Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
Adam 1946

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: Adam 1946 » 06.04.2010, 13:33

byłam dzisiaj w Łagiewnikach (dzielnica Bytomia)
i widziałem dużo wrzutek Ruchu jak się tam przedstawia sytuacja?
ZAWISZA 4EVER

iparts.pl
MrX

Post autor: MrX » 06.04.2010, 13:48

hejhej pisze:
wersu pisze:Jak sie ma podział sił jeśli chodzi o Boguchwałe ? Dominuje tam Resovia czy jakieś wpływy ma także Stal Rzeszów?

Dominacja Resovii, ich oficjalny Fc. Stosunek mniej wiecej 80% do 20%.
hehe,troche Cię chyba poniosło z tymi 20%, może 2% ale na pewno nie więcej.

kkr

Post autor: kkr » 06.04.2010, 14:35

I Love PZPN pisze:Moze ktoś przybliżyć jak wygląda sytuacja na Śląsku Cieszynskim?
Bylo bardzo niedawno, ledwie pare stron wczesniej. Sprobujmy rozwinac i zamknac ten temat, zeby nie bylo potem juz watpliwosci i bzdur typu "Slask Cieszynski to sam tylko powiat cieszynski" czy tez "Legia to druga sila na Slasku Cieszynskim".

Na Slasku Cieszynskim (oprocz dwoch najwazniejszych klubow, ktore wymienie na koncu) wystepuja kibice takich klubow jak:
- FC Karwina (pro Banik Ostrawa)
- Wisla Strumien (czesciowo pro Ruch)
- Walcownia Czechowice (FC Bialskiego KS)
- Bialski KS Stal
- Bielsko-Bialskie TS
- Banik Hawierzow (FC Banika Ostrawa)
- Piast Cieszyn
- Ocelarzi Trzyniec (hokej).

Byc moze o kims jeszcze nie napisalem, ale staralem sie wymienic tylko te najwazniejsze pod wzgledem kibicowskim/sympatii mieszkancow Slaska Cieszynskiego.

Przede wszystkim jednak na Slasku Cieszynskim wystepuja kibice Ruchu i Banika Ostrawa. Sa to jedyne kluby ktore ciesza sie sympatia kibicowska na skale masowa. Wlasciwie caly Slask Cieszynski sklada sie glownie ze stref wplywow kibicow tych wlasnie klubow. Polnocny wschod i wschod Slaska Cieszynskiego to tereny Ruchu, nastomiast zachod i poludniowy zachod to tereny Banika. Sam Cieszyn, jako stolica tego regionu Gornego Slaska, to (oprocz miejscowego Piasta, na ktorym to mlodzi kibice raczej olewaja doping, wiec nie czesto wystepuje tam cos zorganizowanego) glownie Ruch.

Świąteczny Karp

Post autor: Świąteczny Karp » 06.04.2010, 15:20

Adam 1946 pisze:byłam dzisiaj w Łagiewnikach (dzielnica Bytomia)
i widziałem dużo wrzutek Ruchu jak się tam przedstawia sytuacja?
Dzielnica opanowana przez Ruch, ale jak to na Górnym Śląsku ilościowych 100% na pewno nie ma.
"Postępowcy zidiociali niech mnie nazwą homofobem,
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"

Slavia_SCC

Post autor: Slavia_SCC » 06.04.2010, 19:34

kkr pisze:
I Love PZPN pisze:Moze ktoś przybliżyć jak wygląda sytuacja na Śląsku Cieszynskim?
Bylo bardzo niedawno, ledwie pare stron wczesniej. Sprobujmy rozwinac i zamknac ten temat, zeby nie bylo potem juz watpliwosci i bzdur typu "Slask Cieszynski to sam tylko powiat cieszynski" czy tez "Legia to druga sila na Slasku Cieszynskim".

