Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM, Zorientowany

HC

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: HC »

a wszsystko to bierze się z innej definicji słowa ULTRAS w Polsce niż za granicą...
iparts.pl
pkskjg1953

Post autor: pkskjg1953 »

ŚNIEŻNY WARAN pisze:Poprawiona mapka Dolnego Śląska - http://i47.tinypic.com/syazw7.jpg

dodałem też dolnośląską część woj. lubuskiego
Co raz dokładniejsza mapka,ale...Dodając herby np.BKS Bolesławiec czy Victorii Świebodzice,powinieneś umieścić również herby np.Moto Jelcza Oława,Rokite Brzeg Dol.,Pogoń Oleśnica,Kuźnia Jawor,Polonia Trzebnica.Oni istnieją,działają i niektórzy mają się dobrze :) Coś tam jeszcze chyba brakuje...W Lubawce jest Orzeł ale marnie działają.Jeżdżono kiedyś też na Górnika W. i Widzew Łódź.Działaja również ekipki Włókniarza Mirsk i Pogoni Wleń.Nie wiem jak Łużyce Lubań-kiedyś istnieli.W Pieńsku też jeżdżą na Zagłębie Lubin i to od paru dobrych lat.FC KSK we Lwówku to już historia.Herby Górnika W.w Jeleniej i Kowarach to nadużycie.Aktywnie jeździ i działa jeden kibic KSG!FC Legii w JG???Z kąt masz takie info???!!!Być może ktoś jeździ pooglądać piłkarzy ale fc???
Jack Sparrow_UT1922

Post autor: Jack Sparrow_UT1922 »

Warchlak1920BP pisze:jak to w końcu jest w Czersku ( woj.pomorskie )? Pół na pół, czy tylko Arka? Chodzi mi o tą poprawioną mapke pomorskiego?
W Czersku występuje Arka, ale przede wszystkim Lechia, która na chwilę obecną jest bardziej widoczna. Oprócz meczy w Gdańsku, wspierają także Chojniczankę Chojnice, mając nawet fanklubową flagę.
DiglettOi

Post autor: DiglettOi »

kibolek1983 pisze:
Mariensztat` pisze:A jak jest w takich miejscowościach jak Daleszyce czy Borków(woj. Świętokrzyskie). Korona czy może zero ruchu kibicowskiego???

Spartakus Daleszyce kręci jakiś tam mały młynek. Ogólnie z racji bliskości miasteczko pro Korona.
W Daleszycach tworzy sie pomału fc Korony, ktory ma skupiac osoby nie tylko z samych Daleszyc ale też z całej gminy, w tym właśnie też Borków. Są osoby jeżdżące na wyjazdy, bardziej kumate. Napisy w całej gminie są chwalące Korone, w planach jest powstanie graffiti, vlepek. także rozkręca się powoli. pzdr
ŚNIEŻNY WARAN

Post autor: ŚNIEŻNY WARAN »

co do FC Legii to kiedyś jadąć z Jelonki do Szklarskiej Poręby w Jeleniej wsiadło 3 gości, z czego 2 w koszulkach Legii i rozklejali vlepki, wysiedli gdzieś po drodze. Dająć herb przy JG miałem na myśli ogólnie tamtą okolicę gdzie działają jacyś kibice Legii. Co do KSG w JG to jeszcze strone temu jest info żeby dać herb więc się zdecydujcie.

A z Rokitą, Pogonią, Moto-Jelczem, Trzebnicą i Kuźnią masz rację, pamiętałem o tym jak zaczynałem mapkę (o MJO nawet napisałem przy pierwszej) a zapomniałem pododawać te herby. Problem natomiast własnie z Orłem, Włókniarzem, Łużycami i Wleniem, że coś działali to wiem ale teraz cokolwiek się tam dzieje? Bo na tej zasadzie to powinienem dać też Zgodę Grodziszcze i inne ekipy z małych miast i wsi, które na przestrzeni lat miały jakies swoje ekipy.
Abrakadabra1947

Post autor: Abrakadabra1947 »

pkskjg1953 pisze:
ŚNIEŻNY WARAN pisze:Poprawiona mapka Dolnego Śląska - http://i47.tinypic.com/syazw7.jpg

dodałem też dolnośląską część woj. lubuskiego
Co raz dokładniejsza mapka,ale...Dodając herby np.BKS Bolesławiec czy Victorii Świebodzice,powinieneś umieścić również herby np.Moto Jelcza Oława,Rokite Brzeg Dol.,Pogoń Oleśnica,Kuźnia Jawor,Polonia Trzebnica.Oni istnieją,działają i niektórzy mają się dobrze :)
Na Pogoń chodzą dziadki tylko po to aby ogladnąc mecz i sie w tym czasie napić wódki. Nie dzieje się tam nic co by było warte odnotowania.
Abrakadabra1947

