Komentarze 7-12 Maja

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
ultraZL

Re: Komentarze 7-12 Maja

Post autor: ultraZL » 09.05.2010, 21:01

SH1920 pisze:Nie wiem dlaczego pewne osoby tak się tutaj spinają,nie ma jak sugerować się opiniami nethoolsów z k net...Podali,że było ich 6 dyszek i ktoś od razu musi to skomentować,wyśmiać,czy jak kto woli ponapinać się zza [link]...Ciekaw jestem czy Ci,którzy tak ostro krytykują liczby Polonii byli wesprzeć swoją zgodę w Otwocku...W mieście zdominowanym prawie całkowicie przez kibiców jednej drużyny tym drugim jest ciężko i ciągle robi pod górkę,a jednak udaje się coś tam podziałać i pojezdzić chociaż w kilkadziesiąt osób...I nie żebym tutaj kogoś bronił,ot taki obiektywny komentarz.
Bo na takich forach popularne jest najeżdżać na teoretycznie słabszego. Jeszcze każcie Polonii na swojej stronie tłumaczyć się dlaczego ich było 6 dyszek.

To ile wreszcie Legionistów w Otwocku bo dalej odpowiedzi nie ma?;]

iparts.pl
DFLG

Post autor: DFLG » 09.05.2010, 21:06

Legii 120. Info od chłopa z Elbląga.
Lechia Gdańsk!

NOWY(L)

Post autor: NOWY(L) » 09.05.2010, 21:11

Moze ktoś z Lechii powiedziec w jakiej liczbie pokazały sie wasze fc na wyjeżdzie do Kielc?

n.rts

Post autor: n.rts » 09.05.2010, 21:20

Oj boli legionistow to ze Polonia ma sie coraz lepiej :)

Ave_Lechia!

Post autor: Ave_Lechia! » 09.05.2010, 21:23

Nikt nie podaje liczb FC Lechii na wyjeździe do Kielc! Będzie od tego oficjalna relacja Lwów Północy!
"W świecie bez zasad mamy coś do przekazania, Młoda Ekipa, stare przekonania"

Normandzki

Post autor: Normandzki » 09.05.2010, 21:26

Nie wiem dlaczego jest nadal takie najeżdżanie na Polonie. Wiadomo jest, że w stolicy rządzi Legia, ale Polonia daje sobie rade i za to ich szanuje. Fajnie, że wsparli swoją zgodę w ponad 60 osób. Liczba myśle, bardzo dobra.

patter

Post autor: patter » 09.05.2010, 21:27

Znalazłem raport policji po derbach Rzeszowa

[link]

derbi12

Post autor: derbi12 » 09.05.2010, 21:51

alpha1982 pisze:
derbi12 pisze:Ponieważ zbliżają się Derby Warszawy i Krakowa a za nami derby Rzeszowa tutaj ranking największych derbów w Polsce

[link]
Większych bzdur w życiu nie czytałem!! Sam ten ranking sobie wymysliles?
Kolejność jest przypadkowa Najpierw pisałem o derbach Warszawy i Krakowa to dlatego, że te mecze odbędą się we wtorek. Jeśli chodzi Ci o to, że bzdurą jest ogólnie to że te 4 mecze to największe derby w Polsce to licze, że mnie na pw olśnisz i powiesz mi które derby mają większą medialność ;)

Pablo_LG

Post autor: Pablo_LG » 09.05.2010, 21:53

Hm rozumiem że derby trójmiasta to 5 liga tak jak i pojedynki Śląska z Zagłębiem Lubin. Całe życie mnie oszukiwano. :(
Obrazek

derbi12

Post autor: derbi12 » 09.05.2010, 21:55

Nie ale medialnie im daleko do tych z pierwszej czwórki i sam powinieneś to wiedzieć ;)

