Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
bartex

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: bartex » 14.03.2010, 22:08

valderama pisze:Bydgoszcz ...

Wiadomo że to miasto Zawiszy i Polonii więc klubów, ktore mają ze sobą niewiele wspólnego ale kibice to inna historia

Można wydzielić dzielnice, osiedla, fc typowe Z lub P ???
Cała Bydgoszcz, wszystkie dzielnice należą do Zawiszy

iparts.pl
EustachyMotyka

Post autor: EustachyMotyka » 14.03.2010, 22:24

Jak wyglada sytuacja w Gorzowie? Tylko Stal i Stilon? Jaki rozklad miasta? Mozna wydzielic osiedla, ulice? Czy licza sie koszykarze AZS PWZS i siatkarze GTPS?
Obrazek
Spierdalaj88 pisze:Ja jak byłem mały, to myślałem, że w kiblu siedzi krokodyl i nie chodziłem tam wieczorami bo myślałem, że mnie wpierdoli...

ziomekdobry

Post autor: ziomekdobry » 14.03.2010, 22:48

Co do Bydgoszczy niebyłbym takim pewien. Polonia ma przewagę na MIEDZYNIU czego mi nie powiesz, że tak nie jest! Wilczak także ruszył ostatnio ostro. No i Wyżyny, które są na sto procent podzielone pół na pół. Zresztą na Wyżynach dochodziło i wciąż dochodzi do różnych akcji na linii Z - (P).

bartex

Post autor: bartex » 14.03.2010, 22:59

ziomekdobry pisze:Co do Bydgoszczy niebyłbym takim pewien. Polonia ma przewagę na MIEDZYNIU czego mi nie powiesz, że tak nie jest! Wilczak także ruszył ostatnio ostro. No i Wyżyny, które są na sto procent podzielone pół na pół. Zresztą na Wyżynach dochodziło i wciąż dochodzi do różnych akcji na linii Z - (P).
na Wyżynach wciąż dochodzi do akcji Zawiszy na Polonię, na Miedzyniu Zawiszacy sobie nieźle radzą, Polonii nie widać, to co było kiedyś to już historia
nie ma się co niepotrzebnie przepychać, Polonia ostatnio raczej w odwrocie, ni widu ni słychu

yogiPOLSKA

Post autor: yogiPOLSKA » 14.03.2010, 23:08

bartex pisze:
ziomekdobry pisze:Co do Bydgoszczy niebyłbym takim pewien
[link]. Polonia ma przewagę na MIEDZYNIU czego mi nie powiesz, że tak nie jest! Wilczak także ruszył ostatnio ostro. No i Wyżyny, które są na sto procent podzielone pół na pół. Zresztą na Wyżynach dochodziło i wciąż dochodzi do różnych akcji na linii Z - (P).
na Wyżynach wciąż dochodzi do akcji Zawiszy na Polonię, na Miedzyniu Zawiszacy sobie nieźle radzą, Polonii nie widać, to co było kiedyś to już historia
nie ma się co niepotrzebnie przepychać, Polonia ostatnio raczej w odwrocie, ni widu ni słychu

Temat o Bydgoszczy był wałkowany chyba już trzykrotnie więc po co znowu, aby nie zaśmiecać tematu walić pw
Polonia Bydgoszcz & Stomil Olsztyn

Martini Player

Post autor: Martini Player » 14.03.2010, 23:23

Kumaty Janusz pisze:Znajomy ostatnio mówił mi o FC Podbeskidzia w Ustroniu. Prawda czy mity? I jak w ogóle wygląda tam sytuacja ? Kuźnia jeszcze istnieje?
Co Ty,farmazon. Pozdrawiam.

DOBOJUFH

Post autor: DOBOJUFH » 15.03.2010, 06:33

Dajcie juz wkoncu nam spokoj ciagle Bydgoszcz Bydgoszcz opisana 1000razy . Chcecie sie dowiedziec jak jest zamieszkajcie dowiecie obiektywnie . Polonia unas nic nie znaczy a na tych osiedlach ktory sa wymienione Wyzyny Miedzyn Wilczak to oni fanow mieli za czasow Tomka Golloba . Ale sa trwaja mimo ze nawet to co wydaje sie dla kazdego normalne czyli pojscie do szkoly pracy dla nich to misja

KP22

Post autor: KP22 » 15.03.2010, 07:58

Zgadzam sie z wczesniejszymi wpisami, Polonia teraz caly czas w odwrocie byly czasy ze kibicow BKSu mozna bylo zobaczyc w barwach na miescie ale teraz to po prostu graniczy z cudem. A jeszcze co do nieoficjalnych fc mozna napisac Żnin i Szubin za Zawisza.

obiektywny_

Post autor: obiektywny_ » 15.03.2010, 14:24

jak sytuacja w Gliwicach wyglada?poprosilbym o rzetelny opis zarowno ze strony Górnika jak i Piasta.

