Jak wygląda sytuacja w ?
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Jak wygląda sytuacja w ?
wu_ - dokładnie mam takie same odczucia ( w kwestii tego, że miło porozmawiać w normalnym, rzeczowym tonie )
Mićko - wprawdzie z Grójca nie jestem, mam za to tam przyjaciół i z tego co wiem to sytuacja wygląda w ten sposób, że owszem wykluli się tam pod nosem bardzo mocnych Legionistów fani Widzewa, tworząc twór o nazwie Widzewska Ziemia Grójecka - lub coś podobnego, tu mogę się mylić
Generalnie podobno jeżdżą na mecze, jest ich kilku, ale brak jakiejkolwiek działalności zarówno w samym Grójcu jak i okolicach. Myślę, że chłopaki z Grójca w niedługim czasie ogarną ten temat.
Tyle co wiem - tak jak pisałem nie jestem stamtąd, więc jeśli się mylę to proszę o sprostowanie bardziej zorientowanych
pzdr
Mićko - wprawdzie z Grójca nie jestem, mam za to tam przyjaciół i z tego co wiem to sytuacja wygląda w ten sposób, że owszem wykluli się tam pod nosem bardzo mocnych Legionistów fani Widzewa, tworząc twór o nazwie Widzewska Ziemia Grójecka - lub coś podobnego, tu mogę się mylić
Generalnie podobno jeżdżą na mecze, jest ich kilku, ale brak jakiejkolwiek działalności zarówno w samym Grójcu jak i okolicach. Myślę, że chłopaki z Grójca w niedługim czasie ogarną ten temat.
Tyle co wiem - tak jak pisałem nie jestem stamtąd, więc jeśli się mylę to proszę o sprostowanie bardziej zorientowanych
pzdr
-
Mićko napisał(a):
Tak swoją drogą to ciekawe czy ktoś się kiedyś wreszcie z tej całej ,,legijnej rodziny'' weźmie i wyłamie,
Patrząc na sytuację np w Krakowie gdzie Na tamtejszy Hutnik obecnie calkiem niezle sobie radzacy chodzila swego czasu Wisła jest to teorytecznie możliwe,ale jedynie w sytuacji gdyby faktyczna siła Legionistów bardzo zmalała co jest mimo wszystko (20,30 lat temu moze bylo by to mozliwe) ale obecnie watpliwe
Tak swoją drogą to ciekawe czy ktoś się kiedyś wreszcie z tej całej ,,legijnej rodziny'' weźmie i wyłamie,
Patrząc na sytuację np w Krakowie gdzie Na tamtejszy Hutnik obecnie calkiem niezle sobie radzacy chodzila swego czasu Wisła jest to teorytecznie możliwe,ale jedynie w sytuacji gdyby faktyczna siła Legionistów bardzo zmalała co jest mimo wszystko (20,30 lat temu moze bylo by to mozliwe) ale obecnie watpliwe
-
Hutnikowi Krk pomogły puchary:)
a jak już jesteśmy przy Hutnku- czy jest tak trochę(znajomy mi to tak opisał)że większe ciśnienia macie na Wisłę niż na Cracovię? Prawda to?
a jak już jesteśmy przy Hutnku- czy jest tak trochę(znajomy mi to tak opisał)że większe ciśnienia macie na Wisłę niż na Cracovię? Prawda to?
-
Wszystko jest możliwe, patrz chociażby Toruń, Łódź, Katowice... Wszystkie te miasta mają podobną historie, zlekceważono trochę rywala, do tego doszło pare innych okoliczności, a potem jest już za późno i proces toczy się dalej już sam.hdg pisze:Mićko pisze: napisał(a):
Tak swoją drogą to ciekawe czy ktoś się kiedyś wreszcie z tej całej ,,legijnej [link]'' weźmie i wyłamie,
Wiadomo, Legia to Legia, kibicowskie tradycje itd, no ale jeśli ITI (nie daj Boże) osiągnie swój cel i wyprze kumate towarzystwo całkowicie z trybun to kolejne pokolenia mogą już jako pierwszy, najwazniejszy klub uważac swój dzielnicowy.
