Kibice w UK

Informacje ze światowych trybun
ODPOWIEDZ
against modern

Re: Kibice w UK

Post autor: against modern » 08.02.2010, 16:07

Nisc skrobnął byś coś o Southamptonie :] mieli kiedyś jakąś liczącą się ekipę?? czy w tamtych rejonach zawsze Portsmouth dominował :]

i o Plymouth jakbyś mógł.

iparts.pl
ax88

Post autor: ax88 » 08.02.2010, 19:28

nisc juz kiedys pisał o nich
So'to maja opinie piknikow ale nawet opinia Porsmouth sie o nich zmienila w ostatnich paru latach bo mlodzi sie baaardzo wyrobli (jak wszedzie prawie w Anglii) powszechnie znana jest zwykla kibicowska lojalnosc fanow Southampton, jezdza wszedzie nawet w srodku tygodnia na zajebiscie dalekie wyjazdy...ogolnie jednak pozasportowo to w stosunku do sasiadow ( Pompey, Plymouth,Exeter) raczej sporo im brakuje....pozdro

nisc

Post autor: nisc » 08.02.2010, 21:25

ax88 mnie wyreczyl ze Swietymi a jesli chodzi o Plymouth Central Element to chyba o nich pisalem tez a jesli nie to krotko jest to scisla czolowka w Anglii, kosy z Exeter, klubami walijskimi i obydwoma z Bristolu, bardzo dobra obecnosc na kadrze szczegolnie na ciezkich wyjazdach ( ostatni raz w 120 osob wybrali sie poltorej roku temu do Berlina na mecz towarzyski Niemcy-Anglia ), Plymouth a szczegolnie starszyzna przez znajomosci z meczow kadry ma uklad z Wolverhampton pielegnowany juz okolo 20 lat, imprezowali wspolnie rok temu z okazji St.George Day w Midlands, mimo ze "Pielgrzymi" maja wszedzie daleko to jezdza jak poj.....nawet w Szkocji w ubieglym roku na sparingach bylo ich okolo 1000. pzdr

ps. z okazji tego ze w eliminacjach Euro2012 Anglia gra z Walia po ustaleniu terminow meczow prosze o kontakt zainteresowanych wypadem na te meczyki ( szczegolnie w Cardiff bo tam moge zalatwic rozsadna liczbe wejsciowek, oczywiscie prv only). to tyle
TYBET JEST SERBSKI

neo12

Post autor: neo12 » 08.02.2010, 22:42

Mógłby ktoś napiać coś o ekipach Barnsley, Crewe Alexandra, Shrewsbury, Accrington, Wycombe i Yeovil???
,,Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań" - Gilbert Keith Chesterton

nisc

Post autor: nisc » 08.02.2010, 22:51

neo12 pisze:Mógłby ktoś napiać coś o ekipach Barnsley, Crewe Alexandra, Shrewsbury, Accrington, Wycombe i Yeovil???
Crewe, Wycombe, Yeovil -dno

Barnsley- Five "O" , scisla czolowka na Wyspach, kosa z Huddersfield, Leeds, Bradford i wszystkimi innymi ekipami z Yorkshire ( ostatnio najwieksze dymy z Sowami), zaloga decyzyjna bardzo prawicowa, mn. organizuje ochrone spotkan BNP

Shrewsbury - English Border Firm, j/w, kosa z powodu polozenia na angielsko-walijskiej granicy z Walijczykami, ostatnimi laty szczegolnie z Wrexham, ciekawostka , na terenie Shrewsbury do dzis obowiazuje sredniowieczne prawo ze po 23 na ulicy mozna z łuku zastrzelic kazdego napotkanego Walijczyka ;-), wracajac do tematu EBF wyroznia sie w League Two, obecnie ich kosy w tej lidze to ekipy Port Vale, Northampton, Darlington, Rochdale i Bury

