Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Foxx

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: Foxx »

Z ciekawości - jakie zwycięstwo Hutnika przypisała sobie Legia?
iparts.pl
traffic2

Post autor: traffic2 »

z tego co widzę to oponenci teorii o Hutniku jako "drugiej sile stolicy" bazuja tylko na warunku - co by było gdyby...........

po co te gdybanie - realia są takie jak Foxx i kilku innych chłopaków opisuje - mają na swoim szczeblu ligowym mocną paczkę - udzielają się na każdej płaszczyźnie kibicowskiej w imieniu Hutnika - oprócz Legii, której są częścią rodziny nie ma na nich w Warszawie mocnych - to chyba dobitnie udowadnia pewne sprawy?

przestańcie gdybać - realia są takie, że oprócz wspólnej legijnej sprawy, mają swoją Hutniczą zajawkę - i skoro pod tym szyldem nie przynoszą wstydu to należy to docenić

z legijnym pozdrowieniem

t.
traffic2

Post autor: traffic2 »

wu_ - dokładnie mam takie same odczucia ( w kwestii tego, że miło porozmawiać w normalnym, rzeczowym tonie )

Mićko - wprawdzie z Grójca nie jestem, mam za to tam przyjaciół i z tego co wiem to sytuacja wygląda w ten sposób, że owszem wykluli się tam pod nosem bardzo mocnych Legionistów fani Widzewa, tworząc twór o nazwie Widzewska Ziemia Grójecka - lub coś podobnego, tu mogę się mylić
Generalnie podobno jeżdżą na mecze, jest ich kilku, ale brak jakiejkolwiek działalności zarówno w samym Grójcu jak i okolicach. Myślę, że chłopaki z Grójca w niedługim czasie ogarną ten temat.

Tyle co wiem - tak jak pisałem nie jestem stamtąd, więc jeśli się mylę to proszę o sprostowanie bardziej zorientowanych

pzdr
hdg

Post autor: hdg »

Mićko napisał(a):
Tak swoją drogą to ciekawe czy ktoś się kiedyś wreszcie z tej całej ,,legijnej rodziny'' weźmie i wyłamie,

Patrząc na sytuację np w Krakowie gdzie Na tamtejszy Hutnik obecnie calkiem niezle sobie radzacy chodzila swego czasu Wisła jest to teorytecznie możliwe,ale jedynie w sytuacji gdyby faktyczna siła Legionistów bardzo zmalała co jest mimo wszystko (20,30 lat temu moze bylo by to mozliwe) ale obecnie watpliwe
sysysy

Post autor: sysysy »

Hutnikowi Krk pomogły puchary:)

a jak już jesteśmy przy Hutnku- czy jest tak trochę(znajomy mi to tak opisał)że większe ciśnienia macie na Wisłę niż na Cracovię? Prawda to?
wu_

Post autor: wu_ »

hdg pisze:
Mićko pisze: napisał(a):
Tak swoją drogą to ciekawe czy ktoś się kiedyś wreszcie z tej całej ,,legijnej rodziny'' weźmie i wyłamie,

Patrząc na sytuację np w Krakowie gdzie Na tamtejszy Hutnik obecnie calkiem niezle sobie radzacy chodzila swego czasu Wisła jest to teorytecznie możliwe,ale jedynie w sytuacji gdyby faktyczna siła Legionistów bardzo zmalała co jest mimo wszystko (20,30 lat temu moze bylo by to mozliwe) ale obecnie watpliwe
Wszystko jest możliwe, patrz chociażby Toruń, Łódź, Katowice... Wszystkie te miasta mają podobną historie, zlekceważono trochę rywala, do tego doszło pare innych okoliczności, a potem jest już za późno i proces toczy się dalej już sam.
Wiadomo, Legia to Legia, kibicowskie tradycje itd, no ale jeśli ITI (nie daj Boże) osiągnie swój cel i wyprze kumate towarzystwo całkowicie z trybun to kolejne pokolenia mogą już jako pierwszy, najwazniejszy klub uważac swój dzielnicowy.
Troche to brzmi jak z filmu SF ale w wyżej wymienionych miastach też tak kiedyś pewnie mówiono.
nisc

