Euro 2008 - bilety!!!

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Adik83

Post autor: Adik83 » 14.05.2007, 20:10

pompa pisze:Jeżeli " payment received " znaczy że bilety są zarezerwowane? lub zapłacone? to znaczy że moja wpłata doszła ,bo taki zapis pojawił się w mojej skrzynce
Ze zaplacone.
A gdzie dostales taka informacje?
Na maila, czy masz widoczna jak sie logujesz do konta,
w ktorym miejscu?

iparts.pl
pompa

Post autor: pompa » 14.05.2007, 20:17

Adik83 pisze:
pompa pisze:Jeżeli " payment received " znaczy że bilety są zarezerwowane? lub zapłacone? to znaczy że moja wpłata doszła ,bo taki zapis pojawił się w mojej skrzynce
Ze zaplacone.
A gdzie dostales taka informacje?
Na maila, czy masz widoczna jak sie logujesz do konta,
w ktorym miejscu?

Po zalogowaniu do konta,w miejscu gdzie przedtem była kwota do zapłaty.

Miguel

Post autor: Miguel » 15.05.2007, 07:27

Radeko pisze:
Miguel pisze:
Radeko pisze:Payments for Follow My Team series will only be processed after the Final Draw (2 December 2007). You will receive detailed payment instructions at that time.

Nie mam tego o czym mowi Miguel... ale tez bym chcial zmienic forme platnosci, gdzie trzeba wejsc by to zmienic?
Ale czego dokładnie nie masz?
Tego, ze mam zaplacic do 13 maja, bo napisali mi ze nastepne instrukcje co do ewentualnej platnosci przesla mi w grudniu.
Pisaliśmy już o tym, że za bilety FMT pieniądze pobiorą z karty lub prześlą instrukcje płatności dopiero po zakwalifikowaniu się danej drużyny.

Ja też już dostałem potwierdzenie zaksięgowania wpłaconej przeze mnie kasy za bilety. :)
Wymienię:
2 x POL-GER 3 KAT. na 2 x POL-AUT 1 KAT
2 x 1/4 #26 1 KAT lub 2 x 1/4 #27 1 KAT lub 2 x 1/4 #28 1 KAT na 2 x dowolny półfinał dowolnej kategorii

maciejch

Post autor: maciejch » 15.05.2007, 19:35

Ja dawalem zlecenie przelewu z konta euro w multibanku w ostatni czwartek popoludniu. Przelewy zostaly zaksiegowane w piatek. Dzisiaj bilety po zalogowaniu sie maja juz status oplaconych.

delegat fifa

Post autor: delegat fifa » 15.05.2007, 21:57

maciejch pisze:Ja dawalem zlecenie przelewu z konta euro w multibanku w ostatni czwartek popoludniu. Przelewy zostaly zaksiegowane w piatek. Dzisiaj bilety po zalogowaniu sie maja juz status oplaconych.
potwierdzam , bardzo szybko zaksiegowali te wpłaty na MŚ trawło to o wiele dłuzej... pozdrawiam

Adik83

Post autor: Adik83 » 16.05.2007, 00:03

Na konto kumpla przyszedl nawet mail,
gdyz wysłalem zgloszenie, ze jeszcze status nie jest ze pieniadze otrzymane, to wyslalem przypomnienie ze poszly z innego konta i otrzymalem odpowiedz po 1 dniu brzmiaca w stylu,
"po mimo bledu w tytule przelewu udalo sie nam poprawie zaksiegowac przelew dotyczacy Pana konta.
prosze sprawdzic swoj status na stronie [link]"

no i status payment received ;)
pozdro

ps.
wciaz czekam na obiecana darmowa MasterCard :]

sobi_bydg_wks

Post autor: sobi_bydg_wks » 16.05.2007, 07:58

U mnie na jednym koncie kwota do zaplaty zmienila sie na " payment received " w poniedzialek, a na drugim we wtorek.
Ogolnie z operacji biletowej jestem zadowolony. Po odsprzedaniu podwojnego cwiercfinalu i po 1 bilecie z dwoch cwiercfinalow, za niecale 2tys zl mam 6 biletow (3 bilety na cwiercfinal 25 w kategori 1 i 3 bilety na cwiercfinal 27 w kategorii 2) Srednia wychodzi 300 pare zlotych za bilet. Idzie przezyc.

