Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
NiebieskieZoRy

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: NiebieskieZoRy » 03.02.2010, 15:42

witam byla kajs mapka gornego slaska?? bo nikaj nie widzialem;/

iparts.pl
Abrakadabra1947

Post autor: Abrakadabra1947 » 03.02.2010, 15:51

nisc pisze:wiec jak to jest, to samo chcialbym w temacie ukladow na linii Slask-Sparta ( ale to tez obecnie a nie w przeszlosci ).
Neutralne. Sparta ogranicza się do wyjazdów i robienia opraw, jasno określiła się podczas jednego z wyjazdów, gdy próbował atakować ją Zawisza, że pod względem chuligańskim są nieaktywni i z nikim sie nie biją. Za wejście na mecz Sparty w barwach Śląska nic Ci nie grozi, odwrotna sytuacja jest juz jednak nie do pomyślenia. Obecnie generalnie ekipa Sparty jest ze sobą skłócona m. in. za finansowanie goszczenia Wybrzeża we Wrocławiu. Nie ma też dzielnic, które kibicowałyby tylko Sparcie, ale najwiecej osób zwiazanych z żużlem można spotkać na Sepolnie, Biskupinie i wschodnich rejonach Śródmieścia czyli w pobliżu Stadionu Olimpijskiego.
Wrocław - stolica Śląska

2mastercard

Post autor: 2mastercard » 03.02.2010, 16:06

Mam pytanie o Brzesko. Mianowicie "Piwosze" wspomniał że jest i OKS i Wisła. OKS darzy sympatią Wisłe co wiadome od samego początku istnienia ruchu kibicowskiego na Okocimskim oraz że młodzi oraz okoliczne wisoki wybierają Wisłe. Z tego co pamiętam dawnymi czasy włąsnie dużo ludzi z okolic uczęszczało na OKS. Czyli można wnioskować, że niestety zamiera powoli ruch kibicowski na OKS-ie?. W zeszłym roku na Resovii (100 km) było was kilkanaście osób busem z flagą więc tak najgorzej jeszcze nie jest chyba , no ale wnioskując powoli Brzesko przeistacza sie w f.c. Wisły??
No i jak to jest między Okocimskim i Unią Tarnów. Dawniej zgoda, później kosa i ustawka (youtube), a teraz chyba neutralnie bo ktoś tam na PP z Arką Gdynia z Tarnowa był??

dmn

Post autor: dmn » 03.02.2010, 16:57

NiebieskieZoRy pisze:witam byla kajs mapka gornego slaska?? bo nikaj nie widzialem;/
Chyba nie było i lepiej niech tak zostanie. Wzbudziłoby to 100 stron dyskusji, dlaczego znaczek Górnika jest tam i tam, skoro tam panuje Piast, a tam Ruch.

No i taka mapa musiałaby być osobna dla każdego miasta aglomeracji śląskiej, przecież wiadomo jak to jest na GŚ.
Żaba pisze:
Chuliganzr pisze:Czy to prawda, że wśród ekip w Warszawie, był Ruch Chorzów, który ogólnie jak wszyscy wiemy na reprze się nie udziela?
Tak byli, grali w makao z Niemcami.

ŚNIEŻNY WARAN

Post autor: ŚNIEŻNY WARAN » 03.02.2010, 17:22

zrobiłem dla siebie mapkę poglądową na woj. dolnośląskie - [link]

myślę że udało mi się zrobić ją całkiem obiektywnie, jesli macie jakieś zastrzeżenia to nie spinajcie d*** przez 5 stron tylko spokojnie napiszcie jakieś konkrety to naniosę poprawki. Pod uwagę trzeba wziąć w miastach gdzie jest kilka herbów że niektóre kluby są fc innych (np. BKS Bolesławiec - Zagłębie, Moto-Jelcz - Śląsk itp), ale to jak ktoś będzie miał pytania to mu się wyjaśni. Niektóre miasta pustynie kibicowskie nie mają żadnych herbów, jak ktoś ma jakieś wiadomości o tym czy dzieje się tam coś kibicowsko to niech da znać.

