Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
Jakie stosunki na linii KTH Krynica i GKS Jastrzębie ?
-
Pamiętam że kiedyś po jakimś meczu w Chorzowie była tam ekipa Apatora i Elany. Obydwie ekipy spotkały się potem na jakimś melanżu w barze gdzie doszło do awantury i po jednej ze stron stanął bodajże FC Świętochłowice, a po drugiej stronie inny ??? FC Ruchu.
-
O,to ciekawe.Nasuwa się pytanie: Czy poszczególnie FC sympatyzują bardziej z którąś ze stron i jest to widoczne,czy raczej mimo sympatii do jednej ze stron są neutralni wobec drugiej,a może mają po prostu na to wyjebane z góry?paradoks pisze:Pamiętam że kiedyś po jakimś meczu w Chorzowie była tam ekipa Apatora i Elany. Obydwie ekipy spotkały się potem na jakimś melanżu w barze gdzie doszło do awantury i po jednej ze stron stanął bodajże FC Świętochłowice, a po drugiej stronie inny ??? FC Ruchu.
K.S. KUŹNIA USTROŃ
-
Dla mnie dziwne są sytuacje jak część ekipy nie uznaję jakiejś zgody. Wiem że jest grupa kibiców Legii którzy dosłownie nienawidzą Pogoni i trzymają się bardzo mocno z Zagłębiem. We Wrocławiu tez się zdarzają ludzie którzy są wrogo nastawieni do Wisły.
...
-
ODEK pisze:Dla mnie dziwne są sytuacje jak część ekipy nie uznaję jakiejś zgody. Wiem że jest grupa kibiców Legii którzy dosłownie nienawidzą Pogoni i trzymają się bardzo mocno z Zagłębiem. We Wrocławiu tez się zdarzają ludzie którzy są wrogo nastawieni do Wisły.
To chyba w każdej ekipie tak jest przynajmniej w większości: kolejny przykład wiele osób ze Stalówki nie toleruje Resovii i dla nich zgoda jest tylko z Rakowem .
Mam tak samo jak Ty...
-
nooo, są jeszcze grupy nielubiace Den Hag, Juventusu a nawet Sami siebie nielubia bo sa za Legia...black rower pisze:ODEK pisze:Dla mnie dziwne są sytuacje jak część ekipy nie uznaję jakiejś zgody. Wiem że jest grupa kibiców Legii którzy dosłownie nienawidzą Pogoni i trzymają się bardzo mocno z Zagłębiem. We Wrocławiu tez się zdarzają ludzie którzy są wrogo nastawieni do Wisły.
Jest też grupa która nienawidzi Zagłębia i Olimpiii....
black rower - Tobie chyba łańcuch spadł ! zostan przy KOLARSTWIE!
jestem hardkorem
-
leyenamour pisze:nooo, są jeszcze grupy nielubiace Den Hag, Juventusu a nawet Sami siebie nielubia bo sa za Legia...black rower pisze:ODEK pisze:Dla mnie dziwne są sytuacje jak część ekipy nie uznaję jakiejś zgody. Wiem że jest grupa kibiców Legii którzy dosłownie nienawidzą Pogoni i trzymają się bardzo mocno z Zagłębiem. We Wrocławiu tez się zdarzają ludzie którzy są wrogo nastawieni do Wisły.
a co może powiesz że tak nie jest ? Własnie pokazałeś że jesteś za Zagłębiem . Bo jak koleś wyżej napsiał że są grupy nienawidzące Pogoni to się nie odezwałeś . Pa
Mam tak samo jak Ty...
-
Wiadomo że w każdej ekipie są osoby co jednych lubią a drugich nie ale mi nie chodzi przeciętnego kibica który co najwyżej może pomachać balonikiem. To co pisałem o Warszawiakach to chodzi mi o osoby z jednej z grup na Legii (nie ważne jakiej) które trzymają się bardzo mocno z Zagłębiem i zapewne od nich przejęli nienawiść do Pogoni.
...
