szaaatan pisze:kolorowe tatuaże podobają mi się u kogoś jednak u siebie jakoś bym chyba nie tolerowała takiego czegoś... no i nie może on być aż taki rzucający się w oczy...
to nadgarstek chyba odpada, bardzo się rzuca, dlatego nie dziarałem się poniżej łokcia. zrób sobie na wewnętrznej stronie nogi, nad kostką.
jak nogi, długie i zgrabne?
wg mojego faceta zgrabne... sama na ich temat wypowiadać się nie będę.. chciałam nadgarstek bo w razie chęci zakrycia dziary wystarczy założyć zegarek / opaskę na rękę i po kłopocie...
wykonanie niezłe, ale to postacie jak z japońskich kreskówek....
koleżanko z Kielc, jak zrobisz sobie na nadgarstku to wyobraź sobie, że idziesz gdzieś w eleganckim kostiumie latem. nie wiem jaki zegarek ma tak szeroki pasek, ale chyba tylko z kukułką, a opaska frote do kostiumu to trochę nie bardzo. prawda?
u kobiet najlepsze miejsce na tatuaż to nogi oraz tuż nad pupą. ładny motyw w tle a na kręgosłupie herb.
dla mnie tatuaże w tak widocznym miejscu są nazbyt ostentacyjne
JSC pisze:To jest postać z ich flagi i oprawy (we Wrocławiu). Wykonanie dobre bo niemal identyczne.
chyba z fany Rudy Śląskiej. nie zmienia to faktu, że mimo iż lubię mangę i anime to talie motywy na flagach i tatuażach niespecjalnie mi się podobają. stary jestem to i gusta mam staroświeckie
tomek89 pisze:chcę zrobić tatuaż na plecach/karku. Będzie to mój pierwszy tatuaż i poszukuję zdjęcia motywu Orła i herbu klubowego.
PS. Jako, że to mój pierwszy tatuaż to mam pytanie. Jak/ czy wraz wiekiem zmienia sie tatuaż? Chodzi mi o rozciąganie skóry
jak gwałtownie nabierzesz masy (przytyjesz albo dokoksujesz) to wzór się rozciągnie tak jak rysunek na nadmuchanym balonie. jak dbasz o kondycje, trzymasz wagę to jedynie z wiekiem skóra zwiotczeje, ale na to nic nie poradzisz, taka natura.
co do tatuażu. bez różnicy jaki herb? po prostu poszukaj motywu orła i każ kolesiowi ładnie wkomponować herb. ale najlepiej niech najpierw zrobi projekt potem zacznie wrzucać to na twoje plecy
tomek89 pisze:Czy bez różnicy jaki herb? Ja chcę zrobić z Jotką Jagiellonii ale jeśli ktoś ma z innego klubu tatuaż z takim motywem to chętnie bym go zobaczył
poszukaj sobie orła Jagiellonów, wydrukuj i poproś kogoś kto umie nieźle rysować, żeby wstawił samą J-tkę z cienką 1-2 cm obwódką w barwach wokół litery, prawa strona żółta, lewa czerwona (sorki jak źle ustawiłem barwy)
kwestia dogadania się z osobą która tobie to będzie robić. to nie malowanie ścian czy położenie kafelków. musi widzieć wzór i ocenia jaki jest duży,skomplikowany itp
źle będzie wyglądać. ten wzór ma bardzo dużo szczegółów w środku. jak wstawisz J-tkę to wszystko się zleje. kontury i owszem, ale środek zostaw pusty, na herb
kapusta pisze:
koleżanko z Kielc, jak zrobisz sobie na nadgarstku to wyobraź sobie, że idziesz gdzieś w eleganckim kostiumie latem. nie wiem jaki zegarek ma tak szeroki pasek, ale chyba tylko z kukułką, a opaska frote do kostiumu to trochę nie bardzo. prawda?
u kobiet najlepsze miejsce na tatuaż to nogi oraz tuż nad pupą. ładny motyw w tle a na kręgosłupie herb.
są też inne sposoby zakrywania tatuażu jeśli trzeba włożyć coś eleganckiego... no i dlatego też nie wybierałam jakiegoś wielgachnego wzoru tylko małą koronę lub napis... padł też ze strony znajomych pomysł na napis stylizowany na bransoletkę na przegubie, a taki nawet do eleganckiego kostiumu nie byłby aż tak źle widziany
kapusta pisze:
są też inne sposoby zakrywania tatuażu jeśli trzeba włożyć coś eleganckiego... no i dlatego też nie wybierałam jakiegoś wielgachnego wzoru tylko małą koronę lub napis... padł też ze strony znajomych pomysł na napis stylizowany na bransoletkę na przegubie, a taki nawet do eleganckiego kostiumu nie byłby aż tak źle widziany
Ja mam dziare na żyłach na nadgarstku i nie zakrywam jej niczym ani zegarkiem ani frotkami bo nie poto ja robiłem by sie teraz kamuflować z nia !!!
mam siostrę w wieku 29lat i jakoś ona nie żałuje dwóch zrobionych tatuaży(plecy i ramię)... to jest decyzja na całe życie i wiem z jakimi konsekwencjami może się to potem wiązać.
dziarka chłopaka z Rybnika konkretna wedle mnie ;) mimo tego że ogon troche krzywy, jak flaga będzie poprawiona będzie zajebiście, wogóle bardzo dobry pomysł na taki motyw.