Kibice w UK

Informacje ze światowych trybun
ODPOWIEDZ
nisc

Re: Kibice w UK

Post autor: nisc » 01.03.2010, 23:38

ale juz napisalem, niestety mentalnie nie dorosly zadne ekipy tutaj zeby sie zmierzyc w jakis inny dzien..fakt faktem nie da sie co niektorym do rozsadku przemowic, bo jednak wk..to ze tu sie ludzie usadawiaja w centrum miasta pod okami kamer i w towarzystwie psiarni, itp itd....Rowniez w zaden inny dzien obie ekipy nie sa w stanie zebrac wiecej niz kilkunastu osob to druga sprawa...natomiast sam fakt glupiego wylaczania telefonow jest jednak nagminny ze strony przeciwnika i jest to powoli irytujace, to moga potwierdzic ekipy takie jak Hibs, Aberdeen czy Motherwell, ostatnie porazki z Hamilton i Morton w miare w rownych liczbach rowniez najlepszej laurki naszym sasiadom nie wystawiaja..coz ch...ze tak powiem sytuacja ktorej nie zazdroszcze innym kiedy 99.5% ludzi na Twoim wlasnym stadionie wytyka Cie palcem i podp...Twoja ekipe policji a to wlasnie najwiekszy klopot CSC...Checi sa ale to nie wszystko, komus kto wyskoczy z haslem ze w jednym miescie to nie mozliwe zeby sie nie spotkac odpowiem prosto, przy wszystkich mentalnych roznicach kiedy ostatnio jakies glowne ekipy w Polsce w jednym miescie spotkaly sie honorowo najlepszymi bandami?? pzdr
TYBET JEST SERBSKI

iparts.pl
ramzesKKS

Post autor: ramzesKKS » 02.03.2010, 10:39

Millwall to część miasta na północ od Tamizy.

daz

Post autor: daz » 02.03.2010, 12:22

nisc pisze:
0,75 l. pisze:Takie pytanko,Swindon Town jak wyglada pod wzgledem kibicowskim?
ogolnie slabo, jedyna kosa jest z Hereford, sa zdecydowanie na uboczu i nie maja praktycznie zadnego znaczenia w Anglii, pzdr
Witam na forum, do dnia dzisiejszego tylko czytalem. Mala uwaga do nisc Z checia czytam twoje komentarze i podziwiam duza wiedze na temat spraw kibicowskich w UK, Posce i nie tylko. Jednak czasami powinienes uzyc slowa "nie wiem" a w zaden sposob nie podwzazy to twojej wiarygodnosci. Twoje blyskawiczne odpowiedzi na pytania forumowiczow na temat kazdej doslownie ekipy w UK sa... zastanawiajace. Nie odbierz tego maila zle, bo jak juz wyzej napisalem cenie Twoja wiedze i z checia czytam Twoje komentarze. Mieszkam w UK od lat 8(w Swindon 4) i tez sie troszke tym interesuje co tu sie dzieje.