KnShC

Post autor: KnShC » 15.03.2010, 14:54

Czy mógłby ktoś opisać sytuacje w Bełchatowie? Z tego co wiadomo to dominuje GKS, ale bardziej jestem ciekawy jak wyglądają wpływy drużyn z Łodzi?
Obrazek

(P)olonista

Post autor: (P)olonista » 15.03.2010, 15:24

mf doom pisze:A jak wyglada sprawa w takich miejscowosciach jak Przyłubie i Górsk (miedzy Toruniem a Bydgoszczą)? Sa tam jakies zorganizowane grupy kibiców?

Co do Przyłubia nie ma żadnych zorganizowanych grup. Z tego co wiem kilka osób identyfikuje się z Polonią ale na mecze raczej nie jeżdzą

(P)olonista

Post autor: (P)olonista » 15.03.2010, 15:27

valderama pisze:Bydgoszcz ...

Wiadomo że to miasto Zawiszy i Polonii więc klubów, ktore mają ze sobą niewiele wspólnego ale kibice to inna historia

Można wydzielić dzielnice, osiedla, fc typowe Z lub P ???
Fc Polonii :
Solec Kujawski, Pakośc, Łochowo, Pruszcz kilka osób niby także jeździ z Białych Błot

Celownik

Post autor: Celownik » 15.03.2010, 15:30

Ktoś pytał o Gliwice.

Tereny Górnika:

- Ligota Zabrska
- Kopernik ( Jednostki Piasta - wydali flage)
- Sośnica
- Łabędy

Tereny Piasta

- Centrum ( Jednostki Górnika)
- Sikornik
- Szobiszowice ( Jednostki Górnika - kilka osób zapisanych na koszulki)
- Pszczyńska
- Obrońców pokoju ( Jest kilkunastu zaangażowanych kibiców Górnika)

Tereny Podzielone (%) :

- Bojków; Górnik - 80% Piast - 20%
- Trynek; Górnik - 20 % Piast - 80%
- Ostropa; Górnik - 80 % Piast - 20 %
- Żerniki; Górnik - 50% Piast - 50%
- Brzezinka; Górnik - 70% Piast - 30%

Co do Wójtowej Wsi nie mam informacji więc nie pisze.

Sztygar

Post autor: Sztygar » 15.03.2010, 16:55

Było już ale niech będzie:
Piast:
Sikornik
Trynek (jednostki Górnika na Lotników)
Gwardii
Stare Gliwice
Pszczyńska
Szobiszowice
Obrońców Pokoju (jednostki Górnika)
Centrum (jednostki w okolicach Łużyckiej)
Cecylia
Zatorze
Śródmieście
Wilcze Gardło (x)
Wójtowa Wieś (troche Górnika jest)

Podzielone tereny:
Ostropa (x) , Żerniki (x) , Bojków

Górnik:
Ligota Zabrska
Sośnica
Łabędy (Piast - głównie starsi kibice)
Kopernik (Piast - kibice z tego osiedla wydali flage)
Brzezinka (x) (Piast - jednostki)

(x) - dzielnica/osiedle domków jednorodzinnych, wieś przylączona administracyjnie do Gliwic.

Padi1948

Post autor: Padi1948 » 15.03.2010, 17:13

Orientuje się ktoś, czy Puławy coś kręcą? Kiedyś słyszałem, że interesuje się Wisłą Puławy kilkanaście osób. Nawet widziałem kilka vlep. Coś tam się dzieje czy wszystko umarło?
MKS Kozienice

Martini Player

Post autor: Martini Player » 15.03.2010, 19:15

Mam pytanie o trzy miejscowości:
-Bystra Śląska
-Buczkowice
-Rybarzowice

BKS,pustynia czy może jakieś śląskie kluby?

