Legendarni kibole

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

SK64

Re: Legendarni kibole

Post autor: SK64 »

LORDI pisze:
SK64 pisze:dobrym zawodnikiem byl tez chlopak z Polonii Warszawa jezdzacy na wozku inwalidzkim.
przy jakims meczu w Swidniku (za czasow naszej i Polonii W zgody z nimi) chlopak wyzwal naszego na solo !

jakiez bylo zdziwienie gdy Polonista wyznaczyl miejsce boju na tzw murku w pozycji siedzacej !
niezly swirek, widzialem go pozniej jeszcze kilka razy.

pozdro jesli to czytasz ; )
Nie czyta ....Kazik ...nie żyje od paru lat.....

kolejny :(
ile mial lat ?
iparts.pl
P1945G

Post autor: P1945G »

Jezeli chodzi o wczesniej wspomnianych chlopakow z Piasta Gliwice; Spiacy i Lechista, to obaj maja sie dobrze, Spiacego mozna zobaczyc na kazdym meczu u siebie jak i wyjazdach, Lechiste rowniez choc nie tak jak Spiacego.
SK64

Lechiste spotkalismy wracajac ostatnio z meczu z Kmita Zabierzow (zatrzymalismy podstepnie pociag expresowy).
jakiez bylo jego zdziwienie jak nas zobaczyl ; )
zareagowal inaczej jak wszyscy podrozni (lekko sie spial) ale do dzis chyba nie wie ze zostal rozpoznany przez naszych zgredow ; )

pomogli kiedys naszym (razem ze Spiacym i kilkoma innymi kolegami) wracajac w 94 z klasyku Widzew -Legia (nasi mieli przejscia z psami).
jezdzili kiedys do nas na mecze za czasow starej zgody, pozniej "blakali" sie czesto po meczach Legiii na Ślasku.
Lutnia

Post autor: Lutnia »

l.d.z.o pisze:
Koziołek pisze:Ja znam wersje ze dostał kose na Starym Rynku przed jedną z dyskotek po jakimś meczu... A przedawkowła to jego brat, Surówa został pożegnany na jednym z meczów 2 ligii krzyżem z rac (mecz z Z.Sosonowiec 2000 albo 01 rok)
Jezeli coś przekreciłem to niech starsi sprostują...
pozegnany zostal na meczu z Odra Opole
Ja też do teraz byłem pewien że było to na meczu z ZS. Pamiętam ładne zachowanie przyjezdnych i na 99% nie była to Odra, no ale mogę się mylić bo to ładnych już parę lat.
Lutnia

Post autor: Lutnia »

Napewno podczas racowiska była zachowana cisza a Zagłębie(?) prezentowało swoje barwy. Z Odrą to inny mecz. Powody żeby nie lubić Surówy to mieli solidne:)
Przemas78

Post autor: Przemas78 »

Pamiętam Kazka z Polonii Warszawa na meczu zgodowym u nas w Krakowie jak wjeżdżał na stadion to ziomki mu wódeczkę dawali do przemycenia "bo kaleki przeszukiwać nie będą"
Koziołek

Post autor: Koziołek »

zdzislawdyrma pisze:Pozegnany zostal na meczu z Zaglebiem Sosnowiec a Odra Opole go wyzywala.

To było powodem wyniesiena Odrze flag z magazynu i propozycja ustawki w zamian za odzyskanie barw?
Bolo40

Post autor: Bolo40 »

Panie SK64,skoro sie wypowiadasz na temat legend Górnika Zabrze,a mylą sie ksywy typu Bobo-stary,młody,to sztama kuleje..albo za mało piwa pękło..a nic na temat Ożara...Leszka...Gumy...
nisc

Post autor: nisc »

faktem jest ze 80% z ludzi ktorych wymienilliscie ( poza jakimis "dinozaurami" z polowy lat 80-tych) znam i zasluguja one prawie w 100% na miano legend, ja bym dorzucil Marka z CKM bo koles ma nieprzerwanie prawie 20-letni staz i chyba w sumie jednoosobowo wykreowal ekipe Wlokniarza..pzdr
Jackpot88