Post autor: Abrakadabra1947 »

ŚNIEŻNY WARAN pisze: Problem natomiast własnie z Orłem, Włókniarzem, Łużycami i Wleniem, że coś działali to wiem ale teraz cokolwiek się tam dzieje? Bo na tej zasadzie to powinienem dać też Zgodę Grodziszcze i inne ekipy z małych miast i wsi, które na przestrzeni lat miały jakies swoje ekipy.
Wydawało mi się, że jesteś z Górnika więc to, że Orzeł działa powinieneś chyba wiedziec najlepiej :)
pkskjg1953

Post autor: pkskjg1953 »

Włókniarz Mirsk-jesienią kręcą młynek,odpalali nawet piro.
Pogoń Wleń-działają,zaliczyli chyba 100%wyjazdów,u siebie robią mini oprawy.
Z Łużycami nie mieliśmy dawno styczności także nie wiem czy działają.
Reszta jak pisałem.
I tak gratki za robotę!!!:)
kropek

Post autor: kropek »

Tak jak mowilem, dodaj herb ZL do Strzegomia, poniewaz sa i dzialaja. Jestem w stanie zaryzykowac, ze dzialaja bardziej od kibicow Ślaska z tegoz miasta :) Mozna cos wiecej o kibicach Miedzianki z Prochowic ? Wiem ze sporo jankow jezdzi na mecze do Lubina, ale o Miedziance nie slyszalem...Szprotawe rowniez zaznacz jako ZL poniewaz zaczeli dzialac na poczatku tego sezonu. Wokol Jawora jakies male herbiki ZL rowniez by nie oszpecily tej mapki :)
PallMall1945

Post autor: PallMall1945 »

Witam nie pisze tu praktycznie od paru lat ale w sprawie Nysy jednak sie zdecyduje
a więc w Nysie na dzień dzisiejszy sytuacja wyglada nastepująco
Odra w wiekszosci i widac to wyraznie jest i Śląsk i jest to tak jak ktos wyrzej napisal jednostki z flagą minusem jest dla nich to ze się nie pokazują praktycznie wogole
ktoś tam napisał ze spędził 4 lata w Nysie i żadnych barw nie widział
być moze poprostu tak wyszło ze nikogo nie widziałeś a poza Odrą i Ślaskiem jest tez Fc Lazio . kibice siatki azs-u Nysa nie maja nic wspolnego z nazwa Stal
Stal Nysa to obecnie FC Odry od dobrych parunastu lat to chyba by było na tyle pozdrawiam
sprotaviak

Post autor: sprotaviak »

kropek pisze:Tak jak mowilem, dodaj herb ZL do Strzegomia, poniewaz sa i dzialaja. Jestem w stanie zaryzykowac, ze dzialaja bardziej od kibicow Ślaska z tegoz miasta :) Mozna cos wiecej o kibicach Miedzianki z Prochowic ? Wiem ze sporo jankow jezdzi na mecze do Lubina, ale o Miedziance nie slyszalem...Szprotawe rowniez zaznacz jako ZL poniewaz zaczeli dzialac na poczatku tego sezonu. Wokol Jawora jakies male herbiki ZL rowniez by nie oszpecily tej mapki :)
Witam, w Szprotawie nie ma zorganizowanego ruchu kibicowskiego, a jeżeli chodzi o wyjazdy na ZL, to, jak ktoś napisał wcześniej, są to osoby, które jeżdżą na kilka meczy w sezonie, a i tak jest ich bardzo mało, nic zorganizowanego. Pozdrawiam.
1933

Post autor: 1933 »

Fisk napisał(a):
a Jak Się ma Podhale Nowy Targ? interesują mnie ich Zgody/Układy/Kosy. I jakieś Ciekawe informacje.

Podhale ma się dobrze. Ktoś już tam mniej więcej dobrze to opisał na poprzedniej stronie.

