Kibice w UK

Informacje ze światowych trybun
ODPOWIEDZ
niktwazny

Re: Kibice w UK

Post autor: niktwazny » 16.02.2010, 22:33

damian308 pisze:
jebliwy krasnal pisze:mógłby ktoś opisać ekipę birmingham city - zulu warriors? jak prezentują się na tle innych ekip na wyspach? czy to prawda, że w swoich szeregach posiadają dużo małp?

Ekipa ma w szeregach dużo czarnoskórych LUDZI. Ich nazwa wlasnie sie posrednio z tego wywodzi. Bo "Zulus" to bylo kiedys plemie afrykanskie. Swoja droga teraz piszesz "malpy" co uwazam za po prostu chamskie, a jakbys zobaczyl ich ekipe przed twarza to bys moment spuscil ogon. Pozdro.

Sorry,że trochę obiję od tematu,ale będąc w Birmingham przez dłuższy czas,czułem się jakbym nie był na Wyspach tylko W Azji/Afryce.Nic dziwnego,że mają w ekipie kolorowych.Tak na marginesie nie chciałbym,żeby którekolwiek polskie miasto miało tak zróżnicowaną ludność jak Birmingham.Pamiętam,że stadion West Bromwich jest na dzielnicy,na której białych w większej ilości uświadczysz chyba tylko w dniu meczu.

iparts.pl
Leszek Piesek

Post autor: Leszek Piesek » 17.02.2010, 16:16

taki urok tego miasta, jest chyba wiekszym skupiskiem Hindusow niz Londyn, zreszta gdzies przewijaly sie tu filmiki z demonstracjiw Birmingham, angole zostali pogonieni przez siniakow w swoim miescie
Obrazek

jatar

Post autor: jatar » 17.02.2010, 16:50

FOTOFANTICS.EU NA FACEBOOK'U ! !
POLUB NAS: https://www.facebook.com/FotoFanatics.eu

Obrazek

idraulico

Post autor: idraulico » 17.02.2010, 18:05

https://www.facebook.com/KibicowskieLata90PL/

Hutnik_Pany

Post autor: Hutnik_Pany » 17.02.2010, 19:47

mancunian pisze:Nisc media podaja ze kolejny martwy kibic tym razem wlasnie po meczu Aston Villa i CP. Dzialo sie tam cos konkretniejszego, czy po prostu na sile szukanie sensacji?
Zabity czlowiek nie byl wcale kibicem, tylko gosciem wracajacym ze slubu znajomych. Wciaz nie wiadomo czy jacys kibice byli zamieszani w jego pobicie i smierc.

Hutnik_Pany

Post autor: Hutnik_Pany » 17.02.2010, 19:49

against modern pisze:
Hutnik_Pany pisze:
jms pisze:Against modern co do Crystal Palacu to wiem tylko tyle że posiadają garstke swoich kibiców zresztąich stadion ma coś ponad 20 tysięcy miejsc i rzadko jest zapełniony, kibiców maja tylko w jakiejs części Londynu i nic nie znaczą, są z tym pogodzeni i nie chcą nawet tego zmieniać. Co do kos/sympatii nie zapytałem info mam od Polaka jeżdzącego na Arsenal i mieszkającego w Londynie
Drogi kolego co do Crystal Palace to sie mylisz. Maja oni opinie najwiekszej kibicowskiej dziczy w stolicy UK. Zdecydowanie rzadza i jest ich najwiecej w poludniowym Londynie z racji tego, ze sa jedynym klubem w tej czesci miasta.

Najwieksza obecnie kose maja z Charlton, a wzielo sie to stad, ze "Addicks" kilkanascie lat temu wynajmowali u nich przez kilka lat stadion. Kosa ta siegnela maksymalny poziom 5 lat temu, kiedy to w ostatnim meczu sezonu Crystal Palace zremisowalo mecz z Charltonem 2-2 tracac bramke w ostatnich minutach (strzelil Darren Bent teraz Sunderland) i do utrzymania zabraklo im wlasnie tego jednego punktu. Od tego czasu nienawisc jest 100 %-towa zreszta obustronna.

