jest z tego miasta.
duzo by tu jeszcze pisac, ale co to da...
moze zaczać od strony internetowej www.koniecZukladami.pl
jest to moje prywatne zdanie, moim postem niemialem zamiaru wjezdzac ekipom, ktore wymieniłem. Kazdy ma cos na sumieniu, ale te przypadki są najbardziej rozkminiane.
pozdrawiam.
Najsmieszniejsze to jest rozkminienia tego typu tematów na kibice.net...
Co kogo obchodzi wasze zdanie ?
Co kogo obchodzi wasze zdanie ?
To jest delikatnie ujęte. Ale rozkminianie tego na k.net to faktycznie masakra.ITI WON pisze:co poniektórzy to mają rozkminki rodem z bravo
normalną sprawą jest to, że skoro pomiędzy Zagłębiem, a Pogonią jest kosa, to osoby które mają szczególnie dobre kontakty z jedną, albo drugą bandą, nie będą się jakoś specjalnie ziomować z drugą. nie ma też mowy o nienawiści, a co najwyżej o minimalnych kontaktach z drugą zgodą. to, że kogoś po % poniesie i coś tam pomruczy pod nosem na Wałach, albo Patelni, nie oznacza, że jest w Warszawie jakiś konflikt wewnętrzny.
Obstawiam Ruch - Zagłębie L.a tak przy okazji to się spytam jaki był pierwszy układ h w Polsce?? nie liczę jakichś jednodniowych opcji w stylu PP, czy opcji na kadrze
Witam, gdzie mogę znaleźć informacje, wskazówki zgód, kos czy jak kto woli układów w Holandii. Chodzi mi głównie o Feyenoord Rotterdam. Można znaleźć jakieś tego typu strony?
-
patriota85
Z Czuwajem, Polonią, Wisłoką, Igloopolem, Stalą kosa.300 pisze:JKS Jarosław i ich stosunki do ekip z Przemyśla, Dębicy, Rzeszowa oraz Siarki Tarnobrzeg, może ktoś opisac ?
Z Resovią pewnie neutralnie za względu na dawną zgodę\układ.
Co do Siarki to już się muszą sami wypowiedzieć.
jak sytuacja w Kędzierzynie-Koźlu między Mostostalem i Chemikiem ?
Obstawiam Ruch - Zagłębie L.[/quote]a tak przy okazji to się spytam jaki był pierwszy układ h w Polsce?? nie liczę jakichś jednodniowych opcji w stylu PP, czy opcji na kadrze
A nie czasem Falubaz Zielona Góra - Flota Świnoujście?
-
Abrakadabra1947
A jakie to akcje robił Ruch z Lubinkami?Foxx pisze:ITI WON pisze:Obstawiam Ruch - Zagłębie L.a tak przy okazji to się spytam jaki był pierwszy układ h w Polsce?? nie liczę jakichś jednodniowych opcji w stylu PP, czy opcji na kadrze
Jakie ralacje na linii Śląsk Wrocław - Gryf Słupsk.
-
gryfslupsk*
neutralne.
Czuwaj,Polonia,Wisłoka,Igloopol,Stal Rz,Siarka- same kosy.300 pisze:JKS Jarosław i ich stosunki do ekip z Przemyśla, Dębicy, Rzeszowa oraz Siarki Tarnobrzeg, może ktoś opisac ?
Resovia-kosy nie ma ale tez zadnych kontaktow czy cos takiego.
Ja powrócę do relacji Stal - Stilon:
Otóż kosy między tymi ekipami nie ma, jak wiadomo ! to klub żużlowy, drugi piłkarski.
Stosunki kibiców do siebie są bardzo różne. Gorzów nie jest wielkim miastem, więc część osób ze Stilonu dobrze zna się tak naprawdę ze Stalowcami (chodzili do 1 szkoły, pracy lub z osiedla). Może niektórym ciężko w to uwierzyć ale Wiele osób ze starej Gwardii Stilonu zaczynało od Stali, lecz nie będę się rozpisywał na ten temat.
Znaczna Część kibiców oczywiście nie pała sympatiom do siebie, tak naprawdę z nieznanych powodów (głównie środki finansowe przeznaczane na sport, frekwencja itp.) Na meczach kos czyli: z Pogonią, Flotą czy Falubazem, kibice czasem się wspomagają.
Ja osobiście nie raz pije wóde z chłopakami z "przeciwnej" drużyny i nie widzę w tym problemu tylko dlatego, że ktoś woli Żużel a ktoś Piłkę.
Ale nie mi to oceniać więc nie bierzcie tego do siebie, to tylko moje prywatne zdanie.
Otóż kosy między tymi ekipami nie ma, jak wiadomo ! to klub żużlowy, drugi piłkarski.
Stosunki kibiców do siebie są bardzo różne. Gorzów nie jest wielkim miastem, więc część osób ze Stilonu dobrze zna się tak naprawdę ze Stalowcami (chodzili do 1 szkoły, pracy lub z osiedla). Może niektórym ciężko w to uwierzyć ale Wiele osób ze starej Gwardii Stilonu zaczynało od Stali, lecz nie będę się rozpisywał na ten temat.