Swindon Town fc
Jak juz napisal nisc, absoulutnie nie naleza do zadnej czolowki w Anglii(nawet w league one w ktorej wystepuja) ale ze nic nie znacza to mozna podyskutowac. Stadion troche przestarzaly z oddzielnymi czterema trybunami. Ogolnie wisi nad nim klimat lat 80-tych(co jest akurat fajne). Kosy: Oxford, Bristol Rovers, Reading FC. Jak to w Anglii bywa powodem tego jest bliskie polozenie w/w miast(wszystkie w odleglosci od30-60mil). Ekipa sprawiala spore problemy w latach 80-tych. Od 95-07 kryzys. Teraz mlodzi zaczynaja krecic na plus. Jak wiadomo jako takie zgody tu nie istnieja ale kibice stfc sa bardziej zapatrzeni na Chelsea, Glasgow Rangers, Manchester City etc. Pamiatki tych klubow wisza zreszta w pubie klubowym tuz obok stadionu. Poza tym mozna to wyczytac z reakcji w przerwie meczu kiedy na korytarzach wyswietlane sa wyniki z innych stadionow w UK. Najlepszy wyjazd w tym sezonie to 6tys, na Fulham przy okazji 2 lub 3 rundy FA Cup(bylem), bardzo dobry doping, bez wiekszych przerw, stadion Fulham opanowany. Zreszta stfc lepiej prezentuje sie na wyjazdach niz w domu ale tak juz w Anglii czesto bywa. Najwieksze dymy(o ktorych wiem) w ciagu ostatnich lat to bojki i ganianie sie nawzajem podczas meczu z Lincoln(policja robi wjazd w miasto, zatrzymuje kameruje), awantury przed(kilka bojek), w trakcie(latajace krzeselka) i po meczu(proby strac obu ekip) z Bristol Rovers w Swindon, wjazd kibicow Rovers ze sprzetem w pub w Bristol gdzie pili kibice stfc przed meczem(rovers wygrywaja karetki pelne rece roboty), bojka banda na bande z Cardiff w Swindon przed sparingowym meczem. Calkiem niedawno po kilku miesiacach ukazaly sie dane osobowe oraz twarzowki w gazecie lokalnej. Srednia wieku bardzo ciekawa, grubo ponad polowa to goscie miedzy 35-44. Pozdrawiam.

Jak

Glasgow_spirit

Post autor: Glasgow_spirit » 02.03.2010, 12:28

"ze tak powiem sytuacja ktorej nie zazdroszcze innym kiedy 99.5% ludzi na Twoim wlasnym stadionie wytyka Cie palcem i podp...Twoja ekipe policji a to wlasnie najwiekszy klopot CSC..."

Taaa nie zazdroszcze...
To co powiesz o akcji ktora miala miejsce akurat na Rangersach, kiedy po slynnych wydarzeniach w Manchesterze szkockie gazety zapodaly rozkladowki z kibicami Rangers i prosba o zglaszanie rozpoznanych na policje. Wtedy to wlasnie masowo niebiescy sprzedali swoich za co podziekowal im goraco szef milicji slowami "ze prawdziwi kibice Rangers pomogli usunac bandytow ze swojego grona".
I Ty nie zazdroscisz Celticowi he he...
Ruch Narodowy

CelticBhoy

Post autor: CelticBhoy » 02.03.2010, 16:30

no ja się nie będę wyzłośliwiał, bo faktycznie nie jest z tą sytuacją w Celtiku różowo. a z innej beczki - zaciekawiła mnie informacja o obecności Feyenoordu po niebieskiej stronie na derbach Glasgow. Co oni tam robili? Parę sezonów wstecz ganiali Rangersów po Glasgow (żeby było śmieszniej, paru z nich wdziało wtedy na siebie barwy Celtiku, przyjacielsko konwersowali z kibicami The Bhoys etc.), a teraz meczyk sobie wspólnie oglądają?? No chyba ze to nie byli ludzie z ekipy Feye', a po prostu jacyś mieszkający w Rotterdamie sympatycy odmrożonej ręki?
This is CELTIC - my religion.
"What a fuckin shame. It used to be a Paradise, now it's a Little Palestine"

nisc

Post autor: nisc » 02.03.2010, 18:07

CelticBhoy pisze:no ja się nie będę wyzłośliwiał, bo faktycznie nie jest z tą sytuacją w Celtiku różowo. a z innej beczki - zaciekawiła mnie informacja o obecności Feyenoordu po niebieskiej stronie na derbach Glasgow. Co oni tam robili? Parę sezonów wstecz ganiali Rangersów po Glasgow (żeby było śmieszniej, paru z nich wdziało wtedy na siebie barwy Celtiku, przyjacielsko konwersowali z kibicami The Bhoys etc.), a teraz meczyk sobie wspólnie oglądają?? No chyba ze to nie byli ludzie z ekipy Feye', a po prostu jacyś mieszkający w Rotterdamie sympatycy odmrożonej ręki?
dwoch kolesi z samej gory Feyenoordu , jeden bardzo znany i charakterystyczny typ pochodzacy z Molukkow wiec nie da sie go nie przegapic, co do reszty zgadzam sie ze ogol fanow Feyenoordu to sympatycy Celtiku chodzi o koneksje futbolowe ale glownie oczywiscie o polityke, zydowski AJax kontra "Hamas"Feye...nie powiem ze tez sie zdziwilem no ale coz tak bywa...