-

;)
A tak na serio - jak jest, każdy wie. Nie ma chyba co tego rozkminiać na ogólnopolskim forum

-
[/quote]a co może powiesz że tak nie jest ? Własnie pokazałeś że jesteś za Zagłębiem . Bo jak koleś wyżej napsiał że są grupy nienawidzące Pogoni to się nie odezwałeś . Pa[/quote]
Ja to jestem za tym, zeby sprawdzali pełnoletnosc przed rejestracja na tym forum.
Internet jak i to forum było fajne...10 lat temu !
Ja to jestem za tym, zeby sprawdzali pełnoletnosc przed rejestracja na tym forum.
Internet jak i to forum było fajne...10 lat temu !
jestem hardkorem
-
[/quote]a co może powiesz że tak nie jest ? Własnie pokazałeś że jesteś za Zagłębiem . Bo jak koleś wyżej napsiał że są grupy nienawidzące Pogoni to się nie odezwałeś . Pa[/quote]
przez to że koleżka się odezwał po słowie Zagłębie ty wywnioskowałeś, że jest za Zagłębiem?? qrwa za kim ja jestem skoro go bronię ??
przez to że koleżka się odezwał po słowie Zagłębie ty wywnioskowałeś, że jest za Zagłębiem?? qrwa za kim ja jestem skoro go bronię ??
Niebieski Racibórz, Niebieskie ulice,
Niebieskie osiedla, Niebieskie życie
Niebieskie seRca a środku bije Niebieska eRka
Niebieskie osiedla, Niebieskie życie
Niebieskie seRca a środku bije Niebieska eRka
-
Zgody/kosy/uklady-Stal Rzeszow?
Zgody?kosy/uklady-Resovia Rzeszow?
-
Stal Rzeszów:mogulboy pisze:Zgody/kosy/uklady-Stal Rzeszow?
Zgody:
Kosy: Resovia Rzeszow, Jks Jarosław, Stal Stalowa Wola, Czuwaj i Polonia Przemysl
Układy:
Resovia Rzeszów:
Zgody: ŁKS Łódź, Stal Stalowa Wola
Kosy: Stal Rzeszów, Siarka Tarnobrzeg, Wisłoka Dębica, Igloopol Dębica Radomiak Radom, Stal Mielec
Układy: Stal Sanok, Arminia Bielefeld
-
dokładnie.leyenamour pisze:nooo, są jeszcze grupy nielubiace Den Hag, Juventusu a nawet Sami siebie nielubia bo sa za Legia...black rower pisze:ODEK pisze:Dla mnie dziwne są sytuacje jak część ekipy nie uznaję jakiejś zgody. Wiem że jest grupa kibiców Legii którzy dosłownie nienawidzą Pogoni i trzymają się bardzo mocno z Zagłębiem. We Wrocławiu tez się zdarzają ludzie którzy są wrogo nastawieni do Wisły.
to,że są ludzie, którzy jeżdżą częściej w jedno miejsce lub tez wyłacznie w jedno to nie znaczy,że nienawidzą drugiej zgody, co za chory pomysł.
Nienawiść a nawet nie lubienie to mocne uczucia i jeżeli ktoś szafuje takimi określeniami w kontekście spojrzenia przez tą czy inna część Legii na którąś zgodę to sam sobie wystawia świadectwo w zakresie wiedzy o ekipie. Nienajlepsze zresztą.
-
A jak to wygląda w Śląsku? Ci co nie przepadają za Wisłą są stricte pro-Motor (i też anty-Lechia), czy niekoniecznie?
Może być na priv.
Może być na priv.

-
Jeśli masz na myśli UZL to ... grubo się myliszODEK pisze: To co pisałem o Warszawiakach to chodzi mi o osoby z jednej z grup na Legii (nie ważne jakiej) które trzymają się bardzo mocno z Zagłębiem i zapewne od nich przejęli nienawiść do Pogoni.
-
Dobra, nawet jak są w ekipie ludzie przeciwni konkretnej zgodzie to mimo wszystko nie powinny tego pokazywać lejąc osoby z tej właśnie zgody. Wyrażać poglądy każdy może. Nawet gdybym jakiejś zgodzie był bardziej przychylny to nie atakowałbym tej drugiej.
Żaba pisze:Tak byli, grali w makao z Niemcami.Chuliganzr pisze:Czy to prawda, że wśród ekip w Warszawie, był Ruch Chorzów, który ogólnie jak wszyscy wiemy na reprze się nie udziela?
