Cała Bydgoszcz, wszystkie dzielnice należą do Zawiszyvalderama pisze:Bydgoszcz ...
Wiadomo że to miasto Zawiszy i Polonii więc klubów, ktore mają ze sobą niewiele wspólnego ale kibice to inna historia
Można wydzielić dzielnice, osiedla, fc typowe Z lub P ???

Jak wygląda sytuacja w ?
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Jak wygląda sytuacja w ?
-
Jak wyglada sytuacja w Gorzowie? Tylko Stal i Stilon? Jaki rozklad miasta? Mozna wydzielic osiedla, ulice? Czy licza sie koszykarze AZS PWZS i siatkarze GTPS?

Spierdalaj88 pisze:Ja jak byłem mały, to myślałem, że w kiblu siedzi krokodyl i nie chodziłem tam wieczorami bo myślałem, że mnie wpierdoli...
-
Co do Bydgoszczy niebyłbym takim pewien. Polonia ma przewagę na MIEDZYNIU czego mi nie powiesz, że tak nie jest! Wilczak także ruszył ostatnio ostro. No i Wyżyny, które są na sto procent podzielone pół na pół. Zresztą na Wyżynach dochodziło i wciąż dochodzi do różnych akcji na linii Z - (P).
-
na Wyżynach wciąż dochodzi do akcji Zawiszy na Polonię, na Miedzyniu Zawiszacy sobie nieźle radzą, Polonii nie widać, to co było kiedyś to już historiaziomekdobry pisze:Co do Bydgoszczy niebyłbym takim pewien. Polonia ma przewagę na MIEDZYNIU czego mi nie powiesz, że tak nie jest! Wilczak także ruszył ostatnio ostro. No i Wyżyny, które są na sto procent podzielone pół na pół. Zresztą na Wyżynach dochodziło i wciąż dochodzi do różnych akcji na linii Z - (P).
nie ma się co niepotrzebnie przepychać, Polonia ostatnio raczej w odwrocie, ni widu ni słychu
-
bartex pisze:na Wyżynach wciąż dochodzi do akcji Zawiszy na Polonię, na Miedzyniu Zawiszacy sobie nieźle radzą, Polonii nie widać, to co było kiedyś to już historiaziomekdobry pisze:Co do Bydgoszczy niebyłbym takim pewien
[link]. Polonia ma przewagę na MIEDZYNIU czego mi nie powiesz, że tak nie jest! Wilczak także ruszył ostatnio ostro. No i Wyżyny, które są na sto procent podzielone pół na pół. Zresztą na Wyżynach dochodziło i wciąż dochodzi do różnych akcji na linii Z - (P).
nie ma się co niepotrzebnie przepychać, Polonia ostatnio raczej w odwrocie, ni widu ni słychu
Temat o Bydgoszczy był wałkowany chyba już trzykrotnie więc po co znowu, aby nie zaśmiecać tematu walić pw
Polonia Bydgoszcz & Stomil Olsztyn
-
Co Ty,farmazon. Pozdrawiam.Kumaty Janusz pisze:Znajomy ostatnio mówił mi o FC Podbeskidzia w Ustroniu. Prawda czy mity? I jak w ogóle wygląda tam sytuacja ? Kuźnia jeszcze istnieje?
-
Dajcie juz wkoncu nam spokoj ciagle Bydgoszcz Bydgoszcz opisana 1000razy . Chcecie sie dowiedziec jak jest zamieszkajcie dowiecie obiektywnie . Polonia unas nic nie znaczy a na tych osiedlach ktory sa wymienione Wyzyny Miedzyn Wilczak to oni fanow mieli za czasow Tomka Golloba . Ale sa trwaja mimo ze nawet to co wydaje sie dla kazdego normalne czyli pojscie do szkoly pracy dla nich to misja
-
Zgadzam sie z wczesniejszymi wpisami, Polonia teraz caly czas w odwrocie byly czasy ze kibicow BKSu mozna bylo zobaczyc w barwach na miescie ale teraz to po prostu graniczy z cudem. A jeszcze co do nieoficjalnych fc mozna napisac Żnin i Szubin za Zawisza.
-
jak sytuacja w Gliwicach wyglada?poprosilbym o rzetelny opis zarowno ze strony Górnika jak i Piasta.
