Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

1925

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: 1925 »

stradivarius pisze:
lewiatan pisze:Komu kibicuje się w miejscowości Widawa?
Widzew.

W Świdnicy k.Wrocławia kibice Sparty sympatyzują ze Śląskiem czy Zagłębiem Lubin?

KS Górnik Wałbrzych
iparts.pl
kkr

Post autor: kkr »

barbizm pisze:Banik ma kibiców w Polsce czy może żle zrozumiałem? a jeśli tak to dużo? i gdzie? pzdr
W jakiej Polsce? Skad ten wniosek?

hdg pisze: wg autora w/w postu chodzilo mu o to że jest to Ślask Cieszyński w bardziej Historycznym wymiarze
A to istnieje Slask Cieszynski w jakims innym wymiarze, skoro to... kraina historyczna?
mocne-uderzenie

Post autor: mocne-uderzenie »

Z końcem kwietnia będę w Ustrzykach Górnych jak tam wygląda sytuacja kibicowsko??
antyslask1946

Post autor: antyslask1946 »

kasztaann pisze:
stradivarius pisze:W Świdnicy k.Wrocławia kibice Sparty sympatyzują ze Śląskiem czy Zagłębiem Lubin?
Nie jestem pewien ale część kibicuje Górnikowi Wałbrzych.
po pierwsze Panowie są to kibice Poloni Świdnica a nie żadnej Sparty...Polonia sympatyzuje z Górnikiem Wałbrzych (czyli kibice Poloni sa również kibicami Górnika)
są kibice Górnika którzy nie chodzą na Polonie(mają fane "Świdnicka Brygada")
w Świdnicy są też sympatycy Śląska,Zagłębia oraz Cracovi.
z.t

Post autor: z.t »

mocne-uderzenie pisze:Z końcem kwietnia będę w Ustrzykach Górnych jak tam wygląda sytuacja kibicowsko??
Zazdroszczę ;/
A tak poważnie - to wioska mniejsza niż moja, na krańcu kraju, więc nie sadzę by tam był jakiś ruch kibicowski. Ze swojego pobytu pamiętam agresywnego kierowce busa, ale nie wiem z jakiej był ekipy;]
Co innego Ustrzyki Dolne. Jeśli się mylę chętnie przeczytam sprostowanie kogoś z regionu, bo też jestem ciekawy.
Przy okazji spytam o Pyskowice na Śląsku, tak z grubsza i bez napinki ;]
Adiś

Post autor: Adiś »

Górnik i Piast
str

Post autor: str »

antyslask1946 pisze:
kasztaann pisze:
stradivarius pisze:W Świdnicy k.Wrocławia kibice Sparty sympatyzują ze Śląskiem czy Zagłębiem Lubin?
Nie jestem pewien ale część kibicuje Górnikowi Wałbrzych.
po pierwsze Panowie są to kibice Poloni Świdnica a nie żadnej Sparty...Polonia sympatyzuje z Górnikiem Wałbrzych (czyli kibice Poloni sa również kibicami Górnika)
są kibice Górnika którzy nie chodzą na Polonie(mają fane "Świdnicka Brygada")
w Świdnicy są też sympatycy Śląska,Zagłębia oraz Cracovi.
http://lh4.ggpht.com/_1SxlGe6SJvY/S7edt ... C02668.JPG

Po kilkanaście osób na każdym meczu w Lubinie jak i na wyjeździe.
Zepsuty_Telewizor.

Post autor: Zepsuty_Telewizor. »

jak sytuacja w Rybniku pomiędzy fanami piłki i fanami czarnego sportu ??

I czy mógłby ktoś opisać sytuacje w Bielsku, chodzi mi o wypisanie dzielnic, osiedli które są za BKS a które są za TSP ??
Ślonzok1948

Post autor: Ślonzok1948 »

Zepsuty_Telewizor. pisze:jak sytuacja w Rybniku pomiędzy fanami piłki i fanami czarnego sportu ??