Na Slasku Cieszynskim (oprocz dwoch najwazniejszych klubow, ktore wymienie na koncu) wystepuja kibice takich klubow jak:
- Bialski KS Stal
- Bielsko-Bialskie TS
- Piast Cieszyn

Byc moze o kims jeszcze nie napisalem, ale staralem sie wymienic tylko te najwazniejsze pod wzgledem kibicowskim/sympatii mieszkancow Slaska Cieszynskiego.

Przede wszystkim jednak na Slasku Cieszynskim wystepuja kibice Ruchu i Banika Ostrawa. Sa to jedyne kluby ktore ciesza sie sympatia kibicowska na skale masowa. Wlasciwie caly Slask Cieszynski sklada sie glownie ze stref wplywow kibicow tych wlasnie klubow. Polnocny wschod i wschod Slaska Cieszynskiego to tereny Ruchu, nastomiast zachod i poludniowy zachod to tereny Banika. Sam Cieszyn, jako stolica tego regionu Gornego Slaska, to (oprocz miejscowego Piasta, na ktorym to mlodzi kibice raczej olewaja doping, wiec nie czesto wystepuje tam cos zorganizowanego) glownie Ruch.
trochę Cię ponosi ta ślunska-narodowo fantazja, jka ktoś się pyta o Śląsk Cieszyński to nie chodzi mu tu o Czechy albo rozdzielanie Bieska od Białej...

swoja drogą to temat był poruszany wcześniej, BKS w Czechowicach-Dziedzicach i Skoczowie, Zagłębie Sosnowiec, Ruch/Widzew, Wisła, GKSa w Cieszynie, Wisła, Ruch, BKS w Brennej/Ustroniu/Wiśle, kilka miejscowości działa na swoje konto np Żywiec, Cieszyn.

teza że pzeważa Ruch mocno kontrowersyjna...

to już nie pierwszy tekst "ukierunkowanego historyka" o kibicach... ;(
Co ty q**wa w golfa z brytolami przyszedłeś grać ? Art de rue seulement en Pologne - tylko polski styl

Lato się skończyło, czas na wykopki !

Zawsze Nielegalnie - "art.54 Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów" %)

Slavia_SCC

Post autor: Slavia_SCC » 06.04.2010, 19:58

oczywiście w Bielsku obok BKS jest jeszcze TS
Co ty q**wa w golfa z brytolami przyszedłeś grać ? Art de rue seulement en Pologne - tylko polski styl

Lato się skończyło, czas na wykopki !

Zawsze Nielegalnie - "art.54 Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów" %)

kkr

Post autor: kkr » 06.04.2010, 21:59

Slavia_SCC pisze:
kkr pisze:

- Bialski KS Stal
- Bielsko-Bialskie TS
- Piast Cieszyn

trochę Cię ponosi ta ślunska-narodowo fantazja, jka ktoś się pyta o Śląsk Cieszyński to nie chodzi mu tu o Czechy albo rozdzielanie Bieska od Białej...

swoja drogą to temat był poruszany wcześniej, BKS w Czechowicach-Dziedzicach i Skoczowie, Zagłębie Sosnowiec, Ruch/Widzew, Wisła, GKSa w Cieszynie, Wisła, Ruch, BKS w Brennej/Ustroniu/Wiśle, kilka miejscowości działa na swoje konto np Żywiec, Cieszyn.
O zadnych Czechach nic nie wspominalem, jak ktos pyta o Slask Cieszynski to znaczy ze pyta o Slask Cieszynski, i odpowiedzialem co wiem dokladnie o Slasku Cieszynskim!
Ciekawe tez w ktorym momencie wg Ciebie, cytuje "rozdzielalem Bielsko od Bialej" w moim poscie. Chyba po prostu za bardzo sie zapedziles w krytyce mojej wypowiedzi, a sam jak widac masz swiadomosc ze administracyjna jednostka "Bielsko-Biala" lezy na terenie dwoch krain. :)
Przykladem juz kompletnego dyletanctwa, nie wymagajacego wiekszego komentarza jest za to twoje wspominanie o malopolskim Zywcu przy okazji tematu Slaska Cieszynskiego.

