Komentarze 15-19 Maja

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

BKW1920

Re: Komentarze 15-19 Maja

Post autor: BKW1920 »

Anty ABC pisze:Ruchu w Kielcach ponad stan. Po meczu coś się dzieję na parkingu ale nie wiem co dokładnie, wrócą to może napiszą.
Nic się nie działo.
iparts.pl
bhbd88

Post autor: bhbd88 »

pdk... pisze:Nie jest to oficjalna relacja, tylko mój komentarz.
Ruchu ponad komplet w Kielcach. Dużo osób nie wpuszczonych niestety. Mimo porazki 3-0 dopingiem dzisiaj pokazalismy klase. MIAZGA JEDNYM SŁOWEM.

Moim skromnym zdaniem jak Ruch był w Kielcach poprzednio zaprezentował lepszy doping.
Foxx

Post autor: Foxx »

http://www.legialive.pl/galeria/1017

"Do Bydgoszczy będę jeździł, a tu nie będę kupował" - parafraza cytatu z filmu "Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz", w tym przypadku odnosząca się do nie korzystania z dystrybucji biletów na wyjazdy prowadzonej przez klub oraz wielkiego zainteresowania wejściówkami na finał PP.

W poniższym tekście masz coś m.in. o truskawkach oraz wklejony filmik z kampanii reklamowej nowego stadionu:

http://koniec-iti.eu/index.php?option=c ... 5&Itemid=3
amigoksg

Post autor: amigoksg »

bardzo dobra inicjatywa, przemyślana, mając na uwadze wyniki sportowe oraz atmosferę na stadionie - a raczej jej brak - to i wybrany moment bardzo dobry.
W Polsce tłamsi się wszystkie objawy protestów, poza górnikami i pielęgniarkami, kibice są chyba ostatnią grupą społeczną zdolną do protestów, czy manifestacji.
FF_

Post autor: FF_ »

Idealista pisze: Jak kibice Legii traktują poglądy Zagłębia, które jak wiadomo symbolizowane jest z komuną (czerwone Zagłębie).
tylko w kwestii tej flagi. flaga Czerwone Zagłębie wcale nie odnosi się do poglądów komunistycznych. chodzi o rewolucje na początku XX wieku.
a, że kibicom Zagłębia udała się w ten sposób 'prowokacja' to na pewno im nie przeszkadza.
NaRodowiec

Post autor: NaRodowiec »

FF_ pisze:
Idealista pisze: Jak kibice Legii traktują poglądy Zagłębia, które jak wiadomo symbolizowane jest z komuną (czerwone Zagłębie).
tylko w kwestii tej flagi. flaga Czerwone Zagłębie wcale nie odnosi się do poglądów komunistycznych. chodzi o rewolucje na początku XX wieku.
a, że kibicom Zagłębia udała się w ten sposób 'prowokacja' to na pewno im nie przeszkadza.

O jaką rewolucję chodzi ?

Podczas pikiety, czy też po niej jakieś prowokacje ze strony policji ?
czarno-biały

Post autor: czarno-biały »

nowy80 pisze:Ilu fanów Polonii Warszawa w Bytomiu ?
130
Kolombo

Post autor: Kolombo »

czarno-biały pisze:
nowy80 pisze:Ilu fanów Polonii Warszawa w Bytomiu ?
130
Czarnych Koszul w Bytomiu ok. 130 osób z 7 flagami (Starówka, Ursynów, Muranów, K6 on Tour, Ultras Enigma, Fanatics Polonia)
Ave1947Silesia

Post autor: Ave1947Silesia »

czarno-biały pisze:Coś się działo przed, po albo w trakcie meczu Śląsk Wrocław - Arka Gdynia?
Nie.
porcelain

Post autor: porcelain »

Polonia korzysta z sytuacji u sąsiada i troszkę odbija się od dna zaliczając kolejny wyjazd w przyzwoitej liczbie.
Damek

Post autor: Damek »

porcelain pisze:Polonia korzysta z sytuacji u sąsiada i troszkę odbija się od dna zaliczając kolejny wyjazd w przyzwoitej liczbie.