Co do pozaboiskowych osiagniec Crystal Palace to dokonali oni czegos czego w UK niewidziano od dawna. Otoz 3 lata temu zrobili w kilkanascie osob wjazd ze sprzetem do jadacego Charltonu na wlasny domowy mecz. Prali kazdego bez wzgledu na wiek i plec. Co prawda wiekszoc ich wylapano, a to dzieki wszechobecnym CCTV, jednak slawa poszla w swiat. Co smieszne to prasa glowna winne zrzucila na owczesnego prezesa klubu Simona Jordana, ktory mial jakoby podsycac w kibicach CP nienawisc do Charltonu.

W tym sezonie srednia frekwencja na ich stadionie wynosci okolo 12 tys. Ale to tylko dlatego, ze obecnie w klubie jest c****** atmosfera (ogromne dlugi i klub przejal komornik). Poza tym ludzie sa juz znudzeni marazmem Championship, gdyz klub ten przez wiekszosc swojego istnienia gral w Premier League i mentalnie oraz kibicowsko powinien tam nalezec.

A o tym jak swietnie potrafi kibicowac Crystal Palace moglismy sie przekonac wczoraj, kiedy to w 1/8 FA CUP goscili Aston Ville i przy pelnym stadionie zrobili zajebista atmosfere.

Poza tym na ich mecze chodza prawie wylacznie biali, bo kolorowi wybieraja Arsenale, Manchestery i Liverpoole, czyli latwy i przyjemny los kibica.

a Millwall?? przecież Millwall też jest z południowego Londynu ??

Nisc a jak Villa się pokazała na tym meczu??
Stadiony Millwall i Charltonu leza na poludnie od Tamizy, lecz tylko w odlegosci okolo 1 mili, co powoduje ze zaliczane sa do centralnego Londynu.

Radek_ZS

Post autor: Radek_ZS » 17.02.2010, 20:24

A i ja mogę potwierdzić że Crystal Palace nie jest żadną cienka ekipą. Mieszkalem prawie 4 lata w Londynie i trochę węszyłem na temat kibiców.
>>> WORKING CLASS <<<

jebliwy krasnal

Post autor: jebliwy krasnal » 17.02.2010, 23:39

damian308 pisze:
jebliwy krasnal pisze:mógłby ktoś opisać ekipę birmingham city - zulu warriors? jak prezentują się na tle innych ekip na wyspach? czy to prawda, że w swoich szeregach posiadają dużo małp?

Ekipa ma w szeregach dużo czarnoskórych LUDZI. Ich nazwa wlasnie sie posrednio z tego wywodzi. Bo "Zulus" to bylo kiedys plemie afrykanskie. Swoja droga teraz piszesz "malpy" co uwazam za po prostu chamskie, a jakbys zobaczyl ich ekipe przed twarza to bys moment spuscil ogon. Pozdro.
trzeba było tych ludzi jeszcze podkreślić i pogrubić. co tak naprawdę różni ludzi od zwierząt? morze środziemne. szkoda tylko, że ten żart jest coraz mniej aktualny. jestem dumny, że w Polsce środowiska kibicowskie mają zdrowe poglądy. nie można dopuścić do tego, by nasz Kraj stał się drugą Anglią, nie tylko biorąc pod uwagę aspekt aktywności na trybunach.

nisc

Post autor: nisc » 17.02.2010, 23:52

wezcie juz dajcie sobie na luz z ta "druga Anglia", za to St. na Legii wyprowadzili w zaj..kibicowsko Polsce z przezaj...reakcja tłumu....temat juz byl walkowany i nie ma sensu przytaczac co tu sie dzieje a co w Polsce, ostatnio bym powiedzial tu wiecej niz nad Wisla, no ale zaraz znajda sie jeden z drugim podnoszac haslo "drugiej Anglii"..
TYBET JEST SERBSKI

maliniok

Post autor: maliniok » 18.02.2010, 00:27

Jebliwy krasnal - żałośnie się czyta Twoje posty, rażą ignorancją. Zanim odpiszesz, otwórz książkę od historii, poczytaj sobie o tym co to był kolonializm (pomogę Ci - głównie XVIII i XIX wieki) i kto w nim przodował a następnie poczytaj sobie jak się kolonializm kończył (to już wiek XX, głównie lata 60.) - to Ci wyjaśni skąd w Anglii tyle różnokolorowych.