Accrington Stanley - prekursorzy "ultraski" w Anglii, maja kilka duzych flag i wzoruja sie na kontynentalnym stylu kibicowania, bardzo wierni kibice, ich problemem jest to ze miasto lezy pomiedzy potentatami sportowym ( Blacburn) i kibicowskim (Burnley), walcza o klub stojacy na krawedzi bankructwa ( maja tu poparcie wielkich sasiadow ktorych oficjalne kluby kibica zbieraly kase na wsparcie dla AS juz kilkukrotnie, chuligansko raczej spokoj bo Ci co lubia ten sport jezdza w 90% na Burnley...pzdr
TYBET JEST SERBSKI

neo12

Post autor: neo12 » 08.02.2010, 22:54

dzięki Nisc pozdro

against modern

Post autor: against modern » 09.02.2010, 09:57

Nisc gdybyś był tak dobry i napisał jeszcze o Doncaster, Reading, Huddersfield, Hartlepool, jak to wygląda obecenie i jaką role odgrywali dawniej.
Wiem tyle że Huddersfield są ponoć nieźli :]
i o Crystal Palace cosik :) dzięki, pzdr

RC

Post autor: RC » 09.02.2010, 11:50

A ja bym poprosil o wyjasnienie zdania: "w ostatnich latach mlodzi baaardzo sie wyrabiaja" (dot. Anglii w ogole).

pozdr i sorry za brak polskich liter.

nisc

Post autor: nisc » 09.02.2010, 12:32

RC pisze:A ja bym poprosil o wyjasnienie zdania: "w ostatnich latach mlodzi baaardzo sie wyrabiaja" (dot. Anglii w ogole).

pozdr i sorry za brak polskich liter.
przesledz 52 strony tematu i znajdziesz odpowiedz...bylo to wielokrotnie wyjasniane i poparte porzykladami..pzdr
TYBET JEST SERBSKI

jms

Post autor: jms » 09.02.2010, 13:00

Against modern co do Crystal Palacu to wiem tylko tyle że posiadają garstke swoich kibiców zresztąich stadion ma coś ponad 20 tysięcy miejsc i rzadko jest zapełniony, kibiców maja tylko w jakiejs części Londynu i nic nie znaczą, są z tym pogodzeni i nie chcą nawet tego zmieniać. Co do kos/sympatii nie zapytałem info mam od Polaka jeżdzącego na Arsenal i mieszkającego w Londynie
BĘDZIEMY Z TOBĄ AŻ DO ŚMIERCI

against modern

Post autor: against modern » 09.02.2010, 13:13

wiem że mają kosę z ... Brighton :]

nisc

Post autor: nisc » 09.02.2010, 14:34

against modern pisze:Nisc gdybyś był tak dobry i napisał jeszcze o Doncaster, Reading, Huddersfield, Hartlepool, jak to wygląda obecenie i jaką role odgrywali dawniej.
Wiem tyle że Huddersfield są ponoć nieźli :]
i o Crystal Palace cosik :) dzięki, pzdr
Doncaster dotknela zaraza nowoczesnych monitorowanych stadionow wiec od czasu dosc konkretnego dymu na tym stadionie z Millwall ( przeskakiwanie plotow, bezposrednie starcia na trybunach ) zdaje sie 3 lata temu raczej jest cisza i spokoj. Maja tez ten sam problem co Fulham, fame "klubu rodzinnego" , co nie do konca jest prawda. Problem podobny jak wiekszosc ekip z Yorkshire, bardzo duza i konkretna ekipa Leeds w miescie ( "Donnie Whites") i to najwazniejsza sila miasta Doncaster. Kosy to cale Yorkshire.

Reading - mlodzi dzialaja i to nawet dosc konkretnie, maja swoje uklady z mlodymi z Chelsea robiac wspolne akcje i odwiedzajac sie na waznych meczach ( glowna postac ekipy Reading to nr 2 w hierarchii Headhunters ), jesli chodzi jednak o ogol kibicow totalny piknik poza kilkudziesiecioma wariatami. Reading nie lubi sie z Luton, Oxford, Watford i wszystkim innymi ekipami z okolic Londynu.