P.S. Wisla i BKS w Brennej czy Wisle - trzymaja sie Ciebie zarty, nie ma co, hehehe...

barbizm

Post autor: barbizm » 06.04.2010, 23:31

Banik ma kibiców w Polsce czy może żle zrozumiałem? a jeśli tak to dużo? i gdzie? pzdr

barbizm

Post autor: barbizm » 06.04.2010, 23:54

wyłączone edytowanie...a czy są kibice polskich drużyn w Czechach? jakieś dane? z góry dzięki

;)

Post autor: ;) » 06.04.2010, 23:56

Jak wygląda sytuacja w Warce na Mazowszu i jej okolicach, mieście Piotra Wysockiego?
Z tego co wiem, to KS Warka chyba zawiesiła działalność. A tamte tereny to bardziej Legia czy Radomiak czy ktoś inny jeszcze. Mógłby ktoś przybliżyć?

Viclav

Post autor: Viclav » 07.04.2010, 00:04

Warka to Legia. KS jakiś czas temu faktycznie zawiesił działalność, ale ostatnio np 2 osoby od nich wsparły KS Piaseczno w Radomiu. Jak będzie dalej - zobaczymy. Ale tereny legijne.
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

hdg

Post autor: hdg » 07.04.2010, 01:03

Karwina i Hawierzów to Obecnie Czeskie miejscowosci o ile sie nie myle wg autora w/w postu chodzilo mu o to że jest to Ślask Cieszyński w bardziej Historycznym wymiarze

Polecam ciekawy klip z Havirova :)

http://www.youtube.com/watch?v=u5RnBYSe2IE

lewiatan

Post autor: lewiatan » 07.04.2010, 12:37

Komu kibicuje się w miejscowości Widawa?
Obrazek

kasztaann

Post autor: kasztaann » 07.04.2010, 13:06

stradivarius pisze:W Świdnicy k.Wrocławia kibice Sparty sympatyzują ze Śląskiem czy Zagłębiem Lubin?
Nie jestem pewien ale część kibicuje Górnikowi Wałbrzych.

(P)olonista

Post autor: (P)olonista » 07.04.2010, 13:29

kasztaann pisze:
stradivarius pisze:W Świdnicy k.Wrocławia kibice Sparty sympatyzują ze Śląskiem czy Zagłębiem Lubin?

O ile się nie mylę ostatnio na Zagłębiu wisiała fana Świdnica

1925

Post autor: 1925 » 07.04.2010, 13:33

stradivarius pisze:
lewiatan pisze:Komu kibicuje się w miejscowości Widawa?
Widzew.

W Świdnicy k.Wrocławia kibice Sparty sympatyzują ze Śląskiem czy Zagłębiem Lubin?

KS Górnik Wałbrzych
:arrow:

kkr

Post autor: kkr » 07.04.2010, 14:27

barbizm pisze:Banik ma kibiców w Polsce czy może żle zrozumiałem? a jeśli tak to dużo? i gdzie? pzdr
W jakiej Polsce? Skad ten wniosek?

hdg pisze: wg autora w/w postu chodzilo mu o to że jest to Ślask Cieszyński w bardziej Historycznym wymiarze
A to istnieje Slask Cieszynski w jakims innym wymiarze, skoro to... kraina historyczna?

mocne-uderzenie

Post autor: mocne-uderzenie » 07.04.2010, 14:37

Z końcem kwietnia będę w Ustrzykach Górnych jak tam wygląda sytuacja kibicowsko??

antyslask1946

Post autor: antyslask1946 » 07.04.2010, 14:42

kasztaann pisze:
po pierwsze Panowie są to kibice Poloni Świdnica a nie żadnej Sparty...Polonia sympatyzuje z Górnikiem Wałbrzych (czyli kibice Poloni sa również kibicami Górnika)
są kibice Górnika którzy nie chodzą na Polonie(mają fane "Świdnicka Brygada")
w Świdnicy są też sympatycy Śląska,Zagłębia oraz Cracovi.