Pener

Post autor: Pener » 03.02.2010, 17:28

patriota85 pisze:
Pener pisze: Hahaha, no gdzieś muszą mieszkać członkowie Widzewa FC Małopolska. Skoro są w Krakowie i Tarnowie to nie widzę przeszkód by byli w Nowym Sączu jak i Limanowej.
A można coś więcej na ten temat ?

Tak się składa, że mam kontakty z Widzew FC Południe (tak na marginesie to właśnie tak się określają,a nie FC Małopolska, no chyba, że się coś zmieniło w ostatnim czasie ? ) i pierwsze słyszę, że ktoś z Tarnowa należy do tego FC Widzewa.Z 3/4 lata temu był "podobno" jakiś ojciec z synem, którzy jeździli na mecze Widzewa, ale nie były to osoby należące do FC Południe.

Ta sama sytuacja jeśli chodzi o widzewiaków z Krakowa:).Ilu jest tych studentów widzewiaków w Krakowie ?
Na tym forum w temacie o vlepkach był pokazany wzór vlepek jakie wyszły odnośnie Widzewa w Małopolsce. To że ktoś z Tarnowa identyfikuje się z Widzewem to wiem z innego forum. To kto jest kumaty, kto studiuje a kto jest tylko kibicem w kapciach to już nie wiem. Vlepki, flagę może zrobić każdy.

Kozimber

Post autor: Kozimber » 03.02.2010, 17:45

A jak tam w Sztumie? Jerzdzą jeszcze na Lechie?

staytRue

Post autor: staytRue » 03.02.2010, 18:03

ŚNIEŻNY WARAN pisze:zrobiłem dla siebie mapkę poglądową na [link] - [link]

myślę że udało mi się zrobić ją całkiem obiektywnie, jesli macie jakieś zastrzeżenia to nie spinajcie d*** przez 5 stron tylko spokojnie napiszcie jakieś konkrety to naniosę poprawki. Pod uwagę trzeba wziąć w miastach gdzie jest kilka herbów że niektóre kluby są fc innych (np. BKS Bolesławiec - Zagłębie, Moto-Jelcz - Śląsk itp), ale to jak ktoś będzie miał pytania to mu się wyjaśni. Niektóre miasta pustynie kibicowskie nie mają żadnych herbów, jak ktoś ma jakieś wiadomości o tym czy dzieje się tam coś kibicowsko to niech da znać.
mapka dotyczy dolnego śląska , jednak widzę ,że w Żaganiu zaznaczyłeś fanów Chrobrego - nikt z Żagania na Chrobremu nie kibicuje . Czarni wspierali jedynie kibiców Chrobrego gdy Ci jeździli do Żar .
Obrazek

kibic0

Post autor: kibic0 » 03.02.2010, 18:04

ŚNIEŻNY WARAN pisze:zrobiłem dla siebie mapkę poglądową na woj. dolnośląskie - [link]

Moje uwagi :
Jelenia Góra- są tam fani Górnika
Pierwsze słyszę aby w miejscowościach Bardo,Radków, Złoty Stok czy Międzylesie był jakikolwiek ruch kibicowski poza kibicami w stylu "nasza klasa"
W Dobromierzu i Żarowie nie ma fanów Górnika (może jacyś koszowi co najwyżej).
Węgliniec to pustynia kibicowska. Jest tam sporo grafów Legii a o zorganizowanych fanach Śląska i Zagłebia L to nawet sami zainteresowani chyba nie słyszeli.
Wąsosz to tez pustynia. Kiedyś ktoś na Ślaska jeździł ale aktualnie pustynia.
Nie wiem co robi herb ZL na trasie Świdnica Wrocław w okolicy Szczepanów lub Strzelce Świdnickie. Jeżeli ktoś tam jest to piknikowe jednostki pro wrocławskie.
Ogólnie nie mam większych zastrzeżeń.
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....

WML

Post autor: WML » 03.02.2010, 18:06

Mławianin Roku pisze:
Rodowity_Mazowszanin pisze:Mógłby ktoś wypowiedzieć się na temat sytuacji panującej OBECNIE w Mławie tj. jak wyglądają relacje Mławska Lechia <-> Mławska Legia, neutralność czy kosa i jakie miało to przełożenie na meczach Mławianki w rundzie jesiennej ? Jestem trochę do tyłu z wiadomościami z Mławy więc prosiłbym o krótkie info.