Post autor: Jackpot88 »

Jedni go poznali jako kolegę ,a drudzy jako przeciwnika.Fakt ,faktem - swoim wyglądem i zachowaniem wzbudzał respekt u większości ludzi.
baku188

Post autor: baku188 »

Panowie a Kulon z Legii? i byl jeszcze taki chlopaczyna z Poloni W-wa na wózku inwalidzkim kilka lat temu. ma ktos info co z czlowiekiem?
LORDI

Post autor: LORDI »

baku188 pisze:Panowie a Kulon z Legii? i byl jeszcze taki chlopaczyna z Poloni W-wa na wózku inwalidzkim kilka lat temu. ma ktos info co z czlowiekiem?
Stronę temu pisałem o nim,KAZIK ,nie żyje od paru lat....
s_LP

Post autor: s_LP »

Mógłby ktoś napisać jakieś info odnośnie ważnych osób na Zawiszy na przełomie lat 80-90?
kung fu panda

Post autor: kung fu panda »

Sobol- Jagiellonia Białystok dalej w Stanach czy wrócił słyszałem że kiedys wpadał na mecze a co teraz prabia?? Pamiętam że też był dobry wariat i kilka stron o nim można napisać.....
FF_

Post autor: FF_ »

SK64 pisze:co slychac u osob ktore kiedys sporo szumialy: Bolo, Karol (Widzew), Żyla (Igloopol), Ania, Mlody (Darek- Zawisza B), Milan (Lechia), Kamyk (Slask), John, Aniol (Wisla), Maly (Avia), Rouen (L), Kardynal (Pogon)...
wiekszosc osob dzialala w koncowce lat 80 i poczatkiem lat 90.
Kamyk żyje i ma się dobrze, swego czasu był prezesem Stowarzyszenia.
SK64

Z Legii z lat 80 kojarze z opowiesci Trele ktory byl kuzynem hansa (chopa od nas - sprzedal wspolnika).

tez niezla persona z Ł3.
Foxx daj jakis temat o typie !
Foxx

Post autor: Foxx »

Cóż mogę napisać? Dla mojego pokolenia (roczniki z przełomu 1969/70) - chodząca legenda, chociaż małolaci nie poukładani z ówczesnymi liderami miewali nielekko ;) Człowiek uchodzący za jednego z najlepszych zawodników w historii ekipy, obdarzany szacunkiem przez kolejne pokolenia. W swoim czasie zdecydowany zwolennik zgody z Lechią. Wiele anegdot, które nie nadają się na sieć...

Mogę wrzucić jedną - w 1994 kilka dni po odnowieniu zgody Legia - Pogoń, MKS przyjechał na Konwiktorską w jakieś 100 os. Wsparliśmy ich grupą ok. 250 os (na nasz własny wyjazd do Chorzowa pojechało osób... 30 - w oparciu o ten jeden przypadek R. Zieliński napisał w "Pamiętniku...", że jeździmy na Śląsk w śladowych ilościach, a reszta to wsparcie Zagłębia). Stoimy z Pogonią na sektorze dla przyjezdnych - wtedy to była "klatka" po prawej stronie Głównej - i już po rozpoczęciu meczu do "klatki" podchodzi T. cały obwieszony barwami KSP z tekstem, że nie chciało mu się stać w ścisku, to przeszedł się dookoła stadionu.

PS Podczyściłem trochę temat i proszę powstrzymanie się od wrzutów i off-topiców. Dziękuję ;)
blurpikkk

Post autor: blurpikkk »

Może ktoś coś napisać o Łysym z Cracovii? Podobno człowiek legenda.
halodrol

Post autor: halodrol »