z.t

Post autor: z.t » 07.04.2010, 14:57

mocne-uderzenie pisze:Z końcem kwietnia będę w Ustrzykach Górnych jak tam wygląda sytuacja kibicowsko??
Zazdroszczę ;/
A tak poważnie - to wioska mniejsza niż moja, na krańcu kraju, więc nie sadzę by tam był jakiś ruch kibicowski. Ze swojego pobytu pamiętam agresywnego kierowce busa, ale nie wiem z jakiej był ekipy;]
Co innego Ustrzyki Dolne. Jeśli się mylę chętnie przeczytam sprostowanie kogoś z regionu, bo też jestem ciekawy.
Przy okazji spytam o Pyskowice na Śląsku, tak z grubsza i bez napinki ;]

Adiś

Post autor: Adiś » 07.04.2010, 15:07

Górnik i Piast
Gůrny Ślůnzek, rostomjyuy Hajmatland!

str

Post autor: str » 07.04.2010, 16:46

antyslask1946 pisze:
kasztaann pisze:
po pierwsze Panowie są to kibice Poloni Świdnica a nie żadnej Sparty...Polonia sympatyzuje z Górnikiem Wałbrzych (czyli kibice Poloni sa również kibicami Górnika)
są kibice Górnika którzy nie chodzą na Polonie(mają fane "Świdnicka Brygada")
w Świdnicy są też sympatycy Śląska,Zagłębia oraz Cracovi.
[link]

Po kilkanaście osób na każdym meczu w Lubinie jak i na wyjeździe.
MKS ZAGŁĘBIE LUBIN

Zepsuty_Telewizor.

Post autor: Zepsuty_Telewizor. » 07.04.2010, 17:35

jak sytuacja w Rybniku pomiędzy fanami piłki i fanami czarnego sportu ??

I czy mógłby ktoś opisać sytuacje w Bielsku, chodzi mi o wypisanie dzielnic, osiedli które są za BKS a które są za TSP ??
Trenuj Sporty Walki! Tylko Wisła!

Ślonzok1948

Post autor: Ślonzok1948 » 07.04.2010, 18:31

Zepsuty_Telewizor. pisze:jak sytuacja w Rybniku pomiędzy fanami piłki i fanami czarnego sportu ??

I czy mógłby ktoś opisać sytuacje w Bielsku, chodzi mi o wypisanie dzielnic, osiedli które są za BKS a które są za TSP ??
W Rybniku niema tam jakiegoś zbytnie podziału na fanów żużla czy piłki fani żużla to przeważnie pikniki :D na żużel więcej osób chodzi.
Obrazek

hdg

Post autor: hdg » 07.04.2010, 20:41

kkr pisze:
barbizm pisze:Banik ma kibiców w Polsce czy może żle zrozumiałem? a jeśli tak to dużo? i gdzie? pzdr
W jakiej Polsce? Skad ten wniosek?

hdg pisze: wg autora w/w postu chodzilo mu o to że jest to Ślask Cieszyński w bardziej Historycznym wymiarze
A to istnieje Slask Cieszynski w jakims innym wymiarze, skoro to... kraina historyczna?
To ,że Ty wiesz ,że kraina Historyczna Śląska Cieszyński obejmuje obecnie nie tylko tereny RP nieznaczy,że każdy to musi wiedzieć o czym świadczy chyba post kolegi którego zacytowałes przedemną .

