Można mówić, że nikt nie jest czysty. Ale po co? We Włoszech teżnitk nie jest czysty, ale dostało się tym, na których był dowody. Nie inaczej będzie w Polsce.
Co do Korony to każdy kto ma oczy ten widział, że awans do 2 ligi był kupiony. Ja sam pamietam określenie "Koruptera".
Cracovia też w 2 lide wyczyniała cuda na kiju, choćby mecz z Pogonią i kilka innych zabawnych zdarzeń. Wydaje mi sie, że baraż z Polkowicami też był zrobiony przy stoliku.
O Zagłębiu sie nie wypowiadam bo nie wiem.
Ale trzeba zauważyć, gdzie gdziekolwiek tylko przyszedł bogaty właściciel z planami zrobienia W KRÓTKIM CZASIE wielkirgo klubu grającego o puchary (w ww. trójce tak było właśnie) to nie ma innej opcji jak sobie dopomóc. Stać go na to, a awans o klase wyzej to blizej do celu i nieporownywalnie wyzsze pieniadze i prestiż. Dlatego wiadomo, ze Klicki, Filipiak czy KGHM nie sprostali pokusie. Były też troche inne czasy, a kilka lat temu wiadomo Polkowice kupily z 60 meczow (
Ja jestem za degradacja, ale trzeźwo patrząc na sprawę - Jak Łęczna i Ara polecialy to prawo musi byc rowne, czyli te 3 kluby tez by musialy leciec. Z drugiej strony - Korona to pieniadze, stadion i wazna rzecz dla calkiej spółki Ekstraklasa S.A, Zaglebie to KGHM uklady zbiznesem i polityką, finansowanie PZPNu, a Cracovia to..w sumie nic, no ale jakby wyrzucili tylko Cracovie a Korona i ZAglebie zostaly to by bylo troszke absurdalnie wiec tak nie zrobia.
Czekamy na rozwoj wypadków