Post autor: nisc »

E(L)O pisze:Już ciekawszą historią jest Legion Piła niż z Hutnik.
LP nie dziala i nigdy nie dzialal na zadnym innym stadionie niz Lech i w imieniu Lecha toczy ustawki jako bardzo silny FC

E(L)O pisze:Przecież spora część ekip sportowej jest z ich FC.
bez przesady, na pewno nie "spora" spora to jest na Ruchu, Gorniku czy Widzewie ale na pewno nie na Lechu
E(L)O pisze:
Czeladź działają na własne konto i w dodatku na rzecz Zagłębia. Jako ciekawostka odległość między ich stadionami 6,5 km
ten przyklad doskonaly, praktycznie "kalka" sytuacji Hutnika z zastrzezeniem ze Czeladz nie walczy z nikim w Zaglebiu Dabrowskim ( chodz kiedys z Piaskami roznie to bywalo heh).
E(L)O

Post autor: E(L)O »

nisc: ciekawsza historia chodziło mi o to, że to swoisty fenomen ekipa z dużego miasta a kibicuje Lechowi i tak jak napisałeś nie działa na lokalnym stadionie. Całkowicie abstrahując od opisywanej tu sytuacji Hutnika.

Zbyt dosłownie zinterpretowałeś słowo "spora". Chodziło o to, że prawie w każdej dużej ekipie znajdą się ludzie z FC, którzy działają w imieniu głównej ekip i lokalnej drużyny.
HutnikKrk

Post autor: HutnikKrk »

sysysy pisze:Hutnikowi Krk pomogły puchary:)

a jak już jesteśmy przy Hutniku- czy jest tak trochę(znajomy mi to tak opisał)że większe ciśnienia macie na Wisłę niż na Cracovię? Prawda to?
Różnie to bywa.Ogólnie kosa jest i z Wisłą i z Cracovią.Trzeba jednak przyznać, że zdecydowanie więcej starć mieliśmy zawsze z Wisłą, choć ostatnio i z pejsami są jazdy.
Firma89

Post autor: Firma89 »

naszym "fan clubami stojacym" kraju
Trochę offtop. Na tle Wysp, czy Włoch możemy rzeczywiście tak wyglądać, ale jak się porównamy z Bałkanami, albo Hiszpanią to naprawdę jest nieźle. Tam się kibicuje największym klubom, choćbyś mieszkał 1000 km od Belgradu, czy Madrytu. Bo to duże kluby. Zresztą nasze przywiązanie do lokalnych zespołów jest w Europie widziane i podziwiane, odwrotnie proporocjonalnie do zjawiska "zgód", które momentami zamienia się w telenowelę.
s_LP

Post autor: s_LP »

E(L)O pisze:ciekawsza historia chodziło mi o to, że to swoisty fenomen ekipa z dużego miasta a kibicuje Lechowi i tak jak napisałeś nie działa na lokalnym stadionie.
jaki fenomen? w Pile NIGDY nie było drużyny piłkarskiej która grałaby w wyższej lidze niż czwarta! Piła jeśli chodzi o sport to głownie siatkówka, kiedyś jeszcze żużel, ale piłka nożna to sport niszowy w którym drużyny z tego miasta to najczęściej okręgówka lub trampkarze :)
więc tak jak to nazywasz - "lokalne podwórko" - nie istnieje.
Martini Player pisze:I tu dochodzimy do sedna sprawy,że kibiców najbardziej przyciągają sukcesy i tyle.
Ludzi z Piły przyciągnęły sukcesy, ale na początku lat 80-tych i mimo tułaczki Kolejorza w niższych ligach ekipa z Piły się nie wykruszyła. Więc gdzie tu pogoń za sukcesami? Tu akurat chybiłeś.
Martini Player

Post autor: Martini Player »

Ja proponuję zamknąć temat Hutnika Warszawa,bo może tu się pojawić jeszcze miliard postów,a i tak dla jednych będzie to osobna ekipa,a dla drugich Legia w dzielnicowym wydaniu.
Bastian