Bastian

Post autor: Bastian » 15.03.2010, 21:43

Padi1948 pisze:Orientuje się ktoś, czy Puławy coś kręcą? Kiedyś słyszałem, że interesuje się Wisłą Puławy kilkanaście osób. Nawet widziałem kilka vlep. Coś tam się dzieje czy wszystko umarło?
działają

Fanatyk Wisły Puławy

Post autor: Fanatyk Wisły Puławy » 15.03.2010, 22:02

Troche więcej niz kilkanaście osób "interesuje się" Wisłą.Mecze w Zwoleniu (tam rozgrywamy mecze u siebie)generalnie odpuszczamy,choć zawsze jest kilkanascie osób od nas z ekipy.

piastunek

Post autor: piastunek » 15.03.2010, 22:07

jak to wyglada wszystko w Rybniku?

ACM_1899

Post autor: ACM_1899 » 15.03.2010, 22:22

KnShC pisze:Czy mógłby ktoś opisać sytuacje w Bełchatowie? Z tego co wiadomo to dominuje GKS, ale bardziej jestem ciekawy jak wyglądają wpływy drużyn z Łodzi?
Ilościowo jest więcej GKS-u, wiadomo lokalna drużyna.
Jakościowo niepodważalnie na korzyść Widzewa, który ma tam bardzo mocny fc chuligański.
Dzielnice musiałby już opisać ktoś z Bełchatowa.

Celownik

Post autor: Celownik » 15.03.2010, 22:22

Rybnik:

[link]

1920RaciboRz

Post autor: 1920RaciboRz » 16.03.2010, 08:27

Grappa pisze:Cały Rybnik, oprócz dzielnicy Niewiadom to Górnik. Na Niewiadomiu jest jakiś Ruch.
Są jeszcze nic nie znaczace jednostki Odry W.
Bez wahania barwy KSG/ROW są noszone.
ten jak to znazwałeś "jakiś Ruch" był w 23 osoby na szpilu z Zagłębiem szkoda że w Raciborzu nie możemy powiedzieć że jest jakiś tam Górnik
Niebieski Racibórz, Niebieskie ulice,
Niebieskie osiedla, Niebieskie życie
Niebieskie seRca a środku bije Niebieska eRka

Nieważne kto

Post autor: Nieważne kto » 16.03.2010, 10:14

ACM_1899 pisze:
KnShC pisze:Czy mógłby ktoś opisać sytuacje w Bełchatowie? Z tego co wiadomo to dominuje GKS, ale bardziej jestem ciekawy jak wyglądają wpływy drużyn z Łodzi?
Jakościowo niepodważalnie na korzyść Widzewa, który ma tam bardzo mocny fc chuligański.
A ja bym Ci proponował, żebyś się nie wypowiadał, jak masz pisać takie rzeczy. Jeśli dla Ciebie ten Wasz FC, który liczy sam dobrze wiesz ile aktywnych osób, niepodważalnie dominuje w Bełchatowie, to ja nie mam pytań. Zresztą sytuacja w naszym mieście już była opisywana w tym temacie i tylko do spinek i opowiastek bajkopisarzy to prowadziło.
WAŻNE CO!
GÓRNICZY KLUB SPORTOWY

zapierdalactrzeba

Post autor: zapierdalactrzeba » 16.03.2010, 11:39

Nieważne kto pisze:
ACM_1899 pisze:
A ja bym Ci proponował, żebyś się nie wypowiadał, jak masz pisać takie rzeczy. Jeśli dla Ciebie ten Wasz FC, który liczy sam dobrze wiesz ile aktywnych osób, niepodważalnie dominuje w Bełchatowie, to ja nie mam pytań. Zresztą sytuacja w naszym mieście już była opisywana w tym temacie i tylko do spinek i opowiastek bajkopisarzy to prowadziło.
FCB'91 jest dobrym FC o czym może świadczyć także ten fakt - w przerwie zimowej przyjechali do Bełchatowa piłkarze i trener Widzewa i spotkali się z członkami FC. Na spotkaniu było sporo osób. W samym mieście bywam często i jeszcze mnie nigdy nic złego nie spotkało ze strony GKSu, a chodzę w barwach często. Ilościowa przewaga GKSu, jakościowa pod względem jak to się zwykło pisać sportowym po stronie FCB. Odnośnie osiedli to nie ma jakiejś wyraźniej granicy gdzie GKS, a gdzie Widzew.
Pozdro.
1910 > 1908