Huddersfield, mozna przepisac wszystko co powyzej napisalem o Doncaster heh. Poza tym jednak na pewno w pierwszej piatce Yorkshire chuligansko i duze starcia kiedy tylko jest okazja z Barnsley, Leeds czy obydwiema ekipami z Sheffield, nie lubia tez Bradford bo tam w ekipie jest kilku pakich co w Huddersfieldjest nie do pomyslenia. W 2004 roku w Chorzowie mieli dosc duza ekipe i starli sie na ul. 3 maja z Villą przy okazji Polska-Anglia.

Hartlepool- "miejscowy klub dla miejscowych ;-)"- jako miasto slynni z tego ze w 1803 roku rozbil sie tam francuski okret i ludnosc Hartlepool znalazla na pokladzie szympansa , myslac ze to Francuz powiesili małpe na rynku po przebraniu w mundur napoleonski, przez to wydarzenie wszyscy kibole wrzucaja im do dzis od "monkey hangers" - szydzac z ciemnoty XIX wiecznego Hartlepool. A wracajac do ekipy The Blue Order sa, dzialaja, wielka kosa z Darlington ( na derbach pare lat temu w obydwu przypadkach byly spore dymy ), nie lubia sie z Carlisle no i z wielka trojka z okolicy ( Newcastle, Sunderland, Boro).

Crystal Palace - tocza sobie wojenke z Fulham, QPR i innymi mniejszymi ekipami z Londka , rozwijajac sie pod czujnym okiem swoich mentorow z Tottenham Massive, maja tez elementy "ultras" na stadionei jak duze flagi na plot i do machania...pzdr
TYBET JEST SERBSKI

sysysy

Post autor: sysysy » 09.02.2010, 14:40

Mam pytanie odnośnie Sheffield- czy oprócz Wednesday i United są jacyś kibice (chodzi mi o najstarszy klub świata- FC Sheffield)?

neo12

Post autor: neo12 » 09.02.2010, 14:48

Nisc opisując Barnsley, Plymouth i Shrewsbury napisałeś że to ścisła angielska czołówka, to chyba sporo ekip jest w tej ścisłej czołówce? kogo do niej jeszcze zaliczasz?

nisc

Post autor: nisc » 09.02.2010, 15:05

neo12 pisze:Nisc opisując Barnsley, Plymouth i Shrewsbury napisałeś że to ścisła angielska czołówka, to chyba sporo ekip jest w tej ścisłej czołówce? kogo do niej jeszcze zaliczasz?
juz tez kiedys byly te rankingi, ciezko sie podjac takiego czegos , najlatwiej ligami, wiec na dzien dzisiejszy wg mnie to czolowka wyglada tak:

premiership:

1. Stoke
2. Burnley
3. Tottenham
4. Chelsea
5. Birmingham
6. West Ham
7. Portsmouth

championship:

1. Sheffield Utd
2. Barnsley
3. Cardiff
4. Nottingham Forest
5. Swansea
6. Middlesbrough
7. Plymouth

league one:

1. Leeds
2. Stockport
3. Charlton
4. Millwall
5. Huddersfield
6. Oldham
7. Carlisle United

league two:

1. Bradford City
2. Rochdale
3. Shrewsbury
4. Exeter
5. Bury
6. Port Vale
7. Bornemouth

ligi nizsze:

1. Oxford
2. Luton
3. Mansfield Town
4. Wrexham
5. York City
6. Newport County
7. Cambridge

Szkocja:

1. Aberdeen
2. Airdrie
3. Hibernian
4. Rangers
5. Motherwell
6. Morton
7. Hamilton
TYBET JEST SERBSKI

neo12

Post autor: neo12 » 09.02.2010, 15:18

Ciekawe zestawienie,(myślałęm że pewniakiem w championship będzie Leicester)
nisc pisze: najlatwiej ligami, wiec na dzien dzisiejszy wg mnie to czolowka wyglada tak
ligami albo regionami, choć regionów więcej niż lig(tych czołowych)
pozdro

against modern

Post autor: against modern » 09.02.2010, 15:55

Casuals :)

http://www.youtube.com/watch?v=WAxbLpA4y74

a to dla fanatyków sceny w uk, prawdziwe wykopalisko :) bramki z meczów pierwszej rundy FA Cup 1989/90 :) na uwage zasługuje szczególnie pierwszy skrót, Blackpool - Bolton i atmosfera po golach zarówno w sektorze gości jak i gospodarzy :)

http://www.youtube.com/watch?v=J036kJRX8P4

nisc

Post autor: nisc » 09.02.2010, 16:16

jesli chodzi o Leicester to sprawa jest na dzien dzisiejszy taka ze po upadku pare lat temu koalicji DLC ( Derby&Leicester&Coventry) i zmianie pokolen najszybciej "pozbierala" sie mlodziezowka Coventry a Baby Squad i Derby Lunatic Fringe do dzis raczej nie sa w stanie nawiazac do chlubnej przeszlosci..pzdr
TYBET JEST SERBSKI

citizen

Post autor: citizen » 10.02.2010, 00:53

nisc: jako zes w Szkocji i znasz klimat nawin cos o Aberdeen...Niedlugo sie tam wybieram,chyba skocze na jakis meczyk,nie wiem czego sie spodziewac :)

szczena_uns

Post autor: szczena_uns » 10.02.2010, 02:34

Mieszkam już trochę w Crewe i na Alexandrze nic się niedzieje , w młynie kilkudziesięciu dzieciaków którzy co mecz strasznie się spinają a póżniej 5 minut przed końcem meczu spierdalają na miasto i tam się chowają . Jedynie co można ciekawego tam było zobaczyć to dobre liczby kibiców przyjezdnych :)
Co do Shrewsbury to miałem przyjemność być z nimi na wyjeżdzie z Port Vale i bylem milo zaskoczony , dwa piętrowe autokary ekipy , przed meczem doszlo do wymiany sprzetu z miejscowymi gdzie w jednym z autokarów leci kilka szyb i pózniej STFC są zawijani przez psiarnię . W ekipie dużo ambitnych młodych wspieranych przez konkretną starszą załogę . Po meczu podczas powrotnej eskorty wybiega trochę Port Vale lecz na widok zawracającej psiarni szybko uciekają pomiędzy domki.
W IMIÉ OJCA I SYNA UNIA NOWA SARZYNA

szczena_uns

Post autor: szczena_uns » 10.02.2010, 15:09

[link] znalezione w necie
W IMIÉ OJCA I SYNA UNIA NOWA SARZYNA

cyryl bazgrolarz

Post autor: cyryl bazgrolarz » 10.02.2010, 19:35

Ponoć na Crystal Palace chodzi dużo kebabów, prawda?
To zdobywca pucharu i superpucharu z tym zespołem.

1928UT

Post autor: 1928UT » 11.02.2010, 17:46

nisc jesteś w stanie napisać pare słów o klubach z Londynu takich jak Fisher Fc ( podobno klub się rozpadł i kibice założyli nowy) i Hampton and Richmond, i o klubiku Hendon Fc? z góry dzięki.