I czy mógłby ktoś opisać sytuacje w Bielsku, chodzi mi o wypisanie dzielnic, osiedli które są za BKS a które są za TSP ??
W Rybniku niema tam jakiegoś zbytnie podziału na fanów żużla czy piłki fani żużla to przeważnie pikniki :D na żużel więcej osób chodzi.
hdg

Post autor: hdg »

kkr pisze:
barbizm pisze:Banik ma kibiców w Polsce czy może żle zrozumiałem? a jeśli tak to dużo? i gdzie? pzdr
W jakiej Polsce? Skad ten wniosek?

hdg pisze: wg autora w/w postu chodzilo mu o to że jest to Ślask Cieszyński w bardziej Historycznym wymiarze
A to istnieje Slask Cieszynski w jakims innym wymiarze, skoro to... kraina historyczna?
To ,że Ty wiesz ,że kraina Historyczna Śląska Cieszyński obejmuje obecnie nie tylko tereny RP nieznaczy,że każdy to musi wiedzieć o czym świadczy chyba post kolegi którego zacytowałes przedemną .

A co do pytania tego wlasnie kolegi nie dam głowy ale podobno z nadgranicznych Polskich miejscowości jeżdża ludzie na Banik ale ze względów czysto sportowych
ŚNIEŻNY WARAN

Post autor: ŚNIEŻNY WARAN »

W Świdnicy nie ma czegoś takiego jak kibice Sparty!! Są tylko kibice Polonii, regularnie jeżdżą na wyjazdy i kręcą młyn i stanowią zdecydowanie pierwszą siłę w mieście. Kibice Polonii od zawsze sympatyzują z Górnikiem Wałbrzych. W Świdnicy istnieje też grupka kibiców, która uczęszcza tylko na Górnika. Jest też niewielka grupka kibiców Zagłębia Lubin.
AroStomil

Post autor: AroStomil »

19TediLondyn16 pisze:A w Olsztynie tylko Stomil?
\

100% Stomil, żadne inne, nawet pojedyncze jednostki nie są kompletnie widziane.
Być może znalazłoby się coś na Kortowie (miasteczko akademickie) jednak będąc tam codziennie obserwuję tylko Biało-niebieskie barwy.
wyjazdowicz

Post autor: wyjazdowicz »

skoro ty oceniasz stan i siłę kibicowską danego miasta po ilości rozklejonych vlepek to polecam zmienić lekarza lub dealera. Nie mam pytań...
mielony

Post autor: mielony »

19TediLondyn16 pisze: Ja jestem w Olsztynie bardzo często przynajmniej 3 razy w roku i zawsze pozostawiam coś po sobie, ostatnio rozkleiłem dużo vlepek na zatorzu (jagiellońska,sybiraków) i śródmieściu i pozostawały na swoim miejscu przez dobre 2 tyg a były w widocznych miejscach wiec coś chyba nie tak jest.

To poleciałeś teraz po bandzie, akcja Widzewa w Lublinie to nic przy tym...
Nie wiem jak u Ciebie, ale wśród moich znajomych nikt nie śmiga po mieście żeby zdrapywać vlepki wrogich klubów, a pojawienie sie takich nic nie znaczy.
Abrakadabra1947

Post autor: Abrakadabra1947 »

rude-boy pisze:
ŚNIEŻNY WARAN pisze:W Świdnicy nie ma czegoś takiego jak kibice Sparty!! Są tylko kibice Polonii, regularnie jeżdżą na wyjazdy i kręcą młyn i stanowią zdecydowanie pierwszą siłę w mieście. Kibice Polonii od zawsze sympatyzują z Górnikiem Wałbrzych. W Świdnicy istnieje też grupka kibiców, która uczęszcza tylko na Górnika. Jest też niewielka grupka kibiców Zagłębia Lubin.

