Legendarni kibole

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
P1945G

Re: Legendarni kibole

Post autor: P1945G » 15.02.2010, 21:10

Jezeli chodzi o wczesniej wspomnianych chlopakow z Piasta Gliwice; Spiacy i Lechista, to obaj maja sie dobrze, Spiacego mozna zobaczyc na kazdym meczu u siebie jak i wyjazdach, Lechiste rowniez choc nie tak jak Spiacego.

iparts.pl
_S_

Post autor: _S_ » 15.02.2010, 23:27

Dohtor1920 pisze:Ulu kolegom zza miedzy (GKS) jeszcze przez ładnych pare lat bedzie sie snil po nocach, wielu ludziom zaszedl za skore pozniej pisza brednie na internecie byle tylko mu odjac zaslugi dla kibicowskiego ruchu na Gornym Ślasku i przyklejic mu etykiete. Szacunek dla chlopaka.
Odbiegając od tego czy zgwałcił czy nie info o tym nie wyszło od nikogo z GieKSy a od ludzi nie mających nic wspólnego z kibicowaniem.

SK64

Post autor: SK64 » 16.02.2010, 08:08

Lechiste spotkalismy wracajac ostatnio z meczu z Kmita Zabierzow (zatrzymalismy podstepnie pociag expresowy).
jakiez bylo jego zdziwienie jak nas zobaczyl ; )
zareagowal inaczej jak wszyscy podrozni (lekko sie spial) ale do dzis chyba nie wie ze zostal rozpoznany przez naszych zgredow ; )

pomogli kiedys naszym (razem ze Spiacym i kilkoma innymi kolegami) wracajac w 94 z klasyku Widzew -Legia (nasi mieli przejscia z psami).
jezdzili kiedys do nas na mecze za czasow starej zgody, pozniej "blakali" sie czesto po meczach Legiii na Ślasku.

Lutnia

Post autor: Lutnia » 16.02.2010, 10:55

l.d.z.o pisze:
Koziołek pisze:Ja znam wersje ze dostał kose na Starym Rynku przed jedną z dyskotek po jakimś meczu... A przedawkowła to jego brat, Surówa został pożegnany na jednym z meczów 2 ligii krzyżem z rac (mecz z Z.Sosonowiec 2000 albo 01 rok)
Jezeli coś przekreciłem to niech starsi sprostują...
pozegnany zostal na meczu z Odra Opole
Ja też do teraz byłem pewien że było to na meczu z ZS. Pamiętam ładne zachowanie przyjezdnych i na 99% nie była to Odra, no ale mogę się mylić bo to ładnych już parę lat.

Lutnia

Post autor: Lutnia » 16.02.2010, 12:16

Napewno podczas racowiska była zachowana cisza a Zagłębie(?) prezentowało swoje barwy. Z Odrą to inny mecz. Powody żeby nie lubić Surówy to mieli solidne:)

Przemas78

Post autor: Przemas78 » 16.02.2010, 12:41

Pamiętam Kazka z Polonii Warszawa na meczu zgodowym u nas w Krakowie jak wjeżdżał na stadion to ziomki mu wódeczkę dawali do przemycenia "bo kaleki przeszukiwać nie będą"

Koziołek

Post autor: Koziołek » 16.02.2010, 18:52

zdzislawdyrma pisze:Pozegnany zostal na meczu z Zaglebiem Sosnowiec a Odra Opole go wyzywala.

To było powodem wyniesiena Odrze flag z magazynu i propozycja ustawki w zamian za odzyskanie barw?

