Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
fanatyk_e3

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: fanatyk_e3 » 04.02.2010, 16:52

W Poddębicach jest ŁKS, ale główną siłą jest tu Widzew i to jest niezaprzeczalne. 15 osób na meczach u was? Ok. zgadzam się od nas ostatnio na koszu było 17 młodych, a na mecze ligowe jeździ o wiele więcej.

Więcej na PW. żeby nie rozwalać tematu.
1910

iparts.pl
Fisk

Post autor: Fisk » 04.02.2010, 17:45

a Jak Się ma Podhale Nowy Targ? interesują mnie ich Zgody/Układy/Kosy. I jakieś Ciekawe informacje.
Pozdrawiam FISK

KazoR_1987

Post autor: KazoR_1987 » 04.02.2010, 17:53

Abrakadabra w Dzierzoniowie Slask to jednostki ktore nie maja nic do powiedzenia a nie jakas mniejszosc wiem ze to Was boli ale coz takie zycie Wiec nie wiem co tam chcesz zaznaczac
'' Nie liczy sie odleglosc liczy sie fanatyzm '' fc DzieRzoniow

fcb

Post autor: fcb » 04.02.2010, 18:09

Mapka Dolnego Śląska generalnie udana, pare błędów już zostało wytkniętych, tak jak Kazor pisze w Dzierżoniowie tylko Lechia/fc Ruchu, natomiast w Nysie (co prawda woj.opolskie ale Abrakadabra sie upomniał o herb WKS) to raczej Odra Opole, Śląsk to jednostki nic nie znaczące (znam dobrze tam sytuacje).
Co do Węglińca nic mi nie wiadomo żeby byli tak jacyś kibice, to raczej pustynia.
Przy Lubaniu mały herb Zagłębia można postawić. Reszta ok, dobra mapka przejrzysta wiadomo jakie miejscowości bo herby ich nie zasłaniają.
Gdański cHarakter pisze:Czemu wielkie Zagłębie pali flagi Śląska w młynie? Bliżej się nie dało?

patriota85

Post autor: patriota85 » 04.02.2010, 19:22

Abrakadabra1947 pisze: Neutralne. Sparta ogranicza się do wyjazdów i robienia opraw, jasno określiła się podczas jednego z wyjazdów, gdy próbował atakować ją Zawisza, że pod względem chuligańskim są nieaktywni i z nikim sie nie biją.
Tak, zgadza się.Już z 2-4 (nie pamiętam dokładnie) lata temu Sparta "obwieszczała", że u nich nie ma chuliganów, że się nie biją itp.Tylko, że przez ten czas parę razy "działali" we Wrocławiu krojąc z barw przyjezdnych tłumacząc "nikt się nie będzie panoszył w obcych barwach pod ich stadionem".Dla mnie to trochę dziwne, bo albo nie działają w ogóle chuligańsko, albo działają.A nie jak się czują na siłach to kroją przyjezdnych, którzy się gdzieś zamotali.
2mastercard pisze: No i jak to jest między Okocimskim i Unią Tarnów. Dawniej zgoda, później kosa i ustawka (youtube), a teraz chyba neutralnie bo ktoś tam na PP z Arką Gdynia z Tarnowa był??
Między Unią, a Okocimskim jest układ o nieagresji.Okocimski pojawiał się na meczach Unii przy okazji derbów z Tarnovią.A Unia parę razy pojawiała się w Brzesku przy okazji ciekawszych meczy.Ale w jednym jak i drugim przypadku ekipy były na stadionie, a nie w młynie (wyjątek chyba 1 derby na Tarnovii, gdzie z wiadomych przyczyn Okocimski musiał siedzieć w klatce).Poza tym Unia ma zgodę z Glinikiem, który z kolei ma kosę z Okocimskim.
Fisk pisze:a Jak Się ma Podhale Nowy Targ? interesują mnie ich Zgody/Układy/Kosy. I jakieś Ciekawe informacje.
Zgoda lub układ ze Stoczniowcem Gdańsk.
Układ z Glinikiem Gorlice.
Kosy Unia Oświęcim i nie wiem kto tam jeszcze.