A co do pytania tego wlasnie kolegi nie dam głowy ale podobno z nadgranicznych Polskich miejscowości jeżdża ludzie na Banik ale ze względów czysto sportowych

ŚNIEŻNY WARAN

Post autor: ŚNIEŻNY WARAN » 07.04.2010, 21:33

W Świdnicy nie ma czegoś takiego jak kibice Sparty!! Są tylko kibice Polonii, regularnie jeżdżą na wyjazdy i kręcą młyn i stanowią zdecydowanie pierwszą siłę w mieście. Kibice Polonii od zawsze sympatyzują z Górnikiem Wałbrzych. W Świdnicy istnieje też grupka kibiców, która uczęszcza tylko na Górnika. Jest też niewielka grupka kibiców Zagłębia Lubin.

AroStomil

Post autor: AroStomil » 07.04.2010, 21:48

19TediLondyn16 pisze:A w Olsztynie tylko Stomil?
\

100% Stomil, żadne inne, nawet pojedyncze jednostki nie są kompletnie widziane.
Być może znalazłoby się coś na Kortowie (miasteczko akademickie) jednak będąc tam codziennie obserwuję tylko Biało-niebieskie barwy.

wyjazdowicz

Post autor: wyjazdowicz » 07.04.2010, 22:09

skoro ty oceniasz stan i siłę kibicowską danego miasta po ilości rozklejonych vlepek to polecam zmienić lekarza lub dealera. Nie mam pytań...

mielony

Post autor: mielony » 07.04.2010, 22:10

19TediLondyn16 pisze: Ja jestem w Olsztynie bardzo często przynajmniej 3 razy w roku i zawsze pozostawiam coś po sobie, ostatnio rozkleiłem dużo vlepek na zatorzu (jagiellońska,sybiraków) i śródmieściu i pozostawały na swoim miejscu przez dobre 2 tyg a były w widocznych miejscach wiec coś chyba nie tak jest.

To poleciałeś teraz po bandzie, akcja Widzewa w Lublinie to nic przy tym...
Nie wiem jak u Ciebie, ale wśród moich znajomych nikt nie śmiga po mieście żeby zdrapywać vlepki wrogich klubów, a pojawienie sie takich nic nie znaczy.
[link]

rude-boy

Post autor: rude-boy » 07.04.2010, 22:33

ŚNIEŻNY WARAN pisze:W Świdnicy nie ma czegoś takiego jak kibice Sparty!! Są tylko kibice Polonii, regularnie jeżdżą na wyjazdy i kręcą młyn i stanowią zdecydowanie pierwszą siłę w mieście. Kibice Polonii od zawsze sympatyzują z Górnikiem Wałbrzych. W Świdnicy istnieje też grupka kibiców, która uczęszcza tylko na Górnika. Jest też niewielka grupka kibiców Zagłębia Lubin.

Dokładnie. sparta nie ma kibców. Kilka lat temu pseudo działacze połączyli dwa kluby i jest idiotyczna nazwa POLONIA/sparta. Wymusiliśmy na koniec zeszłego sezonu na pseudo działaczach zmianę barw na historyczne POLONII - Biało - Zielone i po kilku latach przerwy znowu aktywnie udzielamy się meczach. Na nazwę trzeba jeszcze poczekac.
W Świdnicy od zawsze są kibice Polonii i również od zawsze mamy przyjacielskie stosunki z Górnikiem Wałbrzych. Jest osobna grupa kilkunastu osób, które są FC Górnika ze Świdnicy - Świdnicka Brygada.
W zeszłym sezonie pojawili się kibice Zagłębia Lubin. Było to kilka osób. Teraz ze względu na I ligę i nowy stadion jest to kilkanaście osób. Po pewnym spotkaniu z nami przyjęli do wiadomości, że na chodzenie w barwach Zagłębia po Świdnicy mają zakaz.
Jest też kilku studentów ze Świdnicy mieszkających we Wrocławiu i kibicujących Śląskowi. W Świdnicy ich nie ma.