Viclav

Post autor: Viclav » 09.05.2010, 22:10

derbi12 pisze:
alpha1982 pisze:
derbi12 pisze:Ponieważ zbliżają się Derby Warszawy i Krakowa a za nami derby Rzeszowa tutaj ranking największych derbów w Polsce

[link]
Większych bzdur w życiu nie czytałem!! Sam ten ranking sobie wymysliles?
Kolejność jest przypadkowa Najpierw pisałem o derbach Warszawy i Krakowa to dlatego, że te mecze odbędą się we wtorek. Jeśli chodzi Ci o to, że bzdurą jest ogólnie to że te 4 mecze to największe derby w Polsce to licze, że mnie na pw olśnisz i powiesz mi które derby mają większą medialność ;)
Co to znaczy "medialność"?
Bo pod względem kibicowskim od derbów Warszawy lepsze są chociażby derby Dębicy czy Przemyśla.
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

Golum

Post autor: Golum » 09.05.2010, 22:12

Apropo derbów przydałby się osobny temat dla Krakowa i Warszawy

Łowczyni

Post autor: Łowczyni » 09.05.2010, 22:15

Prawdą jest że Orlęta Radzyń Podlaski byli na Wisłoce? Jeżeli tak to w jakiej liczbie?

derbi12

Post autor: derbi12 » 09.05.2010, 22:17

Medialność? Ile się o nich mówi nie tylko w mediach ale także wśród kibiców innych drużyn, zgadzam się z wami, że kibicowsko są one z roku na rok słabsze (tak własnie jest napiasne w artykule, wgmnie najsłabsze z całej czwórki są własnie derby Warszawy) ale marka jaką sobie wyrobiły przez lata powoduje, że derby trójmiasta czy dolnegośląśka (których na poziomie ekstraklasy było niewiele) jeszcze muszą dużo popracować, żeby nadgonić derby Warszawy.

Tajemniczy

Post autor: Tajemniczy » 09.05.2010, 22:21

derbi12 pisze:Medialność? Ile się o nich mówi nie tylko w mediach ale także wśród kibiców innych drużyn, zgadzam się z wami, że kibicowsko są one z roku na rok słabsze (tak własnie jest napiasne w artykule, wgmnie najsłabsze z całej czwórki są własnie derby Warszawy) ale marka jaką sobie wyrobiły przez lata powoduje, że derby trójmiasta czy dolnegośląśka (których na poziomie ekstraklasy było niewiele) jeszcze muszą dużo popracować, żeby nadgonić derby Warszawy.

p********* troszeczkę szczerze powiedziawszy. Bo w pamięć zapadają tylko płonące derby.

Gdyby były one grane chociażby w III lidze, to już by nikt o nich nie mówił.

Bez Popłatku

Post autor: Bez Popłatku » 09.05.2010, 22:29

tak głupio się tu Pogoń tłumaczy że nie ma u nich ekipy bo się ciułali po niższych ligach itp a ja się ku*** pytam : Czy Gryf Słupsk to jakaś ekipa z ekstraklasowym stażem czy ekipa z wielkiej metropolii przewyższającej Szczecin pod względem ludności ?? To zwykła ekipa błąkająca się w niższych ligach na dodatek z miasta kilka razy mniejszego niż Szczecin więc wasze tłumaczenia są lekko nie poważne zwłaszcza że to wszystko na waszym terenie sie rozgrywa i to nie pierwszy raz ostatnimi czasy...

derbi12

Post autor: derbi12 » 09.05.2010, 22:32

Ja nie twierdze, że derby Trójmiasta nie mogą być bardziej emocjonujące od Derbów Warszawy tylko, że przy kolejnych derbach dalej więcej osób będzie czekało na Derby Warszawy niż na Trójmiasta i to właśnie robi marka czy sentyment (nazywaj jak chcesz)