Potem poczytaj sobie jak wyglądała Polska w XX leciu międzywojennym a potem poczytaj sobie o czymś co nazywało się PRL i jego zamknięciu na świat. To wyjaśni Ci, dlaczego Polska dziś wygląda tak jak wygląda (również pod względem narodowościowym). Jak już o tym poczytasz, przemyślisz, prześpisz się nad tym i zrozumiesz to wróć do tego wątku i możesz mi odpisać.

Przepraszam za off-topic, ale wątek kibice w UK jest chyba jednym z najbardziej trzymających poziom na tym forum i myślę, że warto popracować by tak nadal było.
[link]

jebliwy krasnal

Post autor: jebliwy krasnal » 18.02.2010, 00:38

w europie nie ma miejsca dla odmieńców i koniec offtopu. jeśli masz jakieś zastrzeżenia, zapraszam na priv.

nisc faktycznie dzieje się ostatnio w anglii dużo. mając na myśli "drugą anglię" myślałem o karach i zakazach oraz o tym co zbliża się u nas przed euro 2012.

nisc

Post autor: nisc » 18.02.2010, 00:42

jebliwy krasnal pisze:nisc, zwracam honor. faktycznie dzieje się ostatnio dużo. przepraszam za posta pod postem.
a z tym ze Morze Srodziemne dzieli ludzi od zwierzat nie do konca bym sie zgodzil ( Afrykanerzy, Australijczycy, Nowozelandczycy) taki off topic.....poza tym co do kolorowych w ekipach w UK nie ma ich zbyt wielu poza niektorymi rejonami i powiem Ci ze akurat nie nam polskim emigrantom to oceniac, kraj jest jaki jest, jesli tam w Polsce uda sie powstrzymac nastepny "Londonistan" to chwala Allahowi ;-), tu sie nie udalo, a taki "bialy inaczej kolo z West Ham ( np. Cass ) jest bardziej dla mnie brytyjski niz wielu palantow w tym kraju ktorzy zapominaja na codzien o swoich korzeniach i dumie teog narodu ktora pozwolila im podbic pol Swiata, to daleka przeszlosc a ostatnimi obroncami tych wartosci sa tacy ludzie jak BNP ( nie wiem czy slyszales ale wlasnie przedwczoraj dopuscili do czlonkostwa w partii Afrokaraibów i Azjatow ktorzy podzielaja brytyjski system wartosci i tradycje wychowania i kultury ) i takie ekipy jak Casuals United... temat rzeka i niepotrzebnie chyba sie uniesli co niektorzy, jak napisal Maliniok trzymajmy poziom przynajmniej w Euroinfo ;-) pzdr
TYBET JEST SERBSKI

Adam 1946

Post autor: Adam 1946 » 18.02.2010, 10:08

było już pisane na temat "klimatów" wyspiarskich,
ale ile razy oglądam takie tyle razy się dziwię,
wyobraźcie sobie nasze dwie ekipy koło siebie z taką ilością piesków,
a następnie to śmieszne szarpanie siatek - ogrodzeń

a czasami pod knajpami lub na innym meczu leją się jak wariaci he
ZAWISZA 4EVER

damian308

Post autor: damian308 » 18.02.2010, 11:34

nisc pisze:
jak napisal Maliniok trzymajmy poziom przynajmniej w Euroinfo ;-)
i tylko o to mi chodzilo, koniec na ten temat.

against modern

Post autor: against modern » 18.02.2010, 14:39

jak tak patrzę na tabelę championship, mimo że jeszcze wiele kolejek do końca, to całkiem realny byłby finał play offów na Wembley pomiędzy Swansea i Cardiff :] heh to byłoby coś :] wielce ciekawe wydarzenie kibicowskie i sportowe :]
tymbardziej że w najwyższej klasie rozgrywkowej w Anglii jeszcze żaden z tych walijskich zespołów nie grał :]

ewentualny dwumecz w półfinale play off między The Swans a Bluebirds też byłby niezły :]

bezkitu

Post autor: bezkitu » 18.02.2010, 21:18

Mógłby ktoś opisać sytuację w Liverpoolu?? Jak to wygląda na mieście i na stadionach?