No i mam do oplacenia Poland Group na koniec roku. Jak Polska by awansowala i trafila do grup z ktorych nie moze wyjsc do tych dwoch cwiercfinalow, zostawiam sobie Poland Group a te cwiercfinaly gonie. Nie bede ogladal jakis kelnerow 8) w akcji.

delegat fifa

Post autor: delegat fifa » 18.05.2007, 17:10

Kupie od 1 do 3 biletów na mecz 12 Czerwca w Klagenfurcie !!

Miguel

Post autor: Miguel » 19.05.2007, 08:57

A jak tylko zastanawiam się, ile osób wylosowało prawo do zakupu biletu i zrezygnowało z niego nie wpłacając kasy w terminie? Wątpie, żeby ktoś sie tu do tego przyznał, bo to spory przypał, ale od skali tego zjawiska zależy to, czy będziemy mieli w przyszłości kolejną rundę sprzedaży.
Wymienię:
2 x 1/4 #26 1 KAT lub 2 x 1/4 #27 1 KAT lub 2 x 1/4 #28 1 KAT na 2 x dowolny półfinał dowolnej kategorii

pompa

Post autor: pompa » 20.05.2007, 20:39

medyk pisze:witam,
jestem na forum nowy, ale podobnie jak większość tu obecnych, zamawiałem bilety i na MŚ2006 i euro2008. Mam pytanie do wszystkich, którym się udało wylosować co nieco. Czy wszyscy już macie na stronie eufa.com zmieniony status zamówienia na payment received?
Ja podobnie, jak tutaj wielu, robiłem kilkanaście zamówień i miałem 5 trafień, przelewy robiłem na początku maja i do dzisiaj nie mam zmienionego statusu. Napisałem wczoraj do nich meila z zapytaniem z każdego konta o to czy wpłata doszła-- czekam na odpowiedź. Ale zaczynam się powoli wkurzać.

Ja miałem 4 trafienia i na trzech aplikacjach mam potwierdzoną wpłatę a na jednej jeszcze nie,mimo iż wpłaty dokonywałem pod koniec kwietnia.Możesz mi napisać wzór takiego zapytania jakiego ty wysłałeś ?bo niestety w językach obcych jestem zupełnie zielony

pompa

Post autor: pompa » 21.05.2007, 20:40

medyk pisze:
Ja miałem 4 trafienia i na trzech aplikacjach mam potwierdzoną wpłatę a na jednej jeszcze nie,mimo iż wpłaty dokonywałem pod koniec kwietnia.Możesz mi napisać wzór takiego zapytania jakiego ty wysłałeś ?bo niestety w językach obcych jestem zupełnie zielony
Dear Sir\Madam,

I would like to know if you had received my money transfer. I made it at the end of april but my status at euro.com is still unchanged.

with kind regards
.....imię i nazwisko

co mniej więcej znaczy:
Chciałbym się dowiedzieć czy otrzymaliście mój przelew. Wykonałem go pod koniec kwietnia a moj status na euro.com jest ciągle niezmieniony

Dzięki,ale nie muszę już wysyłać tego maila bo przed chwilą sprawdzałem i już jest wpłata potwierdzona,więc wydaje mi się ,że trzeba po prostu uzbroić się w cierpliwość,skoro ,jak było w moim przypadku na potwierdzenie jednej z wpłat czekałem kilka tygodni tj.od 27.04 do dzisiaj

maciejch

Post autor: maciejch » 28.05.2007, 20:20

Mam do sprzedania 4 bilety w kat 3 (cena nominalna 50 eur/szt) na mecz 12 czerwca (Wieden).Chetnych kupcow prosze o kontakt na priv.

Miguel

REWOLUCYJNE ROZWIĄZANIA TRANSPORTOWE NA EURO 2008!!!

Post autor: Miguel » 01.06.2007, 10:21

Transport

Special tickets will offer transport use during UEFA EURO 2008™

Hosts reveal transport plans

Thursday, 31 May 2007

Aided by a €5m investment from Euro 2008 SA, Austria and Switzerland have unveiled transport policies that will offer fans at UEFA EURO 2008™ use of public transport as part of their match ticket.