P.S

Post autor: P.S » 09.05.2010, 22:41

Bez Popłatku pisze:tak głupio się tu Pogoń tłumaczy że nie ma u nich ekipy bo się ciułali po niższych ligach itp a ja się ku*** pytam : Czy Gryf Słupsk to jakaś ekipa z ekstraklasowym stażem czy ekipa z wielkiej metropolii przewyższającej Szczecin pod względem ludności ?? To zwykła ekipa błąkająca się w niższych ligach na dodatek z miasta kilka razy mniejszego niż Szczecin więc wasze tłumaczenia są lekko nie poważne zwłaszcza że to wszystko na waszym terenie sie rozgrywa i to nie pierwszy raz ostatnimi czasy...
Kto sie tlumaczy? Myslisz ,ze ktos powazny z ekipy by sie tlumaczyl na kibice.net?Po drugie z czego odnosne soboty sie mamy tlumaczyc?

art_

Post autor: art_ » 09.05.2010, 22:42

przeciez derbi12 to jakis gamon, idealny klient ITI. Bełkocze strasznie. "Medialne"derby, heh....

Banita1905

Post autor: Banita1905 » 09.05.2010, 22:47

andrzejek pisze:Widzew - Resovia wygrana Widzewa . Potwierdzi ktos ?

farmazon

Miami

Post autor: Miami » 09.05.2010, 22:52

Ponawiam swoje pytanie do Jezioraka Ilawa , co sie wczoraj stalo ?:)

schweppes

Post autor: schweppes » 09.05.2010, 23:30

Miami pisze:Ponawiam swoje pytanie do Jezioraka Ilawa , co sie wczoraj stalo ?:)
Jeziorak napisał ze nie bedą poruszali sprawy na necie, jeśli owe forum to jedyne Twoje źródło informacji to pewnie nie będziesz wiedział co się stało. Przykro mi

stadionowy_artysta

Post autor: stadionowy_artysta » 10.05.2010, 01:39

Pablo_LG pisze:
Ochrona za zgodą delegata nie wpuszcza oprawy przygotowanej na ten mecz przez gdańskich ultrasów. Uzasadnieniem tej decyzji jest jej obraźliwa wymowa w stosunku do kieleckiego klubu, choć naszym zdaniem oprawa miała charakter typowo żartobliwy i po prostu kielczanom zabrakło poczucia humoru. Szkoda tylko wytężonej pracy i nieprzespanych nocy grupy ultras.
można prosić fotkę oprawy Lechii Gdańsk i transparentu o ile takie istnieją, albo chociaż o treść...

1krysti1

Post autor: 1krysti1 » 10.05.2010, 06:40

stadionowy_artysta pisze:
Pablo_LG pisze:
Ochrona za zgodą delegata nie wpuszcza oprawy przygotowanej na ten mecz przez gdańskich ultrasów. Uzasadnieniem tej decyzji jest jej obraźliwa wymowa w stosunku do kieleckiego klubu, choć naszym zdaniem oprawa miała charakter typowo żartobliwy i po prostu kielczanom zabrakło poczucia humoru. Szkoda tylko wytężonej pracy i nieprzespanych nocy grupy ultras.
można prosić fotkę oprawy Lechii Gdańsk i transparentu o ile takie istnieją, albo chociaż o treść...
poczytaj z 2 strony wczesniej..

Miami

Post autor: Miami » 10.05.2010, 13:11

Jeziorak ustawia sie na Drwece i Olimpie. Lecz gdy dowiaduja sie ,ze jest tam Baltyk pala wrotki. Baltyk jedzie za nimi do Ilawy i prosi ich wrecz o ustawienie sie , skoro byli pare minut wczesniej na stadionie w celu konfrontacji. Bez skutki.

ponury

Post autor: ponury » 10.05.2010, 14:04

Miami pisze:Jeziorak ustawia sie na Drwece i Olimpie. Lecz gdy dowiaduja sie ,ze jest tam Baltyk pala wrotki. Baltyk jedzie za nimi do Ilawy i prosi ich wrecz o ustawienie sie , skoro byli pare minut wczesniej na stadionie w celu konfrontacji. Bez skutki.
to skoro znasz historie to po co się po kilka razy wypytujesz o to? czujesz się spełniony teraz czy ki c***? nie jestem z Iławy dla jasności ani nic mnie z Jeziorakiem nie łączy ale wkurwiające są tego typu posty ! masz coś do powiedzenia to pisz odrazu a nie czaisz się z tym jak komornik na szafę chyba tylko po to żeby Ci pięćset osób napisało podbijam i żebyś mógł zabłysnąć !

