rcn2 pisze:zulus to chyba jednak ASTON VILLA
To nie Villa lecz FC Birmingham
Moderator: Automoderation
rcn2 pisze:zulus to chyba jednak ASTON VILLA
Stadiony Millwall i Charltonu leza na poludnie od Tamizy, lecz tylko w odlegosci okolo 1 mili, co powoduje ze zaliczane sa do centralnego Londynu.against modern pisze:Hutnik_Pany pisze:Drogi kolego co do Crystal Palace to sie mylisz. Maja oni opinie najwiekszej kibicowskiej dziczy w stolicy UK. Zdecydowanie rzadza i jest ich najwiecej w poludniowym Londynie z racji tego, ze sa jedynym klubem w tej czesci miasta.jms pisze:Against modern co do Crystal Palacu to wiem tylko tyle że posiadają garstke swoich kibiców zresztąich stadion ma coś ponad 20 tysięcy miejsc i rzadko jest zapełniony, kibiców maja tylko w jakiejs części Londynu i nic nie znaczą, są z tym pogodzeni i nie chcą nawet tego zmieniać. Co do kos/sympatii nie zapytałem info mam od Polaka jeżdzącego na Arsenal i mieszkającego w Londynie
Najwieksza obecnie kose maja z Charlton, a wzielo sie to stad, ze "Addicks" kilkanascie lat temu wynajmowali u nich przez kilka lat stadion. Kosa ta siegnela maksymalny poziom 5 lat temu, kiedy to w ostatnim meczu sezonu Crystal Palace zremisowalo mecz z Charltonem 2-2 tracac bramke w ostatnich minutach (strzelil Darren Bent teraz Sunderland) i do utrzymania zabraklo im wlasnie tego jednego punktu. Od tego czasu nienawisc jest 100 %-towa zreszta obustronna.
Co do pozaboiskowych osiagniec Crystal Palace to dokonali oni czegos czego w UK niewidziano od dawna. Otoz 3 lata temu zrobili w kilkanascie osob wjazd ze sprzetem do jadacego Charltonu na wlasny domowy mecz. Prali kazdego bez wzgledu na wiek i plec. Co prawda wiekszoc ich wylapano, a to dzieki wszechobecnym CCTV, jednak slawa poszla w swiat. Co smieszne to prasa glowna winne zrzucila na owczesnego prezesa klubu Simona Jordana, ktory mial jakoby podsycac w kibicach CP nienawisc do Charltonu.
W tym sezonie srednia frekwencja na ich stadionie wynosci okolo 12 tys. Ale to tylko dlatego, ze obecnie w klubie jest c****** atmosfera (ogromne dlugi i klub przejal komornik). Poza tym ludzie sa juz znudzeni marazmem Championship, gdyz klub ten przez wiekszosc swojego istnienia gral w Premier League i mentalnie oraz kibicowsko powinien tam nalezec.
A o tym jak swietnie potrafi kibicowac Crystal Palace moglismy sie przekonac wczoraj, kiedy to w 1/8 FA CUP goscili Aston Ville i przy pelnym stadionie zrobili zajebista atmosfere.
Poza tym na ich mecze chodza prawie wylacznie biali, bo kolorowi wybieraja Arsenale, Manchestery i Liverpoole, czyli latwy i przyjemny los kibica.
a Millwall?? przecież Millwall też jest z południowego Londynu ??
Nisc a jak Villa się pokazała na tym meczu??
