Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Rodowity_Mazowszanin

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: Rodowity_Mazowszanin » 20.05.2010, 07:02

wlatcy12 pisze:Ostrołęka zdecydowana przewaga Legii, są jednostki Widzewa i ŁKS-u(9 osób na meczu Derbowym;) i jeszcze mniej z Lecha...
W to, że w O-ce oprócz Legii są ludzie kibicujący RTS-owi przez [link], ŁKS-owi czy Lechowi jestem w stanie jeszcze wierzyć ( u nas też znajdą się pojedyncze jednostki jeżdżące na Lecha czy KSG ) ale aż 9 osób ??? Jak na małe miasto leżące w sumie nie tak daleko na wschód od Warszawy sytuacja trochę niecodzienna...

iparts.pl
slepy90

Post autor: slepy90 » 20.05.2010, 10:38

Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja w Lubaczowie (woj.podkarpackie)

kkr

Post autor: kkr » 20.05.2010, 14:06

oleska51 pisze:Strzelce to Odra ! Koniec tematu
Ehe, akurat, koniec tematu bo co, zezlosciles sie i tupnales nozka?

Strzelce to glownie Odra, ale tez i Gornik i szczatkowo inne kluby gornoslaskie.

wujek_fido pisze:O czym Ty piszesz? O kibicach, czy o sympatykach piłki?
Pisze o sympatykach, czyli o kibicach. Pilki jak pilki, widomo ze to jest teoretycznie meritum, ale tutaj raczej bym powiedzial, ze o sympatykach klubow. Wiadomo, ze wazniejsza bedzie tutaj raczej pewna tozsamosc kibicowska, historia sympatyzowania z danym klubem w danym miejscu itd.

wujek_fido pisze:A tym, że Zabrze leży na Opolszczyźnie to dojebałeś do pieca totalnie, kto Ci takie coś naopowiadał?
Fakty kolego, fakty. Doczytaj o temacie.

Inzaghi

Post autor: Inzaghi » 20.05.2010, 14:44

Nie wiem gdzie to wyczytałeś, że Zabrze leży na Opolszczyźnie:

Zabrze (niem. Hindenburg od 1915 do 1945, śl. Zobrze) – miasto na prawach powiatu w województwie śląskim. Członek Górnośląskiego Związku Metropolitalnego
Quis ut Deus!

kkr

Post autor: kkr » 20.05.2010, 14:54

Inzaghi pisze:Nie wiem gdzie to wyczytałeś, że Zabrze leży na Opolszczyźnie:

Zabrze (niem. Hindenburg od 1915 do 1945, śl. Zobrze) – miasto na prawach powiatu w województwie śląskim. Członek Górnośląskiego Związku Metropolitalnego
Zamiast przytaczac szczatkowe informacje o Zabrzu, to moze najpierw zapoznaj sie z tym, co sie kryje za abstrakcyjnym pojeciem "Opolszczyzna", o dziwo tak naturalnie i bezrefleksyjnie uzywanym przez wielu z was.

rowerzysta85

Post autor: rowerzysta85 » 20.05.2010, 15:02

Ciekawe czemu ci autochtoni, rdzenni Ślązacy ze Strzelec Opolskich i okolic wybrali sobie za klub akurat Górnik Zabrze, założony przecież dopiero po wojnie. Dorabiasz tu jakąś ideologie , że prawdziwi Ślązacy z dziada pradziada, kibicują Śląskim drużynom (przeważnie Górnikowi), a wygląda na to że to zwykli kibice sukcesu.

Oburzasz się tak o tą "Opolszczyznę", a jak twoim zdaniem najłatwiej określić okolice Opola, województwa opolskiego ? Określenie Górny Śląsk jest zbyt ogólne i kojarzy się głównie z miastami GOPu.

Wieloryb
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Wieloryb » 20.05.2010, 16:01

rowerzysta85 pisze:Ciekawe czemu ci autochtoni, rdzenni Ślązacy ze Strzelec Opolskich i okolic wybrali sobie za klub akurat Górnik Zabrze, założony przecież dopiero po wojnie. Dorabiasz tu jakąś ideologie , że prawdziwi Ślązacy z dziada pradziada, kibicują Śląskim drużynom (przeważnie Górnikowi), a wygląda na to że to zwykli kibice sukcesu.