-
Czy mógłby ktoś opisać sytuacje w Bełchatowie? Z tego co wiadomo to dominuje GKS, ale bardziej jestem ciekawy jak wyglądają wpływy drużyn z Łodzi?

-
mf doom pisze:A jak wyglada sprawa w takich miejscowosciach jak Przyłubie i Górsk (miedzy Toruniem a Bydgoszczą)? Sa tam jakies zorganizowane grupy kibiców?
Co do Przyłubia nie ma żadnych zorganizowanych grup. Z tego co wiem kilka osób identyfikuje się z Polonią ale na mecze raczej nie jeżdzą
-
Fc Polonii :valderama pisze:Bydgoszcz ...
Wiadomo że to miasto Zawiszy i Polonii więc klubów, ktore mają ze sobą niewiele wspólnego ale kibice to inna historia
Można wydzielić dzielnice, osiedla, fc typowe Z lub P ???
Solec Kujawski, Pakośc, Łochowo, Pruszcz kilka osób niby także jeździ z Białych Błot
-
Ktoś pytał o Gliwice.
Tereny Górnika:
- Ligota Zabrska
- Kopernik ( Jednostki Piasta - wydali flage)
- Sośnica
- Łabędy
Tereny Piasta
- Centrum ( Jednostki Górnika)
- Sikornik
- Szobiszowice ( Jednostki Górnika - kilka osób zapisanych na koszulki)
- Pszczyńska
- Obrońców pokoju ( Jest kilkunastu zaangażowanych kibiców Górnika)
Tereny Podzielone (%) :
- Bojków; Górnik - 80% Piast - 20%
- Trynek; Górnik - 20 % Piast - 80%
- Ostropa; Górnik - 80 % Piast - 20 %
- Żerniki; Górnik - 50% Piast - 50%
- Brzezinka; Górnik - 70% Piast - 30%
Co do Wójtowej Wsi nie mam informacji więc nie pisze.
Tereny Górnika:
- Ligota Zabrska
- Kopernik ( Jednostki Piasta - wydali flage)
- Sośnica
- Łabędy
Tereny Piasta
- Centrum ( Jednostki Górnika)
- Sikornik
- Szobiszowice ( Jednostki Górnika - kilka osób zapisanych na koszulki)
- Pszczyńska
- Obrońców pokoju ( Jest kilkunastu zaangażowanych kibiców Górnika)
Tereny Podzielone (%) :
- Bojków; Górnik - 80% Piast - 20%
- Trynek; Górnik - 20 % Piast - 80%
- Ostropa; Górnik - 80 % Piast - 20 %
- Żerniki; Górnik - 50% Piast - 50%
- Brzezinka; Górnik - 70% Piast - 30%
Co do Wójtowej Wsi nie mam informacji więc nie pisze.
-
Było już ale niech będzie:
Piast:
Sikornik
Trynek (jednostki Górnika na Lotników)
Gwardii
Stare Gliwice
Pszczyńska
Szobiszowice
Obrońców Pokoju (jednostki Górnika)
Centrum (jednostki w okolicach Łużyckiej)
Cecylia
Zatorze
Śródmieście
Wilcze Gardło (x)
Wójtowa Wieś (troche Górnika jest)
Podzielone tereny:
Ostropa (x) , Żerniki (x) , Bojków
Górnik:
Ligota Zabrska
Sośnica
Łabędy (Piast - głównie starsi kibice)
Kopernik (Piast - kibice z tego osiedla wydali flage)
Brzezinka (x) (Piast - jednostki)
(x) - dzielnica/osiedle domków jednorodzinnych, wieś przylączona administracyjnie do Gliwic.
Piast:
Sikornik
Trynek (jednostki Górnika na Lotników)
Gwardii
Stare Gliwice
Pszczyńska
Szobiszowice
Obrońców Pokoju (jednostki Górnika)
Centrum (jednostki w okolicach Łużyckiej)
Cecylia
Zatorze
Śródmieście
Wilcze Gardło (x)
Wójtowa Wieś (troche Górnika jest)
Podzielone tereny:
Ostropa (x) , Żerniki (x) , Bojków
Górnik:
Ligota Zabrska
Sośnica
Łabędy (Piast - głównie starsi kibice)
Kopernik (Piast - kibice z tego osiedla wydali flage)
Brzezinka (x) (Piast - jednostki)
(x) - dzielnica/osiedle domków jednorodzinnych, wieś przylączona administracyjnie do Gliwic.