Sytuacja na linii obu FC w Mławie jest raczej neutralna. Bywają momenty, kiedy robi się bardziej gorąco, ale póki co jest względny spokój.

Co do rundy jesiennej, to połączone siły Mławy "przytarły" nosa koalicji MKS Ciechanów & Bug Wyszków. Kilka tygodni później, przy okazji wyjazdowego meczu Mławianki w Przasnyszu, doszło do mini-biesiady pomiędzy młodymi ekipami Mławskich FC Legii i Lechii, z którego zwycięsko wyszli fani broniący Biało-zielonych barw. Na koniec rundy stanęliśmy w jednym młynie, podczas meczu u siebie z MKSem Ciechanów, mało tego, wspólnie staraliśmy się zapewnić im atrakcje.

Na dzień dzisiejszy, Mławscy Legioniści zrezygnowali z działalności na miejscowej Mławiance, głównym powodem jest zapewne zawarty niedawno układ fan-klubów Legii Warszawa.

Jeśli chcecie wiedzieć więcej, na temat sytuacji na Mławiance, zapraszamy na stronę [link]
Nie zrezygnowaliśmy tylko zawiesiliśmy działalność na Mławiance. Bo chyba nie przypuszczasz że nagle na meczach nas nie będzie... Czas pokaże jak teraz to wy sobie poradzicie na mazowieckim podwórku.
[link]

Pablo_LG

Post autor: Pablo_LG » 03.02.2010, 19:17

Kozimber pisze:A jak tam w Sztumie? Jerzdzą jeszcze na Lechie?
"Jerzdzą" nie
Jeżdżą .. tak
Obrazek

Kozimber

Post autor: Kozimber » 03.02.2010, 19:28

A można wiedzieć w jakich liczbach jeżdżą?

japan

Post autor: japan » 03.02.2010, 19:30

ŚNIEŻNY WARAN pisze:zrobiłem dla siebie mapkę poglądową na woj. dolnośląskie - [link]

Syców = 100% Śląsk (a nie żadna pustynia)
W życiu mogłem wybrać jedną z wielu dróg, wybrałem to miejsce, wybrałem ten klub:
Obrazek

zapierdalactrzeba

Post autor: zapierdalactrzeba » 03.02.2010, 20:14

Nie było mapy woj. łódzkiego, więc jest:
[link]

Jakieś poprawki pisać
1910 > 1908

D_allahol

Post autor: D_allahol » 03.02.2010, 20:51

No to bedzie ring teraz ...
w Przedborzu Widzew, Skierniewice troche Legii , moim zdaniem za dużo Widzewa na zachód od Łodzi a za mało ŁKS ale mogę się mylić,
GKS KATOWICE

Ljukowy

Post autor: Ljukowy » 03.02.2010, 21:27

D_allahol pisze:No to bedzie ring teraz ...
w Przedborzu Widzew, Skierniewice troche Legii , moim zdaniem za dużo Widzewa na zachód od Łodzi a za mało ŁKS ale mogę się mylić,
Szczególnie, że w Lutomiersku (jeżeli dobrze widzę), o którym było sporo pisane w tym temacie, zaznaczyłeś Widzew, a przecież kibice z forum pisali, że ta miejscowość jest opanowana przez ŁKS.

Pozdrawiam! ;-)

Ljukowy

Post autor: Ljukowy » 03.02.2010, 21:30

Tzn. on zaznaczył, przepraszam za błąd ;-)

PS - oczywiście to, że w Pabianicach jest sam RTS jest również farmazonem.

Pozdrawiam!