Oburzasz się tak o tą "Opolszczyznę", a jak twoim zdaniem najłatwiej określić okolice Opola, województwa opolskiego ? Określenie Górny Śląsk jest zbyt ogólne i kojarzy się głównie z miastami GOPu.
Tak się składa, że Górnik ma silne korzenie niemieckie, powstał z połączenia kilku klubów piłkarskich które istniały i działały w Hindenburgu czyli w III Rzeszy.
WŁADCY OCEANÓW

Sosnowieś

Post autor: Sosnowieś » 20.05.2010, 16:09

znaczy się co, Górnik powstał w III Rzeszy czy założyli go w 1946 Niemcy z Zabrza?

Dezerter

Post autor: Dezerter » 20.05.2010, 16:15

Ja zawsze myślałem,że jak już to Górnik ma "korzenie" radzieckie. Dyskusja na inny temat.

W Skarżysku jak sytuacja wygląda ?

Viclav

Post autor: Viclav » 20.05.2010, 16:20

Niektórzy przez tą "ślunskość" chcą być chyba bardziej hitlerowscy niż Hitler...
Sorry za OT.
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

Wieloryb
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Wieloryb » 20.05.2010, 16:26

Sosnowieś pisze:znaczy się co, Górnik powstał w III Rzeszy czy założyli go w 1946 Niemcy z Zabrza?
nie, Górnik powstał z połączenia 4 czy 5 klubów z czego dwa działały jeszcze w Hindenburgu, część działaczy i piłkarzy tych klubów została (w końcu po wojnie nie wysiedlono 100% mieszkańców dawnego Hindenburga tylko ich część) nadano im polskie nazwy i połączono w Górnik - mam encyklopedię fuji jak znajdę czas to zacytuję.
WŁADCY OCEANÓW

19SWA23

Post autor: 19SWA23 » 20.05.2010, 16:31

Dezerter pisze:Ja zawsze myślałem,że jak już to Górnik ma "korzenie" radzieckie. Dyskusja na inny temat.

W Skarżysku jak sytuacja wygląda ?
W Skarzysku dobry FC ma Widzew ktory udziela sie takze na miejscowym Granacie .
www.Szczakowianka.Jaworzno.pl <----serwis kibicow

Dezerter

Post autor: Dezerter » 20.05.2010, 16:33

Wieloryb pisze:
Sosnowieś pisze:znaczy się co, Górnik powstał w III Rzeszy czy założyli go w 1946 Niemcy z Zabrza?
nie, Górnik powstał z połączenia 4 czy 5 klubów z czego dwa działały jeszcze w Hindenburgu, część działaczy i piłkarzy tych klubów została (w końcu po wojnie nie wysiedlono 100% mieszkańców dawnego Hindenburga tylko ich część) nadano im polskie nazwy i połączono w Górnik - mam encyklopedię fuji jak znajdę czas to zacytuję.

No tak, ale pochodzenie założyciela i barwy to przypadek ?

Wieloryb
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Wieloryb » 20.05.2010, 16:43

Nie można edytować.

Górnik powstał z połączenia 4 klubów:

KS Zabrze Zjednoczenie - założyli go (UWAGA!) przybysze z Krakowa głównie juniorzy Wisły i Cracovii :) Jednym z nich był Józef Płonka który karierę zaczynał w 1932 w Wiśle, grał w juniorach z Mieczysławem "Messu" Graczem. (nie wiem czy ktoś z Wisły go kojarzy). Działał w nim m.in. chorzowianin :) Paweł Dubiel, pierwszy powojenny prezydent Zabrza który założył w 1920 roku pierwszy polski klub w Zabrzu - Wesołość Zabrze. (niezła historia) grali w klasie A rejonu Śląska Opolskiego (to odnośnie dyskusji na temat "opolskości" Zabrza)

Pogoń - prawie wszyscy zawodnicy i działacze wywodzili się z działającego do pierwszych dni 1945 r niemieckiego klubu SC Preussen 1910 Hindenburg.

Concordia - zespół o tej nazwie istniał przy kopalni Concordia w niemieckich czasach, a łacińska nazwa nie przeszkadzała nowej administracji, więc się zachowała.

