Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

ZSH!!!

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: ZSH!!! »

Ktoś by mógł opisać Szczecin?Sama Pogoń?
iparts.pl
Ligallo

Post autor: Ligallo »

ZSH!!! pisze:Ktoś by mógł opisać Szczecin?Sama Pogoń?
Na Arkonie chodzą dziadki same ale są i to sie liczy:)
fattkkot

Post autor: fattkkot »

miejski patriota pisze:Można prosić o opis Szombierek? Czy kibice GKSu jeżdżą na Ruch czy o całkiem inna ekipa?
Szombierki to Polonia.
W opozycji jest Ruch, generalnie w podziemiu(poszło niecałe 30 koszulek niedawno)
Ponoć jest też Górnik?
GKS to GKS, kilka lat temu, kilku kibiców GKS, postanowiło odwiedzać Cichą(Polonia dla niektórych uchodzi za klub lwowski, nie ślonski). Na chwilą obecną nikt z naprawdę nielicznych młodych utożsamiających się Szombrami nie jeździ na Ruch.

Myszków to naturalnie Ruch! a młodzież śmiga na KS, który powoli zaczyna chyba się podnosić po latach degrengolady
Jackpot88

Post autor: Jackpot88 »

fattkkot pisze:
miejski patriota pisze:Można prosić o opis Szombierek? Czy kibice GKSu jeżdżą na Ruch czy o całkiem inna ekipa?
Szombierki to Polonia.
W opozycji jest Ruch, generalnie w podziemiu(poszło niecałe 30 koszulek niedawno)
Ponoć jest też Górnik?
GKS to GKS, kilka lat temu, kilku kibiców GKS, postanowiło odwiedzać Cichą(Polonia dla niektórych uchodzi za klub lwowski, nie ślonski). Na chwilą obecną nikt z naprawdę nielicznych młodych utożsamiających się Szombrami nie jeździ na Ruch.

Myszków to naturalnie Ruch! a młodzież śmiga na KS, który powoli zaczyna chyba się podnosić po latach degrengolady
Po pierwsze na Szombierkach bezdyskusyjnie panuje Polonia .
Po drugie fanów Szombierek prędzej spotkasz niż fanów Ruchu.
Po trzecie fani Szombierek odcieli się od swoich byłych kolegów ,którzy zaczęli sympatyzować z Ruchem.
Po czwarte na Szombierkach nie ma fanów KSG , nawet tych pokitranych.
fattkkot

Post autor: fattkkot »

Jackpot88 pisze:
fattkkot pisze:
Szombierki to Polonia.
Ponoć jest też Górnik?

Po pierwsze na Szombierkach bezdyskusyjnie panuje Polonia .
Po drugie fanów Szombierek prędzej spotkasz niż fanów Ruchu.
Po trzecie fani Szombierek odcieli się od swoich byłych kolegów ,którzy zaczęli sympatyzować z Ruchem.
Po czwarte na Szombierkach nie ma fanów KSG , nawet tych pokitranych.
przecież właśnie to jest napisane! co się nie zgadza?
(typa z KSG znam osobiście, wiem, że nie sam jeździ, więc ktoś tam jest ale zupełnie nie liczą się na Szombierkach)
Radek_ZS

Post autor: Radek_ZS »

Miałem wczoraj dniówkę w robocie w Katowicach - Janowie w okolicach ulicy Leśny Potok.. Zawsze myślałem że Janów był i jest niebieski, a tam wczoraj zobaczyłem pełno napisów anty - niebieskich i wychwalających Giekse. To jak to w końcu tam wygląda?
t[R]ue

Post autor: t[R]ue »

Radek_ZS pisze:Miałem wczoraj dniówkę w robocie w Katowicach - Janowie w okolicach ulicy Leśny Potok.. Zawsze myślałem że Janów był i jest niebieski, a tam wczoraj zobaczyłem pełno napisów anty - niebieskich i wychwalających Giekse. To jak to w końcu tam wygląda?
Są tam też kibice Gieksy więc takie napisy nie powinny nikogo dziwić.Napisy anty Ruch to coś w czym nikt nigdy im nie dorówna :]
Szakal1964