Matrex

Post autor: Matrex » 10.05.2010, 14:23

Miami pisze:Jeziorak ustawia sie na Drwece i Olimpie. Lecz gdy dowiaduja sie ,ze jest tam Baltyk pala wrotki. Baltyk jedzie za nimi do Ilawy i prosi ich wrecz o ustawienie sie , skoro byli pare minut wczesniej na stadionie w celu konfrontacji. Bez skutki.

chyba nie bardzo znasz tą historię..

Ossa Biskupiec - DRWĘCA NOWE MIASTO LUB.
Wczoraj wspieramy układowiczów w 15 osób chuligańskiego składu. Z NML autokar, jakieś auta plus 12 osób z Bałtyku. W pierwszej połowie podbijają dwie osoby z Jezioraka. Za wcześniejsze akcje powinni od razu zostać ubici, ale postanawiamy dać im szansę. Wymieniamy numery. Po chwili dzwonią, ale koło nas podjeżdżają psy i mówimy, że zaraz się odezwiemy, na co rozmówca odpowiada bluzgami. Za chwilę dzwonimy, ale nie odbierają. Później dzwoni do nich Bałtyk. Później co chwilę dzwonimy na przemian z Bałtykiem, ale Jeziorak już tylko się tłumaczy. Bzdury jakieś p*******, widocznie sporo uczą się od Elany. Postanawiamy jechać do Iławy, aby chociaż u siebie w mieście cykory odzyskały jaja. Oczywiście telefonicznie informujemy przeciwnika. Wysypujemy się w centrum miasta, ale nawet takie rozwiązanie nie pasuje chłopakom z Jezioraka.
Na koniec jedziemy na piwko do NML i wracamy do Grudziądza. Najlepsze jest to, że następnego dnia Jeziorak dzwoni i znów chce się bić :p Paranoja.

Źródło [link]

RR_1905

Post autor: RR_1905 » 10.05.2010, 17:42

odnośnie derbów Rzeszowa - filmik z pochodu kibiców Resovii:
http://www.youtube.com/watch?v=dPrmeu392d0

relacja jest już w odpowiednim temacie

marcus

Post autor: marcus » 10.05.2010, 19:50

Bez Popłatku pisze:tak głupio się tu Pogoń tłumaczy że nie ma u nich ekipy bo się ciułali po niższych ligach itp a ja się ku*** pytam : Czy Gryf Słupsk to jakaś ekipa z ekstraklasowym stażem czy ekipa z wielkiej metropolii przewyższającej Szczecin pod względem ludności ?? To zwykła ekipa błąkająca się w niższych ligach na dodatek z miasta kilka razy mniejszego niż Szczecin więc wasze tłumaczenia są lekko nie poważne zwłaszcza że to wszystko na waszym terenie sie rozgrywa i to nie pierwszy raz ostatnimi czasy...