Dokładnie. sparta nie ma kibców. Kilka lat temu pseudo działacze połączyli dwa kluby i jest idiotyczna nazwa POLONIA/sparta. Wymusiliśmy na koniec zeszłego sezonu na pseudo działaczach zmianę barw na historyczne POLONII - Biało - Zielone i po kilku latach przerwy znowu aktywnie udzielamy się meczach. Na nazwę trzeba jeszcze poczekac.
W Świdnicy od zawsze są kibice Polonii i również od zawsze mamy przyjacielskie stosunki z Górnikiem Wałbrzych. Jest osobna grupa kilkunastu osób, które są FC Górnika ze Świdnicy - Świdnicka Brygada.
W zeszłym sezonie pojawili się kibice Zagłębia Lubin. Było to kilka osób. Teraz ze względu na I ligę i nowy stadion jest to kilkanaście osób. Po pewnym spotkaniu z nami przyjęli do wiadomości, że na chodzenie w barwach Zagłębia po Świdnicy mają zakaz.
Jest też kilku studentów ze Świdnicy mieszkających we Wrocławiu i kibicujących Śląskowi. W Świdnicy ich nie ma.
Ostatnie zdanie to nie do końca prawda. Kilka osób jeżdzacych na Śląsk na stałe zamieszkuje Swidnice, bądź tez jej najbliższe okolice.
AroStomil

Post autor: AroStomil »

19TediLondyn16 pisze:No może nic nie znaczy i ludzie nie śmigają po to żeby zdrapywać vlepki ale jak Olsztyn 100% Stomil to dziwne żeby na głównej ulicy miasta vlepki wrogiej drużyny pozostawały przez 2 tyg to przecież kuje w oczy. Dobra nie będę rozmazywał tematu jak coś to priv.
bez komentarza...
Nie pozostaje ci nic innego jak tylko zrobić jeszcze flagę Legia FC Olsztyn...
KYLIMANDŻARO

Post autor: KYLIMANDŻARO »

19TediLondyn16 pisze:No może nic nie znaczy i ludzie nie śmigają po to żeby zdrapywać vlepki ale jak Olsztyn 100% Stomil to dziwne żeby na głównej ulicy miasta vlepki wrogiej drużyny pozostawały przez 2 tyg to przecież kuje w oczy. Dobra nie będę rozmazywał tematu jak coś to priv.
prowokator
1925

Post autor: 1925 »

19TediLondyn16 pisze: Ja jestem w Olsztynie bardzo często przynajmniej 3 razy w roku i zawsze pozostawiam coś po sobie, ostatnio rozkleiłem dużo vlepek na zatorzu (jagiellońska,sybiraków) i śródmieściu i pozostawały na swoim miejscu przez dobre 2 tyg a były w widocznych miejscach wiec coś chyba nie tak jest.

w jednym z miast w woj. Łódzkim na stacji PKP od dwóch lat sa przyklejone 2 vlepki Gwardii Koszalin .... do tej pory juz z lekka wyblakly ale nadal są. Miasto to znane jest z silnego wpływu FC jednej z łódzkich drużyn piłkarskich.
Przez 2 lata nikt tych vlepek nie zdrapal rozumiesz ?? ... są one w widocznym miejscu ..... i co teraz też stwierdzisz ze coś tam nie jest tak ?? ... LITOŚCI !
ŚNIEŻNY WARAN

Abrakadabra1947 pisze:Ostatnie zdanie to nie do końca prawda. Kilka osób jeżdzacych na Śląsk na stałe zamieszkuje Swidnice, bądź tez jej najbliższe okolice.
chyba tylko to jest prawdą ale co to za ekipa to już w lokalnych gazetach pisali hahaha. Gdyby wymieniać że w Świdnicy są kibice Śląska to trzeba by wymienić również kibiców Lecha Poznań, Legii Warszawa i FC Barcelony
zdrowa krowa

Post autor: zdrowa krowa »

Tak się składa ,że pomieszkuję obecnie w Świdnicy w okolicach Zalewu Witoszówka (ul.Żwirki i Wigury) i widuję ludzi w barwach Zagłebia(czasem Odry) praktycznie codziennie także gadanie o jakimś zakazie można włożyć między bajki.Na mieście widoczna Polonia. Śląsk aktywny między godziną 3 a 4 rano z puszkami z farbą.Tak to wygląda z mojej perspektywy, ale ja nie jestem ze Świdnicy.
mocne-uderzenie

Post autor: mocne-uderzenie »

3 lata temu na wakacjach miałem okazję poznać Widzewiaków z Ostródy i Olsztyna, nie wiem już jak z Cracovia fc Mazury ale też słyszałem że jedna osoba z tego fc jest z Olsztyna (bodajże były kibic Stomilu). To o Cracovii to zasłyszane gdzieś tam więc nie koniecznie to musi być prawdą.
ŚNIEŻNY WARAN

W tamtej okolicy mieszka chyba 3/4 kibiców Zagłębia ze Świdnicy, znają się na codzień z tamtejszymi kibicami Polonii więc trudno żeby się tłukli o barwy. Zagłębie dostało zakaz chodzenia w barwach i na mieście ich nie ma.