Mićko

Post autor: Mićko » 13.02.2010, 18:13

Mam pytanie do użytkownika NISC czy mógłbys przybliżyć temat Tartan Army? Czy w ramach Tartan Army działają wspólnie kibice Celticu i Rangersów? Czy Tartan Army to tylko kibice części szkockich klubów(a jesli tak to których) czy też reprezentacja Szkotów jako ogółu? pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź

ax88

Post autor: ax88 » 13.02.2010, 18:30

Celticu hahahhahahaha

Mićko

Post autor: Mićko » 13.02.2010, 19:02

Celtiku już przeszło? Jak się nie ma problemów z angielskim bo się tam trochę pracowało dzięki temu że przedtem w szkole nie miało się problemów z polskim i generalnie ze szkołą - to czasami polskie ,,k'' staje się angielskim ,,c'' , za to jak sobie człowiek tłumaczy rzeczywistość na 88 różnych sposobów , to i się przy...lac lubi do byle czego jak i problem ma z banalnym podrapaniem się we własną d*** z racji pernamentnie wyprostowanej ręki - w skrócie odbij koleżko jak nie masz nic do powiedzenia w temacie.

zelek1982

Post autor: zelek1982 » 14.02.2010, 11:28

[link]

był ktoś może?

CelticBhoy

Post autor: CelticBhoy » 15.02.2010, 10:08

ktos pytal o Tartan army i Celtic - casuale i ludzie zaangazowani w aktywne kibicowanie nie udzialają się obecnie ani w Tartan army, ani w ogole nie bywają oficjalnie na reprezentacji Szkocji. Kibicują reprezentacji Republiki Irlandii. To tyle.
This is CELTIC - my religion.
"What a fuckin shame. It used to be a Paradise, now it's a Little Palestine"

Bolo40

Post autor: Bolo40 » 15.02.2010, 10:29

CelticBhoy pisze:ktos pytal o Tartan army i Celtic - casuale i ludzie zaangazowani w aktywne kibicowanie nie udzialają się obecnie ani w Tartan army, ani w ogole nie bywają oficjalnie na reprezentacji Szkocji. Kibicują reprezentacji Republiki Irlandii. To tyle.
Ja chciałem własnie napisać coś takiego właśnie,ilu znałem kibiców Celtiku tylu zawsze deklarowało że kibicują Eire,i tyle.Ito już trwa lata,jeśli ktoś ma filmiki z Italia90,z ujęciami sektora Irlandii,może zobaczyć jaka masa ludzi tam była w koszulkach Celtiku.Także oficjalna linia to Eire,a jak tam kto jeżdzi to już inna sprawa.I jeszcze jedno,poziom fanatyzmu jest w środowisku kibiców Celtiku naprawde wysoki-to oczywiście moje zdanie na ten temat.

Hutnik_Pany

Post autor: Hutnik_Pany » 15.02.2010, 19:59

jms pisze:Against modern co do Crystal Palacu to wiem tylko tyle że posiadają garstke swoich kibiców zresztąich stadion ma coś ponad 20 tysięcy miejsc i rzadko jest zapełniony, kibiców maja tylko w jakiejs części Londynu i nic nie znaczą, są z tym pogodzeni i nie chcą nawet tego zmieniać. Co do kos/sympatii nie zapytałem info mam od Polaka jeżdzącego na Arsenal i mieszkającego w Londynie
Drogi kolego co do Crystal Palace to sie mylisz. Maja oni opinie najwiekszej kibicowskiej dziczy w stolicy UK. Zdecydowanie rzadza i jest ich najwiecej w poludniowym Londynie z racji tego, ze sa jedynym klubem w tej czesci miasta.

Najwieksza obecnie kose maja z Charlton, a wzielo sie to stad, ze "Addicks" kilkanascie lat temu wynajmowali u nich przez kilka lat stadion. Kosa ta siegnela maksymalny poziom 5 lat temu, kiedy to w ostatnim meczu sezonu Crystal Palace zremisowalo mecz z Charltonem 2-2 tracac bramke w ostatnich minutach (strzelil Darren Bent teraz Sunderland) i do utrzymania zabraklo im wlasnie tego jednego punktu. Od tego czasu nienawisc jest 100 %-towa zreszta obustronna.