1925

Post autor: 1925 » 18.02.2010, 22:00

against modern pisze:jak tak patrzę na tabelę championship, mimo że jeszcze wiele kolejek do końca, to całkiem realny byłby finał play offów na Wembley pomiędzy Swansea i Cardiff :] heh to byłoby coś :] wielce ciekawe wydarzenie kibicowskie i sportowe :]
tymbardziej że w najwyższej klasie rozgrywkowej w Anglii jeszcze żaden z tych walijskich zespołów nie grał :]

ewentualny dwumecz w półfinale play off między The Swans a Bluebirds też byłby niezły :]

w tym przypadku FA zrobiła by finał na Millenium ;)
:arrow:

Woldemort

Post autor: Woldemort » 19.02.2010, 00:53

Kurde normlanie ogladalem ten filmik i sie smialem z tych angoli. ida obok siebioe dwie nienawidzace sie ekipy i jedni i drudzy machaja cos lapami bluzgaja sie ale i tak do starcia wtedy nie doszlo, hehe smiesnzie to wyglada.Gdyby w Polsce bylaby taka sytuacja to chyba nie tzreba mowic co by sie dzialo.
GDYBY INTERESOWAŁA NAS PIŁKA , BYLIBYŚMY PIŁKARZAMI.

mancunian

Post autor: mancunian » 19.02.2010, 17:05

gdyby w Polsce policja byla tak samo skuteczna oraz caly system dzialal jak u nich, to polskie ekipy by sie posypaly dawno.

Dla przykladu tvn pokazuje wjazd na chate spowodowany narkotykami i innymi rzeczami tam sky sport pokazuje wjazd na chate dla goscia co odpalil race i/lub rzucil moneta...

TheMarraf

Post autor: TheMarraf » 20.02.2010, 00:14

jebliwy krasnal pisze:w europie nie ma miejsca dla odmieńców i koniec offtopu. jeśli masz jakieś zastrzeżenia, zapraszam na priv.
Ja bym bardziej poczytał np z jakich terenów przywędrowali pra-słowianie na obecnie zajmowane ziemie... Zobacz także w jakim zakątku ziemi pojawił się pierwszy człowiek.

Poprawnie powinno być "w dzisiejszej Europie" ale to zupełnie nie na temat.

Jak dla mnie wielki + dla Leeds pokazują się na wyjazdach zawsze dużą liczbą. Zresztą wiele ekip zagląda na obce stadiony w sile kilku tysięcy!!! Szkoda że u Nas tak utrudniają.

Leszek Piesek

Post autor: Leszek Piesek » 20.02.2010, 12:09

nisc pisze:
neo12 pisze:Nisc opisując Barnsley, Plymouth i Shrewsbury napisałeś że to ścisła angielska czołówka, to chyba sporo ekip jest w tej ścisłej czołówce? kogo do niej jeszcze zaliczasz?
juz tez kiedys byly te rankingi, ciezko sie podjac takiego czegos , najlatwiej ligami, wiec na dzien dzisiejszy wg mnie to czolowka wyglada tak:

premiership:

1. Stoke
2. Burnley
3. Tottenham
4. Chelsea
5. Birmingham
6. West Ham
7. Portsmouth

championship:

1. Sheffield Utd
2. Barnsley
3. Cardiff
4. Nottingham Forest
5. Swansea
6. Middlesbrough
7. Plymouth

league one:

1. Leeds
2. Stockport
3. Charlton
4. Millwall
5. Huddersfield
6. Oldham
7. Carlisle United

league two:

1. Bradford City
2. Rochdale
3. Shrewsbury
4. Exeter
5. Bury
6. Port Vale
7. Bornemouth

ligi nizsze:

1. Oxford
2. Luton
3. Mansfield Town
4. Wrexham
5. York City
6. Newport County
7. Cambridge

Szkocja:

1. Aberdeen
2. Airdrie
3. Hibernian
4. Rangers
5. Motherwell
6. Morton
7. Hamilton
nisc, juz dawno mialem o to spytac bo mnianowicie dziwi mnie na jakiej podstawie twierdzisz ze tak wlasnie wyglada czolowka, mowie tu akurat o Premiership, rozumiem ze z 20 lat temu mozna bylo w na wyspach takie rankingi robic, bo praktycznie co weekend dzialo sie cos na stadionach i poza nimi, wiec bylo w czym wybierac i byly podstawy zeby sklasyfikowac dana ekipe na podstawie tego "co wyprawiali", ale na dzien dzisiejszy po czym mozna stwierdzic czy np pierwsza trujka to Stoke, Burnley czy Tottenham, po opini jaka ciagnie sie za nimi po latach, po filmach typu Wojny na Stadionach, czy po zdjeciach ktore ekipy robia sobie w pubach, z tego co wiem owszem Stoke jest na pierwszym miejscu, ale pod wzgledem dopingu u siebie bo ktos tam gdzies podobno mierzyl jakies decybele i wyszlo ze Stoke ma najglosniejszy doping, potem Liverpool itd. niewazne...
Wydaje mi sie poprostu ze jakiekolwiek klasyfikacje na wyspach na dzien dzisiejszy nie maja zadnego sensu, bo nie ma podstaw do tego zeby stawiac jakakolwiek ekipe na danym miejscu, wiadomo jakie czasy nastaly i jak zadko dzieje sie cokolwiek, po czym mozna bylo by powiedziec ze ta i ta ekipa zasluguje na to i to miejsce...
Obrazek

nisc

Post autor: nisc » 20.02.2010, 15:50

na podstwaie co kazda z tych ekip powiedzmy w ostatnich 3 sezonach dokonala poza stadionami, mam swoje zrdola nie zamierzam akurat tuta sie na ten temat rozpisywac bo mimo ze "u nas" na euroinfo jest w miare "kumata" wiara zaraz gdybym wymienil i opisal konkretne zdarzenia znalazla by sie banda z pod znaku "nie dajmy zrobic drugiej Anglii" czyli piewcy tego ze na Wyspach piknik i chu...jednym slowem za stary jestem na tego typu slowne przepychanki, ranking jest uzasadniony aktywnoasica kazdej z wymienionych tam ekip, jak komus konkretny klub na jakims miejscu nie pasuje, trudno, kady ma prawo do swojej opinii i ja to szanuje, to tylko zabawa i tyle, nic wiecej, natomiast tych wojujacych wrogow mitycznej "Piknikowej Anglii" coz chlopaki, zamiast klikac w klawiature mogliscie obronic St.z Legii jak go ochroniarze wyciagneli z Żylety..... i tyle w tym temacie, pzdr
TYBET JEST SERBSKI

Leszek Piesek

Post autor: Leszek Piesek » 20.02.2010, 19:34

nisc pisze:na podstwaie co kazda z tych ekip powiedzmy w ostatnich 3 sezonach dokonala poza stadionami, mam swoje zrdola nie zamierzam akurat tuta sie na ten temat rozpisywac bo mimo ze "u nas" na euroinfo jest w miare "kumata" wiara zaraz gdybym wymienil i opisal konkretne zdarzenia znalazla by sie banda z pod znaku "nie dajmy zrobic drugiej Anglii" czyli piewcy tego ze na Wyspach piknik i chu...jednym slowem za stary jestem na tego typu slowne przepychanki, ranking jest uzasadniony aktywnoasica kazdej z wymienionych tam ekip, jak komus konkretny klub na jakims miejscu nie pasuje, trudno, kady ma prawo do swojej opinii i ja to szanuje, to tylko zabawa i tyle, nic wiecej, natomiast tych wojujacych wrogow mitycznej "Piknikowej Anglii" coz chlopaki, zamiast klikac w klawiature mogliscie obronic St.z Legii jak go ochroniarze wyciagneli z Żylety..... i tyle w tym temacie, pzdr
ok rozumiem ze masz indywodualne kontakty w poszczegolnych ekipach, i masz wieksza wiedze niz przecietny forumowicz, ale nie oszukujmy sie, cokolwiek by sie wydarzylo na wyspach w przeciagu tych 3 lat, nawet najmniejszy dym, angielskim mediom by on nie umknal i napewno by bylo cos pisane lub mowione, jak w przypadku WHU-Millwall, gdzie do dzisiaj jeszcze slysze w mediach echa tego spotkania, tymczasem na temat wystawionej przez ciebie czolowki raczej nic slychac nie bylo, oczywiscie w oficjalnych zrodlach
Obrazek