Abrakadabra1947

Post autor: Abrakadabra1947 » 07.04.2010, 22:52

rude-boy pisze:
ŚNIEŻNY WARAN pisze:W Świdnicy nie ma czegoś takiego jak kibice Sparty!! Są tylko kibice Polonii, regularnie jeżdżą na wyjazdy i kręcą młyn i stanowią zdecydowanie pierwszą siłę w mieście. Kibice Polonii od zawsze sympatyzują z Górnikiem Wałbrzych. W Świdnicy istnieje też grupka kibiców, która uczęszcza tylko na Górnika. Jest też niewielka grupka kibiców Zagłębia Lubin.

Dokładnie. sparta nie ma kibców. Kilka lat temu pseudo działacze połączyli dwa kluby i jest idiotyczna nazwa POLONIA/sparta. Wymusiliśmy na koniec zeszłego sezonu na pseudo działaczach zmianę barw na historyczne POLONII - Biało - Zielone i po kilku latach przerwy znowu aktywnie udzielamy się meczach. Na nazwę trzeba jeszcze poczekac.
W Świdnicy od zawsze są kibice Polonii i również od zawsze mamy przyjacielskie stosunki z Górnikiem Wałbrzych. Jest osobna grupa kilkunastu osób, które są FC Górnika ze Świdnicy - Świdnicka Brygada.
W zeszłym sezonie pojawili się kibice Zagłębia Lubin. Było to kilka osób. Teraz ze względu na I ligę i nowy stadion jest to kilkanaście osób. Po pewnym spotkaniu z nami przyjęli do wiadomości, że na chodzenie w barwach Zagłębia po Świdnicy mają zakaz.
Jest też kilku studentów ze Świdnicy mieszkających we Wrocławiu i kibicujących Śląskowi. W Świdnicy ich nie ma.
Ostatnie zdanie to nie do końca prawda. Kilka osób jeżdzacych na Śląsk na stałe zamieszkuje Swidnice, bądź tez jej najbliższe okolice.
Wrocław - stolica Śląska

AroStomil

Post autor: AroStomil » 07.04.2010, 22:54

19TediLondyn16 pisze:No może nic nie znaczy i ludzie nie śmigają po to żeby zdrapywać vlepki ale jak Olsztyn 100% Stomil to dziwne żeby na głównej ulicy miasta vlepki wrogiej drużyny pozostawały przez 2 tyg to przecież kuje w oczy. Dobra nie będę rozmazywał tematu jak coś to priv.
bez komentarza...
Nie pozostaje ci nic innego jak tylko zrobić jeszcze flagę Legia FC Olsztyn...

KYLIMANDŻARO

Post autor: KYLIMANDŻARO » 07.04.2010, 23:06

19TediLondyn16 pisze:No może nic nie znaczy i ludzie nie śmigają po to żeby zdrapywać vlepki ale jak Olsztyn 100% Stomil to dziwne żeby na głównej ulicy miasta vlepki wrogiej drużyny pozostawały przez 2 tyg to przecież kuje w oczy. Dobra nie będę rozmazywał tematu jak coś to priv.
prowokator
j****

zzzz z z

Post autor: zzzz z z » 07.04.2010, 23:25

Abrakadabra1947 pisze:
rude-boy pisze:

Ostatnie zdanie to nie do końca prawda. Kilka osób jeżdzacych na Śląsk na stałe zamieszkuje Swidnice, bądź tez jej najbliższe okolice.

sporadyczne jednostki ktorych nie widac na miescie!

w Świdnicy tylko Polonia i Górnik! tyle!

1925

Post autor: 1925 » 07.04.2010, 23:36

19TediLondyn16 pisze: Ja jestem w Olsztynie bardzo często przynajmniej 3 razy w roku i zawsze pozostawiam coś po sobie, ostatnio rozkleiłem dużo vlepek na zatorzu (jagiellońska,sybiraków) i śródmieściu i pozostawały na swoim miejscu przez dobre 2 tyg a były w widocznych miejscach wiec coś chyba nie tak jest.