-
Orientuje się ktoś, czy Puławy coś kręcą? Kiedyś słyszałem, że interesuje się Wisłą Puławy kilkanaście osób. Nawet widziałem kilka vlep. Coś tam się dzieje czy wszystko umarło?
MKS Kozienice
-
Mam pytanie o trzy miejscowości:
-Bystra Śląska
-Buczkowice
-Rybarzowice
BKS,pustynia czy może jakieś śląskie kluby?
-Bystra Śląska
-Buczkowice
-Rybarzowice
-
działająPadi1948 pisze:Orientuje się ktoś, czy Puławy coś kręcą? Kiedyś słyszałem, że interesuje się Wisłą Puławy kilkanaście osób. Nawet widziałem kilka vlep. Coś tam się dzieje czy wszystko umarło?
-
Troche więcej niz kilkanaście osób "interesuje się" Wisłą.Mecze w Zwoleniu (tam rozgrywamy mecze u siebie)generalnie odpuszczamy,choć zawsze jest kilkanascie osób od nas z ekipy.
-
jak to wyglada wszystko w Rybniku?
-
Ilościowo jest więcej GKS-u, wiadomo lokalna drużyna.KnShC pisze:Czy mógłby ktoś opisać sytuacje w Bełchatowie? Z tego co wiadomo to dominuje GKS, ale bardziej jestem ciekawy jak wyglądają wpływy drużyn z Łodzi?
Jakościowo niepodważalnie na korzyść Widzewa, który ma tam bardzo mocny fc chuligański.
Dzielnice musiałby już opisać ktoś z Bełchatowa.
-
Rybnik:
[link]
[link]
-
ten jak to znazwałeś "jakiś Ruch" był w 23 osoby na szpilu z Zagłębiem szkoda że w Raciborzu nie możemy powiedzieć że jest jakiś tam GórnikGrappa pisze:Cały Rybnik, oprócz dzielnicy Niewiadom to Górnik. Na Niewiadomiu jest jakiś Ruch.
Są jeszcze nic nie znaczace jednostki Odry W.
Bez wahania barwy KSG/ROW są noszone.
Niebieski Racibórz, Niebieskie ulice,
Niebieskie osiedla, Niebieskie życie
Niebieskie seRca a środku bije Niebieska eRka
-
A ja bym Ci proponował, żebyś się nie wypowiadał, jak masz pisać takie rzeczy. Jeśli dla Ciebie ten Wasz FC, który liczy sam dobrze wiesz ile aktywnych osób, niepodważalnie dominuje w Bełchatowie, to ja nie mam pytań. Zresztą sytuacja w naszym mieście już była opisywana w tym temacie i tylko do spinek i opowiastek bajkopisarzy to prowadziło.ACM_1899 pisze:Ilościowo jest więcej GKS-u, wiadomo lokalna drużyna.KnShC pisze:Czy mógłby ktoś opisać sytuacje w Bełchatowie? Z tego co wiadomo to dominuje GKS, ale bardziej jestem ciekawy jak wyglądają wpływy drużyn z Łodzi?
Jakościowo niepodważalnie na korzyść Widzewa, który ma tam bardzo mocny fc chuligański.
WAŻNE CO!
GÓRNICZY KLUB SPORTOWY
GÓRNICZY KLUB SPORTOWY
-
FCB'91 jest dobrym FC o czym może świadczyć także ten fakt - w przerwie zimowej przyjechali do Bełchatowa piłkarze i trener Widzewa i spotkali się z członkami FC. Na spotkaniu było sporo osób. W samym mieście bywam często i jeszcze mnie nigdy nic złego nie spotkało ze strony GKSu, a chodzę w barwach często. Ilościowa przewaga GKSu, jakościowa pod względem jak to się zwykło pisać sportowym po stronie FCB. Odnośnie osiedli to nie ma jakiejś wyraźniej granicy gdzie GKS, a gdzie Widzew.Nieważne kto pisze:A ja bym Ci proponował, żebyś się nie wypowiadał, jak masz pisać takie rzeczy. Jeśli dla Ciebie ten Wasz FC, który liczy sam dobrze wiesz ile aktywnych osób, niepodważalnie dominuje w Bełchatowie, to ja nie mam pytań. Zresztą sytuacja w naszym mieście już była opisywana w tym temacie i tylko do spinek i opowiastek bajkopisarzy to prowadziło.ACM_1899 pisze:Ilościowo jest więcej GKS-u, wiadomo lokalna drużyna.KnShC pisze:Czy mógłby ktoś opisać sytuacje w Bełchatowie? Z tego co wiadomo to dominuje GKS, ale bardziej jestem ciekawy jak wyglądają wpływy drużyn z Łodzi?