Post autor: Bastian »

sierżant_sztabowy pisze:[quote="Viclav"

co za typ, ja p*******. Hutnik ma wygrane takie starcia jak Młoda Petra, Górnik Łęczna czy Radomiak, i jakoś nikt nie miał wątpliwości czy to walczą chłopaki z Bielan czy wysłany dla niepoznaki "pierwszy garnitur Legii". więc jaki niby start mieliby chulygany w jeansach? no chyba że w Mortal Kombat na automatach :)
Nie znam ekipy Polonii ale po części koleś może mieć rację.Co do walk Hutnika to dobrze wiemy w jakich liczbach i w jakim wieku się one odbywały więc chyba o jakiejś wielkiej sile Hutnika w stolicy tu nie możemy mówić.[/quote]

łoł, a w jakich liczbowo i wiekowo walkach uczestniczyła Polonia i w ogóle ile tych walk było, że można mówić i ich wielkiej sile?
nisc

sierżant_sztabowy pisze:Ciekawi mnie jak by te walki wyglądały gdyby nie było ograniczone wiekowo i liczbowo.Stawiał bym raczej na wygrane przegranych :)To że jest 15 twarzy do bicia i że wygrywaja to o niczym nie świadczy.Walka banda na bande pokazuję ile warta jest dana ekipa a sztuczne ograniczenia wiekowe i liczbowe mnie w tym przekonują.
te slynne 3/3 do 17 lat i tym podobne....
Viclav

Post autor: Viclav »

skoro tak bardzo dyskredytujecie zwycięstwa Hutnika, to przypomnijcie sobie pierwszą walkę z Petrą i w jakich liczbach się ona odbyła.

aha, i nie zapomnijcie dopisać, kiedy to ostatnio Polonia wygrała cokolwiek
nisc

od ponad 30 lat kibicowsko wygrywa niezalezne od Legii istnienie......
sierżant_sztabowy

Post autor: sierżant_sztabowy »

nisc pisze:
sierżant_sztabowy pisze:Ciekawi mnie jak by te walki wyglądały gdyby nie było ograniczone wiekowo i liczbowo.Stawiał bym raczej na wygrane przegranych :)To że jest 15 twarzy do bicia i że wygrywaja to o niczym nie świadczy.Walka banda na bande pokazuję ile warta jest dana ekipa a sztuczne ograniczenia wiekowe i liczbowe mnie w tym przekonują.
te slynne 3/3 do 17 lat i tym podobne....
Mógłbyś rozwinąć swoją myśl bo chyba się czymś odurzyłeś i teraz bredzisz?
nisc

sierzant moze Ty jestes z pokolenia ktore sie czyms "odurza" bo ja nie, chodzilo mi o ustawki w roznych miejscach Polski w stylu ktory wymienilem.....a nie konkretne zdarzenie...
sierżant_sztabowy

Post autor: sierżant_sztabowy »

nisc pisze:sierzant moze Ty jestes z pokolenia ktore sie czyms "odurza" bo ja nie, chodzilo mi o ustawki w roznych miejscach Polski w stylu ktory wymienilem.....a nie konkretne zdarzenie...
To pisz pełne zdania a nie wyrwane z kontekstu bo potem wychodzą nieścisłości.
serwis

Post autor: serwis »

Czytając temat o turniejach kibicowskich trafiłem na opis Widzewa dotyczący turnieju fc w Drezdenku.
Mam 3 pytanią odnośnie miescowości.

1) Wronki - czy "kuchenni" poszli w strone Widzewa czy jest to zupełnie nowe pokolenie i ewentualnie jak sprawa wygląda w mieście. (czemu Wronki i Poznań nie należą do fc Wielkopolska ?)
2) Jak już jesteśmy w tym regionie to chciałbym uzyskać informacje na temat Grodziska Wlkp. Samodzielna ekipa Dyskobolii i fc Lecha. Jak to wygląda plus czy Dyskobolia "sympatyzuje" obecnie z kimś ?
3) Pytałem wcześniej o Sierpc ale nie było odpowiedzi.
De puta madre

Post autor: De puta madre »

Nie moja parafia, ale Sieprc od zawsze kojarzony jest z Petrochemią (na miejscowym Kasztelanie kręcony młyn przez fc Petry, chyba nie lubieli się z Targówkiem). Jeśli cos się zmieniło, to niech ktoś z Sierpca to sprostuje.