Combi-tickets
For the first time in a UEFA European Championship, the host countries are providing Combi-tickets that will act as a nationwide travel pass on public transport for a 36-hour period on the date of the match until noon the next day. In Austria the tickets will be valid on the entire ÖBB train network as well as local services in the host cities, while in Switzerland those with the special passes will enjoy access to ferries, trains and public transport.

Organisational challenge
"A well-functioning transport concept is, alongside stadiums, safety and security, ticketing and accommodation, one of the most important and difficult organisational challenges for UEFA EURO 2008™," said Austrian government co-ordinator Heinz Palme. "It is therefore very gratifying that both host countries agree that the theme of transport should be given particular attention. The fact the Combi-ticket has been developed further since the 2006 FIFA World Cup and now includes long-distance travel, is a real bonus for the fans."

Traffic regulation
Austria expect 1.5 million visitors from abroad next summer and speaking in Vienna at one of two specially organised press conferences, Austrian federal minister Werner Faymann said: "It is important to manage the enormous amount of traffic that will be generated by UEFA EURO 2008™ in the most environmentally-friendly way possible. The aim is that the majority of guests, officials, media representatives and volunteers will use public transport in June 2008."

System benefits
In Switzerland, officials hope that use of public transport during the three weeks of the competition will account for 80 per cent of local traffic and 60 per cent of long-distance traffic. Other benefits of the plans include a reduction in exhaust-fume emissions and noise pollution, while additional measures are as follows:

• More than 1,000 extra ÖBB trains in the Vienna area alone
• Special trains in all host cities after each match
• No daytime roadworks on transfer days on the motorways and expressways
• Extended operating hours for airports
• Special passes for visitors without match tickets, including a UEFA EURO 2008™ travel pass and half-price railcard
• Additional night services on local, regional and long-distance public transport
• Single traffic management system in both countries, in accordance with the 'two countries, one tournament' principle

Rozwiązanie zaproponowane przez organizatorów jest wręcz oszałamiające! W skrócie, bilet na mecz nie tylko będzie dawał prawo do bezpłatnego poruszania się środkami komunikacji miejskiej w danym mieście w danym dniu tak jak miało to miejsce w Niemczech, ale umożliwi korzystanie z całej sieci publicznego transportu w Austrii i Szwajcarii, wliczając w to kolej i promy, w dniu meczu i do południa dnia następnego.

Musze przyznać, że to kompletnie zmienia moją koncepcję wyprawy na Euro. W tej sytuacji nie muszę wybierać między Austrią i Szwajcarią ze względu na wysokie koszta transportu między turniejowymi miastami, bo tych kosztów po prostu nie będzie! Wyprawa samochodem w tych okolicznościach wydaje się być głupim kaprysem pozbawionym podstaw ekonomicznych. No chyba, że na przedmieścia Wiednia, gdzie auto można zostawić na parkingu i rozpocząć korzystanie z dobrodziejstw biletów.

A wszystko to głównie z troski o środowisko! To ogromne wyzwanie rzucone organizatorom kolejnego turnieju finałowego...
Wymienię:

delegat fifa

Post autor: delegat fifa » 01.06.2007, 11:55

heh no to tez zmienia moja koncepcje :)

a teraz przedstawie wam co ja znalazlem:

Poszukuja ok 5tyś ludzi do pracy na cale ME do Austrii i Szwajcarii , tzw wolontariuszy tylko płaca za to normlanie... wymagane sa jezyki angielski lub jezyk finalisty ME , wiec duze szanse na prace np przy obsludze meczy Polaków lub np w osrodku w ktorym bedzie nasza reprezentacja, fajna robota 1mc imprezy placa za to i do tego jest mozliwosc ogladniecia meczy.

supplier

kupie bilety na Euro 2008

Post autor: supplier » 01.06.2007, 13:14

Kupię zapłacone aplikacje na mecze grupowe Euro 2008.oferty proszę przesylac na adres [email protected]

delegat fifa

Post autor: delegat fifa » 01.06.2007, 16:57

Kupie od 1 do 3 biletów na mecz 12 Czerwca w Klagenfurcie !!