kierownik lodowiska

Post autor: kierownik lodowiska » 04.02.2010, 19:33

Fisk pisze:a Jak Się ma Podhale Nowy Targ? interesują mnie ich Zgody/Układy/Kosy. I jakieś Ciekawe informacje.
z tego co wiem to trzymają z Glinikem Gorlice. kosy to pewnie Tychy,Unia Oświęcim,Craxa..ale niech ktoś lepiej zorientowany mnie poprawi. Ostatnio trafili Beskid Andrychów na jakiejś wichurze krojąc im flagę

Abrakadabra1947

Post autor: Abrakadabra1947 » 04.02.2010, 19:35

fcb pisze:Mapka Dolnego Śląska generalnie udana, pare błędów już zostało wytkniętych, tak jak Kazor pisze w Dzierżoniowie tylko Lechia/fc Ruchu, natomiast w Nysie (co prawda woj.opolskie ale Abrakadabra sie upomniał o herb WKS) to raczej Odra Opole, Śląsk to jednostki nic nie znaczące (znam dobrze tam sytuacje).
Liczby osób jeżdżących na Śląsk z Dzierżoniowa oscylują wokół 10-15 na mecze u siebie i jasne jest, że w mieście barw Śląska nie uswiadczysz.
Co do Nysy to sobie odpuśc pisanie takich farmazonów, rozumiem, że bardzo Odre/Zagłębie boli, że wiekszość miast na zachodzie woj. opolskiego należy do Śląska. W Nysie podział na Śląsk/Odre jest mniej wiecej podobny.
patriota85 pisze:
Abrakadabra1947 pisze: Neutralne. Sparta ogranicza się do wyjazdów i robienia opraw, jasno określiła się podczas jednego z wyjazdów, gdy próbował atakować ją Zawisza, że pod względem chuligańskim są nieaktywni i z nikim sie nie biją.
Tak, zgadza się.Już z 2-4 (nie pamiętam dokładnie) lata temu Sparta "obwieszczała", że u nich nie ma chuliganów, że się nie biją itp.Tylko, że przez ten czas parę razy "działali" we Wrocławiu krojąc z barw przyjezdnych [link]ąc "nikt się nie będzie panoszył w obcych barwach pod ich stadionem".Dla mnie to trochę dziwne, bo albo nie działają w ogóle chuligańsko, albo działają.A nie jak się czują na siłach to kroją przyjezdnych, którzy się gdzieś zamotali.
A od kiedy tylko chuligani kroją barwy?
Wrocław - stolica Śląska

colo84

Post autor: colo84 » 04.02.2010, 20:23

staytRue pisze:
ŚNIEŻNY WARAN pisze:zrobiłem dla siebie mapkę poglądową na woj. dolnośląskie - [link]

myślę że udało mi się zrobić ją całkiem obiektywnie, jesli macie jakieś zastrzeżenia to nie spinajcie d*** przez 5 stron tylko spokojnie napiszcie jakieś konkrety to naniosę poprawki. Pod uwagę trzeba wziąć w miastach gdzie jest kilka herbów że niektóre kluby są fc innych (np. BKS Bolesławiec - Zagłębie, Moto-Jelcz - Śląsk itp), ale to jak ktoś będzie miał pytania to mu się wyjaśni. Niektóre miasta pustynie kibicowskie nie mają żadnych herbów, jak ktoś ma jakieś wiadomości o tym czy dzieje się tam coś kibicowsko to niech da znać.
mapka dotyczy dolnego śląska , jednak widzę ,że w Żaganiu zaznaczyłeś fanów Chrobrego - nikt z Żagania Chrobremu nie kibicuje . Czarni wspierali jedynie kibiców Chrobrego gdy Ci jeździli do Żar .
Widzę że nie masz pojęcia o sytuacji w Żaganiu,a Chrobremu kibicują pozdrawiając go przy okazji każdego meczu w tym sezonie po odrodzeniu się ich.Poza tym na ChG wcześniej jeździły też osoby niezwiązane z Czarnymi tak że nie siej farmazonów

ACM_1899

Post autor: ACM_1899 » 04.02.2010, 22:35

zapierdalactrzeba pisze:Nie było mapy woj. łódzkiego, więc jest:
[link]