Post autor: Szakal1964 »

t[R]ue pisze:
Radek_ZS pisze:Miałem wczoraj dniówkę w robocie w Katowicach - Janowie w okolicach ulicy Leśny Potok.. Zawsze myślałem że Janów był i jest niebieski, a tam wczoraj zobaczyłem pełno napisów anty - niebieskich i wychwalających Giekse. To jak to w końcu tam wygląda?
Są tam też kibice Gieksy więc takie napisy nie powinny nikogo dziwić.Napisy anty Ruch to coś w czym nikt nigdy im nie dorówna :]
troszke żle napisałeś ,ale napewno nie chciałeś tego:)
na leśnego potoku sa tylko kibice Gieksy!
a z tymi napisami anty najlepiej nie zaczynaj tematu ,bo do niczego nie doprowadzi,po z każdej strony jest tego tyle samo,
ps tylko nie zacznij pisać o tym że to z powodu naszych kompleksów wobec was:)
patriota85

Post autor: patriota85 »

Skoro znowu pojawił się temat Katowice to moje pytanie.Na której dzielnicy znajduje się FC Górnika z Katowic ? Z tego co pamiętam to byli na jednej dzielnicy, ale na śmierć zapomniałem na której.
Voldemort

Post autor: Voldemort »

patriota85 pisze:Skoro znowu pojawił się temat Katowice to moje pytanie.Na której dzielnicy znajduje się FC Górnika z Katowic ? Z tego co pamiętam to byli na jednej dzielnicy, ale na śmierć zapomniałem na której.

pewnie chodzi ci o Kokociniec jest to dość duże osiedle bloków z jednej strony granicząca z RSL a w sumie z lasem Kochłowickiej , teraz jest tam bardziej niebiesko .O innej dzielnicy nie wiem, napewno są kibice Górnika rozsiani po różnych dzielnicach
Voldemort

Post autor: Voldemort »

panowie sorry za literówke miało być lasem kochłowickim

pozdro
Świąteczny Karp

Post autor: Świąteczny Karp »

a z tymi napisami anty najlepiej nie zaczynaj tematu ,bo do niczego nie doprowadzi,po z każdej strony jest tego tyle samo
Nie kłam.
Ligallo

Post autor: Ligallo »

Nie wiem czy było najwyżej ktoś usunie:)
Co sie dzieje w Kołobrzegu, działa tam jeszcze Kotwica czy tylko kosz się liczy? Słyszałem równiez że kiedyś Kołobrzeg przyjaźnił się z Legią? Prawda czy tylko pogłoski?
Joint

Post autor: Joint »

A ja mam pytanie w sprawie Wągrowca. Czy oprócz kibiców Nielby są tam jacyś inni kibice bądź FC ?
Joint

A ja mam pytanie o Uniejów (łódzkie). Wiem, że jest tam Widzew i ŁKS, ale słyszałem, że podobno ŁKS-u jest mniej w Uniejowie ale za to ma bardziej sportową ekipę. Czy to prawda ? I dwa, może ktoś opisać akcję Uniejowskiego ŁKS-u w Poddębicach? Też mnie słuchy doszły, że coś tam zdziałali. Może być pw.
fujitsu siemens

Post autor: fujitsu siemens »

A a jak jest w Reczu i Drawnie w Zachodniopomorskim ?
UzS
Kontakt:

Post autor: UzS »

Wągrowiec - działa tam FC Lecha.

W przeszłości FC Zawiszy.
t[R]ue

Post autor: t[R]ue »

mofo pisze:co do hokeja to się nie mylisz,
inna rzecz, ze Janow i Nikiszowiec (tam jest lodowisko) to w sumie odrębne dzielnice. Nikisz nieustająco Niebieski a Janów ze zmieniającą się historią
No to w takim razie ja też muszę zapytać bo chyba nie jestem wystarczająco kumaty; Jak zmienia się ta historia na Janowie? "W którą stronę"?
lukacz

Post autor: lukacz »

Ja trochę z innej beczki. Pytanie do kibiców Pogoni Szczecin.

Czy Wy, piłkarscy kibice, chodzicie na futsal? Kręcicie tam jakiś doping?
dmn

Post autor: dmn »

Interesują mnie Herby i Działoszyn, z tego co kojarzę to chyba już Łódzkie woj. (nie dam łba se uciąć). W tym drugim kilka razy byłem i nie uświadczyłem żadnych barw/malunków itd.
imik1

Post autor: imik1 »

Gmina Herby, powiat lubliniecki, województwo śląskie - chyba o to Ci chodzi, pomimo dobrego fc Górnika działającego w Lublińcu to same Herby to już Raków!
Kobierzyn

Post autor: Kobierzyn »

Ja mam 2 pytania:

1. Dlaczego Igloopol "odpuścił" ligę w ostatnim czasie? (ekipa się posypała/kosa z zarządem/wyniki)

2. Co z Hetmanem Zamość tzn. kibice reaktywują klub na jesień czy wystartuje tak czy inaczej w niżej lidze (jeśli tak to której)?
dmn