-
A jak wygląda sytuacja w Gorzowie? Mam na mysli kosy i zgody(o ile takowe są) Stilonu jak i Stali.. jak juz bylo to sory ale niechce mi sie przewijac 140 stron wiec prosze chociaz o podanie nr strony na której jest o tym napisane..
-
[link]RyBa GW pisze:A jak wygląda sytuacja w Gorzowie? Mam na mysli kosy i zgody(o ile takowe są) Stilonu jak i Stali.. jak juz bylo to sory ale niechce mi sie przewijac 140 stron wiec prosze chociaz o podanie nr strony na której jest o tym napisane..
Po lewej spis ekip.
Ten kto sieje wiatr, burzę będzie zbierał.
-
Nie wiem czy to prawda, ale dowiedziałem się od kolegi ze Stali, że mają dobre kontakty/układ z KM Lublin oraz Polonią Piła. Wspomagają się na meczach od czasu do czasu. Co do Stilonu to posiadamy zgodę ze Sportingiem Charleroi z Belgii.Biały__ pisze:[link]RyBa GW pisze:A jak wygląda sytuacja w Gorzowie? Mam na mysli kosy i zgody(o ile takowe są) Stilonu jak i Stali.. jak juz bylo to sory ale niechce mi sie przewijac 140 stron wiec prosze chociaz o podanie nr strony na której jest o tym napisane..
Po lewej spis ekip.
BRYGADA (S) BARLINEK
-
W zadnej relacji nie wyczytałem zeby kibice Stali wspomagali gdzies KM czy Polonie P(i na odwrót) wiec albo to juz odlegla przeszlosc lub kolega cie sciemnial :P a Stilon czasem nie ma ukladu z Elana?GrzechuS pisze:Nie wiem czy to prawda, ale dowiedziałem się od kolegi ze Stali, że mają dobre kontakty/układ z KM Lublin oraz Polonią Piła. Wspomagają się na meczach od czasu do czasu. Co do Stilonu to posiadamy zgodę ze Sportingiem Charleroi z Belgii.Biały__ pisze:[link]RyBa GW pisze:A jak wygląda sytuacja w Gorzowie? Mam na mysli kosy i zgody(o ile takowe są) Stilonu jak i Stali.. jak juz bylo to sory ale niechce mi sie przewijac 140 stron wiec prosze chociaz o podanie nr strony na której jest o tym napisane..
Po lewej spis ekip.
-
Ten spis ekip czytałem juz z rok temu i nic sie w nim sie nie zmienilo a nie jest zbyt czesto aktualizowany wiec dlatego pytam bo na forum mozna sie dowiedziec czegos bardziej aktualnego...Biały__ pisze:[link]RyBa GW pisze:A jak wygląda sytuacja w Gorzowie? Mam na mysli kosy i zgody(o ile takowe są) Stilonu jak i Stali.. jak juz bylo to sory ale niechce mi sie przewijac 140 stron wiec prosze chociaz o podanie nr strony na której jest o tym napisane..
Po lewej spis ekip.
-
Dowiedziałem się tego od ich etatowego wyjazdowicza, więc coś chyba jest na rzeczy. Niech może lepiej na ten temat się wypowiedzą osoby ze Stali, które to ci lepiej wyjaśnią. No możliwe, że coś podkoloryzował.RyBa GW pisze: W zadnej relacji nie wyczytałem zeby kibice Stali wspomagali gdzies KM czy Polonie P(i na odwrót) wiec albo to juz odlegla przeszlosc lub kolega cie sciemnial :P a Stilon czasem nie ma ukladu z Elana?
BRYGADA (S) BARLINEK
-
JKS Jarosław i ich stosunki do ekip z Przemyśla, Dębicy, Rzeszowa oraz Siarki Tarnobrzeg, może ktoś opisac ?
niezalezny obserwator polskiej sceny kibicowskiej
-
NIe nie może, znajdż sobie na internecie!!. Kur*wa o wszystko jest na necie. Troche wysiłku.
Stal Rzeszów ma zgode /układ h z Radomiakiem i Igloopolem.