RedRum pisze:
A co do tematu: Mam pytanie do kibiców Wisły. Może ktoś przybliżyć postać niewidomego B. od Was? Podobno zalicza bardzo dużo wyjazdów pomimo przeciwności.
Borys ma wyjazdów na Wisłę i zgody około 100, nie powiem dokładnie bo może mieć z 80 a może ze 120. Pierwszorzędny melanżownik i postać znana bardzo dobrze również we Wrocławiu. Kiedyś wybrał się sam z drugim ziomkiem pociągiem do Wronek a tydzień później z tym samym ziomkiem sami śmignęli do Szczecina (tu i tam było chyba tylko 8-10 osób z KRK). A w ogóle pochodzi gdzieś z podkarpacia. W Krakowie odnalazł się w szkole dla niewidomych gdzie jeżdżeniem zaraził jeszcze kilku ziomków i w okolicach 2000-2002 roku jeździło ich na wyjazdy kilku. Z wiślackiej ekipy mogą go nie kojarzyć tylko najmłodsi gniewni. Wśród starszyzny pełen szacun i pomoc. Chyba nawet kilka wyjazdów zagranicznych zaliczył ze free.
mocne-uderzenie

Post autor: mocne-uderzenie »

A śp Pisak z Gieksy? Słyszałem że bardzo charakterny chłopaczyna z niego był można o nim coś więcej. Z tego co pamiętam zmarł młodo
den

Post autor: den »

Podbijam pytanie
zawsze na meczach GieKSy widac fane Pisak, niech ktos napisze o nim
dominik1

Post autor: dominik1 »

jak dla mnie prawdziwe legendy to takie persony jak SABRA,USZOL,SURÓWA,BOSMAN,DUFO-mysle ze na palcach jednej reki mozna by zliczyć.a reszta to po prostu ludzie o których się słyszy.

ale to moje prywatne odczucie-pozdro.
mocne-uderzenie

Post autor: mocne-uderzenie »

Tak jak piszesz + inne gorsze czasy (większa inwigilacja, surowsze kary, dodałbym jeszcze pojęcie honoru które tak naprawdę przewija sie tylko na flagach, szalach, koszulkach a w rzeczywistości dla wielu osób które się obecnie udzielaja jest to pojęcie obce)
Darecki1410

Post autor: Darecki1410 »

s_LP pisze:Mógłby ktoś napisać jakieś info odnośnie ważnych osób na Zawiszy na przełomie lat 80-90?
Z pewnością Bulas i Pomidor
Martini Player

Post autor: Martini Player »

den pisze:Podbijam pytanie
zawsze na meczach GieKSy widac fane Pisak, niech ktos napisze o nim
Pisak zginął śmiercią tragiczną. Wspinał się po piorunochronie do pokoju w akademiku,gdzie była impreza. Nie został wpuszczony drzwiami,gdyż miał ze sobą alkohol. Kiedy był już przy samym oknie,zauważyła go portierka. Krzyknęła,on się wystraszył lub odwrócił,w każdym razie puścił się i upadł. Reszty pisać nie muszę.

Był zawsze tam,gdzie awantura. Bardzo aktywny,naprawdę GieKSa była esencją jego życia. Obecny zawsze na "trudnych wyjazdach" tzn tam,gdzie z różnych powodów (np termin) GieKSy było mniej. Co tu dużo pisać?
Jego śmierć była dla nas ogromnym szokiem. Pamiętam załamke na sektorze w Lubinie,tuż po tym jak od nas odszedł.

W grobie wraz z Pisakiem złożyliśmy legendarną i najważniejszą dla nas flagę "Pseudokibice Kochają Śląska Stolicę".
IceTea

Post autor: IceTea »

Napisze ktos slowko o Śpiacym z Piasta
audioliker

Post autor: audioliker »

może ktoś coś o Śpiewaku z Legii napisać?był kiedyś taki typ
(i nie chodzi mi o tego Śpiewaka z ŁKS)
benedyktmyslenice

Post autor: benedyktmyslenice »

dominik1 pisze:jak dla mnie prawdziwe legendy to takie persony jak SABRA,USZOL,SURÓWA,BOSMAN,DUFO-mysle ze na palcach jednej reki mozna by zliczyć.a reszta to po prostu ludzie o których się słyszy.

ale to moje prywatne odczucie-pozdro.
ZGADZAM SIE Z TOBĄ LECZ DODAŁ BYM JESZCZE WOLFA Z LECHII I MYŚLE ŻE WESOŁY Z WISŁY ALE TO MOJE ZDANIE
Celownik

