Abrakadabra1947 pisze:
Neutralne. Sparta ogranicza się do wyjazdów i robienia opraw, jasno określiła się podczas jednego z wyjazdów, gdy próbował atakować ją Zawisza, że pod względem chuligańskim są nieaktywni i z nikim sie nie biją.
Tak, zgadza się.Już z 2-4 (nie pamiętam dokładnie) lata temu Sparta "obwieszczała", że u nich nie ma chuliganów, że się nie biją itp.Tylko, że przez ten czas parę razy "działali" we Wrocławiu krojąc z barw przyjezdnych tłumacząc "nikt się nie będzie panoszył w obcych barwach pod ich stadionem".Dla mnie to trochę dziwne, bo albo nie działają w ogóle chuligańsko, albo działają.A nie jak się czują na siłach to kroją przyjezdnych, którzy się gdzieś zamotali.
2mastercard pisze:
No i jak to jest między Okocimskim i Unią Tarnów. Dawniej zgoda, później kosa i ustawka (youtube), a teraz chyba neutralnie bo ktoś tam na PP z Arką Gdynia z Tarnowa był??
Między Unią, a Okocimskim jest układ o nieagresji.Okocimski pojawiał się na meczach Unii przy okazji derbów z Tarnovią.A Unia parę razy pojawiała się w Brzesku przy okazji ciekawszych meczy.Ale w jednym jak i drugim przypadku ekipy były na stadionie, a nie w młynie (wyjątek chyba 1 derby na Tarnovii, gdzie z wiadomych przyczyn Okocimski musiał siedzieć w klatce).Poza tym Unia ma zgodę z Glinikiem, który z kolei ma kosę z Okocimskim.
Fisk pisze:a Jak Się ma Podhale Nowy Targ? interesują mnie ich Zgody/Układy/Kosy. I jakieś Ciekawe informacje.
Zgoda lub układ ze Stoczniowcem Gdańsk.
Układ z Glinikiem Gorlice.
Kosy Unia Oświęcim i nie wiem kto tam jeszcze.