I pytanko ode mnie - na Kasztelanie obecnie dzieje się coś, czy chłopaki śmigają tylko na Petrę?
smaleczjagodami

Post autor: smaleczjagodami »

Sierpc - kiedyś dużo Legii+jednostki Widzewa (to chyba pozostałość zgody z Petrochemią)...na chwilę obecną zdecydowana przewaga Petry
Zepsuty_Telewizor.

Post autor: Zepsuty_Telewizor. »

Mógłby ktoś opisać Dębice, z tego co słyszałem to ponoć Igloopol się odradza potwierdzi ktoś lub zaprzeczy?
panel sterowania

Post autor: panel sterowania »

Zupełnie Zielony. pisze:
tygrys pisze:W Dębicy wiadomo jest Wisłoka i Igloopol. Kto ma władzę w centrum miasta i jak sytuacja na osiedlach ?
Czy szukanie tak bardzo boli? Przecież było to juz w tym temacie ze dwa razy!

Centrum miasta to wyłącznie Wisłoka, a poniżej masz dokładny opis + okoliczne miejscowości:
Oto opis (przekrojowo) Dębicy:

Podział jest bardzo prosty:
Wszystko na pólnoc od strony ulicy Rzeszowskiej tj. => ul. Rzeszowska - ul. Kościuszki - tory kolejowe jest za Igloo. Wszystko na południe to Wisłoka. Jedyny wyjątek to tzw. "Leśniczówka" (obrzeża Dębicy od strony Rzeszowa, a zarazem PD bok ul. Rzeszowskiej) gdzie jest malutnki terenik Igloo. Oczywiście nie piszę tu o małych (niemal pojedyńczych przypadkach z innych terenów zarówno po jednej jak i drugiej stronie).

Osiedlowo / dzielnicowo można określić tereny wpływów na-
Igloopol
Kędzierz, Zatorze (os. Słoneczne) oraz os. Świetosława, os. Rzeszowska PN (Tuwima, Cmentarna, Rzeszowska Osiedle), "Leśniczówka"

Wisłoka:
Kępa, Wolica I, II, III, Kawęczyn, Gawrzyłowa (chodzi o terney przyległe ul. Gawrzyłowskiej), Budzisz, os. Matejki, os. Leśna, os. Łysogórska, os. Metalowców, os. Fredry, os. Głowckiego/Kolejowa, centrum (Rynek),- os Sobieskiego, os. Strumskiego, os. Poddęby, os. Mickiewcza (tzw. "Pana Tadka"), os. Rzeszowska PD (Sienkiewicza, Robotnicza).
MiśBrunatny

Post autor: MiśBrunatny »

Kiedys wlasnie w Sierpcu wlasnie Targowek mial calkiem ostra awanturke z sierpczanami.
Obecnie na Kasztelanie sie nic nie dzieje.
Bastian

Post autor: Bastian »

podobno w Sierpcu również troche Zawiszy.
op3

Post autor: op3 »

cobalt pisze:
19Piastowski45 pisze:Ja chciałem się zapytać o Oświęcim. Czy Unia jest powiązana z Wisłą Krk. Widziałem jakieś fotki z hokeja i można było zobaczyć osoby w bluzach Wisły na sektorze.
Nie była i nie jest powiązana.
Co nie zmienia faktu że sporo osób oficjalnie manifestuje swe piłkarskie sympatie do np.Wisły,Górnika czy Ruchu.
wiec czemu pozwalacie smigac w barwach Wisly na meczach Unii?

Ciekawe jakby to wygladalo jakby chodzili na mecze KSU w swoich barwach pozostale oswiecimskie FC (KSG,HKS)?
hdg

Post autor: hdg »

op3 pisze:
cobalt pisze:
19Piastowski45 pisze:Ja chciałem się zapytać o Oświęcim. Czy Unia jest powiązana z Wisłą Krk. Widziałem jakieś fotki z hokeja i można było zobaczyć osoby w bluzach Wisły na sektorze.
Nie była i nie jest powiązana.
Co nie zmienia faktu że sporo osób oficjalnie manifestuje swe piłkarskie sympatie do np.Wisły,Górnika czy Ruchu.
wiec czemu pozwalacie smigac w barwach Wisly na meczach Unii?