Pozdro.
1910 > 1908
-
nic mnie nie boli ale dla niektórych potrzeba natrawdę liczby z kosmosu wziąść żeby coś zauważyli, to że Rybnik jest trójkolorowy jest niepodważalne ale jeżeli z Niewiadomia też jeździ trochę osób na Ruch to ktos pisze że jest tam jakiś Ruch, ja tylko poprosiłem o jakiś taki Górnik u nas w Raciborzu żeby się tylko pokazali że są a nie tylko bazgrali po ścianach w nocy. Mam nadzieję że zrozumiałeś o co mi chodziGrappa pisze:Czego Ty sie czepiasz?1920RaciboRz pisze:ten jak to znazwałeś "jakiś Ruch" był w 23 osoby na szpilu z Zagłębiem szkoda że w Raciborzu nie możemy powiedzieć że jest jakiś tam GórnikGrappa pisze:Cały Rybnik, oprócz dzielnicy Niewiadom to Górnik. Na Niewiadomiu jest jakiś Ruch.
Są jeszcze nic nie znaczace jednostki Odry W.
Bez wahania barwy KSG/ROW są noszone.
Rybnik tez jest niebieski ?
Ta wasza niebieska duma staje się żenująca. Nikt nie robi problemów tylko Ciebie coś boli.
Niebieski Racibórz, Niebieskie ulice,
-
1920RaciboRz-chyba nie macie tak daleko na mecze jak pisałeś we wcześniejszych postach,skoro już na necie siedzisz??
-
Człowieku troszkę luzu.Może był i pisał z fona ,a może go nie było.Ty jezdzisz zawsze i wszędzie ,że się tak burzysz?Okropny dolores 3 pisze:1920RaciboRz-chyba nie macie tak daleko na mecze jak pisałeś we wcześniejszych postach,skoro już na necie siedzisz??
-
Tak.Pozdro.Jackpot88 pisze:Człowieku troszkę luzu.Może był i pisał z fona ,a może go nie było.Ty jezdzisz zawsze i wszędzie ,że się tak burzysz?Okropny dolores 3 pisze:1920RaciboRz-chyba nie macie tak daleko na mecze jak pisałeś we wcześniejszych postach,skoro już na necie siedzisz??
-
Z Buczkowic kiedyś jeździła nie zła ekipa na BKS teraz koledzy po szalu już tylko przy okazji ważniejszych meczy pojawiają się jest paru małolatów co na TSP jeżdżą, Rybarzowice podobna sytuacja i Bystra. Wszystkie miejscowości bez jakiś oszałamiających liczb. Podobno spotykane osoby nawet z Górala Żywiec. Raczej można stwierdzić, że pustynia;).Martini Player pisze:Mam pytanie o trzy miejscowości:
-Bystra Śląska
-Buczkowice
-Rybarzowice

-
Stawianie w jednym rzedzie dwoch malopolskich miejscowosci i jednej gornoslaskiej jest dosc karkolomne, no ale ok...Martini Player pisze:Mam pytanie o trzy miejscowości:
-Bystra Śląska
-Buczkowice
-Rybarzowice
W Buczkowicach i Rybarzowicach sympatie sa glownie podzielone miedzy BBTS a BKS, moze ktos tez faktycznie kibicowac Goralowi.
Ale Bystra Slaska to Slask Cieszynski, i tutaj sypatie skierowane beda glownie do Ruchu lub Piasta Cieszyn...