Co walka czy "prawie" walka Pogoni to jakieś dziwne tłumaczenia i niedomówienia.Wcześniej obruszałem się na to że są pretensje wobec Pogoni bo zawsze uważani byli za ekipę honorową.A tu co chwile slychac o ich krecęniu,kombinatorstwie itd.Cos za dużo ich niedoszłych walk z jakis tam powodów.Inni jakoś takich problemów nie mają.I śmiem twierdzic ze to nie wina ich przeciwników tylko ich ,bo za dużo kalkulują a i tak na tym cienko wychodza bo póki co to same porażki.Jeśli Lechia była z Gryfem to tylko dlatego ze Pogoń pewnie też z kimś była.I nie wydaje mi się aby była to Legia.Bardziej ich mniejsi sojusznicy typu Flota,Wielim czy Karlino.Niech spotkają się sam na sam z Gryfem,Sosnowcem i to nawet na liczby i wtedy nie będzie niedomówień ze ktoś kogoś zabiera.A tu widzę że ida w zaparte banda na bande.Zagłębie Sosnowiec teraz pokonało Lubin bijąc się na liczby i dobrze na tym wyszło.Pogoń póki co takiej dużej wyrównanej ekipy nie ma.Niech się ogrna bo powoli tracą kontrole nawet nad swoim terenem.I chyba brak w tej ekipie solidnej ORGANIZACJI

Matejko

Post autor: Matejko » 10.05.2010, 22:20

Z linka powyżej, żeby nie nabijać wejść wybiórczej...
Będziemy prosić media o publikowanie wizerunków chuliganów, którzy awanturowali się w czasie i po piłkarskich derbach - zapowiada prokuratura. Pierwszym uczestnikom sobotnich awantur w Rzeszowie postawiono zarzuty.
- Nie tylko do mediów zwrócimy się o publikacje wizerunków pseudokibiców, ale również powiadomimy szkoły, do których oni chodzą. Niech opinia publiczna dowie się, komu "zawdzięczamy", że normalny kibic-rodzic nie może pójść na mecz z dziećmi, bo się boi o swoje bezpieczeństwo - mówi "Gazecie" Łukasz Harpula, wiceszef Prokuratury Rejonowej dla miasta Rzeszów.

Policja w sobotę zatrzymała po piłkarskich derbach między Resovią a Stalą25 pseudokobiców. Mecz był rozgrywany na stadionie Stali przy ul. Hetmańskiej. W drugiej połowie spotkania na sektorze Resovii chuligani zaczęli wyrywać ławki i rzucać nimi. Policji na stadionie nie było, ale ochronie udało się zaprowadzić porządek. W trakcie meczu co najmniej dwóch pseudokibiców... ściągnęło spodnie i pokazało pośladki.
Po meczu, kiedy policja eskortowała blisko 2 tysiące szalikowców Resovii, przy ul. Powstańców Warszawy doszło do bijatyki. Kilkunastu chuliganów wyrwało się z grupy. Na prośby policjantów, by wrócili do szeregu, zareagowali agresją. - Zaatakowali funkcjonariuszy, kopali ich w tarcze policyjne. Musieliśmy użyć miotaczy gazowych - mówi Zbigniew Kocój z rzeszowskiej policji.

W tym samym czasie przy ul. Dominikańskiej doszło do kolejnej bijatyki między chuliganami Stali i Resovii.

W sumie zatrzymano 25 osób. W poniedziałek przedstawiono pierwszym czterem osobom zarzuty. - Czynnej napaści na policjantów, udział w bójce, nieobyczajne zachowanie i zniszczenie mienia. To mężczyźni w wieku 18, 20, 22 i 32 lat. Wszyscy są mieszkańcami Rzeszowa - wyjaśnia Kocój.

Policja twierdzi, że zajścia poza stadionem nagrywali kamerą, a to co się bezpośrednio działo na stadionie mundurowi będą precyzyjnie wiedzieć po przeanalizowaniu stadionowego monitoringu.

Co policja sądzi o pomyśle prokuratury, by twarze chuliganów pokazać w mediach? - Każdy sposób na walkę z bandytyzmem na stadionach jest dobry - odpowiada krótko Zbigniew Kocój.