Troche to brzmi jak z filmu SF ale w wyżej wymienionych miastach też tak kiedyś pewnie mówiono.
-
Ale problemy macie...
Sytuacja podobna jak w całej Polsce różnicą jest tylko to, że Hutnik jest z tego samego miasta co Legia.
Przytaczane tu przykłady:
Czeladź działają na własne konto i w dodatku na rzecz Zagłębia. Jako ciekawostka odległość między ich stadionami 6,5 km
Odległość między Legią a Hutnikiem 12,7 km
Argument, że w Hutniku są ludzie z TB też śmieszny.
A na przykład Lech. Przecież spora część ekip sportowej jest z ich FC.
Już ciekawszą historią jest Legion Piła niż z Hutnik.
pozdro
Sytuacja podobna jak w całej Polsce różnicą jest tylko to, że Hutnik jest z tego samego miasta co Legia.
Przytaczane tu przykłady:
Czeladź działają na własne konto i w dodatku na rzecz Zagłębia. Jako ciekawostka odległość między ich stadionami 6,5 km
Odległość między Legią a Hutnikiem 12,7 km
Argument, że w Hutniku są ludzie z TB też śmieszny.
A na przykład Lech. Przecież spora część ekip sportowej jest z ich FC.
Już ciekawszą historią jest Legion Piła niż z Hutnik.
pozdro
-
co do kibiców Hutnika ok. dzialja , rozwijaja sie i chwala im za to.Tylko nie robcie z kibicow KSP jakis megaleszczy bo dla mnie prawie cud ,ze w ogole dzialaja (lepiej lub gorzej) pod takim butem Legii i ich coraz mocniejszych warszawskich FC.maja chlopaki jaja i napewno nie skoncza jak Tovia.
Kibice Hutnika kochaja Legie...a sprobowali by inaczej........
Kibice Hutnika kochaja Legie...a sprobowali by inaczej........
Nie dla mnie przyjaźń Polsko-niemiecka, niemców nienawidzę od dziecka.
-
LP nie dziala i nigdy nie dzialal na zadnym innym stadionie niz Lech i w imieniu Lecha toczy ustawki jako bardzo silny FCE(L)O pisze:Już ciekawszą historią jest Legion Piła niż z Hutnik.
bez przesady, na pewno nie "spora" spora to jest na Ruchu, Gorniku czy Widzewie ale na pewno nie na LechuE(L)O pisze:Przecież spora część ekip sportowej jest z ich FC.
ten przyklad doskonaly, praktycznie "kalka" sytuacji Hutnika z zastrzezeniem ze Czeladz nie walczy z nikim w Zaglebiu Dabrowskim ( chodz kiedys z Piaskami roznie to bywalo heh).E(L)O pisze:
TYBET JEST SERBSKI
-
nisc: ciekawsza historia chodziło mi o to, że to swoisty fenomen ekipa z dużego miasta a kibicuje Lechowi i tak jak napisałeś nie działa na lokalnym stadionie. Całkowicie abstrahując od opisywanej tu sytuacji Hutnika.
Zbyt dosłownie zinterpretowałeś słowo "spora". Chodziło o to, że prawie w każdej dużej ekipie znajdą się ludzie z FC, którzy działają w imieniu głównej ekip i lokalnej drużyny.
Zbyt dosłownie zinterpretowałeś słowo "spora". Chodziło o to, że prawie w każdej dużej ekipie znajdą się ludzie z FC, którzy działają w imieniu głównej ekip i lokalnej drużyny.
-
I tu dochodzimy do sedna sprawy,że kibiców najbardziej przyciągają sukcesy i tyle. Możecie mnie zjebać za to stwierdzenie,ale tak właśnie jest prawie w całej Polsce. Największy szacunek dla Podkarpacia,wszyscy wiedzą o co chodzi.E(L)O pisze:nisc: ciekawsza historia chodziło mi o to, że to swoisty fenomen ekipa z dużego miasta a kibicuje Lechowi i tak jak napisałeś nie działa na lokalnym stadionie. Całkowicie abstrahując od opisywanej tu sytuacji Hutnika.