Lewy Sierpowy

Post autor: Lewy Sierpowy » 03.02.2010, 21:54

Jak wygląda sytuacja w wieluńskim . A konkretnie Pątnów , Wierzchlas, Działoszyn?
Kiedyś jedziłem do Pątnowa z swoją była żoną która ma tam rodzinę i miałem okazję schlac się raz z paroma miejscowymi którzy jeżdzili na Widzew. Ale to dawne dzieje bo nie odwiedziłem tych rejonów od 2002 roku.
Pierwsza komunia, drugie śniadanie, trzecia rzeczpospolita

zapierdalactrzeba

Post autor: zapierdalactrzeba » 03.02.2010, 21:57

Pabianice i Konstantynów trudno dokładnie podzielić z racji odległości na mapce,dlatego w Pabianicach zaznaczony ŁKS, który się ma również Konstantynowa, poprawki będą za jakiś czas jak będę miał wolną chwilę. Jak coś źle to jeszcze piszcie.
1910 > 1908

fanatyk_e3

Post autor: fanatyk_e3 » 03.02.2010, 22:02

Powiat Poddębicki pół na pół? Dobrze widze? ...

Przedbórz - Widzew!

Mapa generalnie niedokładna, do poprawki.
1910

Abrakadabra1947

Post autor: Abrakadabra1947 » 03.02.2010, 22:07

kibic0 pisze:
Węgliniec to pustynia kibicowska. Jest tam sporo grafów Legii a o zorganizowanych fanach Śląska i Zagłebia L to nawet sami zainteresowani chyba nie słyszeli.
Bo tam rzeczywiście kiedyś było tam paru kibiców Legii tak jak i w Zgorzelcu, ale to juz raczej przeszłość.
A na Śląsk jak i na Zagłębie jeździ pare osób tylko przez to, że to najbliższe kluby ekstraklasowe.
Co do mapki to jak juz zaznaczyłeś Chrobrego w Lubuskim, to zaznacz też Śląsk w Namysłowie, Brzegu, Nysie i Paczkowie.
Wrocław - stolica Śląska

ŚNIEŻNY WARAN

Post autor: ŚNIEŻNY WARAN » 03.02.2010, 23:22

Żarów, Dobromierz - widziałem napisy i vlepki Górnika, słyszałem także że jacyś kibice są. Co do ZL, to w Szczepanowie jest kilkanaście osób, zaznaczyłem to bardziej podłączając z tymi jednostkami ZL w Świdnicy, których jest za mało żeby dawać jeden większy herb to dałem dwa malutkie.

Co do Radkowa to kiedyś widziałem w bluzach jakiś dzieciaków w Radkowie, o Międzylesiu i Złotym Stoku czytałem na forum Śląska, w Bardzie widziałem trochę vlepek. Pewnie jednostki ale już coś.

Co do Żagania, jeszcze niedawno słyszałem sporo że to fc Chrobrego, coś się zmieniło? Wiem że Czarni coś kręcą niezależnie ale myślałem że ogólnie to teren ChG. poza tym Żagań to też Dolny Śląsk ;) tylko jakiś baran dał w województwie lubuskim

Abrakadabra - masz rację, zrobiłem tak bo Śląsk i tak ma dużo FC a wyszło by że Chrobry nie ma żadnych, ale poprawię.

Abrakadabra1947

Post autor: Abrakadabra1947 » 04.02.2010, 00:29

A no i jeszcze możesz zaznaczyć Śląsk w Dzierżoniowie, bo mimo, że w mniejszości to jest też tam troche osób jeżdżących na Oporowską. A Żarowie obecnie raczej pustynia, ale kiedyś zawsze jacyś kibice Górnika byli i mysle, że w przypadku awansu do wyższych lig nagle by się obudzili z letargu. Generalnie obecnie łatwy teren do opanowania.
Wrocław - stolica Śląska

Abrakadabra1947

Post autor: Abrakadabra1947 » 04.02.2010, 01:46

Nie można edytować więc post pod postem. W Wałbrzychu przydałoby się zaznaczyc jeszcze odradzających się bardzo powoli kibiców Zagłębia W-ch. Na razie nie stanowią, dla nikogo żadnego zagrożenia, ale mimo wszystko są i starają sie w jakikolwiek sposób działać.
Wrocław - stolica Śląska