-
miejski patriota pisze:NIe nie może, znajdż sobie na internecie!!. Kur*wa o wszystko jest na necie. Troche wysiłku.
Oba układy są przecież od dłuższego czasu nieaktualne już.
-
Nie przepadają za Wisłą bo nie akceptują sprzętu. Niekoniecznie muszą być też przeciwni Lechii.Viclav pisze:A jak to wygląda w Śląsku? Ci co nie przepadają za Wisłą są stricte pro-Motor (i też anty-Lechia), czy niekoniecznie?
Może być na priv.
To ja, Louis Fernandez SMS Don Juan!
-
niekumam... jak mozna miec zgody i podzialy ze jednych lubia bardziej innych mniej ? takie problemy zapewne są w ekipach, ktore maja kilku "przyjaciół". Zatem w czym problem? koniec "przyjaźni" i tyle. Trudnoscia w zakonczeniu znajomosci moga miec zgody kilkunastoletnie, głównie z przywiazania, przyzwyczajenia - przeciez to juz tyle trwa, ale pewnie i z tego ze gromadka ludzi nielubiaca ktorejs ze swoich zgód ma poprostu c**** do gadania.
Dla mnie Zgody powinny byc budowane tak, aby niebylo nieporozumien pomiedzy ekipami z ktorymi sie "przyjaźni", jak to miało miejsce pomiedzy Lechia - Wisła - Jaga.
co do układów - niewiem skąd to sie wzieło? czemu sie to przyjeło? porazka!
zmiany frontów co pół roku(przypadek Lecha) uklady na jeden mecz(jestesmy wrogami, ale na tym meczu sie niebluzgamy, niekroimy i co jjeszcze)
odnosze wrazenie ze Nasze Polskie ekipy staja sie coraz słabsze psychicznie przed porazkami, bo na necie beda o tym trabic a przeciez jestesmy niepokonani.
ekipy układaja sie z tymi, ktore stanowia dla jednej z nich jakies zagrozenie.
a bedzie jeszcze gorzej, młode pokolenie bazuje na historii starej gwardii, ktorych za duzo juz sie nieudziela i ma mało do gadania, ale jednak wstyd przed nimi gdyby tak przegrali z ekipa, ktora oni przez lata obijali, wiec jak moga nam dojebac to lepiej zrobic układ, bo łacza nas interesy i kuzyn jest z tego miasta.
duzo by tu jeszcze pisac, ale co to da...
moze zaczać od strony internetowej [link]
jest to moje prywatne zdanie, moim postem niemialem zamiaru wjezdzac ekipom, ktore wymieniłem. Kazdy ma cos na sumieniu, ale te przypadki są najbardziej rozkminiane.
pozdrawiam.
Dla mnie Zgody powinny byc budowane tak, aby niebylo nieporozumien pomiedzy ekipami z ktorymi sie "przyjaźni", jak to miało miejsce pomiedzy Lechia - Wisła - Jaga.
co do układów - niewiem skąd to sie wzieło? czemu sie to przyjeło? porazka!
zmiany frontów co pół roku(przypadek Lecha) uklady na jeden mecz(jestesmy wrogami, ale na tym meczu sie niebluzgamy, niekroimy i co jjeszcze)
odnosze wrazenie ze Nasze Polskie ekipy staja sie coraz słabsze psychicznie przed porazkami, bo na necie beda o tym trabic a przeciez jestesmy niepokonani.
ekipy układaja sie z tymi, ktore stanowia dla jednej z nich jakies zagrozenie.
a bedzie jeszcze gorzej, młode pokolenie bazuje na historii starej gwardii, ktorych za duzo juz sie nieudziela i ma mało do gadania, ale jednak wstyd przed nimi gdyby tak przegrali z ekipa, ktora oni przez lata obijali, wiec jak moga nam dojebac to lepiej zrobic układ, bo łacza nas interesy i kuzyn jest z tego miasta.
duzo by tu jeszcze pisac, ale co to da...
moze zaczać od strony internetowej [link]
jest to moje prywatne zdanie, moim postem niemialem zamiaru wjezdzac ekipom, ktore wymieniłem. Kazdy ma cos na sumieniu, ale te przypadki są najbardziej rozkminiane.
pozdrawiam.