-
wlasnie uderzyles w samo sedno, Podkarpacia i najblizszych okolic nic nie przebije, ilosc miast z dwoma znaczacymi ekipami na Podkarpaciu i w niedalekiej odleglosci od tego regionu naprawde jest fenomenem w naszym "fan clubami stojacym" kraju.. Wezmy taka Debice, Przemysl, Rzeszow czy Tarnow ( wiem wiem Tarnovia na wymarciu ale ktos tam jeszcze jest nawet jesli tylko na meczach Cracovii). Do tego co 10-20 kilometrow w malych miasteczkach inna ekipa majaca kose z sasiadami ( wezmy takie Lesko i Ustrzyki ). Gdyby taka sama tendencja byla wszedzie w kraju zeby sie nie podpinac pod wiekszych to mielibysmy z 500 ekip a nie jak teraz ponad 200...nie mowie tu o starych fc jak Malbork Lechii, Wejherowo Arki czy Kutno Widzewa itp itd ale o takich ktore nagle wystrzelily z takimi "kwiatkami" jak Dzierzoniow i Staszów Ruchu czy na przyklad Karkonosze i Miedz podpinajace sie pod Slaska czyli de facto niesamodzielne....Martini Player pisze:I tu dochodzimy do sedna sprawy,że kibiców najbardziej przyciągają sukcesy i tyle. Możecie mnie zjebać za to stwierdzenie,ale tak właśnie jest prawie w całej Polsce. Największy szacunek dla Podkarpacia,wszyscy wiedzą o co chodzi.E(L)O pisze:nisc: ciekawsza historia chodziło mi o to, że to swoisty fenomen ekipa z dużego miasta a kibicuje Lechowi i tak jak napisałeś nie działa na lokalnym stadionie. Całkowicie abstrahując od opisywanej tu sytuacji Hutnika.
TYBET JEST SERBSKI
-
Różnie to bywa.Ogólnie kosa jest i z Wisłą i z Cracovią.Trzeba jednak przyznać, że zdecydowanie więcej starć mieliśmy zawsze z Wisłą, choć ostatnio i z pejsami są jazdy.sysysy pisze:Hutnikowi Krk pomogły puchary:)
a jak już jesteśmy przy Hutniku- czy jest tak trochę(znajomy mi to tak opisał)że większe ciśnienia macie na Wisłę niż na Cracovię? Prawda to?
Hutnik Kraków - Ostatni Bastion Honoru W Krakowie
[link]
[link]
-
No nie wiem czy taki śmieszny. Prawda jest taka że sporo osób z chęcią spotkałoby się z tą "drugą siłą stolicy" tylko dziwnym trafem każdy wie że większość tej "drugiej siły" która pojawiłaby się na spotkanie z KSP to właśnie TB (czyli de facto pierwsza siła i to nie w cudzysłowiu;).E(L)O pisze:Argument, że w Hutniku są ludzie z TB też śmieszny.
pozdro
Gdyby Hutnik nie był pachołkami Legii - wtedy możnaby było ocenić ich prawdziwą "sportową" wartość.
Śmieszne to są argumenty że Polonia nie miałaby startu do Hutnika itp...(patrz wyżej). Ciekaw jestem jacy mocni byliby bez "wielkiego brata"...
Gdyby byli odpowiednikiem swojego Krakowskiego imiennika, mieli swoją autonomiczną osiedlową ekipę osiedlową prowadzącą potyczki z jednym czy drugim derbowym rywalem - wtedy rozumiem.
Było ostatnio kilka meczy rezerw Polonii z Hutnikiem - kibice HKS popisali się m.in. pogonieniem i poturbowaniem piłkarzy Czarnych Koszul na własnym stadionie - rzeczywiście konkretna ekipa "sportowa".