Bolo40

Post autor: Bolo40 » 16.02.2010, 20:01

SK64 pisze:
Bolo40 pisze:A SK64,to moim skromnym zdaniem posłużył sie tym tematem żeby przyłożyć legendzie Ruchu jakby nie było,bo Ulu tą legendą był napewno-i w latach 80-tych na Gieksie takiego zawdonika niebyło.I dodatkowo pewnie boli że Ulu był z Katowic-Piotrowic,i dał sie we znaki wam i teraz obrywa.
Bolo nie czytasz uwaznie tematu bo kilka osob z Polski pytalo o ulu ale nikt z mlodziezowki R nie potrafil powiedziec sensownie na jego temat a pozdrawianie goscia ktory skonczyl jak skonczyl jest haniebne.

niestety tworzenie "nowych twarzy" dla osob ktore zrobily walek na kasie, kogos sprzedaly czy odwalili numer ala ulu i opowiadanie mlodym ze ten gosc jest/byl och i ach to jest wlasnie niebieska propaganda!!!

ulu jest wyjasniony z dziura nikt sie nie przyznaje (kasa WDŚ, krzywe zeznania po ŁKS-R;potwierdzone przez elkaesiakow) ale szczytem jest trzymanie do dzis konfitury w EKIPIE i udawanie (pomimo bialka) ze chop jest ok (haslo jednej z "gwiazd" nowego filmu o R - on jest z R i zostaje z nami - tak nam odpowiedzili jak sprzedal naszego chopa !!!).

u nas pod tym wzgledem jest jasnosc i czytelnosc i nie ma tworzenia historii jakich nie ma czy nie bylo !!!
nie żebym sie czepiał,ale Ulu jak dla mnie wyjaśniony nie jest,bo nawet cytat z aktu oskarżenia by mnie nie przekonał..za dużo przeszłem na szlaku..co ci powiem to nawet uzasadnienie wyroku mi by było za mało a nawet wynik apelacji z ostatniej instancji,wraz z wsparciem spółdzielni listonoszy i c**** wieżiennych.I niech tu posłuży przykład Mydlni....i już wiemy że wszystkie chwyty są...nie zabronione...

Bolo40

Post autor: Bolo40 » 16.02.2010, 20:08

Panie SK64,skoro sie wypowiadasz na temat legend Górnika Zabrze,a mylą sie ksywy typu Bobo-stary,młody,to sztama kuleje..albo za mało piwa pękło..a nic na temat Ożara...Leszka...Gumy...

nisc

Post autor: nisc » 16.02.2010, 21:20

faktem jest ze 80% z ludzi ktorych wymienilliscie ( poza jakimis "dinozaurami" z polowy lat 80-tych) znam i zasluguja one prawie w 100% na miano legend, ja bym dorzucil Marka z CKM bo koles ma nieprzerwanie prawie 20-letni staz i chyba w sumie jednoosobowo wykreowal ekipe Wlokniarza..pzdr
TYBET JEST SERBSKI

Bolo40

Post autor: Bolo40 » 16.02.2010, 21:44

SK64 pisze:
kablo1920 pisze:SK64-jak chodzi ci o Starego Bobka z Rybnika to nie zyje .
chodzilo mi o Starego Bobo z Zabrza (chyba)-na bank nie z Rybnika).
Bronka tez mialem okazje poznac; szkoda ze czesc chlopakow odchodzi ze zbyt imprezowego stylu bycia.

Bronek byl pozytywnie nakrecony a jego opowiesci o Stali mogl nawijac dzien i noc ; ))

ostatni raz widzielismy sie przed jakims meczem kadry na Ślaskim.

znalem tez takich wariatow jak Bodek (mlody K) z Zaglebia Sosnowiec (tragicznie zmarl w Namyslowie;wyjazd ZS), Tadzia Duffa, Bambra z Polonii, zwariowanego ŁKSiaka Belkota, Grzelasa z Tychow...

oni byli fanatykami z krwi i kosci !!!

p.s.
z naszej ekipy odeszlo tez kilku starych wariatow: Marabet i ostatnio Owsik (mocno udzielal sie swego czasu jako Skinhead).
a ja bym chciał tak cicho zaprotestować,jeśli chodzi o twoją znajomość z Bambrem z Polonii-bo uważam to za rzecz NIEMOŻLIWĄ,no niestety,ale SK-by te znajomość UNIEMOŻLIWIŁA,chyba że jesteś jakąś niewiastą..bez urazy oczywiście

Jackpot88

Post autor: Jackpot88 » 16.02.2010, 21:56

Jedni go poznali jako kolegę ,a drudzy jako przeciwnika.Fakt ,faktem - swoim wyglądem i zachowaniem wzbudzał respekt u większości ludzi.

baku188

Post autor: baku188 » 17.02.2010, 06:23

Panowie a Kulon z Legii? i byl jeszcze taki chlopaczyna z Poloni W-wa na wózku inwalidzkim kilka lat temu. ma ktos info co z czlowiekiem?