Post autor: dmn »

imik1 pisze:Gmina Herby, powiat lubliniecki, województwo śląskie - chyba o to Ci chodzi, pomimo dobrego fc Górnika działającego w Lublińcu to same Herby to już Raków!
Działa tam ktoś aktywnie czy oni o sobie mówią że są ale ich nie widać?
Łowczyni

Post autor: Łowczyni »

Kobierzyn pisze:Ja mam 2 pytania:

1. Dlaczego Igloopol "odpuścił" ligę w ostatnim czasie? (ekipa się posypała/kosa z zarządem/wyniki)

2. Co z Hetmanem Zamość tzn. kibice reaktywują klub na jesień czy wystartuje tak czy inaczej w niżej lidze (jeśli tak to której)?
Hetman co dziwne najprawdopodobniej wystartuje w III lubelsko-podkarpackiej a nie jakby się wydawać mogło w IV lidze.
Aldaris

Post autor: Aldaris »

Kraków - osiedle Mistrzejowice Nowe ??

Jak było kiedyś, czyli lata 80te, początek 90tych, koniec 90tych, lata dwutysięczne.

Bardziej interesuje mnie jak było kiedyś, niż jak jest teraz. Proszę o wyczerpującą odpowiedź.
19baRon20

Post autor: 19baRon20 »

a martini player prosze sie o niewypowiadanie sie bo zaraz wiem ze Ci się właczy alarm w komputerze ze jest jakis temat o R
19baRon20

jak wygląda sytulacja w Jaworznie szczakowej? często tam bywam u dziewczyny i niby tam Gieksa króluje a ostatnio często widze kolesi w bluzie Wisła/Lechia
CzłowiekRenesansu

Post autor: CzłowiekRenesansu »

Kluczbork. Co i jak?

OT

Mam pytanie do modów/adminów.

Czy dałoby radę stworzyć sub-forum w dziale kibice pt. "Jak wygląda sytuacja w" i założyć tam tyle tematów ile Polska ma województw?
Nie każdego interesują np. napinki śląskie.
Byłoby o wiele łatwiej znaleźć post dotyczący interesującej nas miejscowości.
Obecnie opcja "szukaj" jest zbyt nieprecyzyjna. Dla słowa Kluczbork oddaje 378 postów!
daniswa

Post autor: daniswa »

W Jaworznie Szczakowej nie króluje żaden Gks, jest tu Wisła, Gks, Szczakowianka, Widzew no i Pogoń ogólnie prawie wszyscy sie znają i duzo osób jeździ na Szczakowianke oprócz Gks-u którego wiekszośc to młodzi którzy poprzerzucali się ze Szczakowianki.
19baRon20

daniswa pisze:W Jaworznie Szczakowej nie króluje żaden Gks, jest tu Wisła, Gks, Szczakowianka, Widzew no i Pogoń ogólnie prawie wszyscy sie znają i duzo osób jeździ na Szczakowianke oprócz Gks-u którego wiekszośc to młodzi którzy poprzerzucali się ze Szczakowianki.
aha dzieki
Abrakadabra1947

Post autor: Abrakadabra1947 »

CzłowiekRenesansu pisze:Kluczbork. Co i jak?

OT

Mam pytanie do modów/adminów.

Czy dałoby radę stworzyć sub-forum w dziale kibice pt. "Jak wygląda sytuacja w" i założyć tam tyle tematów ile Polska ma województw?
Nie każdego interesują np. napinki śląskie.
Byłoby o wiele łatwiej znaleźć post dotyczący interesującej nas miejscowości.
Obecnie opcja "szukaj" jest zbyt nieprecyzyjna. Dla słowa Kluczbork oddaje 378 postów!
Kluczbork - miejscowy MKS, oprócz tego jest troche kibiców Śląska i Odry i jednostki Widzewa i Legii.
Myslowicka GieKSa

Post autor: Myslowicka GieKSa »

ostatnio odwiedziłem Mszczonów pod Warszawą, w drodze do tej miejscowości sporo wrzut na przystankach Widzewa, w Mszczonowie już takowych nie było. Stąd pytanie czy te wioski przed Mszczonowem to faktycznie Widzew czy poprostu oni sobie obmalowali bazgrołami całą trasę Siewierz - Warszawa ? I drugie czy Mszczonów to Legia czy RTS ? Po drodze mijałem chyba jeszcze Paradyż ? Jak tam wyglądają sprawy ?
kkr

Post autor: kkr »

Ketor pisze:Kazor, a możesz powiedzieć skąd ten Ruch w Dzierżoniowie się wziął?
Moze sa to osoby ktore zwiazane sa ze slaska tozsamoscia historyczna tego miasta? Na Dzierzoniowskich murach mozna obserwowac napisy o tresci m.in. "Elite Reichenbach", co wspolgraloby poniekad ze slaskimi/gornoslaskimi klimatami na Ruchu. Tym bardziej mialoby to sens w opozycji do wystepujacych rowniez w Dzierzoniowie polskich nacjonalistow sympatyzujacych ze Slaskiem Wroclaw.