Znaczna Część kibiców oczywiście nie pała sympatiom do siebie, tak naprawdę z nieznanych powodów (głównie środki finansowe przeznaczane na sport, frekwencja itp.) Na meczach kos czyli: z Pogonią, Flotą czy Falubazem, kibice czasem się wspomagają.
Ja osobiście nie raz pije wóde z chłopakami z "przeciwnej" drużyny i nie widzę w tym problemu tylko dlatego, że ktoś woli Żużel a ktoś Piłkę.
Ale nie mi to oceniać więc nie bierzcie tego do siebie, to tylko moje prywatne zdanie.
a czy jakiś czas temu Stilon nie wpadł ultrasom ze Stali i nie wykroił jakiś tam materiałów?
Jest to prawda, a miało to miejsce przed meczem Stali ze Spartą Wrocław.HC pisze:a czy jakiś czas temu Stilon nie wpadł ultrasom ze Stali i nie wykroił jakiś tam materiałów?
A można dokładniej, jakaś oprawa? Bo z tego co wiem to mecz Stal vs Sparta dopiero będzie. Chyba , że sezon temu.
Mienisz się kibicem Stali, a nie wiesz, że już mieliście mecz ze Spartą.. A oprawa miałaby być właśnie na ten mecz wyjazdowy.Gorzoow pisze:A można dokładniej, jakaś oprawa? Bo z tego co wiem to mecz Stal vs Sparta dopiero będzie. Chyba , że sezon temu.
Po pierwsze Nie mienie się wielkim kibicem Stali ani Stilonu, po drugie wiem że był wyjazdowy mecz, ale w Gorzowie dopiero będzie. Po trzecie skończmy już ten temat bo robi się nie potrzebna spina.
Mysle ze w Gorzowie niema sytuacji jak w Bydgoszczy czy w Toruniu tam ekipy pilkarskie i zuzlowe sie szczerze nienawidza a tu głównie gówniarzeria sie czasem pogania. Wiadomo ze w miescie dominuje Stilon i tego nikt nie podważy ale starzy kibice raczej sie szanuja i w wielu przypadkach kumpluja tak jak powiedziales Gorzow to niewielkie miasto i mysle ze jest nadzieja ze w niedalekiej przyszlosci w Gorzowie zapanuje ład i pożadek a dwie ekipy beda sie wspieraly badz przynajmniej niewchodzily w sobie w drogeGorzoow pisze:Ja powrócę do relacji Stal - Stilon:
dodam od siebie, ze na meczu Stilon - Flota pewien piknik w szaliku Stali zostal poproszony o opuszczenie stadionu, nie wiem jakim cudem wszedl na Myśliborską w tym szaliku, wiec troche prawdy w tym ze starsi nic do tego nie maja, jest
Witam ma pare pytań
Jak wygląda sytuacja miedzy Glinik Gorlice - Stal Sanok???
Czy Lechia Gdansk ma miała zgode z Podhalem Nowy TarG???
Jakie były dawne zgody Wisły Kraków???
Jak powstała zgoda miedzy Glinik Gorlice Podhale Nowy Targ???
Cz Glinik miał kiedyś układ z Wisłą Krakow???
1. W Nowym Targu jest FC Lechii.wjs pisze:Witam ma pare pytań
2. Wcześniej był układ, ostatnio przybili zgodę.
3. Glinik zgodą Unii więc raczej spięć nie mają, a układu nigdy nie było.
-
patriota85
1. Parę miesięcy temu podczas wyjazdu na hokej KH(?) Sanok - Podhale doszło do spięcia między Stalą Sanok,a Glinikiem na plus dla Glinika.Poza tym Glinik do niedawna miał zgodę z Karpatami.Więc napewno się nie lubią, ale o kosie nie ma raczej mowy ze względu na rzadkiem konakty międy obiema ekipami.wjs pisze:Witam ma pare pytań
2.Nie
Jestem nowy i chciałbym się dowiedzieć jak jest pomiędzy Elaną Toruń a Stilonem Gorzów
Z Góry dzięki za informacje .
-
Troublemaker
Jeżeli się nie mylę obie ekipy łączył układ ale należy on juz najprawdopodobniej do przeszłości.TRN pisze:Jestem nowy i chciałbym się dowiedzieć jak jest pomiędzy Elaną Toruń a Stilonem Gorzów
-
MamoJeszczeGodzinke
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=4828Jakie były dawne zgody Wisły Kraków???
-
chcebyckumaty
Mam Pytanko
Jak Wyglada Relacja na lini
Górnik Zabrze - Siarka Tarnobrzeg(Wisłoka ma sztame z Siarka a Górnik z Wisłoka)
Górnik Zabrze - Banik Ostrava(Podobno Torcida widziana na Baniku)
Jak Wyglada Relacja na lini
Górnik Zabrze - Siarka Tarnobrzeg(Wisłoka ma sztame z Siarka a Górnik z Wisłoka)
Górnik Zabrze - Banik Ostrava(Podobno Torcida widziana na Baniku)