-
Trochę offtop. Na tle Wysp, czy Włoch możemy rzeczywiście tak wyglądać, ale jak się porównamy z Bałkanami, albo Hiszpanią to naprawdę jest nieźle. Tam się kibicuje największym klubom, choćbyś mieszkał 1000 km od Belgradu, czy Madrytu. Bo to duże kluby. Zresztą nasze przywiązanie do lokalnych zespołów jest w Europie widziane i podziwiane, odwrotnie proporocjonalnie do zjawiska "zgód", które momentami zamienia się w telenowelę.naszym "fan clubami stojacym" kraju
-
jaki fenomen? w Pile NIGDY nie było drużyny piłkarskiej która grałaby w wyższej lidze niż czwarta! Piła jeśli chodzi o sport to głownie siatkówka, kiedyś jeszcze żużel, ale piłka nożna to sport niszowy w którym drużyny z tego miasta to najczęściej okręgówka lub trampkarze :)E(L)O pisze:ciekawsza historia chodziło mi o to, że to swoisty fenomen ekipa z dużego miasta a kibicuje Lechowi i tak jak napisałeś nie działa na lokalnym stadionie.
więc tak jak to nazywasz - "lokalne podwórko" - nie istnieje.
Ludzi z Piły przyciągnęły sukcesy, ale na początku lat 80-tych i mimo tułaczki Kolejorza w niższych ligach ekipa z Piły się nie wykruszyła. Więc gdzie tu pogoń za sukcesami? Tu akurat chybiłeś.Martini Player pisze:I tu dochodzimy do sedna sprawy,że kibiców najbardziej przyciągają sukcesy i tyle.
"Jako mieszkaniec południowej części kraju boje się ubrać szalik na miasto, bo Widzew siedzi nawet w rynnie."

-
O jakiej tułaczce Lecha Ty piszesz??
A tak przy okazji,to właśnie na tym fenomen Podkarpacia polega,że tam drużyny od zawsze grają w d****,ale nikt nawet nie myśli o fan-clubowaniu.
A tak przy okazji,to właśnie na tym fenomen Podkarpacia polega,że tam drużyny od zawsze grają w d****,ale nikt nawet nie myśli o fan-clubowaniu.
-
co za typ, ja p*******. Hutnik ma wygrane takie starcia jak Młoda Petra, Górnik Łęczna czy Radomiak, i jakoś nikt nie miał wątpliwości czy to walczą chłopaki z Bielan czy wysłany dla niepoznaki "pierwszy garnitur Legii". więc jaki niby start mieliby chulygany w jeansach? no chyba że w Mortal Kombat na automatach :)KaeSPeowiec pisze:No nie wiem czy taki śmieszny. Prawda jest taka że sporo osób z chęcią spotkałoby się z tą "drugą siłą stolicy" tylko dziwnym trafem każdy wie że większość tej "drugiej siły" która pojawiłaby się na spotkanie z KSP to właśnie TB (czyli de facto pierwsza siła i to nie w cudzysłowiu;).
Gdyby Hutnik nie był pachołkami Legii - wtedy możnaby było ocenić ich prawdziwą "sportową" wartość.
Śmieszne to są argumenty że Polonia nie miałaby startu do Hutnika itp...(patrz wyżej). Ciekaw jestem jacy mocni byliby bez "wielkiego brata"...
misiu kolorowy, ten mecz był blisko 3 lata temu, to ma być niedawno? zobacz jaki progres przez ten czas poczyniła ekipa HKS, a ile wpadek i przypałów wy zaliczyliście. ile wy wygraliście walk, że jesteście niby "konkretniejsi" sportowo?KaeSPeowiec pisze:Było ostatnio kilka meczy rezerw Polonii z Hutnikiem - kibice HKS popisali się m.in. pogonieniem i poturbowaniem piłkarzy Czarnych Koszul na własnym stadionie - rzeczywiście konkretna ekipa "sportowa".

-
Ja proponuję zamknąć temat Hutnika Warszawa,bo może tu się pojawić jeszcze miliard postów,a i tak dla jednych będzie to osobna ekipa,a dla drugich Legia w dzielnicowym wydaniu.