Glasgow_spirit pisze:Taaa nie zazdroszcze...
To co powiesz o akcji ktora miala miejsce akurat na Rangersach, kiedy po slynnych wydarzeniach w Manchesterze szkockie gazety zapodaly rozkladowki z kibicami Rangers i prosba o zglaszanie rozpoznanych na policje. Wtedy to wlasnie masowo niebiescy sprzedali swoich za co podziekowal im goraco szef milicji slowami "ze prawdziwi kibice Rangers pomogli usunac bandytow ze swojego grona".
I Ty nie zazdroscisz Celticowi he he...
jak napisal CelticBhoy sytuacja jest nieciekawa dla "casuals" Celticu od zawsze, pomijajac oczywiste fakty podpierdalania po Manchesterze ( choc powiem Ci ze mylisz sie co do tych kto podjebal chlopakow ale jak Ci napisze ze wiekszosc zakapowana zostala przez druga strone to zaraz sie obruszysz ze propaganda...), natomiast wracajac do CSC powiedz mi gdzie indziej masz sytuacje gdzie caly sektor gosci ( w tym wypadku Celtiku) na wyjezdzie w Aberdeen spiewa w kierunku wchodzacej na stadion wlasnej(!!!) ekipy "Casuals casuals get tae fuck" tak jest i nic tego nie zmieni....co do wlasnego podworka to zapewniam Cie ze mimo ze ludzie z normalnych FC sa oburzeni bandytyzmem itp itd jeszcze sie taki nie znalazl co by probowal ICF wlasnymi silami wyeliminowac z uczestnictwa w kibicowaniu Rangers.....Akurat mam przyjemnosc ( tu napisze ze niewatpliwa w czym rangersożercom troche zakrece w glowach) czestego konwersowania przy piwku z Johnem O'Kane ( kto to jest w swiecie fanow Celtiku chyba nie musze przedstawiac) bo zyjemy po sasiedzku itp wiec akurat wiekszosc tych info mam od niego zeby nie bylo jakichs glupich docinkow i watpliwosci...pzdr
TYBET JEST SERBSKI

nisc

Post autor: nisc » 02.03.2010, 18:23

Witam na forum, do dnia dzisiejszego tylko czytalem. Mala uwaga do nisc Z checia czytam twoje komentarze i podziwiam duza wiedze na temat spraw kibicowskich w UK, Posce i nie tylko. Jednak czasami powinienes uzyc slowa "nie wiem" a w zaden sposob nie podwzazy to twojej wiarygodnosci. Twoje blyskawiczne odpowiedzi na pytania forumowiczow na temat kazdej doslownie ekipy w UK sa... zastanawiajace. Nie odbierz tego maila zle, bo jak juz wyzej napisalem cenie Twoja wiedze i z checia czytam Twoje komentarze. Mieszkam w UK od lat 8(w Swindon 4) i tez sie troszke tym interesuje co tu sie dzieje.

sork ize post pod postem, moje odpowiedzi sa spowodowane tym ze ludzie pytaja to staram sie odpowiedziec i tyle...o Swindon mam dwa zrodla,mieszkajac w Anglii bywalem na meczach Carlisle United a oni graja ze STFC praktycznie zawsze w tej samej lidze i zdarzylo mi sie byc na paru meczach pomiedzy nimi, a drugie od Polaka ktory byl w Swindon z Millwall ( co ciekawe chcieli go skroic calkiem 'po polsku' z szalika), co do tych ekip ktore opisuje no coz jesli chodzi o nizsze ligi w Anglii staram sie byc na biezaco i jesli nie wiem czegos ( nie ma sensu wymieniac klubow na ktorych temat po prostu napisalbym uwierz mi "nie wiem") to sie nie odzywam albo koryguje blad ktory popelnilem, aha nawiasem mowiac jezeli wybieram sie na jakis mecz w UK to predzej bedzie to na przyklad Bury-Rochdale niz dajmy na to derby Manchesteru , stad garsc informacji o ekipach dosc egzotycznych z nizszych lig ktore tu opisalem, dobre info o Swindon tak juz na koniec, pzdr
TYBET JEST SERBSKI

mancunian

Post autor: mancunian » 02.03.2010, 18:57

Ten temat trzyma najlepszy poziom na tym forum - fakt! Byc moze dla tego, ze nie ma az tylu ogarnietych tutaj osob, coby glupowate przekomarzanki uskuteczniac.