Skra - powstała w 1945

to tyle :)
WŁADCY OCEANÓW

Wieloryb
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Wieloryb » 20.05.2010, 16:48

Dezerter pisze:
Wieloryb pisze:

No tak, ale pochodzenie założyciela i barwy to przypadek ?
założyciel - Julian Gajdzicki - urodził się na Syberii, walczył w Armii Andersa, wylądował w Londynie, ożenił się z Austriaczką i osiedlił w Zabrzu, a na samym początku "kariery" w Zabrzu trafił na przesłuchanie UB gdzie "stracił wszystkie przednie zęby" - pewnie wtedy się "nawrócił"

mam jeszcze encyklopedię fuji Legii, Widzewa i Ruchu - świetna lektura :)
WŁADCY OCEANÓW

Wieloryb
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Wieloryb » 20.05.2010, 16:55

a tu jeszcze to znalazłem:

Jak powstał Górnik?
Założył go Julian Gajdzicki, barwna postać, z życiorysem na film. Syn polskiego zesłańca na Syberię i Rosjanki, tam zresztą urodzony, do Polski przywędrował aż z Władywostoku.
Walczył w kampanii wrześniowej, potem u gen. Maczka, pod Tobrukiem, wzięty do niewoli uciekł ze stalagu do Austrii. Doczekał tu końca wojny i stamtąd wraz z żoną wybrał się do Zabrza.
Gajdzicki pracował w kop. Concordia, potem w górniczych związkach zawodowych.
I wpadł na pomysł, aby połączyć kilka małych klubików, bo jeden większy miałby też większą siłę przebicia.
14 grudnia 1948 roku z czterech - Pogoni, Concordii, Skry i KS Zabrze powstał górniczy Zakładowy Klub Sportowy „Górnik”.
Władzy w nim z początku nie sprawował, bo był podejrzany dla UB, ponoć w czasie kilku przesłuchań wybito mu przednie zęby, ale to był twardziel – tak go wspominają w klubie.
-Większy Hanys niż rodowici Ślązacy z Zabrza! – śmieją się ci co go znali.
Po „odwilży” zaczął pełnić ważne funkcje w mieście, był m.in. wieloletnim szefem zabrzańskiego okręgu piłki nożnej, współtwórcą stadionu Walki Makoszowy, szefem PTTK w mieście, itp.
Zmarł 5 marca 1994 roku, pochowano go na cmentarzu Czołgistów, ledwie kilkaset metrów od stadionu Górnika.

historie powstania innych klubów są równie ciekawe ;)
WŁADCY OCEANÓW

Mixi

Post autor: Mixi » 20.05.2010, 16:55

slepy90 pisze:Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja w Lubaczowie (woj.podkarpackie)
Ja o Lubaczowie wiem tyle z opowieści kumpla ktory tam mieszkał ze maja tam drużyne w Jarosławskiej okręgowcie i pare lat temu byl tam ładny dym nie pamiętam kto to przyjechał ale miejscowi bili się sztachetami, widłami itp taki folklor i taka tamtejsza legenda :)

Deleritas

Post autor: Deleritas » 20.05.2010, 17:34

Przejeżdżając przez Szamotuły widziałem grafy Legii, w większości zamalowane. To tylko wybryk jakiś turystów czy w mieście działa ktoś poza kibicami Lecha?
nie oglądam tvn-u

Viclav

Post autor: Viclav » 20.05.2010, 19:15

Jak wygląda sytuacja w... młynie Polonii Warszawa?
Chodzi mi o to, która opcja polityczna jest "decyzyjna".

betercore

Post autor: betercore » 20.05.2010, 19:40

raczej poglądy takie jak wszędzie, ale bez większych ciśnień, wszyscy żyją w zgodzie na stadionie i wyjazdach póki co.

EldoPowiedz

Post autor: EldoPowiedz » 20.05.2010, 20:31

Zdecydowanie opcja prawa, co potwierdza ostatnio wydana flaga z Romanem Dmowskim oraz vlepy prawicowe, aczkolwiek sa tez osoby z innych opcji polityucznych, ale na stadionie wszystkich łączy Polonia i niech tak juz zostanie :)

A kolega, ktory zadal pyt niech szuka jakichs kontrowersji gdzies indziej, gdyz zakladam ze dokladnie zdaje sobie sprawe jak sytuacja wyglada.

slepy90

Post autor: slepy90 » 20.05.2010, 21:14

Mixi pisze:
slepy90 pisze:Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja w Lubaczowie (woj.podkarpackie)
Ja o Lubaczowie wiem tyle z opowieści kumpla ktory tam mieszkał ze maja tam drużyne w Jarosławskiej okręgowcie i pare lat temu byl tam ładny dym nie pamiętam kto to przyjechał ale miejscowi bili się sztachetami, widłami itp taki folklor i taka tamtejsza legenda :)

haha bylem na tym meczu w czasie wakacji , mam rodzinke stamtad. napierdalali sie bodajże z MKS Radymno. A ekipa od nich do Pogoń/Sokół Lubaczów.

w pytanie chodzi mi glownie o to czy sa tam jednostki, wieksze liczby ludzi za ktoryms z rzeszowskich klubow

Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa » 20.05.2010, 21:16

Kolejny mistrz ten powyżej..