i tylko o to mi chodzilo, koniec na ten temat.nisc pisze:
jak napisal Maliniok trzymajmy poziom przynajmniej w Euroinfo ;-)
against modern pisze:jak tak patrzę na tabelę championship, mimo że jeszcze wiele kolejek do końca, to całkiem realny byłby finał play offów na Wembley pomiędzy Swansea i Cardiff :] heh to byłoby coś :] wielce ciekawe wydarzenie kibicowskie i sportowe :]
tymbardziej że w najwyższej klasie rozgrywkowej w Anglii jeszcze żaden z tych walijskich zespołów nie grał :]
ewentualny dwumecz w półfinale play off między The Swans a Bluebirds też byłby niezły :]
nisc, juz dawno mialem o to spytac bo mnianowicie dziwi mnie na jakiej podstawie twierdzisz ze tak wlasnie wyglada czolowka, mowie tu akurat o Premiership, rozumiem ze z 20 lat temu mozna bylo w na wyspach takie rankingi robic, bo praktycznie co weekend dzialo sie cos na stadionach i poza nimi, wiec bylo w czym wybierac i byly podstawy zeby sklasyfikowac dana ekipe na podstawie tego "co wyprawiali", ale na dzien dzisiejszy po czym mozna stwierdzic czy np pierwsza trujka to Stoke, Burnley czy Tottenham, po opini jaka ciagnie sie za nimi po latach, po filmach typu Wojny na Stadionach, czy po zdjeciach ktore ekipy robia sobie w pubach, z tego co wiem owszem Stoke jest na pierwszym miejscu, ale pod wzgledem dopingu u siebie bo ktos tam gdzies podobno mierzyl jakies decybele i wyszlo ze Stoke ma najglosniejszy doping, potem Liverpool itd. niewazne...nisc pisze:juz tez kiedys byly te rankingi, ciezko sie podjac takiego czegos , najlatwiej ligami, wiec na dzien dzisiejszy wg mnie to czolowka wyglada tak:neo12 pisze:Nisc opisując Barnsley, Plymouth i Shrewsbury napisałeś że to ścisła angielska czołówka, to chyba sporo ekip jest w tej ścisłej czołówce? kogo do niej jeszcze zaliczasz?
premiership:
1. Stoke
2. Burnley
3. Tottenham
4. Chelsea
5. Birmingham
6. West Ham
7. Portsmouth
championship:
1. Sheffield Utd
2. Barnsley
3. Cardiff
4. Nottingham Forest
5. Swansea
6. Middlesbrough
7. Plymouth
league one:
1. Leeds
2. Stockport
3. Charlton
4. Millwall
5. Huddersfield
6. Oldham
7. Carlisle United
league two:
1. Bradford City
2. Rochdale
3. Shrewsbury
4. Exeter
5. Bury
6. Port Vale
7. Bornemouth
ligi nizsze:
1. Oxford
2. Luton
3. Mansfield Town
4. Wrexham
5. York City
6. Newport County
7. Cambridge
Szkocja:
1. Aberdeen
2. Airdrie
3. Hibernian
4. Rangers
5. Motherwell
6. Morton
7. Hamilton
Hej, mam prośbę mógłbyś coś napisac o Annis'ie Abraham'ienisc pisze:media nie beda pisac o niczym (Whu-Millwall bylo w Londynie a jak wiesz pewnie media w UK sa "londynocentryczne" dopoki Anglia nie dostanie organizacji Mundialu 2016, a dowiedziec sie latwo co sie dzieje wystarczy znac 2-3 osoby a dziala to zupelnie jak w Polsce ;-), nawiasem mowiac http://www.terracelinks.info jest dobra kopalnia wiedzy o ekipach "sportowych" z Wysp i nie trzeba specjalnie sie "bujac" w zadnej ekipie zeby zorientowac kto z kim, kiedy i z jakim skutkiem sie spotkal....A wracajac do meritum to z pierwszej, powiedzmy, reki mam info od takich ekip jak Rangers, Celtic, Airdrie, Hibs i Aberdeen w Szkocji, Chelsea, Pompey, Tottenham, Everton, Burnley z Premier a z nizszych lig mn. Carlisle, Rotherham, Barnsley, Millwall, Charlton, Sheffield Wed i Oxford.....tak sie sklada ze jak co niektorym wiadomo zajmuje sie "problematyka brytyjskich kibicow" w Polsce gdzies tak od 1992 roku czyli pare lat juz wiec "kilka" dobrych kontaktow przez ten czas sie wyrobilo ,pzdr
nisc pisze:na goraco po Old Firm derby, na sektorze gosci 2 transparenty przeciwko ITI, po meczu propozycja niedzielnego obiadu spotyka sie z odmowa ze strony csc ( drugi raz z rzedu na OF), choc prawde mowiac wszedzie pelno policji i mimo ze obie ekipy dzielilo w centrum miasta moze 300 metrow raczej do niczego by nie doszlo, a niestety nie ma mentalnosci wschodnioeuropejskiej do spotkania sie w ustronnym miejscu, lista obecnosci po stronie gospodarzy to spora ekipa Stoke City, kilkanascie osob z Headhunters Chelsea, 5 z PSV Eindhoven, 5 IFK Goteborg, pojedyncze osoby Dynamo Berlin (male scysje na tle ukladu ich ekipy z Aberdeen ale rozeszlo sie po kosciach dzieki chlopakom z HSV), Hansa, HSV i Feyenoord. pzdr
ogolnie slabo, jedyna kosa jest z Hereford, sa zdecydowanie na uboczu i nie maja praktycznie zadnego znaczenia w Anglii, pzdr0,75 l. pisze:Takie pytanko,Swindon Town jak wyglada pod wzgledem kibicowskim?