1920RaciboRz

Post autor: 1920RaciboRz » 16.03.2010, 19:57

Grappa pisze:
1920RaciboRz pisze:
Grappa pisze:Cały Rybnik, oprócz dzielnicy Niewiadom to Górnik. Na Niewiadomiu jest jakiś Ruch.
Są jeszcze nic nie znaczace jednostki Odry W.
Bez wahania barwy KSG/ROW są noszone.
ten jak to znazwałeś "jakiś Ruch" był w 23 osoby na szpilu z Zagłębiem szkoda że w Raciborzu nie możemy powiedzieć że jest jakiś tam Górnik
Czego Ty sie czepiasz?
Rybnik tez jest niebieski ?
Ta wasza niebieska duma staje się żenująca. Nikt nie robi problemów tylko Ciebie coś boli.
nic mnie nie boli ale dla niektórych potrzeba natrawdę liczby z kosmosu wziąść żeby coś zauważyli, to że Rybnik jest trójkolorowy jest niepodważalne ale jeżeli z Niewiadomia też jeździ trochę osób na Ruch to ktos pisze że jest tam jakiś Ruch, ja tylko poprosiłem o jakiś taki Górnik u nas w Raciborzu żeby się tylko pokazali że są a nie tylko bazgrali po ścianach w nocy. Mam nadzieję że zrozumiałeś o co mi chodzi
Niebieski Racibórz, Niebieskie ulice,
Niebieskie osiedla, Niebieskie życie
Niebieskie seRca a środku bije Niebieska eRka

Okropny dolores 3

Post autor: Okropny dolores 3 » 16.03.2010, 20:33

1920RaciboRz-chyba nie macie tak daleko na mecze jak pisałeś we wcześniejszych postach,skoro już na necie siedzisz??

Jackpot88

Post autor: Jackpot88 » 16.03.2010, 21:04

Okropny dolores 3 pisze:1920RaciboRz-chyba nie macie tak daleko na mecze jak pisałeś we wcześniejszych postach,skoro już na necie siedzisz??
Człowieku troszkę luzu.Może był i pisał z fona ,a może go nie było.Ty jezdzisz zawsze i wszędzie ,że się tak burzysz?

Okropny dolores 3

Post autor: Okropny dolores 3 » 16.03.2010, 21:19

Jackpot88 pisze:
Okropny dolores 3 pisze:1920RaciboRz-chyba nie macie tak daleko na mecze jak pisałeś we wcześniejszych postach,skoro już na necie siedzisz??
Człowieku troszkę luzu.Może był i pisał z fona ,a może go nie było.Ty jezdzisz zawsze i wszędzie ,że się tak burzysz?
Tak.Pozdro.

BKS Bielsko

Post autor: BKS Bielsko » 17.03.2010, 09:18

Martini Player pisze:Mam pytanie o trzy miejscowości:
-Bystra Śląska
-Buczkowice
-Rybarzowice

Z Buczkowic kiedyś jeździła nie zła ekipa na BKS teraz koledzy po szalu już tylko przy okazji ważniejszych meczy pojawiają się jest paru małolatów co na TSP jeżdżą, Rybarzowice podobna sytuacja i Bystra. Wszystkie miejscowości bez jakiś oszałamiających liczb. Podobno spotykane osoby nawet z Górala Żywiec. Raczej można stwierdzić, że pustynia;).
;-)

kkr

Post autor: kkr » 17.03.2010, 11:59

-Bystra Śląska
-Buczkowice
-Rybarzowice

Stawianie w jednym rzedzie dwoch malopolskich miejscowosci i jednej gornoslaskiej jest dosc karkolomne, no ale ok...

W Buczkowicach i Rybarzowicach sympatie sa glownie podzielone miedzy BBTS a BKS, moze ktos tez faktycznie kibicowac Goralowi.

Ale Bystra Slaska to Slask Cieszynski, i tutaj sypatie skierowane beda glownie do Ruchu lub Piasta Cieszyn...

EAP

Post autor: EAP » 17.03.2010, 12:42

kkr pisze:
-Bystra Śląska
-Buczkowice
-Rybarzowice

Stawianie w jednym rzedzie dwoch malopolskich miejscowosci i jednej gornoslaskiej jest dosc karkolomne, no ale ok...