Źródło: Gazeta Wyborcza Rzeszów

hejhej

Post autor: hejhej » 10.05.2010, 23:02

Zakazy za derby Rzeszowa
[link]

MBP1921

Post autor: MBP1921 » 11.05.2010, 00:02

Czytając dość folklorystyczną relację z meczu Ruch Zdziechowice - LZS Leśnica rzuciła mi się w oczy jedna ciekawostka - "W sile 12 osób wspierają nas chłopaki z Mostostalu Kędzierzyn. Wielkie dzięki !! MOSTO&RUCH !! Wywieszamy swoje flagi i flagę Mosto." Czyżby oznaczało to, że siatkarskie Mosto/ZAKSA zaczyna bawić się w piłkarskie klimaty? Ciekaw jestem, co na to chłopaki z Chemika?
Jeśli zapomnę o Czarnych, niech Bóg zapomni o mnie.

Acid

Post autor: Acid » 11.05.2010, 11:26

Mam pytanko do kibiców Czarnych Koszul. Mieliście jakieś problemy w związku z wbiegnięciem na murawę do piłkarzy na SS?
[link]

Z1946L

Post autor: Z1946L » 11.05.2010, 11:57

Korona do Lubina sie wybiera ?

Tajemniczy

Post autor: Tajemniczy » 11.05.2010, 12:18

Na ostatnim meczu między nami ich młynarz zachęcał na wyjazd do Lubina.

ultraZL

Post autor: ultraZL » 11.05.2010, 14:48

Ile biletów dostała Korona do Lubina? Chyba nie dostali ich 500 jak Śląsk czy Lechia ponieważ nie jest to mecz podwyższonego ryzyka?

mortimax
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: mortimax » 11.05.2010, 14:54

Stadion Zagłębia Sosnowiec zamknięty do końca sezonu
Dziś do klubu dotarła informacja, która spadła na Zagłębie, jak grom z jasnego nieba. Wojewoda, Zygmunt Łukaszczyk, na wniosek policji zamknął do końca sezonu Stadion Ludowy.
Zwycięstwo z Zawiszą Bydgoszcz dodało skrzydeł naszym piłkarzom, jednak radość nie trwała długo. Wojewoda śląski, Zygmunt Łukaszczyk, postanowił, iż podetnie rozwinięte skrzydła. Dziś do klubu dotarło pismo przyniesione przez gońca z Urzędu Marszałkowskiego, w którym poinformowano Zagłębie o zamknięciu Stadionu Ludowego do końca sezonu (wojewoda podpisał decyzję dziś rano, tak by na pewno zamknięto „Ludowy” przed najbliższym meczem). Ponownie najbardziej ucierpią na tym nasi piłkarze, którzy już raz grali w tym sezonie przy pustych trybunach. PZPN już ukarał Zagłębie za spotkanie z Pogonią Szczecin i sosnowiczanie musieli grać z Bałtykiem Gdynia bez wsparcia fanów, a to właśnie kibice napędzają naszych piłkarzy w tym sezonie.

Tym razem wyrok jest zdecydowanie surowszy i ma natychmiastową wykonalność. Ponownie działacze naszego klubu nie mają czasu na odwołanie, w końcu arcyważne spotkanie z Górnikiem Polkowice już jutro o 20.00. Sprawa trafiła już do prawników, jednak szanse, by udało się coś „ugrać” przed meczem z Górnikiem są marne. Do rozegrania na „Ludowy” zostało 5 spotkań (Górnik, Elana Toruń, Raków Częstochowa, GKS Tychy i Czarni Żagań). Chyba nikomu nie zależy na awansie naszego klubu. Najpierw decyzja PZPN, a teraz cios z Urzędu Marszałkowskiego.