-
Nie kwestionuję tu składu w jakim odbywały się ww. starcia, ale obie strony wiedzą dobrze że na spotkanie akurat z nami pojawiłby się "troszkę" inny skład osobowy (Inaczej mówiąc TB nie przepuściłoby takiej okazji:)Viclav pisze:
co za typ, ja p*******. Hutnik ma wygrane takie starcia jak Młoda Petra, Górnik Łęczna czy Radomiak, i jakoś nikt nie miał wątpliwości czy to walczą chłopaki z Bielan czy wysłany dla niepoznaki "pierwszy garnitur Legii". więc jaki niby start mieliby chulygany w jeansach? no chyba że w Mortal Kombat na automatach :)
Nie ujmuję im progresu jaki dokonali na przestrzeni kilku lat. Aczkolwiek po raz kolejny podkreślę że stawianie ich jako "druga siła Warszawy" jest zdecydowanie nie na miejscu.Viclav pisze: misiu kolorowy, ten mecz był blisko 3 lata temu, to ma być niedawno? zobacz jaki progres przez ten czas poczyniła ekipa HKS, a ile wpadek i przypałów wy zaliczyliście. ile wy wygraliście walk, że jesteście niby "konkretniejsi" sportowo?
Co do jeansów i mortal kombat - nie skomentuję, bo po co?
-
Nie znam ekipy Polonii ale po części koleś może mieć rację.Co do walk Hutnika to dobrze wiemy w jakich liczbach i w jakim wieku się one odbywały więc chyba o jakiejś wielkiej sile Hutnika w stolicy tu nie możemy mówić.[/quote]sierżant_sztabowy pisze:[quote="Viclav"
co za typ, ja p*******. Hutnik ma wygrane takie starcia jak Młoda Petra, Górnik Łęczna czy Radomiak, i jakoś nikt nie miał wątpliwości czy to walczą chłopaki z Bielan czy wysłany dla niepoznaki "pierwszy garnitur Legii". więc jaki niby start mieliby chulygany w jeansach? no chyba że w Mortal Kombat na automatach :)
łoł, a w jakich liczbowo i wiekowo walkach uczestniczyła Polonia i w ogóle ile tych walk było, że można mówić i ich wielkiej sile?
-
te slynne 3/3 do 17 lat i tym podobne....sierżant_sztabowy pisze:Ciekawi mnie jak by te walki wyglądały gdyby nie było ograniczone wiekowo i liczbowo.Stawiał bym raczej na wygrane przegranych :)To że jest 15 twarzy do bicia i że wygrywaja to o niczym nie świadczy.Walka banda na bande pokazuję ile warta jest dana ekipa a sztuczne ograniczenia wiekowe i liczbowe mnie w tym przekonują.
TYBET JEST SERBSKI
-
skoro tak bardzo dyskredytujecie zwycięstwa Hutnika, to przypomnijcie sobie pierwszą walkę z Petrą i w jakich liczbach się ona odbyła.
aha, i nie zapomnijcie dopisać, kiedy to ostatnio Polonia wygrała cokolwiek
aha, i nie zapomnijcie dopisać, kiedy to ostatnio Polonia wygrała cokolwiek

-
od ponad 30 lat kibicowsko wygrywa niezalezne od Legii istnienie......
TYBET JEST SERBSKI
-
Koleżko, Miedź Legnica jest samodzielną ekipą, a zgoda ze Śląskiem nie ma w tej kwestii żadnego znaczenia. Nigdy nie byliśmy, nie jesteśmy i nie będziemy fan clubem Śląska.nisc pisze:wlasnie uderzyles w samo sedno, Podkarpacia i najblizszych okolic nic nie przebije, ilosc miast z dwoma znaczacymi ekipami na Podkarpaciu i w niedalekiej odleglosci od tego regionu naprawde jest fenomenem w naszym "fan clubami stojacym" kraju.. Wezmy taka Debice, Przemysl, Rzeszow czy Tarnow ( wiem wiem Tarnovia na wymarciu ale ktos tam jeszcze jest nawet jesli tylko na meczach Cracovii). Do tego co 10-20 kilometrow w malych miasteczkach inna ekipa majaca kose z sasiadami ( wezmy takie Lesko i Ustrzyki ). Gdyby taka sama tendencja byla wszedzie w kraju zeby sie nie podpinac pod wiekszych to mielibysmy z 500 ekip a nie jak teraz ponad 200...nie mowie tu o starych fc jak Malbork Lechii, Wejherowo Arki czy Kutno Widzewa itp itd ale o takich ktore nagle wystrzelily z takimi "kwiatkami" jak Dzierzoniow i Staszów Ruchu czy na przyklad Karkonosze i Miedz podpinajace sie pod Slaska czyli de facto niesamodzielne....Martini Player pisze:I tu dochodzimy do sedna sprawy,że kibiców najbardziej przyciągają sukcesy i tyle. Możecie mnie zjebać za to stwierdzenie,ale tak właśnie jest prawie w całej Polsce. Największy szacunek dla Podkarpacia,wszyscy wiedzą o co chodzi.E(L)O pisze:nisc: ciekawsza historia chodziło mi o to, że to swoisty fenomen ekipa z dużego miasta a kibicuje Lechowi i tak jak napisałeś nie działa na lokalnym stadionie. Całkowicie abstrahując od opisywanej tu sytuacji Hutnika.