Abrakadabra - tak tak Polonia zbrata się ze wszystkimi Waszymi kosami - bez przesady - bo jak na razie przyjaciół i sojuszników mamy tych samych co 20 lat temu.
StG

Post autor: StG »

Pewnie wszyscy macie racje co do Świdnicy ale jak kiedyś(ok.5lat temu) pracowałem ne delegacji w fabryce wagonów w tym pięknym mieście to spokojnie spacerowałem w koszulce Lechii Gdańsk i jakoś nikt nie skakał mi do gardła z tego powodu
1910RADOMIAK

Post autor: 1910RADOMIAK »

w Radomiu wszystkie dzielnice sa za Radomiakiem oprocz jednej Planty tam sa sami kibice Broni no i jakies tam pojedyncze osoby na innych dzielnicach!!!
kropek

Post autor: kropek »

Tak Śniezny waranie kibice Zagłębia ze Świdnicy sa to kibice sukcesu, ktorych jest kilku(przy polotach kilkunastu). Szkoda tylko ze na Zagłebie jezdza regularnie od 1 ligi ( czyli nie tak jak piszesz od nowego stadionu ). Zyjcie dalej tym, ze ich nie ma. Szkoda tylko, ze ich liczby sa porownywalne do tej waszej świdnickiego brygady :) Czas pokaze. Na dzien dzisiejszy stale jezdzacych jest kilkadziesiat osob. Nikt barw po majtach rowniez nie chowa :) PoZdrawiam.
imik1

Post autor: imik1 »

Z tym zakazem noszenia barw przez Zagłębie w Świdnicy to chyba nie jest tak jak się to tu opisuje... jakiś czas temu byłem właśnie w tym mieście towarzysko u koleżanki z którą studiowałem i na rynku (przy fontannie) widziałem 3 osoby w barwach Zagłębia...więc jeśli ktoś im taki zakaz dał to raczej z mizernym skutkiem... nie jestem powiązany w żaden sposób z Zagłębiem opisuję tylko to co widziałem...
ŚNIEŻNY WARAN

kropek pisze:Tak Śniezny waranie kibice Zagłębia ze Świdnicy sa to kibice sukcesu, ktorych jest kilku(przy polotach kilkunastu). Szkoda tylko ze na Zagłebie jezdza regularnie od 1 ligi ( czyli nie tak jak piszesz od nowego stadionu ). Zyjcie dalej tym, ze ich nie ma. Szkoda tylko, ze ich liczby sa porownywalne do tej waszej świdnickiego brygady :) Czas pokaze. Na dzien dzisiejszy stale jezdzacych jest kilkadziesiat osob. Nikt barw po majtach rowniez nie chowa :) PoZdrawiam.
nic takiego nie pisałem.
patriota85

Post autor: patriota85 »

patriota85 pisze:Rawicz - Ravia, Kolejarz, FC Lecha.Jakie są relacje między kibicami ? Są w Rawiczu jeszcze jasyć fani poza wymienionymi ?
Podbijam.
rawicz

Post autor: rawicz »

patriota85 pisze:
patriota85 pisze:Rawicz - Ravia, Kolejarz, FC Lecha.Jakie są relacje między kibicami ? Są w Rawiczu jeszcze jasyć fani poza wymienionymi ?
Podbijam.
W Rawiczu najwięcej jest kibiców Lecha część z nich pojawia sie też na meczach Ravii ale to już nie to co kiedyś za czasów 3ligi gdzie młyn był na każdym meczu u siebie i zaliczane były wszystie wyjazdy w tym też na wrogie nam tereny.Jeżeli jest wolny termin i aukrat nie gra Lech to staramy sie pojawiać na meczach Ravii w skromnych jak na nasze mozliwości liczbach ale staramy sie jezdzić.Na Kolejarzu powstała rok temu jakaś tam grupa ultras ale to są dzieci i pikniki nikt ich nie traktuje na poważne
fcb