żeby nie było offtopu, jak tam wyglada sytuacja w Ustrzykach Dolnych bo coś ostatnio cichutko o Bieszczadach? Sanovia raczej już sobie poradziła z rywalami? czy jak to wygląda.

Mixi

Post autor: Mixi » 20.05.2010, 21:25

Ty polonista nie oczy a oko i nie wydłubali a wypalili mądruj się dalej....

cyryl bazgrolarz

Post autor: cyryl bazgrolarz » 20.05.2010, 21:33

slepy90 pisze:
Mixi pisze:

haha bylem na tym meczu w czasie wakacji , mam rodzinke stamtad. napierdalali sie bodajże z MKS Radymno. A ekipa od nich do Pogoń/Sokół Lubaczów.

w pytanie chodzi mi glownie o to czy sa tam jednostki, wieksze liczby ludzi za ktoryms z rzeszowskich klubow
Swego czasu było tam kilku chłopaków którzy jeździli na Legię teraz nie wiem...
To zdobywca pucharu i superpucharu z tym zespołem.

Viclav

Post autor: Viclav » 20.05.2010, 22:32

EldoPowiedz pisze:Zdecydowanie opcja prawa, co potwierdza ostatnio wydana flaga z Romanem Dmowskim oraz vlepy prawicowe, aczkolwiek sa tez osoby z innych opcji polityucznych, ale na stadionie wszystkich łączy Polonia i niech tak juz zostanie :)

A kolega, ktory zadal pyt niech szuka jakichs kontrowersji gdzies indziej, gdyz zakladam ze dokladnie zdaje sobie sprawe jak sytuacja wyglada.
Daruj sobie, nie szukam żadnych kontrowersji, po prostu pytam. Co chwila dochodzą od nich różne wieści w tej kwestii, często sprzeczne ze sobą, więc mało kto, jak to ująłeś, dokładnie zdaje sobie sprawę jak sytuacja wygląda. A te prawicowe vlepy zostały niesamowicie skrytykowane na ich forum, więc argument słaby :)
Ale dzięki za info.

ELC

Post autor: ELC » 20.05.2010, 23:23

Viclav pisze:A te prawicowe vlepy zostały niesamowicie skrytykowane na ich forum, więc argument słaby :)
Ale dzięki za info.
No widzisz, internet to nie wszystko.
"Przyznał, że na razie Stowarzyszeniu Kibiców ŁKS udało się - dzięki pomocy Marka Szukalaka z Fundacji Monumentum Iudaicum Lodzense - odnaleźć grób pierwszego prezesa klubu Ryszarda Wintera, który zmarł we wrześniu 1921, mając 38 lat. Jego grób znajduje się na cmentarzu żydowskim w Łodzi."
http://www.zw.com.pl/artykul/189384.html

palaczzaba

Post autor: palaczzaba » 21.05.2010, 12:06

A mnie by interesowało jak wygląda ruch kibicowski i czy taki wogóle jest w kilku miastach na północ od Piekar Śląskich, a mianowicie Orzech, Nakło, Świerkalniec, Chechło, Ożarowice i inne mniejsze nieopodal tych miast.