jednego fury:)
-
Mógłbyś rozwinąć swoją myśl bo chyba się czymś odurzyłeś i teraz bredzisz?nisc pisze:te slynne 3/3 do 17 lat i tym podobne....sierżant_sztabowy pisze:Ciekawi mnie jak by te walki wyglądały gdyby nie było ograniczone wiekowo i liczbowo.Stawiał bym raczej na wygrane przegranych :)To że jest 15 twarzy do bicia i że wygrywaja to o niczym nie świadczy.Walka banda na bande pokazuję ile warta jest dana ekipa a sztuczne ograniczenia wiekowe i liczbowe mnie w tym przekonują.
-
ku*** MAĆ! Po co piszą tu osoby które zupełnie nie znają tematu Hutnika-lub znają go z opisu TMK sprzed kliku lat. HUTNIK WARSZAWA walczy TYLKO I WYŁĄCZNIE chłopakami z Bielan, nie ma w ogóle szans żeby ktoś z innej dzielnicy Warszawy walczył za Hutnik. To, że chłopaki nie są leszczami i oprócz udzielania się na HKS-ie działają w TB nie zmienia faktu że gdy walczą jako Hutnik to są to tylko i wyłącznie ludzie wychowani na ich dzielnicy. KaeSPe czy jak ci tam, popytaj lepiej starszych kolegów jak to jest z tym Hutnikiem, bo wydaje mi się że wielu faktów nie znasz. Sprawy zostały wyjaśnione około rok temu.
AMEN
AMEN
ZETKA pisze:Nida Pinczow to Nida Pinczow czy kibice Nidy dzialaja w innych klubach a Nida to tylko dodatek?
-
sierzant moze Ty jestes z pokolenia ktore sie czyms "odurza" bo ja nie, chodzilo mi o ustawki w roznych miejscach Polski w stylu ktory wymienilem.....a nie konkretne zdarzenie...
TYBET JEST SERBSKI
-
To pisz pełne zdania a nie wyrwane z kontekstu bo potem wychodzą nieścisłości.nisc pisze:sierzant moze Ty jestes z pokolenia ktore sie czyms "odurza" bo ja nie, chodzilo mi o ustawki w roznych miejscach Polski w stylu ktory wymienilem.....a nie konkretne zdarzenie...
-
Czytając temat o turniejach kibicowskich trafiłem na opis Widzewa dotyczący turnieju fc w Drezdenku.
Mam 3 pytanią odnośnie miescowości.
1) Wronki - czy "kuchenni" poszli w strone Widzewa czy jest to zupełnie nowe pokolenie i ewentualnie jak sprawa wygląda w mieście. (czemu Wronki i Poznań nie należą do fc Wielkopolska ?)
2) Jak już jesteśmy w tym regionie to chciałbym uzyskać informacje na temat Grodziska Wlkp. Samodzielna ekipa Dyskobolii i fc Lecha. Jak to wygląda plus czy Dyskobolia "sympatyzuje" obecnie z kimś ?
3) Pytałem wcześniej o Sierpc ale nie było odpowiedzi.
Mam 3 pytanią odnośnie miescowości.