sławomir_wieLuń

Post autor: sławomir_wieLuń » 04.02.2010, 06:30

Lewy Sierpowy pisze:Jak wygląda sytuacja w wieluńskim . A konkretnie Pątnów , Wierzchlas, Działoszyn?
Kiedyś jedziłem do Pątnowa z swoją była żoną która ma tam rodzinę i miałem okazję schlac się raz z paroma miejscowymi którzy jeżdzili na Widzew. Ale to dawne dzieje bo nie odwiedziłem tych rejonów od 2002 roku.
tak w ramach sprostowania Działoszyn nie należy do wieluńskiego, ale Ci odpowiem. W Działoszynie jest miejscowa Warta. Potrafią się zebrać w dobrej liczbie na mecze z Pajęcznem i Wieluniem.Słyszałem też o Widzewie.
Piszą o tych rejonach należy wspomnieć o Pajęcznie.W Pajęcznie miejscowa Zawisza - zaliczają kilka wyjazdów m.in Opoczno, Wieluń, Zd-Wola. Obecnie nic tam sie nie dzieje, jest też Widzew i Legia.
Biała koło Wielunia młodzież kibicuje Legii.
Wierzchlas, Pątnów - nie znam sympatii miejscowych

anty pzpn

Post autor: anty pzpn » 04.02.2010, 12:07

z tego co słyszałem to w Działoszynie w ubiegłym roku dzieciaki dostawały smyczki ŁKS jest też tam Widzew jak pisze kolega wyżej
w Wieluniu ogólnie pustynia zaczyna się dziać coś po stronie Widzewa ( 10 osób na wyjeździe do Kluczborka ) Legia coś tam wydawała Vlepy , nie wiem czy coś jeszcze

mielony

Post autor: mielony » 04.02.2010, 12:33

Jeśli już zaznaczasz kibiców z innych dyscyplin, to we Wrocławiu zaznacz też Spartę Wrocław ;-)

Ogólnie mapka dobrze wykonana, przejrzysta i obiektywna. pzdr
[link]

kropek

Post autor: kropek » 04.02.2010, 13:00

W Wasoszu jest rowniez sporo kibicow ZL. Warto rowniez zaznaczyc Winsko, gdzie jest rowniez poł na pół ZL i Śląska. Jesli juz mowa o jednostkach Ślaska w Dzierzoniowe to tak samo sa tam kibice Zaglebia. W Strzegomiu jest rowniez ZL coraz aktywniej jezdzace. W powiecie jaworskim tez jest sporo kibicow i to nie tylko jankow wiec moglbys to zaznaczyc. To chyba na tyle.
Obrazek

Ljukowy

Post autor: Ljukowy » 04.02.2010, 13:18

Witam!
Pytanie ode mnie - jeżdżąc autobusami na Plac Wilsona z Bielan często natykam się na vlepki pewnego żoliborskiego osiedla, a mianowicie: Marymont-Potok. Hasłem przewodnim jednego ze wzorów jest: "Stawiamy na jakość, a nie na ilość". Tu moje pytanie - to oznacza, że na Potoku jest więcej Polonii, czy hasło dane, od tak sobie?

Viclav

Post autor: Viclav » 04.02.2010, 14:20

Na żadnym żoliborskim ani bielańskim osiedlu Polonia nie stanowi większości :)
w sumie nie wiem do końca co chłopaki chcieli przekazać tym hasłem, ale podejrzewam że chodzi o to, że Potok nie posiada jakoś zajebiście wielu fanatyków (stosunkowo niewielkie osiedle)
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

Alien87

Post autor: Alien87 » 04.02.2010, 14:39

anty pzpn pisze:z tego co słyszałem to w Działoszynie w ubiegłym roku dzieciaki dostawały smyczki ŁKS jest też tam Widzew jak pisze kolega wyżej
w Wieluniu ogólnie pustynia zaczyna się dziać coś po stronie Widzewa ( 10 osób na wyjeździe do Kluczborka ) Legia coś tam wydawała Vlepy , nie wiem czy coś jeszcze

