Jak wygląda sytuacja w ?
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Jak wygląda sytuacja w ?
Mam pytanie odnośnie Górnego Śląska. Czy są zorganizowane FC, nie mówię o jednostkach w takich miastach jak, bo po flagach, przynajmniej tych najczęściej wywieszanych zauważyłem, że jak są 3 kluby Ruch, Górnik, GKS to w niektórych miastach kojarzę po dwa FC.
Otóż mam takie pytania, odnośnie tych miast.
Ruda Śląska - jest NRSL i TRSL, czy jest GKS Katowice?
Piekary Śląskie - tak samo Górnik i Ruch, czy jest GKS?
Siemanowice Śląskie - jest Ruch (kojarzę flagę, dotyczącą gdzie są wrogowie) i kojarzę flagę GKSu, czy jest Górnik?
Moje pytania nie są napinkowe w żaden sposób. Nie jestem w żaden sposób powiązany z tym regionem i pytam się dla własnej wiedzy. Jeśli może mi ktoś beznapinkowo odpowiedź to byłbym wdzięczny. Nie pytam o pare-parenaście osób, tylko coś bardziej zorganizowanego i z flagą np.
Dzięki z góry za odp.
Pozdro.
Otóż mam takie pytania, odnośnie tych miast.
Ruda Śląska - jest NRSL i TRSL, czy jest GKS Katowice?
Piekary Śląskie - tak samo Górnik i Ruch, czy jest GKS?
Siemanowice Śląskie - jest Ruch (kojarzę flagę, dotyczącą gdzie są wrogowie) i kojarzę flagę GKSu, czy jest Górnik?
Moje pytania nie są napinkowe w żaden sposób. Nie jestem w żaden sposób powiązany z tym regionem i pytam się dla własnej wiedzy. Jeśli może mi ktoś beznapinkowo odpowiedź to byłbym wdzięczny. Nie pytam o pare-parenaście osób, tylko coś bardziej zorganizowanego i z flagą np.
Dzięki z góry za odp.
Pozdro.
-
W Koszalinie jest także klub Bałtyk Koszalin. Zapewne chodziło mu o związek między fanami tegoż Bałtyku, o ile ma on jakichś fanów.Serebro89 pisze:Jak to jest w Koszalinie ? Jak postrzegani są kibice Bałtyku przez Gwardię ?

Korwin Mikke mym idolem, Che Komorro ja pie*dolę
-
Ruda, Piekary- liczą sie Górnik i Ruch w obu Górnika więcej, jest GieKSa w obu miastach, Siemce GKS i Ruch, jest Górnik jak sie myle niech ktoś poprawi.
A co do wcześniejszego Dębica biało-zielona oczywiście :)
BĘDZIEMY Z TOBĄ AŻ DO ŚMIERCI
-
jemu chodziło o stosunek kibiców KsG do miejscowego Bałtyku Koszalin..z tego co się orientuje Bałtyk nie posiada normalnych kibiców.Klub jest faworyzowany przez władze miasta więc kibice Gwardii delikatnie mówiąc nie pałają sympatią do tego klubu...
-
W Rudzie jest GieKSa i jezdzi, ale w liczbach nie do porównania z TRSL i NRSL. W Piekarach mniej więcej to samo, tylko że tam już jest widoczna różnica między Ruchem a KSG, która w Rudzie jest niewidoczna, jeśli chodzi o ich siłę. GieKSy średnie/małe ilości.
podobnie na Siemcach jeśli chodzi o KSG. GieKSa jest i ma się dobrze, ale wiadomo że pod względem sportowym Niebiescy są dużo lepsi i miasto jest ich, choć na wyjazdy jezdzi zawsze bardzo liczna grupa osób z Trójkolorowych Siemianowic.
podobnie na Siemcach jeśli chodzi o KSG. GieKSa jest i ma się dobrze, ale wiadomo że pod względem sportowym Niebiescy są dużo lepsi i miasto jest ich, choć na wyjazdy jezdzi zawsze bardzo liczna grupa osób z Trójkolorowych Siemianowic.