1) Wronki - czy "kuchenni" poszli w strone Widzewa czy jest to zupełnie nowe pokolenie i ewentualnie jak sprawa wygląda w mieście. (czemu Wronki i Poznań nie należą do fc Wielkopolska ?)
2) Jak już jesteśmy w tym regionie to chciałbym uzyskać informacje na temat Grodziska Wlkp. Samodzielna ekipa Dyskobolii i fc Lecha. Jak to wygląda plus czy Dyskobolia "sympatyzuje" obecnie z kimś ?
3) Pytałem wcześniej o Sierpc ale nie było odpowiedzi.
-
Nie moja parafia, ale Sieprc od zawsze kojarzony jest z Petrochemią (na miejscowym Kasztelanie kręcony młyn przez fc Petry, chyba nie lubieli się z Targówkiem). Jeśli cos się zmieniło, to niech ktoś z Sierpca to sprostuje.
I pytanko ode mnie - na Kasztelanie obecnie dzieje się coś, czy chłopaki śmigają tylko na Petrę?
I pytanko ode mnie - na Kasztelanie obecnie dzieje się coś, czy chłopaki śmigają tylko na Petrę?
...iluzjoniści wyprali Tobie myśli...
-
Sierpc - kiedyś dużo Legii+jednostki Widzewa (to chyba pozostałość zgody z Petrochemią)...na chwilę obecną zdecydowana przewaga Petry
-
Mógłby ktoś opisać Dębice, z tego co słyszałem to ponoć Igloopol się odradza potwierdzi ktoś lub zaprzeczy?
Trenuj Sporty Walki! Tylko Wisła!
-
Zupełnie Zielony. pisze:Czy szukanie tak bardzo boli? Przecież było to juz w tym temacie ze dwa razy!tygrys pisze:W Dębicy wiadomo jest Wisłoka i Igloopol. Kto ma władzę w centrum miasta i jak sytuacja na osiedlach ?
Centrum miasta to wyłącznie Wisłoka, a poniżej masz dokładny opis + okoliczne miejscowości:
Oto opis (przekrojowo) Dębicy:
Podział jest bardzo prosty:
Wszystko na pólnoc od strony ulicy Rzeszowskiej tj. => ul. Rzeszowska - ul. Kościuszki - tory kolejowe jest za Igloo. Wszystko na południe to Wisłoka. Jedyny wyjątek to tzw. "Leśniczówka" (obrzeża Dębicy od strony Rzeszowa, a zarazem PD bok ul. Rzeszowskiej) gdzie jest malutnki terenik Igloo. Oczywiście nie piszę tu o małych (niemal pojedyńczych przypadkach z innych terenów zarówno po jednej jak i drugiej stronie).
Osiedlowo / dzielnicowo można określić tereny wpływów na-
Igloopol
Kędzierz, Zatorze (os. Słoneczne) oraz os. Świetosława, os. Rzeszowska PN (Tuwima, Cmentarna, Rzeszowska Osiedle), "Leśniczówka"
Wisłoka:
Kępa, Wolica I, II, III, Kawęczyn, Gawrzyłowa (chodzi o terney przyległe ul. Gawrzyłowskiej), Budzisz, os. Matejki, os. Leśna, os. Łysogórska, os. Metalowców, os. Fredry, os. Głowckiego/Kolejowa, centrum (Rynek),- os Sobieskiego, os. Strumskiego, os. Poddęby, os. Mickiewcza (tzw. "Pana Tadka"), os. Rzeszowska PD (Sienkiewicza, Robotnicza).
-
Kiedys wlasnie w Sierpcu wlasnie Targowek mial calkiem ostra awanturke z sierpczanami.
Obecnie na Kasztelanie sie nic nie dzieje.
Obecnie na Kasztelanie sie nic nie dzieje.
http://rksursus.blogspot.com/
-
podobno w Sierpcu również troche Zawiszy.
-
wiec czemu pozwalacie smigac w barwach Wisly na meczach Unii?cobalt pisze:Nie była i nie jest powiązana.19Piastowski45 pisze:Ja chciałem się zapytać o Oświęcim. Czy Unia jest powiązana z Wisłą Krk. Widziałem jakieś fotki z hokeja i można było zobaczyć osoby w bluzach Wisły na sektorze.