Na Ślasku Cieszyńskim są różne ekipy BKS,Jastrzębie,GKS Katowice,Ruch i pewnie ktoś jeszcze by sie znalazł.kkr pisze:Stawianie w jednym rzedzie dwoch malopolskich miejscowosci i jednej gornoslaskiej jest dosc karkolomne, no ale ok...Martini Player pisze:Mam pytanie o trzy miejscowości:
-Bystra Śląska
-Buczkowice
-Rybarzowice
W Buczkowicach i Rybarzowicach sympatie sa glownie podzielone miedzy BBTS a BKS, moze ktos tez faktycznie kibicowac Goralowi.
Ale Bystra Slaska to Slask Cieszynski, i tutaj sypatie skierowane beda glownie do Ruchu lub Piasta Cieszyn...
-
Śląsk Cieszyński jest dosyć rozległy i dlatego jak kolega wcześniej napisał jest tutaj wiele ekip.
W samym Cieszynie są kilka osobowe grupy którzy kibicują Legii/Zagłębiu, GieKSie, Ruchowi, Odrze Wodzisław.
W samym Cieszynie są kilka osobowe grupy którzy kibicują Legii/Zagłębiu, GieKSie, Ruchowi, Odrze Wodzisław.
-
Dodałbym jeszcze Górnik Z. i Widzew.
-
Heh,to miałem napisać dwa posty?Trochę nie rozumiem.kkr pisze:Stawianie w jednym rzedzie dwoch malopolskich miejscowosci i jednej gornoslaskiej jest dosc karkolomne, no ale ok...Martini Player pisze:Mam pytanie o trzy miejscowości:
-Bystra Śląska
-Buczkowice
-Rybarzowice
Poza tym Bystra Śląska kojarzy mi się jednoznacznie z kibicami BKSu. Mam tam kupować dom i z ciekawości zapytałem,żeby potwierdzić moje przypuszczenia. Co do Ruchu tam,czy innej gornośląskiej ekipy,to wydaje mi się to bardzo mało prawdopodobne.Chociażby z racji odległości do Bielska.
-
Doliczył bym jeszcze GKS Jastrzebie
-
Może to głupie, ale chciałem spytać o Zieloną Górę. Jak wygląda sytuacja na Lechii, i jak wyglądała kiedyś? Tam naprawdę całe miasto to kibice żużla, a piłką się mało kto interesuje?

-
Tyle ze przypominam, ze Bielsko tez lezy na Gornym Slasku i nie tylko sympatycy BKS w Bielsku sa.Martini Player pisze:Heh,to miałem napisać dwa posty?Trochę nie rozumiem.
Poza tym Bystra Śląska kojarzy mi się jednoznacznie z kibicami BKSu. Mam tam kupować dom i z ciekawości zapytałem,żeby potwierdzić moje przypuszczenia. Co do Ruchu tam,czy innej gornośląskiej ekipy,to wydaje mi się to bardzo mało prawdopodobne.Chociażby z racji odległości do Bielska.
Nie chodzi o to zeby rozbijac pytanie na dwa posty, tylko zabrzmialo to po prostu jakbys wrzucal te miejscowosci do jednego wora, a mimo bliskiej odleglosci i powiazan administracyjnych to jednak dwa bardzo odrebne graniczace jedynie ze soba regiony. W Bystrej Slaskiej juz predzej niz na BKS natrafic mozesz na ludzi sympatyzujacych z BBTS (nawet mimo rzadow Okrzesika - piewcy "podbeskidzizmu").
-
Pominales najwieksza - Banika Ostrawa. Jest wiele klubow z ktorymi sympatyzuje sie na Slasku Cieszynskim, ale na masowa skale chyba tylko Banikowi (poludnie) i Ruchowi (Cieszyn i okolice i polnoc).EAP pisze:Na Ślasku Cieszyńskim są różne ekipy BKS,Jastrzębie,GKS Katowice,Ruch i pewnie ktoś jeszcze by sie znalazł.
-
-
Był Olkusz juz kilka stron wczesniej.
Wisła , GKS Katowice , Cracovia ,Zagłebie S-ce i jednostki ( Górnik , Legia , Widzew)
Wisła , GKS Katowice , Cracovia ,Zagłebie S-ce i jednostki ( Górnik , Legia , Widzew)