Jakieś poprawki pisać
W Radomsku jest także fc Widzewa, więc możesz też to zaznaczyć.
ŁKS Podgórna pisze:w Kutnie tez sa ŁKSiacy, sam poznałem 3 na jednym z wyjazdów. wiec nasz herbik maly ale powinien zostac.
więcej tam ich nie ma.
ŁKS Podgórna pisze:Co do Zgierza, jest nasza spora grupa, lecz jak mowisz wasza przewaga bojowa ilosciowa i jakosciowa:)Ze Zgierza na naszych meczach u siebie po kilkadziesiat osob{trudne do oszacowania bo raczej samemu jezdza}
Większość Łksu ze Zgierza to pozostałości po waszym dawnym fan clubie. Są to przeważnie osoby dużo starsze i już raczej mało aktywne. Zgierz miasto zdecydowanie pro Widzewskie.

fcb

Post autor: fcb » 05.02.2010, 01:36

Abrakadabra1947 pisze:
fcb pisze:Mapka Dolnego Śląska generalnie udana, pare błędów już zostało wytkniętych, tak jak Kazor pisze w Dzierżoniowie tylko Lechia/fc Ruchu, natomiast w Nysie (co prawda woj.opolskie ale Abrakadabra sie upomniał o herb WKS) to raczej Odra Opole, Śląsk to jednostki nic nie znaczące (znam dobrze tam sytuacje).
Liczby osób jeżdżących na Śląsk z Dzierżoniowa oscylują wokół 10-15 na mecze u siebie i jasne jest, że w mieście barw Śląska nie uswiadczysz.
Co do Nysy to sobie odpuśc pisanie takich farmazonów, rozumiem, że bardzo Odre/Zagłębie boli, że wiekszość miast na zachodzie woj. opolskiego należy do Śląska. W Nysie podział na Śląsk/Odre jest mniej wiecej podobny.
patriota85 pisze:
Abrakadabra1947 pisze:
W Nysie podzial podobny? W barwach Śląska w Nysie ciezko kogos spotkac ale nie bede sie klocił.
Gdański cHarakter pisze:Czemu wielkie Zagłębie pali flagi Śląska w młynie? Bliżej się nie dało?

sławomir_wieLuń

Post autor: sławomir_wieLuń » 05.02.2010, 06:28

w Nysie spędziłem 4 lata i bardzo mało widziałem w ludzi w barwach, na miejscowej Polonii nic sie nie działo.
Jedynym akcentem kibicowskim jaki widziałem to kibice Stali Nysa, ale po spadku z Plus Ligii ruch kibicowski tam upadał.
Troszkę zdziwiłem się, że Nysa kibicuje Odrze. Jeżdżąc przez Opole na stacji Opole Zachodnie liczne napisy anty Nysa, spotkałem się też z niechęcią Opolan do ludzi z Nysy.
Takie moje spostrzeżenie, może wszystko już nieaktualne

Kibic z kraju

Post autor: Kibic z kraju » 05.02.2010, 09:58

Ja wrócę do mapki Dolnego Śląska. Żagań-Lubuskie. Zaznaczony jest Chrobry.Ale Chrobry co tam ma fc, jest lubiany itp? Czarni coś tam działają i zaczynają się kumać z Chrobrym ? Coś na zasadzie np Moto Jelcz-Śląsk, czy też BKS Bolesławiec-Zagłębie? Niby własna ekipa a jednak pod skrzydłami innej.

patriota85

Post autor: patriota85 » 05.02.2010, 10:05

patriota85 pisze: Między Unią, a Okocimskim jest układ o nieagresji.Okocimski pojawiał się na meczach Unii przy okazji derbów z Tarnovią.A Unia parę razy pojawiała się w Brzesku przy okazji ciekawszych meczy.Ale w jednym jak i drugim przypadku ekipy były na stadionie, a nie w młynie (wyjątek chyba 1 derby na Tarnovii, gdzie z wiadomych przyczyn Okocimski musiał siedzieć w klatce).Poza tym Unia ma zgodę z Glinikiem, który z kolei ma kosę z Okocimskim.
Chciałem tylko dodać do tej wypowiedzi, że obie ekipy pojawiały się na stadionach w roli obserwatorów, aby była jasność.