Oraz Olesno

kkr

Post autor: kkr » 21.05.2010, 12:46

rowerzysta85 pisze:Ciekawe czemu ci autochtoni, rdzenni Ślązacy ze Strzelec Opolskich i okolic wybrali sobie za klub akurat Górnik Zabrze, założony przecież dopiero po wojnie. Dorabiasz tu jakąś ideologie , że prawdziwi Ślązacy z dziada pradziada, kibicują Śląskim drużynom (przeważnie Górnikowi), a wygląda na to że to zwykli kibice sukcesu.
Moze wlasnie dlatego ze to klub polozony na tej waszej "Opolszczyznie", czyli mowiac po ludzku w zachodniej czesci Gornego Slaska (czyli zasadniczo tej ktora po 1922 pozostala w granicach Niemiec).
Mielenie tematu o kibicach sukcesu jest nudnawe. Jakby nie skucesy danych poszczegolnych klubow to zaden tzw. ruch kibicowski by sie na nich zapewne nie rozwinal. Argument wybitnie jalowy.

rowerzysta85 pisze:Oburzasz się tak o tą "Opolszczyznę", a jak twoim zdaniem najłatwiej określić okolice Opola, województwa opolskiego ? Określenie Górny Śląsk jest zbyt ogólne i kojarzy się głównie z miastami GOPu.
Mi sie nie kojarzy, to juz twoj problem. Slyszac Gorny Slask mysle o krainie od Kluczborka i Nysy na zachodzie po Myslowice, Bielsko na wschodzie i Opawe na poludniu. Czyli zgodnie z prawda.
Okolice Opola najlatwiej okreslic okolicami Opola, "Opolszczyzne" woj. opolskim lub po prostu opolskim, a gornoslaska czesc woj. opolskiego zachodnim Gornym Slaskiem.

Wieloryb pisze:Tak się składa, że Górnik ma silne korzenie niemieckie, powstał z połączenia kilku klubów piłkarskich które istniały i działały w Hindenburgu czyli w III Rzeszy.
Nazwa Hindenburg funkcjonowala od 1915 r., a wiec takze w czasie I wojny swiatowej i Republiki Weimarskiej, ale ty musiales wspomniec akurat o okresie (tfu!) III Rzeszy, sugerujac, ze ma to ze soba jakis zwiazek...?

palaczzaba pisze:Oraz Olesno
W Olesnie Slaskim sytuacja analogiczna do tej w Wielkich Strzelcach - samo miasto to glownie Odra Opole, ale sa tez sympatycy Gornika. Natomiast tuz po wyjechaniu na przedmiescia i dalej masz juz do czynienia z samymi sympatykami klubow z Bundesligi, Gornika i ew. Ruchu.

Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa » 21.05.2010, 12:50

Nakło Śląskie - Bardzo silny FC Ruchu Chorzów.

Świerklaniec - Prężnie działa FC Ruchu Radzionków, jest też Górnik.

Orzech - j.w.

Thor_90

Post autor: Thor_90 » 21.05.2010, 14:11

kkr pisze:
palaczzaba pisze:Oraz Olesno
W Olesnie Slaskim sytuacja analogiczna do tej w Wielkich Strzelcach - samo miasto to glownie Odra Opole, ale sa tez sympatycy Gornika. Natomiast tuz po wyjechaniu na przedmiescia i dalej masz juz do czynienia z samymi sympatykami klubow z Bundesligi, Gornika i ew. Ruchu.
Myślę,że na takim forum jak to wypadałoby poruszać kwestie kibiców biorących udział w życiu kibicowskim,a nie zwykłych sympatyków piłki nożnej,którzy jadą do Zabrza na mecz z drużyną z wyższej półki żeby za tydzień gdy Górnik gra na wyjeździe wybrać się na Ruch,Polonie,Piasta czy Kluczbork.
Bo chyba nie ulega wątpliwości,że tych sympatyków na Opolszczyźnie jest bardzo dużo,ale czy warto poruszać takie kwestie?

Wieloryb
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Wieloryb » 21.05.2010, 14:29

kkr pisze:
Wieloryb pisze:Tak się składa, że Górnik ma silne korzenie niemieckie, powstał z połączenia kilku klubów piłkarskich które istniały i działały w Hindenburgu czyli w III Rzeszy.
Nazwa Hindenburg funkcjonowala od 1915 r., a wiec takze w czasie I wojny swiatowej i Republiki Weimarskiej, ale ty musiales wspomniec akurat o okresie (tfu!) III Rzeszy, sugerujac, ze ma to ze soba jakis zwiazek...?

Nic nie sugerowałem, to już Ty sobie sam dopisałeś.
WŁADCY OCEANÓW

Kobierzyn

Post autor: Kobierzyn » 21.05.2010, 14:30

Pytanie na temat Zakopanego [link] tylko bardziej sprecyzowane.