Co nie zmienia faktu że sporo osób oficjalnie manifestuje swe piłkarskie sympatie do np.Wisły,Górnika czy Ruchu.
Ciekawe jakby to wygladalo jakby chodzili na mecze KSU w swoich barwach pozostale oswiecimskie FC (KSG,HKS)?
GKS KATOWICE
-
Dodatkowo mając przed soba flagę"Łowcy hanysów" :Dop3 pisze:wiec czemu pozwalacie smigac w barwach Wisly na meczach Unii?cobalt pisze:Nie była i nie jest powiązana.19Piastowski45 pisze:Ja chciałem się zapytać o Oświęcim. Czy Unia jest powiązana z Wisłą Krk. Widziałem jakieś fotki z hokeja i można było zobaczyć osoby w bluzach Wisły na sektorze.
Co nie zmienia faktu że sporo osób oficjalnie manifestuje swe piłkarskie sympatie do np.Wisły,Górnika czy Ruchu.
Ciekawe jakby to wygladalo jakby chodzili na mecze KSU w swoich barwach pozostale oswiecimskie FC (KSG,HKS)?
-
Z Zawiszą w Sierpcu prawda, kilka osób śmiga po mieście w smyczkach, wrzuty nie schodzą z murów, kiedyś na wiadukcie na "dziesiątce" długo wisiał transparent: "Ekstraklasa dla ŁKSu" który wywiesili miejscowi Zawiszacy.
Osobiście znam jedną osobę z Sierpca, która śmiga na Gdańską 163a.
PoZdrawiam :-)
-
Możew ktos napisać jakie ekipy obcnie śmigają w Jaworznie na Victorie i Szczakowianke? Doszły mnie słuchy, ze na Szczaxe chodzi obecnie fc Ruchu z Jaworzna. Zawsze z tymi kibicami jak już to kojarzyła mi sie Victoria.
A więc jak to jest? A może obie ekipy są to kibice tylko swojego klubu?
Oczywiście nie piszę tego aby poraz kolejny odswierzac temat Jaworzna a więc proszę odpowiadać tylko w sprawię Victorii i Szczakowianki!
A więc jak to jest? A może obie ekipy są to kibice tylko swojego klubu?
Oczywiście nie piszę tego aby poraz kolejny odswierzac temat Jaworzna a więc proszę odpowiadać tylko w sprawię Victorii i Szczakowianki!
-
Ruch nie chodzi do nas na mecze , sa pojedyncze znajomosci i tyle .
Na Victorie kiedys chorzowscy chodzili tak jak i Wislacy z Jaworzna ale oczywiscie bez barw , w czasach kiedy Victoria krecila mlyn i na wyjazdy regularnie jezdzili , teraz znowu wydaja jakies gadzety .
Wiadomo ze na meczach moga sie pojawic osoby ktore tak po prostu przyjda zobaczyc mecz sobie .
Na Victorie kiedys chorzowscy chodzili tak jak i Wislacy z Jaworzna ale oczywiscie bez barw , w czasach kiedy Victoria krecila mlyn i na wyjazdy regularnie jezdzili , teraz znowu wydaja jakies gadzety .
Wiadomo ze na meczach moga sie pojawic osoby ktore tak po prostu przyjda zobaczyc mecz sobie .
www.Szczakowianka.Jaworzno.pl <----serwis kibicow
-
Ljukowy pisze:Z Zawiszą w Sierpcu prawda, kilka osób śmiga po mieście w smyczkach, wrzuty nie schodzą z murów, kiedyś na wiadukcie na "dziesiątce" długo wisiał transparent: "Ekstraklasa dla ŁKSu" który wywiesili miejscowi Zawiszacy.
a potem się obudziłeś :-)
w okresie wakacyjnym pewnie z przypadku Sierpc obmalowany przez małoletnią Z(małoletnią ze względu na hasła i jakość napisów) sprawcy nie wykryci :-)
smyczki na mieście to mają tylko psy heh a na pewno nie jakaś Zawisza,więc troszkę powagi kolego.