Niema co ! nieźle błysnąłeś teraz ! Jaka sytuacja u sąsiadki ? Po prostu ogarnęliśmy " swoje podwórko " i jest coraz lepiej a będzie jeszcze lepiej.
Bez odbioru.

ps. pytanie do Polonii Bytom : na meczu z Lechem śpiewaliście Amicę pokonamy ?
scipiomaior

Post autor: scipiomaior »

Aż miło się ogląda takie obrazki, jakie można było zobaczyć pod stadionem Legii Warszawa. Co cieszy, widać tam ludzi w różnym wieku. Zajebiście dopinguję Legię w jej walce o prawdę!

Ilu Was było pod stadionem?
dezet

Post autor: dezet »

Z forum Lecha:

Nie ma takiego drugiego klubu.
Po tym co wczoraj widziałem duma mnie rozpiera.
Nigdzie w Polsce nie ma takiego jobla całego regionu na punkcie klubu.
Gdzie piłkarze biegają z racami na murawie?
Gdzie race odpalane są na loży prasowej?
Gdzie na ratuszu racę odpala prezydent miasta?
Gdzie wspólnie bawią się, śpiewają, odpalają race władze klubu, piłkarze i kibice?
Gdzie na piłkarzy czeka 80-100 tysięcy ludzi?
TroublemakerS

Post autor: TroublemakerS »

JSC pisze:Ale boli, co? :)
A tak na marginesie - zauważyłem że największe 'ale' do Lecha w sprawie Wronek i Amiki mają kibice Wisły, którzy swoją historię i pochodzenie (bo przecież dzisiejszy TS powstał z GTS-u) powinni przemilczeć.
TS było przed GTS-em, więc zamilcz ;)

Ruch czy Śląsk też im to wypomina, podobnie Groclinowi z Warszawy.

kolejne rozkminki nt pochodzenia Lecha beda nagradzane
Idealista

Post autor: Idealista »

Ogólnie atmosfera w Poznaniu jak nigdzie indziej w Polsce. Nigdy nie widziałem czegoś takiego. I własnie dla takiego klubu, dla takich KIBICÓW, warto grać w piłkę i czuć tu sens gry w futbol.

Poza tym KORONA po raz kolejny pokazuje, że :) nie są identyczni w swoich oprawach. Szacunek dla nich za tak wielką frekwencję na każdym meczu, oprawy itp.

Ogólnie cieszę się, że Arka nie spadła z ekstraklasy - zajebiście wyglądało ich czarne wdzianko.

KSP po raz kolejny pokazuje, że stać ich na ekstraklasę kibicowsko.
TroublemakerS

Post autor: TroublemakerS »

co było napisane na koszulkach Arki? można o jakieś foto ich?
MamoJeszczeGodzinke

Post autor: MamoJeszczeGodzinke »

Idealista pisze:Ogólnie atmosfera w Poznaniu jak nigdzie indziej w Polsce. Nigdy nie widziałem czegoś takiego. I własnie dla takiego klubu, dla takich KIBICÓW, warto grać w piłkę i czuć tu sens gry w futbol.
A co ty jeździsz co rok po fetach ? a to że nie widziałeś czegoś takiego to nic dziwnego ile miałeś lat 17 lat temu :)
CapitalCity

Post autor: CapitalCity »

scipiomaior pisze:Aż miło się ogląda takie obrazki, jakie można było zobaczyć pod stadionem Legii Warszawa. Co cieszy, widać tam ludzi w różnym wieku. Zajebiście dopinguję Legię w jej walce o prawdę!