-
GieKSa jeszcze wydała vlepki z Rudy Śląskiej.
-
Co do Piekar to z Piekar jezdzi niezorganizowana grupa ok 30 do 50 osób na Polonie Bytom , wydali szale i inne gadzety , nie są zorganizowani tak jak Górnik , czy Ruch ale z pewnością są 3 siłą na Piekarach i z pewnością liczniejszą od Gieksy z Piekar , z Rudy Śląskiej tez paranaście osób jezdzi do nas choć są to jednostki do 15 osób i niema co mówić o FC i równać sie do NRSL czy TRSL , to samo ma sie w przypadku Zabrza-Helenki i po części dzielnic graniczących z Bytomiem w latach powszednich na Olimpie wisiała fana FC Zabrze , do dziś śmiga do nas paranaście typów z Zabrza , którzy nie sa związani z Górnikiem to napewno.

Gůrny Ślůnsk , Freistaat Bayern , Euskadi Vasca
-
Skąd te liczby ? W Piekarach jest kilka osób za Polonią ale na pewno nie jeżdżą w takich ilościach jak piszesz. Na mecze jeździ ich ok.10 z pochowanymi barwami, na ulicy niewidoczni.viceroy pisze:Co do Piekar to z Piekar jezdzi niezorganizowana grupa ok 30 do 50 osób na Polonie Bytom
-
Piekary Ruda miasta podzielone mniej wiecej 50 na 50 Siemce jeden z kilku bastionów Ruchu jest Górnik (kiedys mieli dzielnice Michałkowice) jest Gks ale znacza tyle co nic i pod wzgledem sportowym i ilosciowym
PS Katowice64 trójkolorowe siemianowice hehe dobrze że mamy dzisiaj prima aprilis bo wczoraj w nocy nie umiałem skumać ocb ;)
PS Katowice64 trójkolorowe siemianowice hehe dobrze że mamy dzisiaj prima aprilis bo wczoraj w nocy nie umiałem skumać ocb ;)
-
coś ci sie pomyliło z tą Legią i Pogonią.. Wyrzysk - Osiek , Wyjazdy oragnizują kibice drużyn Widzew,Lech,Zawisza,wiec nie gadaj jak nie wiesz..Apiaceae pisze:Bo to taka mieszanka...gwoli ścisłości jest pare osób organizujących się i udających się na Legię oraz Pogoń.perykles pisze:Ja mam pytanie jak wygląda sytuacja w miejscowości Wyrzysk? Ostatnio jechałem przez tą mieścinę pociągiem i widziałem jakieś napisy sławiące Lecha, Zawiszę i Widzew.
-
stary co chwile sie spinasz w kazdym temacie jak Ruch pisze wszedzie niebieskie to niebieskie tamto to jest ok . Przeciesz on nie napisał nic takiego ale Ty znowu nie przeczytałes posta ze zrozumieniem i juz Cie trzesie . Tak jak kiedys od was ktos napisał ze niebieskie to tak jakby przedrostek od FC ... ale w druga strone juz ciezko to zauwazyc widze klapki na oczach odrazu sie pojawiły . Na priv jakos umisz normalni pisac czy to w tej sytuacji czy innej a na glównym forum spinasz sie ciagle niewiadomo o co ... stary zdecyduj sie czy idzie z Toba popisac czy jednak nie ! ... zbedna dysusja znowu . Ja mam pytanie odnosnie takich miejscowości jak
-Radom (jak to obecnie tam wtgląda) ?
-Giżycko
-Radom (jak to obecnie tam wtgląda) ?