pompa

Post autor: pompa » 17.06.2007, 16:33

Mam pytanie do tych co znają języki obce.
Czy na stronie UEFA pisze coś na temat tego czy bilety będą imienne ?Bo to że na razie nie trzeba było podawać dane osób na które zamawia się bilety nie znaczy ,że nie trzeba będzie tego zrobic później.
Pytam dlatego,bo chcę kupić bilety na grupowe mecze Polski i jeżeli znajdę kogoś kto będzie chciał takowe odstąpić to nie wiem czy trzeba będzie to załatwiać "oficjalnie" poprzez UEFA czy po prostu między sobą.Jeżeli ktokolwiek przeprowadzał już takie transakcje lub wie coś na temat tego czy bilety będą imienne to proszę o odpowiedź.

Kwiatekb13

Post autor: Kwiatekb13 » 17.06.2007, 21:56

Kupię cokolwiek !!

delegat fifa

Post autor: delegat fifa » 18.06.2007, 14:14

pompa pisze:Mam pytanie do tych co znają języki obce.
Czy na stronie UEFA pisze coś na temat tego czy bilety będą imienne ?Bo to że na razie nie trzeba było podawać dane osób na które zamawia się bilety nie znaczy ,że nie trzeba będzie tego zrobic później.
Pytam dlatego,bo chcę kupić bilety na grupowe mecze Polski i jeżeli znajdę kogoś kto będzie chciał takowe odstąpić to nie wiem czy trzeba będzie to załatwiać "oficjalnie" poprzez UEFA czy po prostu między sobą.Jeżeli ktokolwiek przeprowadzał już takie transakcje lub wie coś na temat tego czy bilety będą imienne to proszę o odpowiedź.
Narazie nie ma zadnego info o biletach imiennych ... cos mi sie wydaje ze raczej nie bedzie takowych gdyz moim zdaniem taka informajca bylaby podana juz od dawna... tak bylo w przypadku ME w Portugali i MS w Niemczech.

Jesli Beda Bilety imienne przed MS 2006 była opcja zmienienia danych za opłata 10 euro, wystarczylo oswiadczenie osoby ktora sie zrzeka biletow, ale bilety imiennie to jedna wielka sciema nie sprawdzaja tego w ogole

remes

Post autor: remes » 18.06.2007, 16:18

o ile dobrze rozumiem biletów imiennych raczej nie będzie. tylko dane zamawiającego chcą.
Up to now Euro 2008 SA only required the personal data of the Applicant.

ale jest informacja że UEFA może chcieć dane reszty osób
Ale jak napisał Delegat to "wielka ściema".
5.7 Upon request, Applicants shall provide full details, including name and address of their Guests, to Euro 2008 SA. Should an Applicant refuse to provide such details within a deadline to be defined by Euro 2008 SA, Euro 2008 SA reserves the right to thereafter reject the allocation of the relevant Tickets or, if necessary, refuse entrance by the Applicant and the Guests to the Stadium with no right to refund. The relevant Ticket(s) will be cancelled. Applicants shall be fully and unconditionally responsible for ensuring that Guests are aware of, agree to and comply with these Terms and Conditions. In particular, Applicants are obliged to supply their Guests with a copy of these Terms and Conditions.

Miguel

Post autor: Miguel » 23.07.2007, 18:00

Gruba faza...

No to tradycyjna seria pytań:

Możesz wkleić treść tego e-maila?

Ile zamówień opłaciłeś?

Jak je opłaciłeś?

Podawałeś na wszystkich nazwisko tego samego płacącego?

Czy zamówienia były na różne osoby z różnych adresów?
Wymienię:

Miguel

Post autor: Miguel » 24.07.2007, 08:29

Nie jestem przekonany do końca czy można interpretować postanowienia regulaminu w ten sposób i nękać klientów. Ciekawe co by na to powiedziały jakieś organizacje praw konsumentów?

Dostałeś taki e-mail na wszystkie konta e-mail powiązane z Twoimi zamówieniami czy tylko na jedno?
Wymienię:

Miguel

Post autor: Miguel » 24.07.2007, 13:42

Kiedyś na FAQ czytałem, że nie ma przeszkód w opłaceniu kilku aplikacji jedną kartą. Analogicznie powinno byc z przelewami. Piszą, że jakiś kłopot sprawia im powiązanie danych osobowych z aplikacji z danymi z przelewu.