Post autor: fcb »

Polonia Świdnica nie jest chyba ekipą która może dawać jakieś zakazy Zagłębiu, również temu ze Świdnicy. Być może ktos sobie ten zakaz wymyślil w swojej glowie. Z tego co wiem kibice w Świdnicy żyja ze sobą neutralnie.
To że Górnik Wałbrzych ma neutralne stosunki z Zagłębiem nie znaczy od razu że wszystko jest robione przeciwko malinowym noskom. Poprosu sa wspolne zgody (Arka i Zawisza) i nie ma na siebie wzajemnie złego ciśnienia.
Ktos tam ze Swidnicy był kto na Śląska jezdził ale za pewną akcję Polonii przeciwko nim poskarżyli się na policji, tego typu kibice.
str

Post autor: str »

Więc chyba już wystarczy rozkminki "kto, co był w Świdnicy"
Co do pytania to oficjalnie w Świdnicy są kibice Polonii Świdnica, Górnika Wałbrzych i Zagłębia Lubin.
Mati1906

Post autor: Mati1906 »

Czy w Dzierżonowie działa tylko Lechia?Czy są jakieś tam inne kluby działające w tym mieście?
BezNicku

Post autor: BezNicku »

Mati1906 pisze:Czy w Dzierżonowie działa tylko Lechia?Czy są jakieś tam inne kluby działające w tym mieście?
Jest jeszcze Ruch Chorzów
JSC

Post autor: JSC »

Ale to ci sami ludzie są raczej.
KazoR_1987

Post autor: KazoR_1987 »

DzieRżoniow byl juz opisywany Lechia Dzierżoniów 99% kibiców Lechii to takze kibice Ruchu Na miescie sa tez jednostki Zaglebia Lubin Lecha Poznań ( bardziej piknikowe ) i Śląska Wrocław Jedyna ekipa ktora ma cos do powiedzenia na miescie to my Jest tez druzyna pilki recznej mezczyzn Żagiew Dzierzoniow na ktorej pare osob od nas tez sie udziela ale tylko symbolicznie
BALEO

Post autor: BALEO »

Mam pytanko ,jak obecnie wygląda sytuacja na takich dzielnicach Świętochłowic jak PIAŚNIK, CHROPACZÓW, LIPINY.Pamietam że w latach 80tych była tam bardzo duża dominacja KSG.
pgn

Post autor: pgn »

BALEO pisze:Mam pytanko ,jak obecnie wygląda sytuacja na takich dzielnicach Świętochłowic jak PIAŚNIK, CHROPACZÓW, LIPINY.Pamietam że w latach 80tych była tam bardzo duża dominacja KSG.
jakaś prahistoria raczej. całe Świony są za Ruchem. znam sporo osób z tego miasta, pracowałem tak trochę i nie widziałem niczego po za Ruchem. zresztą moi znajomi też są za Ruchem a są z wszystkich dzielnic które wymieniłeś
3-kolory

Post autor: 3-kolory »

Z tymi całymi Świonami to przesadziłeś.Wiadomo czyje to miasto ,ale nie jest tak jak napisałeś .
Ślonzok1948

Post autor: Ślonzok1948 »

BALEO pisze:Mam pytanko ,jak obecnie wygląda sytuacja na takich dzielnicach Świętochłowic jak PIAŚNIK, CHROPACZÓW, LIPINY.Pamietam że w latach 80tych była tam bardzo duża dominacja KSG.
Powiem tak Lipiny kiedyś były w całości za Górnikiem,teraz jest 50 na 50 Górnik to przeważnie starsi a młodsi zchodzą na złą drogę :D,Chropaczów to prawie sam Ruch nasi też działają ale niewidać ich na dzielnicy,a Piaśniki to Ruch...
Rycho

Post autor: Rycho »

w Lipinach i Chropaczowie przewaga, któreś z ekip to zmienia się co jakis czas, przez jakiś czas górą są niebiescy, a innym razem żabole, nie jestem w stanie powiedzieć od czego to zależy, w takiej sytuacji jak dla mnie to pól na pól, wydaje mi się, że jedni i drudzy nie wytępią się całkowice, Piaśniki raczej całe niebieskie.
ODPOWIEDZ