-Giżycko
-
Na Piekarach jest może około 50 Polonistów a nie że tyle jeździ na każdy mecz. A są niezorganizowani z wiadomych przyczyn gdyby zaczeli sie pokazywac na miescie ich liczba szybko i drastycznie by zmalała i nie chce tu sieć propagandy ale oni chyba sami o tym dobrze wiedza dlatego wyglada to jak wyglada. Chociaż możliwe ze liczebnie sa trzecia sila w Piekarach.viceroy pisze:Co do Piekar to z Piekar jezdzi niezorganizowana grupa ok 30 do 50 osób na Polonie Bytom , wydali szale i inne gadzety , nie są zorganizowani tak jak Górnik , czy Ruch ale z pewnością są 3 siłą na Piekarach i z pewnością liczniejszą od Gieksy z Piekar
-
Taki sie spinasz o nasze liczby ale w porownaniu do tego czym w y dysponujecie na miescie i taki to wasz najsilniejszy Fc to podaj mi wasze liczby ostatnio wielki szum bo z dzielnicy Bytków na szpil było was 80 osób w tym centrum które przyjechało was wesprzec ! niezbyd duzo jezelli btac pod uwage ze liczebnie Bytków to połowa jak nie wiecej Siemianowic ... Wiec popatrz najpierw na swoj najliczniejszy , najlepszy Fc w którym jest "sam" RuchEST.1920 pisze:jest Gks ale znacza tyle co nic i pod wzgledem sportowym i ilosciowym
-
A jak wygląda sytuacja w Tarnowskich Górach?
Zawsze podejmuj rękawice wtedy z uniesioną głowa możesz wyjsc na ulice.
-
Główna siła to Górnik, jest też Ruch znacznie mniej liczny i gorszy jakościowo.farmazoniarz pisze:A jak wygląda sytuacja w Tarnowskich Górach?

-
Biorąc pod uwagę, że Centrum i Michałkowice mają razem ponad 50 000, a całe Siemianowice 70 000 ludności, to coś nam tu ciemnotę wciskasz.Siemce_GieKSa pisze:Taki sie spinasz o nasze liczby ale w porownaniu do tego czym w y dysponujecie na miescie i taki to wasz najsilniejszy Fc to podaj mi wasze liczby ostatnio wielki szum bo z dzielnicy Bytków na szpil było was 80 osób w tym centrum które przyjechało was wesprzec ! niezbyd duzo jezelli btac pod uwage ze liczebnie Bytków to połowa jak nie wiecej Siemianowic ... Wiec popatrz najpierw na swoj najliczniejszy , najlepszy Fc w którym jest "sam" RuchEST.1920 pisze:jest Gks ale znacza tyle co nic i pod wzgledem sportowym i ilosciowym
"Postępowcy zidiociali niech mnie nazwą homofobem,
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"
Chyba żartujesz. Sytuacja w Dębicy była opisywana już kilka razy wystarczy poszukać. To czy w Rudzie Śląskiej jest więcej KSG to bym się o to nie założył.jms pisze:Ruda, Piekary- liczą sie Górnik i Ruch w obu Górnika więcej, jest GieKSa w obu miastach, Siemce GKS i Ruch, jest Górnik jak sie myle niech ktoś poprawi.
-
Główna siła to Górnik, jest też Ruch znacznie mniej liczny i gorszy jakościowo.[/quote]
Az ciężko uwierzyć, znam to miasto od strony tylko i wyłącznie os. Lasowice, nie widziałem tam jeszcze nikogo w barwach jakiś ciekawych grafów, bo raczej stare bzdety na ścianach to nic specjalnego.
Dzieki i Pozdro.
Az ciężko uwierzyć, znam to miasto od strony tylko i wyłącznie os. Lasowice, nie widziałem tam jeszcze nikogo w barwach jakiś ciekawych grafów, bo raczej stare bzdety na ścianach to nic specjalnego.
Dzieki i Pozdro.
Akurat znam Rude Slaska bardzo dobrze i gwarantuje wszystkim, ze jest tam 50% na 50%. Dobre ekipy z obu stron (chuligansko jednak chyba Ruch troszeczke lepszy) a piknikow i zwyklych kibicow "niesportowcow" po obu stronach mnostwo. Ogolnie w moim mniemaniu jedno z najciekawszych miast pod wzgledem kibicowskim w kraju.
p.s. Sa w Rudzie takze nielicznie kibice bytomskiej Polonii.
p.s. Sa w Rudzie takze nielicznie kibice bytomskiej Polonii.