LORDI

Post autor: LORDI » 17.02.2010, 07:32

baku188 pisze:Panowie a Kulon z Legii? i byl jeszcze taki chlopaczyna z Poloni W-wa na wózku inwalidzkim kilka lat temu. ma ktos info co z czlowiekiem?
Stronę temu pisałem o nim,KAZIK ,nie żyje od paru lat....
Obrazek

s_LP

Post autor: s_LP » 18.02.2010, 09:36

Mógłby ktoś napisać jakieś info odnośnie ważnych osób na Zawiszy na przełomie lat 80-90?
"Jako mieszkaniec południowej części kraju boje się ubrać szalik na miasto, bo Widzew siedzi nawet w rynnie."

:)

kung fu panda

Post autor: kung fu panda » 18.02.2010, 13:20

Sobol- Jagiellonia Białystok dalej w Stanach czy wrócił słyszałem że kiedys wpadał na mecze a co teraz prabia?? Pamiętam że też był dobry wariat i kilka stron o nim można napisać.....

FF_

Post autor: FF_ » 18.02.2010, 15:45

SK64 pisze:co slychac u osob ktore kiedys sporo szumialy: Bolo, Karol (Widzew), Żyla (Igloopol), Ania, Mlody (Darek- Zawisza B), Milan (Lechia), Kamyk (Slask), John, Aniol (Wisla), Maly (Avia), Rouen (L), Kardynal (Pogon)...
wiekszosc osob dzialala w koncowce lat 80 i poczatkiem lat 90.
Kamyk żyje i ma się dobrze, swego czasu był prezesem Stowarzyszenia.

SK64

Post autor: SK64 » 18.02.2010, 19:05

Z Legii z lat 80 kojarze z opowiesci Trele ktory byl kuzynem hansa (chopa od nas - sprzedal wspolnika).

tez niezla persona z Ł3.
Foxx daj jakis temat o typie !

Foxx

Post autor: Foxx » 20.02.2010, 12:58

Cóż mogę napisać? Dla mojego pokolenia (roczniki z przełomu 1969/70) - chodząca legenda, chociaż małolaci nie poukładani z ówczesnymi liderami miewali nielekko ;) Człowiek uchodzący za jednego z najlepszych zawodników w historii ekipy, obdarzany szacunkiem przez kolejne pokolenia. W swoim czasie zdecydowany zwolennik zgody z Lechią. Wiele anegdot, które nie nadają się na sieć...

Mogę wrzucić jedną - w 1994 kilka dni po odnowieniu zgody Legia - Pogoń, MKS przyjechał na Konwiktorską w jakieś 100 os. Wsparliśmy ich grupą ok. 250 os (na nasz własny wyjazd do Chorzowa pojechało osób... 30 - w oparciu o ten jeden przypadek R. Zieliński napisał w "Pamiętniku...", że jeździmy na Śląsk w śladowych ilościach, a reszta to wsparcie Zagłębia). Stoimy z Pogonią na sektorze dla przyjezdnych - wtedy to była "klatka" po prawej stronie Głównej - i już po rozpoczęciu meczu do "klatki" podchodzi T. cały obwieszony barwami KSP z tekstem, że nie chciało mu się stać w ścisku, to przeszedł się dookoła stadionu.

PS Podczyściłem trochę temat i proszę powstrzymanie się od wrzutów i off-topiców. Dziękuję ;)
A co tam w komentarzach na Onecie?

blurpikkk

Post autor: blurpikkk » 20.02.2010, 17:49

Może ktoś coś napisać o Łysym z Cracovii? Podobno człowiek legenda.

wenta

Post autor: wenta » 20.02.2010, 18:57

Jeśli chodzi Ci o tego Łysego co doping na Cracovii prowadził w latach 80tych to cały czas jeździ na mecze,ale żadną legendą nie jest.