Abrakadabra1947 pisze: A od kiedy tylko chuligani kroją barwy?
Ja nie twierdzę, że tylko chuligani kroją barwy, ale skoro jakaś ekipa nie raz i nie dwa stwierdzała, że nie mają chuliganki, że się nie biją to niech nie kroją barw.Potem pojadą na wyjazd dostaną od kogoś po głowie i będzie płacz, że oni to tylko ultras itp.

AroStomil

Post autor: AroStomil » 05.02.2010, 10:11

ŁKS Podgórna pisze:w Kutnie tez sa ŁKSiacy, sam poznałem 3 na jednym z wyjazdów. wiec nasz herbik maly ale powinien zostac.
Idąc tym tokiem rozumowania, wracając jeszcze do mapki łodzkiego, proszę o zaznaczenie Stomilu w Radomsku.

---> [link]

Mariensztat`

Post autor: Mariensztat` » 05.02.2010, 10:38

A jak jest w takich miejscowościach jak Daleszyce czy Borków(woj. Świętokrzyskie). Korona czy może zero ruchu kibicowskiego???
ZETKA pisze:Nida Pinczow to Nida Pinczow czy kibice Nidy dzialaja w innych klubach a Nida to tylko dodatek?

kibolek1983

Post autor: kibolek1983 » 05.02.2010, 11:47

Mariensztat` pisze:A jak jest w takich miejscowościach jak Daleszyce czy Borków(woj. Świętokrzyskie). Korona czy może zero ruchu kibicowskiego???

Spartakus Daleszyce kręci jakiś tam mały młynek. Ogólnie z racji bliskości miasteczko pro Korona.
.

ŚNIEŻNY WARAN

Post autor: ŚNIEŻNY WARAN » 05.02.2010, 13:00

Poprawiona mapka Dolnego Śląska - [link]

dodałem też dolnośląską część woj. lubuskiego

UPG

Post autor: UPG » 05.02.2010, 13:30

Niech ktoś zrobi mapkę Górnego Śląska

fcb

Post autor: fcb » 05.02.2010, 13:37

ŚNIEŻNY WARAN pisze:Poprawiona mapka Dolnego Śląska - [link]

Usuń z Węglińca herby Śląska i Zagłębia i będzie elegancko.

Warchlak1920BP

Post autor: Warchlak1920BP » 05.02.2010, 13:42

Abrakadabra1947 pisze: A od kiedy tylko chuligani kroją barwy?

patriota85
Ja nie twierdzę, że tylko chuligani kroją barwy, ale skoro jakaś ekipa nie raz i nie dwa stwierdzała, że nie mają chuliganki, że się nie biją to niech nie kroją barw.Potem pojadą na wyjazd dostaną od kogoś po głowie i będzie płacz, że oni to tylko ultras itp.
Czyli dalej mówisz, że tylko chuligani mogą kroić barwy! Sparta nie raz, nie dwa określiła się jako ekipa ultras, którą powiedzmy dla jasności nie interesuje klimat H. Nie znaczy to, że nie staną w obronie swoich barw czy przy nadarzającej się okazji nie skroią kogoś z barw. Po prostu nie umówią się na walkę, zaatakowanii podejmą rękawice w celu obrony, a jak byś w wrogich barwach np. Apatora Toruń czy Unii Leszno popierdzielał w ich obecności zachowają się jak przystaje na prawdziwych szalikowców-ULTRASÓW przystało. Nie wjadą Ci za to do twojego sektora u Ciebie na meczu! Pojął??

A do tematu, jak to w końcu jest w Czersku ( woj.pomorskie )? Pół na pół, czy tylko Arka? Chodzi mi o tą poprawioną mapke pomorskiego?