Zatem zastanawiam się, czy dałeś im jakieś inne powody ku temu, że to właśnie Twoje aplikacje zostały wyłapane jako podejrzane? Jeśli patrzyli tylko na powtarzające się nazwisko płatnika, to jestem w identycznej sytuacji z tą różnicą, że przelewu nie wykonywałem ze swojego konta, tylko przez wspominane wcześniej BZ WBK.

A może po prostu masz pecha i losowo sprawdzają część aplikacji?

Dziwna sprawa, bo pewnie nawet ten wątek czyta kilka osób, które złożyły wielokrotne aplikacje w celach spekulacyjnego obrotu biletami. ;-) A to nie ich spotykaja takie szykany ze strony UEFA...

Generalnie powinieneś skonsultować sprawę z kimś, kto zna się nieco na prawie. Spróbuj skontaktować się np. z Federacją Konsumentów. Z tego co wiem, w prawie istnieje domniemanie niewinności, więc winę trzeba dowieść przed wyciąganiem sankcji. Tymczasem to UEFA oczekuje, byś dostarczył im dowody swojej niewinności, zamiast samemu gromadzić dowody Twojej ew. winy... Kompletna bzdura!
Wymienię:

dlizak

Post autor: dlizak » 27.07.2007, 11:58

Ten problem rowniez mnie dotyczy. Za 2 rozne aplikacje (za moja i kuzyna, ktory ma inne nazwisko) placilem z jednego konta. O ile swoja kopie dowodu moge im przeslac przed 7 sierpnia, to np. moj kuzyn wyjezdza w poniedzialek na urlop - wiec jesli do tej pory nie bedzie tego pisemka, to sprawa sie generalnie komplikuje :)

Uefa nie moze wymuszac tego typu dowodow, ktorych (do tego) realizacja jest osadzona w tak waskich ramach czasowych. Nie wiem jeszcze co z tym zrobie, ale jak anuluja mi ktorykolwiek z biletow to napewno tego tak nie zostawie.

dlizak

Post autor: dlizak » 27.07.2007, 15:13

medyk pisze:Tylko niech kumpel na razie nie podpisuje, bo jak przyjdzie ksero dowodu i oba podpisy się będą różniły to mogą się przyczepić.

Sam dowod moze nie wystarczyc, bo w tym liscie od uefy ma byc jakis formularz do wypelnienia no i pewnie jakis numer - identyfikator, ktore to zapewne trzeba bedzie umiescic w liscie z odpowiedzia.

Niech sie bujaja :D

W kazdym razie jak cos by do Ciebie doszlo, to prosze od razu o wpisanie tresci, ja zapewniam to oczywiscie ze swojej strony.

dlizak

Post autor: dlizak » 27.07.2007, 15:51

medyk pisze:Ja już te listy otrzymałem i rodzina już je wypełniła. Trzeba tam odręcznie wpisać telefon następnie e-mail, numer dokumentu tożsamości, poniżej zaznaczyć kwadracik czy to paszport czy dowód. Następnie trzeba uzasadnić czy wpłacający zrobił to za wiedzą i w imieniu osoby składającej zamówienie. Poniżej wpisać imię i nazwisko i datę, i jeszcze niżej złożyć podpis.

Dlatego pisałem o podpisie, byście po otrzymaniu listu od razu go nie podpisywali tylko poczekali jak przyjdzie ksero od kuzyna i wtedy będziecie mogli jak najdokładniej podrobić :D jego podpis.

To zmienia postac rzeczy,

kiedy przyszlo to pismo ??

Miguel

Post autor: Miguel » 13.08.2007, 08:49

No i jak rozwineła się sprawa z udowadnianiem Waszej niewinności przed UEFA? ;-)
Wymienię:

dlizak

Post autor: dlizak » 03.09.2007, 19:57

Ja tez to dostałem,

chociaż ta ostatnia koperta z dokumentami poszla dopiero w zeszły poniedzialek :)

ODPOWIEDZ