Kto to sie ustawił na Podhale jadące na mecz B klasy (Szarotka - Zakopane II)
Wisła Kraków

PDGcartel

Post autor: PDGcartel » 21.05.2010, 15:12

Cracovia.
d**** koks i ruletka

Lubie_placki

Post autor: Lubie_placki » 21.05.2010, 15:38

Nie tylko... ;)
A jak to wyglądało- wiedzą sami zainteresowani... I może niech tak zostanie, żeby ich nie ośmieszać jeszcze bardziej.
Bez odbioru.
Każdy z nas o tym pamięta,
Dla nas placki to rzecz święta.

wujek_fido

Post autor: wujek_fido » 21.05.2010, 18:59

palaczzaba pisze:A mnie by interesowało jak wygląda ruch kibicowski i czy taki wogóle jest w kilku miastach na północ od Piekar Śląskich, a mianowicie Orzech, Nakło, Świerkalniec, Chechło, Ożarowice i inne mniejsze nieopodal tych miast.

Oraz Olesno
http://www.youtube.com/watch?v=rZZHUJRnZso
http://www.youtube.com/watch?v=z-YEf-mCO-c
wkurwiony nie jesteś sobą

dominho

Post autor: dominho » 21.05.2010, 19:23

palaczzaba pisze:A mnie by interesowało jak wygląda ruch kibicowski i czy taki wogóle jest w kilku miastach na północ od Piekar Śląskich, a mianowicie Orzech, Nakło, Świerkalniec, Chechło, Ożarowice i inne mniejsze nieopodal tych miast.

Oraz Olesno

dobre pytanie -Orzech,Nakło,Świerklaniec to raczej Ruch natomiast natomiast jest też dużo ilośc jednostek KSG co do Chechła to sytuacja jest trudna bo z racji na zalew to raczej miejscowość turystyczna ,pod mocnym wpływem obydwu ekip ,czesto dochodzi na tutejszych nadzalewowych dyskotekach do naprawde ostrych starć ,o dziwo nikt tu raczej nie kryje sie z przywiazaniem klubowym poprostu jadąc tam licą sie ze starciami.myślę ze cierzko było by obiektywnie stwierdzić kto rozdaje karty ale napewno sam zalew to bardzo goracy teren .

niewinny

Post autor: niewinny » 21.05.2010, 20:55

dominho pisze:

Oraz Olesno

dobre pytanie -Orzech,Nakło,Świerklaniec to raczej Ruch natomiast natomiast jest też dużo ilośc jednostek KSG co do Chechła to sytuacja jest trudna bo z racji na zalew to raczej miejscowość turystyczna ,pod mocnym wpływem obydwu ekip ,czesto dochodzi na tutejszych nadzalewowych dyskotekach do naprawde ostrych starć ,o dziwo nikt tu raczej nie kryje sie z przywiazaniem klubowym poprostu jadąc tam licą sie ze starciami.myślę ze cierzko było by obiektywnie stwierdzić kto rozdaje karty ale napewno sam zalew to bardzo goracy teren .
Nie siej farmazonów.

EldoPowiedz

Post autor: EldoPowiedz » 21.05.2010, 22:17

Viclav pisze:
EldoPowiedz pisze:Zdecydowanie opcja prawa, co potwierdza ostatnio wydana flaga z Romanem Dmowskim oraz vlepy prawicowe, aczkolwiek sa tez osoby z innych opcji polityucznych, ale na stadionie wszystkich łączy Polonia i niech tak juz zostanie :)

Daruj sobie, nie szukam żadnych kontrowersji, po prostu pytam. Co chwila dochodzą od nich różne wieści w tej kwestii, często sprzeczne ze sobą, więc mało kto, jak to ująłeś, dokładnie zdaje sobie sprawę jak sytuacja wygląda. A te prawicowe vlepy zostały niesamowicie skrytykowane na ich forum, więc argument słaby :)
Ale dzięki za info.
Heh na ich forum można różne czasami bzdety poczytać, ale większość osób z forum, poza niektórymi nie ma nic do powiedzenia na Polonii. Osoby decyzyjne vlepy zaakceptowaly, vlepy wyszly i byly z tego co sie oruientuje hitem, bo juz nie bylo po pierwszym meczu.

Pozdro

wmg79

Post autor: wmg79 » 21.05.2010, 22:54

EldoPowiedz pisze:Osoby decyzyjne vlepy zaakceptowaly

: )

ODPOWIEDZ