To też poruszane niedawno:
nisc napisał(a):
Dark_LG male pytanie w zwiazku z FC Nowy Targ..czy tam ludzie "pokochali" Lechie przez kontakty Stoczniowiec-Podhale (bo tak sie chyba nowotarskie konktakty z Gdanskiem zaczely) oraz czy caly ten FC by zaistnial bez zgody Wisla-Lechia..

tak nawiasem mowiac macie dobre fc ( mysle ze Mlawa bije te wszystkie Tczewy, Starogardy, Pisze na glowe) ale tez na sile robicie wrazenie ze jest Was wszedzie pelno....oczywiscie to "wina" awansu sportowego Lechii jak i Arki ze w kosmicznych wydawalo sie miejscach sa FC bo jakos nie slyszalem zeby na Lechie smigal FC Nowy Targ w "A" Klasie co tyczy sie np. Arki FC Lubelskie w jednakowym wymiarze...a juz usilna propaganda na temat rosnocej sily Lechii w Gdyni to smiech na sali po calosci..

I tu się mylisz. FC Lechii w Nowym Targu istnieje od jakiegoś 2004 roku. Na początku było to raptem kilka osób z flagą. A wszystko zaczęło się ok. 93 roku za sprawą jednej osoby dzięki, której w czasie 10 lat powstał FC Lechii (bywał on często na meczach Śląska, Wisły i Lechii). Był to także kibic Podhala i raczej przez Lechię postanowił stworzyc dobry kontakt ze Stoczniowcem. Regularnie FC NT jeździ w lepszych liczbach od jakichś 4 lat. Wpływ Wisły i co ciekawe Śląska miał duże znaczenie, a dlaczego Lechia? Dobre kontakty z ludźmi z Gdańska to jedna z przyczyn, podobne przekonania i hasło, które zawsze fani z Nowego Targu powtarzają na to pytanie: "Miłośc nie wybiera"
Jest też w naszym mieście Wisła, jednak jest to zdecydowanie mniejsza liczba (często ktoś z Lechii NT jezdzi z Wisłą NT na mecze Wisły i na odwrót). Tylko oficjalnego FC Wisły nie ma (raptem 2 chyba razy oficjalnie pojechali jak zaczynały się robic jakieś tam statystyki). Często bywało też tak że w jeden weekend Nowotarżanie zaliczają i Wisłę i Lechię.
staytRue

Post autor: staytRue »

colo84 pisze:
staytRue pisze:
ŚNIEŻNY WARAN pisze:zrobiłem dla siebie mapkę poglądową na woj. dolnośląskie - http://i50.tinypic.com/10dy33r.jpg

myślę że udało mi się zrobić ją całkiem obiektywnie, jesli macie jakieś zastrzeżenia to nie spinajcie d*** przez 5 stron tylko spokojnie napiszcie jakieś konkrety to naniosę poprawki. Pod uwagę trzeba wziąć w miastach gdzie jest kilka herbów że niektóre kluby są fc innych (np. BKS Bolesławiec - Zagłębie, Moto-Jelcz - Śląsk itp), ale to jak ktoś będzie miał pytania to mu się wyjaśni. Niektóre miasta pustynie kibicowskie nie mają żadnych herbów, jak ktoś ma jakieś wiadomości o tym czy dzieje się tam coś kibicowsko to niech da znać.
mapka dotyczy dolnego śląska , jednak widzę ,że w Żaganiu zaznaczyłeś fanów Chrobrego - nikt z Żagania Chrobremu nie kibicuje . Czarni wspierali jedynie kibiców Chrobrego gdy Ci jeździli do Żar .
Widzę że nie masz pojęcia o sytuacji w Żaganiu,a Chrobremu kibicują pozdrawiając go przy okazji każdego meczu w tym sezonie po odrodzeniu się ich.Poza tym na ChG wcześniej jeździły też osoby niezwiązane z Czarnymi tak że nie siej farmazonów
Kibicowanie a pozdrawianie na meczach to raczej coś innego . Na młynie Czarnych pojawia się kilkadziesiąt osób i twierdzisz , że wszyscy kibicują Chrobremu? I przede wszystkim stawiają ten klub przed swoim z Żagania ? Odpowiedz jest oczywista . Te kilka osób o których może nie wiem nie zmienia ogólnej sytuacji w Żaganiu .
ŚNIEŻNY WARAN

Spokojnie, piszcie jakieś konkrety to uwzględnie je na mapie, przecież mogę ją edytować. Nie chcę tworzyć jakiejś mapy propagandowej tylko naprawdę mapę stworzoną przy pomocy ludzi z różnych ekip, która będzie prawdziwa i można ją będzie komuś bez przypału pokazać. Wiadomo że nie będę wklejał herbu gdzieś gdzie jest 3 kibiców ale ogólnie chcę oznaczyć gdzie są ślady kibicowania jakimś klubom, nawet jeśli nie są to zorganizowane ekipy a jednostki (jedyne w mieście jak np. Lubań)
kropek