nisc

Post autor: nisc » 20.02.2010, 19:42

media nie beda pisac o niczym (Whu-Millwall bylo w Londynie a jak wiesz pewnie media w UK sa "londynocentryczne" dopoki Anglia nie dostanie organizacji Mundialu 2016, a dowiedziec sie latwo co sie dzieje wystarczy znac 2-3 osoby a dziala to zupelnie jak w Polsce ;-), nawiasem mowiac [link] jest dobra kopalnia wiedzy o ekipach "sportowych" z Wysp i nie trzeba specjalnie sie "bujac" w zadnej ekipie zeby zorientowac kto z kim, kiedy i z jakim skutkiem sie spotkal....A wracajac do meritum to z pierwszej, powiedzmy, reki mam info od takich ekip jak Rangers, Celtic, Airdrie, Hibs i Aberdeen w Szkocji, Chelsea, Pompey, Tottenham, Everton, Burnley z Premier a z nizszych lig mn. Carlisle, Rotherham, Barnsley, Millwall, Charlton, Sheffield Wed i Oxford.....tak sie sklada ze jak co niektorym wiadomo zajmuje sie "problematyka brytyjskich kibicow" w Polsce gdzies tak od 1992 roku czyli pare lat juz wiec "kilka" dobrych kontaktow przez ten czas sie wyrobilo ,pzdr
TYBET JEST SERBSKI

fan_1953

Post autor: fan_1953 » 20.02.2010, 20:47

Kiedyś na forum był gosc o nicku wolves4ever, może on by Ci coś napisał tylko nie wiem czy jeszcze tu zagląda.

nisc

Post autor: nisc » 20.02.2010, 20:53

Wolves Youth to dobra banda, przejeli schede po Subway Army, maja ciekawy uklad z mlodzieza Swansea (Riot Squad) , oczywiscie najwieksza kosa WBA, a potem Villa ( to najwieksza kosa "pozaboiskowa" ) dobrze jezdza na kadre, bardzo aktywni w EDL ostatnio, ich starszyzna na czele z G. byla w Parku Saskim , nie maja za duzo zakazow co pomaga mlodym sie angazowac, pzdr
TYBET JEST SERBSKI

patter

Post autor: patter » 20.02.2010, 21:34

Golas na meczu QPR ;) [link]

maliniok

Post autor: maliniok » 21.02.2010, 12:04

Tysiąc kibiców Wimbledonu wczoraj na Luton. Wynik nie rewelacyjny zważywszy na małą odległość i to, że Wimbledon dostał 1500 biletów.
Widać wyraźnie, że "duże" zespoły bardziej wpływają na ciśnienie kibiców Wimbledonu przez ostatnie kilka lat jeżdżących na stadioniki na które często poza nimi przychodził pies z kulawą nogą. W każdym razie atmosfera wczoraj przypominała mi tą z meczu z Millwall, większość kibiców przyłączała się do śpiewów, w czym na pewno pomógł też wynik. Zupełnie inaczej niż wyjazd na wioski typu Forest Green Rovers czy Ebbsfleet.
Tysiąc gardeł na koniec ryczących Wise Men Say - po prostu piękne...
I jeszcze oklaski od kibiców Luton i ich przyłączenie się do śpiewów, że "Milton Keynes is full of shit". A tutaj amatorski filmik - kibice Wimbledonu i Luton razem spiewają - Stand up if you hate MK. http://www.youtube.com/watch?v=-tA4x8mrB2k&feature=sub
Pełna relacja z meczu tutaj [link]
Pozdro!
[link]

dalgo

Post autor: dalgo » 21.02.2010, 12:13

slyszal ktos cos o klubie Morecambe FC? maja jakis kibicow?