Co do pozaboiskowych osiagniec Crystal Palace to dokonali oni czegos czego w UK niewidziano od dawna. Otoz 3 lata temu zrobili w kilkanascie osob wjazd ze sprzetem do jadacego Charltonu na wlasny domowy mecz. Prali kazdego bez wzgledu na wiek i plec. Co prawda wiekszoc ich wylapano, a to dzieki wszechobecnym CCTV, jednak slawa poszla w swiat. Co smieszne to prasa glowna winne zrzucila na owczesnego prezesa klubu Simona Jordana, ktory mial jakoby podsycac w kibicach CP nienawisc do Charltonu.

W tym sezonie srednia frekwencja na ich stadionie wynosci okolo 12 tys. Ale to tylko dlatego, ze obecnie w klubie jest c****** atmosfera (ogromne dlugi i klub przejal komornik). Poza tym ludzie sa juz znudzeni marazmem Championship, gdyz klub ten przez wiekszosc swojego istnienia gral w Premier League i mentalnie oraz kibicowsko powinien tam nalezec.

A o tym jak swietnie potrafi kibicowac Crystal Palace moglismy sie przekonac wczoraj, kiedy to w 1/8 FA CUP goscili Aston Ville i przy pelnym stadionie zrobili zajebista atmosfere.

Poza tym na ich mecze chodza prawie wylacznie biali, bo kolorowi wybieraja Arsenale, Manchestery i Liverpoole, czyli latwy i przyjemny los kibica.

nisc

Post autor: nisc » 15.02.2010, 20:02

co by nie mowic atmosfera, otoczka itp meczu Crystal Palace z Villa wczoraj byla przezajebista, w sumie pierwszy raz widzialem zeby ludzie z (kilku) ekip zupelnie nie wnikajacy w inne mecze niz ich druzyn byli tak wciagnieci przez to spotkanie, brawo kibole CP..
TYBET JEST SERBSKI

Hutnik_Pany

Post autor: Hutnik_Pany » 15.02.2010, 20:30

Ja ogladam wszystkie mecze, ktore serwuje brytyjska TV, a czasem na stadionie i nie pamietam kiedy ostatnio ktos mial tak zajebisty doping.

citizen

Post autor: citizen » 16.02.2010, 00:07

3100 Stoke na Man City w sobote.

Za tydzien rewanz,jade.

jebliwy krasnal

Post autor: jebliwy krasnal » 16.02.2010, 02:30

mógłby ktoś opisać ekipę birmingham city - zulu warriors? jak prezentują się na tle innych ekip na wyspach? czy to prawda, że w swoich szeregach posiadają dużo małp?

rcn2

Post autor: rcn2 » 16.02.2010, 05:58

zulus to chyba jednak ASTON VILLA

against modern

Post autor: against modern » 16.02.2010, 09:25

Hutnik_Pany pisze:
jms pisze:Against modern co do Crystal Palacu to wiem tylko tyle że posiadają garstke swoich kibiców zresztąich stadion ma coś ponad 20 tysięcy miejsc i rzadko jest zapełniony, kibiców maja tylko w jakiejs części Londynu i nic nie znaczą, są z tym pogodzeni i nie chcą nawet tego zmieniać. Co do kos/sympatii nie zapytałem info mam od Polaka jeżdzącego na Arsenal i mieszkającego w Londynie
Drogi kolego co do Crystal Palace to sie mylisz. Maja oni opinie najwiekszej kibicowskiej dziczy w stolicy UK. Zdecydowanie rzadza i jest ich najwiecej w poludniowym Londynie z racji tego, ze sa jedynym klubem w tej czesci miasta.

Najwieksza obecnie kose maja z Charlton, a wzielo sie to stad, ze "Addicks" kilkanascie lat temu wynajmowali u nich przez kilka lat stadion. Kosa ta siegnela maksymalny poziom 5 lat temu, kiedy to w ostatnim meczu sezonu Crystal Palace zremisowalo mecz z Charltonem 2-2 tracac bramke w ostatnich minutach (strzelil Darren Bent teraz Sunderland) i do utrzymania zabraklo im wlasnie tego jednego punktu. Od tego czasu nienawisc jest 100 %-towa zreszta obustronna.