Pozdrawiam
POLONIA BYDGOSZCZ & STOMIL OLSZTYN

HC

Post autor: HC » 05.02.2010, 14:16

a wszsystko to bierze się z innej definicji słowa ULTRAS w Polsce niż za granicą...
HUTNIK&MAZOVIA

pkskjg1953

Post autor: pkskjg1953 » 05.02.2010, 14:18

Co raz dokładniejsza mapka,ale...Dodając herby np.BKS Bolesławiec czy Victorii Świebodzice,powinieneś umieścić również herby np.Moto Jelcza Oława,Rokite Brzeg Dol.,Pogoń Oleśnica,Kuźnia Jawor,Polonia Trzebnica.Oni istnieją,działają i niektórzy mają się dobrze :) Coś tam jeszcze chyba brakuje...W Lubawce jest Orzeł ale marnie działają.Jeżdżono kiedyś też na Górnika W. i Widzew Łódź.Działaja również ekipki Włókniarza Mirsk i Pogoni Wleń.Nie wiem jak Łużyce Lubań-kiedyś istnieli.W Pieńsku też jeżdżą na Zagłębie Lubin i to od paru dobrych lat.FC KSK we Lwówku to już historia.Herby Górnika W.w Jeleniej i Kowarach to nadużycie.Aktywnie jeździ i działa jeden kibic KSG!FC Legii w JG???Z kąt masz takie info???!!!Być może ktoś jeździ pooglądać piłkarzy ale fc???

Jack Sparrow_UT1922

Post autor: Jack Sparrow_UT1922 » 05.02.2010, 14:24

Warchlak1920BP pisze:jak to w końcu jest w Czersku ( woj.pomorskie )? Pół na pół, czy tylko Arka? Chodzi mi o tą poprawioną mapke pomorskiego?
W Czersku występuje Arka, ale przede wszystkim Lechia, która na chwilę obecną jest bardziej widoczna. Oprócz meczy w Gdańsku, wspierają także Chojniczankę Chojnice, mając nawet fanklubową flagę.
Obrazek
Unia Tczew & Lechia Gdańsk Fans Tczew

DiglettOi

Post autor: DiglettOi » 05.02.2010, 14:30

kibolek1983 pisze:
Mariensztat` pisze:A jak jest w takich miejscowościach jak Daleszyce czy Borków(woj. Świętokrzyskie). Korona czy może zero ruchu kibicowskiego???

Spartakus Daleszyce kręci jakiś tam mały młynek. Ogólnie z racji bliskości miasteczko pro Korona.
W Daleszycach tworzy sie pomału fc Korony, ktory ma skupiac osoby nie tylko z samych Daleszyc ale też z całej gminy, w tym właśnie też Borków. Są osoby jeżdżące na wyjazdy, bardziej kumate. Napisy w całej gminie są chwalące Korone, w planach jest powstanie graffiti, vlepek. także rozkręca się powoli. pzdr
Lodzermensch pisze:WTC też Hutnik rozjebał na wyjeździe.
;)

ŚNIEŻNY WARAN

Post autor: ŚNIEŻNY WARAN » 05.02.2010, 14:44

co do FC Legii to kiedyś jadąć z Jelonki do Szklarskiej Poręby w Jeleniej wsiadło 3 gości, z czego 2 w koszulkach Legii i rozklejali vlepki, wysiedli gdzieś po drodze. Dająć herb przy JG miałem na myśli ogólnie tamtą okolicę gdzie działają jacyś kibice Legii. Co do KSG w JG to jeszcze strone temu jest info żeby dać herb więc się zdecydujcie.

A z Rokitą, Pogonią, Moto-Jelczem, Trzebnicą i Kuźnią masz rację, pamiętałem o tym jak zaczynałem mapkę (o MJO nawet napisałem przy pierwszej) a zapomniałem pododawać te herby. Problem natomiast własnie z Orłem, Włókniarzem, Łużycami i Wleniem, że coś działali to wiem ale teraz cokolwiek się tam dzieje? Bo na tej zasadzie to powinienem dać też Zgodę Grodziszcze i inne ekipy z małych miast i wsi, które na przestrzeni lat miały jakies swoje ekipy.

Abrakadabra1947

Post autor: Abrakadabra1947 » 05.02.2010, 14:48

pkskjg1953 pisze:

Co raz dokładniejsza mapka,ale...Dodając herby np.BKS Bolesławiec czy Victorii Świebodzice,powinieneś umieścić również herby np.Moto Jelcza Oława,Rokite Brzeg Dol.,Pogoń Oleśnica,Kuźnia Jawor,Polonia Trzebnica.Oni istnieją,działają i niektórzy mają się dobrze :)
Na Pogoń chodzą dziadki tylko po to aby ogladnąc mecz i sie w tym czasie napić wódki. Nie dzieje się tam nic co by było warte odnotowania.
Wrocław - stolica Śląska