Nisc ponawiam pytanie z gory o opis Bury FC od siebie dodajac, jak oni sie zapatruja na ciapakow i jak to wyglada na ich meczach. Bo z tego co slyszalem (a to co widzialem tylko to potwierdza) to jedno z najwiekszych skupisk ciapatych/cyganow, czy c*** wie kto to tam jest przynajmniej w regionie. Na meczach FC czesto zasiadaja rodzinami na trybunie i ogladaja sobie mecze.

Co do Bury FC, to ogolnie z kim sie nie lubia, za kim przepadaja, jak to wygladalo kiedys (na yputubie mozna jakies filmiki wynalezc z lat dawnych z ich udzialem). Wymeiniles ich w pierwszej 7 ligi, co mnie zaskoczylo, stad pytanie.

nisc

Post autor: nisc » 02.03.2010, 19:08

Bury FC ma dwie ekipy "Rambling Club" i "Interchange Riot Squad", ich rywalizacja z Rochdale to naprawde najbardziej godne polecenia derby w nizszych ligach na Wyspach, ostatnio mecz byl rozgrywany w poniedzialkowy wieczor mimo tego sektor gosci wypchany po brzegi. W ekipie sa kolorowi jak wszedzie w tamtym rejonie ( Greater Manchester), ciekawe jest ze w celu poszukiwania przygod fani Bury z ekipy zawsze staraja sie na wyjazdy jechac przez Manchester tramwajem ;-). Poza Rochdale maja na peinku z Macclesfield no i jesli graja z nimi w tej samej lidze ( co sie ostatnio nie zdarza) "szukaja sie" z Oldham i ze Stockport. Co jeszcze bardziej interesujace w momencie gdy graja Bury z Rochdale wlasciwie wszyscy kibole z tych miast ( takze Ci na codzien kibicujacy obydwu klubom z Mancs) stawiaja sie zawsze szukajac wrazen...Miasto rzeczywscie takie sobie, ale powiedzialbym ze nie przerz ciapatych a dzieki wschodnioeuropejskim cyganom ktorzy tez nie wiem czemu akurat tam sobie wybrali mieszkac. Szczerze mowiac jesli Bury FC bedzie gralo w play-off na eWembley to na bank sie wybieram, wlasnie w tym celu jesli ktokolwiek jest zainteresowany w dlugi majowy wekend wybrac sie na finaly play-off do Londynu ( mecze sobota-League Two, niedziela League One, pon-Championship-na ten ostatni mecz ciezko o bilety) zapraszam na prv, poza tym 18 kwietnia niedziela derby Sheffield tak samo kto tam ma chec na jakies browce i zajebisty mecz ( bilety na sektory Wendsday) , pzdr
TYBET JEST SERBSKI

maliniok

Post autor: maliniok » 02.03.2010, 22:23

Nisc, zaciekawiłeś mnie propozycją obejrzenia play-offów na Wembley, więc z ciekawości sprawdziłem;) [link]
Sobota 22 maja - finał playoff Championship
Sobota 29 maja - finał playoff League 1
Niedziela 30 maha - finał playoff League 2.
Wstępnie piszę się na któryś z sobotnich meczy, jeśli jeszcze ktoś jest zainteresowany z przebywających na Wyspach, dać znać, może dojdzie do spotkania integracyjnego.