Zagłębie ponownie otrzymuje pismo na dzień przed ważnym meczem. Niestety, w Urzędzie Marszałkowski nie chciano wysłuchać działaczy klubu z Sosnowca, za nim ta decyzja została podjęta…

Uzasadnienie wojewody:

"Ustalono w czasie czynności dowodowych naganne postępowanie organizatora meczu. „Zagłębie SA jako organizator imprez masowych nie wypełniał w sposób właściwy i skuteczny obowiązków w zakresie: zapewnienia bezpieczeństwa osobom uczestniczącym w imprezie, ochrony porządku publicznego oraz zabezpieczenia pod względem medycznym w trakcie meczu piłki nożnej w dniu 16 marca 2010 r., jak i wcześniejszych spotkań, a nawet poprzez lekceważenie norm prawa powszechnie obowiązującego, w sposób bezpośredni przyczynił się do pogorszenia warunków bezpieczeństwa i porządku publicznego na wskazanej imprezie masowej, co wyczerpuje przesłanki negatywnej oceny warunków bezpieczeństwa, w rozumieniu art. 34. ust. 1 ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych oraz uzasadnia wydanie zakazu przeprowadzenia wskazanych imprez masowych z udziałem publiczności” – czytamy w uzasadnieniu decyzji wojewody. W szczególności stawierdzono nieprawidłowości w zakresie zabezpieczenia medycznego meczu, nie zapewniono łączności pomiędzy podmiotami biorącymi udział w zabezpieczeniu meczu, a służby porządkowe niewłaściwie realizowały swe uprawnienia podczas przeglądania zawartości bagaży i odzieży kibiców, co skutkowało wniesieniem na teren stadionu dużej ilości materiałów pirotechnicznych, które zostały odpalone podczas meczu. Ponadto nie zapewniono identyfikacji uczestników meczu piłki nożnej i odstąpiono od obowiązku weryfikacji danych wchodzących kibiców z wykazem stadionowym."

Radek_ZS

Post autor: Radek_ZS » 11.05.2010, 16:03

No przecież mnie zaraz rozjebie! 8 meczy do końca w tym 6 jako gospodarz, a jakas ku*** zamyka nam stadion. Praktycznie bez powodu bo to co napisali to jakiś żart.Dobrze Że nie zamknęli stadionu za wyrzucanie petów na ziemie.
Komuś bardzo nie pasuje awans Zagłębia.

Coś czuje że to nie zostanie bez echa w Sosnowcu .
>>> WORKING CLASS <<<

ultraZL

Post autor: ultraZL » 11.05.2010, 16:24

Radek_ZS pisze:No przecież mnie zaraz rozjebie! 8 meczy do końca w tym 6 jako gospodarz, a jakas ku*** zamyka nam stadion. Praktycznie bez powodu bo to co napisali to jakiś żart.Dobrze Że nie zamknęli stadionu za wyrzucanie petów na ziemie.
Komuś bardzo nie pasuje awans Zagłębia.

Coś czuje że to nie zostanie bez echa w Sosnowcu .
Mam takie przeczucie, że aparatczykom państwowym ta decyzja odbije się czkawką. Fajnie by było zobacz jak brać kibicowska solidaryzuje się z Sosnowcem. Coś w style akcji z transparentami a la koniec iti lub z gów.o prawdą.

Zaagłębiak

Post autor: Zaagłębiak » 11.05.2010, 16:50

Na pewno nie pozostaniemy obojętni. Dość już niekorzystnych decyzji wszystkich otaczających nas instytucji. Będziemy jutro na Ludowym i nie poddamy się gnojom, którzy koniecznie znowu chcą skrzywdzić nasze Zagłębie. Najśmieszniejsze jest to, że wojewoda pod warunkiem spokoju na meczu z Górnikiem otworzy stadion na resztę meczy (czyli zamyka go tylko na jeden mecz, notabene akurat z Polkowicami, ciekawego dlaczego...). Poza tym kara już nas spotkała, był jeden mecz bez publiczności, a teraz nagle po kilku meczach znowu? Nie no ku***, ta sprawa śmierdzi na kilometr.

PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW! NIE DAJMY SOBĄ MANIPULOWAĆ JAK MARIONETKAMI!

ODPOWIEDZ