19 Tylko Ty 64

Post autor: 19 Tylko Ty 64 » 21.02.2010, 21:14

Czy korzycie takiego gostak z Legii jak Komiks?? W Motorze tez bylo paru dosc konkretnych gosci !! GieKSa tez ma paru lub miala chocby Hans ale wiadomo co jest z nim i ma zakaz zblizania sie w okolice B1 niezły świr z niego wtedy był !! Tychy tyz Machajcok Walus Francuz!! Piast takich konkret to 2 lub 3 ale oni to praktycznie jezdzili wszedzie czesto bywali na B1!! Zagłebie .S.Mikita pamieta go ktos?? A zapomniałbym o Marabecie niestety juz ś.p mieszkoł w Rudzie Słaskiej wtedy enklawie żaboli jedynak z tamtat na GieKSa jezdził

halodrol

Post autor: halodrol » 21.02.2010, 21:32

RedRum pisze:
A co do tematu: Mam pytanie do kibiców Wisły. Może ktoś przybliżyć postać niewidomego B. od Was? Podobno zalicza bardzo dużo wyjazdów pomimo przeciwności.
Borys ma wyjazdów na Wisłę i zgody około 100, nie powiem dokładnie bo może mieć z 80 a może ze 120. Pierwszorzędny melanżownik i postać znana bardzo dobrze również we Wrocławiu. Kiedyś wybrał się sam z drugim ziomkiem pociągiem do Wronek a tydzień później z tym samym ziomkiem sami śmignęli do Szczecina (tu i tam było chyba tylko 8-10 osób z KRK). A w ogóle pochodzi gdzieś z podkarpacia. W Krakowie odnalazł się w szkole dla niewidomych gdzie jeżdżeniem zaraził jeszcze kilku ziomków i w okolicach 2000-2002 roku jeździło ich na wyjazdy kilku. Z wiślackiej ekipy mogą go nie kojarzyć tylko najmłodsi gniewni. Wśród starszyzny pełen szacun i pomoc. Chyba nawet kilka wyjazdów zagranicznych zaliczył ze free.

mocne-uderzenie

Post autor: mocne-uderzenie » 22.02.2010, 08:32

A śp Pisak z Gieksy? Słyszałem że bardzo charakterny chłopaczyna z niego był można o nim coś więcej. Z tego co pamiętam zmarł młodo

den

Post autor: den » 22.02.2010, 11:13

Podbijam pytanie
zawsze na meczach GieKSy widac fane Pisak, niech ktos napisze o nim

dominik1

Post autor: dominik1 » 22.02.2010, 11:51

jak dla mnie prawdziwe legendy to takie persony jak SABRA,USZOL,SURÓWA,BOSMAN,DUFO-mysle ze na palcach jednej reki mozna by zliczyć.a reszta to po prostu ludzie o których się słyszy.

ale to moje prywatne odczucie-pozdro.

KYLIMANDŻARO

Post autor: KYLIMANDŻARO » 22.02.2010, 14:27

dominik1 pisze:jak dla mnie prawdziwe legendy to takie persony jak SABRA,USZOL,SURÓWA,BOSMAN,DUFO-mysle ze na palcach jednej reki mozna by zliczyć.a reszta to po prostu ludzie o których się słyszy.

i ja mysle podobnie. oczywiscie ani odrobine nie umniejszajac wyzej tu wymienionym, ich wkladu w ruch kibicowski.
w każdej ekipie są ludzie-legendy. jednak sa to legendy regionalne.

kiedys byly inne czasy. teraz widze co sie dzieje w naszym swiatku i - oczywiscie to moje zdanie -, uwazam, ze teraz jak i w przyszlosci slowo legenda nie ma / nie bedzie miala sensu poniewaz... juz nie ma takich ludzi! juz nie ma tych prawdziwych, juz nie ma tych wartosci co byly kiedys za 'naszych' czasow.
teraz to kazdy chce byc legenda, w pol roku zrobi kariere w swiatku bo sie dobrze napierdala. pojezdzi dwa lata i sie wypali, zmieni zainteresowanie. nie ma pasji.
ci ludzie sa wychowani w innym pokoleniu, inaczej mysla.
j****

mocne-uderzenie

Post autor: mocne-uderzenie » 22.02.2010, 14:31

Tak jak piszesz + inne gorsze czasy (większa inwigilacja, surowsze kary, dodałbym jeszcze pojęcie honoru które tak naprawdę przewija sie tylko na flagach, szalach, koszulkach a w rzeczywistości dla wielu osób które się obecnie udzielaja jest to pojęcie obce)