Zastanawia mnie, czy jest jeszcze na forum użytkownik Noonelikesus. Tydzień temu Millwall grało na wyjeździe z Franczyzą i jestem ciekaw czy ktoś był na tym meczu.
[link]

jatar

Post autor: jatar » 03.03.2010, 11:12

Nisc mam prośbę, mógłbyś coś jeszcze skrobnąć o Andy'm Nicholls'sie i jego ekipie (dziś kiedyś), oraz o ekipie Cardiff (dziś kiedyś).
FOTOFANTICS.EU NA FACEBOOK'U ! !
POLUB NAS: https://www.facebook.com/FotoFanatics.eu

Obrazek

ciasnywiesiek

Post autor: ciasnywiesiek » 03.03.2010, 16:54

http://www.youtube.com/watch?v=Q1Qt94vN ... re=related
mogłby ktoś opisać o co poszło ???

nisc

Post autor: nisc » 03.03.2010, 18:40

eldus pisze:Nisc mam prośbę, mógłbyś coś jeszcze skrobnąć o Andy'm Nicholls'sie i jego ekipie (dziś kiedyś), oraz o ekipie Cardiff (dziś kiedyś).
zarowno Everton jak i sama osoba Andye'go Nicollsa byla juz w tym temacie szeroko opisana, wystarczy przekopac poprzednie strony, to samo Soul Crew, pzdr
TYBET JEST SERBSKI

khorne

Post autor: khorne » 04.03.2010, 14:17

maliniok pisze:W tym roku przestali istnieć z powodu długów. Kibice założyli własną organizację zwaną Forasm i już organizują klub który od nowego sezonu będzie grał w 2 albo 3 lidze.
Chodzilo ci o Cork? Jezeli tak mozesz cos o nich wiecej napisac.

zguba_belzebuba

Post autor: zguba_belzebuba » 04.03.2010, 21:20

maliniok pisze:Nisc, zaciekawiłeś mnie propozycją obejrzenia play-offów na Wembley, więc z ciekawości sprawdziłem;) [link]
Sobota 22 maja - finał playoff Championship
Sobota 29 maja - finał playoff League 1
Niedziela 30 maha - finał playoff League 2.
Wstępnie piszę się na któryś z sobotnich meczy, jeśli jeszcze ktoś jest zainteresowany z przebywających na Wyspach, dać znać, może dojdzie do spotkania integracyjnego.

Zastanawia mnie, czy jest jeszcze na forum użytkownik Noonelikesus. Tydzień temu Millwall grało na wyjeździe z Franczyzą i jestem ciekaw czy ktoś był na tym meczu.
W zeszlym roku bylem na Millwall-Scunthorpe Utd. i widzialem mnostwo rodakow.Z tym spotkaniem integracyjnym dobry pomysl.Noonelikesus rzeczywiscie zaginal w akcji,fajnie sie czytalo jego sprawozdania.

nisc

Post autor: nisc » 04.03.2010, 21:42

NOLU zyje i ma sie dobrze ;-) moze nie ma czasu sie tu udzielac, a i na Millwall od WHU raczej niewiele sie dzieje...
TYBET JEST SERBSKI

Leszek Piesek

Post autor: Leszek Piesek » 06.03.2010, 11:09

ramzesKKS pisze:Millwall to część miasta na północ od Tamizy.
Poludnie
Obrazek

neo12

Post autor: neo12 » 06.03.2010, 15:07

Może ktoś coś skrobnąć o Blackburn, Newcastle, Wigan i Boltonie?
,,Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań" - Gilbert Keith Chesterton

mancunian

Post autor: mancunian » 06.03.2010, 15:16

O Blackburn posrendio Nisc napisal pare stron wczesniej, w miare niedawno. Nie pameitam co opisywal, Burnley?