-
Jak się prezentują sytuacja w Sielpi (nie wiem czy to nazwa rzeki czy miasta).
-
Az ciężko uwierzyć, znam to miasto od strony tylko i wyłącznie os. Lasowice, nie widziałem tam jeszcze nikogo w barwach jakiś ciekawych grafów, bo raczej stare bzdety na ścianach to nic specjalnego.farmazoniarz pisze:Główna siła to Górnik, jest też Ruch znacznie mniej liczny i gorszy jakościowo.
Dzieki i Pozdro.[/quote]
Tarnowskie Góry to tereny żaboli , jest Ruch ale w barwach się nie wyłaniają na miasto. Miażdżąca przewaga KSG nad Ruchem , który choć coś tam działa (vlepki, gryzmoły na murach mają też swoją niebieską fanę) na mieście nie ma absolutnie nic do powiedzenia, wiem bo mieszkałem tam 27 lat a od kilku całkiem niedaleko. Niedawno pisałem prawie identycznego posta w tym temacie hehe....
jebał pies teściowe!
-
Sielpia to wioska typowo wakacyjno - melanżowa, więc w sumie przewija sie tam wiele ekip. Najczęściej tam wybywają kibice Korony i Widzewa, ale czy jeżdżą na mecze, którejs z wymienionych drużyn to nie wiem. Pzdrfarmazoniarz pisze:Jak się prezentują sytuacja w Sielpi (nie wiem czy to nazwa rzeki czy miasta).
Lodzermensch pisze:WTC też Hutnik rozjebał na wyjeździe.

-
Pytanie o Międzychód w województwie WLKP.
Miałem okazję wczoraj być w Międzychodzie i na mieście zauważyłem kilka napisów Widzewskich, szukałem informacji w internecie ale oprócz starej aukcji na allegro z vlepkami Widzew FC Międzychód nie znalazłem nic co by mnie zainteresowało, mógłby ktoś napisać o nich, w ilu jedza, czy maja jakieś flagi, itp. interesuje mnie ich działalność ;)
Może byc na pw, z góry dzięki ;)
Miałem okazję wczoraj być w Międzychodzie i na mieście zauważyłem kilka napisów Widzewskich, szukałem informacji w internecie ale oprócz starej aukcji na allegro z vlepkami Widzew FC Międzychód nie znalazłem nic co by mnie zainteresowało, mógłby ktoś napisać o nich, w ilu jedza, czy maja jakieś flagi, itp. interesuje mnie ich działalność ;)
-
Nikt Ci nie poda na ogólnopolskim forum takich liczb chłopie.deltaKSD pisze:Pytanie o Międzychód w województwie WLKP.
Flagi Międzychód nie posiada.
Ogólnie ciekawie dzieje się w WLKP.
Jeździ Międzychód,Wronki w ładnych liczbach,Wyrzysk,Osiek,Trzcianka,Poznań i parę innych mieścin z WLKP na Widzew.
Do tego w lubuskim Międzyrzecz,Drezdenko,które leżą na granicy WLKP.
-
Ściemnia i tyle w temacie ;) nigdzie nie napisałem że jesteśmy tylko my bo i jednostki Polonii sie znajdą co do wsparcia z centrum było raptem 10 osób na mecz który był bez większego ciśnienia i specjalnego nagłośnienia potencjał jak sam wiesz jest w ch*j wiekszy do tego wiem ze Siemce nie sa najlepszym FC Ruchu tylko jednym z lepszych a to różnica dopowiadasz sobie wiele ...Świąteczny Karp pisze:Biorąc pod uwagę, że Centrum i Michałkowice mają razem ponad 50 000, a całe Siemianowice 70 000 ludności, to coś nam tu ciemnotę wciskasz.Siemce_GieKSa pisze:Taki sie spinasz o nasze liczby ale w porownaniu do tego czym w y dysponujecie na miescie i taki to wasz najsilniejszy Fc to podaj mi wasze liczby ostatnio wielki szum bo z dzielnicy Bytków na szpil było was 80 osób w tym centrum które przyjechało was wesprzec ! niezbyd duzo jezelli btac pod uwage ze liczebnie Bytków to połowa jak nie wiecej Siemianowic ... Wiec popatrz najpierw na swoj najliczniejszy , najlepszy Fc w którym jest "sam" RuchEST.1920 pisze:jest Gks ale znacza tyle co nic i pod wzgledem sportowym i ilosciowym
Tyle z mojej strony na temat Niebieskich Siemianowic bo tylko tak można je nazwać ;)
-
ale_ci_parada pisze:Nikt Ci nie poda na ogólnopolskim forum takich liczb chłopie.deltaKSD pisze:Pytanie o Międzychód w województwie WLKP.