Abrakadabra1947 pisze:Na czym polega działalność ZL wokół Jawora? To, że są jakieś jednostki, które mają najbliżej na mecze ekstraklasy w Lubinie i jeżdżą na 3 mecze w rundzie, to co z tego? Durna propaganda.
W takim razie po co chciales wasz herbik na mapce przy Dzierzoniowe ? Taki sam przyklad. Wiem co pisze znam te osoby jezdza na wyjazdy, moze i nie w oszalamiajacych liczbach ale sa i jezdza. Chodzi oto ze jesli wy chcecie zaznaczac jakies sladowe jednostki to wymienilem rowniez i ten przypadek.
Co do Szprotawy tak jak mowie farmazonu bym nie sial. Zoorganizowali sie na poczatku tego sezonu i sa coraz widoczniejsi na meczach. Tyle z mojej strony.
Tak jak mowilem zaznacz przy Strzegomiu herb ZL, poniewaz sa i dzialaja. Uprzedze co niektorych i napisze ze nie sa to 3-4 osoby:)
kmtBKS

Post autor: kmtBKS »

ciekawi mnie sytuacja w Wałczu i Pile
z góry dzięki za odp
KermiT143
Kontakt:

Post autor: KermiT143 »

kmtBKS pisze:ciekawi mnie sytuacja w Wałczu i Pile
z góry dzięki za odp
w Pile napewno mocny FC Lecha Poznań ;) wygrali kilka ognisk ;)
Dezerter

Post autor: Dezerter »

UPG pisze:Niech ktoś zrobi mapkę Górnego Śląska

No jasne, najlepiej satelitarną z podziałem na blokowiska.
Troublemaker

Post autor: Troublemaker »

KermiT143 pisze:
kmtBKS pisze:ciekawi mnie sytuacja w Wałczu i Pile
z góry dzięki za odp
w Pile napewno mocny FC Lecha Poznań ;) wygrali kilka ognisk ;)
Raczej byli współorganizatorami kilku ognisk, na których zjedli więcej kiełbasek niż rywale...:)

Lech Poznań (Legion Piła): Apator Toruń - 6x6 - wygrana
Lech Poznań (Legion Piła): Apator Toruń - 12x12 - wygrana
Lech Poznań (Legion Piła) : Elana Toruń - 27x30 - wygrana
Lech Poznań (Legion Piła) : Kotwica Kołobrzeg - 15x15 (do 22 lat) - wygrana
Lech Poznań (Legion Piła) : Olimpia Grudziądz - 13x13 (do 22 lat) - wygrana
Lech Poznań (Legion Piła) : Miedź Legnica - 4x4 - wygrana
Lech Poznań (Legion Piła i Szwadron Gostyń) : GKM Grudziądz - 18x18 (młode ekipy) - wygrana

...za szalikowcy.com
wampirek

Post autor: wampirek »

Zawadzkie kilka stron wczesniej było opisane
kropek

cobalt pisze:Może ktoś opisać takie miejscowości (Opolszczyzna)
Strzelce Opolskie,Krapkowice,Zdzieszowice,Gogolin,Leśnica,Ujazd,Zawadzkie,Kolonowskie?

THNX.
Odra Opole.
kmtBKS

Post autor: kmtBKS »

cobalt pisze:Może ktoś opisać takie miejscowości (Opolszczyzna)
Strzelce Opolskie,Krapkowice,Zdzieszowice,Gogolin,Leśnica,Ujazd,Zawadzkie,Kolonowskie?

THNX.
pustynia, pare osób za Odrą Opole
szwagier1

Post autor: szwagier1 »

Leśnica, Chemik K-K
ZETKA

Post autor: ZETKA »

Koluszki - Widzew?
ŚNIEŻNY WARAN

w Zdzieszowicach działają też szalikowcy miejscowego Ruchu
kevinKSG.