Abrakadabra1947

Post autor: Abrakadabra1947 » 05.02.2010, 14:50

ŚNIEŻNY WARAN pisze: Problem natomiast własnie z Orłem, Włókniarzem, Łużycami i Wleniem, że coś działali to wiem ale teraz cokolwiek się tam dzieje? Bo na tej zasadzie to powinienem dać też Zgodę Grodziszcze i inne ekipy z małych miast i wsi, które na przestrzeni lat miały jakies swoje ekipy.
Wydawało mi się, że jesteś z Górnika więc to, że Orzeł działa powinieneś chyba wiedziec najlepiej :)
Wrocław - stolica Śląska

pkskjg1953

Post autor: pkskjg1953 » 05.02.2010, 15:34

Włókniarz Mirsk-jesienią kręcą młynek,odpalali nawet piro.
Pogoń Wleń-działają,zaliczyli chyba 100%wyjazdów,u siebie robią mini oprawy.
Z Łużycami nie mieliśmy dawno styczności także nie wiem czy działają.
Reszta jak pisałem.
I tak gratki za robotę!!!:)

kropek

Post autor: kropek » 05.02.2010, 15:38

Tak jak mowilem, dodaj herb ZL do Strzegomia, poniewaz sa i dzialaja. Jestem w stanie zaryzykowac, ze dzialaja bardziej od kibicow Ślaska z tegoz miasta :) Mozna cos wiecej o kibicach Miedzianki z Prochowic ? Wiem ze sporo jankow jezdzi na mecze do Lubina, ale o Miedziance nie slyszalem...Szprotawe rowniez zaznacz jako ZL poniewaz zaczeli dzialac na poczatku tego sezonu. Wokol Jawora jakies male herbiki ZL rowniez by nie oszpecily tej mapki :)
Obrazek

Abrakadabra1947

Post autor: Abrakadabra1947 » 05.02.2010, 17:18

Na czym polega działalność ZL wokół Jawora? To, że są jakieś jednostki, które mają najbliżej na mecze ekstraklasy w Lubinie i jeżdżą na 3 mecze w rundzie, to co z tego? Durna propaganda.
Wrocław - stolica Śląska

PallMall1945

Post autor: PallMall1945 » 05.02.2010, 18:11

Witam nie pisze tu praktycznie od paru lat ale w sprawie Nysy jednak sie zdecyduje
a więc w Nysie na dzień dzisiejszy sytuacja wyglada nastepująco
Odra w wiekszosci i widac to wyraznie jest i Śląsk i jest to tak jak ktos wyrzej napisal jednostki z flagą minusem jest dla nich to ze się nie pokazują praktycznie wogole
ktoś tam napisał ze spędził 4 lata w Nysie i żadnych barw nie widział
być moze poprostu tak wyszło ze nikogo nie widziałeś a poza Odrą i Ślaskiem jest tez Fc Lazio . kibice siatki azs-u Nysa nie maja nic wspolnego z nazwa Stal
Stal Nysa to obecnie FC Odry od dobrych parunastu lat to chyba by było na tyle pozdrawiam

sprotaviak

Post autor: sprotaviak » 05.02.2010, 18:23

kropek pisze:Tak jak mowilem, dodaj herb ZL do Strzegomia, poniewaz sa i dzialaja. Jestem w stanie zaryzykowac, ze dzialaja bardziej od kibicow Ślaska z tegoz miasta :) Mozna cos wiecej o kibicach Miedzianki z Prochowic ? Wiem ze sporo jankow jezdzi na mecze do Lubina, ale o Miedziance nie slyszalem...Szprotawe rowniez zaznacz jako ZL poniewaz zaczeli dzialac na poczatku tego sezonu. Wokol Jawora jakies male herbiki ZL rowniez by nie oszpecily tej mapki :)
Witam, w Szprotawie nie ma zorganizowanego ruchu kibicowskiego, a jeżeli chodzi o wyjazdy na ZL, to, jak ktoś napisał wcześniej, są to osoby, które jeżdżą na kilka meczy w sezonie, a i tak jest ich bardzo mało, nic zorganizowanego. Pozdrawiam.