W Buczkowicach i Rybarzowicach sympatie sa glownie podzielone miedzy BBTS a BKS, moze ktos tez faktycznie kibicowac Goralowi.

Ale Bystra Slaska to Slask Cieszynski, i tutaj sypatie skierowane beda glownie do Ruchu lub Piasta Cieszyn...
Na Ślasku Cieszyńskim są różne ekipy BKS,Jastrzębie,GKS Katowice,Ruch i pewnie ktoś jeszcze by sie znalazł.

Zabrzeżanin

Post autor: Zabrzeżanin » 17.03.2010, 13:16

Śląsk Cieszyński jest dosyć rozległy i dlatego jak kolega wcześniej napisał jest tutaj wiele ekip.

W samym Cieszynie są kilka osobowe grupy którzy kibicują Legii/Zagłębiu, GieKSie, Ruchowi, Odrze Wodzisław.

3-kolory

Post autor: 3-kolory » 17.03.2010, 13:21

Dodałbym jeszcze Górnik Z. i Widzew.

Martini Player

Post autor: Martini Player » 17.03.2010, 14:38

kkr pisze:
-Bystra Śląska
-Buczkowice
-Rybarzowice

Heh,to miałem napisać dwa posty?Trochę nie rozumiem.

Poza tym Bystra Śląska kojarzy mi się jednoznacznie z kibicami BKSu. Mam tam kupować dom i z ciekawości zapytałem,żeby potwierdzić moje przypuszczenia. Co do Ruchu tam,czy innej gornośląskiej ekipy,to wydaje mi się to bardzo mało prawdopodobne.Chociażby z racji odległości do Bielska.

Kielnia

Post autor: Kielnia » 17.03.2010, 14:38

Doliczył bym jeszcze GKS Jastrzebie

Viclav

Post autor: Viclav » 17.03.2010, 14:53

Może to głupie, ale chciałem spytać o Zieloną Górę. Jak wygląda sytuacja na Lechii, i jak wyglądała kiedyś? Tam naprawdę całe miasto to kibice żużla, a piłką się mało kto interesuje?
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

kkr

Post autor: kkr » 17.03.2010, 15:10

Martini Player pisze:Heh,to miałem napisać dwa posty?Trochę nie rozumiem.

Poza tym Bystra Śląska kojarzy mi się jednoznacznie z kibicami BKSu. Mam tam kupować dom i z ciekawości zapytałem,żeby potwierdzić moje przypuszczenia. Co do Ruchu tam,czy innej gornośląskiej ekipy,to wydaje mi się to bardzo mało prawdopodobne.Chociażby z racji odległości do Bielska.
Tyle ze przypominam, ze Bielsko tez lezy na Gornym Slasku i nie tylko sympatycy BKS w Bielsku sa.

Nie chodzi o to zeby rozbijac pytanie na dwa posty, tylko zabrzmialo to po prostu jakbys wrzucal te miejscowosci do jednego wora, a mimo bliskiej odleglosci i powiazan administracyjnych to jednak dwa bardzo odrebne graniczace jedynie ze soba regiony. W Bystrej Slaskiej juz predzej niz na BKS natrafic mozesz na ludzi sympatyzujacych z BBTS (nawet mimo rzadow Okrzesika - piewcy "podbeskidzizmu").

kkr

Post autor: kkr » 17.03.2010, 15:15

EAP pisze:Na Ślasku Cieszyńskim są różne ekipy BKS,Jastrzębie,GKS Katowice,Ruch i pewnie ktoś jeszcze by sie znalazł.
Pominales najwieksza - Banika Ostrawa. Jest wiele klubow z ktorymi sympatyzuje sie na Slasku Cieszynskim, ale na masowa skale chyba tylko Banikowi (poludnie) i Ruchowi (Cieszyn i okolice i polnoc).

Ślonzok1948

Post autor: Ślonzok1948 » 17.03.2010, 15:19

Wie ktoś jak sytuacja wygląda w Olkuszu?
Obrazek

CFCO

Post autor: CFCO » 17.03.2010, 15:33

Był Olkusz juz kilka stron wczesniej.

Wisła , GKS Katowice , Cracovia ,Zagłebie S-ce i jednostki ( Górnik , Legia , Widzew)

ODPOWIEDZ