jatar

Post autor: jatar » 21.02.2010, 12:22

nisc pisze:media nie beda pisac o niczym (Whu-Millwall bylo w Londynie a jak wiesz pewnie media w UK sa "londynocentryczne" dopoki Anglia nie dostanie organizacji Mundialu 2016, a dowiedziec sie latwo co sie dzieje wystarczy znac 2-3 osoby a dziala to zupelnie jak w Polsce ;-), nawiasem mowiac [link] jest dobra kopalnia wiedzy o ekipach "sportowych" z Wysp i nie trzeba specjalnie sie "bujac" w zadnej ekipie zeby zorientowac kto z kim, kiedy i z jakim skutkiem sie spotkal....A wracajac do meritum to z pierwszej, powiedzmy, reki mam info od takich ekip jak Rangers, Celtic, Airdrie, Hibs i Aberdeen w Szkocji, Chelsea, Pompey, Tottenham, Everton, Burnley z Premier a z nizszych lig mn. Carlisle, Rotherham, Barnsley, Millwall, Charlton, Sheffield Wed i Oxford.....tak sie sklada ze jak co niektorym wiadomo zajmuje sie "problematyka brytyjskich kibicow" w Polsce gdzies tak od 1992 roku czyli pare lat juz wiec "kilka" dobrych kontaktow przez ten czas sie wyrobilo ,pzdr
Hej, mam prośbę mógłbyś coś napisac o Annis'ie Abraham'ie

Obrazek

nisc

Post autor: nisc » 21.02.2010, 12:29

ilu ludzi tyle opinii ;-) ciekawe ze AA wsrod wrogow ( Swansea, Wrexham,Newport, kluby z Bristolu ), nie ma tak "kultowej" pozycji jak u siebie w Cardiff, za bardzo sie angazowal w oficjalne elementy ( jako dzialacz) na Cardiff, kilka razy rowniez z tego powodu nie dostal wp....poniewaz tlumaczyl ze na meczu jest jako dzialacz, rowniez ( ale to jest akurat modne w UK ogolnie) twierdzil ze jest juz na "chuliganskiej emeryturze" a za 2 tygodnie w bardziej sprzyjajacych okolicznosciach juz z tej emerytury nagle wrocil do "sportu". ALe trzeba przyznac ze swego czasu dobry zawodnik,potrafil sam wjechac w cala ekipe przyjezdna, jeden z niewielu o skrajnie prawicowych pogladach na CCFC, do tego zamieszany w sprawe "otoczenia opieka" przez Soul Crew bylego szefa Ku Klux Klanu ktory wyladowal w Walii "na zeslaniu". Obecnie AA pisze nieslychanie nudne i jednostronne ksiazki o Cardiff z ktorych kazda nastepna to powtarzajace sie watki i szczerze ludziom juz sie nie chce czytac w kolko tego samego..pzdr
TYBET JEST SERBSKI

jatar

Post autor: jatar » 21.02.2010, 14:44

Mógłby ktoś też coś napisac o Cardiff dziś i kiedyś?

Obrazek

nisc

Post autor: nisc » 21.02.2010, 22:22

Kolejna juz po Glasgow demonstracja Scottish Defence League&Casuals United przeciwko islamskim terrorystom i komunistycznym smierdzielom ich popierajacym w imie"wolnosci slowa i walki z faszyzmem"(sic!) tym razem w Edynburgu zakonczyla sie fiaskiem z powodu konfidenctwa lewakow i nagonki policyjnej, ok 90 z mniej wiecej 300 osob znajdujacych sie wczoraj w Edi dotarlo do miejsca zbiorki ktora byl pub na Mile End w centrum Edynburga. Co "ciekawe" lewacy mieli "spottersow" na obydwu dworcach w Edi zarowno na Haymarket jak i Waverley, konfitury z United Antifascists donosily policji natychmiast jak tylko na jednym z dworcow pojawialy sie poszczegolne ekipy, dla tych ktorzy dotarli do punktu celowego byl znowu wybor albo mandat lub areszt za zaklocenie porzadku publicznego i nielegalne zgromadzenie w celu nawolywania do nienawisci ( w tym czasie muzulmanscy ekstremisci przeprowadzali swoja demonstracje bez problemu ), albo zapakowanie sie do autokarow i wywozke z centrum miasta, jak oze na kazdego z kibicow przypadalo okolo 5 ciezkozbrojnych palantow z policji wybor byl tylko jeden....Naprawde k...juz nie wiem co napisac o kraju gdzie omuna&al kaida protestuje sobie w najlepsze, a mieszkancy tego kraju nie moga zaprotestowac przeciwko terrorystom-samobojcom zyjacym w tym kraju i stanowiacym zagrozenie dla panstwa, coz zostalismy ( SDL) obwolani nazistami i rasistami, natomiast komuna&islam walczy o wolnosc slowa , poj...z poplataniem, pzdr
TYBET JEST SERBSKI

