nisc pisze:neo12 pisze:Nisc opisując Barnsley, Plymouth i Shrewsbury napisałeś że to ścisła angielska czołówka, to chyba sporo ekip jest w tej ścisłej czołówce? kogo do niej jeszcze zaliczasz?
juz tez kiedys byly te rankingi, ciezko sie podjac takiego czegos , najlatwiej ligami, wiec na dzien dzisiejszy wg mnie to czolowka wyglada tak:
premiership:
1. Stoke
2. Burnley
3. Tottenham
4. Chelsea
5. Birmingham
6. West Ham
7. Portsmouth
championship:
1. Sheffield Utd
2. Barnsley
3. Cardiff
4. Nottingham Forest
5. Swansea
6. Middlesbrough
7. Plymouth
league one:
1. Leeds
2. Stockport
3. Charlton
4. Millwall
5. Huddersfield
6. Oldham
7. Carlisle United
league two:
1. Bradford City
2. Rochdale
3. Shrewsbury
4. Exeter
5. Bury
6. Port Vale
7. Bornemouth
ligi nizsze:
1. Oxford
2. Luton
3. Mansfield Town
4. Wrexham
5. York City
6. Newport County
7. Cambridge
Szkocja:
1. Aberdeen
2. Airdrie
3. Hibernian
4. Rangers
5. Motherwell
6. Morton
7. Hamilton
nisc, juz dawno mialem o to spytac bo mnianowicie dziwi mnie na jakiej podstawie twierdzisz ze tak wlasnie wyglada czolowka, mowie tu akurat o Premiership, rozumiem ze z 20 lat temu mozna bylo w na wyspach takie rankingi robic, bo praktycznie co weekend dzialo sie cos na stadionach i poza nimi, wiec bylo w czym wybierac i byly podstawy zeby sklasyfikowac dana ekipe na podstawie tego "co wyprawiali", ale na dzien dzisiejszy po czym mozna stwierdzic czy np pierwsza trujka to Stoke, Burnley czy Tottenham, po opini jaka ciagnie sie za nimi po latach, po filmach typu Wojny na Stadionach, czy po zdjeciach ktore ekipy robia sobie w pubach, z tego co wiem owszem Stoke jest na pierwszym miejscu, ale pod wzgledem dopingu u siebie bo ktos tam gdzies podobno mierzyl jakies decybele i wyszlo ze Stoke ma najglosniejszy doping, potem Liverpool itd. niewazne...
Wydaje mi sie poprostu ze jakiekolwiek klasyfikacje na wyspach na dzien dzisiejszy nie maja zadnego sensu, bo nie ma podstaw do tego zeby stawiac jakakolwiek ekipe na danym miejscu, wiadomo jakie czasy nastaly i jak zadko dzieje sie cokolwiek, po czym mozna bylo by powiedziec ze ta i ta ekipa zasluguje na to i to miejsce...