Post autor: Celownik »

http://www.youtube.com/watch?v=Y3eg8Koa ... re=related

0.24-0.27

Czy nie jest to stary Bobo z Górnika?
tcz

Post autor: tcz »

Pudel z Arki. Wspomniany w Lidze Chuliganów Romana Zielińskiego. Jeden z "ojców" FC Tczew powstałego 35 lat temu, do teraz zalicza większość meczów żółto-niebieskich...
pozdro
tcz

Post autor: tcz »

Zbliża się do 60-tki , ale bliżej mu jeszcze 50-tki hehe
Kilka osob w miare regularnie pojawia sie na meczach, reszta z roznych wzgledow zrezygnowała lub jeździ okazyjnie.
pozdro
preslik

Post autor: preslik »

rowerzysta85 pisze:Ta solowka miala miejsce przy okazji jakiegos meczu Wisly w pucharach i slyszalem taka wersje (nie wiem czy prawdziwa dlatego pytam), ze Metal znalazl sie pod stadionem Wisly bo sprzedawal tam po prostu bielty na ten mecz. To ze byl kanarem to juz inna historia.
to bylo przed meczem z Parma w 1998 metal przyszedl pod kasy sprzedawac bilety wraz z Hubertem B. ktory nie byl kibicem lecz znanym czlowiekiem z miasta , honorowa postawa Wisly bo mozna bylo go zlinczowac a byla solowka ,ktora wygral sp.Leniu
Godulok

Post autor: Godulok »

na Ślasku swego czasu sporo urzedowali: Franacuz, Machajcok, Roman, Zielony (GKS Tychy), Ogor, Stary Bobo (Gornik Zabrze), Buła (Ruch Ch), Lechista i Spiacy (Piast Gliwice), Dlugi, Kolejorz, Korek, Pisul (Polonia Bytom) oraz przedstawicielie Zaglebia - Zaba czy Wara.
jako ciekawostke moge dodac ze uczestnikami (goscinnie) tworzenia ślaskiej sily byli przedstawiciele - Rakowa Czestochowa (2 zgredow)!!
Jeśli chodzi o Ogóra to sie mo dobrze. Mniej aktywny niż kiedyś.

Może ktoś opowiedzieć o Starym Bobo i innych legendach Górnika Zabrze?
JebacRozjebundy

Post autor: JebacRozjebundy »

Powie ktos cos o Legendach Sandecji ? - jesli takowe byly.
crims

Post autor: crims »

Opowie ktoś o Kilerze z Korony? kolega z Kielc kiedyś mi o nim wspomniał
TYLKO_POLONIA

Post autor: TYLKO_POLONIA »

Pożegnaliśmy Grzegorza z Wilczaka www.GdyIdziePolonia.prv.pl

Grzechu karierę kibicowską zaczął na początku lat 90-tych MIał na koncie ponad 100 wyjazdów za ukochaną Polonią. Udzielał się bardzo aktywnie do około 2000 r. Współautor zgody z Odrą Opole (1994 r.) i Stomilem Olsztyn (1996 r.). Młodzi kibice mogą pamiętać Grzecha z uroczystości upamiętnienia Mariana Norkowskiego oraz z meczu Stomil - Radomiak przed dwoma laty, kiedy to ryzykując mandatem zabrał kilku młodych Polonistów, którzy nie mieli jak wrócić, do swojego busa na pakę. Prosimy wszystkich kibiców o modlitwę za niego.
Umarł bardzo młodo, bo w wieku zaledwie 33 lat.
Oto Grzechu w akcji w latach 90-tych

http://images8.fotosik.pl/259/c7c774bb81f30ca8.jpg
przetarte majtki

Post autor: przetarte majtki »

crims pisze:Opowie ktoś o Kilerze z Korony? kolega z Kielc kiedyś mi o nim wspomniał

co nieco bylo kilka stron wcześniej, po prostu ikona Kielc.
idraulico
Kontakt:

Post autor: idraulico »

Nie legenda, ale też i znalazł się tam wątek krakowskiej Wisły http://wiadomosci.wp.pl/gid,11629439,ti ... leria.html
ODPOWIEDZ