jestem hardkorem
-
co poniektórzy to mają rozkminki rodem z bravo
normalną sprawą jest to, że skoro pomiędzy Zagłębiem, a Pogonią jest kosa, to osoby które mają szczególnie dobre kontakty z jedną, albo drugą bandą, nie będą się jakoś specjalnie ziomować z drugą. nie ma też mowy o nienawiści, a co najwyżej o minimalnych kontaktach z drugą zgodą. to, że kogoś po % poniesie i coś tam pomruczy pod nosem na Wałach, albo Patelni, nie oznacza, że jest w Warszawie jakiś konflikt wewnętrzny.
a tak przy okazji to się spytam jaki był pierwszy układ h w Polsce?? nie liczę jakichś jednodniowych opcji w stylu PP, czy opcji na kadrze
normalną sprawą jest to, że skoro pomiędzy Zagłębiem, a Pogonią jest kosa, to osoby które mają szczególnie dobre kontakty z jedną, albo drugą bandą, nie będą się jakoś specjalnie ziomować z drugą. nie ma też mowy o nienawiści, a co najwyżej o minimalnych kontaktach z drugą zgodą. to, że kogoś po % poniesie i coś tam pomruczy pod nosem na Wałach, albo Patelni, nie oznacza, że jest w Warszawie jakiś konflikt wewnętrzny.
a tak przy okazji to się spytam jaki był pierwszy układ h w Polsce?? nie liczę jakichś jednodniowych opcji w stylu PP, czy opcji na kadrze
-
Najsmieszniejsze to jest rozkminienia tego typu tematów na kibice.net...
Co kogo obchodzi wasze zdanie ?

-
power rower - j***** idioto - skąd Ty jesteś?? o czym tu rozmawiasz??
sobie stado matołów na czele z kumatym z Lublina i baranem powerowerem zrobiło rozkmine kto jaką zgodę lubi... w głowie się komuś popierdoliło??
sobie stado matołów na czele z kumatym z Lublina i baranem powerowerem zrobiło rozkmine kto jaką zgodę lubi... w głowie się komuś popierdoliło??
-
zamienilbym "wasze" na "twoje" ... post jak znalazł do kazdego tematu i dla wszystkich tu piszących.BeforeGod pisze:Najsmieszniejsze to jest rozkminienia tego typu tematów na kibice.net...
jestem hardkorem
-
To jest delikatnie ujęte. Ale rozkminianie tego na k.net to faktycznie masakra.ITI WON pisze:co poniektórzy to mają rozkminki rodem z bravo
Obstawiam Ruch - Zagłębie L.a tak przy okazji to się spytam jaki był pierwszy układ h w Polsce?? nie liczę jakichś jednodniowych opcji w stylu PP, czy opcji na kadrze
A co tam w komentarzach na Onecie?
-
Witam, gdzie mogę znaleźć informacje, wskazówki zgód, kos czy jak kto woli układów w Holandii. Chodzi mi głównie o Feyenoord Rotterdam. Można znaleźć jakieś tego typu strony?
[link]
-
Z Czuwajem, Polonią, Wisłoką, Igloopolem, Stalą kosa.300 pisze:JKS Jarosław i ich stosunki do ekip z Przemyśla, Dębicy, Rzeszowa oraz Siarki Tarnobrzeg, może ktoś opisac ?
Z Resovią pewnie neutralnie za względu na dawną zgodę\układ.
Co do Siarki to już się muszą sami wypowiedzieć.
-
jak sytuacja w Kędzierzynie-Koźlu między Mostostalem i Chemikiem ?
-
Obstawiam Ruch - Zagłębie L.[/quote]a tak przy okazji to się spytam jaki był pierwszy układ h w Polsce?? nie liczę jakichś jednodniowych opcji w stylu PP, czy opcji na kadrze
A nie czasem Falubaz Zielona Góra - Flota Świnoujście?
-
A jakie to akcje robił Ruch z Lubinkami?Foxx pisze:ITI WON pisze:Obstawiam Ruch - Zagłębie L.a tak przy okazji to się spytam jaki był pierwszy układ h w Polsce?? nie liczę jakichś jednodniowych opcji w stylu PP, czy opcji na kadrze
Wrocław - stolica Śląska
-
-