Ciekawe jakby to wygladalo jakby chodzili na mecze KSU w swoich barwach pozostale oswiecimskie FC (KSG,HKS)?
Dodatkowo mając przed soba flagę"Łowcy hanysów" :D
Ljukowy

Post autor: Ljukowy »

Z Zawiszą w Sierpcu prawda, kilka osób śmiga po mieście w smyczkach, wrzuty nie schodzą z murów, kiedyś na wiadukcie na "dziesiątce" długo wisiał transparent: "Ekstraklasa dla ŁKSu" który wywiesili miejscowi Zawiszacy.
Osobiście znam jedną osobę z Sierpca, która śmiga na Gdańską 163a.

PoZdrawiam :-)
Frodo

Post autor: Frodo »

Możew ktos napisać jakie ekipy obcnie śmigają w Jaworznie na Victorie i Szczakowianke? Doszły mnie słuchy, ze na Szczaxe chodzi obecnie fc Ruchu z Jaworzna. Zawsze z tymi kibicami jak już to kojarzyła mi sie Victoria.
A więc jak to jest? A może obie ekipy są to kibice tylko swojego klubu?
Oczywiście nie piszę tego aby poraz kolejny odswierzac temat Jaworzna a więc proszę odpowiadać tylko w sprawię Victorii i Szczakowianki!
19SWA23

Post autor: 19SWA23 »

Ruch nie chodzi do nas na mecze , sa pojedyncze znajomosci i tyle .
Na Victorie kiedys chorzowscy chodzili tak jak i Wislacy z Jaworzna ale oczywiscie bez barw , w czasach kiedy Victoria krecila mlyn i na wyjazdy regularnie jezdzili , teraz znowu wydaja jakies gadzety .

Wiadomo ze na meczach moga sie pojawic osoby ktore tak po prostu przyjda zobaczyc mecz sobie .
PETRAFCSIERPC

Post autor: PETRAFCSIERPC »

De puta madre pisze:Nie moja parafia, ale Sieprc od zawsze kojarzony jest z Petrochemią (na miejscowym Kasztelanie kręcony młyn przez fc Petry, chyba nie lubieli się z Targówkiem). Jeśli cos się zmieniło, to niech ktoś z Sierpca to sprostuje.

I pytanko ode mnie - na Kasztelanie obecnie dzieje się coś, czy chłopaki śmigają tylko na Petrę?
SIERPC=PETROCHEMIA więc macie dobre skojarzenie,na KASZTELANIE póki co cisza
z różnych przyczyn,działamy na tę chwilę tylko jak fc PETRY
jaworzno21

Post autor: jaworzno21 »

Frodo pisze:Możew ktos napisać jakie ekipy obcnie śmigają w Jaworznie na Victorie i Szczakowianke? Doszły mnie słuchy, ze na Szczaxe chodzi obecnie fc Ruchu z Jaworzna. Zawsze z tymi kibicami jak już to kojarzyła mi sie Victoria.
A więc jak to jest? A może obie ekipy są to kibice tylko swojego klubu?
Oczywiście nie piszę tego aby poraz kolejny odswierzac temat Jaworzna a więc proszę odpowiadać tylko w sprawię Victorii i Szczakowianki!
prywatne znajomosci z kilkoma osobami ze Szczakowianki, zadnego afiszowania sie w barwach..
Victoria to przeszlosc...
Radek_Sierpc
Kontakt:

Post autor: Radek_Sierpc »

Część wrzutów Zawiszy w Sierpcu jeszcze pozostała, ale nie sądzę by namalowała to jakaś osoba z Sierpca.
Od czasu ich pojawienia mam baczniejszą uwagę i przyznam szczerze, że żadnej osoby ze smyczą w szaliku czy w czymkolwiek innym w barwach Zawiszy nie spotkałem.
Od lat w Sierpcu zdecydowana większość osób sympatyzuje z Wisłą Płock i nic w tym temacie się nie zmienia.
Na Kasztelanie aktualnie nic się nie dzieje. Być może zmieni się to po naszym prawdopodobnym awansie do 4 ligi.
Podsumowując Sierpc = Wisła Płock jeśli ktoś sympatyzuje z innym klubem to raczej gdzieś głęboko schowany w domu przed telewizorem.
Pozdrawiam
tobylmelanz