Flagi Międzychód nie posiada.
Ogólnie ciekawie dzieje się w WLKP.
Jeździ Międzychód,Wronki w ładnych liczbach,Wyrzysk,Osiek,Trzcianka,Poznań i parę innych mieścin z WLKP na Widzew.
Do tego w lubuskim Międzyrzecz,Drezdenko,które leżą na granicy WLKP.
ta cała Polska jest za Widzewem...wszędzie są fc Widzewa
Walcownia Czechowice
-
Miedzyrzecz Widzew nie no sory sa tam moze 2-3 osoby . W mIedzyrzeczu Stal i teraz Stilon sie pojawia
-
hehe to kiedy mamy się spodziewać flagi FC Poznań Widzewa,skoro jeżdżą stamtąd na Widzew? Czytając o fc Widzewa można dojść do wniosku ,że mają je w całej Polsce,ale akurat ten post z Widzewem z WLKP to dobry prima aprilisowy żart:)Czekam na nowe informacje o fc Widzewa,może następny będzie o takowym z Krakowa:)
-
http://www.widzewtomy.net/index.php?opt ... &Itemid=99twarog pisze:hehe to kiedy mamy się spodziewać flagi FC Poznań Widzewa,skoro jeżdżą stamtąd na Widzew? Czytając o fc Widzewa można dojść do wniosku ,że mają je w całej Polsce,ale akurat ten post z Widzewem z WLKP to dobry prima aprilisowy żart:)Czekam na nowe informacje o fc Widzewa,może następny będzie o takowym z Krakowa:)
"Tutaj zaznaczyć należy, iż ta oprawa była ideą widzewskich FC z województw lubuskiego i wielkopolskiego (m.in. Drezdenko, Poznań, Wałcz czy Trzcianka)."
http://www.widzewtomy.net/index.php?opt ... &Itemid=99
W sobotę 13 lutego odbył się Pierwszy Ogólnopolski Turniej Kibiców Widzewa, o Puchar Burmistrza Drezdenka. W turnieju udział wzięło 11 ekip (niestety przez trudne warunki atmosferyczne i inne nieoczekiwane wydarzenia jedna nie dojechała): Aleksandrów, Koluszki, Tomaszów Mazowiecki, Starachowice, Sochaczew, FC Wielkopolska, Wronki, Poznań, Teofilów i dwie drużyny gospodarzy z Drezdenka"
prima aprilis nie?
-
o ile sie nie myle to flaga FC Poznań istnieje
-
Sytuacja wygląda mniej więcej jak opisał DiglettOi, z tym ze najbardziej aktywnymi kibicami sa tam chyba Widzewiacy z pobliskich Końskich.DiglettOi pisze:farmazoniarz pisze:Jak się prezentują sytuacja w Sielpi (nie wiem czy to nazwa rzeki czy miasta).
a przy okazji powyższego posta to w Krakowie jest FC Widzewa działający chyba z resztą FC Południe.
-
to akurat bzdura.duajkamieniaa pisze:o ile sie nie myle to flaga FC Poznań istnieje
nie ma flagi wronek,międzychodu,poznania itd.
jest flaga "Widzew Wielkopolska".