Darecki1410

Post autor: Darecki1410 » 22.02.2010, 18:11

19 Tylko Ty 64 pisze:Czy korzycie takiego gostak z Legii jak Komiks?? W Motorze tez bylo paru dosc konkretnych gosci !! GieKSa tez ma paru lub miala chocby Hans ale wiadomo co jest z nim i ma zakaz zblizania sie w okolice B1 niezły świr z niego wtedy był !! Tychy tyz Machajcok Walus Francuz!! Piast takich konkret to 2 lub 3 ale oni to praktycznie jezdzili wszedzie czesto bywali na B1!! Zagłebie .S.Mikita pamieta go ktos?? A zapomniałbym o Marabecie niestety juz ś.p mieszkoł w Rudzie Słaskiej wtedy enklawie żaboli jedynak z tamtat na GieKSa jezdził
Nigdy nie kumałem czy on miał ksywę Mikita czy Nikita ale jedno wiem że jako jeden z nielicznych Zagłębiaków lał Legionistów w zęby

Darecki1410

Post autor: Darecki1410 » 22.02.2010, 18:14

s_LP pisze:Mógłby ktoś napisać jakieś info odnośnie ważnych osób na Zawiszy na przełomie lat 80-90?
Z pewnością Bulas i Pomidor

Martini Player

Post autor: Martini Player » 24.02.2010, 00:52

den pisze:Podbijam pytanie
zawsze na meczach GieKSy widac fane Pisak, niech ktos napisze o nim
Pisak zginął śmiercią tragiczną. Wspinał się po piorunochronie do pokoju w akademiku,gdzie była impreza. Nie został wpuszczony drzwiami,gdyż miał ze sobą alkohol. Kiedy był już przy samym oknie,zauważyła go portierka. Krzyknęła,on się wystraszył lub odwrócił,w każdym razie puścił się i upadł. Reszty pisać nie muszę.

Był zawsze tam,gdzie awantura. Bardzo aktywny,naprawdę GieKSa była esencją jego życia. Obecny zawsze na "trudnych wyjazdach" tzn tam,gdzie z różnych powodów (np termin) GieKSy było mniej. Co tu dużo pisać?
Jego śmierć była dla nas ogromnym szokiem. Pamiętam załamke na sektorze w Lubinie,tuż po tym jak od nas odszedł.

W grobie wraz z Pisakiem złożyliśmy legendarną i najważniejszą dla nas flagę "Pseudokibice Kochają Śląska Stolicę".

Darecki1410

Post autor: Darecki1410 » 01.03.2010, 18:21

General pisze:Dość słynny w Polsce był swego czasu Czarny z eŁKSy, ale to nie mój okres, więc więcej sie nie wypowiem ...
Do Czarnego dodam Byka i starego Żurka pamiętam jego wyjazd do Warszawy z granatem w kieszeni to był koleś !!!!
A co do Byka to powiem tylko tyle facet Historia mało mówny ale przypierdolić potrafił jak nikt był rok chyba 1981 jak pojechałem do Łodzi na Ł.K.S-Legia zameldowałem się z kumplem o 2 w nocy w Łodzi patrzę a tu już Byku śmiga po peronie z ekipą a więc pytam co wy spać nie możecie a Byku na to nie !! Jedziemy do Warszawy poszukać c****......
Myślałem że jaja sobie robi wypiliśmy kilka flaszek zbliża się godzina 5 rano patrzę a ekipa z Ł.K.S-U wraz z kilkoma chłopakami z Wisły wbija się w pociąg do Warszawy i w sile 40 ludzi jedzie na poszukiwanie L !!!