Twoje Zdrowie pisze:Jak wygląda sytuacja w "Trójwsi"(Istebna-Koniaków-Jaworzynka)? W ostatnie wakacje widziałem popisana Ochodzitą "Ruch fc Koniaków" i w Istebnej kobietę (35lat?) z niebieską smyczką. To ze względu na wakacje? Czy są tam jacyś kibice całosezonowi i czy tylko spod znaku R?
Caly Slask Cieszynski byl dokladnie omawiany pare stron wczesniej, przez rozne osoby, kilkakrotnie i dosc szczegolowo.

patriota85 pisze:
wyjazdowicz pisze:a ja chciałbym zapytać o małopolską Gieksę. Jakie miasta wchodzą w skład i w jakich liczbach jeżdżą. Plus chciałbym poznać sytuację w Wolbromiu. Jaki FC najaktywniejszy i czy kibice Przeboju są także w innych FC czy tylko Przebój? Dzięki
Libiąż
Wolbrom
Olkusz
Trzebinia
Klucze
Chełmek
Bukowno
Chrzanów (?)
Bachowice (?)
Pominiety zostal najwiekszy malopolski FC GieKSy - Jaworzno.

Martini Player pisze:Janów podzielony.Od strony Nikisza bardziej Ruch,od strony Mysłowic bardziej GieKSa,to tak mniej więcej.
mofo pisze:inna rzecz, ze Janow i Nikiszowiec (tam jest lodowisko) to w sumie odrębne dzielnice.
Janow i Nikiszowiec to nie sa zadne odrebne "dzielnice". Nikiszowiec to po prostu jest osiedle na Janowie. Czyli Nikiszowiec jest czescia skladowa Janowa.
19SWA23

Post autor: 19SWA23 »

Nie jestem pewien czy kibice Gieksy wliczaja jaworznickich gieksiarzy do Malopolskiej Gieksy . Jaworzno to samodzielny silny fanclub , a Malopolska Gieksa to zbior kibicow z mniejszych miasteczek z Malopolski .
Jaworzno administracyjnie nalezy do wojewodztwa śląskiego , ale w przeszlosci blizej nam bylo do Krakowa niz do Gornego Slaska .

Jezeli sie myle , to prosze o sprostowanie co do naleznosci Jaworzna do malopolskiego FC .
kkr

Post autor: kkr »

Okreslenia "malopolska Gieksa" nie potraktowalem jako nazwy wlasnej, tylko jako okreslenie wszystkich fanclubow Gieksy w Malopolsce. A do takich z cala pewnoscia nalezy Jaworzno.
op3

Post autor: op3 »

Nie mylisz sie - Jaworzno nie wchodzi w skład Małopolskiej GieKSy.

W jej szeregach sa Olkusz,Klucze,Bukowno,Wolbrom,Libiaz,Trzebinia,Chełmek oraz jednostki z Chrzanowa,Bachowic,Krzykawki,Bolesławia.Dodatkowo wspołpracuje z MG Sławków lezacy administracyjnie w woj slaskim.
Joint

A jak jest w Tymbarku (małopolskie) ? Widziałem tam jakieś vlepy Cracovii i Wisły ale nic więcej. Może być pw. Z góry dzięki.
Russel

Post autor: Russel »

Joint pisze:A jak jest w Tymbarku (małopolskie) ? Widziałem tam jakieś vlepy Cracovii i Wisły ale nic więcej. Może być pw. Z góry dzięki.
Tymbark to wiślackie okolice choć pewnie ktoś z Cracovii też tam jest ale ogólnie to działa tam fc Wisły są zorganizowani i mają flagę.
wyjazdowicz

Post autor: wyjazdowicz »

Chciałbym zapytać o sytuację kibicowską w miasteczkach jak: Zawadzkie (opolskie), Dobrodzień, Olesno, Byczyna, Wieruszów, Kępno
crysis

Post autor: crysis »

Przejeżdżając przez Bytom widziałem na Stroszku napisy na murach Polonia Bytom STP, mógłby ktoś rozwinąć ten zapewne skrót? O ile to nie jest tajemnicą oczywiście :)
ODPOWIEDZ