-
W Krakowie nie ma żadnego FC Widzewa!!!PSK pisze:Sytuacja wygląda mniej więcej jak opisał DiglettOi, z tym ze najbardziej aktywnymi kibicami sa tam chyba Widzewiacy z pobliskich Końskich.DiglettOi pisze:farmazoniarz pisze:Jak się prezentują sytuacja w Sielpi (nie wiem czy to nazwa rzeki czy miasta).
a przy okazji powyższego posta to w Krakowie jest FC Widzewa działający chyba z resztą FC Południe.
-
aa to przepraszam wydawało mi się ze gdzieś taka widziałemale_ci_parada pisze:to akurat bzdura.duajkamieniaa pisze:o ile sie nie myle to flaga FC Poznań istnieje
nie ma flagi wronek,międzychodu,poznania itd.
jest flaga "Widzew Wielkopolska".
-
deltaKSD pisze:Pytanie o Międzychód w województwie WLKP.
Jogobela pisze:
ta cała Polska jest za Widzewem...wszędzie są fc Widzewa
jogobela i twaróg i po co te debilne wpisy? Jeśli koleś widział napisy na mieście, vlepki w necie to znaczy, że ktoś w tym miasteczku jest za Widzewem. Nieważne czy jest ich dwóch czy dwustu, ważne, że robią coś dla klubu. Nawet jeśli ogranicza się to do biegania z puszkami czy rozklejania vlepek. A szydercom pozostaje tylko pisk w necie ;]twarog pisze:hehe to kiedy mamy się spodziewać flagi FC Poznań Widzewa,skoro jeżdżą stamtąd na Widzew? Czytając o fc Widzewa można dojść do wniosku ,że mają je w całej Polsce,ale akurat ten post z Widzewem z WLKP to dobry prima aprilisowy żart:)Czekam na nowe informacje o fc Widzewa,może następny będzie o takowym z Krakowa:)

-
To wybudujcie sobie stadion na sto tysięcy, inaczej się wszyscy nie pomieścicie :D
-
cwaniak z PKSu pisze:deltaKSD pisze:Pytanie o Międzychód w województwie WLKP.
Może byc na pw, z góry dzięki ;)Jogobela pisze:
jogobela i twaróg i po co te debilne wpisy? Jeśli koleś widział napisy na mieście, vlepki w necie to znaczy, że ktoś w tym miasteczku jest za Widzewem. Nieważne czy jest ich dwóch czy dwustu, ważne, że robią coś dla klubu. Nawet jeśli ogranicza się to do biegania z puszkami czy rozklejania vlepek. A szydercom pozostaje tylko pisk w necie ;]
w Stargardzie też widoczne napisy Widzew tam też jesteście? u mnie w mieście trafiłem spodenki Widzewa mam się zacząć bać kolejnego FC Widzew ??

-
moze oboje są z zotta co?cwaniak z PKSu pisze:deltaKSD pisze:Pytanie o Międzychód w województwie WLKP.
Miałem okazję wczoraj być w Międzychodzie i na mieście zauważyłem kilka napisów Widzewskich, szukałem informacji w internecie ale oprócz starej aukcji na allegro z vlepkami Widzew FC Międzychód nie znalazłem nic co by mnie zainteresowało, mógłby ktoś napisać o nich, w ilu jedza, czy maja jakieś flagi, itp. interesuje mnie Turystyka: [link] i ich działalność ;)
Może byc na pw, z góry dzięki ;)Jogobela pisze:
ta cała Polska jest za Widzewem...wszędzie są fc Widzewajogobela i twaróg i po co te debilne wpisy? ]twarog pisze:hehe to kiedy mamy się spodziewać flagi FC Poznań Widzewa,skoro jeżdżą stamtąd na Widzew? Czytając o fc Widzewa można dojść do wniosku ,że mają je w całej Polsce,ale akurat ten post z Widzewem z WLKP to dobry prima aprilisowy żart:)Czekam na nowe informacje o fc Widzewa,może następny będzie o takowym z Krakowa:)
-
Może zamiast się kłócić, wypiszcie po prostu miejscowości, w których nie ma Widzewa. Będzie szybciej.

-