Störtebeker

Post autor: Störtebeker » 08.03.2010, 19:05

nisc pisze: natomiast wracajac do CSC powiedz mi gdzie indziej masz sytuacje gdzie caly sektor gosci ( w tym wypadku Celtiku) na wyjezdzie w Aberdeen spiewa w kierunku wchodzacej na stadion wlasnej(!!!) ekipy "Casuals casuals get tae fuck" tak jest i nic tego nie zmieni....
no uzytkowniku "nisc" jak juz zwalasz z tej ksiazki:
[link]
to cytuj dokladnie: texty te walono na meczu St. Mirren - Celtic juz w 1985 roku!

poza tym:
nisc pisze:...Akurat mam przyjemnosc ( tu napisze ze niewatpliwa w czym rangersożercom troche zakrece w glowach) czestego konwersowania przy piwku z Johnem O'Kane ( kto to jest w swiecie fanow Celtiku chyba nie musze przedstawiac) bo zyjemy po sasiedzku itp wiec akurat wiekszosc tych info mam od niego zeby nie bylo jakichs glupich docinkow i watpliwosci...pzdr
a ja akurat nie wierze, ze masz jakiekolwiek kontakty z autorem wyzej wymienionej ksiazki, ale nie chce cie kompromitowac kompletnie, bo MY oboje wiemy z jakich jeszcze publikacji czerpiesz te swoje informacje, co nie...?
jezeli to sa dla ciebie docinki i watpliwosci to ...
„Najtańszą odmianą dumy jest duma narodowa. Każdy żałosny głupiec, który nie ma na świecie nic, z czego mógłby być dumny, jako ostatniej deski ratunku czepia się narodu, tylko po to, by być z czegoś dumnym” - A. Schopenhauer

mancunian

Post autor: mancunian » 08.03.2010, 19:17

Przy okazji jak tutaj jestes Stortebeker, FC United was odwiedzi w maju bodajze. Jak myslisz, kto kolwiek od was w ogole przejmie sie tym meczem, czy raczej pustki na stadionie?

Störtebeker

Post autor: Störtebeker » 08.03.2010, 19:35

tak, mecz odbedzie sie 15.05.2010 pomiedzy naszymi ALL STARS a FC United z okazji 100 letnich urodzin FC Sankt Pauli; mecz z Celticem dopiero 18.05 (na taki termin dogadali sie, a tak nota bene Celtic zarzadal horendalnej gazy, ale po interwencji Bhoys jakos poszlo).
FC United of Manchester jest tu klubem kontrowersyjnym, z jednej strony szacun za zaangazowanie i pomysl a zdrugiej ... w 2008 (?) grali mecz towazyski z 1.FC Lok Lipsk (tez zalozony na nowo przez kiboli tego klubu), ale ten klub nie jesz na Sankt Pauli popularny z wiadomych powodow. Mysle ze i tak bedzie komplet; zostalo juz niewiele biletow.
Pzdr.
„Najtańszą odmianą dumy jest duma narodowa. Każdy żałosny głupiec, który nie ma na świecie nic, z czego mógłby być dumny, jako ostatniej deski ratunku czepia się narodu, tylko po to, by być z czegoś dumnym” - A. Schopenhauer

mancunian

Post autor: mancunian » 08.03.2010, 19:43

Stortebeker

FC ma wyjebane na te wasze animozje, nie mam pojecia czy kto kolwiek w ogole sie tym tam interesuje tak bardzo. Nie zdziwilbym sie jakby nie mieli pojecia ze sie nei lubicie. Bardzo lubia grac z druzynami zakladanymi w podobny sposob...

Ostatnio pare osob goscilo na meczu Shalke i przestawiciele Shalke byli/beda (chyba byli, ale nie mialem czasu sie zainteresowac) na spotkaniu w Manc odnosnie prowadzeni klubu przez kibicow (razem z innymi i np Portsmouth tez sie pojawil ktos, to tak przy okazji ich ostatnich problemow). Stad moje pytanie, jezeli bylo opisywane, to niech ktos pokieruje do strony w innym temacie o Shalke jak to u nich wyglada. Moze ty cos skrobniesz w europie zachodniej?

nisc

Post autor: nisc » 08.03.2010, 19:58

Störtebeker pisze:to cytuj dokladnie: texty te walono na meczu St. Mirren - Celtic juz w 1985 roku!
Störtebeker pisze:a ja akurat nie wierze, ze masz jakiekolwiek kontakty z autorem wyzej wymienionej ksiazki, ale nie chce cie kompromitowac kompletnie, bo MY oboje wiemy z jakich jeszcze publikacji czerpiesz te swoje informacje, co nie...?