Post autor: kevinKSG. »

ŚNIEŻNY WARAN pisze:w Zdzieszowicach działają też szalikowcy miejscowego Ruchu
Są tam też kibice Górnika Zabrze
co_ty_jebiesz

Post autor: co_ty_jebiesz »

ZETKA pisze:Koluszki - Widzew?
Tak.
thebest

Post autor: thebest »

Mogłby ktoś podać jakies liczby na meczach Legionu Piła?
z gory dziekówa
WNW

Post autor: WNW »

prosibym o opisanie Niedzicy jeśli wgl ktoś za jakomś ekipą tam jeżdzi
AleksWlen

Post autor: AleksWlen »

pkskjg1953 pisze:Włókniarz Mirsk-jesienią kręcą młynek,odpalali nawet piro.
Pogoń Wleń-działają,zaliczyli chyba 100%wyjazdów,u siebie robią mini oprawy.
Z Łużycami nie mieliśmy dawno styczności także nie wiem czy działają.
Reszta jak pisałem.
I tak gratki za robotę!!!:)
Pogoń Wleń , jesteśmy młodą ekipą . W ostatniej rundzie zaliczyliśmy wszystkie wyjazdy . "Pogoń F@ns" jezdzi w liczbie od 5 do 15 osób . Oprócz tego mamy pikników którzy pojawiają się na każdym meczu . U siebie wystawiamy młyn około 25 osobowy . Kilka pokazów pirotechniki w zeszlym roku .
Mamy zgode z Pub Golem Jelenia Góra i jesteśmy FC KS Karkonoszy .

więcej na http://www.pogonwlen.futbolowo.pl
Ljukowy

Post autor: Ljukowy »

WNW pisze:prosibym o opisanie Niedzicy jeśli wgl ktoś za jakomś ekipą tam jeżdzi
Podbijam, czy FC Stomilu to także kibice miejscowego Startu?
Alkus

Post autor: Alkus »

Ljukowy pisze:
WNW pisze:prosibym o opisanie Niedzicy jeśli wgl ktoś za jakomś ekipą tam jeżdzi
On chcę o sytuację w Niedzicy, w górach. Z tego co wiem FC Stomilu odcina się od Startu.
AroStomil

Post autor: AroStomil »

Niedzica, ta w górach to raczej pustynia ;)

Co do Nidzicy (woj. warmińsko-mazurskie) to jest tam silny FC Stomilu. Działa też Start, miał nawet swoje flagi. Osoby jeżdżące nie są związane z Olsztynem. Zdarzyło się jednak że osoby ze Stomilu (Nidzica) pojechały na Start (np wyjazd do Elbląga) zorganizowaną grupą.
Alkus pisze:Ljukowy napisał(a):
WNW napisał(a):
prosibym o opisanie Niedzicy jeśli wgl ktoś za jakomś ekipą tam jeżdzi

Więc odpowiadam. Nidzica jest miastem 100% Stomilowskim, nie ma podziału na Start i Stomil.
colo84

Post autor: colo84 »

staytRue pisze: Kibicowanie a pozdrawianie na meczach to raczej coś innego . Na młynie Czarnych pojawia się kilkadziesiąt osób i twierdzisz , że wszyscy kibicują Chrobremu? I przede wszystkim stawiają ten klub przed swoim z Żagania ? Odpowiedz jest oczywista . Te kilka osób o których może nie wiem nie zmienia ogólnej sytuacji w Żaganiu .
Widzę że dalej masz swoje mylne spojrzenie ale niech ci będzie może dajcie tam od razu herb Zagłębia albo Śląska a ściągnijcie Chrobrego może co niektórym ulży.Dla twojej wiedzy tylko w tamtym sezonie osoby nie związane z Czarnymi były z nami na kilku wyjazdach poza tym osoby co chodzą na Czarnych też kibicują Chrobremu może nie tak jak Czarnym ale jednak co zresztą sami mogą potwierdzić.

w Bytomiu Odrzańskim nie ma nikogo z Chrobrego są tam kibice Odry którzy sympatyzują z Dozametem
ŚNIEŻNY WARAN

Czytałem kiedyś na waszym forum że w Wałbrzychu były osoby z BO, także stąd ta pomyłka. Będzie poprawione
Anarchia

Post autor: Anarchia »

Jak wygląda sytuacja w Lęborku? Chodzi mi o dokładny podział na dzielnice między FC Lechii i Pogonią.
Janek_LG

Post autor: Janek_LG »

Jak wygląda sytuacja w mieście Warka
ciasteczko ze Shreka

Post autor: ciasteczko ze Shreka »

artykuł obiektywny nie ma co zagłebiać sie bardziej w dzielnice bo znów bedzie zbedna polemika
liberta

Post autor: liberta »

Janek_LG pisze:Jak wygląda sytuacja w mieście Warka
Legia. Kiedys dzialali kibice KS Warki, dzis chyba tylko czasami ktos wspomoze zaprzyjazniony OKS Otwock.
ODPOWIEDZ