Ilu Was było pod stadionem?

relacja z pikiety pod stadionem

http://www.legialive.pl/news/35054_Klub ... wniak.html
Mfive

Post autor: Mfive »

Legia konkretnie, szacunek wielki panowie za postawe i walke. Niech oni wiedza ze nas kibicow nie zlamia. To nie anglia czy niemcy, ze wymieni sie kibicow bo cos bedzie nowsze, ladniejsze.
WSP1906

Post autor: WSP1906 »

dezet pisze:Z forum Lecha:

Nie ma takiego drugiego klubu.
Po tym co wczoraj widziałem duma mnie rozpiera.
Nigdzie w Polsce nie ma takiego jobla całego regionu na punkcie klubu.
Gdzie piłkarze biegają z racami na murawie?
Gdzie race odpalane są na loży prasowej?
Gdzie na ratuszu racę odpala prezydent miasta?
Gdzie wspólnie bawią się, śpiewają, odpalają race władze klubu, piłkarze i kibice?
Gdzie na piłkarzy czeka 80-100 tysięcy ludzi?
W Krakowie :D
Tabulator

Post autor: Tabulator »

http://www.youtube.com/watch?v=AClwo_u2Ptg

na forum Lecha wyczytać można, że w Poznaniu odpalili wczoraj grubo ponad 1000 rac..
pozazdrościć teraz Lechitom całej otoczki wokół klubu, kibiców.. brawo panowie.
jablerr

Post autor: jablerr »

http://www.youtube.com/watch?v=zLGNUnDc6_Y

Oglądając pierwsze 2 minuty tego filmu, poczułem się jakoś lepiej. Zawsze myślałem, że tylko my mamy takiego pierdolca żeby na Rynku, podczas fety śpiewać o Legii ;)
MamoJeszczeGodzinke

Post autor: MamoJeszczeGodzinke »

z Wisłą walczyli o majstra, Wiśle odebrali to o kim mieli śpiewać buhaha
jablerr

Post autor: jablerr »

MamoJeszczeGodzinke pisze:z Wisłą walczyli o majstra, Wiśle odebrali to o kim mieli śpiewać buhaha
O Lechu ?
czarno-biały

Post autor: czarno-biały »

KSP może nie zasługuje kibicowsko na Ekstraklasę szczególnie w wyjazdach, ale jest o niebo lepiej niz sezon poprzedni i runda jesienna, zobaczymy może w krótce będzie na każdym wyjeździe ponad 200 fanatyków bo o ile mi wiadomo najgorszy wyjazd KSP był w liczbie 130 w Lubinie(nie licze Gliwic bo był to poniedziałek).
wujek_fido

Post autor: wujek_fido »

Czy był ktoś z Kluczborka z Wartą Sieradz w Zduńskiej Woli?
hydraulik

Post autor: hydraulik »

czarno-biały pisze:KSP może nie zasługuje kibicowsko na Ekstraklasę szczególnie w wyjazdach, ale jest o niebo lepiej niz sezon poprzedni i runda jesienna, zobaczymy może w krótce będzie na każdym wyjeździe ponad 200 fanatyków bo o ile mi wiadomo najgorszy wyjazd KSP był w liczbie 130 w Lubinie(nie licze Gliwic bo był to poniedziałek).
W Lubinie było 150 osób. Najgorszy, jeśli nie liczysz Gliwic to Wodzisław w 114 osób.
Sieradzka Szlachta

Post autor: Sieradzka Szlachta »

wujek_fido pisze:Czy był ktoś z Kluczborka z Wartą Sieradz w Zduńskiej Woli?
Nie
radekKKS

Post autor: radekKKS »

W Poznaniu wielka feta kilkadziesiąt tysięcy ludzi jakby z innego świata na każdym kroku odpalane race!(grubo kilkaset) Na starym ogromna ciasnota ludzie byli wszędzie na rusztowaniach dachach ogólnie wielkie święto we Wielkopolskie.
Widok prezydenta z racą bezcenny
Po tym co wczoraj przeżyłem zrozumiałem że Poznań jest w stanie w polskich realiach zapełnić nowy stadion i to nie od święta!
19FB47

Post autor: 19FB47 »

Co miała Arka za "malunek"na tych czarnych koszulkach????Pewnie coś związanego z ŚP Mariuszem,patrząc po transparencie:)
I jeszcze jedno pytanie do kibiców Arki,podobno w większości na sektorze przyjezdnych to nie byliście wy.Duża grupka kibiców ZL i podobno Górnika.W???