sluchaj stary na co Ci takie przepychanki, z O'Kanem akurat mialem kilka spotkan poniewaz biore udzial w pisaniu ksiazki na tematy kibicowskie w ktorej beda rozdzialy poswiecone europejskim wojazom obydwu stron Old Firm i akurat jego autoryzacji do tlumaczenia kilku rozdzialow jego ksiazki potrzebowalem, a ze jest to bardzo dobry znajomy A. z ICF ktory ta ksiazke wyda i nie bede sie z Toba wyklocal kto kogo zna a kto nie, natomiast sytuacja z Celtikiem w Aberdeen to jesien 2007 po tym jak ekipa CSC wygrala ustawke z Aberdeen w Stonehaven i spoznila sie na mecz, jakies pytania w tej kwestii odpowiem na prv ale nie rob z siebie eksperta z oddali w sprawach o ktorych nie masz specjalnie duzo do powiedzenia, ja jak widzisz od pewnego czasu nie wypowiadam sie na temat Twojego podworka w tonie eksperckim wiec jakies tanie wrzuty pod moim adresem daruj sobie....
TYBET JEST SERBSKI

maliniok

Post autor: maliniok » 08.03.2010, 23:03

mancunian pisze:Stortebeker

Ostatnio pare osob goscilo na meczu Shalke i przestawiciele Shalke byli/beda (chyba byli, ale nie mialem czasu sie zainteresowac) na spotkaniu w Manc odnosnie prowadzeni klubu przez kibicow (razem z innymi i np Portsmouth tez sie pojawil ktos, to tak przy okazji ich ostatnich problemow). Stad moje pytanie, jezeli bylo opisywane, to niech ktos pokieruje do strony w innym temacie o Shalke jak to u nich wyglada. Moze ty cos skrobniesz w europie zachodniej?
Schalke oraz Portsmouth było na tej konferencji. Relacja z tego spotkania tutaj: [link]

Poza tym wiem, że kibice Portsmouth mają w zanadrzu plan B w razie gdyby obecnego klubu nie udało się uratować. Boisko dzielić mają z Havant & Waterlooville, natomiast do rozwiązania zostaje kwestia od której ligi by zaczęli (mówi się o Konferencji Południowej lub Krajowej - odpowiednio 6 lub 5 liga).

Co do Cork, bo ktoś pytał, to wiem tylko tyle co napisałem wcześniej.
[link]

ScoobyDoo

Post autor: ScoobyDoo » 09.03.2010, 19:48

Co z protesem kibicow Manu przed meczem z Milanem? Byly zapowiedzi ze nie wchodza na pierwsze minuty meczu. Jak to wszystko teraz wyglada?

bydgoskiCHEMIK

Post autor: bydgoskiCHEMIK » 10.03.2010, 23:10

Tylko nie "Manu" :)

Dzisiaj zielono- złoto na Old Trafford... W protesty anty glazerowskie włącza się coraz większa rzesza fanów. W końcu im też się dostało po dupach w postaci podwyżek cen biletów. Szczególnie druga połowa dzisiaj to wyrażanie nienawiści do glazerów. W oczach kibica United, coś pięknego! A to nie koniec, to dopiero początek. Poczekajmy, aż sytuacja będzie się rozwijać, niechęć do glazerów jest ogromna... Na tyle ogromna, że pojawiły się nawet plany wspólnych protestów przeciw właścicielom Liverpoolu i United, a to już o czymś świadczy. P.S, dzisiaj kibice na OT od pierwszych minut.

mancunian

Post autor: mancunian » 11.03.2010, 00:03

Te wspolne protesty United i Lfc zostaly wysmiane, zarowno przez jednych jak i drugich, bo i u jednych i drugich ktos na taki pomysl wpadl...

Czy nienawisc narasta? Glazerom sprzeciwia sie kazdy od samego poczatku... Teraz po prostu niektorzy postanowili torche poprotestowac... Gdyby takie nastawienie mieli wszysyc w 2005 roku, to ludzie nie musielby odchjodzic do FC (ktore i tak pozniej by powstalo jaknine w 2005 to w 2015..)... No ale dobre i to.