w jednym z miast w woj. Łódzkim na stacji PKP od dwóch lat sa przyklejone 2 vlepki Gwardii Koszalin .... do tej pory juz z lekka wyblakly ale nadal są. Miasto to znane jest z silnego wpływu FC jednej z łódzkich drużyn piłkarskich.
Przez 2 lata nikt tych vlepek nie zdrapal rozumiesz ?? ... są one w widocznym miejscu ..... i co teraz też stwierdzisz ze coś tam nie jest tak ?? ... LITOŚCI !
:arrow:

ŚNIEŻNY WARAN

Post autor: ŚNIEŻNY WARAN » 08.04.2010, 07:11

Abrakadabra1947 pisze:Ostatnie zdanie to nie do końca prawda. Kilka osób jeżdzacych na Śląsk na stałe zamieszkuje Swidnice, bądź tez jej najbliższe okolice.
chyba tylko to jest prawdą ale co to za ekipa to już w lokalnych gazetach pisali hahaha. Gdyby wymieniać że w Świdnicy są kibice Śląska to trzeba by wymienić również kibiców Lecha Poznań, Legii Warszawa i FC Barcelony

zdrowa krowa

Post autor: zdrowa krowa » 08.04.2010, 08:57

Tak się składa ,że pomieszkuję obecnie w Świdnicy w okolicach Zalewu Witoszówka (ul.Żwirki i Wigury) i widuję ludzi w barwach Zagłebia(czasem Odry) praktycznie codziennie także gadanie o jakimś zakazie można włożyć między bajki.Na mieście widoczna Polonia. Śląsk aktywny między godziną 3 a 4 rano z puszkami z farbą.Tak to wygląda z mojej perspektywy, ale ja nie jestem ze Świdnicy.
Nie dla mnie przyjaźń Polsko-niemiecka, niemców nienawidzę od dziecka.

mocne-uderzenie

Post autor: mocne-uderzenie » 08.04.2010, 12:27

3 lata temu na wakacjach miałem okazję poznać Widzewiaków z Ostródy i Olsztyna, nie wiem już jak z Cracovia fc Mazury ale też słyszałem że jedna osoba z tego fc jest z Olsztyna (bodajże były kibic Stomilu). To o Cracovii to zasłyszane gdzieś tam więc nie koniecznie to musi być prawdą.

Abrakadabra1947

Post autor: Abrakadabra1947 » 08.04.2010, 13:25

ŚNIEŻNY WARAN pisze:
Abrakadabra1947 pisze:Ostatnie zdanie to nie do końca prawda. Kilka osób jeżdzacych na Śląsk na stałe zamieszkuje Swidnice, bądź tez jej najbliższe okolice.
chyba tylko to jest prawdą ale co to za ekipa to już w [link] i lokalnych gazetach pisali hahaha. Gdyby wymieniać że w Świdnicy są kibice Śląska to trzeba by wymienić również kibiców Lecha Poznań, Legii Warszawa i FC Barcelony
Czytaj uwazniej, bo nie pisałem o tym, że mamy tam ekipe tylko, że jest parę osób regularnie jeżdżących na Śląsk. A sprawa K. była już wielokrotnie omawiana.
Skoro znasz osoby jeżdzące na Lecha i Legię to w porzadku, pewnie nienawiśc do Śląska sprawia że zbratac się możesz z każdym byle byłby anty Śląsk. Na takiej zresztą zasadzie działa ten FC Zagłębia w Świdnicy.
Wrocław - stolica Śląska

ŚNIEŻNY WARAN

Post autor: ŚNIEŻNY WARAN » 08.04.2010, 14:30

W tamtej okolicy mieszka chyba 3/4 kibiców Zagłębia ze Świdnicy, znają się na codzień z tamtejszymi kibicami Polonii więc trudno żeby się tłukli o barwy. Zagłębie dostało zakaz chodzenia w barwach i na mieście ich nie ma.

Abrakadabra - tak tak Polonia zbrata się ze wszystkimi Waszymi kosami - bez przesady - bo jak na razie przyjaciół i sojuszników mamy tych samych co 20 lat temu.

ODPOWIEDZ