Ponieważ wybrałeś kanał oficjalny, zamiast np. priv, to odniosę się do tego postu na stronie poświęconej Bałkanom, co jest jej zaśmiecaniem. Ale ok:
1. Nie sadzę się na znawcę klimatów serbskich, piszę o Nowym Sadzie, z założeniem, że kogoś te informacje mogą interesować. Są także na tym forum osoby, które śledzą wydarzenia w Belgradzie dużo pilniej i mają na ten temat dużo większą wiedzę, ale negowania faktów nie rozumiem.
2. Firma Ceo Svet, czyli grupa, która skupia podobnych mnie pomyleńców kibicujących Vojvodinie, a mieszkających poza Nowym Sadem, liczy łącznie koło 20 osób, czyli 1/10 fanów Zvezdy/Partizana z samego Berlina czy Wiednia. Wniosek: NIE JESTEŚMY HEGEMONEM. Nowy Sad nie jest metropolią, są w nim kibice Partizana i Zvezdy, a Firma ma na każdym meczu 500-700 osób.
3. Na Vojvodinie oi! był obecny od końca lat 80 i jest on niezwykle istotnym elementem historii tego miasta i jego kultury. Oprócz tego na trybunach znajdziesz wszelkie inne klimaty muzyczne, polityczne, światopoglądowe. Łączy nas to z 99% grup kibicowskich na świecie.
4. Informacje na temat moich prywatnych zajęć pozalekcyjnych są:
a) nieprawdziwe
b) nieaktualne
Ale, jak już wspomniałem, ich podnoszenia forum publicznym nie rozumiem. Od tego jest chyba opcja priv.
Tyle, tytułem polemiki.
Ostatni weekend:
Vojvodina - Cukaricki 4:0:
http://www.youtube.com/watch?v=zfa_UB7l ... r_embedded