1933

Post autor: 1933 » 05.02.2010, 21:22

Fisk napisał(a):
a Jak Się ma Podhale Nowy Targ? interesują mnie ich Zgody/Układy/Kosy. I jakieś Ciekawe informacje.

Podhale ma się dobrze. Ktoś już tam mniej więcej dobrze to opisał na poprzedniej stronie.

To też poruszane niedawno:
nisc napisał(a):
Dark_LG male pytanie w zwiazku z FC Nowy Targ..czy tam ludzie "pokochali" Lechie przez kontakty Stoczniowiec-Podhale (bo tak sie chyba nowotarskie konktakty z Gdanskiem zaczely) oraz czy caly ten FC by zaistnial bez zgody Wisla-Lechia..

tak nawiasem mowiac macie dobre fc ( mysle ze Mlawa bije te wszystkie Tczewy, Starogardy, Pisze na glowe) ale tez na sile robicie wrazenie ze jest Was wszedzie pelno....oczywiscie to "wina" awansu sportowego Lechii jak i Arki ze w kosmicznych wydawalo sie miejscach sa FC bo jakos nie slyszalem zeby na Lechie smigal FC Nowy Targ w "A" Klasie co tyczy sie np. Arki FC Lubelskie w jednakowym wymiarze...a juz usilna propaganda na temat rosnocej sily Lechii w Gdyni to smiech na sali po calosci..

I tu się mylisz. FC Lechii w Nowym Targu istnieje od jakiegoś 2004 roku. Na początku było to raptem kilka osób z flagą. A wszystko zaczęło się ok. 93 roku za sprawą jednej osoby dzięki, której w czasie 10 lat powstał FC Lechii (bywał on często na meczach Śląska, Wisły i Lechii). Był to także kibic Podhala i raczej przez Lechię postanowił stworzyc dobry kontakt ze Stoczniowcem. Regularnie FC NT jeździ w lepszych liczbach od jakichś 4 lat. Wpływ Wisły i co ciekawe Śląska miał duże znaczenie, a dlaczego Lechia? Dobre kontakty z ludźmi z Gdańska to jedna z przyczyn, podobne przekonania i hasło, które zawsze fani z Nowego Targu powtarzają na to pytanie: "Miłośc nie wybiera"
Jest też w naszym mieście Wisła, jednak jest to zdecydowanie mniejsza liczba (często ktoś z Lechii NT jezdzi z Wisłą NT na mecze Wisły i na odwrót). Tylko oficjalnego FC Wisły nie ma (raptem 2 chyba razy oficjalnie pojechali jak zaczynały się robic jakieś tam statystyki). Często bywało też tak że w jeden weekend Nowotarżanie zaliczają i Wisłę i Lechię.

staytRue

Post autor: staytRue » 05.02.2010, 22:08

colo84 pisze:
staytRue pisze:
ŚNIEŻNY WARAN pisze:zrobiłem dla siebie mapkę poglądową na woj. dolnośląskie - [link]

myślę że udało mi się zrobić ją całkiem obiektywnie, jesli macie jakieś zastrzeżenia to nie spinajcie d*** przez 5 stron tylko spokojnie napiszcie jakieś konkrety to naniosę poprawki. Pod uwagę trzeba wziąć w miastach gdzie jest kilka herbów że niektóre kluby są fc innych (np. BKS Bolesławiec - Zagłębie, Moto-Jelcz - Śląsk itp), ale to jak ktoś będzie miał pytania to mu się wyjaśni. Niektóre miasta pustynie kibicowskie nie mają żadnych herbów, jak ktoś ma jakieś wiadomości o tym czy dzieje się tam coś kibicowsko to niech da znać.
mapka dotyczy dolnego śląska , jednak widzę ,że w Żaganiu zaznaczyłeś fanów Chrobrego - nikt z Żagania Chrobremu nie kibicuje . Czarni wspierali jedynie kibiców Chrobrego gdy Ci jeździli do Żar .
Widzę że nie masz pojęcia o sytuacji w Żaganiu,a Chrobremu kibicują pozdrawiając go przy okazji każdego meczu w tym sezonie po odrodzeniu się ich.Poza tym na ChG wcześniej jeździły też osoby niezwiązane z Czarnymi tak że nie siej farmazonów
Kibicowanie a pozdrawianie na meczach to raczej coś innego . Na młynie Czarnych pojawia się kilkadziesiąt osób i twierdzisz , że wszyscy kibicują Chrobremu? I przede wszystkim stawiają ten klub przed swoim z Żagania ? Odpowiedz jest oczywista . Te kilka osób o których może nie wiem nie zmienia ogólnej sytuacji w Żaganiu .
Obrazek