Post autor: tobylmelanz »

Jak wyglada sytuacja w Parzymiechach i Lututowie ???
Ljukowy

Post autor: Ljukowy »

Na pewno nie małoletnia, możesz mi uwierzyć, jeżeli pisałem, że znam osobiście jednego - tak, chłopaka na stałe mieszkającego w Sierpcu, to co - z d*** to sobie wziąłem? Jesteś typowym przykładem człowieka rozjuszonego z kompleksami, bo gdzie ja napisałem, że Sierpc tylko Zawisza? Wyolbrzymiasz, wyolbrzymiasz, a jeżeli ja piszę, że w Sierpcu jest kilka osób związanych z WKS-em to znaczy, że tak jest, uwierz mi - w opowiadanie bajek przestałem się bawić, gdy ojciec przestał na mnie krzyczeć, że za późno wracam do domu. ;-D
No, ale jak nie wiesz, że Zawisza Czarny z Garbowa herbu Sulima to ON, no to nie mamy o czym pisać, sorry. Bez ciśnień. ;-)

Radek - tak, te osoby są z Sierpca i bez obrazy, piszę po prostu szczerze - ale skoro nie wiecie, kto to jest, to tylko świadczy o Waszej słabej organizacji. ;-)

PoZdrawiam!
CzarnyCharakter

Post autor: CzarnyCharakter »

Może ja się wypowiem bo w końcu chodzi o nasze podwórko :) Sytuacja w Sierpcu jest taka a nie inna, to miasto zawsze należało do Nafciarzy . Byliśmy i jesteśmy jedyna aktywna grupą działająca w tym mieście nie mając żadnego rywala. Że ktoś nam wymalował trochę miasta w barwach Zety to nie oznaczą że WKS tu jest i mają tu coś do powiedzenia!! Być może jest jakiś fanatyk co się przeprowadził do Sierpca nie zaprzeczam i się nam trochę spsocił tymi wrzutami. Ale jako kibic na pewno się z tym nie afiszuję bo już dawno by został namierzony. Kolego powyżej nie martw się o naszą organizację bo wcale nie jest z nią tak zle jak ci się wydaję ;) Jesteśmy dobrym fan clubem Petrochemii Płock czynnie uczestniczymy w różnorakich akcjach organizowanych przez Nafciarzy !!

Bez napinki pozdro dla normalnych
Radek_Sierpc
Kontakt:

Post autor: Radek_Sierpc »

Ljukowy pisze:
Radek - tak, te osoby są z Sierpca i bez obrazy, piszę po prostu szczerze - ale skoro nie wiecie, kto to jest, to tylko świadczy o Waszej słabej organizacji. ;-)
Wybacz, ale ciężko jest wiedzieć o kimś kogo nigdy nie było okazji zobaczyć na oczy mimo tego, że Sierpc to małe miasteczko.
Tak jak wyżej napisane zapewne jakaś osoba z Bydgoszczy się tu sprowadziła i tak powstał wątek Zawiszy w Sierpcu. Normalna sytuacja, która ma miejsce w wielu takich miejscowościach.
Jeżeli będzie mi dane spotkać choć jedną osobę na mieście w barwach Zawiszy obiecuje poinformować o tym fakcie na forum.. . Do tego czasu sprawa nie wymaga chyba dalszych komentarzy.
mentol

Post autor: mentol »

FordonscyWariaciWKS i Ljukowy: wejdzcie na nasze forum i spójrzcie kto ma prawo wypowiadac się w imieniu Zawiszy na forach takich jak te. Koniec tematu z Waszej strony.
SkokAdrenaliny24h

Post autor: SkokAdrenaliny24h »

Orientuje sie ktos jaka jest sytuacja w Kłodawie wojewodztwie wielkopolskim, tam gdzie jest ta najwieksza kopalnia soli w Polsce.
ODPOWIEDZ