IceTea

Post autor: IceTea » 01.03.2010, 20:09

Napisze ktos slowko o Śpiacym z Piasta
Obrazek

Sztygar

Post autor: Sztygar » 02.03.2010, 19:39

KartofelSStaszica pisze:
IceTea pisze:Napisze ktos slowko o Śpiacym z Piasta
słówko... Kibic Piasta, Legii od 25lat!!! Wysoki, czarny, mało rozgarnięty Gość... nigdy nie współpracował z policją, cbś, i kontrywiadem... NIGDY NIE BYŁ Januszem. Za Piasta odda życie, NIE ŻONATY! Nie lubi Żaboli i ich "przydupasów".samotnik NAJLEPSZY KOLEGA I SPOWIEDNIK SZTYGARA Z TEGO FORUM!!!!!!!!!!!!!!!! SZTYGAR WSZYSTKO CO TU PISZE TO WIE LUB dowiedział się od pana Ś. SZTYGAR może ty parę słów skreślisz... Czy KMWTW.... na Pieście legenda to napewno "JABOL" ...
Nie wiem co ty ku*** pijesz ale widać że po tych postach że bardzo ci to szkodzi ;)

celina

Post autor: celina » 03.03.2010, 10:09

KartofelSStaszica pisze:
IceTea pisze:Napisze ktos slowko o Śpiacym z Piasta
słówko... Kibic Piasta, Legii od 25lat!!! Wysoki, czarny, mało rozgarnięty Gość... nigdy nie współpracował z policją, cbś, i kontrywiadem... NIGDY NIE BYŁ Januszem. Za Piasta odda życie, NIE ŻONATY! Nie lubi Żaboli i ich "przydupasów".samotnik NAJLEPSZY KOLEGA I SPOWIEDNIK SZTYGARA Z TEGO FORUM!!!!!!!!!!!!!!!! SZTYGAR WSZYSTKO CO TU PISZE TO WIE LUB dowiedział się od pana Ś. SZTYGAR może ty parę słów skreślisz... Czy KMWTW.... na Pieście legenda to napewno "JABOL" ...
hehehe zaraz pęknę .....od kiedy Stachu jest czarny

audioliker

Post autor: audioliker » 03.03.2010, 16:55

może ktoś coś o Śpiewaku z Legii napisać?był kiedyś taki typ
(i nie chodzi mi o tego Śpiewaka z ŁKS)
...Zobaczysz jak, przywita pięknie nas
Warszawski dzień...
...28...

benedyktmyslenice

Post autor: benedyktmyslenice » 04.03.2010, 08:03

dominik1 pisze:jak dla mnie prawdziwe legendy to takie persony jak SABRA,USZOL,SURÓWA,BOSMAN,DUFO-mysle ze na palcach jednej reki mozna by zliczyć.a reszta to po prostu ludzie o których się słyszy.

ZGADZAM SIE Z TOBĄ LECZ DODAŁ BYM JESZCZE WOLFA Z LECHII I MYŚLE ŻE WESOŁY Z WISŁY ALE TO MOJE ZDANIE

hdg

Post autor: hdg » 04.03.2010, 09:40

A ja Bym sie nie do końca zgodził dla mnie Legendarny Kibol To osoba darzona szacunkiem od lat jezdzaca na mecze,porządny gość otaczany pewna estymą w ekipie przede wszystkim zaś nie wykorystujący Kibicowania do interesów,a Jak czytam o Takim Sabrze(choc niewiem czy to do konca prawda) To co to za Legendarny Kibol co bawi sie w jakies pojebane gangsterskie porachunki wciagajac w to kolegów z ekipy i pewnie na tej ekipie zarabiając hajs.

Martini Player

Post autor: Martini Player » 04.03.2010, 09:42

tdR pisze:Szczupak nie ma nic wspolenego z ekipa Ruchu Chorzow i wbijcie to sobie do waszych pustych lbow!!!
A czasem nie walczył z Zagłębiem Sosnowiec??
Taki mały off,przepraszam.

Celownik

Post autor: Celownik » 04.03.2010, 11:10

http://www.youtube.com/watch?v=Y3eg8Koa ... re=related

0.24-0.27

Czy nie jest to stary Bobo z Górnika?

ODPOWIEDZ