Dzis 2 flagi Love United Hate Glazer, o dziwo nikt nie zareagowal by je zdjac.. Zapewne ludzi, ktorzy je wywiesili czeka ban.

Viclav

Post autor: Viclav » 11.03.2010, 20:30

dwie fotki z Old Trafford
[link]
[link]
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

ksg_1946

Post autor: ksg_1946 » 13.03.2010, 21:30

Dzisiaj Leeds goscilo w Southampton w ok.2400 osob. Wie ktos moze czy dzialo sie cos przy okazji tego meczu??
Jak mozna wyczytac na oficjalnej stronie Swietych 28 marca graja final pucharu 1 i 2 ligi z Carlisle. Na mecz wybiera sie 44000 kibicow z Southampton. To bedzie chyba dla nich historyczny wyjazd

Leszek Piesek

Post autor: Leszek Piesek » 13.03.2010, 23:11

na Millwall derby Londynu, tez mogl byc ciekawie, ciekawe czy cos sie dzialo?
Obrazek

Hutnik_Pany

Post autor: Hutnik_Pany » 14.03.2010, 16:22

Leszek Piesek pisze:na Millwall derby Londynu, tez mogl byc ciekawie, ciekawe czy cos sie dzialo?
Moglo byc bardzo ciekawie, ale nie bylo. Ja siedzialem z Charltonem. Z naszej strony kilka osob aresztowanych za nic. Po zdobytych bramkach 2 gosci z Millwall wybieglo na murawe w naszym kierunku (bezsens). Od razu powinieci przez stewardow. Podsumowujac kazdy polski kibic by powiedzial: NUDY NA PUDY.

maliniok

Post autor: maliniok » 15.03.2010, 21:21

Ktoś wcześniej pytał o Cork City. Podrążyłem temat i zamieściłem na blogu wpis o klubie i jego kibicach. Jak ktoś ma ochotę poczytać to zapraszam, link w postach powyżej.
[link]

1925

Post autor: 1925 » 15.03.2010, 22:59

bys sobie ten adres gdzies w podpis wkleil bo teraz szuukac musze ;)
:arrow:

Zakk Wylde

Post autor: Zakk Wylde » 15.03.2010, 23:58

A jak tam po Stoke - Villa? Dzialo sie cos ciekawego czy spokoj? Jakie liczby obu druzyn?
Obrazek

Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie - Niccolo Machiavelli

pal buta

Post autor: pal buta » 21.03.2010, 19:03

http://www.youtube.com/watch?v=RrIwRG9V ... re=related

Mam pytanie czy ta piosenka ma jakąś nazwe i czy jest gdzieś na nacie filmik w lepszej jakości

Katun

Post autor: Katun » 21.03.2010, 21:31

Tam jest zlepek jakichś pijackich pieśni niezrozumiały nawet dla mnie- kibica LFC ;)

Ale w tle wydaje się, że zarzucone jest (rewelacyjne moim zdaniem) "Fields of Anfield Road"- jeśli Ci o to chodzi, to filmików z tą piosenką na necie jest od groma.

jms

Post autor: jms » 21.03.2010, 22:45

Jutro Leeds-Millwall
BĘDZIEMY Z TOBĄ AŻ DO ŚMIERCI

pal buta

Post autor: pal buta » 21.03.2010, 23:05

może i pijackich ale ja tam słyszę jedną piosenke jej słowa to "Liverpool". Myślę że jako fan LFC powinieneś znać lub przynajmniej kojarzyć ją bo dość często ją słysze m.in dzisiaj na Old Traford.

p.s Fields.. to nie to :)

Katun

Post autor: Katun » 21.03.2010, 23:22

To "Liverpool" to po prostu "Liverpool" i tyle, żadnego tekstu dodatkowego to nie ma, myślałem, że o coś bardziej wyszukanego Ci chodzi ;)

Coś na zasadzie "Niebiescy" Ruchu czy "Kolejorz" Lecha.

ODPOWIEDZ