FCUMKSC

Post autor: FCUMKSC » 23.02.2010, 19:24

Mógłby ktoś napisać coś o Bury FC i Rochdale ?

nisc

Post autor: nisc » 28.02.2010, 20:30

na goraco po Old Firm derby, na sektorze gosci 2 transparenty przeciwko ITI, po meczu propozycja niedzielnego obiadu spotyka sie z odmowa ze strony csc ( drugi raz z rzedu na OF), choc prawde mowiac wszedzie pelno policji i mimo ze obie ekipy dzielilo w centrum miasta moze 300 metrow raczej do niczego by nie doszlo, a niestety nie ma mentalnosci wschodnioeuropejskiej do spotkania sie w ustronnym miejscu, lista obecnosci po stronie gospodarzy to spora ekipa Stoke City, kilkanascie osob z Headhunters Chelsea, 5 z PSV Eindhoven, 5 IFK Goteborg, pojedyncze osoby Dynamo Berlin (male scysje na tle ukladu ich ekipy z Aberdeen ale rozeszlo sie po kosciach dzieki chlopakom z HSV), Hansa, HSV i Feyenoord. pzdr
TYBET JEST SERBSKI

JebacRozjebundy

Post autor: JebacRozjebundy » 28.02.2010, 20:39

nisc pisze:na goraco po Old Firm derby, na sektorze gosci 2 transparenty przeciwko ITI, po meczu propozycja niedzielnego obiadu spotyka sie z odmowa ze strony csc ( drugi raz z rzedu na OF), choc prawde mowiac wszedzie pelno policji i mimo ze obie ekipy dzielilo w centrum miasta moze 300 metrow raczej do niczego by nie doszlo, a niestety nie ma mentalnosci wschodnioeuropejskiej do spotkania sie w ustronnym miejscu, lista obecnosci po stronie gospodarzy to spora ekipa Stoke City, kilkanascie osob z Headhunters Chelsea, 5 z PSV Eindhoven, 5 IFK Goteborg, pojedyncze osoby Dynamo Berlin (male scysje na tle ukladu ich ekipy z Aberdeen ale rozeszlo sie po kosciach dzieki chlopakom z HSV), Hansa, HSV i Feyenoord. pzdr

Wstaw jakies fotki/filmiki gdzie widac te transparenty.Z gory dzieki
Wizard. pisze:Otrzymałeś ostrzeżenie od moderatora lub administratora tego forum. Powód przyznania ostrzeżenia:
Ostrzeżenie zostało przyznane w związku z napisanym przez Ciebie postem: http://www.kibice.net/forum/viewtopic.p ... 67#p509967

awex napisał:
Derby Rzeszowa i Krakowa (po francusku)

http://www.youtube.com/watch?v=RW9CR5onNV8

To tylko fragment ? czy jest moze caly reportaz.

khorne

Post autor: khorne » 01.03.2010, 15:11

Moze ktos napisac o Cork City FC??

maliniok

Post autor: maliniok » 01.03.2010, 16:14

W tym roku przestali istnieć z powodu długów. Kibice założyli własną organizację zwaną Forasm i już organizują klub który od nowego sezonu będzie grał w 2 albo 3 lidze.
[link]

komix

Post autor: komix » 01.03.2010, 19:26

po old firm derby 'koledzy' Boruca z Legii wbijaja do zioma do studia, w celu zrobienia dziarki, Boruc kompletnie najebany rozjebal sie na fotelu, a jego 'ziomy' r******** koleżce studio. Brawo chlopaki.
When we're good they never remember.
When we're bad they never forget.
GLASGOW RANGERS NO SURRENDER.

chuligan w kapciach
[link]

nisc

Post autor: nisc » 01.03.2010, 21:06

0,75 l. pisze:Takie pytanko,Swindon Town jak wyglada pod wzgledem kibicowskim?
ogolnie slabo, jedyna kosa jest z Hereford, sa zdecydowanie na uboczu i nie maja praktycznie zadnego znaczenia w Anglii, pzdr
TYBET JEST SERBSKI

ODPOWIEDZ