ŚNIEŻNY WARAN

Post autor: ŚNIEŻNY WARAN » 05.02.2010, 23:18

Spokojnie, piszcie jakieś konkrety to uwzględnie je na mapie, przecież mogę ją edytować. Nie chcę tworzyć jakiejś mapy propagandowej tylko naprawdę mapę stworzoną przy pomocy ludzi z różnych ekip, która będzie prawdziwa i można ją będzie komuś bez przypału pokazać. Wiadomo że nie będę wklejał herbu gdzieś gdzie jest 3 kibiców ale ogólnie chcę oznaczyć gdzie są ślady kibicowania jakimś klubom, nawet jeśli nie są to zorganizowane ekipy a jednostki (jedyne w mieście jak np. Lubań)

kropek

Post autor: kropek » 06.02.2010, 00:46

Abrakadabra1947 pisze:Na czym polega działalność ZL wokół Jawora? To, że są jakieś jednostki, które mają najbliżej na mecze ekstraklasy w Lubinie i jeżdżą na 3 mecze w rundzie, to co z tego? Durna propaganda.
W takim razie po co chciales wasz herbik na mapce przy Dzierzoniowe ? Taki sam przyklad. Wiem co pisze znam te osoby jezdza na wyjazdy, moze i nie w oszalamiajacych liczbach ale sa i jezdza. Chodzi oto ze jesli wy chcecie zaznaczac jakies sladowe jednostki to wymienilem rowniez i ten przypadek.
Co do Szprotawy tak jak mowie farmazonu bym nie sial. Zoorganizowali sie na poczatku tego sezonu i sa coraz widoczniejsi na meczach. Tyle z mojej strony.
Tak jak mowilem zaznacz przy Strzegomiu herb ZL, poniewaz sa i dzialaja. Uprzedze co niektorych i napisze ze nie sa to 3-4 osoby:)
Obrazek

kmtBKS

Post autor: kmtBKS » 06.02.2010, 15:05

ciekawi mnie sytuacja w Wałczu i Pile
z góry dzięki za odp

KermiT143

Post autor: KermiT143 » 06.02.2010, 15:15

kmtBKS pisze:ciekawi mnie sytuacja w Wałczu i Pile
z góry dzięki za odp
w Pile napewno mocny FC Lecha Poznań ;) wygrali kilka ognisk ;)
We must secure the existence of our people and a future for White Children
Obrazek

Dezerter

Post autor: Dezerter » 06.02.2010, 15:23

UPG pisze:Niech ktoś zrobi mapkę Górnego Śląska

No jasne, najlepiej satelitarną z podziałem na blokowiska.

Troublemaker

Post autor: Troublemaker » 06.02.2010, 15:25

KermiT143 pisze:
kmtBKS pisze:ciekawi mnie sytuacja w Wałczu i Pile
z góry dzięki za odp
w Pile napewno mocny FC Lecha Poznań ;) wygrali kilka ognisk ;)
Raczej byli współorganizatorami kilku ognisk, na których zjedli więcej kiełbasek niż rywale...:)

Lech Poznań (Legion Piła): Apator Toruń - 6x6 - wygrana
Lech Poznań (Legion Piła): Apator Toruń - 12x12 - wygrana
Lech Poznań (Legion Piła) : Elana Toruń - 27x30 - wygrana
Lech Poznań (Legion Piła) : Kotwica Kołobrzeg - 15x15 (do 22 lat) - wygrana
Lech Poznań (Legion Piła) : Olimpia Grudziądz - 13x13 (do 22 lat) - wygrana
Lech Poznań (Legion Piła) : Miedź Legnica - 4x4 - wygrana
Lech Poznań (Legion Piła i Szwadron Gostyń) : GKM Grudziądz - 18x18 (młode ekipy) - wygrana

...za szalikowcy.com
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!

ODPOWIEDZ