A gdzie Ruch będzie rozgrywał spotkania LE????U siebie na Cichej???Chyba nie za bardzo:)
gialloblue

Post autor: gialloblue »

19FB47 pisze: I jeszcze jedno pytanie do kibiców Arki,podobno w większości na sektorze przyjezdnych to nie byliście wy.Duża grupka kibiców ZL i podobno Górnika.W???
bardzo:)

Podobno, podobno....
Śląsk Wrocław - Arka Gdynia
ok.400 Arkowców + 55 Zagłębie Lubin + 31 Górnik Wałbrzych + 2 Gwardia Koszalin

Oficjalne liczby ze strony Arki.
dmn

Post autor: dmn »

19FB47 pisze:Co miała Arka za "malunek"na tych czarnych koszulkach????Pewnie coś związanego z ŚP Mariuszem,patrząc po transparencie:)
I jeszcze jedno pytanie do kibiców Arki,podobno w większości na sektorze przyjezdnych to nie byliście wy.Duża grupka kibiców ZL i podobno Górnika.W???

A gdzie Ruch będzie rozgrywał spotkania LE????U siebie na Cichej???Chyba nie za bardzo:)
To nie jest zabawne, może w końcu coś się ruszy w sprawie nowego stadionu w końcu tylko Ruch nie mógłby odpaść w pierwszym meczu
19FB47

gialloblue pisze:
19FB47 pisze: I jeszcze jedno pytanie do kibiców Arki,podobno w większości na sektorze przyjezdnych to nie byliście wy.Duża grupka kibiców ZL i podobno Górnika.W???

Podobno, podobno....

A to się zdziwiłem słyszałem o 2 autokarach i kilku autach z ZL.No ale cóż pomyliłem się zielarstwo :)
Ostatnie pytanie do AG,pozdrawialiście wogle Lecha czy nie???O Cracovii to było słychać ale nic wiecej.
Nosle

Post autor: Nosle »

bhbd88 pisze:

Moim skromnym zdaniem jak Ruch był w Kielcach poprzednio zaprezentował lepszy doping.
haha dobre sobie :)

w TV doping prowadzony na rowni jakos Korona nie byla specjalnie glosniejsza a w niektorych momentach w ogole nie slyszalna.

http://www.youtube.com/watch?v=ZzokJSHkXmA

zobacz sobie moment w ktorym po sektorze przechodzi info jaki wynik w Warszawie i co sie dzieje a na nastepny raz odechce Ci sie pisania bzdur ze 2 sezony temu byl lepszy doping.
1920RaciboRz

Post autor: 1920RaciboRz »

my raczej jesteśmy skazani na SŚ jak się skończy remont
Pan

Post autor: Pan »

Pierwsze 3 rundy kwalifikacyjne gramy na Cichej, potem do półfinałów na śląskim, a finał Dublinie.
neutr(A)lny

Post autor: neutr(A)lny »

19FB47 pisze:
gialloblue pisze:

Podobno, podobno....

A to się zdziwiłem słyszałem o 2 autokarach i kilku autach z ZL.No ale cóż pomyliłem się:)
Ostatnie pytanie do AG,pozdrawialiście wogle Lecha czy nie???O Cracovii to było słychać ale nic wiecej.
Było Mistrz Mistrz Kolejorz.
A czemu nie mogło Zagłębie przyjechać 2 autokarami ? :)
Dzięki za wsparcie dla obecnych zgód, dzięki Cracovio za meczyk w Gliwicach!
MarianoItaliano

Post autor: MarianoItaliano »

Mecz pomiędzy Sandecją a Widzew przerwany w 20 minucie, z powodu zamieszek.
19FB47

MarianoItaliano pisze:Mecz pomiędzy Sandecją a Widzew przerwany w 20 minucie, z powodu zamieszek.
Można coś więcej na ten temat???
MarianoItaliano

Post autor: MarianoItaliano »

Wszystko się uspokoiło. Z tego co mi wiadomo, Sandecja przełamuje ogrodzenie odzielające od murawy.
Zablokowany