Kilka sprostowań:
Dzialoszyn- Z widzenia ze slyszenia LKS przez jednego z nauczycieli Wf-u ktory sympatyzuje z ta druzyną i potrafil zalatwic kilka gadżetów zwiazanych z tą druzyną
Pajęczno- Chlopaki jeżdza na Widzew Prawie zawsze potrafia byc na meczu tak jak i na bliższych wyjazdach
Wieluń-Widzew Legia Widzew dziala jezdzi na mecze u siebie wyjazdy Wydane vlepki i koszulki. Dzieki pomocy okolicznych Fc coraz bardziej rosnie w sile
Legia - Wydane vlepki i szaliki Tez zaczynają dzialac po czesci zmuszeni działalnością Widzewa Odmowa 2razy spotkania z jednym z okolicznych Fc Widzewa

[link]
Zdjecie z 1997roku
[link]
Zdjecie Turniej Fan clubów Widzewa Zelów 2010 (Widzewski Wieluń 4 miejsce)

zapierdalactrzeba

Post autor: zapierdalactrzeba » 04.02.2010, 15:13

[link]

po poprawkach
1910 > 1908

WartaSieradz

Post autor: WartaSieradz » 04.02.2010, 15:24

A Wks Wieluń? to kibice Widzewa czy kogo?

sławomir_wieLuń

Post autor: sławomir_wieLuń » 04.02.2010, 15:45

WartaSieradz pisze:A Wks Wieluń? to kibice Widzewa czy kogo?
w lata 90 jakos do 2008 zdecydowanie większośc fani Legii Warszawa.Ostatnio coraz widocznie widać bylo Widzew.
Obecnie Wieluńscy Legioniści nie udzielają się na WKS Wieluń, obecnie nic się nie dzieje na stadionie.

ŁKS Podgórna

Post autor: ŁKS Podgórna » 04.02.2010, 15:47

zapierdalactrzeba pisze:[link]

po poprawkach
Aleksandrów łodzki chyba zasługuje na Herb ŁKSu?Pod wzgledem <h> Jestesmy lepsi. Konstantynów bezsprzecznie nasza przewaga pod kazdym wzgledem. Dodaj nasz maly herb w Zgierzu, Działoszynie.
WHITE PRIDE WORLD WIDE
1908

MeloT

Post autor: MeloT » 04.02.2010, 15:59

po poprawkach
Trochę rzeczy do poprawek:

- tak co się rzuca od razu w oczy.... usuń herb ŁkSu z Kutna i powiatu poddębickiego... w obu przypadkach absolutna dominacja Widzewa... nawet nie ma o czym mówić.

-Jeśli wielkość herbu ma odpowiadać choć trochę natężeniu ruch kibicowskiego i liczebności kibiców, danej miejscowości to jest tutaj sporo błędów. Przede wszystkim... co Wy z tym Lutomierskiem?? To jest wioska jakich setki w województwie. Jesli już w ogóle dla takiej miejscowości chcesz dać herb któregoś z klubów to musisz go zmniejszyć 3-4 krotnie bo jest to kropla w porównaniu do chociażby średnich miasteczek w województwie... To samo tyczy się tak mikroskopijnego miasteczka jak Uniejów i z tego co wiem w Uniejowie są zarówno kibice RTSu jak i ŁKSu...

- dodaj herb Widzewa w Ozorkowie
ŁKS Podgórna pisze:

po poprawkach
Aleksandrów łodzki chyba zasługuje na Herb ŁKSu?Pod wzgledem <h> Jestesmy lepsi. Konstantynów bezsprzecznie nasza przewaga pod kazdym wzgledem. Dodaj nasz maly herb w Zgierzu, Działoszynie.
Przecież macie herb na Aleksandrowie, tylko jest on odrobinkę na północ postawiony bo się tam za bardzo "zakotłowało". No chyba , ze autor odniósł ten herb do jakiejś innej miejscowości co by było co najmniej dziwne bo tam nigdzie ŁKSu nie uświadczysz.
Co do Zgierza to nawet tak nie żartuj... dobrze wiesz że to wyjątkowo czerwone miasto... a Działoszyn to raczej pustynia kibicowska... no chyba że grupa 3 ludzi to już jest fc....