Co do pozaboiskowych osiagniec Crystal Palace to dokonali oni czegos czego w UK niewidziano od dawna. Otoz 3 lata temu zrobili w kilkanascie osob wjazd ze sprzetem do jadacego Charltonu na wlasny domowy mecz. Prali kazdego bez wzgledu na wiek i plec. Co prawda wiekszoc ich wylapano, a to dzieki wszechobecnym CCTV, jednak slawa poszla w swiat. Co smieszne to prasa glowna winne zrzucila na owczesnego prezesa klubu Simona Jordana, ktory mial jakoby podsycac w kibicach CP nienawisc do Charltonu.

W tym sezonie srednia frekwencja na ich stadionie wynosci okolo 12 tys. Ale to tylko dlatego, ze obecnie w klubie jest c****** atmosfera (ogromne dlugi i klub przejal komornik). Poza tym ludzie sa juz znudzeni marazmem Championship, gdyz klub ten przez wiekszosc swojego istnienia gral w Premier League i mentalnie oraz kibicowsko powinien tam nalezec.

A o tym jak swietnie potrafi kibicowac Crystal Palace moglismy sie przekonac wczoraj, kiedy to w 1/8 FA CUP goscili Aston Ville i przy pelnym stadionie zrobili zajebista atmosfere.

Poza tym na ich mecze chodza prawie wylacznie biali, bo kolorowi wybieraja Arsenale, Manchestery i Liverpoole, czyli latwy i przyjemny los kibica.

a Millwall?? przecież Millwall też jest z południowego Londynu ??

Nisc a jak Villa się pokazała na tym meczu??

nisc

Post autor: nisc » 16.02.2010, 11:46

against modern pisze:Nisc a jak Villa się pokazała na tym meczu??
ogolnie wykupili cala pule biletow czemu nie mozna sie dziwic bo chca zdobyc puchar, silna reprezentacja wszystkich ekip od C-Crew ktorzy powracali z emerytur;-) byli tez Steamers no i dobrze ponad 150 osob z Hard Core AV.

o zadymach na SOuthampton-Portsmouth pisac nie bede kazdy moze sobie w necie obejrzec heh, za to niezly cyrk byl na Chelsea-Cardiff, wg mojego info ( nie nie telefoniczne hehe) Cardiff przegonilo ekipe CFC co najmniej dwa razy , wstyd jak ch..zwazywszy ze wsrod Chelsea bylo po kilka, kilkanascie osob z wielu klubow angielskich na zasadzie obserwatorsko/prywatnej, po stronie Cardiff kilkanascie osob ze starej zalogi Hibs. pzdr
TYBET JEST SERBSKI

sysysy

Post autor: sysysy » 16.02.2010, 12:04

rcn2 pisze:zulus to chyba jednak ASTON VILLA

To nie Villa lecz FC Birmingham

damian308

Post autor: damian308 » 16.02.2010, 18:30

jebliwy krasnal pisze:mógłby ktoś opisać ekipę birmingham city - zulu warriors? jak prezentują się na tle innych ekip na wyspach? czy to prawda, że w swoich szeregach posiadają dużo małp?

Ekipa ma w szeregach dużo czarnoskórych LUDZI. Ich nazwa wlasnie sie posrednio z tego wywodzi. Bo "Zulus" to bylo kiedys plemie afrykanskie. Swoja droga teraz piszesz "malpy" co uwazam za po prostu chamskie, a jakbys zobaczyl ich ekipe przed twarza to bys moment spuscil ogon. Pozdro.

mancunian

Post autor: mancunian » 16.02.2010, 19:10

Nisc media podaja ze kolejny martwy kibic tym razem wlasnie po meczu Aston Villa i CP. Dzialo sie tam cos konkretniejszego, czy po prostu na sile szukanie sensacji?

ODPOWIEDZ