Witam na forum, do dnia dzisiejszego tylko czytalem. Mala uwaga do nisc Z checia czytam twoje komentarze i podziwiam duza wiedze na temat spraw kibicowskich w UK, Posce i nie tylko. Jednak czasami powinienes uzyc slowa "nie wiem" a w zaden sposob nie podwzazy to twojej wiarygodnosci. Twoje blyskawiczne odpowiedzi na pytania forumowiczow na temat kazdej doslownie ekipy w UK sa... zastanawiajace. Nie odbierz tego maila zle, bo jak juz wyzej napisalem cenie Twoja wiedze i z checia czytam Twoje komentarze. Mieszkam w UK od lat 8(w Swindon 4) i tez sie troszke tym interesuje co tu sie dzieje.nisc pisze:ogolnie slabo, jedyna kosa jest z Hereford, sa zdecydowanie na uboczu i nie maja praktycznie zadnego znaczenia w Anglii, pzdr0,75 l. pisze:Takie pytanko,Swindon Town jak wyglada pod wzgledem kibicowskim?
zarowno Everton jak i sama osoba Andye'go Nicollsa byla juz w tym temacie szeroko opisana, wystarczy przekopac poprzednie strony, to samo Soul Crew, pzdreldus pisze:Nisc mam prośbę, mógłbyś coś jeszcze skrobnąć o Andy'm Nicholls'sie i jego ekipie (dziś kiedyś), oraz o ekipie Cardiff (dziś kiedyś).
Chodzilo ci o Cork? Jezeli tak mozesz cos o nich wiecej napisac.maliniok pisze:W tym roku przestali istnieć z powodu długów. Kibice założyli własną organizację zwaną Forasm i już organizują klub który od nowego sezonu będzie grał w 2 albo 3 lidze.
W zeszlym roku bylem na Millwall-Scunthorpe Utd. i widzialem mnostwo rodakow.Z tym spotkaniem integracyjnym dobry pomysl.Noonelikesus rzeczywiscie zaginal w akcji,fajnie sie czytalo jego sprawozdania.maliniok pisze:Nisc, zaciekawiłeś mnie propozycją obejrzenia play-offów na Wembley, więc z ciekawości sprawdziłem;) http://www.wembleystadium.com/events/majorevents/
Sobota 22 maja - finał playoff Championship
Sobota 29 maja - finał playoff League 1
Niedziela 30 maha - finał playoff League 2.
Wstępnie piszę się na któryś z sobotnich meczy, jeśli jeszcze ktoś jest zainteresowany z przebywających na Wyspach, dać znać, może dojdzie do spotkania integracyjnego.
Zastanawia mnie, czy jest jeszcze na forum użytkownik Noonelikesus. Tydzień temu Millwall grało na wyjeździe z Franczyzą i jestem ciekaw czy ktoś był na tym meczu.
PoludnieramzesKKS pisze:Millwall to część miasta na północ od Tamizy.