ŁKS Podgórna

Post autor: ŁKS Podgórna » 04.02.2010, 16:04

Poddebice akurat nie ma co usuwac bo chlopaki jezdza i bardzo ladnie dzialaja, zazwyczaj po okolo 15 osob na mecz.:)w Kutnie tez sa ŁKSiacy, sam poznałem 3 na jednym z wyjazdów. wiec nasz herbik maly ale powinien zostac.
Co do Zgierza, jest nasza spora grupa, lecz jak mowisz wasza przewaga bojowa ilosciowa i jakosciowa:)Ze Zgierza na naszych meczach u siebie po kilkadziesiat osob{trudne do oszacowania bo raczej samemu jezdza}
WHITE PRIDE WORLD WIDE
1908

mk1910

Post autor: mk1910 » 04.02.2010, 16:15

w uniejowie tez herb Widzewa

MeloT

Post autor: MeloT » 04.02.2010, 16:27

ŁKS Podgórna pisze:Poddebice akurat nie ma co usuwac bo chlopaki jezdza i bardzo ladnie dzialaja, zazwyczaj po okolo 15 osob na mecz.:)w Kutnie tez sa ŁKSiacy, sam poznałem 3 na jednym z wyjazdów. wiec nasz herbik maly ale powinien zostac.
Co do Zgierza, jest nasza spora grupa, lecz jak mowisz wasza przewaga bojowa ilosciowa i jakosciowa:)Ze Zgierza na naszych meczach u siebie po kilkadziesiat osob{trudne do oszacowania bo raczej samemu jezdza}
Ale ja właśnie w takiej sprawie... Nie przeczę, że tu czy tam jest po kilku Waszych kibiców którzy jeżdżą i się udzielają, ale skoro ma być to mapka poglądowa to trzeba zachować jakieś uogólnienia i proporcje. Na takiej zasadzie można by powiedzieć, że brakuje na tej mapce co najmniej kilkudziesięciu małych znaczków Widzewa, ponieważ z wielu innych mniejszych i średnich miejscowości jeżdżą ludzie na Widzew i to często w liczba większych niż kilku.
Ktoś po za tym pisał, że trzeba zaznaczać miejscowości, w których dana ekipa może pokazywać sie na mieście w barwach swojego klubu i ma coś do powiedzenia w danym miejscu... na tej zasadzie stawianie herbu ŁKSu w takim Zgierzu czy Poddębicach (że o Kutnie nie wspomnę) mija się z celem. Po prostu trzeba "mierzyć siły na zamiary". A co Poddębic to akurat jestem dość dobrze zorientowany w temacie i o ile nie umiem potwierdzić czy zaprzeczyć informacji o "aż" 15 osobowej grupie jeżdżącego z tej miejscowości ŁKSu o tyle mogę powiedzieć, że na mieście absolutnie rządzi Widzew. Po za tym dochodzi jeszcze sprawa mniejszych miejscowości w powiecie poddębickim (szczególnie w stronę Łodzi), w których jest już sam Widzew. Ale tak jak pisałem takich miejscowości nie ma potrezby zaznaczać bo z mapki wyszło by "masło-maślane" i stała by sie nieczytelna. Dlatego uważam, że zanczenie powiatu poddębickiego jako typowo widzewskiego, a danie Waszego i naszego "herbiku" (odpowiednio zmniejszonych ze wzgledu na wielkośc miejscowości" przedstawi sytuację jak najbardziej poprawnie.
Co słuszne, na mapce widać, że południowo-zachodnie krańce województwa są słabo "oznakowane". Jest to jak najbardziej dobre posunięcie bo rzeczywiście tamte tereny porównując do innych części łódzkiego są bardzo słabe pod względem kibicowskim.

ŁKS Podgórna

Post autor: ŁKS Podgórna » 04.02.2010, 16:37

hehe ale z tego co wiem to w Poddębicach można chodzić w barwach i Widzewa i ŁKSu. "Dowodzący" Widzewa kumplują się z jeżdżącymi ŁKSiakami. Info od chłopaka z Poddębic, o tej sile w Poddębicach to chyba przesadzasz, z tego co wiem to jest to bardzo mloda ekipa a chlopak ktory Was ogarnia ma 17 rocznikowo lat.{moge sie mylic acz nie wydaje mi sie}
WHITE PRIDE WORLD WIDE
1908

ODPOWIEDZ